Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misua
senior tag
Üdv!
Kollégámnak rakunk össze egy konfigot, 6770-s vga lesz benne, 28-29 e ftért.
3 kari között folyik a verseny:
GIGABYTE GV-R677D5-1GD HD6770 1GB GDDR5 PCIE
MSI R6770-MD1GD5 1GB GDDR5 PCIE
SAPPHIRE 11189-10-20G HD6770 1GB GDDR5 PCIEFő szempontok:
- jobb, hatékonyabb hűtés
- hangtalanságMelyik felel meg jobban e kritériumoknak?
-
Misua
senior tag
válasz
DroiDMester #16683 üzenetére
Nem konkrétan rólad mondtam, csak egy jelenségről beszélek...mert szoktam látni az aprón ilyen jellegű hirdetéseket.
szétb@rmolásból én még tovább mentem - merevlemez csavarja (amivel a házhoz rögzül) annyira nem akart kijönni hogy fullra leamortizálodott...örökre marad most már a merevlemez a gépben -
Misua
senior tag
válasz
DroiDMester #16659 üzenetére
Látom mostanában gyakori szokássá vált: venni új garis vgat, egyből leszerelni a hütőt, újrapásztázni és megnézni hogysmint...azt az aprón keresni hozzá vadiúj csavarokat
-
Misua
senior tag
válasz
DroiDMester #16649 üzenetére
Grat a karihoz! Pár hete én is majdnem megvettem msi twin 5850-t...akkor pont 42 rongy volt iponnál, csak szerencsére hamar visszaált a webshop ára...így számomra 6850 bestbuy lett
-
Misua
senior tag
Lap csere elött nem árt letesztelni a magokat...mert ha nem működnek akkor nem túl jó berúházás...tununggal is ez van, hiába lesz jó a lapod, ha vmiért gyenge tuningkapacitás van a prociban - akkor nem segít a jó lap sem . Ilyen esetben nem árt ha olyan boltban veszel ahol visszavásárlási garancia is játszik.
-
Misua
senior tag
válasz
DroiDMester #16516 üzenetére
De minek kell embernek Phenom X4-t vennie, ha itt a hardveraprón többen is vannak akik azzal bizniszelnek hogy vesznek csomó Phenom X2-t, azokat tesztelik, melyben 100%-n működik mind a 4 mag és így mennyire tuningolható(némely 4 ghz-n is simán megy). És így az ember kb 24 ezerért megkapja vagyúj garis procit...sőt beszámoltatás is játszik pár kollégánál
To GAbre Új AMD-s lapot most venni nem túl ésszerű...pár hónap és itt az AM3+...
-
Misua
senior tag
válasz
DroiDMester #16451 üzenetére
Leszedtem én is az 1.9-t. A stability test az most ezen a "burn-in test" gomocska akar lenni?
Még látom bepipáltad a burn-in és a Xtreme burn-in...komoly jelentősége ezeknek van valahol? -
Misua
senior tag
válasz
Kezdő vagyok #16458 üzenetére
Annak persze hogy semmi köze az egészhez...csak poénból teszteltem le hogy mennyitt fejlődtem
-
Misua
senior tag
válasz
Kezdő vagyok #16456 üzenetére
1440*900, a monitornak ez max...tudom ezen a felbontáson 5750 is jó volt, csak beakartam fejezni a gépfejlesztést mihamarabb, mivel AM3+ megjelenése után már sajnálnék e célra a pénzt, így meg már megint harmóniába került a gépem (cpu-gpu)...és persze az idegeim
-
Misua
senior tag
válasz
Tomi7887 #16438 üzenetére
Beszereltem, letesztem mindent amit csak lehetséges...hát...játékok továbbá is maxon mennek...egyetlen változás: windows élmény index 7,3-ről 7,7-re ment fel
Na meg beszerelásnél volt kis akadály - 6850 jóval hosszabb mint 5750...és iponosok pont vga mögé szereltek be a merevlemezt. (kb 1 centivel feljebb, de a zsinorok pont útban voltak)
Ki akartam szerelni és áthelyezni...csak ezek az állatok úgy csavartak be az eggyik csavart, hogy impossible kicsavarni...szét is ment a csavarfejen a menet...örökké a gépben fog maradni, így zsinorokat picit áthelyeztem hogy férjen be a vga -
Misua
senior tag
Egészen jó kis teszt hogy van e értelme drivereket cserélni.
HD5750 esetében pedig 12 hónap alatt gyorsultunk 6-8%-ot -
Misua
senior tag
válasz
Tomi7887 #16423 üzenetére
Akkor megnyugadhatok, és várhatok tovább a megrendelt vgamat
Tuningot is próbáld ki mindenképp amíg nincs meleg! 5750_overclocking_guide
Gigabyte 5750 elvileg 800/1300-ig megy simán mindegyiknél, én csak 750/1250-ig próbáltam ki a házam miatt (csak 1 venti...3-4 helyett). -
Misua
senior tag
Kész - megrendeltem a 6850 VTX3D-t...most már végre lehetek nyugodt
-
Misua
senior tag
-
Misua
senior tag
Nézd nekem pl 2 darab 5750 karim volt...furamark alatt mindkettő kb 83-n ment, igaz az első 1/4 óra után lekapcsolt, így kaptam helyette vadiúj második 5750-t, mely szintén 83 fokon ment 1 órán át. és ilyenkor az venti AUTO-n kb 44%-n ment.
A lényeg: furmark direkt csinál olyan körülményeket melyet egy játék sose fog. Ha Furmark 1 órán keresztül ment gondmentesen (pl nem olvadt szét alatta az alaplap), akkor minden rendben lesz.
P.S. nyugi, alaplap jóval magasabb fokon fog szétolvadni
-
Misua
senior tag
Jaj fiúk így soha nem fogok videókártyát venni: reggel szándékoztam rendelni VTX3D 6850-t kb 41 ezerért, felmegyek a netre és mit látok: MSI R5850 Twin Frozr II csak 42 ezerért
[link]
Most akkor 5850 vagy 6850??? Mert ugye teljesítmányben 5850 kb 7%-l erősebb mint 6850...de kell e ez nekem 1440*900-ra?
Meg az erőséggről, ugye most nagy harc van 6850-GTX 460 között, így AMD prioritása a 6850, catalystekben zömében őt eröltetik, hogy mindig nyerjen pár %-t.
Twin frozer (5850) meg extra jó hűtésű, így jobb tuningban...megőrülökÉs picit félek az 5850 beüzemeltetésétől. 6850-n mint a 5750-n csak 1 db 6 vmis volt...ezen meg 2 db. Mennyire mocerásabb beüzemeltetni így (semmi tapasztalatom e téren)
Ki mit tanácsolna?
-
Misua
senior tag
válasz
DroiDMester #16225 üzenetére
Köszi szépen a hosszú válaszért, akkor 6850
, még hozzá VTX3D.
Találtam is róla tesztet kis videókkal, nem rossz[link]
-
Misua
senior tag
Annyit dumáltam itt arról hogy nekem nem kell új vga, hogy a végén veszek eggyet
A picim már nincs is nálam, remélem jól érzi magát új kezekbenAkkor nekiállok még egy kis kutatásnak, hogy 1440*900-n mi éri meg jobban GTX 460 vagy 6850, mert eredetileg ugye őket FullHD-re terveztek.
Nincs olyan sok anyag erről a neten (vajon miért
), egyenlőre csak Agemate cikkje [link]
Itt viszont 1440*900-n high beállításokon 6850 csúnyán szétveri a Gtx-t. (ha jól látom e felbontáson GTX kb 5750/70-s szintén végez)
Várom az ötleteket, meg linkeket és persze a kritikát.
-
Misua
senior tag
válasz
joker1220 #16206 üzenetére
A gyártók sok féle hülyeséget szokták írni, pl most nemrég amikor beszereltem az új procimat, kiváncsiság kedvéért elolvastam hogy mit ír a broshurában: "csak gyári hűtőt használj, egyébb hűtővel nagy a processzor károsodás veszélye"
Szerintem pont a gyári hűtő a veszélyes, pláne ha 2 magos prociból 4 magosat csinálsz...nem is mertem kitesztelni gyárival
A tápról meg annyit hogy egy minőségi 400 wattos táp erósebb gagyi 500 wattosnál (és persze megbízhatóbb ami a legfontosabb). Mennyiség nem mindig egyenlő a minőséggel
-
Misua
senior tag
válasz
joker1220 #16202 üzenetére
És minek kell neki akkora táp? Hogy többet fogyasszon a gépe?
Nagyon hasznos teszt[Mire elég 400 watt?]P.S. a tesztben 4xxx széria szerepel, mely jóval többet fogyaszt mint 5xxx
-
Misua
senior tag
Nem állítólag, hanem biztos: elég ránézni 5850 - 6850-ra - teljesítmény ugyanaz, csak más az ár. 5750-70 helyett nem adtak ki helyettesíthető vgakat.
És amikor mégis lesz, akkor csakúgy boltban nem veheted meg: kereskedelmi forgalomban külön nem, csak komplett konfigurációk részeként juthatnak majd hozzájuk az érdeklődők [link] -
Misua
senior tag
válasz
Trebron09 #16194 üzenetére
Bőven elég neki a 350-s FSP, de ha pontos kikalkulált wattadatokra vagy kíváncsi: [ Mennyit fogyaszt a gépem?]
-
-
Misua
senior tag
válasz
joker1220 #16175 üzenetére
Mostmár biztosan az 5770 et veszem meg
Majd ha lesz core i3 , akkor lesz 6850 isÉn meg megvárom az őszt...azt miután lementek az árak (januárban), veszek egy 7850-t, mely ha minden igaz 30 rongy körül lesz (ez a szokásos tendencia
), minimum 5850 - 6850 teljesítményét fogja hozni és hátha már DX11.1-t fogja támogatni meg minden féle újdonságot (kissebb fogyasztás, stb. stb)
-
Misua
senior tag
válasz
DroiDMester #16145 üzenetére
Ha Phenom II X2@X4 b55 (3.2 GHz) procim van 5750 1 gb mellet.
CPU jobb kihásználásához (több FPS) mely felbontás lenne a legjobb 1440*900 vagy 1280*1024 (ennyit bír a monitor)? -
Misua
senior tag
válasz
DroiDMester #16145 üzenetére
-
Misua
senior tag
Példáúl vgaspeeden tökre lestoppoltam, amikor néztem hogy mennyivel jobb 6850 mint 5750 vagy fordítva
[link](1680*1050)
Ha 5750 100%, akkor 6850 57.5%-l gyorsabb, viszont ha 6850 100%, akkor 5750 csak 36.6%-l lassabb...most akkor 57.5 vagy 36.6...estetleg adjam össze őket és osszam el kettővelA helyes válasz 57.5%
-
Misua
senior tag
Visszatérve 1280x1024-s felbontáshoz. Találtam még egy tök jó oldalat ahol már modern játékok a tesztalanyok az egész 5000-s széria alatt (naná hogy az oldal orosz
)
A tesztekben min és average fps adatok szerepelnek!!!
Tesztkonfig:
ASUS P6T Deluxe Palm\OC, bios 16
Core i7 920, D0 @4000 Мгц, HT off;
3х2 Гбайт DDR3 1600 МГц Corsair XMS3 1600 7-7-7-20;Call of Duty: Modern Warfare 2
Call of Duty: World at War
F.E.A.R.2
Left 4 Dead 2
Need for Speed SHIFT
Race Drive Grid
[link]Battlefield: Bad Company 2
Batman Arkham Asylum
Prototype
Colin McRaе: DiRT 2
Crysis Warhead
Far Cry 2
Unreal Tournament 3
Counter Strike Source
[link]Resident Evil 5
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
[link] -
Misua
senior tag
Most azon filózok hogy megért e nekem lecserélni az Athlon II X3 435 > vadiúj Phenom X2@X4 B55-re. Igaz csak 10 rongyot kellet fizetnem a cserénél, így összesen 27 ezerért jutottam egy Phenom II 955-hoz (ami 32 ezerbe kerül) (annó 1 éve 17 ezerét vettem, 14 ezerért pedig lett beszámítva...ami eszméletlen jó arány)
Azóta lettek gondjaim a VGAval
-
Misua
senior tag
válasz
Tomi7887 #16115 üzenetére
Ja, 6850-s tudásához képest valóban eszméletlen jó árban van, Iponnál már 42 e-től kapható. A helyedben (gondolom 3450-st szándékozol lecserélni) tényleg nagy dillémában lennék
. Én meg 1-2 nappal ezelött pont 6850-re szándékoztam lecserélini a 5750-t. Csak miután kezdtem itt leírni az ötleteimet és gondolataimat (és persze kapni a visszajelzéseket) eljutattam arra a szintre és végre 100%-ban tudotósúlt bennem, hogy nekem nem kell a vga csere
-
Misua
senior tag
Tételezzük fel hogy megvettünk egy középkategóriájú vgat, gari rá 3 év, 2,5 évig fogjuk használni, és garisan eladjuk (garisan gondolom könnyebb eladni, és még a vgank sem lesz egy őskövület). E 2,5 évben lehet hogy a vgank nem volt bitang erős, de minden játék 20 fps fölött ment rajta. Viszont mikor eladjuk, akkor legesleglegjobb esetben kb 50%-t kapunk érte, mint amennyiért annó vettük. Így 5750-s esetében bukunk kb 15 rongyot, és 5970-s esetében ez már kb 100 rongy...így van e értele méregdrága cuccot venni?
Persze ez feltételezi, hogy kb 2,5 évente kell lenni generációváltásnak (új DX, stb)...de tapasztalatok szerint, ez hamarabb szokott bekövetkezni
Várom a kritikát
-
Misua
senior tag
Na most a grafikon után fura érzésem támadt, hogy mégis van e értelme ha alacsony felbontáson de még is erős vgan játszunk
Mert elsőre úgy tűnik, hogy azért még mindig nagy külömbség van 5750 és erősebb VGAk között (persze meg drágábbak, enélkül ki vené meg drágább vgat)
Másfelöl, meg az lehet hogy gyengébb a 5750-s, de a célnak megfelel (hogy 20 fps felett legyen a játék maxon)...aztán ha megjelenik újjab DX pár éven belül, könnyű szívvel lehessen váltani új technológiájú vgara. -
-
Misua
senior tag
Sikerült megtalalnom egy olyan oldalt persze oroszul
, ahol 5750-t össze lehet mérettetni több GPUval (3450 - 6870, meg Nvidia) mindenféle játékkal és felbontásban (köztük Crisys 1280 X 1024)...még tanulmányozom (felsőfokom van), azt jelentkezek nap folyamán
-
Misua
senior tag
Én sem kedveltem annó a furmarkot...csak miután megvettem a Gigabyte 5750-t és lett időm 2 óránál többet játszani, észrevettem hogy kezdett lekapcsolni a gép, újrainditásnál meg végigsípolt a GPU errort
Furmarkkal meg max 15 percig bírt (hőmérseklettel ne volt semmi rendkívüli), így az Iponosok nem tudták kibujni kötelezetségük alol - kaptam vadiúj GPUt, és onnan számított ismét 3 év garit
Azóta ha tuning - furmark, ha vmi gyanús - furmark -
Misua
senior tag
-
Misua
senior tag
válasz
Tomi7887 #16086 üzenetére
Ha a monitorod max 1440*900-ra képes (és nem fogsz lecserélni), akkor max 1440*900-s VGA kell neki. Ami 5750 + ATI cataliszttel meg tuningolni is tudsz rajta kb 5770-s szintre. 750/1150 > 800/1300 - ennyit mindegyik kibír (persze megfelelő hűtéssel, vagy egyszerűen nyáron nem tuningolsz
)
Ha fogsz tuningolni, akkor nézz körül a teszteket - más más gyári hűtök miatt más más hömérseklüek, pl Gigabyte a legforróbb.
-
Misua
senior tag
Ugyanez lesz pl 5970-l ha megjelenik 1-2 év múlva a DX12 (vagy DX11.1, vagy mittom én) – hiába lesz jóvál erősseb mint mondjuk 7750 (ami még nincs de lesz
), mivel nem fogja támogatni az új technológiát nem fogsz tudni beállítani max grafikát…pár évvel rá meg a játékok nem fognak támogatni a DX11-t, és akkor kuka, pedig errőssége még lenne valamilyen szinten…
Így szerintem az ember akkor dönt okosan ha új technologíájú GPUt vesz, és nem döl be a fogyasztói társadalmi teszteknek.
Én majdnem bedöltem, azért lángolok itt -
Misua
senior tag
Na meg az is mekkora átverés, hogy vegyél bitang erős drága GPUt.
Példa: 4890-s kari bármennyire is lehet erősebb 5750-nél, de ha mondjuk egy mai játékban mely DX11-s, a max grafika feltételezi a DX11-t és 4890-s nem az, így hiába erősebb…mit ér az erőssége ha 5750-l lehet élvezni a max grafikát (DX11), 4890-s erre meg képtelen… -
Misua
senior tag
És szerintem 5750-nél a 1440*900 alatt (pláne 1280*1024-nél) számít hogy milyen procid van. Mivel ilyen felbontásnál még jóvál nem vagy GPU limites, ilyenkor max CPU limites lehetsz, így ilyen felbontásnál nagyon is számít hogy pl hány magos, meg azoknak a frekvenciái. Igazam van?
-
Misua
senior tag
-
Misua
senior tag
Sziasztok!
Hozzáértők véleményére lennék kiváncsi...mert ez a fogyasztói társadalom kikészít
.
A helyzet: Van egy Gigabite 5750 1 GB VGAm és mellete Phenom II X4 955 CPU.
Monitorom max 1440x900, de én 1280x1024-n szoktam játszani.Minnél több tesztet olvasok, annál vagy világosabb vagy sötátebb a kép, hogy megfelel e a procihoz a VGA.
Pl ha vgaspeed.hu-t [link] nézek, ott 6850 és társai szétverik a 5750-t...de a tesztek direkt magas felbontásban készülnek így 1680*1050-nél a difi 57,5 %, 1920*1080 pedig 62,1 %.
Látható hogy minnél magasabb a felbontás, annál jobban nő a difi. Szerintem ennek az az oka, hogy 5750-s kb 1440*900-nél tud jól teljesíteni, aztán ennél magasabb felbontásnál teljesítmány kezd csökkeni lineárisan...szóval VGA limites kezd lesz a rendszer.
Gondolom ha 1280*1024 -n lenne a teszt, akkor minimális külömbség lennének vgak között...de ilyen teszteket direkt nem csinálnak, helyette direkt magas felbontással nyomnak, ahol az új vgak tudnak dicsekedni a teljesítményükkel, így az embernek az a érzése kezd lenni, hogy le kéne cserélni a VGA-t.Jó a feltevésem? Mindenféle kritikát elfogadok. Ezer köszönet hogy elolvastatok és millió köszönet hogy reágaltatok
-
Misua
senior tag
Na akkor válaszolok saját magamnak
Overloclocked (840/1370) 5750-s kariknak (ASUS ,Gigabyte, Sapphire, XFX)hőmersekelete alapján Gigabite a legforróbb, de eközben a leghalkabb is
A cikk oroszul van, de az alján a rengeteg grafikon angolul
http://www.overclockers.ru/lab/36603_3/Bliznecy_Svodnoe_testirovanie_chetyreh_Radeon_HD_5750.html
-
Misua
senior tag
-
Misua
senior tag
Üdv ismét!!!
Itt a vége a storymnak (GIGABYTE 5750 1 GB, 2-3 óra játék, vagy 15 perc Furmark - és leáll a VGA - 1 hosszú, 2 rövid síp...reggelre magától megjavúl)
Kicserelték a karit vadiújra!!!
Zaklattam őket hogy mi volt a gond, de sajna ők nem tudták (mivel szervízben nem írták valami sokat a papírra)!
Akinek szintén ilyen gondja voan - ne szenvedjetek - vigyétek be és csá -
Misua
senior tag
válasz
ludmanakos #7493 üzenetére
Gigabyte HD 5750 1 GB - 7,2 pont
-
Misua
senior tag
10 perc az még semmi, haggyál tovább működni, mivel 67 fok az még pici hő - Furmarknak pont az a célja hogy rámutasson ha beteg a VGA valami része.
Amugy tegnap utolsó teszteket csináltam a szervíz előtt - 45%- ra kézzel állítottam a ventit...néztem a hőt játék közben (61 -59 fok) és 2 óra után mégis lekapcsolt a gép
Nem akarok mindennap időjárst figyelni és tekerni a ventilátoron...nyáron alapból többre állítani...esetleg éjjel levenni - akarok egy rendesen önszábályzó VGA-t.
Majd jelentkezek hogy haladtam a szervízzel (hétfőn viszem be)
-
Misua
senior tag
válasz
#49155328 #7290 üzenetére
Már kaptam is a választ az IPONtól - ha tényleg rossz a VGA (ami tuti), akkor kicserélik másik gyártó által tervezettre
Ezzel kapcsán lesz egy kérdésem:
5750-ből kb egy árban van az alábbí gyártóktól:Gigabite (ezt nem
)
Asus
MSIMelyik legyen? Kinek milyen tapasztalatai vannak? Hűtés (jó venti) számít
-
Misua
senior tag
Ez sajnos nem normális
Teljes gőzzel befejeztem az összes tesztet és a végeredmény FURMARK:
46 - 62 fok - venti 37%
63 - 38%
64 - 39%
69 - 40%
70 - 41%
72 - 42%
74 - 43%
77 - 44%És kész...aztán felment a VGA 80 fokra...maradt a venti 44%-on...megse mozdult... így naná hogy15 perc után
kikapcsolt a gép (tuti hogy vmi túlmelegedett a VGA-n) - ha akartam bekapcsolni: a szokásos dallam - 1 hosszú, 2 rövid síp
Ahogy legyártották azt a GIGABITE szériát - ez nem játékra váló VGA
Vagy napi max 1,5 óra azt kész - működésben a "gyerekzár" - elég a játékból, csinálj házit
-
-
Misua
senior tag
válasz
Cimbooora #7252 üzenetére
Ismerős a téma, de lassan a végére érek, hála ---Lasali--- kollégának
A baki a ventiben van, hogy nem akar rendesen felpörögni és álltalában 37%-n stagnál
Végeztünk teszteket Furmark + GPU-Z + Catalist 10.2
Hőmérseklet/ Venti fordulat szám %
48 (alap) - 60 fok / 36-37%
aztán alig emelkedik a fordulatszám és a végeredmény mesterséges túlfűtésnek:
78 fok - 44 %Érdekesség hogy nálam pl játékok alatt nem igen melegszik fel 59 fok felé...de ez azt is jelenti hogy a venti csak 37% on műkszik (ami alapjárathoz ideális...de terheléshez hosszútávon
)
Emiatt van olyan hogy ha 3 óránal többett játszok és ha kikapcsolom a gépet - nem indul be a dög: 1 hosszú + 2 rövid....vagy ha 8 óra játék, akkor játék közben meghalJa-Ja - és ha nem akar elindulni...és mondjuk félóránként próbalkozok bekapcsolni, nálam is elkezd valami fura pzzzziiii halk hangocska jönni
-
Misua
senior tag
Köszi C1trom és zso73!
Már csak egy kérdés - akinek van GIGABITE HD 5750 1GB DDR5-e, annak az hány fokos?????
Nálam terhelésmentesen Catalist 10.2 és GPU-Z stabilan 47-48 fokot mutat Fan speed(venti) pedig 36-37%-on pörög mindig. -
Misua
senior tag
Egy mini kérdés!
Ati Catalisttal kapcsán:
- régen, amikor ATI x600 (256mb)-m volt először le kelett szedni a régi ATI Catalistet és csak utána felrakni az újjat
- most meg hogy műkszük? Mivel a korábbira (gyárira) egyszerűen felraktam 10.1...aztán 10.2 és a rendszer nem tiltakozott... -
Misua
senior tag
Nálam akkor is 100-n áll
(de azért otthon megnézem még egyszer...cell menüt a proci tuning miatt bamagoltam mint a bibliát)
Viszont próbálkozhatunk még ezzel is:
1 hosszú+2 rövid. Probléma van a videokártyával. Ez a leggyakrabban előforduló hiba. Ebben az esetben ajánlatos kivenni a videokártyát a csatlakozójából, majd pedig visszahelyezni. Ellenőrizzük a monitor csatlakoztatását.
-
Misua
senior tag
válasz
Oliverius #7228 üzenetére
Ja-Ja IPON-s GIGABYTE...vajon mi lesz többi alkatrésszel
(még vettem tőlük Gigás tápot és egeret
Mondjuk van egy tippem hogy miért haldoklik, mindenesetre leveszem a ház oldalát és megnézem hogy forog-e a VGA ventije...ha nem írok többé, akkor halálos áramütést kaptam
Amúgy mikor vetted? - én Jan 15 környékén vásároltam be...
lsc - igen 100...nem is volt szándékombam VGA-t piszkálni (minden beállítás AUTO defaulton van, kivéve a procihűtő szábályzó)
-
Misua
senior tag
válasz
Killer01 #7216 üzenetére
XDL Happy-5B plexi oldalas fekete házam van - oldalában van egy venti...szemeztem vele - asszem rám fújt vagyis "házból kinyomós" hűtésű
És a tünet az jó?: 1 hosszú 2 rövid sípszó - videókártya hiba ...mert mostanában sokat foglalkoztam a proci tuninggal...erre a fagyi visszanyalt
-
Misua
senior tag
Meg egy hete vettem Cooler Master Hyper TX3-at, mely elég hangoska volt, így BIOSban beállítottam
CPU SMART FAN TARGET 50
CPU MIN. FAN SPEED % 37,5
CPU FAN PIN SELECT 4 PINSígy halkabb lett...nem hinném hogy kapcsolat lenne a procihűtő és videóhűtő között...csak ez a nágikus 50 fok
-
Misua
senior tag
Sziasztok!
Pls help!!!
GIGABYTE HD5750 1GB DDR5 kártyám van.
Tegnap vagy 8 órája játszottam Stalkerrel (egyhuzamban) - és semmi változás nélkül besötétült a monitor (no signal) - ha bekapcsoltam/újraindítottam a biost követketőt hallottam - 1 hosszú 2 rövid sípszó - videókártya hiba (innen néztem: http://www.lad-alk.hu/bios.htm). Aztán reggel megjavúlt a gép...játszottam vele vagy 2 órát....aztán kész - megint leálltPersze előbb leszedtem GPU-Z-t, ami alapjáratban 50 fokot mért...az jó??
Lécci adjatok tanácsot mi a gond (a gépem 1,5 hónapos)...garanciás (IPON)
Köszi a helpet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Teljes szoftveres megújulás vár az Apple iPhone-okra és Macekre
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Tesla topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest