Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- SSD kibeszélő
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeffo
tag
válasz
neduddki #2072 üzenetére
Én is tesztelgettem ma a divx/xvid lejátszást, netuddki e postja kapcsán nagyon megörültem, hogy mégis tudok nézni avi videókat a pár hónapja vásárolt Panasonic DMR-ES35V készüléken, mert elvileg ez is tudja, rajta is van a DivX logó.
A beüzemelést követően ugyan megpróbáltam egy lemezzel, ami egy szem videóklipet tartalmazott, de azzal nagyon akadós volt a lejátszás, és így le is mondtam róla.
Aztán most 1 hete kellett felvennem egy ismerősnek a tv2 aktív műsorából egy riportot, és rátettem neki CD-R lemezre, divx és xvid formátumban is biztosra menve, és akkor próbáltam ki az asztalimon, megörültem, hogy lám, cd-ről milyen szuperül megy a divx és xvid is, és tűnődtem, ha így le tudom játszani, akkor dvdről is mennie kéne.
És ma netuddki postja kapcsán berakosgattam különféle lemezeket, és örömködtem, hogy ezentúl tudom asztaliról is nézni az xvid-es avikat.
Én is tapasztaltam a DVD+R-ek kapcsán a támogatottsághiányt, és tényleg lehet valami abban az 1000 MB feletti fájlméret dologban, de furaképp néhány régebbi DVD+R lemezt vitt a kütyü, amiken pedig csak 350 mega körüli videók voltak, vagy épp 700 megásak. Ezen lemezek között volt valami zöld-sötétzöld borítójú TDK DVD+R, valamint Verbatim 4x DVD+R.
Sajna 8x-os TDK DVD+R-ről és 16x-osról sem ment, incompatible disc format üzenetet dobott vissza. Amik mentek DVD+R-ek, és amin nem csak avi, hanem mp3 fájlok is voltak, azoknál feldobott egy üzenetet, hogy divx-re állította a lejátszási módot, de átállíthatom másra a Functions menüben. És tényleg, ott a MENU-re kattintva kiválasztható, hogy DIVX vagy MP3 vagy JPEG. Az élő formátum kiválasztható a DIRECT NAVIGATOR-ban, a többi fájl fekete betűszínnel van.
DVD-R lemezeknél nem volt probléma az avi lejátszással. Azt vettem észre, ha nem csak avi, hanem mp3 is van a lemezen, akkor nem dob fel üzenetet, mint a DVD+R-nél, automatikusan divxre állítja a lejátszást. Természetesen a FUNCTIONS-ban válthatunk mp3-ra.
A feliratokat viszont nem kezelte az én asztalim (ES35V), hiába volt ugyanúgy elnevezve a .sub vagy .srt fájl, mint az avi.
Mindenesetre azért ez is nagy eredmény, legalább így családnak, haveroknak berakhatok xvid-es szinkronos videókat, nem kell a számítógép videokártyájából tv-out-on kivezetni kábellel tvre, amivel amúgy sok gond volt. A DVD+R dolog meg nem nagy baj, mostanában többnyire Verbatim DVD-R 16x-os lemezeket veszek, és azokra is írom ki a dvd felvevővel rögzített, majd számítógépen megvágott, xvidbe átkódolt videókat.
Ha meg valami régebbi (pluszos) lemezekről kellene, akkor majd átteszem -R-re vagy -RW-re, vagy megnézem számítógépen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akkuban erősít a középkategória
- Tőzsde és gazdaság
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- VoLTE/VoWiFi
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- SSD kibeszélő
- Villanyszerelés
- Megjelent a OnePlus 13T
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2523HF IPS 360Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Xbox Ultimate előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest