-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
tehát a tévédnek is tudnia kell a 24p-t és lejátszónak is, különben 50 vagy 60 Hz-en fog
annyit pontosítanék, hogy a tévék (az én samum biztos) akkor is 24p-t írnak ki a sarokba, ha 23,976 az anyag és akkor is, ha pontosan 24p.
ez alapján nem lehet különbséget tenni, hogy most pontosan melyiket is nézzük.
ekkor jön az info gomb.
és ha a lejátszó nem tud kadenciahelyes lejátszást, akkor ugye jön a röcögés még akkor is, ha a tévé kiírja a 24p-t.
a user meg nem tudja mitől van, hisz abban a hitben él, hogy 24p-ben nézi.
ami igaz is, csak a tévé 23,976-on üzemel, a lejátszó meg 24-en.
ezért nem értik sokan, mi az a kadenciahelyes lejátszás, mert a legtöbben nem ilyen lejátszót vesznek, de mikor elindítják a filmet, akkor a tévé szépen kiírja a 24p-t, mintha "minden rendben lenne", közben meg van annál jobb lejátszási mód is (23,976....sigma, mede8er)
remélem érthetően írtam le, amit akartam.
szóval annyit akartam csak, ha a tévé ki is írja a 24p-t, attól az még "nem minden"Igazából nem neked címeztem ezt, csak erre reagáltam.
exDigi
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- BestBuy ruhás topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- E-book olvasók
- iPhone topik
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Windows 11
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Építő/felújító topik
- Kuponkunyeráló
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- További aktív témák...
Állásajánlatok