Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Micro Four Thirds
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 256 GB-os csomagban jönnek a G.Skill legújabb tuningmemóriái
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
q13579
senior tag
válasz
Lebowski #2098 üzenetére
Lehet én tudom rosszul, de a HDMI nemminőségbeli javulásra, csupán egyszerűbb kezelhetőségre való?
Viszont a panákban van egy plus ami az LP módú felvételhez kapcsolódik, mégpedig hogy nem 250 soros hanem a dupája 500.
Egyébként a sony hx720-ról nincs senkinek véleménye? Ugyanez a kat, szinte ua mint a pana. Üzletben, ahol ennek a két gyártónak vannak csak a termékei, nekem a panát javasolták. Csak érdekelne más véleménye is a termékről és hátha van valakinek tapasztalata is sony felvevőkkel kapcsolatban. -
tothbe
addikt
válasz
Lebowski #2098 üzenetére
huhh, ez igy elég gáz. Ennyit nem áldoznék be egy hdmi csatiért az tuti. Akkor inkább ott a komponens, az se rossz.
a hdmi-t meg érdemesebb elhasználni pl. a dvd játékoshoz. Most néztem az 52-es panát pl., tud divx-et meg mindent és van rajta hdmi is. Lejátszónak sztm ideális lesz.
Neduddki: Tényleg van már 90-ért 55-ös. Én is találkoztam vele, egész pontosan 89900,-
De a 65-öst is láttam már 120ezer forintért. -
Lebowski
tag
Olvasgatva az LG RH188HS kezelésit, az alábbiakat találtam:
Van HDMI kimenet.
CD-ről és DVD+-R/RW-ről is lejátszik DivX/XviD-et, JPEG-et. (tán még a behúzott asztalterítőt is lejátsza)
Van PIP, bármely műsorforrásról.
MPEG4 felvételi formátum XviD és utólag nem szerkeszthető, nem írható ki lemezre.
Felvételnél és HDD>DVD másolásnál nincs FR mód, csak XP, SP, LP, EP választható
A HDD-n lévő szerkesztett mpeg2 anyag nem gyorsmásolható.
Számomra az FR mód hiányozna a legjobban, Panásoknak meg még a HDD>DVD irányú szerkesztett anyag gyorsmásolása is -
Elar
senior tag
Egyes egyedül a HDMI
Az eh55ön nincs sajna.
És ha már direkt ilyen TVt vettem akkor már ki is akarom használni e lehetőséget.
Az EH65 meg 130e
Ezért gondoltam erre a kettőr csak adjatok légyszi tanácsot mert ma este megvenném v megrendelném vmelyiket.
Utána még úgyis hátravan a hangfalak+erősitő eldöntése... -
q13579
senior tag
válasz
neduddki #2094 üzenetére
90ért megvan a pana is. És azért mégis nagyobb egzisztenciával bír ebben a témában mint a másik kettő.
Ne értsd félre, én nem azt mondom hogy a samsung és az lg nem okés, csak ha már kicsivel többért meg lehet venni egy panát, akkor én inkább azt választanám.
Valamint én csak azt szerettem volna megtudni, hogy az áron felül van-e még valami ami a másik kettö mellett szól, mert természetesen én sem fizetnék csak azért többet mert panasonic van rá irva. -
q13579
senior tag
Ha ezek a fontosabb kritériumok, akkor én inkább vennék egy pana he55-öst. HDMI véleményem szerint nem olyan fontos. A panasonicnak meg mégiscsak nagyobb a megbizhatosága, föleg ha ilyen árakrol van szó.
Bár ha valaki megmagyarázza, hogy ténylegesen mivel fogok én jobban járni, ha hdmi-os cumot lehet meghasonlok és körmömszakadtáig kiállok majd mellette. -
Elar
senior tag
Most akarok venni egy merevlemezes, HDMI-s írót.
Lebowski kartárs pl a Lg RH sorozatát ajánlotta a figyelmembe.
[link]
Szerintetek ez jó lehet?
A lényeg, h könnyen tudjak felvenni a TVből illetve nem hátrány ha lejátszik DIVXet is -
q13579
senior tag
válasz
Senior tag #2088 üzenetére
Igy van. Az viszont már 40%kal drágább is... Annyit megérne?
-
q13579
senior tag
-
tothbe
addikt
Nos, már csak azt kéne tudni, hogy miben különbözik az EH56 az EH55-töl.
Mer azon kivül, hogy a magyar és az usa panasonic honlapján fönn sincs az 56-os, a németen meg csak az van fenn, igazából nem látok semmit. Viszont az 56-os van feketében is a németeknél.
Amúgy a kettö közül egyértelmüen a panát javaslom a felvett anyagok szerkesztése és kezelése miatt is pl meg még sok másért is. -
artur
csendes tag
Asztali író vásárlása előtt állok. Már kinéztem magamnak Pioneer DVR-545H , de érdekelne a Ti véleményetek is erről a gépről.
Kösszi a segítséget!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
jeffo
tag
Tovább bővítve a Pana felvevők divx támogatottsághiányát, azt tapasztaltam, hogy két hangsávot tartalmazó avi fájlnál nem lehet váltani a 2. hangsávra. Próbáltam az AUDIO feliratú gombbal, de csak a bal-jobb csatorna között váltott. Másnak se megy? Normál divx-es dvd lejátszó tudja ezt?
-
Lebowski
tag
válasz
neduddki #2079 üzenetére
Így jár az, aki kétnapos fejtágító után, figyelmetlenül választ a könyvjelzők közül.
Végülis lehet, hogy egyszercsak lesz beépített DVD felvevő az LCD tv-kben és akkor mégsem volt felesleges az odaírás. Másoltam a - mostmár remélem - tényleg jó fórumba.
Béla: én a ''hagyományost'' itt neduddki-hoz képest értettem, bár igaz, más honnan tudja hogy én hogyan értek valamit. -
jeffo
tag
válasz
neduddki #2072 üzenetére
Én is tesztelgettem ma a divx/xvid lejátszást, netuddki e postja kapcsán nagyon megörültem, hogy mégis tudok nézni avi videókat a pár hónapja vásárolt Panasonic DMR-ES35V készüléken, mert elvileg ez is tudja, rajta is van a DivX logó.
A beüzemelést követően ugyan megpróbáltam egy lemezzel, ami egy szem videóklipet tartalmazott, de azzal nagyon akadós volt a lejátszás, és így le is mondtam róla.
Aztán most 1 hete kellett felvennem egy ismerősnek a tv2 aktív műsorából egy riportot, és rátettem neki CD-R lemezre, divx és xvid formátumban is biztosra menve, és akkor próbáltam ki az asztalimon, megörültem, hogy lám, cd-ről milyen szuperül megy a divx és xvid is, és tűnődtem, ha így le tudom játszani, akkor dvdről is mennie kéne.
És ma netuddki postja kapcsán berakosgattam különféle lemezeket, és örömködtem, hogy ezentúl tudom asztaliról is nézni az xvid-es avikat.
Én is tapasztaltam a DVD+R-ek kapcsán a támogatottsághiányt, és tényleg lehet valami abban az 1000 MB feletti fájlméret dologban, de furaképp néhány régebbi DVD+R lemezt vitt a kütyü, amiken pedig csak 350 mega körüli videók voltak, vagy épp 700 megásak. Ezen lemezek között volt valami zöld-sötétzöld borítójú TDK DVD+R, valamint Verbatim 4x DVD+R.
Sajna 8x-os TDK DVD+R-ről és 16x-osról sem ment, incompatible disc format üzenetet dobott vissza. Amik mentek DVD+R-ek, és amin nem csak avi, hanem mp3 fájlok is voltak, azoknál feldobott egy üzenetet, hogy divx-re állította a lejátszási módot, de átállíthatom másra a Functions menüben. És tényleg, ott a MENU-re kattintva kiválasztható, hogy DIVX vagy MP3 vagy JPEG. Az élő formátum kiválasztható a DIRECT NAVIGATOR-ban, a többi fájl fekete betűszínnel van.
DVD-R lemezeknél nem volt probléma az avi lejátszással. Azt vettem észre, ha nem csak avi, hanem mp3 is van a lemezen, akkor nem dob fel üzenetet, mint a DVD+R-nél, automatikusan divxre állítja a lejátszást. Természetesen a FUNCTIONS-ban válthatunk mp3-ra.
A feliratokat viszont nem kezelte az én asztalim (ES35V), hiába volt ugyanúgy elnevezve a .sub vagy .srt fájl, mint az avi.
Mindenesetre azért ez is nagy eredmény, legalább így családnak, haveroknak berakhatok xvid-es szinkronos videókat, nem kell a számítógép videokártyájából tv-out-on kivezetni kábellel tvre, amivel amúgy sok gond volt. A DVD+R dolog meg nem nagy baj, mostanában többnyire Verbatim DVD-R 16x-os lemezeket veszek, és azokra is írom ki a dvd felvevővel rögzített, majd számítógépen megvágott, xvidbe átkódolt videókat.
Ha meg valami régebbi (pluszos) lemezekről kellene, akkor majd átteszem -R-re vagy -RW-re, vagy megnézem számítógépen. -
neduddki
nagyúr
HI!
Urak, Ti URak...
Hat kerem trivialis megoldasa van a felhalmoztt egy;letrendszernek, marmint a +r jaccasa eh55/65-on.
Miution tegnape ste kuzdottem a lemezekkel nehnay orat /apro csikokra vagtam ecettel izesitettem, ki sajttal bovitette:- )))/ eljutottam oda, hogy dogoljon meg a szomszed tehtene ,mde akkor sincs kulombseg a lejaccot es nem lejaccot lemezek kozott. Ha nincs kulomseg akkro keressumnk hsaonlosagot a avi 17 es avi 18-aslemez koztt...:
-mindketto AVI subjectu /sok mindnere nem jo/
-9660, es joilet /es???..../
-nero-val irt /na oszt???/
-mindkietto gyokerkonyvtarabn van 1000MB-nel nagyobb avi file HMMMMMMMMM ez megfontolando!!!!!!!!!:- )))
es megfontoltam;- )))
HEUREKAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!
Konkluzio /egyellore, a legszukebb paranmeterekkel/:
ha a lemezen a gyokerben van 1006MB-nel nagyibb file akkor lejacca!!!!!!!
megfontolsara erdems hogy konytarban szereplo nagyobb filenel mi ahejjzet es mi a legkisebb filemeret amivel boldogszik!!!!
udv
neduddki
p.s. Lebowski: nem tok regisztralatlanul irni avx-re legyszi applikald oda is az erdmeneyeket:- ))) /regisztralni meg nem karok:- )))/ -
Littletiger
tag
válasz
neduddki #2070 üzenetére
A mondatod ezen részét nem tudtam dekódolni, pedig az enigmát is igénybe vettem : '' egy elemsztantranformalsi idore amit kreiis eatragnek''. :)) Szóval még mindig nem értem, hogy pontosan mit is akarsz. Szemrevételezed az ominózus lemezt? És mit tudsz úgy megállapítani?
Üdv
Lt -
neduddki
nagyúr
válasz
Littletiger #2069 üzenetére
HI!
Osztan korut mejji odalan, memint egy szkasnyi beevtesi rendor nelkul erfmesd -e rra menni???:- )))
komjjtalnabbul: ha nem agy trul messze a koruttol akkor osszafuthatnak egy elemsztantranformalsi idore amit kreiis eatragnek, mapi tszcse-be jaras soran gyakorta eritem korutat:- )))
udv
neduddki -
bwoay
nagyúr
válasz
Littletiger #2064 üzenetére
akkor módosítom:
csak hagyd kint az asztalon -
bwoay
nagyúr
válasz
csak engedd be a jóembert, amikor kopog
-
neduddki
nagyúr
válasz
HI!
Te merre lledzel???
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
válasz
Littletiger #2062 üzenetére
HI!
Iset fennhangon all az ajanlatom hogy mektekintenem ez aszt alemesz:- )))
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
válasz
Littletiger #2060 üzenetére
HI!
Ugyes vagy, tehat mar aTijed is uj fw:- )))
Te rakattad ra vagy mar igy vetted???
udv
neduddki
p.s. abar ha friss a joszag akkor mara gyarbul is gyuhet igy:- ))) -
neduddki
nagyúr
válasz
Littletiger #2058 üzenetére
HI!
pl. egy megoldas: a ah55 altal megirt lemeszt betuszkolod a plex-be, elindiott a nero toolkitbol a cd-dvdspeed-et /ha ijjen nincs a gepeden akkor meglepodok, de mivle ez egy free progi, marmit a speed ezert link: [link]/ negyedik ful lemez minoseg es ott elolvasod mi van irva: Matsushita S230 es egy datum ha jol tevedek, na az a datum kellene
udv
neduddki
p.s. ebben masodpercben meg 3 masik varicaiot tudok de szervizmeneut nem, de ha nagyon kell...:- ))) -
Littletiger
tag
válasz
neduddki #2055 üzenetére
Hogy kell megnézni, hogy milyen fw van benne? Még nem írtam a Pana-val lemezre. Elsősorban a vinyóra veszek fel tv műsorokat, amelyeket nem tudok egyenesben megnézni.
Meg digitalizálásra akarom majd használni vhs-c-ről dvd-re. Szóval pontosan mit is szeretnél?A számítógépben lévő Plextor íróm által pörkölt lemezt (pld. azt a pluszos avisat, amit a Pana megevett) nézzem meg cd-dvd speedben és a képet rakjam ide be?
-
Rlaci
csendes tag
Ugyan a felvevőm Pana EH52-es, ami nem ismeri az avit, ezért felvevőügyben nincs tapasztalatom de a lejátszóm egy Pana S295-ös, ami a hivatlosan szintén nem játszik avit +RW-ről, ennek ellenére zokszó nélkül viszi őket.
A PC-s író: Pioneer106-os (booktype-ot nem tudok állítani, az írószoftver pedig valamelyik 5-ös NERO. -
neduddki
nagyúr
válasz
Lebowski #2053 üzenetére
HI!
Tennap este vegre raszantma az idot es vegignesztem akornyeklme fleleheto +r-ket, sajna egyik sem megoldas:- ((( /a ponto skodokat most ne vard el, roviden ricoh 4,8, ty 4,8,16, ritek r03, mcc 8, meg a hp-nak a 16osa, 8as mar nem volt uresen/ plexxtols szeritn book dvd-rom
udv
neduddki
mod: hoppp a rico 16xezeket meg se nesztem:- (((
Littletiger: mijjen fw van az eh55-n??? /nezz emg cd-dvdspeed-ben egy altal irt lemeszt/ vettenk egy pill arra a lemezre ha mgoldhato:- )))
Bela: ki kell b! a franvba az egeszettt olaj f...:- )))
[Szerkesztve] -
Lebowski
tag
válasz
Littletiger #2052 üzenetére
És a book type-ja milyen ezeknek a lemezeknek? Mivel lettek megírva?
-
Littletiger
tag
válasz
neduddki #2050 üzenetére
Szia!
Eddig egyetlen egy pluszos lemezen lévő avi filmeket néztem meg rajta, amióta megvan a készülék. Cirka 3 hete. Valóban pluszos lemez volt és valóban lejátszotta. Ma újra leellenőriztem. Viszont most kissé összezavarodtam, ugyanis van még néhány pluszos lemezem avi filmekkel és tesztet folytattam. Azt tapasztaltam, hogy a pluszos plextor lemezeken lévőket nem játsza le, ismeretlen lemezt ír ki, kivéve azt az egyet, amelyiket először véletlenül találomra kiválasztottam és megnéztam a rajta levő filmeket. Azt az egyet most is felismeri, a direct navigation gombot megnyomva kilistázza a filmeket.
Van viszont két pluszos verbatim lemezem, amin szintén avi filmek vannak, és azokat gond nélkül felismerte. Erre varrjál gombot! Most akkor lemezek márkája szerint is válogat? De akkor a plextorokból miért csak azt az egyet hajlandó felismerni? Nem értem. -
neduddki
nagyúr
válasz
Littletiger #2049 üzenetére
hi!
Ez egyellore feleltb erdekesnek tuno jelnseg, megtekintened meg egyszer???
udv
neduddki -
Littletiger
tag
válasz
Lebowski #2035 üzenetére
Hi!
Nekem egy Pana DMR-EH 55-öm van, és a használati utasítása alapján én is úgy értelmeztem, hogy avi formátumot csak cd-n illetve dvd-r lemezen játszik le.
Ezek után meglepve és kellemesen csalódva tapasztaltam, hogy simán lejátszotta az avi-t dvd+r lemezen is. Mondjuk elsőre furcsálottam is az ilyen fokú diszkriminációt a pluszos lemezekkell kapcsolatban. Ha egyszer ismeri az avi formátumot, akkor nem mindegy neki, hogy pluszos vagy mínuszos lemezen van? És lőn! Mindegy neki! -
neduddki
nagyúr
HI!
Sajan jol alok most idovel de neha akad nehany oerc:
verbatim16x- nek alzazott MCC03RG20
Plex760_PanaEH55_high_MCC03RG20_sum8.JPG
Plex760_PanaEH55_high_MCC03RG20_sum1.JPG
udv
neduddki -
-
Lebowski
tag
Szia!
Mindegyik kompromisszum, egyik sem tökéletes (nem csak az említettek). Azt kellene eldönteni, mire szeretnéd elsősorban használni. Én bevenném a sorba az új LG modelleket is.
SONY: vannak/voltak jó modelljei, mostanában másokkal gyártatja. Volt olyan, ami tudott szerkesztés után gyorsmásolással kiírni DVD-re, néhányan elégedetlenkedtek a tuner képminőségével. A jó nem olcsó, a rossz drága
Pana: tud gyorsmásolni szerkeszett anyagot, az újabbak lejátszák a DivX/XviD anyagot, de csak DVD-R lemezről. Nem olcsó.
JVC: Jó képfeldolgozó/szűrő áramkör, van DV formátumú rögzítési lehetőség (MH-300). Drága.
Pio: Szerkesztett anyag állítólag akad lemezre kiírva, mp3, jpeg HDD-re másolási lehetőség.
Szintén nem olcsó.
LG: újabban jó képminőséget produkál DivX/XviD anyagot is lejátszik, sőt a drágább modellek fel is vesznek ilyen formátumban.
Megbízhatóság: szerintem mindegyik cég rontott a tartósságon, csodák még ma sincsenek ...
Most 39.990 fehérváron MM-ban a JVC DR-M100 HDD nélküli felvevő. Ennyiért nincs versenytársa. Szerintem. -
cleric
tag
hali mindenkinek!
HDD-s DVD felvevő vásárlás előtt állok, és kis segítséget szeretnék kérni. Először hogy egyáltalán melyik márka a legtutibb e téren? Sony, Panasonic, Pioneer, JVC..(több nem jut eszembe) ?
-
törölt tag
Sony gx 210 dvd-rw eladó
-
Lebowski
tag
Nemfeltétlenül. A külön cuccok az én véleményem, dönteni mindenkinek magának kell. Én is szemeztem egy ideig az egybeházimozival, de aztán mégsem lett. Jelenleg egy sztereó rendszerem van, és szerintem jobban szól, mint az átlagos egybemozik az aktív méllyel és ''zsebrádió szerű'' hangszóróikkal. Innem én egy többcsatornás erősítővel és egy kiegészítő surround szettel lépnék tovább. Főleg, mert zenét is szívesen hallagatok, és hát egy mono aktív mély és két pici front hangszóró a nyomába nem ér egy jó szélessávú hangfalpárnak.
-
halez
csendes tag
Üdv mindenkinek.
DVD felveő vásárlás előtt állok, és azt szeretném megtudni, hogy a JVC és a Pioneer felvevői DVD-ről lejátszanak-e mp3 fájlokat, illetve jpeg formátumú képeket? A régebbi DVD lejátszóm (Pana DVD-S35) erre nem képes, csak CD-ről. Amennyiben igen, ezekről a hordozókról lehet-e másolni ezeket a fájl típusokat a merevlemezre?
A másik kérdésem, hogy magyar nyelvű menüvel rendelkeznek-e a készülékek?
Ha egyik sem tudja, akkor esetleg tudtok- olyan tipusról, amelyik tudja a fenti szolgáltatásokat?
Azt tudom,hogy a Pana 55 és 65-ös olvassa az mp3-akat DVD-R-ről, de nem tudnak HDD-re írni- Azoknak van magyar menüje.
LG, Samsunggal mi a helyzet e téren?
Sajnos a cégek képviseleteit hiába kérdezem, nem reagálnak.
Köszi a segítséget.
Halez -
Elar
senior tag
Sziasztok!
Minap sétáltam a Media Marktban, mert vennék egy házimozit.
Megláttam egy LG LH-RH 7506-os gépet 5.1 hangfalakkal. 134e magyar pénzért.
DVD felvevő + 160 GB Hdd
[link]
Habár most látom, h itt nem ír HDMI csatit, pedig a Mediason van... (kell az nekem?)
Igazából az alapképlet az volt, h nézek egy házimozit és egy videót, h tudjak felvenni ha nem vagyok otthon. De ez így nagyon mozgatja a fantáziám...
Mit tanácsoltok? Megvegyem? -
Lebowski
tag
Megnéztem néhány készülék (erősítő) leírását: amely típusokon 1 db fejhallgató csatlakozó van az előlapon, mindegyik eleve 2 csatornás volt. Van olyan megoldás is, ha bedugod a fejhallgatót, akkor vált automatikusan 2 csatornás üzemmódra a rendszer.
Szerintem nem lesz könnyű ilyet találni -
DrSoul
őstag
IGen, azt én is tudom,hogy ezek az integráltak erősítők.
De ezeken (akár csak erősítő, akár csak integrált) hová kell bedugni az 5.1 fülhallgató 3db jackjét?
Én multkor néztem boltban: hátul ott vannak a kimenetek, amik a hangfalaknak vannak (tehát az a sima bedugós, ahová csíptetve kell berakni a hangfal vezetékét), aztán hasonló ki/bemenetek, mint amiket előbb felsoroltam, és kész. Hová megy a fülhallgató? -
tothbe
addikt
Azért mert azok erösitök, dvd-lejátszóval integrálva, de ott az erösitö a ''fő'' funkció a dvd játékos csak mellé van pakolva.
Magában viszont olyan lejátszót nem kapsz, vagy legalábbis nem nagyon.
Amúgy pedig arra, hogy az 5.1-et kivedd, csak optikai csatid van, nézd át még1x azt a listát (1 x Digital audio output (optical) (TOS Link)).A többin max. sztereo jelet szedsz ki belöle. -
DrSoul
őstag
De vannak olyan lejátszók, amiben már benne van az erősítő, csak azért gondoltam (amikor árulják a komplett házimozi rendszereket).
Amúgy nem csak optikai csatlakozója van.
A linken láthatók a jellemzők:
[link]
2 x Composite video/audio input (RCA phono x 3) - Rear, 1 x Digital audio output (optical) (TOS Link) - Rear, 1 x S-Video input (4 pin mini-DIN) - Rear, 1 x Composite video/audio output (RCA phono x 3) - Front, 1 x Composite video/audio output (RCA phono x 3) - Front, 1 x S-Video output (4 pin mini-DIN) - Rear, 1 x S-Video input (4 pin mini-DIN) - Rear, 1 x Component video output (RCA phono x 3) - Rear, 1 x - Rear -
ergbert
csendes tag
Sziasztok!
Nos A Pana/LG kérdésben tudok picit segíteni... érdekes történet.
Itt picit LG párti leszek de elnézést érte...
Havertól elkértem az EH 55 -ösét, ami természetesen nálam elromlott pár nap után.
Lemez be ,fagyás, többé nem indult.
Sűrgősen kelett vennem egy asztali írót mert 20-30 VHS -t kellet átmásolnom gyorsan.
Média M -ba el. Akciósba 79900 LG RH-177 . Én úgy voltam vele 80 GB elég nekem
tehát megvettem.Amit én észrevettem különbséget:
Pozitívum: Az LG nek lényegesen jobb a képjavító rendszere.Hangyás videomból csinált szinte tökéletes képet.
Negatívum: Az LG menüje bonyolultabb, talán a Pana halkabb is volt
Egyébként az LG ben hagyományos számítógépes író üzemel előlap nélkül, tehát minősége ahoz hasonlítható...
Tisztelettel. Ergbert -
tothbe
addikt
Nézd, van rajta egy digitális audio kimenet optikai csatlakozóval, ha ehhez veszel olyan erösitöt vagy erösitös hangfalszett-et, amin van digitális optikai bemenet, akkor meg is oldottad a problémát. Másik lejátszót hiába veszel ezért, azon is csak kimenet lesz, azt max. a divx miatt vegyél, ha kell, de emiatt teljesen fölösleges.
-
DrSoul
őstag
Vagy akkor már érdemesebb egy 5.1 hangfal rendszert venni? De ezekben általában van erősítő, ugye? (amelyiknél látszik, hogy a mélynyomón van hangerő szabályozó, stb...).
-
DrSoul
őstag
Sziasztok, rég jártam itt.
Panasonic DRM ES20-om van, meg vagyok vele elégdve (pár hónap múlva lesz 1 éve, hogy meg van).
Bocsi, de lenne egy nagyon buta kérdésem: ráköthető közvetlenül egy 5.1 fülhallgató? (pl Zalman 5.1-es, ennek 3 jackje van, azt olvastam).
Azt tudom, hogy 5.1-es hangfalakat nem tudnék rákötni, csak erősítőn keresztül (feltételezem). Akkor fejhallgatót sem, ugye?
Bocsi a buta kérdésér, én még sose kezeltem 5.1-es rendszert, én még leragadtam a sztereónál.
Ha erősítő kell, mit javasoltok normális árban? Vagy akkor már érdemes Divx-et kezelő DVD olvasóval egyberakott erősítőt vennem? (mert ugye a Pana ES20-as nem olvassa ezeket).
Köszi előre a választ. -
tothbe
addikt
nos hát, az lg-ben vacak dvd-fej van és mellesleg a tapasztalatok is azt mutatják, hogy kivétel nélkül minden eddig kijött tipussal gondok vannak, ha hamarabb nem is, de a garanciaidö lejártával mindenképpen(najó, azért nem 100%-ban, de nagyon sok a panasz).
Tehát sztm megér ennyit a jópár extra funkció, a könnyü kezelhetöség és a megbizhatóság és föképp a nyugalom, hogy nem kell szervizbe rohangálni ha már ennyi pénzt kiad az ember. -
mioten
csendes tag
Bocsi ha túl ''egyszerű'' a kérdés, meg nagyjából visszaolvasgattam az eddigi hozzászólásokat is, de próbáljon valaki segíteni:.
megéri a 30 kilós különbség : Panasonic DMR EH 55 ( 99990 Ft) vagy LG RH- 177(69900Ft)
Tudom hogy az egyik 160 Gb, a másik 80 Gb, és persze a márka...
De egyébként a felhasználás teljesen átlagos lenne, semmi extra igényekkel. Talán még annyi hogy a MiniDV kamerám Panasonic GS-180, és a kompatibilitás reménye? (vagy ez hülyeség?) -
Lebowski
tag
válasz
zsulboy #2015 üzenetére
1. Próbáld meg a hibásnak tűnő felvételt tartalmazó lemezt máshol lejátszani (másik asztali játékos, ill. pc). Ha más lejátsza, akkor érdekes a helyzet, mert lehet ugyan, hogy nem tökéletes a lemez állapota, ám a játékos nem képes a saját maga által írt lemez hibamentes visszaolvasására...
2. Vegyél fel rá másik felvevővel és/vagy pc-s íróval és nézd meg az rossz-e?
Nekem a hibás lemez bárhol, bármivel hibásnak látszik. Számomra ma már nem tűnik akkora durranásnak a DVD-RAM, mint egy éve. Legalábbis az asztali felvevőket tekintve. Remekül elvagyok az RW-vel és a pc-s authoringgal. -
Lebowski
tag
Pl. úgy, hogy a másik fej teljesen külön pozícionáló egységet kap (az első mellett vagy szemben, ezért nem fedhetik egymást) és mivel a felvétel miatt úgyis forog a lemez, ennek az olvasófejnek csak annyi puffer kell, amennyi az esetlegesen eltérő lemezsebesség miatti bitráta hiány miatti folyamatos lejátszáshoz kell. Ha egy fej lenne, akkor az egyidejű írás-olvasás miatt állandóan pozicionálhatna ide-oda a fej, ám az ezzel járó zaj nem hallatszik ilyenkor sem a meghajtóból. Pont neduddki írta, hogy ezekben már nem olyan a drive, mint a pc-s írókban.
Vagy tényleg csak egy fej van és ilyenkor nem 1x-esen történik az írás-olvasás? De akkor mekkora a memória, mert akár percekig ugráltathatom a lejátszást előre-hátra, mégse akad meg a felvétel?
[Szerkesztve] -
tothbe
addikt
válasz
Lebowski #2011 üzenetére
szerinted két fejjel hoghy csinálná ezt meg? Az egyik mindig szétlézerezné a másikat mikor találkoznak?
A méretet sosem néztem/gondoltam végig, nem igazán érdekelt, mert az enyém vinyós, de ha pl. a jvc-t veszed alapul, annak 30mp kell, azt irtad. Egy dvd-re sp-ben fölmegy kb. 2 óra az 7200 mp, ebböl kijön, hogy a 30mp az kb. 20MB. Persze ez igy elég hülyeségnek hangzik, de majd neduddki úhgyis megirja a tutit.
És szerintem a 2 megás puffer is böven elég lesz neki, ha optimalizálja az egészet. -
Lebowski
tag
Ha nincs külön fej, akkor a RAM-nál a time-shiftnél hogyan csinálja, hogy egyidejű írásnál megy az olvasás, ráadásul ugrálhatok ide-oda a lemezen? Vagy ilyen nagy lenne az írási és olvasási puffere? A JVC-nél kell legalább 30 mp felvétel, utána ugrálhatok össze-vissza a már felvett anyagban, a felvétel nem akad meg. Ehhez mekkora memória kell egy kombinált író-olvasó fej esetén?
-
Lebowski
tag
válasz
Racecam #2005 üzenetére
Hát nemtudom, korábban írtam én is, hogy a 2 db Pana RAM lemezemből egy úgy tönkrement, hogy pc-s írók sem tudták formázni. Ráadásul hasonlóan jelentkezett a hiba: szétesett a kép, akadozott. Ezt 1 felvétel után produkálta. A másik nagyjából jó, ám az ugyanolyan körülmények között használt Maxell RAM-nál sosem volt ilyen gond.
Lehet csak az a gond, hogy ez olcsó RAM-volt? Őszintén szólva nincs kedvem kísérletezni, ha a 3x drágább lemez mindig jól működik. De lehet, hogy csak kifogtam azt az 1 rosszat, amit gyártottak -
tothbe
addikt
Igen, nagyon úgy tünik, hogy ez elromlott. Panában még nem találkoztam ilyennel, de ettöl még simán lehet, hiszen semmi sem örök és minden öregszik meg mindenhol vannak akár gyári hibás darabok is.
Viszont nincs külön lejátszó és felvevö fej, csak egy van. Egy kb. ugyanolyan dvd iró van benne, mint mondjuk a pc-ben csak nincs bedobozolva, illetve ha úgy nézzük kicsit nagyobb dobozt kapott és egy müködtetö célhardvert meg egy kis kijelzöt. -
Pilot
tag
Sziasztok!
Vettem egy DMR-ES10 jelű írót és elég furán viselkedik. Készítettem egy Panasonic kétoldalas RAM 3x-es lemezre időzített felvételt. Lejátszáskor viszont érdekes hibát produkált: a hatodik perc után elkezdett szaggatni, szétesett a kép, stb. A 40. perc táján azonban egyre jobb lett, a műsor vége felé meg tökéletes. Gondoltam a nagy vihar miatt..
Másnap ismét le akartam játszani a felvételt és nem volt hajlandó beolvasni a lemezt. Megfordítom, akkor meg látja, hogy a másik fele nincs megformázva.
Ez csak azért szar, mert így dobhatom ki a lemezt elvileg, mert másik lejátszó meg végképp nem fogja lejátszani lezáratlanul.
Korábban is volt egy érdekes dolog. Mikor megvettem minden CD lemezemet szépen lejátszotta, most meg egyet sem ismer föl. Azt sem amit korábban szépen lejátszott.
Mi lehet vele? Lehet, hogy a lejátszó része széjel van menve? Tényleg, ezeken külön vannak a felvételt készítő fejtől? Másnak is volt ilyen?
Másik gond. Mikor először bekapcsoltam szépen letöltötte a tv-ről a csatornakiosztást. Tegnap meg látom, hogy össze vannak keveredve. Na gondoltam, akkor megint letöltöm a tv-ről. Akkor viszont közölte, hogy erre nem alkalmas a TV-m! -
Racecam
nagyúr
Szerintem ez a topik megérett egy kiemelésre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Eredeti játékok OFF topik
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 10
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Se Series SE 2024 40-44mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple Garancia.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest