Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Fujifilm X
- Bluetooth hangszórók
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amazon Fire TV stick/box
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Födémszigetelés előtt járok.
A székálláson belülre szeretnék építeni egy pallóvázat, viszont nem igazán tudom hogy mennyire jó ötlet ez, vagy hogy mennyire lesz stabil, ezért gondoltam itt megkérdezem.Szóval 40 centi gyapot lenne, ezért gondoltam hogy 20-as pallóból lehetne építeni valamilyen vázat. A székállás pontos méretét nem tudom, szerintem 8 méter hosszú és 4 méter széles.
Az a kérdésem hogy 40 centi magasságot eltudok érni pallóval úgy hogy az ténylegesen stabil legyen?
-
tothjozsi96
addikt
válasz generatoros #53758 üzenetére
Szerintem nem. Régi 11x9-es ház, betonfödém, egyből kimegy a meleg.
Én üveggyapotra gondoltam, az azért másabb mint a táblás kőzetgyapot.
Lefektetve a 40 centi inkább csak 35-36, valamennyit zsugorodhat is a súlya miatt, szóval nem, szerintem nem sok, legjobb ár-érték arányban.Szerintem 300 ezer forint nem sok 40 cm födémszigetelésre, főleg hogyha 30-40 évig kiszolgál.
-
tothjozsi96
addikt
válasz generatoros #53760 üzenetére
Változó azért ez is szerintem. OBI-n olvasgattam a termékek alatt véleményeket, sokan vannak akik csak 10-15 centit terítettek le és nagyon bevált nekik az is. Szóval, kinek mi.
Nagyban függ a födémtől és annak milyenségétől, de ez csak az én véleményem. -
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Hátha itt többre megyek a kérdésemmel, röviden annyi hogy Bramac-rendszermesterrel csináltattam meg a régi palatetőt. A tetőfólia Bramac Veltitech 120 (párazáró) illetve ami lényeges hogy leterítettem Rockwool Multirock-ot 30 centi vastagságban. A födém betontálca salakfeltöltéssel, Dörken Delta Dawi-GP fóliát tettem le, megvettem az összes ragasztót, a betonpárkányhoz is le lett ragasztva hogy ne lehessen ott se probléma a párazárással, az összes átlapolást leragasztottam, ahogy elméletileg kell, úgy csináltam.
A probléma az hogy eltelt az első tél, több szarufán gombás foltokat lehet látni. Ezek még csak felületi jelek, ujjal egyszerűen letörölhető. De, nem értem. Miért? Beszéltem több emberrel, számomra igazán hiteles választ senkitől sem kaptam. Ilyen esetben a tetőnek elégtelen lehet a szellőzése és azért történt ez? Vagy a párazáró fólia volt a baj és inkább páraáteresztő kellett volna? Több emberrel beszéltem, elméletileg amíg nincs hőszigetelés neki tolva addig mindkét fólia záró fólia, tehát elméletileg ez se lehetne probléma, de mégse kerek valami.
Betennék pár fényképet a födémszigetelésről,
[kép] [kép] [kép]Illetve a szarufákon látható gombás foltokról is mutatnék képet,
[kép] [kép]A történetet két dologgal egészíteném ki, nagyjából tisztában vagyok azzal hogy mi számít normális kiszellőzésnek a padláson. Nálam mozog a levegő a padláson, de amikor elkészült a tető nagyon sok levegő átjárt, a betonpárkánynál üveggyapottal kitömtem a hézagokat, ez megszüntette a beömlőnyílást, de, egy természetes cirkuláció így is van, ma is mértem, kint volt a teraszon 38% páratartalom, a padláson pedig 42% és nagyon minimális légmozgás volt kint az udvaron. Nincs fülledt, büdös szag a padláson.
Másik dolog, a padlásfeljáró helyiségben teregetjük ki a kimosott ruhákat, a padlás feljárónak az ajtaja egy nagyon kis vékony lécből összetákolt takaró fedél, itt felszáll az összes pára ami kijön a ruhákból, ez egészen biztos. Én úgy tudom hogy a pára felfele száll, tehát a szarufákon nagyon nem kellene hogy ez látszódjon.
A tetőgerincnél nyitva van a fólia, tehát ott kitud szellőzni a pára.
Szerk., a pallóváz tüzépen vásárolt pallóból lett építve, 16 darab palló került fel, ezek is friss áruk voltak, tehát nem voltak kiszáradva.
Kíváncsi lennék mások véleményére is a témában, hátha valaki járt már így, vagy hallott hasonlót, stb.
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
válasz jimy_l #56749 üzenetére
Beszéltem Terrán kivitelezővel, több Bramac-rendszermesterrel, mindenki azt mondta hogy esetemben nincs jelentősége annak hogy páraáteresztő vagy párazáró a fólia. Amíg nincs nekitolva a szigetelőanyag, addig mindkét fólia záró fóliaként működik.
Aki építette a tetőnket, mondta hogy most voltak egy nagyon lefojtott padlástérben, azt mondta hogy amíg fent voltak belehelték a padlásteret és a páraáteresztő fólia belső oldalán gyöngyöződött a pára.
-
tothjozsi96
addikt
válasz razorbenke92 #56756 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen hogy válaszoltál a kérdésemre.
Egy dolog nem világos, tavaly októberben újítottátok fel a tetőtöket?
Az a kérdésem hogy amíg a "szarufa-cserépléc-cserép" volt, akkor is láttátok már a gombát, vagy pedig csak a tetőfelújítás után jött ki?Beszéltem több szakemberrel, szinte mindenki azt mondja hogy nem elegendő a tetőm átszellőztetése és ez miatt alakult ki gombásodás, számomra csak az érthetetlen hogy léteznek olyan tetők amik szintén nem beépítettek, teljesen le vannak fojtva, semmi levegő nem cirkulál és mégse kezd el gombásodni semmilyen faanyag. Mondjuk újabb tetőkre jellemző ez aminek a faanyagai valószínűleg valamilyen formában kémiailag is kezelve vannak, szóval lehet azok meg pont ez miatt nem tudnak gombásodni.
-
tothjozsi96
addikt
válasz razorbenke92 #56758 üzenetére
Kíváncsi vagyok hogy mi lett, majd jelezz vissza légyszíves!
Az én Ácsom azt tanácsolta hogy húzzam végig egyszer a csiszolószivacsot mindegyik szarufán és Bochemit "Megelőzés" oldattal kezeljem le, azt mondta ez még csak a fa felszínén van, de kaptam másoktól olyan ajánlást hogy Tetol-al kezeljem le.
A Bochemit-re az van írva hogy beltérben egyszer kell elvégezni a folyamatot és utána többször elméletileg nem, Tetol-ra az van írva hogy 5-10 évente, nem tudom melyik a jobb.
Akinek van mindkét oldattal tapasztalata, az írna esetleg róluk valamit? -
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Vettem jó pár pallót, van köztünk olyan ami szépen befülledt és elég penészes lett. Most a melléképületben fogom szárítani őket, jár elég jól ott a levegő, fedett helyen van.
Nem tudom meddig szárítom, de az a kérdésem hogy ez a penész ez magától el fog tűnni vagy nekem kell eltüntetnem?
Mit kellene tennem hogy szép lehessen a felület? -
tothjozsi96
addikt
válasz generatoros #56830 üzenetére
Nagyon vizes, így nem tudom mennyire jó ötlet lenne gyalulni.
-
tothjozsi96
addikt
válasz generatoros #56830 üzenetére
Köszi!
Amúgy palló.Rendelésre jött, 6 méterest vettem, 4 méteressel pont nem adta volna ki magát, ez 320 -280-ra van elvágva.
Az a baj hogy előre ki kellett fizetnem, nagyon nem tetszik amit kaptam. -
tothjozsi96
addikt
-
tothjozsi96
addikt
válasz fogtunder #56841 üzenetére
Összesen 12 pallót vettem, 5x20x600-as, ez 0,72m3 és ezért fizettem 82 ezer forintot!
Tehát ez a végösszeg, +3 ezer forintért hozta ki egy fuvaros.Azért vettem így mert járófelülethez kell, (tudom sokak szerint elég lett volna a deszka is) de mikor építettem a járófelület vázát akkor nem figyeltem az élére állított pallók pontos helyzetére és hogyha 4 méteres pallót veszek akkor kellene még egy alátámasztás, de nem akartam kiszedni a gyapotot stb, ezért vettem 6 méterest amit pont akkorára tudok vágni ami nekem jó.
Ez fogja fogadni a pallókat, [kép1] [kép2]
Azért sem értem ezt az egészet mert a járófelület váza 4 méteres pallóból lett csinálva, az a fa nagyon jó minőségű volt szerintem, [kép]
-
tothjozsi96
addikt
válasz fogtunder #56846 üzenetére
Persze, ez 6 méteres palló, ráhagytak 5 centit de többnek be van repedve a vége 8 centinek.
Nem tudom azt se hogy minek kell ráhagyni az 5 centit, mert elvileg ha normálisan van mozgatva, az nem sérül.Én csak azt nem értem hogy miért nincs olyan lehetőség hogy van a "standard" minőség és miért nincs olyan hogy elsőosztályú szárított áru? Hogyha szeretnél valamit szépen megcsinálni jó anyaggal egyszer az életedben (ez a járófelület nekem legalábbis ilyen), akkor legyen már rá lehetőséged is. Most én is szárítom a melléképületben, de nekem megérne akár 1,5x árat is az hogy most egyből felkerülhetne a padlásra egy olyan faáru ami szárított és jó minőségű.
-
tothjozsi96
addikt
válasz generatoros #56848 üzenetére
Igen!
4 méteres pallót itt is lehet válogatni, de 6 méterest nem tartanak raktáron. Előre ki kellett fizetnem hogy lerendeljék, ezt kaptam.
Az a becsapós ebben hogy a 4 méteres palló nagyon szép volt novemberben mikor vettem, ez pedig az ellentettje.Mindegy, ez van, próbálom elfelejteni a dolgot.
-
tothjozsi96
addikt
válasz fogtunder #56850 üzenetére
30km-es körzetben nem nagyon tudok válogatni, mert nincs mi közül.
Itt nálunk nincs is fatelep, ez egy építőanyag kereskedés (STAVMAT).
Van még egy ilyen kereskedés itt, egyszer voltam ott, Kanizsai kéménytéglát akartam venni, 320 forint/db áron volt ott, átjöttem ide ahol a fát is vettem, itt 250 forint volt/db és még engedtek belőle a végén is, ~230 forint környéke lett a vége.Ebben az egészben az a kellemetlen hogy ott állsz úgy hogy kifizetted előre, mert hogy "ki kell", és akkor a végén nézed hogy ez nem az amit szerettél volna, közben arra gondolsz hogy amire neked kell oda jólesz, de akkor is dühít a dolog. Hogyha édesapám munkahelyén nem lenne 40 centi munkafelületű gyalu, akkor vertem volna az asztalt. Szerintem ha 3-4 mm lejön a pallókról és szép lesz a felülete, akkor ez nekem tökéletes lesz járófelületnek a padlásra.
Na mindegy, nem húzom az időtök!
Köszi mindenkinek! -
tothjozsi96
addikt
válasz fogtunder #56855 üzenetére
És például felétek a tüzép ki is szállítja az anyagot?
Számomra ez az érthetetlen hogy itt nem!
De ez hagyj ám, még csak el sem intézik, neked kell telefonálni fuvarosnak hogy elhozná-e esetleg..Mikor vettem Multirock-ot, 216m2-et, 9 raklap, rengeteg.
Akkor úgy volt hogy itt megveszem és akkor kérdeztem hogy a kiszállításnak mi a várható időpontja és mondták hogy nincs kiszállítás. De mondom a Rockwool Hungária is kamionnal hozza ki hozzátok, akkor mondom az hogy van? Hozzánk nem hozhatja? Nyilván nem.
Aztán megrendeltem közvetlenül a gyártól, sokkal olcsóbban és Üllőről kihozták 0 forintért.
De tőlem 5km-ről nem tudják kihozni, vagy fuvaronként 3-4 ezer forintért kihozza valaki, csak azért ennyi gyapotot elhozni az nem egy forduló. -
tothjozsi96
addikt
Ahogy York is írta, én is cseréplécet tettem közé.
Én úgy tudom hogy 16mm légrés alatt nem tud cirkuláció kialakulni, anno rengeteget olvastam a témában építőipari dologgal kapcsolatban és ez többször elhangzott hogy min. 16mm légrésnek kell lennie és akkor indul meg a levegő cirkulációja.Kép alapján nehéz megmondani mekkorák azok a távtartók.
Egy biztos, én a vastagabb-nagyobb faanyaghoz sűrűbben raktam volna a távtartókat.Többen ajánlották itt nekem hogy a penészes faanyagot külön szárítsam, sajnos nem tudom máshol szárítani, én azt csináltam hogy kiválogattam a penészeseket és azokat legfelülre tettem, elméletileg az van a legjobban befülledve, abban lehet a legtöbb víz.
Egy kérdés, ami legfelül van az deszka vagy palló?
Kicsit jobb árut kaptál, mint én. -
tothjozsi96
addikt
válasz generatoros #56874 üzenetére
De hogyha túl hirtelen távozik belőle a víz akkor alakváltozáson esik keresztül a fa és kireped, nem? Mondjuk nem tudom hogy egy forró nyári napon mennyi víz tud távozni belőle, viszont hogyha teszem azt nyár van, akkor valószínűleg nem is lesz benne annyi víz, szóval lehet tök értelmetlen amit írtam.
#56875 Horec
Akkor nálam se elegendő a hézagléc, "jó" tudni!"Valamint az elhelyezési távolságok is függenek az anyag vastagságtól. 18mm vastagságig 50cm, 24mm-nél 1m, 48mm-esnél 1,5m a javasolt távolság."
Ezt hogy érted? A palló 50mm vastag, tehát 1,5 méter kellene hogy legyen a rakat mindkét irányában szabadon hagyva?
-
tothjozsi96
addikt
válasz generatoros #56885 üzenetére
A kérdés nagyon jó!
Hogyha nedvességtartalom mérővel is méri az ember, sokszor van az hogy a nedvességmérő teljesen más értékeket mutat különböző pontokon. Mondjuk az anyag közepén sokkal nedvesebb mint a széleinél. Én se tudom mennyi eltérés lehet, én csak azt gondolom hogyha mondjuk májusban veszel fűrészárut akkor jó eséllyel sokkal jobb anyagot kapsz, mint amit most nekem sikerült elcsípnem.
-
tothjozsi96
addikt
válasz fogtunder #56918 üzenetére
Egy teljesen nem ideillő kérdés.
Olvastam hogy Greenwood padlásfeljáród van.Én most rendeltem egy Fakro ajtót, viszont most láttam egy videót ami ráébresztett arra hogy ez mégse lesz jó. Röviden annyi hogy én abba a tévhitben voltam hogy ezek az ajtók olyanok hogy a 60x120 keret méretében le tud nyílni a létra. Ugye 3 részes a létra, teljesen azt gondoltam hogy úgy van megtervezve hogy kis helyen is elfér és akkor lenyílik. Viszont most láttam egy videót amin 1:10-nél jól látszik hogy sokkal több hely kell ahhoz hogy a létrát ki lehessen nyitni. Most kerestem mindenféle dokumentációkat, Fakro oldalán semmit se írnak róla, de egy régebbi dokumentációt találtam ahol azt írják hogy a 60x120-as ajtónál 153 centi a teljes hossz ami szükséges ahhoz hogy letudd nyitni a létrát.
Azt szeretném kérdezni hogy a Greenwood-nál is így van ez?
Vagy ott a létra úgy van kitalálva hogy a tok méretében kinyitható?Nem tudom mi legyen, tök jó ez a Fakro ajtó, de ez sehogy se lesz jó nekem.
Holnap hozná a futár, ma szerencsére ünnepnap van, most írtam egy email-t hogy elállnék, viszont ezt egy céges kisfurgon hozná ki, nem tudom hogy ilyen esetben mi lesz egyáltalán, vagy ilyenkor tudom-e érvényesíteni az elállást, futárnak mondhatom hogy mégse kell.. Fogalmam sincs. -
tothjozsi96
addikt
Létrára oldalról feltudsz lépni.
Amikor kinyitod akkor úgy nyílik a létra középső eleme hogy 30 centit túllóg a keret méretén.
Elég fura az egész, ki van hagyva egy betontálca, egyik oldalt 2" fűtéscsövek + kémény, másik oldalt pedig válaszfal.Mindenképp szerettem volna ilyen lenyitható padlásfeljárót, de úgy látszik nem fog összejönni. A videók alapján tényleg becsapós, egy videót láttam eddig ami elbizonytalanított hogy ez nem fog összejönni, az összes többi alapján meg nem mondtam volna hogy a kereten túl nyílik maga a létra.
-
tothjozsi96
addikt
válasz fogtunder #56927 üzenetére
Köszi a választ!
A padlásra nem szeretnék felrakni semmit, vagy hogy mondjam, amit felakarok vinni azt feltudnám így is hogy "nincs hely". Le van szigetelve a födém, termékek dobozait vinném fel amik garanciálisak még, ilyesmiket. Olyan túl sok hely ehhez azért nem kell.
Ezzel a hely szűkével sajnos nem tudok mit kezdeni, egyszerűen akárhogy is szeretném, nem fog beférni az ajtó. Eddig tényleg abban voltam hogy ez a keret hosszúságában le tud nyílni, hiszen 3 részes. Csak az a baj hogy nem 3 egyforma részre van elosztva Fakro-nál a létra hanem a középső a hosszabb elem mint az alsó. Gondoltam arra is hogy a középső lépcső elemet félbevágni és oda kerülne a vasalat ami lenyitja, csak akkor meg kapásból ugrik a garancia és ha nem sikerül a "műtét" akkor ~50 ezer forintom bánja.
Na mindegy, akkor ez ugrott sajnos. -
tothjozsi96
addikt
Köszi!
Itt hagyom a katalógus linkjét, hátha valakinek hasonlóan szerencsétlen elhelyezésű a födémkihagyása és számít hogy mekkora hely szükséges a Fakro ajtóihoz.
-
tothjozsi96
addikt
Köszi!
Most pontosan lemértem, a nyílástól a falig van 129 centi.
Így néz ki a dolog, az a baj hogy ebbe a helyiségbe vannak kiteregetve a ruhák, az összes pára felmegy a padlásra, minimális a cirkuláció a padláson, több szarufa elkezdett gombásodni.Ezért lett volna jó egy ilyen padlásfeljáró ajtó amiben van gumi tömítés, illetve nem kellett volna barkácsolni hanem egy szép - esztétikus megoldás lett volna.
-
tothjozsi96
addikt
Pár napja írtam hogy sajnos nem jön össze a Fakro padlásfeljáró ajtó beépítése, kevés a hely.
Ebbe a födémnyílásba, mi lenne szerintetek a legesztétikusabb megoldás?
Nem szeretném kiemelni azt hogy ott egy padlásfeljáró ajtó van, minél jobb volna ha beleolvadna a környezetbe.Van dekopírom, pár fúróm, nem tudom hogy ez házilag mennyire szépen kivitelezhető és azt se tudom mit lenne érdemes beépíteni.
Az én elképzelésem az deszka kereten alapulna és kettő 90 fokos pánt kerülne belülre, hogy kívülről ne látszódjon, illetve valamilyen kilincs vagy bármi amivel be lehet zárni fixen.
Aki csinált ilyent, tudna esetleg ötletet adni?
-
tothjozsi96
addikt
válasz Stylewars_kp #56962 üzenetére
Az a gond hogy ez egy 60x120-as nyílás, Fakro leírása szerint ahhoz hogy kitudd nyitni magát a 3 részes létrát, ahhoz kell 140-150 centi. Kétféleképpen lehetséges berakni az ajtót, vagy balra nyílik, vagy jobbra. Egyik oldalt ott a kémény és előtte a csövek, másik irányba pedig ott a válaszfal. Ezért sajnos akármennyire is szeretném a Fakro ajtót, nem fog menni.
A Fakro ajtónál 3 részből áll a létra, a középső elem nyitásával van a baj, az az, ami túl nagy.
Elméleti szinten gondolkodtam azon hogy azt ott félbevágni és valamilyen hasonló pántot tenni bele. Tehát ugyanúgy 3 részes lenne összezárva, csak a középső létra elem meglenne felezve. Itt is csak az a problémám hogy ezt csak fejben tudom elképzelni, amíg nem látom valóságban hogy mennyire életképes az ötlet, addig ezt így számomra nehéz. Ezzel természetesen élből ugrik a garancia is, bár nem hinném hogy gond lenne vele. Csak mégis az hogy egy 40-50 ezer forintos termék amibe belenyúlok, teszem azt nem úgy sikerül ahogy szeretném mert nem ez a szakmám, nem ezzel foglalkozom és kókányolás lesz az egészből. -
tothjozsi96
addikt
válasz Stylewars_kp #56964 üzenetére
Láttam a nénjét, persze.
Mondanám hogy mérd le, de tényleg felesleges.
Nálam a tok méretétől számítva +10 centi hely van és ott a válaszfal. Másik irányba ennyi sincs mert ott a fűtéscső.A képen is jól látszik hogy nyitásnál ez a középső elem sokkal tovább túllóg mint 10 centi.
De ezt az egész Fakro dolgot elvetettem, házi megoldás lesz mindenképp, mást nem tudok a méretekből adódóan. -
tothjozsi96
addikt
válasz fogtunder #56966 üzenetére
Méregettem a helyet, a födémnyílástól számítva 130 centi van.
2,8m belmagasság, múltkor egy fórumtárs segített, és akkor néztük hogy 134 centi kellene.De nincs annyi se. Vicc az egész sajnos.
Édesapám munkahelyén van gérvágó, körfűrész, ennél több mindenre lenne szükség?Gondolkodom egy Makita szalagcsiszolón is, szeretnék a későbbiekben építeni egy kerti teraszt majd, azokat az anyagokat mindenképp szeretném csiszolni, hogyha gyalulni nem is.
-
tothjozsi96
addikt
válasz razorbenke92 #56969 üzenetére
Köszönöm a tanácsot! Hasznos volt számomra, nem is tudtam hogy létezik ilyen létra.
Igazából olyan megoldásban gondolkodom hogy mindenképp kell vásárolnom egy létrát, szóval nekem nem szükséges azért az évi 2-3 feljárásért fix létrát szerelni az ajtóra, inkább veszek egy ilyen teleszkóposat vagy egy kihúzható létrát amit máshova is tudok használni.
A kérdésem csak annyi lett volna hogy ki hogy állna neki egy ilyen födémnyílás esztétikus eldobozolásának, mit használna hozzá, stb.
-
tothjozsi96
addikt
válasz kavalkád #56978 üzenetére
Mielőtt kihozták volna a padlásfeljárót lemondtam, nem ezt rendeltem volna hanem az LWT Komfort-ot.
Utólag ajánlotta itt ezt a fajtát egy fórumtárs, de ez se fér el.
Mondjuk ezért nem adnék 100 ezer forintot, szerintem ez a létra "instabil".
Az LWT Komfort lett volna az igazi, de hát így halott ötlet sajnos. -
tothjozsi96
addikt
válasz kavalkád #56983 üzenetére
Köszi mindenkinek!!
Én is néztem azt a távtartót, de ez ilyen vagy-vagy dolog, vagy jó lenne, vagy nem. Fogalmam sincs.
Drága játék ez nekem, illetve 40kg-s létére azt sem tudom hogy elállás esetén ezt elviszi-e a futár. Ahol néztem ott van több fuvaros akik 2,500 forintért kiszállítják országon belül bárhova, viszont ha elállok, nem vagyok biztos abban hogy ezt el is viszik Tőlem.
A másik probléma pedig az hogy betongerendába nem szeretnék fúrni, de már ezzel is "sérül" maga az ajtó tokja, én sarokvassal szeretném beépíteni, ugye szintén meglenne fúrva a tok és ilyenkor azt se tudom hogy elálláskor mennyit vonnak le, mivel hogy nem abban az állapotban kerül vissza, ahogy ide érkezett.
-
tothjozsi96
addikt
Múltkor írtam a szép pallók vásárlása kapcsán, röviden annyi hogy úgy volt hogy gyalulva lesznek. Édesapám munkahelyén van egy nagy gyalu amiben egy 40 centis kés van. Kért engedélyt, megkapta, de fizetni kell a használatért, viszont így zöldfülűként nem biztos hogy neki esnénk egyből pallót gyalulni ezzel a nagy géppel. Lenne ember aki segítene de neki is fizetni kell. Elgondolkodtam azon hogy vásárolok inkább egy szalagcsiszolót, viszont nem tudom hogy csiszolással mekkora munka lenne 12 db 6 méteres pallót felcsiszolni, illetve hogy elegendő-e a csiszolás, vagy mindenképp gyalulni kellene-e?
Szerettem volna amúgy is egy Makita 9911-es szalagcsiszolót, de ha nem elegendő a feladatra akkor inkább elviszem gyalultatni és kifizetem azt a 20-25 ezer forintot, csak ezt az összeget akkor beletehetném a szalagcsiszolóba is.
Így néznek ki a pallók, 3-4 ami penészes, többi nagyjából OK,
[ Szerkesztve ]
-
-
tothjozsi96
addikt
válasz fogtunder #57132 üzenetére
Király meg minden, de full aksis az egész.
Nem tudom miért jó ez hogy a vésőkalapács, körfűrész és a flex is aksis..Szerintem ennyit nagyon megér ez a csomag, engem kicsit zavar hogy ennyire mobilis a csomag. Szerintem vésőkalapácsnál egyáltalán nem hátrány hogyha madzagos, meg flexnél sem. Aztán több mint valószínű hogy sosem adódott még eddig olyan helyzet az életemben hogy zavart volna a kábel.
-
tothjozsi96
addikt
válasz fogtunder #57134 üzenetére
Látod, mindjárt ott van a Te mondandódban is hogy a vésőkalapács nem arra van hogy fürdőszobát bonts vele? Hát akkor mire van?
Én Makita HR2470-et használok, ezzel bátran lebontathatsz egy fürdőszobát.
Bontottam el vele tisztítóaknát is ami békebeli téglából volt kirakva és olyan cementes vakolat volt rajta hogy szikrázott sokszor a véső feje.De például nálam a Parkside fekete fúró-csavarozó is elég hamar lemerül, pedig 4Ah akkukat vettem hozzá. Az is igaz hogy betudsz vele tekerni egy töltéssel 500db 4x40-es csavart vagy többet, tapasztalatból mondom, de ha erőigényesebb dologra van szükség akkor hamar elfogy a kraft.
Rányomtál a Dewalt csomagra? Úgy látom elfogyott.
-
tothjozsi96
addikt
válasz fogtunder #57136 üzenetére
Ja, végül is igazad van hogy ott a másik 3 akku.
Nem tudom, lehet csak nekem van ilyen félelmem hogy egyszer tönkremennek az akkuk, nem lehet hozzá kapni majd már és kuka az egész gép?Biztos van aki megtudja javítani stb, nekem kicsit ez miatt ilyen fura és taszítóbb az aksis.
Parkside az ütvecsavarozód?
Ha igen, nálad nincs egy kis kotyogás benne? -
tothjozsi96
addikt
válasz fogtunder #57140 üzenetére
Nem használom annyit hogy tönkre tudjon menni.
Gondolkodtam hogy veszek még a két 4Ah Parkside aksi mellé még kettő akkut, nem tudom meddig viszik tovább ezt az X20VTeam családot, aztán jobb ha van tartalékban.Viszont apának X16-os Parkside-ja van, néztem van olyan webshop akik még árulnak ilyent, szóval inkább nem veszek még +2 akkut csak hogy itt álljanak.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy palló gyalulásnál mit jelent az hogy az éleit csak egyengetni tudja a mester? Konkrétan az érdekel hogy ilyenkor is gyalulásról van szó, tehát a felső 1-2mm lekerül a faanyagról, vagy pedig csak az egyenlőtlenségeket viszi le ez az egyengetés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest