Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Samsung Galaxy Tab S7+ - növekmény
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz Stylewars_kp #14740 üzenetére
Nem szerencsés márkához kötni a használhatóságot. Minden márkának vannak nagyon jól sikerült sorozatai is, és elhamarkodottak is. S ebben a szegmensben azért jellemző, hogy kompromisszumot kell kötni. Ahol meg nincs kompromisszum, az már a nagyipar számára készült, kisiparos nemigen tud beruházni rá. Talán a HILTI és a Festool kitűnik a többi közül, de ott is került már piacra hibás széria, no és érezhető, hogy árban is kitűnik mindkettő.
Több fa van, mint asztalos!
-
Rohamkukac
csendes tag
-
Márton111
aktív tag
Hogy hány évig lehet nyúzni, az erősen felhasználófüggő, volt olan kollega, aki fogát csikorgatta,és a pillanatszorítók eltörtek, úgy megtépte.És én köztem, és őközte ,még sok lépcső.(nálam egy mérőszalag 5 évig jó, másnál egy év, de már törött a vége.)
Akkuilag fél nap, és 2 nap között, enyhe, vagy intenzív igénybevételtől függ.
Kajakból, 15-ös fúróval lehet vele zárazni, vagy pánthelyet fúrni 35-össel.
Azért ésszel használom őket a nagyon bivaly feladatra a háromsebességest használom (1-es 0-300-ig , ott van erőtartalék)8-s tokrögzítő keményfába,(2x5cm mogyorófa)nem volt előfúrva,csak félig azért lendületesen bepuszilta,csak kapaszkodni kellett bele erősen[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz Stylewars_kp #14746 üzenetére
"Akkus fúróból szerintem Én is az AEG-ot fogom választani."
Tudod, minden akkus fúró ki van hegyezve valamire. Ha megírod, hogy mire és milyen gyakorisággal használnád, megpróbálok segíteni.
Erre az AEG-re úgy tettem szert, hogy picike csavarok gyors behajtásához kerestem megoldást. Szempont volt, hogy könnyű legyen a gép, és kicsike. Mivel az AEG épp akkor dobta piacra ominózus készüléket, megvettem. Az akkui szériahibásak voltak. Egy év alatt behaltak. Két ilyen gépet vettem, mind a négy akku bedöglött. Kettőt sikerült garanciában kicseréltetni - azok már hibátlanok. Vigyázat, az AEG az gépre 3 év garanciát vállal, ha hókuszpókuszregisztrálsz, de az akkukra csak egy év jár így is! Aztán jártam a soproni vásárban, és ott a kezembe került ez. Sokkal jobban pászolna a munkámhoz, mert még könnyebb, és ami a lényeg, talpra állítható. Ez is Li-Ion.
Van még Márton kolléga jóvoltából egy Makita 6271 is, azt is nagyon szeretem. Igaz, az csak Nikkel-Kadmium 12V 2Ah, de nagyon jól használható széles spektrumon.
Épp tegnap hirdették valahol Dunántúlon 33-ért elemlámpával, szállítással azt hiszem, a jofogas.hu-n.
Szóval ezt azért írtam, hogy értsd: A teszten, ami a linkelt videón van, egy kategóriájú gépeket hasonlítottak össze. Ott az AEG vert mindenkit. (De megnéztem volna a DW-t is ezen az összehasonlító teszten!) De nem lehet minden gépet minddel összehasonlítani olykor még kategórián belül sem. Ominózus videón a Kress pl elvérzett. Lehet, hogy csupán azért, mert magas fordulatú (csak feltételezés, ennek nem néztem utána), és nem bírta a nagy fúrót krafttal. De lehet, hogy mondjuk 4mm-es furatok gyártásában meg ő lett volna a nyertes ugyanezen versenyzők között.Több fa van, mint asztalos!
-
föccer
nagyúr
válasz Stylewars_kp #14763 üzenetére
Süllyesztett csavarokról van szó igen, és csak a csavarfejeket akarom behúzni.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Sanyabá
senior tag
válasz Stylewars_kp #14788 üzenetére
Jónak jó,csak nem szakszerű, ha már szakmai topik-ban vagyunk.
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
generatoros
tag
válasz Stylewars_kp #53617 üzenetére
Szerintem ebben a száraz időben sok kár nincs belőle.Az egy másik kérdés, hogy 10m2 cserép felrakása miért tart ilyen sokáig?
-
IsKol
csendes tag
válasz Stylewars_kp #53617 üzenetére
A legfontosabb, hogy a fólia bizonyított, nem áztál be!
A cserépléc meg kiszárad, majd újra megszívja magát nedvességgel és ez így meg tovább... -
hzsolee
őstag
válasz Stylewars_kp #53646 üzenetére
Gyerekzár...bingó. Nyereményed beváltható a legközelebbi boltban. Mond, hogy én fizetem
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
kavalkád
aktív tag
válasz Stylewars_kp #53700 üzenetére
én ezt ismerem.
-
NeoPampalini
senior tag
-
pali923
aktív tag
Mostanában leggyorsabban a facebookon tudtam eladni dolgokat. Csak érdemes megkeresni a megfelelő adásvételi csoportot.
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
imyourfriend
őstag
[link] Vagy 3.5 éves csoport 13ezer taggal, egy próbát megér.
-
generatoros
tag
válasz Stylewars_kp #54002 üzenetére
erre a kérdésre nem tudom a helyes választ. azt gondolom először pácolni kell és utána jöhet a lakkozás.23 év elteltével már vannak modernebb anyagok egy kültéri ajtó kezeléséhez, majd a többiek talán tudnak ötletet adni.
-
monti0222w
addikt
válasz Stylewars_kp #54002 üzenetére
Olajos pácot például, elég nagy színskálla van, így dió is, kétszer hengerelve.
-
monti0222w
addikt
válasz Stylewars_kp #54007 üzenetére
Milesi, Bona, [link] illetve itt is informálodnék. A
Az olajnál, olajospácnál azt is figyelembe kell venni hogy az törödést kíván, beltérnél 2-3 évente átkell kenni, kültérnél gondolom gyakrabban, de kérdez rá!
[ Szerkesztve ]
-
jimy_l
tag
válasz Stylewars_kp #54007 üzenetére
odies olaj, ebben nem fogsz csalódni. Kálmánéknál lehet vásárolni.
Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.
-
kapu2006
tag
válasz Stylewars_kp #54331 üzenetére
Milesi Hydrocrom. 2 rétegben festve.
Ezt a hétvégén készült. Szőke dió a szín fantázia neve.
Ja.
Ilyen volt. De már elkezdtem csiszolni. A világos részek már le vannak csiszolva.[ Szerkesztve ]
-
kapu2006
tag
válasz Stylewars_kp #54334 üzenetére
Nem. Semmi.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz Stylewars_kp #54728 üzenetére
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Soká
senior tag
válasz Stylewars_kp #54729 üzenetére
Nem értek az épületasztalos dolgokhoz - már a megnevezéseket sem ismerem - de ha ránézek erre a rajzra, azt érzem, hogy annak a csapolásnak igen rosszak az arányai.
-
runner 125
nagyúr
válasz Stylewars_kp #54729 üzenetére
Nem ezzel foglalkozom, de a saját CPL fóliás ajtóimat magam raktam össze és be, azok ugyanilyen átfogó tokosat voltak.
Ami elsőre eszembe jut, ilyen beépítés mellett melyik, oldalra esik az ajtó pántolása? Nyilván ha arra amit levágnál, akkor azért először ellenőrizd, h mekkorát nyílik az ajtó, nehogy úgy járj, h nem lehet kinyitni.
Más felől nincs annyi plusz hely a nyílásban, h ne kelljen a takaróból vágni? A vágott oldal szerintem qrva hülyén fog kinézni úgy, h a teteje és a mellette lévő már azonos vastagságú, ez pedig sokkal vékonyabb. Az biztos, h én eltolnám annyira az ajtót ilyen helyzetben, h a takaró oldala vágás nélkül ütközzön neki annak a merőleges falsíknak. Ha kell inkább vésnék a falból el pár centit."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Soká
senior tag
válasz Stylewars_kp #54735 üzenetére
Jó lenne, ha szakértők válaszolnának neked. De úgy gondolom, hogy nem is nagyon van más megoldás mint asztali körfűrészen végigtolni. Megfelelő profilú marógéppel is lehetséges, de ez attól függ, ki milyen géppel rendelkezik.
Pontosan kell vezetned az anyagot, megfelelő vezetősín (steller) mentén. És az anyagodnak is egyenesnek kell lennie -
hzsolee
őstag
válasz Stylewars_kp #54741 üzenetére
..."Nem tudom már kivágni a falat"...
Fogd meg a söröm...A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
Stylewars_kp
őstag
Valószínűleg a levágott részhez még teszek egy szegőt ami eltakarja a vágási egyenetlenségeket.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
kavalkád
aktív tag
előbb még a másik irányből szeretted volna, a hosszanti oldal felől, nem?
ide csak egy szélesebb tok kell, semmi trükk. -
ViktorSz
tag
válasz Stylewars_kp #54833 üzenetére
Ami kintre jó,az bentre is megfelel ,én legalábbis eddig nem láttam hátrányát.Ezek a lazuránok pedig(már használtam jópárszor)hasonlóak a pácokhoz,teljesen beszívja magát,szerintem közelebb áll a pácokhoz,mint a lazúrokhoz,vhogy teljesen más,mint bármely normál sadolin/remmers/milesi,stb lazúr,érdekes struktúrájú(vagy mi )cucc.
-
ViktorSz
tag
válasz Stylewars_kp #54835 üzenetére
Szerintem nem lősz vele mellé,tud mindent,ami kell és nem kell tökölni az alapozóval ,stb
[ Szerkesztve ]
-
ViktorSz
tag
válasz Stylewars_kp #54835 üzenetére
A "nem mérettartó felületre" mondat aggaszt még egy kicsit."
Akkor válaszd ezt : [link]
Kicsit nehezebb szépen festeni,de legalább jó beltérre és mérettartó anyaghoz is.[ Szerkesztve ]
-
NeoPampalini
senior tag
válasz Stylewars_kp #55171 üzenetére
Én így elsőre Sketchup-ra tippelek.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz Stylewars_kp #55175 üzenetére
Passz, én eddig a Sketchup-nál gyorsabban semmiben sem tudtam "építeni", de nyilván más a logika egy vérbeli CAD és e között, meg kérdés ugye, hogy készül-e belőle valami nyomtatandó, vagy pl. CNC-be beolvasandó. (Nekem bőven elég, ha a gépen összedobom, a többit megoldom s.k. )
Egyesek a Blenderre esküsznek, de abba asszem csak valami plugin hoz be egyáltalán bármiféle mérőeszközöket, amikor én próbálgattam, még ez se volt, hamar letettem róla.
-
runner 125
nagyúr
válasz Stylewars_kp #55171 üzenetére
Sketchup igen, én ezt használom már kezdetek óta. De nem vagyok asztalos, csak lelkes amatőr.
epmd
Nem rossz ötlet köszi, átrágom.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz Stylewars_kp #55180 üzenetére
Ebben rajzoltam meg a konyhámat annó én is. Illetve azóta már egy halom más bútort. Szerintem baromi jó progi, egyszerű, gyors, sok modul van benne, stb.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
wargabe
csendes tag
válasz Stylewars_kp #55180 üzenetére
Ha Blum vasalatokat használsz akkor tudsz importalni kész korpuszokat a sketchupba
-
ViktorSz
tag
válasz Stylewars_kp #55197 üzenetére
Holnap délután éppen használnom kell és ha nem felejtem el,akkor majd lefényképezem működés közben.
-
ViktorSz
tag
válasz Stylewars_kp #55203 üzenetére
Tehát így lehet vele szorítani:
[kép] -
ViktorSz
tag
válasz Stylewars_kp #55228 üzenetére
Igen,ez jó ötlet és a szorító sincs "kicsavarva",ebbe még bele sem gondoltam...
Ezért jó a hobbistáknak,van idejük gondolkodni
Meg hát a képeimen látható szerekezet egy hirtelen összedobott dolog,amit nyilván házilag tovább lehet turbózni,ha van hozzá ideje /kedve az embernek.
Kisebb szorításokhoz használom egyébként,tehát pl. lamellós csapolás bútorlaphoz,de tömörfához nyilván kevés,legalábbis ilyen gagyi kivitelezésben biztosan.
Az alapötletet akartam szemléltetni,ha valakinek éppen nincsen +50-100 000ft-ja kidobni az ablakon az évi kétszeri használat miatt. -
pali923
aktív tag
válasz Stylewars_kp #55346 üzenetére
Nem látszik a képen, de amit csináltam maradék darabokból, az legalább 10 centis, és meglehetősen stabil, meg erősen közelít a derékszöghöz. Kicsit segít a 90 fokos sarkok kialakításában, legalábbis ez a terv. Ez a műanyag jó az él megvédésére, ami kell is, de sok más funkciója nincs. Aztán lehet, hogy nem is kell.
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
nagyúr
válasz Stylewars_kp #56626 üzenetére
Én leszedném a lemálló részeket, és a natúr forgácslapot bekenném transzparens sziloplaszt-tal.
-
mdk01
addikt
válasz Stylewars_kp #56626 üzenetére
Szedd le a felesleget és kicsi ecset + D3 vagy D4 faragasztót dolgozd bele. Két réteg legalább kell közte 1 nap szünet.
-
mdk01
addikt
válasz Stylewars_kp #56636 üzenetére
Folyékony ezért jól bele lehet dolgozni a fába ráadásul bele is ivódik.
Megszilárdulás után pedig egy vízálló műanyag lesz.
Az egyik legjobb megoldás sztem, főleg ár/érték arányban.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Stylewars_kp #56638 üzenetére
Teljesen mindegy
-
mdk01
addikt
válasz Stylewars_kp #56823 üzenetére
Milyen modell-t szeretnél?
-
Horec
tag
válasz Stylewars_kp #56828 üzenetére
Grabcad.com-on lehet találsz olyat amit keresel
-
kavalkád
aktív tag
válasz Stylewars_kp #56947 üzenetére
amit javaslok, hogy a fedőlap (a teteje) lógjon túl a fiókokon, csakúgy mint a konyhapult esetében, küönben az összes lecsöpögő víz au előlapokon fog kikötni és szétázik, ha pl bútorlapból készül.
-
kavalkád
aktív tag
válasz Stylewars_kp #56949 üzenetére
az még kevésbé fog tetszeni neki ahogy az elázott bútorlap ki fog nézni egy éven belül az élfóliázás nem teszi vízzáróvá a felületet, sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
thomgrande
tag
válasz Stylewars_kp #56949 üzenetére
Ha jól látom akkor közézáródó a front. 2mm-es ABS élzárás azért jelentősen csökkenti a nedevesedési problémát. Vagy ha beleillik a kinézetbe akkor alu élzárás. Közézáródó fiónál nagy szívás lesz a görgős fióksin szerintem. Sok idő fog elmenni a beállítással.
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
ViktorSz
tag
válasz Stylewars_kp #56947 üzenetére
A 2-2 mm nagyon necces,inkább 3-3 legyen a korpusz-fiók-fiókok között,pláne ezzel a fiókcsúszóval
[ Szerkesztve ]
-
thomgrande
tag
válasz Stylewars_kp #56953 üzenetére
Ne haragudj de a kérdéseidből ítélve elég tájékozatlan vagy. Először szerintem nézzél videókat, mondjuk tőle. Korpusszal, fiókkal kapcsolatosakat.
Ha lebegőt akarsz akkor itt egy függesztő. Darabonként 120kg teherbírás.
A terveden az alsó képen úgy néz ki hogy a front kb 10 centivel beljebb lesz az oldaltól. Mert ha így lesz oda részleges kihúzású fióksin nem megfelelő."Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
tothjozsi96
addikt
válasz Stylewars_kp #56962 üzenetére
Az a gond hogy ez egy 60x120-as nyílás, Fakro leírása szerint ahhoz hogy kitudd nyitni magát a 3 részes létrát, ahhoz kell 140-150 centi. Kétféleképpen lehetséges berakni az ajtót, vagy balra nyílik, vagy jobbra. Egyik oldalt ott a kémény és előtte a csövek, másik irányba pedig ott a válaszfal. Ezért sajnos akármennyire is szeretném a Fakro ajtót, nem fog menni.
A Fakro ajtónál 3 részből áll a létra, a középső elem nyitásával van a baj, az az, ami túl nagy.
Elméleti szinten gondolkodtam azon hogy azt ott félbevágni és valamilyen hasonló pántot tenni bele. Tehát ugyanúgy 3 részes lenne összezárva, csak a középső létra elem meglenne felezve. Itt is csak az a problémám hogy ezt csak fejben tudom elképzelni, amíg nem látom valóságban hogy mennyire életképes az ötlet, addig ezt így számomra nehéz. Ezzel természetesen élből ugrik a garancia is, bár nem hinném hogy gond lenne vele. Csak mégis az hogy egy 40-50 ezer forintos termék amibe belenyúlok, teszem azt nem úgy sikerül ahogy szeretném mert nem ez a szakmám, nem ezzel foglalkozom és kókányolás lesz az egészből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elemlámpa, zseblámpa
- Futás, futópályák
- Direct One (műholdas és online TV)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Külpolitika