Hirdetés
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Vezetékes FEJhallgatók
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- SSD kibeszélő
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
válasz
andzsinszan #898 üzenetére
HI!
Hat akkor a pijo egyellore elfeledve...: - (((
udv
neduddki
mod: dni: eh80v: - )))
[Szerkesztve] -
Helló!
Tudtok olyan készüléket mondani amivel megoldható az is, h míg felvesz a tvből egy műsort, addig én egy másik csatornát nézzek rajta? Mert jelenlegi Pana es10 ünkkel, (amit tunerként is használunk) sajna ez nem megoldható. -
andzsinszan
csendes tag
Jelenleg minden topic ezzel van tele, hogy mindenkinek ez a baja, hogy kimerevedik a kép. Mindegyik típus ezt csinálja. Három dolgot mondtak erre: gop határon vágás, realtime tömörítés dvd-re (állítólag egyik sem müxik) a sicher pont a PCs vágás ott nincsen ilyen probléma.
-
essay3
csendes tag
Udv! Pioneer 530-assal sajnos csak ugy sikerult felesleges reszt keppontosan kivagnom, hogy a vagas helyen kb. 20 kepkockara kimerevedik a kep (VR es Video modban is).
Lehet ennel eredmenyesebben? Esetleg a Sony 710-es ilyen szempontbol jobb?
-
-
kiskacz
senior tag
Sziasztok!
Az ElektroWorldben van jelenleg 69,000 huf egy PAckard Bell EasyHD 2080 típus.
A neten megtaláltam és letöltöttem a kézikönyvét, e szerint maga csoda. (?)
Van valakinek személyes tapasztalata?
Amire használnám: kiváltaná a videót, és kameráról írnék limet dvd-re.
Kérdéseim, mert TELJESEN tapasztalatlan vagyok:
- a tv-ből felvett filmből utólag ki lehet vágni a reklámot? (80 gb. winch, és tv tuner van benne)
- van olyan, hogy - 2- 3 film egy DVD-re? Ha olyan az üzemmód, és ''fizikailag'' ráférne.....
- ua. a kézi kamera képe utólag editálható?
- Menűt lehet írni?
Ha ezt senki nem ismeri, a Pana EH60, vagy másik tudja???? Szeretnék egyet januárban venni, de a típust még nem tudom, ezek az elsődleges FONTOS kérdéseim.....
Köszi!!!!!!!!! -
rumos14
nagyúr
kukac, a következőt csekkold le nekem lsz.
felveszel egyetlen darab mittomén fél órás műsort -RWre, lezárod. berakod a PC-be, a lemezen lévő .vob-okat ha akár VirtualDubMod-dal, akár simán pl. PowerDVD-vel megnyitod akkor a lejátszott file-oka 1:1-ben megfelelnek a felvett műsornak? tekerni lehet rendesen? -
fokukac
nagyúr
a vro fájlban tudok tekerni, de mintha kihagyna részeket (Talán itt is az első negyed óra?.
viszont, amit +R-re vettem fel, abban nem tudom használni a csúszkát.
és hát ilyen hülye fájlszerkezetet hozott létre.
a RAM-ra felvett dolognál a fájlméreteket jól írja ki...
kipróbálom -RW-vel is, hgoy mi a helyzet. -
neduddki
nagyúr
HI!
''nekem momentán nem ért meg ez a feature +40 ezret. A különbözetből vehetnék egy rakás lemezt, ha kellene'' es lassan majd ket ev utan csereltem hdd-re es nagyon elvezem:- )))
hu de jo hogy valasozltal eszt elfejtettem: a tekresekekl nalm sincs gond, es ramon valoban jo lassa az adatmennyuiseget
+rw-s emezem ne is egy megdolgottt /ricoh +4*-es/ rammal ez meg nem fedult elo...
udv
neduddki -
vati
senior tag
A powerdvd 5-el simán tudtam előre-hátra tekerni a .VRO fájlokban a csúszkával, vagy, a gyorsított előre-hátra lejátszást tekergetve... nem értem, mi lehet a gubanc nálad.
egy bug-szerű érdekességet találtam, ami kellemetlen: többfelvételes .VRO fájloknál, amikor az animált menübe akarom az adott szkeccs kezdőkockáját kiválasztani, a DVD Author mintha csak az első negyedórát látná minden felvételből. Csak ebben az egy kockaválasztó ablakban van így. De ez tényleg csak nüansz, meg lehet kerülni más sw-el.
[Szerkesztve] -
vati
senior tag
Közben rájöttem, hogy bármilyen marketing ellenére a DVD-RAM-nak nincsenek ''előnyei''
A fő előnyként tényleg a szerkesztgetést propagálják... nálam az az előnye, hogy teljesen hdd-szerűen lehet írni, (nemcsak szekvenciálisan, mindig az utolsó felv. után) a végén nem kell sz@rakodni a lezárással, elején a formázással.
Csak bedobom a gépbe, megnézem mennyi hely van rajta, gyorsan ledobálom ami nem kell (vagy mindent, egy gombnyomásra), és mehet a felvétel. Ha kész, kikapom, lemez be a gépbe, átmásolom a fájlokat, kész. Az -RW macerásabb.
Nekem a RAM lemezek megbízhatóbbnak is tűntek az elmúlt pár évben, archiválásra.
Kicsit túlzás, hogy ''semmi nem olvassa''. LG írók pl. igencsak régóta olvassák-írják.
Persze jobb, ha állandóan bent csücsül az asztali felvevőben 20-50 lemeznyi hely hdd formájában - nekem momentán nem ért meg ez a feature +40 ezret.
A különbözetből vehetnék egy rakás lemezt, ha kellene -
neduddki
nagyúr
HI!
Vmit nem ertek... megcsinalod RAM-ra a dfelvetelt, megvagod, kiszeded ami nem kell... es ha utann athuzod a gepre akkor nem jo??? ez foltteb erdekes.. mert en a napokabn tesztelesi szempotbol probagtaamellossor tmpgaut-val es gond nelkul athozta meg ijjenek... /na jo mas kerdes, hogy en elsosorban DVDMovieAlbumSE-valdogozok.../
A dvd felveteles dologhoz meg annbnyit, hogy ha veletlenul -R-re vettem fel eslezartam, addig meg nem tananm ojjat ami nem olvasta volna, de megnezem eszt a 12G egy lemezen teccik:- )))
Mongyuk nalm a fojjamat ha ki akaromirni vegelgesre: RAM-ra vesz atvisz DVDMOvieAlbum behuz a gepre tmpegaut-val megcsinalmenu es szerekezet... majd tobbsegeben Dekripter/ujabban ImageBurn bokktypeo;lva +R-es elmezre/ es eddigmeg nem akatt el egyben sem ami lemeletileg kepes volt reaja...
udv
neduddki -
fokukac
nagyúr
na, csináltam felvételt egy síma +R lemezre...
érdekes lett.
a PC ezeket a fájlokat látja a lemezen....
hogy lett ebből a TC szerint 12 GB ???
valami azt súgja, ez sem teljesen szabványos formátum...
Ja, és a PC-n se a PowerDVD se a WinDVD nem tud beletekerni a videó-anyagba.
csak a kb. 5-6 percenként levő chapter-pontokra lehet lépni...
na ez miért van? -
fokukac
nagyúr
na, sok-sok szenvedés után végül is csak sikerült.
Közben rájöttem, hogy bármilyen marketing ellenére a DVD-RAM-nak nincsenek ''előnyei'' - mert hiába szerkesztem meg az egészet a lejátszón (az tényleg tök jó, hogy meg tudom csinálni a fejezeteket, a thumbnail-eket, vágni, törölni, sorrendet meghatározni is tudok),
nade az egész csak dupla munka, mert
ha az egész DVD-RAM-on marad, amit egyébként semmi nem játszik le, és teljesen más file-formátuma van (nekem ez új volt), és ha át akarom másolni, és egy kompatibilis DVD-t akarok csinálni, akkor újra kell authorizálni, vágni az egészet (na jó a chapterek maradtak) szóval így egyszerűen semmi értelme a RAM-nak.
felveszem -RW-re, és kész, a gépen megszerkesztem, csókolom.
na mindegy, ennyit a DVD-RAM-ról...
persze tudom, vinyós lejátszót kellett volna venni, nade ez csak egy ajándék, és akkora keretem nem volt rá.
Ui. azért a panasonic annyira kompatibilis saját magával, hogy csuhajja : a kezdet kezdetén csináltam egy image-t a DVD-RAM-ról Decrypterrel, majd kiírtam egy +R lemezre... az eredmény : a PC fel sem ismeri, a Yamada Divx lejátszó fel sem ismeri, de a Pana író, és a 2 évvel ezelőtti Pana DVD+VCR kombó símán lejátssza...
Uui. de egyébként tetszik az író, okos meg minden. A legjobban a flexible recording tetszik, megadom, hogy milyen hosszú lesz a felvétel, és úgy osztja be, hogy pont ráférjen a lemezre... -
vati
senior tag
válasz
andzsinszan #878 üzenetére
kinek a távirányító áll rá a kezére, kinek a klaviatúra+egér
-
vati
senior tag
+R lemez: egy ''close Disc'' sokat segíthet.
RAM lemez: ezeket nem kell lezárni, ezért látod a fájlokat. De megformáznia tudnia kéne!
(fölösleges néróval előre formázni, az a formázás úgyse lesz jó a Panának.)
progi lejátszani: ha a .VRO fájlokra gondolsz, a PowerDVD vagy az Ulead DVD Player alapból lejátssza, csak rá kell húzni. -
vati
senior tag
nálam azokat a filmeket ''kockázta be'' az asztali lejátszó, majd egyátalán nem játszotta, ahol gagyi volt lemez, ami fokozatosan behalt.
Ekkor még számítógépen éppen le lehetett menteni róla a fájlokat, sok izzadsággal.
Jó lemezre történő újraírás után már az asztali lejátszó sem kockázott. -
vati
senior tag
Az újra-authoringet valószínűleg nem úszod meg, ha kompatibilis DVD-t akarsz. (tudomásom szerint max. 2 GB-os fájlok lehetnek szabvány video dvd-n, de lehet csak 1)
Bár ilyet még nem csináltam, de emlékeim szerint rá lehet venni a DVD Author-t, hogy a chapter infót is importálja be, ha már annyit dolgoztál vele. -
vati
senior tag
Ez egy mpeg2-kódolt dvd video file, ac3 hanggal.
- ha ismered a Tsunami DVD Author-t: egyszerűen megnyitható vele mint dvd-forrás, vágod, menüzöd, kiírod egyszóval újraauthorolod. (de jó szó) Ha több felvételből áll a vr_movie, akkor intelligensen kiírja, hogy Program 1... Program n. és hogy melyiket akarod importálni.
- ugyanígy megeszi a DVD-Lab Pro is, viszont ez nem tudja külön látni az egyes felvételeket.
- a VirtualDubMod szintén izomból megnyitotta mint mpeg2 bemenő fájlt.
- (állítólag - nekem nem volt rá szükségem) makacskodó programoknak elég ha átnevezed vr_movie.mpg -re.
- negatív tapsztalatom csak a 3-as Ulead DVD Factory-val volt, ''unsupported audio'' felkiáltással semmit se tudott vele csinálni. (annyi baj legyen, ment is a levesbe azonnal, mámint az ulead)
-
fokukac
nagyúr
hát jó.
fél éjszaka ezt csináltam. Átvettem egy réges-régi családi videót egy DVD-RAM-lemezre.
Azért RAM-ra, mert ezzel lehet szerkeszteni.
ma délelőtt fejezetekre bontottam, meg minden.
Aztán most beraktam a számítógépembe, lejátssza, meg minden, nade át akarom másolni a pio 108-assal egy síma +R lemezre, és nem tudom, hogy csináljam.
A DVD Decrypter 95%-nál belefagy a rippelésbe (eleve csak 2x sebességgel volt hajlandó csinálni) - a végét 0,1x sebességgel csinálja, ami kb. az örökkévalóságig tartana. Szerintem az a baja vele, hogy nincs teljesen tele a lemez, és már az üres részt olvasná...
mindenesetre megszakítottam a rippelést, és már az egész fenn van, a Daemon tools felismeri az image-t, és jól le is lehet játszani.
viszont mondom, az egész 3 fájlból áll, és UDF-es. na ezt hogy írjam ki úgy, hogy minden lejátszó megegye, mint DVD-Videót?
[Szerkesztve] -
Pribi
senior tag
Na milyen a cucc? Én ma fogom megvenni az EH-50-est, ha minden igaz. Érdekelnének a tapasztalataid.
Mi jó csinált apukád Kuwaitban? Az enyém igaz, hogy 3 évvel korábban, egy olajerőművet épített. A szines tv amit onnan hozott még mindig tök jó. Csak az a baja, hogy 8 csatonája van összesen.
Köszi: Pribi -
fokukac
nagyúr
na, megvettem a Pana ES20-ast, a westend-beli pana-mintaboltban, ott volt a legolcsóbb, ahol kapni is lehetett : 57900 ft.
magamnak DivX-eset vettem volna, de ez apukámnak lesz, ő meg úgyse tudja, mi az a DivX....
neki a lényeg, hogy fel tudjon venni, + hogy át tudja másolni a DV kamerás felvételeit, remélem, örülni fog neki, mert az otthona a technikai fejlődésben kicsit lemaradt; tönkrement a 86-ban kuvaitból hozott videó, és azóta nem vett újat.... de ennek már vagy 5 éve.
még nem próbáltam ki, még melegszik, most hoztam be a csomagtartóból.
hamarosan jelentkezem.
[Szerkesztve] -
ATom10
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Elhatároztam, hogy beszerzek egy asztali DVD írót.
Az alábbi típusokat néztem ki, NAGYON megköszönném, ha tudnátok tippeket adni, melyiket édemes, mi az előnye egyiknek vagy másiknak, illetve ha tudtok vhol tesztet róluk:
Pioneer DVR-630
Sony RDR-HX919
Panasonic DMR-EH60
(Alapvetően a miniDV kazettáimat szeretném végre DVD-re írni vmi egyszerű menűvel, de ha már veszek akkor a többi funkciót is kia karom használni.)
Köszi előre is a segítséget!
Üdv:
ATom10
[Szerkesztve] -
rumos14
nagyúr
felteszek egy kérdést, lehet h jó nagy hülyeség de sebaj.
szóval ha az ember felvesz egy dvd felvevővel egy lemezre bármit, lezárja a lemezt, akkor a keletkező file (maga a felvétel) egy .vob file lesz, ami lényegében egy mpeg2 file, és bármi le tudja játszani ami ismeri ezt a formátumot? -
boygo
aktív tag
Talán erről a kütyüről még nem volt szó, Hyundai dvr-218.
Van már valakinek tapasztalata róla ?
36.990 FT elég jutányos ár érte.
[link] -
Helló!
Panasonic DMR-ES10 dvd felvevővel felvettem EP üzemmódban, pluszos tdk lemezre egy műsort és sajnos a szgép nem nagyon akarja beolvasni. Pedig ha dvd-ram ra veszek fel akkor legalább a fájlokat látom, igaz lejátszani ezt sem tudom.
A másik kérdés pedig, h a szgéppel megformázott (Nero 7) dvd-ramot az asztali beolvassa, és ő is megakarná formázni, de nem megy neki.
Ezekre tudnátok valamilyen megoldást mondani? Van -e valamilyen progi, amivel letudom játszani az előbb említett fájlokat?
Előre is köszi
[Szerkesztve] -
MMSZoli
tag
Helló, nem akarok téves információkat terjeszteni, de egy másik DivX lejátszós fórumon többen azt írták, hogy a Philips a főalkatrészekre 3 év garit ad, és mikor megmurdelt a mechnika garin kívül, akkor vagy kicserélték a drive-ot, vagy adtak egy másik, újabb készüléket cserébe.
Mivel nem velem történt, nem tudom, hogy nem dílerek írták-e be, de bíztatóan hangzik, szóval a gyakorlat nem egy év garancia, de ahhoz valamilyen szériahiba is kellhet...
Most számoltam ki, hogy 1 négyetméter DVD-író drágább, mint egy négyzetméter lakás -
MMSZoli
tag
Helló,
Én láttam már egy DVDR3300H-t de nem használtam, nálam annak a nagyobbik bátyja van (EPG és HDMi-vel, meg 250GB-os HDD-vel). Úgy tudom, az alapok (kezelés, távszabályzó, alapvető funkciók, stb) ugyanazok.
Jó:
Kényelmes, csendes, jó HQ, SP üzemmód, aránylag jól kezelhetö a menüszekezete (tény: a Pio vagy Pana jobb, grafikusabb, magát magyarázóbb, ehhez kell a könyv),
egyszerü felvétel és visszajátszás, keresés. Ár.
Sokkal jobb, mint egy síma írós asztali egység.
+/- R/RW kezelése, természetesen RAM nincs
Dual layer támogatás (a 3300H-t nem tudom)
Rossz:
-A távszabályzón lényeges gombok nincsenek kiemelt helyen(setup, Record mode), állandóan keresgélni kell őket
-Éjjelente, mikor állítólag letölti az aktuális adatokat, bekapcsolja a vinyót 10 percre, nem hangos, de TV-nézés közben (főleg ha horror megy), kicsit meglepő.
- Nagyon érzékeny az RF antennajel minőségére. nálam olyan 55-58dBmV a jelszint a megosztás után, és mit mondjak, a TV-men ugyanaz sokkal jobban néz ki (persze ott van erre egy külön képjavító ráamkör, de ha kikapcsolom, ott is az UPC ''csíra-minöséget'' látom. nos ugyanez nagyon hiányzik az íróból). LP módban már szemcsés (mivel az alap nem túl jó). Külső jó minőségű jelforrásból nagyon jó a felvétel, de a tuner erős RF jelet igényel. Egy RF jelerősítő 10-15 ropi... Persze lehet, hogy inkább reklamálok az UPC-nek, hogy nézzék már meg, hogy néz ki (és bekapcsolom a Super LP 8 órás módot Monitor üzemmódba. Azonnal felnyomnák a jelszintemet 75dBmV-ra)
-Szerkesztés nem rossz, de lehetne jobb, kicsit nehéz beállítani a pontos helyet.PC-n tényleg könnyebb. És igazség szerint a HDRW720-on is könnyebb volt (nagyon megtetszett egy ismerősnek, úgyhogy eladtam, meg már ki is nőttem a 80GB-ot)
-Lassú, különösen az installálás lassú (kb 2-3x hosszabb, mint a TV-n ) és az Easylink hiánya, ami miatt a Follow-TV-vel egyenként be kell állítani a 30 csatornát, ami külön plusz 15 perc. Egy Easylinkkel 2-3 perc lenne, így elmegy vele 30 perc.
- EPG-t az UPC kivágja az Eurosport-ból, emiatt ez nem működik itthon (ez a spórolós UPC hibája, nem a Philipsé, de tudni kell, mert így használhatatlan lesz egy fontos feature)
Összességében nem rossz kütyü, és olcsóbb, mint a konkurrensek (talán a Samsungnak van hasonló), de vannak dolgok, melyek némileg zavaróak, különösen a mindennapi lassúsága és a jel iránti érzékenysége. Némi türelem kell hozzá. Szerintem próbáld ki egy boltban, ha engedik. Lemezekre nem érzékeny.
Most van mellette egy LX7500R DVD-írós házimozi, ha a kettőt kombinálnák, plusz hozzáraknának egy DivX lejátszást, tökéletes kombináció lenne egy dobozban.
Remélem összehozza valamelyik gyártó, akkor arra fogok váltani.
[Szerkesztve] -
FrezeR
senior tag
válasz
maestro_z #854 üzenetére
bocsi hogy csak most irok
szóval.
működési zaj nagyon alacsony. nyugodtan alszom mellette ha ez segit valamit
a felvétel minősége még alacsonyabb módban is elég jó. pl EP-ben.
attól feljebb pedig nagyon tiszta a kép persze a bejövő jeltől is függ.
- javít a bejővő kép minőségén (jobb lesz-e a felvétel minősége mint az eredeti)?
igen. határozottan jobb a felvett anyag a bejövőnél. nekem a földi adók elég mákosak
a gyenge antenna miatt, de elég sokat javit rajta.
kétrétegüre még nem vettem fel vele!
A felvett lemezek más lejátszóban tökéletesen lejátszhatóak -/+, R/RW?
amelyikben eddig próbáltam simán vitte mind. nonamek és márkásak is.
A menű kezelhetősége mennyire bonyolult (felvételek szerkeszthetősége)?
nagyon könnyü. pár gomb kell csak a szerkesztéshez, egy felvételt megvágni elnevezni
kis gyakorlás után pár perc csupán.
Tuner minősége milyen?
a fentiekből kiderül
Milyen negatívumai vannak?
az ára
Meg vagy vele elégedve?
igen. azt kell mondjam a drágasága ellenére megérte megvenni hatalmas vinyója és az egyszerü kezelhetősége miatt. s persze a minőség is számit
ha van még kérdésed ne fogd vissza magad! -
maestro_z
tag
OK
Működési zaja mekkora?
A felvételek képminősége milyen?
- egyrétegű lemezre mennyi az a játékidő aminél nem veszel észre minőségromlást?
- javít a bejővő kép minőségén (jobb lesz-e a felvétel minősége mint az eredeti)?
Kétrétegű lemezre vettél már fel, az eredmény milyen lett, (minőség, kompatibilitás más lejátszóval)?
A felvett lemezek más lejátszóban tökéletesen lejátszhatóak -/+, R/RW?
A menű kezelhetősége mennyire bonyolult (felvételek szerkeszthetősége)?
Tuner minősége milyen?
Milyen negatívumai vannak?
Meg vagy vele elégedve?
Bocs ha kicsit sok a kérdés. -
rumos14
nagyúr
Philips 3355/65 van vkinek esetleg? ezt néztem ki, többek közt azért mert ezzel le tudnám cserélni a meglévő (szintén philips) divx játékosomat, nem akarok +1 készüléket.
csábító lenne vmi vincsis példányt beszerezni, de nincs 100 ropim, és ha tönkremegy gari után egy ilyen drága darab, nagyon mérges lennék. -
mr_ricsi
veterán
Azt hiszem, Yamada 9000H az én választásom.
-
maestro_z
tag
Sziasztok.
Én is nezegetem ezeket a masinákat, de nem tudom melyik lenne a jó választás. Vincsis megoldás érdekelne. A Pioneerokról és a Panákról már olvastam véleményeket.
Valakinek van Sony RDR HX-710-es játékosa? Jó lenne ha meg tudná osztani velem/velünk gyakorlati tapasztalatait.
Előre is kösz. -
andzsinszan
csendes tag
válasz
TudorVigyor #846 üzenetére
Jé ezt nem tudtam. Ott is gyártják az USÁban nem???
-
Pribi
senior tag
up!
-
Pribi
senior tag
Üdv mindenkinek!
Valakinek van véleménye a Philips DVDR3300-asról? Jó és rossz vélemény egyaránt érdekel. Most fűzöm a nejemet, hogy ilyenre lenne szükségünk.
Előre is köszi: Pribi -
TudorVigyor
aktív tag
válasz
andzsinszan #826 üzenetére
Az RCA Amerikaban az mint Europaban a Thomson.
-
Destroyer
csendes tag
HellO Mindenki
Ha minden összejön akkor holnap megyek venni valami asztali írót 3 tipusra leszükitettem a választást ha van valakinek valamlyik akkor szivesen vennék rövid tesztet
1. LG RH7500 94990Ft
2. PIONEER DVR-433H-K 129990Ft
3. SAMSUNGDVD-HR720 95904Ft -
andzsinszan
csendes tag
Sohase fogom megérteni miért kell gagyi dvd-re írni. Meg gagyi cd-re. Ha az ember archivál általában azért teszi, hogy hosszú ideig megőrizze az állományokat a lemez. Akkor meg nem kell sajnálni a + forintokat egy TDK-ra vagy egy Verbatimra. Persze hogy lehet attól, hogy xar a lemez.
-
MMSZoli
tag
Hali,
Igen, jónak néz ki a SONY CD-író/másoló masina... A mérete/magassága alapján jó drága lehet.. Volt a Marantz-nak is egy hasonló téglája pezsgőszínben, jó drága volt.
A Philips gyártott jópár CD-írót, volt egytálcás/kéttálcás.
Volt pár megfizethető is, de nem voltak túl olcsók. Utoljára 2003-ban nézegettem őket.
Egy teljes lista, a CDR-rel kezdődőek azok:
[link]
Egy-két jobb:
Kéttálcás legjobb, MP3 lejátszással:
[link]
Kéttálcás jobb (direkt CD--CDR másolás)
[link]
Kéttálcás régebbi, alap
[link]
A legutolsó és legtöbbet tudó, amit láttam a kéttálcás CDR820 volt, amire PS2 billenytűzetet kötve lehetett a CD-textet szerkeszteni és MP3at is játszott
Akkoriban és is azt hittem, hogy kijönnek egy VideoCD vagy SVCD íróval videófelvétellel (jó olcsó volt már akkor a CD-R/CD-RW). Erre kijöttek a DVD-íróval jó drága alapanyaggal, de ma már az is megfizethető -
Rendi
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van hogy a samsung dvd lejátszóm(1 éves) néhány írott dvd filmet bekockáz.olyanokat is amiket eddig szépen vitt.mi lehet ennek az oka? -
silverwind
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A kérdésem az lenne, hogy a DVD jelet (mindegy éppen mit) átviszi-e a DVD antenna kimenete a TV-kbe, vagy sem?
A videók eddig ezt így csinálták, arra lennék kíváncsi, hogy ez működik-e DVD esetén is, ha igen akkor milyen típusoknál?
Ha nem, akkor hogy osztható el a DVD jele a lakás minden TV-jére (csak antenna és SCART bemenetük van)?
Előre is köszi a segítségeteket! -
neduddki
nagyúr
válasz
andzsinszan #824 üzenetére
HI!
Remejjuk hogy most mar kicsivel stablilabb a mechanikajuk mint az a evezred valtas kornyeken volt, ugyanis rengeted qva draga pio tulaj panaszkodott hogy az asztali draga cucck mechanikailag megkkattant 3-4 ev alalt:- (((
MOngyuk az i sugazhogyezeknem nem hinnem hogy a DVDMcHajtoja menne tonre a hasznalttol:- )))
udv
neduddki -
911
tag
[link]
ezt találtam, ez vajon alkalmas erre? -
911
tag
válasz
andzsinszan #828 üzenetére
Valami olyasmi rémlik nekem hogy régebben (2-3 éve) gyártott valami ilyesmit a Philips, de az meg csak asztali CD felvevő volt. Ma már nincs ilyen?
-
911
tag
válasz
andzsinszan #825 üzenetére
igazából nem a bemenet a probléma, mert az megoldható, hanem a CD formátum. A legtöbb (az összes???) asztali DVD rögzítő csak DVD formátumokat támogat.
Olyan nincs ami CD-t is ír felvett anyagból? -
-
Velocity
aktív tag
RCA (egyik Thomson márka, [link]) DVD lejátszókról ki hallott már valami értékelhetőt, illetve honnan lehetne beszerezni?
-
911
tag
Létezik olyan felvevő, ami analóg berendezésekről (mangószalag, rádió, stb) tud CD-re (NEM DVD-re) zenét, akármit kiírni?
A legtöbb felvevő ezt már nem támogatja, vagy mégis? -
zootan
csendes tag
Sziasztok!
Dilemma.Melyiket vegyem meg?
Pioneer DVR-433 99ezer
LG RH7500 95ezer
Panasonic DMR-EH50 87ezer
Yamada DVR-9000H 80ezer
Lazer PVR-5000 83ezer -
andzsinszan
csendes tag
Felvételi minőségben különbség nincs, csak az a gáz, hogyha nem kétrétegű az íród, akkor Xp-ben egy órát tudsz rögzíteni, az meg mire elég. mire kicseréled a lemezt, már eltelik fél perc. Ha meg nem vagy otthon, akkor az aranyhalak cserélnek lemezt?
Egyébként meg nagyon kényelmes, hogy semmi dolgot nincs, csak benyomni a ''Rec'' gombocskát és kész. Meg hát jóval egyszerűbb szerkesztgetni a vinyón és seccperc alatt kész van és már dobható is lemezre a cucc.
-
andzsinszan
csendes tag
Hát én ebben a stílusban írok, ez van. Minden lényegi infót össze akartam foglalni. Az Eisa díjat meg azért írtam le, mert egy plusz érv a Pio mellett, hogy a szakmai zsűri is ezt a szériát díjazta. Ennyi.
-
bitfarkas
őstag
válasz
neduddki #816 üzenetére
Nem akarok venni, de gondoltam a srác eladni akar, mert ez volt az első üzije a fórumnak. Ha valaki vesz valamit, és meg van vele elégedve, az nem ebben a stílusban ír: '' A jukebox funkció az egy apró figyelmesség a japcsiktól: audio cd-ket lerippel a vinyóra 256kb/s minőségben ..... Most arról már nem is beszélek, hogy nagy testvér az 530-as 2005/2006 Eisa díjasa.'' Ki a bánatot érdekel, hogy amit vettem, annak ki a nagytestvére?
[Szerkesztve]
-
Certee
senior tag
A HDD-s és sima DVD felvevők között csak az a különbség, hogy nem kell a lemezekkel szórakozni a felvételnél vagy van minőségbeli és egyéb különbség is? A felvétel mennyire tökéletes minőségű?
-
bitfarkas
őstag
válasz
andzsinszan #813 üzenetére
És melyik üzletetekben lehet kapni?
-
andzsinszan
csendes tag
Én 1 hónapot nyűglődtem azon, hogy mit vegyek. Mindenki aki ilyet vesz alaposan gondolja át mire kell neki az író. Aztán olvassa át a magyarországi fórumokat (index, dvdcenter, terminál és ezt). Töltse le a manualokat. Nézzen meg egy-két nyugati fórumot, ha ért angolul (avs, videohelp.) Ezek után bátran döntöttem
Bár alapvetően a szívem és Matsushitából vanés adott volt egy 100-as keret, mégsem a Panát választottam, hanem a Piot. Minden összevetve jól döntöttem. Sokat vaciláltam a HDD-n. Aztán meggyőztem magam. +30eft nem a világ. És én kényelmes ember vagyok. Nem kell a lemezekkel szórakozni. Az ember csak megnyomja a gombot és mehet a felvétel vég nélkül. A Pioban nagyon egyszerű mindenféle szerkesztés, vágás, pontosan, precízen csinálja. Egy két órás SP-s anyagot 5 perc alatt kiírt DVD-re, és még 5 perc a finalizálás. Minőségromlás nulla, sőt a xar Matávkábeles minőségen még javít is a készülék. Nagyon halk, a PC-n megszokott hűtő- és vinyózúgás egyenlő a nullával, ezen elképedtem. A VHS-s felvételek paraméterezhetők vagy 9-féle manuális beállítási lehetőség van a fényerőtől a telítettségig, aki meg nem akar vele tökölni a két alap gyári preset közül választhat. A jukebox funkció az egy apró figyelmesség a japcsiktól: audio cd-ket lerippel a vinyóra 256kb/s minőségben aztán lehet rendezgetni, listákat csinálni..etc. Szal nagyon meg vagyok vele elégedve. A Pio mellett az alábbi érvek döntöttek a Pana (EH-50) ellenében: DV in, 3 év garancia, paraméterezhető VHS-felvétel és általában a fórumok ajánlásai, amelyben szinte mindenhol a 433-at említették első vagy második helyen. Most arról már nem is beszélek, hogy nagy testvér az 530-as 2005/2006 Eisa díjasa.
-
rumos14
nagyúr
ok ok.
szóval
olyan játékost keresek ami
-tud dvd+/-rw-re felvenni
-lejátszik divx/xvid-et, kezel normálisan feliratot
-olcsó
-jó
van ilyen? -
neduddki
nagyúr
HI!
milyen bitrátákkal vesznek fel az ilyen asztali dvd írók? a legjobb az hozza a szabvany ~9.8Mb/s /1h/ ~4.5 /2h/ ~2 /4H/ ~1.2 /6H/ ez pana es meg felpontasi kulmsegek is vannak
lehet felbontást is változtatni? igen a modozatknal automatikusan valztja /720*576/ 704*576 352*576 352*288
konkrétan .vob file-okat írnak a lemezre? DVD-VR formatumban ir
minden egyes felvétel külön chapter lesz a dvd-n? igen, de ossze is fuzheto es szet is szedheto es lehet kiemelt pontokat definialni
mindezek nalam elsosorban pana-ra vonatkopznak:- )))
de ah vegigolvasod tanasz boven infot
udv
neduddki -
rumos14
nagyúr
totál kezdő vagyok a témában.
milyen bitrátákkal vesznek fel az ilyen asztali dvd írók?
lehet felbontást is változtatni?
konkrétan .vob file-okat írnak a lemezre?
minden egyes felvétel külön chapter lesz a dvd-n? -
bitfarkas
őstag
válasz
neduddki #804 üzenetére
Persze, hogy lehet kezelni a csupsz ramot, de úgy megtetszett a tokos
Meg úgy is írót kellene cserélnem, mert csak egy egyoldalas 2*- 4*+ om van, gondoltam veszek olyat - na sag schon - dupla árért, mint egy nec 4550. De hogy ezér 4*annyit kell leperkálni, ezt nem gondoltam volna.
Van egy dvd-m, dv-ről készítve, amelyiken betonépület függőleges lamelláin schwenkelt végig a kamera. Na azt semmiféle mozgás előrebecsléssel, meg egyéb slusztrükkökkel nem volt képes a szoftveres tömörítő (8mbit cbr) kezelni. (A feléig még bírta, de aztán elkezdett kockásodni) Kíváncsi vagyok, a pana mit kezd majd vele, mert dv-re is vissza van mentve a film. Csak ezzel még várni kell - karácsonyig. -
neduddki
nagyúr
HI!
Szeritneme nem erted hogy amajjik tud tokos ramot az gond nelkul kezeli is a tok nelkulit...
Az igaz, hogy hdd-s modelleknel a ram veszit szerepebol, de hdd nelkulinel jacogatni jobra balra hat az kicsi tfaraszto es most enm a lemezek aran van a hangsujj, hanem azon hogy ha veszek fol vmit fojjamatosan es kivagom a reklamot akkor nem alemezt eg a hejet kell keresgelni hogy mostmejjik lemezen hol mennyi hejj van, meg most hol mit mejjik lemezre vettem fel.
Hogy mejjik meghajtoban mi van arrol mar targyalgattunk korabban nem irom le valahol vsszafele a kereszteslovaggal fojjtatott esxmeletelncsereben...
Mongyuk en annyira nem bisztos hogy nagyon kolcon akarok adni akar rw akar ram lemezt, akienk meg igen annak semmi gond mert tugya kezelni
Lehet hogy nem nagyobb megbizhatobb, jaccotam en mar origamit +rw-s lemezzel mert kockasabb volt mint szmiottam, persze a ram arabol sok lemezt meg tucc venni de ha pont egy ojjat eszik meg amit nagyon nem tok megszerezni meg egyszer akkor nem erdkel
udv
neduddki
mod: bitfarkas: eszt a nehezsegek vannak nem tejejsen ertem? tok nelkuleu hasznalva ott az lg, pajo, nec:- ))) leeht valogatni, az mar mas kerdes hogy extra uldozesi maniaert extra piz jar:- )))
amugy tomoriteshez: a kezdetek kezdetn nezegettuk mit tud es probalgattuk nehany szep es jobb felvetelell: radiator, LOTR, SW es meglepodeve kosntataltuk hogy xp-ben hat nicns sok kulombseg az eredeti javaradobebbetes modon oke volt... miuutanattuszkoltuk s47-be ott is tejejsenkorrekt volt, mongyuk arrol mostaban nicn sszo hogy a tobbiek is fejelsztettek volna csak az lp-rol beszlenek, aminel valoban tnylegesen jobb[Szerkesztve]
-
bitfarkas
őstag
Ugye a dvd-s asztali cuccokról firewire csatin lehet a pc-be áttölteni az anyagot?!?
Mert ha nem, csak az a szerkesztési lehetőséged van, amit a felvevő tud. (ez a jobb videoszerkesztőkhöz képest édeskevés), vagy kiírod a durván összevágott anyagot egy RW-re, beolvasod a PC-be, és azt csinálsz vele, amit akarsz. Így meg a HDD-nek nincs sok értelme. Ezért döntöttem a HDD nélküli író mellett, csak sajna nem tudtam, hogy a rammal ilyen ''nehézségek'' lesznek.
Így aztán a tervezett üzemmód: egyszer nézett anyagoknál ramról helyben szerkesztés, (feleslegek elejéről-végről és reklámok kivágása) megőrzendőknél csupasz ram, vagy RW, ami aztán megy a PC-be utómunkára.
A kamkorder felvételek pedig beolvasva a PC-be, szerkesztés, hangosítás, trükkök, visszaírva szalagra, dv in bemeneten asztali felvevőn írás dvd lemezre.
Remélem legalább is, hogy képes real time olyan minőségben kódolni, mint a szoftveres kódolók 4-5*ös időtartam alatt 3 gigahertzen.[Szerkesztve]
-
a.t.t.i.
senior tag
Az a létjogosultsága a ram-lemeznek hogy aki nem tud vagy nem akar hdd-s irót venni,az is élvezhesse pl. az időcsusztatás vagy egyidejü felvétel-lejátszás vagy szerkesztés után felszabaduló hely stb. elönyét.
Én most vettem 1 pana es10-et és 48kért tökéletesen elegendő nekem,és a ram lemezzel nagyon sok szolgáltatás elérhető ami csak hdd-sel lenne,és nem kerül annyiba.
Teljesen feleleges annak aki mondjuk 1-2 orát vesz fel a tv-ből hetente hdd-s venni.
És ha kölcsön akarok adni valamit akkor rw-re irom.
A panának meg van nagyon jó kemény bevonatos ramlemeze,tehát nem kell vacakolni a tokossal.
Ha ugyanannyiba kerülne a hdd-s és a ramos azt mondom igazad van,de amig jominőségü márkás termékeket figyelembe véve dupla ára van addig ez igenis jo alternativa. -
MMSZoli
tag
válasz
bitfarkas #796 üzenetére
Helló!
Értem amit mondasz, de még mindig nem értem, hogy a 250 és 400GB-os merevlemezek és az ugyanekkora HDD-vel felszerelt asztali felvevők korában mi a létjogosultsága a RAM-nak?
1) meg vagy kötve azáltal, hogy csak a cartridge-os RAM-ot kezelő cuccot veszel
Ráadásul már olvastam olyan DVD-RAM-os asztali íróról, ami csak a cartrige nélküli RAM-t támogatta (személy szerint nekem is szimpatikusabb a tokos megoldás, de ha már így alakult, hogy a DVD-szabványnál nem írták elő, megyek a szabvánnyal, kukába vele)
2) Valóban nem tudod kölcsönadni, ki kell írni egy másik lemezre
3) Kapacitásában sem nagyobb, mint egy +/- R/RW lemez (DL-t is beleértve)
Az egyetlen előnye volt a HDD-s felvevők megjelenéséig: a dupla sávszélesség és a timeshift, hogy egyszerre tudtál felvenni és visszanézni felvételeket. Ez az előny most elolvadt.
A legegyszerübb HDD-n megszerkeszteni a DV-ről átjátszott anyagot, és kiírni +/- R/RW-re, amit akár kölcsön is adhatsz, de tárolhatsz is a polcodon.
Hol van itt a helye a RAM-nak? mi értelme?
Nálam most egy 250GB-os felvevő van timeshift-el, baromi kényelmes megszerkeszteni a cuccot HDD-n (nincsenek lassú lemezes műveletek), és a kész ''alkotást'' egyszerűen kiírom egy +RW-re (sajnos ezen átméretezés nincs, tehát ügyelem kell a felvételkor a hosszra is)
A karcállóságról: ha a Blue-Raynek megfelel (márpedig ott most nem sajnálják a tőkét a fejlesztésekre), nekem is biztosan jó lesz a +R/+RW-re
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Pro
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Széria
- ASUS TUF Gaming F17 FX707VV-HX131
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Már 25 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés.Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest