- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
A Himediának van sajátja is, sőt kombinálhatod a Kodival is wrapper segítségével. Ez azt jelenti, hogy a Kodi jukebox funkcióját használhatod, de a filmlejátszás már a Himedia saját lejátszójával történik.
(#56096) junkpod: "Ha ez a buglista valós, akkor azért ez a Q sorozat nem igazán ajánlható tiszta szívvel."
Aki Kodi fan és állandóan feliratos filmeket néz annak talán nem, de ettől függetlenül simán jó lejátszó a Q5/Q10 Pro. Hozzáteszem, hogy a Kodi jukebox funkció ettől függetlenül hibátlanul használható, tehát akinek csak a jukebox kell annak wrapperrel teljesen jó a Q Pro széria is. -
jas39
tag
Sziasztok!
A Zidoo ill Himedia playereknek van saját dedikált lejátszójuk, vagy a Kodi-t kell Androidos felületen használni?
Köszi!
-
Dave567
addikt
válasz
SunMount3r #56095 üzenetére
Hát jó, itt olvastam, nekem kell a 3d, és Plazmám van, jó lenne ha már megveszem akkor tudna azért elég sok mindent, Bd menü is kell, DVD-t már nem nézek.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
junkpod #56096 üzenetére
Egészen pontosan a Q Pro sorozatról van szó.
Most teszteltem egyébként és úgy néz ki az AAC 5.1-et rendesen lejátssza
. AAC 7.1-re meg egyetlen egy teszt file-om van, akkor ha tudsz/tudtok ilyen hangsávos videót/tesz file-t linkelni az jó lenne. A neten nem nagyon találtam 7.1-est. Ahogy olvastam a 7.1 támogatás még elég új az AAC-ben, szóval ez tuti nincs még elterjedve.
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #56095 üzenetére
Sokcsatornás" AAC hangok nem mennek.(elég ritkán alkalmazott formátum).
Azt tapasztaltam, hogy hevc rilízeknel ez az általános hangformatum.Ha ez a buglista valós, akkor azért ez a Q sorozat nem igazán ajánlható tiszta szívvel.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Dave567 #56092 üzenetére
Most akkor a HiMedianak az a problémája csak, hogy nem tud kadenciahelyesen lejátszani?->Ez nem tudom hol olvastad, de ez kb. a kadenciahelyességgel a 3D iso-kon kívül semmi gondja:
3D iso lejátszás még nem kadenciahelyes. (TV-d től függ, hogy észre vehető e egyáltalán).
DVD-ket alapból felezett fps-el játssza le, de erre van egy patch.
Crop-olt és így nem 16:9-es képarányú "4K" HDR videókat rosszul (teljes képernyőre "nyújtva") jeleníti meg (egyelőre).
"Sokcsatornás" AAC hangok nem mennek.(elég ritkán alkalmazott formátum).
Felirat kezeléssel van pár apróbb bug: sűrűn időzített feliratok esetén 1-1 kimarad (én ezt 1.0.9-es fw-el speciel még soha nem tapasztaltam) és az auto felirat kódolás felismerése sem a legjobb, de ezt manuálisan fél perc alatt lehet korrigálni. (Gyakorlatban kicsit bosszantó, de én együtt tudok vele élni.)
17-es KODI lejátszásra egyelőre teljesen felejtős rá, csak tallózónak, Jukebox-nak ajánlott a Wrapper-el.
Viszont a 16.1-es KODI alapból jó Stream-elésre és van egy auto fps váltó patch, azzal a videó lejátszás is kadenciahelyessé tehető. De Wrapper-el az alól meghívható gyári lejátszónak nagyon szép képe van. És gyak. visz a fent felsoroltakon kívül mindent.
Nincs rá "saját", módosított KODI, csak az eredeti verziók.
Nincs DVD/BD menu. (De már ezt is ígérték, hogy majd "érkezik").
Ezen hibák mindegyikére be van már ígérve a javítás. Igaz, ez már jó ideje tart és azóta nem sok erőre lépés volt, úgy tűnik eléggé szerencsétlenkednek a fw frissítések összekalapálásával. Úgyhogy a javítás a hibákra most még eléggé lutri dolog, de azért nem is reménytelen.
Személy szerint én így is nagyon jó lejátszónak tartom, az igényeimet kielégíti.
-
Mulholland
tag
Nos én rendelkezem most már lassan 1 hónapja egy Egreat A10-es készülékkel. Hát azért van különbség a Himedia és az Egreat között, hiába ugyanaz a proci és videochip. Az Egreat kifinomultabb készülék. Jobb a körítés hardverileg is. Magasabb hangminőséget képvisel digitálisan. Még 1-2 hónap és képes lesz a veszteségmentes LPCM hangra sztereónál is ami annyit tesz, hogy átengedi teljes felbontásban a magasabb minőségű (96, 192Hz kódolt Flac-okat is ami Himediánál szintén nem volt megoldott. A képe pedig szintén szebb mint a Himediáé. A Blu-ray, DVD és most már az UHD filmek is akár menüsen nézhetőek. No persze ez sem hibátlan készülék. De működik a kandenciahelyes lejátszás. Használható hozzá mindaz ami Himediánál is gondolok itt az androidos távvezérlő progira. De mint írtam itt is van 1-2 bosszantó hiba, ám a himediához képest öles léptekkel van előrésbb a szolgáltatások kifinomultságában. Én annyiért vettem mint a Himediámat. Szóval úgy érzem, hogy nem csináltam rossz vásárt vele!
-
tomp
félisten
Nem tudom maradhat e(ha nem akkor töröljétek) de mint regisztrált Zidoo tulaj(mármint a Zidoo-n regisztrált) kaptam kuponokat emailben. Ahogy olvasom kb mindenki kapott a Zidoo webshop indulása alkalmából.
X8 -10$
X9S -20$
X10 -30$
Aki mostanában tervezi a vásárlást az ha rám ír privátban, oda adom a kódot. -
Dave567
addikt
Most akkor a HiMedianak az a problémája csak, hogy nem tud kadenciahelyesen lejátszani?
Vagy több hátránya van a Zidoo-val szemben? -
dh66e
veterán
Egy kis érdekesség.
-
blakey
titán
válasz
atirag #56089 üzenetére
A LibreELEC egy rendszer amin csak Kodi fut, 3 perc alatt kiírod egy SD-kártyára és onnantól kezdve egy verhetetlen médialejátszód lesz, ennyi a lényege. Frissítése egyszerű, mint a faék, update mappába a frissítés és újraindítod a lejátszót, Érdemes ezen a vonalon is gondolkodni.
-
atirag
őstag
válasz
blakey #56088 üzenetére
Azt még lehet megpróbálom. Ezt a libreELEC dolgot nem ismerem. Azért volt jó az atv4 mert nincs vele trükközés. Azokat a dolgokat szeretem már amik már csak működnek és kész. Tehát akkor a dune hd solo lite az nem jó. Bár ahogy olvastam vannak hiányosságai.
Amúgy volt egy wd live streaming-em és az is az erősítőbe volt dugva és tökéletes folyamatos képet adott
Köszönöm a segítséged.Himedia q5 pro bootolási ideje 21mp!!?
-
blakey
titán
válasz
atirag #56086 üzenetére
Azért próbáld meg erősítő nélkül is, lehet, hogy valami rosszul van beállítva és megsem engedi át az adatfolyamot hanem belenyúl és azt rosszul csinálja. Amúgy médialejátszásra aminél fontos a kadenciahelyes lejátszás, stb inkább egy mai gépet ajánlok, Himedia Q5/Q10 Pro, Zidoo X8/X9s, Minix Neo U1 (ez mehet a saját rendszerével és LibreELEC-kel) Popcorn és dune mai lejátszói egy hangyányit le vannak maradva a régieket meg azoknak ajánlom akik nem néznek HEVC kódolású videókat és egyéb mai formátumokat. a régi formátumokat gyakorlatilag hibátlanul kezelik. Nekem az ATV4 mellett egy Minix Neo U1 is van, azt használom médialejátszásra LibreELEC-kel.
-
atirag
őstag
válasz
blakey #56085 üzenetére
Igen szép a képe és a sorozatokat szoktam vele mert egyszerű a felirat vele. Sajnos nekem nem jó és már mindent kipróbáltam. Ugyan az a beállítás mint a tv media lejátszó részénél. És azzal viszont csodálatosan folyamatos. Még a mostani F1 (barcelona)is ami gyors kamerával is tökéletes volt. Míg az apple tv-vel meg nagyon nem. persze jó volna nálad is látni ezt mert akkor látnám,hog képes rá. Mert sok vagyis az emberek nagyobb részét nem zavarja egy kis recegés.
-
blakey
titán
válasz
atirag #56083 üzenetére
Ott valamilyen beállítási gond lesz. TV-be direktbe és erősítőn keresztül is hibátlan, gyönyörű a lejátszás. NAS-ról a 4K filmeket is gyönyőrűen viszi, igaz FHD-ban. A 140Mbps-es Jelliyfish is hibátlan.
A Dunek, legalábbis a régebbi típusok ókori leletnek tűnnek az ATV4-hez képest, tudom, mert olyanom is volt előtte évekig. Persze azzal amit tudnia kell azzal nincs gond. Az ATV4-et többnyire játékra használom de előszeretettel nézek vele sorozatokat is. -
atirag
őstag
válasz
blakey #56082 üzenetére
Nem tudom milyen eszközök vannak nálad,de szinte mindent kipróbáltam. És én is infuse pro-t és simát mrmc és vlc-t is próbáltam. Még egy dolgot nem próbáltam ami szerintem semmit sem számít az a hdmi kábel direkt kötése a tv-be- Mert most az erősítőbe van dugva és nem a tv-be. De néztem ma az F1-et és a tv lejátszójához képest sokkal rosszabb volt. Az mondjuk igaz,hogy az infuse pro-val volt a legjobb.
-
atirag
őstag
válasz
blakey #56079 üzenetére
Ezt a sebességet(vagy közel ilyen) és a folyamatos lejátszást. Már mindent kipróbáltam az atv4 miatt. Már egy nas-t is vettem hátha a nem megfelelő sebességű eszközök miatt van. De nem. Ma letöltöttem az F1 spanyol versenyét 1080i-ben és nem élvezhető a kép. Míg a tv saját lejátszójával viszont teljesen folyamatos.
-
atirag
őstag
Szeretnék egy media lejátszót venni egy apple tv 4 helyett. Sokat szendvedtem vele,de végül kiderült,hogy nem igazaán jó semmire😊
Viszont nagyon gyors. Tudnátok helyette egy jól használható bedugom és müködik készüléket ajánlani ebben az árban? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
jozsi252 #56076 üzenetére
A TV-d szinte biztosan támogat minden elterjedtebb képfrissítést.
A Himedia-t azért nem ajánlanám (egyelőre), mert pont, hogy 4K-s HDR-s tartalmak esetén van vele még egy "kis" probléma. A nem teljesen 2160p-s "crop"-olt (ahol az alsó-felső fekete sávok le vannak vágva) ilyen videók esetén nem klappol teljesen a megjelenítés és a kijelzőhöz igazítva, nyújtva jelenik meg a képernyőn.
Ez eddig csak HDR-es videók esetén jött elő. Tehát az 1080p-s anyagokat sem érinti.
Ígérik rá a javítást, a hónap végén is jön egy új firmware, de ez még mindig zsákbamacska.
Amúgy a legtöbb mai lejátszó, így természetesen a Himedia-k is alkalmasak SMB/NFS megosztások kezelésére.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok,
Szeretnék venni egy médialejátszót. Amiről etetném az egy Synology NAS, NFS megosztást vagy SMB-t használnék hozzá, a tv meg egy UE55KU6400 lenne. Mivel van már pár 4k-s anyagom, ezért gondoltam hogy esetleg jó lenne olyat venni ami tudja a 4k-t is.
A megosztás természetesen kábeles lenne, szóval a wifi nem lényeges, viszont nagyon nehéz dönteni hogy melyiket vegyem, nyilván ár érték arányt jó lenne szem előtt tartani.
A kettő amit kinéztem- Dune HD Solo Lite
- HiMedia Q10 ProSzerintetek melyik lenne jobb vétel a fenti 2 közül? Vagy van hasonló áron jobb választási lehetőség?
Illetve kis tecnikai segítség is kellene. Elvileg a médialejátszók érzékelik még SD filmek esetén is hogy az adott film hány fps-es, és így annyi Hz-en is mennek ki a tv-re. Na most elvileg külső lejátszó esetén a tv minden esetben annyi Hz-re áll be amennyire a médialejátszó belövi a kiküldött jelet neki? Azt tudom hogy így jön létre a kadenciahelyes lejátszás, amit nem tudok hogy a tv-k most pl. az enyémnél milyen keretek között lehet állítani a képfrissítési frekvenciát.
Ja még valami, írtam a hozzászólás elején hogy milyen megosztást használnék a lejátszóhoz. Azért mert droidos a HiMedia ugyanúgy NFS vagy SMB-n keresztül menne a filmek megosztásra a NAS-ról a lejátszónak, vagy más?
-
Balages74
csendes tag
Tanácsot szeretnék kérni médialejátszó vásárlásához.
Amit szeretnék:
- legyen wifi-s (vagy egyszerűen Wifi-s stickkel "wifizhető")
- feliratos DLNA stream lejátszása (OMV MiniDLNA ha számít)
- normális minőségben, akadozás nélkül tudjon lejátszani minél több formátumot (ISO lejátszás plusz de nem feltétel)
- vagy legyen benne HDMI passthru (rá lenne kötve egy UPC Direct box), vagy még jobb ha támogatja a DVB-S2 kártyákat, ha ezekből van normális minőségű lejátszóAmit nem szeretnék/nem kell:
- optikai meghajtó
- saját belső tárhely (felesleges a DLNA miatt)
- 4k lejátszás (projektorra lenne rákötve)Előre is köszi a segítséget
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #56066 üzenetére
Úgy értettem, ha nincs nincs kiírva a SoC, akkor a Kodi valós képességei jelentősen eltérnek a marketingol.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
djnice #56067 üzenetére
Úgy látszik a Hisilicon most inkább őket nyomja jobban. Vagy csak ügyesebbek, mint a Himedia. Úgy látom a rendes DVD fps váltás már rég működik náluk és DVD menü is van. De a 3D iso fps náluk sem stimmel még.
Lehet a Himedia már nem is tervezi a DVD fps rendbehozatalát és a BD/DVD menüket, itt lenne az ideje hogy felébredjenek...
djnice (#56067): Azért én a Futeko-n alaposan utánaolvasnék a Topic-jában, mielőtt csak a spec-ek alapján "ismeretlenül" belevágnék. Már tudjuk, hogy azért a specifikációk korán sem árulnak el "mindent"...
-
djnice
veterán
Az Egreat megoldotta az UHD Bluray menüt is
[link] -
SunMount3r
nagyúr
válasz
junkpod #56065 üzenetére
Azok a csodálatos termékfotók...
Első benyomás. Meg a távirányító elég átgondoltnak tűnik, kicsi, air-mouse is, és pont elég gomb van rajta... Ennyi, nem kell ezt túlgondolni. De írtam: csak érdekesség képen linkeltem.
amügy meg ha nem nevezi meg a SoC-ot akkor még ez is lehet kamu... A SOC-ra sehol sem találtam rá, de mit értesz azon, hogy "kamu"?!
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #56060 üzenetére
AC-s wifi, 100-as lan, nem részletezett SoC típus... fillért nem adnék érte.
Amúgy nem értem a HD hang kiemelést, hiszen minden itt ajánlott készülék tudja (S905, zidoo, himedia, ...), amügy meg ha nem nevezi meg a SoC-ot akkor még ez is lehet kamu...
Amúgy az miből látszik, hogy minőségi cucc? Csak érdekelne. -
Beni2360
félisten
válasz
SunMount3r #56062 üzenetére
Rengeteg negatív vissza jelzése van.
Egyenlőre maradok a a ZIDOO X8 mellett apró nüánszokat kivéve nincs gondom vele. 109 € sarc mentesen. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Beni2360 #56061 üzenetére
ARM Cortex A53 quad core 1.2 GHz a proci.
Mondjuk a Ethernet is csak 100Mb-es...
-
Beni2360
félisten
válasz
SunMount3r #56060 üzenetére
Milyen chip szettel van szerelve mert én sajna nem találom a leírásban?
-
SunMount3r
nagyúr
Csak érdekesség képen. Elég minőségi cuccnak tűnik. HD hangtámogatással és hálózati lejátszással talán még meg is érné ennyiért.
-
junkpod
veterán
válasz
AggressiveGT #56057 üzenetére
életkor nem egyenlő szenilitás
hidd el képes rá, hogy megtanulja! 65 amúgy sem öregkor, épphogy csak nyugdíjba mehetünk ennyi évesen...
-
AggressiveGT
csendes tag
válasz
junkpod #56055 üzenetére
Mert fater vidéken élő 65 éves nyugdíjas aki totál analfabéta a számtekes dolgokhoz. Ő nem fog se feliratot letőlteni, se you tube-ozni. Őrülök ha azt meg tudom tanítani neki hogyan indítson el egy filmet. Mert amit mostanában kiírok neki annak a felét nem viszi a BD lejátszója
-
junkpod
veterán
válasz
AggressiveGT #56043 üzenetére
Minden dátumhoz kötött funkció nem fog működni. De miért nem lehet NETre kiengedni? A feliratok letöltése is kényelmesebb úgy, lenne YouTube is...
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest