Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD FX
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
junkpod
veterán
Elolvastam, nem láttam, hogy a boxot az AVR -be tervezted.
Android szerintem mindig korlátos, CE sokkal biztosabb sokkal olcsóbb hw -n is (kivéve DV)
Az AVR -t meg ellenőrizd le milyen kepjelet enged át, nehogy később meglepetés érjen.
Nekem S905X3 CE box megy már vagy 5 éve, gond és karbantartás mentesen.Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
Több dolgot kell megfontolnod és kompromisszumot is kell majd hoznod. Legjobb és gondmentes megoldás egy CoreElec-et futtató box lenne. Androidos eszközök túlnyomó többsége nem támogatja a HD hangsávokat, továbbá a DV/HDR videók lejátszása is gondot okozhat.
Másik dolog amit figyelembe kell venned, hogy mire akarod csatrlakoztatni a lejátszót: ha a TV-hez, akkor az továbbra is korlátozni fogja a hangformátumokat, még passthrough esetén is; ha az AVR-hez akkor a hangminőséget ki tudod maxolni viszont a továbbított képformátumok terén ütközhetsz akadályba.
Én hd hang képes tévébe csatlakoztatott CE boxot használok, egy eARC csatlakozású erősítővel. Így minden hd hang ok, képben viszont "csak" hdr van, dv nincs a box felől.Box's don't touch!
-
MODERÁTOR
Amazon Fire cucok elsősorban streamer készülékek, de megoldható, topikjában bővebben olvashatsz róla. Szerintem egy dedikált médialejátszóval jobban jársz, majd megírják itt, melyiket javasolják, esetleg írj egy maximum összeget, úgy könnyebb.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Beni2360
félisten
De odat a másik tpikban.
És egy sd kártyán fut a CE rendszer, droid marad.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Skynet258
veterán
Nekem OLED CX-em van ami azért nem egy dzsunka tv, mégis van egy Z9X-em. A gyári lejátszóval mindig volt valami nyűgöm (az előző tévén is), nem játssza le az adott formátumot, nem úgy jeleníti meg, lassú mint a tetű (önmagában ezért hajlandó vagyok pénzt áldozni btw), akadozik, bufferel, szóval minden baja van. Nem mindig, nem minden esetben, de nekem ha 10-ből egyszer előjön valami gixer már hülyét kapok. Nincs türelmem ezekkel a dolgokkal foglalkozni, nem erre akarom szánni az időmet és nem akarok a szoftverre várni meg nézegetni épp minden jó-e.
Szóval azért az erős túlzás, hogy csak butább tv mellé érdemes venni bármilyen külső lejátszót. A te tv-dnél például kapásból hülyét kapnék az Androidtól is. -
blakey
titán
Egyébként előfordul szinkronos HD hang is. TV márkától, típustól független a médialejátszó előnye. Több TV-m van, OLED, LCD, 1 kivételével mindegyiknél van legalább 1 lejátszó, de inkább 2, az összes "nagymárka" TV-i voltak nálam, egyiknél sem éreztem azt, hogy most akkor a külső lejátszó kuka és mehet a TV-n való lejátszás. Addig amíg nem nézed meg egy jó médialejátszón ugyanazt az anyagot vagy nem hallgatod meg közvetlenül a lejátszó és az AVR által nyújtott hangot, addig nem fogod megtudni, hogy mitől más. Gondolom nem teszteltél többféle fájltípust, nem hallgattál kisebb, nagyobb felbontású zenét, stb, hogy lásd, hogy hol a TV korlátja. Néha még a sima AC3 is jobban szól egy külső lejátszóval, mint a TV-k lejátszóival.
Az a Metallica koncert külső lejátszóval még jobban szólna, ebben biztos vagyok.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
addikt
Szerintem minden szempontbol jobban jarnal a feliratos filmekkel, tudom, hogy elsore szokatlan, faraszto, de megeri. Egyreszt fejlodne az angolod, masreszt minden utobbi 10-15 evben keszult magyar szinkron low budget ultragagyi tukorforditott vacak, es meg a hangminoseg se jo. Feleslegesen all a penzed az erositoben meg a hangfalban ha csak szinkronos savokat hallgatsz. Uj vilag nyilna ki egy normalis lejatszoval es eredeti hangsavval, ugy hivjak mozielmeny.
Valojaban csak azert vagy elegedett a mostani cuccal, mert meg nem lattal, hallottal jobbat, pedig karnyujtasnyira van.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Általában azok szokták a médialejátszót erőltetni, akiknek a tv-jükben nincs ilyen lejátszási leheőség. - ez pont nem igaz, azok szokták, akik adnak a minőségre és szeretnék a lehető legjobban lejátszani a dolgokat. Ennél sokkal többről van szó. Van egy AVR-ed és számodra elég a TV-ből kimenő, "gagyi" hang? Tehát maximum, AC3, DTS és esetleg eAC3 és jó esetben + Atmos-al? Nem zavar, ha a HD hangsávok némák vagy a kép akadozva megy? Nem hallgatsz zenét? Nincs szándékodban olyan dolgokat használni, amikhez esetleg nem kell kijelző? Minden feliratbeállítással elégedett vagy? Ha ez így van akkor számodra elég a TV. A TV-k lejátszója nem tud minden fps-t pontosan megjeleníteni, vannak formátumok, amiket nem tudnak lejátszani vagy hibásan tudják. Sokkal többről szól egy médialejátszó és nem véletlenül van piacuk. El nem tudnám képzelni, hogy egy TV-vel játszak le valamit, amit nem is eredeti minőségben tudja továbbadni, zenét hallgatni rémálom, stb.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
addikt
Vagy azok akiknek vesztesegmentes hang kellene. TV-bol sose jon ki TrueHD vagy DTS: HD MA, de normalis Atmos se. Es ahogy mar irtak, a kepminoseg is jobb lesz egy dedikalt lejatszoval. Csodalkozom, hogy Denon erosito es Dali szett mellett a vacak hangsavokat hallgatod. Eg es fold lenne, ha kiprobalnal egy lejatszot.
[ Szerkesztve ]
-
gubabela
senior tag
Nem feltétlen szeretnék mégegy kütyüt, ami érdekel az az, hogy jelentene ez számomra bármiféle minőségbeli javulást vagy sem. Szeretném a tv-ből kihozni a maximumot és ha ehhez kell egy külső lejátszó akkor beszereznék egyet. De ha azt mondod hogy felesleges akkor inkább hagyom
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Vicces képek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest