Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Autóhifi
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lebowski
tag
-
Lebowski
tag
Én azt tapasztaltam, hasonló fórumokon is inkább a Pana, LG típusokról írnak sokan. A SONY, Pio, JVC, Samsung típusokat kevesebben használják a fórum látogatók. Akiknek meg az utóbbi típusuk van, azok örülnek neki, nem látogattak vásárlás előtt, de utána sem hasonló fórumokat.
Hasonló dilemmában voltam kb. egy éve, mikor vettem a JVC-t. Szerintem fontos, hogy még vásárlás előtt eldöntse mindenki, mire is szeretné használni. Kellenek-e különleges funkciók. Szerintem az asztali DVD felvevőkből többet már nemigazán akarnak kihozni a gyártók. Feltűnt, hogy szinte mindegyik cég évek óta ugyanazt a kóder chipet használja, akkor pedig nem várhatjuk, hogy érdemben javuljon a képminőség. Manapság a szolgáltatások mennyiségén zajlik a csata, más nagyon nem indokolná az mpeg4 lejátszási/felvételi képességet. Az nem számít, hogy eddig is megtudtad nézni máshogyan, vedd meg ezt, ebben minden benne van. Aztán meg jön a fanyalgás, hogy időzített felvétel alatt nem tudok megnézni egy nyamvadt lemezt. Biztos, hogy ez kell nekünk?
Az meg különösen jó húzás, hogy +10-20%-ért már több szolgáltatással rendelkező gépet lehet venni. Itt azt kell mérlegelni, mi az amit most (esetleg 3-4 éven) belül használni szeretnék, utána úgyis elavul/lesz új formátum, esetleg az új készülékek nem is lesznek teljesen kompatibilisek a régiekkel. -
Lebowski
tag
Igen, hang is mehet rajta, a házimoziba pedig vagy az optikai/koax hangkimenetet kötöd, vagy a teljesen analog hangot.
Egyébként hamár a HDMI egykábeles, fel lehetne fűzni a készülékeket ezzel, csak persze ehhez a házimozi erősítőn kellenének HDMI be- és kimenetek.
LP500 elmélet.
Az LP üzemmód általában 4 órányi anyag fér 4,38GB-ra. A bitráta függ a felbontástól, minél nagyobb a felbontás adott bitrátán, annál hamarabb ''kockásodik'' be a kép.
Mint minden, ez is kompromisszum: a gyors mozgásokat tartalmazó anyagoknál (pl. sport, akciófilm) ez esetenként blokkosabb képet eredményezhet, mint a felezett felbontás. Nekem ezért nem a szívem csücske a Pana. -
Lebowski
tag
Alábbi részlet a www.hazi-mozi.hu oldalról annak, aki itt is látni szeretné
:
''A HDMI az AV forráskészülékek - mint a DVD lejátszók, a különböző set-top-box műsorvevők - és a hang- és/vagy képelőállító eszközök - mint a digitális televíziók, vetítők vagy az AV erősítők - között teremt összeköttetést.
Az interfész tömörítés nélküli, standard és javított felbontású (576 i/p, 480i/p), valamint nagyfelbontású (720p, 1080i és 1080p) videót továbbít, a 1080p/60Hz-et is támogatja, bár az a gyártókon múlik, hogy ezek közül adott készülékeikben mit implementálnak. Bizonyos műsorforrás készülékek esetén nem jelent minőségi kompromisszumot, ha csak a megfelelő vizuális információ átviteléhez illeszkedő képjel formátumot továbbítják a HDMI kimeneten.
Már a HDMI kezdeti definiálásakor 8 csatorna, 124kHz/24-bites tömörítetlen audió továbbítására tervezték azt. Ez minden jelenlegi szórakoztatóelektronikai médiaformátumot kielégít. Az interfész természetesen bármely tömörített sokcsatornás audioformátum, mint a Dolby Digital, a DTS átvitelét is lehetővé teszi. (Ez utóbbiak korábban csak az S/PDIF vagy AES/EBU interfészeken keresztül voltak továbbíthatóak.) A HDMI forráskészülékek kimenetén tehát a kétcsatornás LPCM mellett bármely tömörített bitfolyam megjelenhet. Az 1.1-es verziótól kezdődően a DVD-Audio lemezek tömörítetlen kétcsatornás 192kHz-es, illetve 6-csatornás, 96kHz-es, az 1.2-es verziótól már a két- vagy sokcsatornás SACD-k egybites audioformátumának, a DSD (Direct Stream Digital) audiojelét is továbbítja az ezeket fogadni és feldolgozni képes AV vevőerősítők felé.
A fentiek a legtökéletesebb, átalakítási veszteségektől mentes, teljes egészében digitális kép- és hangminőség átvitelét biztosítják. Mivel mindehhez csak egy kábelre van szükség, ezért az eddig használt számos kábelnél sokkal egyszerűbb és gazdaságosabb a készülékek összekötése, az egész házi-mozi rendszer installálása.
A HDMI beépített intelligenciája révén, képes automatikusan konfigurálni a rendszert. Ennek a lehetőségnek az alkalmazásával a távirányító egy gombnyomása utasíthatja a HDMI-al összekötött rendszerkomponenseket, hogy a DVD nézéshez, a CD hallgatáshoz, vagy a kábel esetleg műholdas tévézéshez kapcsolódjanak be, illetve ki. A különböző képarányú, felbontású és formátumú képtartalmakat a HDMI rendszer automatikusan képes a képernyőhöz konfigurálni, hogy az a legmegfelelőbb jelenjen meg rajta. Ha egy TV kép 16:9 képarányról 4:3-ra vált, a megfelelő HDMI bemenetű TV magától be tud állni az ehhez ideális képformátumra.
A HDMI által eddig említett lehetőségek közül azonban sok esetben a készülékgyártók a piac igényeinek megfelelően döntik el, mit használnak ki adott termékeikben. Ezért ha valamely konkrét HDMI által nyújtott szolgáltatásra van szükség, nem elég csak azt vizsgálni, hogy az adott terméken az interfész melyik verzióját implementálták! Tanácsos az adott termék kezelési útmutatóját is áttanulmányozni, hogy az a kívánt szolgáltatást támogatja-e.''
Ezek csak lehetőségek, azt, hogy a konkrét készülék ezekből mit tud, az a kezelésiből és/vagy felhasználás során derül ki.
[Szerkesztve] -
Lebowski
tag
Olvasgatva az LG RH188HS kezelésit, az alábbiakat találtam:
Van HDMI kimenet.
CD-ről és DVD+-R/RW-ről is lejátszik DivX/XviD-et, JPEG-et. (tán még a behúzott asztalterítőt is lejátsza)
Van PIP, bármely műsorforrásról.
MPEG4 felvételi formátum XviD és utólag nem szerkeszthető, nem írható ki lemezre.
Felvételnél és HDD>DVD másolásnál nincs FR mód, csak XP, SP, LP, EP választható
A HDD-n lévő szerkesztett mpeg2 anyag nem gyorsmásolható.
Számomra az FR mód hiányozna a legjobban, Panásoknak meg még a HDD>DVD irányú szerkesztett anyag gyorsmásolása is -
Lebowski
tag
válasz
neduddki #2079 üzenetére
Így jár az, aki kétnapos fejtágító után, figyelmetlenül választ a könyvjelzők közül.
Végülis lehet, hogy egyszercsak lesz beépített DVD felvevő az LCD tv-kben és akkor mégsem volt felesleges az odaírás. Másoltam a - mostmár remélem - tényleg jó fórumba.
Béla: én a ''hagyományost'' itt neduddki-hoz képest értettem, bár igaz, más honnan tudja hogy én hogyan értek valamit. -
Lebowski
tag
válasz
Littletiger #2052 üzenetére
És a book type-ja milyen ezeknek a lemezeknek? Mivel lettek megírva?
-
Lebowski
tag
Szia!
Mindegyik kompromisszum, egyik sem tökéletes (nem csak az említettek). Azt kellene eldönteni, mire szeretnéd elsősorban használni. Én bevenném a sorba az új LG modelleket is.
SONY: vannak/voltak jó modelljei, mostanában másokkal gyártatja. Volt olyan, ami tudott szerkesztés után gyorsmásolással kiírni DVD-re, néhányan elégedetlenkedtek a tuner képminőségével. A jó nem olcsó, a rossz drága
Pana: tud gyorsmásolni szerkeszett anyagot, az újabbak lejátszák a DivX/XviD anyagot, de csak DVD-R lemezről. Nem olcsó.
JVC: Jó képfeldolgozó/szűrő áramkör, van DV formátumú rögzítési lehetőség (MH-300). Drága.
Pio: Szerkesztett anyag állítólag akad lemezre kiírva, mp3, jpeg HDD-re másolási lehetőség.
Szintén nem olcsó.
LG: újabban jó képminőséget produkál DivX/XviD anyagot is lejátszik, sőt a drágább modellek fel is vesznek ilyen formátumban.
Megbízhatóság: szerintem mindegyik cég rontott a tartósságon, csodák még ma sincsenek ...
Most 39.990 fehérváron MM-ban a JVC DR-M100 HDD nélküli felvevő. Ennyiért nincs versenytársa. Szerintem. -
Lebowski
tag
Nemfeltétlenül. A külön cuccok az én véleményem, dönteni mindenkinek magának kell. Én is szemeztem egy ideig az egybeházimozival, de aztán mégsem lett. Jelenleg egy sztereó rendszerem van, és szerintem jobban szól, mint az átlagos egybemozik az aktív méllyel és ''zsebrádió szerű'' hangszóróikkal. Innem én egy többcsatornás erősítővel és egy kiegészítő surround szettel lépnék tovább. Főleg, mert zenét is szívesen hallagatok, és hát egy mono aktív mély és két pici front hangszóró a nyomába nem ér egy jó szélessávú hangfalpárnak.
-
Lebowski
tag
Megnéztem néhány készülék (erősítő) leírását: amely típusokon 1 db fejhallgató csatlakozó van az előlapon, mindegyik eleve 2 csatornás volt. Van olyan megoldás is, ha bedugod a fejhallgatót, akkor vált automatikusan 2 csatornás üzemmódra a rendszer.
Szerintem nem lesz könnyű ilyet találni -
Lebowski
tag
válasz
zsulboy #2015 üzenetére
1. Próbáld meg a hibásnak tűnő felvételt tartalmazó lemezt máshol lejátszani (másik asztali játékos, ill. pc). Ha más lejátsza, akkor érdekes a helyzet, mert lehet ugyan, hogy nem tökéletes a lemez állapota, ám a játékos nem képes a saját maga által írt lemez hibamentes visszaolvasására...
2. Vegyél fel rá másik felvevővel és/vagy pc-s íróval és nézd meg az rossz-e?
Nekem a hibás lemez bárhol, bármivel hibásnak látszik. Számomra ma már nem tűnik akkora durranásnak a DVD-RAM, mint egy éve. Legalábbis az asztali felvevőket tekintve. Remekül elvagyok az RW-vel és a pc-s authoringgal. -
Lebowski
tag
Pl. úgy, hogy a másik fej teljesen külön pozícionáló egységet kap (az első mellett vagy szemben, ezért nem fedhetik egymást) és mivel a felvétel miatt úgyis forog a lemez, ennek az olvasófejnek csak annyi puffer kell, amennyi az esetlegesen eltérő lemezsebesség miatti bitráta hiány miatti folyamatos lejátszáshoz kell. Ha egy fej lenne, akkor az egyidejű írás-olvasás miatt állandóan pozicionálhatna ide-oda a fej, ám az ezzel járó zaj nem hallatszik ilyenkor sem a meghajtóból. Pont neduddki írta, hogy ezekben már nem olyan a drive, mint a pc-s írókban.
Vagy tényleg csak egy fej van és ilyenkor nem 1x-esen történik az írás-olvasás? De akkor mekkora a memória, mert akár percekig ugráltathatom a lejátszást előre-hátra, mégse akad meg a felvétel?
[Szerkesztve] -
Lebowski
tag
Ha nincs külön fej, akkor a RAM-nál a time-shiftnél hogyan csinálja, hogy egyidejű írásnál megy az olvasás, ráadásul ugrálhatok ide-oda a lemezen? Vagy ilyen nagy lenne az írási és olvasási puffere? A JVC-nél kell legalább 30 mp felvétel, utána ugrálhatok össze-vissza a már felvett anyagban, a felvétel nem akad meg. Ehhez mekkora memória kell egy kombinált író-olvasó fej esetén?
-
Lebowski
tag
válasz
Racecam #2005 üzenetére
Hát nemtudom, korábban írtam én is, hogy a 2 db Pana RAM lemezemből egy úgy tönkrement, hogy pc-s írók sem tudták formázni. Ráadásul hasonlóan jelentkezett a hiba: szétesett a kép, akadozott. Ezt 1 felvétel után produkálta. A másik nagyjából jó, ám az ugyanolyan körülmények között használt Maxell RAM-nál sosem volt ilyen gond.
Lehet csak az a gond, hogy ez olcsó RAM-volt? Őszintén szólva nincs kedvem kísérletezni, ha a 3x drágább lemez mindig jól működik. De lehet, hogy csak kifogtam azt az 1 rosszat, amit gyártottak -
Lebowski
tag
Itt ua. a helyzet, mint régebben a lejátszóknál: először csak az alap dolgok, utána a bővitett szolgáltatás, hogy megvedd az új modelleket is.
Illetve, a kevésbé nagy nevű felvevőkben elöbb jelenik meg eme ''prémium'' szolgáltatás. Lásd még mpeg4 lejátszás: Lehet, hogy a 10e FT-os lejátszó 1 évig bírja, de addig úgyis lesz új kodek, amit az esetleg drágább márkás (ami még 2-4 évesen is működik) már fel sem ismer.
[Szerkesztve] -
Lebowski
tag
válasz
neduddki #1939 üzenetére
Sziasztok!
A gyártók sem nagyon törik magukat, hogy jobbat készítsenek. Szerintem a többség megveszi a valamilyen occsó felvevőt, oszt azzal /boldogkinlódik, ide meg max. a Pana, Sony, LG, (JVC) tulajok írkálnak. Nagy változásra ezen a téren már nem számítok, talán majd a HDTV...
Két linket tudok adni, összehasonlító tesztek és az LSI chipes cuccokról.
[link]
[link]
Másra gondoltál? -
Lebowski
tag
válasz
neduddki #1933 üzenetére
Tudok én olvasható szavakkal is érthetetlent írni
, de hogy pont neduddki ne értse...
A lényeg az, ha az AD átalakítóra olyan jel is kerül (zaj), aminek nemkéne, akkor lesz adott bitrátán blokkos a kép. Ám ha ezt az átalakítás előtt kiszűrjük (vagy fejlettebb algoritmust használunk), akkor a bitráta nem pazarolódik el a haszontalan jelre. Na, szerintem ebben nem a legjobb a Pana megoldása, ezért _lehet_ néha blokkosabb a képe.
[Szerkesztve] -
Lebowski
tag
válasz
neduddki #1922 üzenetére
Persze, de engem tv-is zavar a blokkosodás...
A fix parméterű, kevésbé szűrt (ezért árnyalatnyit zajosabb) ám esetleg kontúrosabb képre kevés lehet pl. a Pana XP bitrátája, ellenben pl. a mozgásbecslést használó chipek szűrői esetleg jobban szűrik a zajt gyors változásoknál, emiatt az XP bitráta nem okoz blokkosodást. Ez persze egyszerűsítés, de mivel a bitráta XP-n nagyjából egyforma, a látható különbség szerinten a digitalizálás előtti szűrésnek (vagy hiányának) is nagyban köszönhető.
-
Lebowski
tag
válasz
neduddki #1923 üzenetére
Szia!
Ezt értem (szép is lenne, ha a Pana pc-s író nem lenne kompatibilis az asztali pana íróval), de pl. Plex-el udf-re formázottat felimeri-e az asztali? Gyanítom nem, mert a Plex nem Panasonic fejlécet rak a formázásnál a lemezre. Egyébként a 4571 fw ügyileg még szerintem most is gyengébb a 4550-nél. Nem mindig az újabb a jobbNekem eddig minden felismerte a 4550 által írt akármilyen lemezt.
[Szerkesztve] -
Lebowski
tag
válasz
neduddki #1904 üzenetére
Szia Neduddki!
Az asztali írók felismerik, ha valamelyik pc-s íróval formázod a lemezt video vagy vr módra?
Azt hogy érted, hogy a 4571-gyel írt lemezeket nem ismerik fel az asztalik? A megírt DVD-Video lemezt nem olvassák? Nekem egy 4550A van a gépben, de még nem volt olyan, hogy az általa írt lemezeket nem olvasta volna asztali játékos. -
Lebowski
tag
Teljes (fizikai) formázást csak pc-n lehet elvégezni, asztali felvevők csak normál formázást végeznek. Ám hiába próbáltam RAM driverrel is, az asztali az UDF2.0-ra formázottat látta, csak felvenni nem tudott rá, az ő saját formázása nélkül.
(UDF2.0 kimondottan az asztali DVD felvevőkhöz ''fejlesztett'' szabvány; az 1.5 a pc-s fájlokhoz alkalmas formátum)
Az RW-knél elegendő a felvevő saját gyorsformatja VR módnál is, ha pc-n formázom ugyanaz a helyzet, mint RAM-nál: nem tud rá felvenni.
Végülis én nem tapasztaltam, hogy a felvevőn kívül is kellene formázni a lemezeket, sőt, csak a felvevővel formázott lemezek működnek zökkenőmentesen.
Vlahol azt olvastam a RAM lemez érzékenyebb lehet a sérülésekre, mint a sima DVD, talán emiatt is van tokos változata, de sajna pc-s író még nem sok van, ami kezeli a tokost.
[Szerkesztve] -
Lebowski
tag
válasz
neduddki #1898 üzenetére
Így igaz, vettem két Pana tok nélküli occsó RAM lemezt, az egyik meghalt 1 (egy!) írás után úgy, hogy semmilyen pc-sem lehetett újraformázni. A másik azóta is vígam működik. Vettem mellé egy drágább Maxell RAM-ot, azzal semmi gondom.
Egyébként én -RW-t használok, valamiért jobban kezeli a pc is.
És a RAM- mal nekem is hasonló gondom volt a pc-re másolásnál: a végén behalt a beolvasó program, ráadásul mg a lemezt sem hajlandó kiadni. Bár ez valószínüleg a pc-n lévő progik gondja, mert először még ment, dehát azóta már sok progi megfordult a gépen... -
Lebowski
tag
Az idexen az írja Bobbo, hogy Pana EH65-ön reklámok kivágása után nem engedte a gyorsmásolást a gép és a fejezetek is eltüntek. Lehet, hogy már a Pana sem a régi?
[link]
[Szerkesztve] -
Lebowski
tag
válasz
neduddki #1889 üzenetére
A pc-re telepített mindenféle progi miatt halt be a VR mód kezelés nálam, mikor először kipróbáltam még jó volt. De különösebben nem hiányzik.
A tmpgenc pedig akkor lassú, ha közvetlenül a lemezről próbálom szerkeszteni, ha felmásolom hdd-re már nem akadozik.
Vam már egyébként olyan hdd-s felvevő már, aminek megy a dv outja is. Vagy ebben a kategóriában kihalt a Pio DVR-720-assal? -
Lebowski
tag
Próbáld meg VR módra formázott DVD-RW-vel, mennie kell a szerkesztésnek azzal is.
Én Video módra formázott DVD-RW lemezre veszek fel, lezárás után pc, majd tmpgenc dvd author és mehet vágva (esetleg egyedileg menüzve) DVD+/-R lemezre. HDD nélkül szerintem ez célravezetőbb, mint RAM vagy RW lemezeket elszúrni a felvételekre, szerkeszteni meg egyszerűbb a pc-n, hamár úgyis másolni kell egyszer írhatóra.
Azért a Video mód, mert a pc valamiért belefagy a VR mód végébe és még a lemezt sem akarja kiadni. -
Lebowski
tag
válasz
neduddki #1881 üzenetére
A szerkesztéshez még annyit, hogy DVD-RW lemezen csak VR módnál lehet részeket kivágni (=szerkeszteni) a felvett anyagot, Video módnál csak teljes jelenetet lehet törölni.
Bocs, de ritkán használom ezt.
Neduddki, Te egyébként a RAM-ról használod a timeslipet, vagy HDD-ről esetleg mindkettőről? Ha van HDD, akkor nem annyira fontos a RAM, vagy mégis? -
Lebowski
tag
válasz
neduddki #1878 üzenetére
Természetesen, sőt Video módban a kivágott és törölt rész helye is felszabadul (persze csak -RW-n), és lehet rá felvenni. Legalábbis a JVC így működik. Csak a time shift-tel tud többet a RAM.
Értem, hogy ez előnye a timeszlipnek, de csak azért kezdjek mindig késöbb nézni műsort, hogy átugorhassam a relámokat? Akkor mikor megyek ki sört inni és pisilni?
[Szerkesztve] -
Lebowski
tag
Csak a vágás során van chapter pont a kivágott anyagnál. Lemezre másolásnál, vagy eleve lemezen szerkesztésnél a DVD Video mód esetén le kell zárni (finalize) a lemezt, ekkor törli a szerkesztésnél létrehozott fejezetpontokat és új, kb. 5 percenkénti fejezet jeleket tesz a lemezre. HDD-s kütyüknél van lehetőség kézi fejezetpontok megadására.
Én személy szerint felveszem RW-re utána irány a pc. Nekem ez gyorsabb, változatosabb menüt ad, mint a távirányitóval bűvészkedni, képernyőről szerkesztgetni a fejezethatárokat a navi gombokkal stb. -
Lebowski
tag
válasz
neduddki #1874 üzenetére
Én a VR módra formázott DVD-RW lemezzel is úgy tudok vágni, mint a DVD-RAM lemezzel. DVD-RAM egyedül a Time Shift-tel tud többet, amit eddig még nem használtam, csak kipróbáltam
.
Szerkesztés:
Akár lemezre, akár HDD-re veszel fel, szerkesztésnél felszabadul a kivágni kívánt anyag helye, de csak ha törlöd. A HDD előnye az, hogy több filmet vehetsz fel jó minőségben, illetve pl. a reklámok kivágása után áttömörítéssel pontosan kitöltheted a DVD lemezt, bár pont az áttömörítés ronthat a felvételen. -
Lebowski
tag
Természetesen áttőmörítéssel ki tudja a Pana is írni a nagyobb anyagot, de van lehetőség a több részletben (pl. kettévágva) kiírásra is.
Általánosságban jobbnak tartják, ha eleve olyan üzemmódban vesszük fel az anyagot, hogy ráférjen a kívánt célméretre. Tehát ne kelljen vágás után újratömöríteni. Igazából ebben már nagyobb a minőség különbség az egyes felvevők között.
Konkrétan pl.: egy 120 perces filmet két reklámmal, előtte-utána kb. 10 perc ráhagyással érdemes eleve SP módban felvenni a HDD-re. Ez kb. 120-122 perc rögzíthető anyagot jelent egy egyrétegű (4,7GB) DVD lemezre. Ekkor a felvett anyag persze 5-6 GB is lehet a HDD-n, de kivágva a reklámokat és levágva az elején-végén a maradékot, így újratömörítés nélkül kiírható lemezre. Újratömörítés nélkül az itteni infók alapján a Pana tudja, a többi áttömöríti (bár ebben nem vagyok biztos).
Nekem HDD nélküli van, és pc-n vágom ki a szükségtelen részeket és utána írom ki DVD-re. -
Lebowski
tag
Igen, általában így működnek a vinyós változatok és igen, van versenytársa a panának. Amit ajánlok még a Pana mellett az a JVC, Pioneer, esetleg a SONY néhány modellje. Bár a Sonyról mostanában sok érdekeset lehet hallanai: pl. más gyárt néhány Sony felvevőt. Ha elég kivágni a reklámokat, és a gyorsaság a fő szempont, akkor talán a Pana az ideális választás. Ám, ha nem fér fel egy lemezre a felvett anyag (pl. XP-ben felvett 2 órás anyag), és át kell tömöríteni, akkor megfontolandóak az említett típusok is.
-
Lebowski
tag
válasz
neduddki #1849 üzenetére
Elolvastam, megértem akinek ez fontos (mármint a gyorsaság, vágás után).
Nekem akkor, az ES-10 ellenében jobban tetszett a DR-M100 képe, persze ez szubjektív.
Megértem a cégeket is, hogy anno kifejlesztették, vásároltak egy mpeg2 chipet és most költségcsökkentési okok miatt évekig ezt használják, csak esetleg szolgáltatásokat csepegtetnek. A VHS-t leváltották ezzel, többet, ennyiért nemigen várhatunk. Szerintem. -
Lebowski
tag
válasz
neduddki #1844 üzenetére
Sziasztok!
Eredetileg nem volt feltétel a vágás, ''csak'' a jó képminőség és a jó tuner.
Nekem alap JVC-m van HDD nélkül (DR-M100), emiatt a vágást pc-n végzem. VR módban csak kipróbáltam, szerkesztésre ennél nekem jóval egyszerűbb a pc. Legtöbbször DVD-RW lemezzel használom, video módban, mivel ezt valamiért gyorsabban kezeli a pc, mint az egybe VR fájt.
Másoltam egy csomó VHS-t és jónéhány tv felvételt is készítettem már, meglehetősen jó eredménnyel, köszönhetően a remek szűrőknek. Persze kipróbáltam egészen FR480-ig is a felvételt, az már nem embernek való
Ami bosszant, az a lassú bekapcsolása (20 mp) és lemez felismerése (10-15 mp lemeztől függően). DVD-ről nem játszik le JPG-t és MP3-t, ám ezek nekem nem hiányoznak. Más hibája (számomra legalábbis) nincs. Vásárlás előtt a Pana ES-10 és a JVC között vacilláltam, de nekem főleg a VHS-ről készített felvétel döntött végleg a JVC javára. -
Lebowski
tag
Néhányan azt szeretnék, ha a DVD felvevőjük lejátszana mindenféle mpeg4-et is.
Mások meg azt szeretnék, ha lenne HDMI meg felskálázás stb. Ugye ezek sem normáltartozékok még a DVD felvevőkön.
Az említett elvárások mind felmerültek már ismeretségi körömben és szerintem nincs olyan elfogadható minőségű mindentegybe cucc, ami ezt tudná emberi áron.
Ezért gondolom, hogy néha okosabb választás lenne egy lejátszót is tartani a felvevő mellett.
[Szerkesztve] -
Lebowski
tag
És az új firmwarrel akár még egy további évig is rendesen működik. Akkor aztán elkezdi nem beolvasni pl. a gyári DVD-t. Egyre több ilyet hallani a mai ''korszerűen megtervezett'' (=gyártó biztosítja, hogy megvedd az újabb modellt jövőre
kütyükről.
Le merném fogadni, a jövő évi Panák/Sonyk/Akármik többet tudnak olcsóbban, de még ennyire sem lesznek tartósak.
Tényleg kell, hogy egy készülék mindent tudjon?
Az életszerű, hogy valaki vesz egy 60-150.000 Ft-os DVD felvevőt és nincs mellé otthon egy mindent, mindenről játszó 9.000 Ft-os játékosa? Igaz, 1-2 év múlva mindkettő feldobja a talpát... -
Lebowski
tag
válasz
neduddki #1814 üzenetére
Azét hadd én döntsem már el, hol legyen a fejezethatár. Legtöbbször nem oda szeretném tenni, ahová pl. gép a jelenetváltást érzékeli, jól-rosszul. Ebben az esetben szerkesszem egybe a HDD-n, majd újra osszam fel jeleneteket? Ez dupla munka ahhoz képest, hogy egybe veszi és csak azt kell osztogatnom. Persze pc-n mindent lehet, de nem azt népszerűsíti itt mindenki, hogy azért kell HDD-s, mert ott pc nélkül is lehet szerkesztgetni
Jobb lett volna, ha választhatóvá teszi a jelenetváltás feismerést a Pana, hamár beletette ezt a szolgáltatást. -
Lebowski
tag
Attól tartok ennyiért nem lesz olyan ami mindent játszik és megbízható. Az is öngól lenne egy gyártótól, ha pl. a DivX-et, jobban mondva mpeg4-et is, vinne minden formátumról. Lásd Pana EH55 DivX eredmény alább. Akkor ki venné meg a többi modelljét? Minden kompromisszum, ezek is. Vagy lejátszik mindent, de akkor drága, vagy rosz minőségű és/vagy nem tartós. Mire a különféle fórumokról összeszedett felhasználói vélemények alapján az ember döntene az adott típus esetleg már nem is kapható.
Nekem egy alap JVC-m van, se HDD, se mpeg4, ám jól működik és szépen vesz fel, játszik le. Ezen a fórumon alapos beszámolókat olvashatsz a Pana típusairól, összességében jó véleménnyel.
Nyilván mindenki a saját lovát dícséri, de az említett 2 márka termékeiben is van hibás, mégha talán kevesebb is, mint a többiben.
Igazából én egy külön DivX-es lejátszót ajánlanék egy HDD-s felvevő mellé, ez ugyanis így tartósabb lenne. -
Lebowski
tag
válasz
neduddki #1679 üzenetére
A JVC DR-M100 -ban írt lemezekről ezt olvassa a cdspeed:
''felírva ezzel JVC DVD-MULTI DU200''
Egyébként remekül működik, szépen szűri még az UPC ''minőségi'' antennajelet és RGB-n mehet a Pana tv-be, amiben nincsenek ilyen szűrők. Felvesz, amikor szeretném; FR módban kijelzi mikor lesz a minőség eggyel roszabb stb. Olvassa a máshol írt lemezeket (mindenfélét), egyedül az olcsó Pana DVD-RAM lemezből nem szereti mindegyiket (bár az a lemez pc-n sem volt tökéletes), de a Maxell az nagyon fekszik neki... Szóval úgy működik, ahogy elvárható. Kell ennél több?
[Szerkesztve] -
Lebowski
tag
válasz
neduddki #1591 üzenetére
JVC DR-M100, most 59.900 MM-ben. A TBC nemcsak a hangelcsúszás kiküszöbölésére van, hanem pl. a VHS-en a szinkronhibák miatti hullámos függőleges vonalakat is kiegyenesíti a lehetőségeken belül. Ezt tudja a fent említett JVC, de pl. a DR-M70 már nem. Igaz ezek nem épp olcsóak, de cserében jó minőségüek.
-
-
Lebowski
tag
válasz
mr_ricsi #1169 üzenetére
Ezt nem egészen értem: az elemzés nem azt mondja meg, hogy a képkockák mennyire tömöríthetőek? Ha van egy mpeg2-m, abból még nem következik, hogy van egy log fájlom is. 2-5 perc alatt pedig a teljes anyag minden kockáját elemezné? Ehhez nagyon gyors áramkör kell. Mit gondolok rosszul?
-
Lebowski
tag
Persze, világos. Nyilván a kívánt időtartamnak el kell férnie egy DVD5-ön. Csak arra próbáltam utalni, hogy ezek a készülékek végülis a VHS leváltására lettek kitalálva, ez szórakoztató elektronika. Én is eladtam a hardveres tv kártyát, mivel azon nem voltak előszűrők, VHS-nél nagyon rossz volt a vele digitalizált anyag. Én sem akarok sokat kiadni egy szoftverért, felvevőért. Tisztában vagyok a korlátaikkal, és elfogadom. Ezen az áron, itthon, ma, ezt tudom produkálni. De van ezeknél jobb, csak az keveseknek adatik meg...
-
Lebowski
tag
válasz
bitfarkas #1158 üzenetére
Nekem nagyon úgy tűnik, néhány anyag alapján, hogy a HDD-re viszonylag kis bitráta változással vesznek fel a gépek kvázi VBR-ben, az átlagos bitráta a felvételi minőséggel meghatározásra kerül. Csak a HDD>DVD másolásnál van bitsebesség optimalizáció/igazi VBR. Próbáljátok ki: a HDD-ről áttömörítés nélkül kiírt és ugyanazt áttömörítve kiírt anyagot összehasonlítani. Láthatóan nagyobb a VBR tartománya a felvevőn áttömörített anyagnak az eredeti HDD-n lévőnél. Ezzel csak helyet spórolunk/ráfér 1 dvd-re, de ettől nembiztos, hogy jobb lesz. Szerintem ez olyan, mint a pc-s videoszerkesztők: van egyszerűbb, ahol van ugyan VBR, de csak az átlag érték határozható meg, és van olyan (ez a drágább
), ahol a min. és max. érték adható meg VBR kódolásnál. Ráadásul a szoftverekben van olyan, ami nem 2 menetben optimalizál, hanem választható 2-nél több menetes analízis a tényleges kódolás előtt. Ezt valósidőben egyik felvevő sem tudja. Szerintem az asztali felvevőktől nem várhatjuk azt a minőséget, mint egy több szászezer forintos szoftvertől, akármi is van a dobozra írva.
-
Lebowski
tag
válasz
mr_ricsi #1146 üzenetére
Akkor a kérdés: van-e olyan pc-s author progi, amivel pl. ki lehet vágni a reklámokat stb. és nem tömöríti át? Illetve, ha nem GOP határon vágunk, akkor csak a vágott GOP-okat kódolja át a Womble MPEG Video Vizard-on kívül? Mivel, ha úgyis felfér az anyag egy lemezre, minek tömörítse át feleslegesen.
-
-
Lebowski
tag
válasz
bitfarkas #1142 üzenetére
Megnéztem az LSI
[link] oldalán mit írnak a saját ''lovukról'':
''CBR encoding for recording and time-shifting capabilities. Advanced single-pass and multi-pass VBR encoding for video-quality optimizations in DVD video and DVD recordable applications.''
Tehát támogatja a CBR-t és a VBR-t is, akár 1 pass, akár multipass üzemmódban, bár én azt szűrtem le, hogy time-shiftnél CBR-ben dolgozik. Mivel nekem HDD nélküli a felvevő, csak RAM-mal tudok ts-elni, de majd megnézem pc-n, milyen is a bitráta.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Lebowski
tag
válasz
bitfarkas #1138 üzenetére
Ezt én is felvetettem a DVD center fórumán:
''Tehát amikor lemezre vagy HDD-re veszünk fel egyből, akkor ugye nincs idő a kétmenetes kódolás első menetére, az elemzésre. Ekkor nagyjából konstans bitrátával rögzít. Namármost, ha a HDD-n lévő anyagot megvágjuk és/vagy át kell tömöríteni akkor hogyan lesz kétmenetes a tömörítés, hiszen ezt az áttömörítést is valósidőben végzi (mivel ekkor nincs gyorsmásolás). Ez most marketing, mert a rögzítést és az átkódolást (tévesen) eladják kétmenetesnek? Vagy ennyire gyorsak a mai kóder áramkörök, hogy előre elemeznek néhány GOP-nyi anyagot, elteszik memóriába és onnan kódol VBR-be a chip? PC-n a kétmenetes VBR MPEG2 tömörítés nem igazán valós idejű, pláne nem rögtön DVD struktúrába. Az nem lehet, hogy a HDD-re felvett anyagot egyből elemzi és eltárol hozzá egy project fájlt, amit esetleg késöbb használhat a szerkesztésnél? El tudom képzelni a gyártókról ezt is, lehet ezért sem olyan egyszerű simán áttenni pc-be a HDD-t.''
Ott olyan választ kaptam, ami el is fogadható, hogy a HDD-re rögzített (eredetileg nagyjából CBR MPEG2) anyagot a HDD>DVD másolásnál közel valós időben VBR átkódolja. Ehhez célchip kell, mivel még a pc sem bírja ezt a tempót
[Szerkesztve] -
Lebowski
tag
válasz
neduddki #1089 üzenetére
Nem támogatja dv avit, ráadásul ez vinyó nélküli kivitel, ergo nincs kétmenetes kódolás. Arra gondoltam csak, hogy a hazi videokat ki lehet egyből írni lemezre, illetve mivel nincs benne vinyó, ezért a pc-n készítek hozzá csilli-villi menüt. A DR-MH300-on egyébként a dv csak bemenet vagy ki is jön rajta az anyag?
-
Lebowski
tag
Attól függ: mit tudsz kezdeni a HDD-re felvett DV formátummal? DVD-re mpeg2-be írható csak ki? Akkor az örök dilemma: egyből a végső formátumba/bitrátával vegyek fel, vagy újrakódolva mennyit vesztek. Persze, szerkesztésnél nyilván van előnye a DV-nek, de én pl. családi videóknál megelégedtem a GOP határon történő vágással és nem kellet újrakódolni. Persze Te tudod, mire szeretnéd használni.
-
Lebowski
tag
Sziasztok!
JVC DR-M100 felvevőm van, szerintem jó választás ebben az árban, további infók itt: [link]
A JCV a 10-es nagyságú típusoknál (DR-M10/MH-20 stb.) még csak a 2x RW-ket írta, a százas nagyságú típusok (DR-M100/MH-200 stb) már kezeli a 6x-ost is. Gondolom a 2006-os modellekben lesz majd 8x-t is felismerő drive
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Pro
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Széria
- ASUS TUF Gaming F17 FX707VV-HX131
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest