Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Gaming notebook topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldmobil
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy Pana EH57-es felvevőt, elég jókat írnak róla, az ára is elfogadható. A kérdésem az lenne, hogy ugye ezek a felvevők mind tudják a time-shift funkciót? Azaz ha kézzel vagy programozott módon elkezd a készülék felvenni a HDD-re, akkor akár a felvétel indítása után pár perccel is elkezdhetem nézni az épp rögzített adást?
Köszi! -
Mtt
tag
Értem, köszönöm!
Igazából az itt a fő probléma, hogy nincs normális szolgáltató a környékünkön, mert ha lenne olyan digitális set-top-boxos adásunk ami képes rögzíteni akkor nem kellene felvevőset venni, és maradna pénzem esetleg valami hangrendszerre is, de ez más tészta.Sony KDL-40W5500 TV-m van, és azon van BRAVIA Sync funkció, és ha már van akkor olyan DVD-t veszek ami tud ilyet, hogy kényelmes legyen a kezelésük.
Szóval 2 készülék van most amelyik szóba jöhet és Sony gyártású;
-RDR-HX950
-RDR-AT100
Igazából sok különbséget honlapon történő összehasonlítás után nem vettem észre köztük, (a merevlemez kapacitását leszámítva - de az nem olyan fontos nekem).
A XH950 azért került be a képbe, mert egy használt példányhoz jóval olcsóbban hozzá tudnék jutni.
A kérdésem pedig az, hogy ugye az AT az egy újabb széria mint a HX, jelent-e ez valami különbséget az általad említett felkonvertáló rész minőségét tekintve? Vagy azt mondod, hogy vegyem az olcsóbbat, jelentős különbség nincs köztük. -
tothbe
addikt
Márkásabbak között még nem igazán jellemző a Blu-ray és a vinyós felvevő együtt. Sztm ez lesz a 2010-es új generáció.
Viszont a felkonvert, amit kérdeztél, az sztm észrevehető. Ha van egy jó tv-d, azon igenis látszik egy jó dvd-nél is a különbség, persze a 700 Ft-os papirzacsisnál csak rosszabb lesz a kép, de pl. egy duplalemezes gyűrük ura az fergetegesen néz ki full hd-ba felkonvertálva.
De már az átlag 2-3ezer Ft-os filmek is szépek lesznek. Tehát a hdmi-t mindenképp javaslom és érdemes olyat választani, ahol jó a felkonvertáló rész. (Panasonic, Pioneer, stb.)
Persze nálad a Sony TV miatt a Sony recorder-nek is vannak előnyei, de abból olcsót ne nézz csak a csúcsmodelleket, mert azok tényleg jók, de az olcsóbbakkal a sony nagyon mostohán bánik manapság és elég sok velük a probléma. -
Mtt
tag
Sziasztok!
Volna egy kérdésem, mégpedig; karácsonyra vettünk egy elég komoly Sony FullHD LCD TV-t, hozzá keresek egy asztali DVD írót. A TV tele van tömve hívogató HDMI bemenettel, így gondoltam jó lenne egy HDMI-s készülék. Aztán tovább gondoltam megéri-e? Szebben jön-e át rajta a sima DVD+R-ből kiáramló jel annyival hogy megérje egy sima SCART-os helyett? Az biztos hogy szebb képet rögzít mint a SCART-os készülékek, de azt a funkciót annyira nem használjuk, hogy ettől komolyan függjön a választás. Vagy vegyek rögtön egy Blu-Ray lejátszásra is alkalmas készüléket gondolva a jövőre? Olyan van ami BluRay-es és HDD-s készülék?
-
tothbe
addikt
válasz
Dexterland #2995 üzenetére
pedig van benne olyan funkció a disc müveleteknél, hogy újraírható lemez formázása.
-
Dexterland
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem egy Panasonic dmr-eh49 es dvd felvevőt-írót. Remekül működik, könnyen lehet szerkeszteni beállítani, és szép a felvétele.
DVD+RW-t vettem, mivel a legtöbb felvételt divixbe kódolom át.
Első írásra formázni kell a dvd-t utána szépen ki is írja, a gép felismeri és könnyen be is lehet kódolni.
A problémám viszont a dvd+rw törlése után keletkezik. Törlöm a +rw a számítógépen (ashampoo, Windows7 saját, finalburner) és visszarakom úgy megint mondjuk kiírjak valamit a dvd+rw-re erre kinyögi nekem, hogy nem kompatibilis a lemezlejátszóval.
Nem találtam olyan funkciót, hogy a panasonic tudná letörölni a tartalmat, ezért hozzátok fordulok, hogy valami probléma lehet, és nem tudom a megoldását. Van valami ötletetek?Köszönettel.
D. -
tothbe
addikt
válasz
Sanyabá #2993 üzenetére
az a baj azzal, amit priviben küldtél, hogy nem egyértelmű az, hogy megy-e az usb-re.
Az ex795-nél egyértelmüen leirják, hogy ezt tudja, de az 115ezer Ft. A többinél viszont csak az ellenkező irányt írják le, hogy usb-ről tudnak hdd-re. És az eh58 is ezt tudja, nem azt ami neked kell.Mod: most nézem neked pont az kell, amelyiket tudják. Akkor akár az eh49 is jó lesz.
-
tothbe
addikt
válasz
Sanyabá #2985 üzenetére
azért a legolcsóbbakkal vigyáznék, de pl. panasonic-ból a legegyszerűbb kapható is biztosan tudja ezeket. Meg tudtommal Samsung és Pioneer terén is ez a helyzet.
Mondjuk egy fontos kérdés, hogy min keresztül tudod áttolni a kameráról a dvd-íróra a videót?
Valami szabvány analóg kimenet is van rajta, ugye, nem csak usb? -
Sanyabá
senior tag
Merevlemezes videó kamerám van,ehhez szeretnék egy asztali dvd írót venni ,hogy közvetlenül és azonnal kitudjam írni a felvett anyagot dvd-re.amit egy házimozi rendszer le tud játszani.Meg a régi vsh videó kazettákról dvd-re kiírni a régi filmeket.
-
tothbe
addikt
válasz
#41635072 #2980 üzenetére
azért többen is van dvb-t tuner vagy digitális kábeltv-n is kaphatsz már antennajelben hd adást. Tehát az esély megvan a hd-re, bár kétségtelen, hogy ebben a témában nagyon átmeneti időszak van.
Média centernél meg minek hd bemenet, mikor pl. vinyóról simán tolhatod rá a hd filmeket. -
törölt tag
Miért van az, hogy a mai 100K alatti DVD írók nem rendelkeznek HDMI/komponens bemenettel?
-
tothbe
addikt
válasz
DreherZs #2974 üzenetére
ez egy nagyon fifikás megfogalmazás arra, hogy ebbe is a válogatós optikai egység került még, ami új korában is alig eszik meg néhány másolt lemezfajtát, ahogy pedig öreszik a meghajtó, még annyit sem.Sőt, egy kis idő még és a gyárit sem játssza le, akkor meg kb. ugyanennyiért + munkadij tesznek bele neked másik optikai meghajtót.
A helyedben nem venném meg, csak szívnál vele.
-
Móncsa
aktív tag
Sziasztok! Van egy Panasonic NV-GS 90-es mini dv videokamerám. A felvett videókat szeretném dvd lemezre írni, erre a célra keresek egy asztali dvd író-olvasót.
15ezrenél nincs több pénzem.
Erről mi a véleményetek:
http://www.expressz.hu/szorakoztatoelektronika/dvd/hirdetes-17218850/
http://www.expressz.hu/szorakoztatoelektronika/dvd/hirdetes-17218914/
Ha van valakinek más ötlete azt is szívesen meghallgatom, elolvasom.
Köszi. Üdv. -
DreherZs
csendes tag
Sziasztok!
Ezt értelmezze nekem valaki:
[link]"Beépített chip, így csak eredeti filmes DVD lemezt tud lejátszani. Írott zenei CD-t vagy DVD viszont elfogad. "
Ilyet én még nem is hallottam. Mi az, hogy le sem tud játszani irott lemezeket? És amit felveszek?
Miféle chip ez? Gugliztam, de hiába. Semmit nem találtam! Sajnos tipusszám sincs feltüntetve. Ez nem értem, valaki meg tudja magyarázni?
-
fcc
aktív tag
Helló!
Van egy pana eh55-ös, amin nem lehet bekapcsolni az automatikus idő beállítást.
Eddig műküdött, az alatta levő videón most müxik. Újra hangoltam, de nem változott semmi. Nincs valami tippetek hogy lehetne "megjavítani"? -
flash-
veterán
válasz
nightshadow #2971 üzenetére
Igazatok van köszi a segítséget.
-
nightshadow
veterán
-Viszonylag széles körben kezelje a divx formátumokat.
-feliratos filmeket kell hogy lejátsza.
-USB 2.0
-divx lejátszása usbről.
-1080p felkonvertálás.Ezeknek a kritériumoknak megfelel egy media lejátszó, pl. WD TV MINI vagy a SONY SMP-U10. Mindkettő ára kb. 18k körül van.
Még mindig marad kb. 50k, amiből meg tudsz venni egy alap merevlemezes DVD írót. -
tothbe
addikt
ha visszaolvasnál, látnád, hogy ez már többször is szóba került.
divx-hez inkább vegyél asztali lejátszót vagy media playert.
Az írók, főleg ebben az árban csak igen korlátozott divx képességekkel rendelkeznek, mivel nem ez a profiljuk. A dvd író lényege, hogy rögzíteni tudj a külső forrásokból (tv, régi videó, stb) és ezeket merevlemezen megvágva, összeszerkesztve egy igényes formában dvd lemezre tudd írni. ennyi és nem több. Igazából az írót dvd lejátszóként használni sem előnyös, abban is több helyen gyengébb egy mezei asztalinál, bár ezt a funkciót azért fejlesztik, hogy ahol csak egy dvd eszköz fér el, ott azért ne legyél teljesen meglőve. -
flash-
veterán
Merevlemezes asztali DVD ÍRÓT keresek!
-Viszonylag széles körben kezelje a divx formátumokat.
-feliratos filmeket kell hogy lejátsza.
-USB 2.0
-divx lejátszása usbről.
-1080p felkonvertálás.mit ajánlotok ezeket figyelembe véve?ár az max 70 ezer legyen!!!
Légyszi adjatok tippet! -
tothbe
addikt
többek közt azért nincs mpeg4-es, mert a legtöbb helyen rég bevezették a digitális szórást és akkor mpeg2 volt a pálya. Pl. nyugat európában is az van és ugye az a piac sokkal nagyobb a mi kis országunknál.
De lesz mpeg4, hiszen többet nyújt az mpeg2-nél csak a váltás sokáig tart és addig meg hiába várnánk mpeg4-es tunereket. -
snipr
aktív tag
válasz
MMSZoli #2966 üzenetére
Értem... köszi neked is!
Nem értem miert nincs valasztek mpeg4 tuneres merevlemezes irobol... hiszen mi másert lenne benne böszmenagy merevlemez ha nem a tv-bol veszel fel minden sz@rt... raadasul nem is olyan arban vannak, amire legyint egyet az ember, hogy egye fene kidobom ha már csak mpeg4 lesz és majd veszek másikat
-
MMSZoli
tag
Hi,
Én még csak MPEG2 tuneres írót láttam, de lehet, hogy le vagyok maradva (pl Philips DVDR5570H). Sajnos azok már nem használhatóak, pedig jó kezdeményezés volt... Persze a németeknek jó a DVB-T MPEG2, csak mivelünk cseszerintett ki az Antenna RT. Semmit nem ér az előző TV-m integrált digit tunere, ki gondolta 3 éve hogy MPEG4 lesz...
Már van digitális adás...Néha HD... 5 csatorna. TV2, RTL megy. na meg persze akinek hiányzik, az Autonómia
Ha jól tudom, DVD-írókban passthrough-ban megy az ilyen tuner, ergó igen, TV elméletileg el fog boldogulni a jellel, nem vág ki belőle semmit az DVDR. Kb 5db veszteséggel kalkulálj. Ugyanúgy, mint egy T elosztónál.
-
tothbe
addikt
1. a jel nem fog elveszni, továbbítja a kimeneten.
2. a tv-böl nem tudod kikötni a jelet a dvd felé, a tv-n nincs ooutput max. hangból, de képböl nincs.
3. Megoldás a settopbox, azzal veszed a digitális jelet és azt küldöd tovább a dvd felvevő felé. Egyetlen hátránya, hogy a felvétel idejére a settopboxnak be kell kapcsolnia a megadott csatornán és ezt a csatornát ugye ott adod meg, nem a dvd felvevőn, azaz abban kihasználatlan a tuner rész, de ez meg már részletkérdés. -
flash-
veterán
akkor asztali lejátszóban gondolkodok lehet...
ezek az USB asztali lejátszók felismerik a nagyobb(10-20)gigás pendrive-okat is?
-
snipr
aktív tag
Sziasztok!
Láma kérdes... nezegetek merevlemezes felvevoket... viszont nemigen van mpeg4 tuner ezekben a ketyerekben ha jol latom (vagy horror az ára)... van esetleg valamiféle kimenet tv-n amivel at tudom vinni a tv sajat tunerével "fogott" képet a dvd-re felvétel céljábol? ... vagy ne foglalkozzak ezzel, mert mire csak digitalis adasok lesznek addigra 2x lecserelem még?!
Másik: ha egy ilyen analog tuneres dvd felvevo antenna kimenetét kotom a TV bemenetére akkor ugyan ugy képes digitalis adasokat fogni mintha direkbe kapná (tehát 1-1ben tovabbitja az antenna jelét mint egy T eloszto, vagy elvész netán a digitalis jel)?
Köszi!
ps.: bocs ha nagy hulyeseget kerdezek
lehet még olvasni kéne a témában, de picit turelmetlen vagyok
-
Hi!
Asztali HDD/DVD recordert szeretnék venni.
Megbízható ,felhasználóbarát menüvel, gyors szoftver, jó képminőség, flexi bitrate választás, min 160 GB HDD,
Eddig egy JVC-t használtam, de sokat kínlódtam vele. Most végérvénysn megadta magát.
Sokat veszek fel a TV-ből, az ezzel kapcsolatos editálás, és kezelés fontos.
Várom javaslaitokat, tapasztalataitokat. -
tothbe
addikt
válasz
cellpeti #2956 üzenetére
pedig az a lényeg. próbálom vázolni az eseteket:
1. digitális settopbox van, ekkor a settopbox egy csatornát vesz és ezt adja tovább a dvd-felvevő és a tv felé is, azaz semmi remény a más csatorna nézésére.
2. analóg kábeltv van, ilyenkor mivel a dvd-íróban 1 tuner van, az ugye rögzíti amit kell, viszont ha az antenna a tv-be is be van kötve, a tv tunerjén azt nézhet eközben, amit csak akar. -
cellpeti
nagyúr
Szevasztok!
Van a szomszédnak egy Phillips HDR3500 asztali DVD írója.
A könyvébe nincs benn az ,hogyan lehet felvenni műsort miközben más csatornát néz az ember.
Ebben tudnátok segíteni?ui.: végigolvastam a könyvet,de nincs benne!
-
tothbe
addikt
ezek nem erre vannak kihegyezve, de egy átalagos divx képes lejátszót azért a legtöbb író is tud hozni. Csak a mident lejátszik dolog a gázos. De olyan olvasóban sincs, max. ha folyamatosan frissitik a fw-ét. Íróknál viszont nincs ilyen folyamatos fw frissités, söt alig van.
-
tothbe
addikt
akkor egy eh59 vagy eh69-es panasonic lehet a te barátod.
De a bitrátát azt egyik ilyen asztalinál sem tudod pontosabban megadni az 5, vagy némelyiknél csak 3-4 lehetőségnél.
Illetve Panánál van egy auto opció, amivel épp kitölti a lemezt, de ezt nagyon rég használtam már. Talán neduddki többet tud erről mesélni. -
ko9
addikt
Hello Mindenki!
Új asztali DVDíró vásárlás előtt állok, ezért egy kis segítséget szeretnék kérni!
Van már nekem itthon két S0NY (az első volt egy RDR-GX7, a második egy RDR-HX722), naggyából meg vagyok velük elégedve...
A HX722-es ugye merevlemezes, én a videóimat ált. ezen vágom meg, mert valahogy megbízhatóbb, meg gyorsabb, mint gépen újrakódolni... A használata mindennapos, amatőr studió végkészüléke, vagyis mennie kell
A kérdésem: Mit ajánlatok, hogy vegyek?
- A HX722-nél a vágáskor mindig "beragad" a kép a vágás helyénél... Ilyet nem akarok az újban
- HDMI meg HD támogtás nemkeel nekem még
- Előny lenne ha megtudnám határozni nagyából pontosan a bitrátát, nem 5 beállított profil lenne
- Tudjam egyesíteni, kettéválasztani, A-B-törölni, Lejátszólistába rakni a cuccokat
- USBről tudjak HDD-be, HDDből tudjak USBre másolni
- Legyen benne HDD és USB
- Naggyából ennyi jut most eszembe, az ár NEM számít, pályázatból lesz meg úgyisKöszi és Üdv: Ex
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Létezik már olyan asztali DVD felvevő a piacon, ami a lemez mellett a HDD-vel szemben csak memóriakártyára rögzít? Feltételezem, hogy egy ilyen készülék viszonylag olcsó lehet - ezért gondoltam rá.
-
tothbe
addikt
azért te 60-70-et írtál, de még inkább olcsóbbat. Ebben az árkategóriában pedig maradéktalanul egyik sem kezeli a divx-et, sőt a drágábbak sem divx mágusok, tehát szinte bármelyiken ki lehet fogni bizonyos dolgokkal. Ráadásul ezekre nem jön ehhez firmware frissítés, mint a médialejátszókhoz (akár 2-3 havonta), hogy orvosolja a divx gondokat, legtöbbször olyan marad, amilyen, mert ez csak mellékfunkció, afféle kényelmi extra, hogy ilyet is tud. Ezzel nem lebeszélni akarlak a merevlemezes felvevőkről, csak egy olyan indokot, érvet sem mondtál, aminek köze lenne a merevlemezes felvevőkhöz vagy akár csak a dvd lejátszáshoz, csak a divx-et emelted ki teljes részletességgel, márpedig olyat csak médialejátszótól várhatsz, ilyen dvd-íróktól nem.
-
flash-
veterán
Sziasztok!
Merevlemezes asztali DVD-írót szeretnék venni karácsonyra nővéremnek, és tanácstalan vagyok hogy az én elvárásaimnak melyik felelne meg,kérlek segítsetek.
Kb 60-70 ezer ft legyen (persze nembaj ha olcsóbbat tudtok)
-Megbízhatóan játsza le a divx filmeket
-Olvashatóan játsza le a feliratos divx filmek szövegét
-Pendrive csatlakozó legyen rajta,és 10-20 gigás pendrive okat is felismerjen,azokról tudjon divx et lejátszani)
-Pendriveról lehessen a merevlemezére divx filmeket másolni,amit aztán onnan inditunk és nézünk meg.Természetesen a megbízhatóbb márkák közül szeretnék ilyet.
köszi előre is
-
neduddki
nagyúr
válasz
.gigabyte. #2943 üzenetére
HI!
4ev ~5honap:- )))
udv
neduddki
-
lacko22
aktív tag
Sony-t érdemes venni. RDR-HX 680 ez tutti jó. De sztem bármelyik Sony és Pioneer nagyon jó felvevő. Samsung, Daewoo, Dimarson, meg ilyen fantázianevű játékosok ezek felejtősek sztem. Mindnek van valami minőségbeli problémája vagy kevés ideig bírják.
-
neduddki
nagyúr
válasz
runner 125 #2938 üzenetére
HI!
aht esetelg azt tan a dvd iros totyikban kik feltennei:- )))
udv
neduddki
p.s. itten kisit masrul van szo:- )
mod: ezet is nyugotan:- )
-
tothbe
addikt
szerintem merevlemez nélkülit nem is nagyon kapsz már, illetve nem is nagyon érdemes venni. Javaslom, hogy Panasonic-ban nézz körül a megbizhatóság miatt. EH57,EH58 ezeket ajánlom.(EH59 is jó, de az sztm drága ahhoz, amire neked kell)
Esetleg használtban nézhetsz eh55-öst vagy eh50-est is. -
msz151
csendes tag
Sziasztok!
Asztali DVD írót szeretnék venni. Nem kellene bele vinyó, UPC felvevős tv csomagom van. Onnan szeretnék kiírni DVD-re, tehát teljesen alap, de megbízható készülék kell. Van házimozim is, tehát csak a DVD-re való kiírás lenne a lényeg. Tudnátok-e javasolni valamilyet, ami árban jó, és megbízható is. Köszi! -
nora888
csendes tag
Köszi szépen a segítségeteket!!!
Hát ez nem hangzik túl bíztatóan...akkor reménykedek, h még kibírja egy kis ideig...és keresek egy szerelőt, vagy nézek egy újat.
Csak sajnos minden változat pénztárca kifogyasztós művelet...
Mégegyszer köszi mindenkinek! -
MMSZoli
tag
Még egy darabig esetleg lejátszhatja a gyári DVD-ket és a CD lemezeket, ha ez vigasztal. (tehát DVD-lejátszóként még üzemelhet egy darabig). Már ha igaz a feltételezés.
Ha a gyártás során kapott ESD-t, akkor előbb utóbb annyira legyengül a lézer teljesítménye, hogy az is beadja a kulcsot. Általábana DVD rész először, a CD-kel még megbírkózik további pár hónapig. -
-
tothbe
addikt
válasz
nora888 #2930 üzenetére
ez nem a kutya miatt van, hanem tipikus lg betegség.
Még jó hogy eddig bírta, általában a garancia lejártával szokott pár nap múlva tönkremenni ez a része. Vagy találsz egy szerelőt, aki kicseréli benne a dvd-írót neked, vagy kuka és veszel másikat(lehetőleg egy minőségibb darabot, nem lg-t). -
nora888
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni...
Van egy LGrc7300 típusú ketyerém, aminek tegnapig semmi baja nem volt. Míg a kutyám össze nem nyomkodta a távirányítóját, és sajnos azóta van egy "kis" baj. Habár fogalmam sincs, h ez okozta e a bajt.
A lényeg, h az ő általa filmekkel megtöltött, és lezárt dvd-r -eket nem játsza le. Inicializálni akarja (VR vagy video módba). Bármelyikre okézok, kiírja, h "Ismeretlen a lemez, ellenőrizze a lemezt". És dvd-rw ként ismeri fel, még mielőtt automatán ki nem dobja nekem a lezárt dvd-r -t.
Amit még nem véglegesítettem, az működik...
Próbálkoztam a gyári beállítás visszaállításával, a használati útmutató többszöri elolvasásával, de semmi nem használt...
Eddig más hibát nem érzékeltem, és remélem vmi billentyű kombináció, vagy vmi ilyesmi a baj oka... sajnos a jótállás már nem érvényes rá, de ha tudtok egy jó szervízt, vagy vmi, nagyon megköszönném!
Remélem tud vki segíteni, mert sajnos nincs műszaki zseni ismerősöm...
Bocs, ha nem itt kellett volna kérdeznem, vagy ha Nektek egyértelmű a hiba oka, de én nem tudom sajnos...
Légyszíves segítsetek!!!
Előre is köszi! -
tothbe
addikt
az eh50 és egy eh58 is megy minden nap legalább 1-1 órát rögzitenek. És kb. hetente 4-5 dvd-t irok is velük ki. az 58 még nem olyan régi, de az is birja a strapát egyelőre, az eh50 meg nagyon, pedig az elején még úgy volt, hogy vinyócserés is lesz, de aztán megúsztam az egészet és azóta semmi gond. kopp-kopp.
-
MMSZoli
tag
Ja még annyi: Kínában a kvázi szabvány hosszútávú beégetésre (ami idő alatt igazolják a termék megbízhatóságát) 168óra. Ez a LEGHOSSZABB tesztjük.
Japánban az 500-1000 órás teszek dívnak. Az Európai high-end gyártók az 500 órára tették le a voksukat, a középkategóriások a 300 órára.Namost képzelj el a piacra küldés előtt 100 készüléket, amit folyamatosan tesztelnek. Szerinted kinek van nagyobb esélye egy fél év után előforduló hibát megtalálni: aki 168 órát teszteli a készülékeket, vagy aki 500 vagy 1000 órát tesztelte ? A 168 óra alatt szerintem esélyed sincs öregedést szimulálni, csak akorai fázisban történő kieséseket láthatod meg. És amit nem látnak, az nincs.
Emaitt nem szabad kínai cuccot venni, mert 1 év után mehetsz a sóhivatalba, és a fél év jó működés nem garantál semmit.
Tudod mit mond pl a Bang and Olufsen ? Hogy Ők minimum 5-10 évre adják azt a terméket, amit megveszel tőlük. ennek megfelelően tesztelik ezeket a cuccokat, viszont ennek megfelelő árat is fizeted ki.
Egyébként leszámítva a gyorsan öregedő digitális termékeiket (mindenkié gyorsan elavul ebben a kategóriában) mind dizájn mind funkcionalitás terén a mai napig megállják a melyüket az audió lejátszóik, hangfalaik, erősítőik. -
MMSZoli
tag
Szerintem tipikus tunerérzékenység, illetve ha a PLL áramkört a szoftver félrehangolja. Tipikusan alacsony frekvenciás adásoknál szokott az ilyen előfordulni. Vgay a ES15 gyengébb minőségű úgymost cost-savinges tunert alkalmaz. Tudni kell, hogy a tuner az egyik legdrágább alkatrész a készülékekben (az optikai egység és a HDD után)
A DVD-írók abban különböznek a VHS magnóktól (legalábbia amiket már láttam), hogy nem aktív, hanem passzív tunerjük volt. A régi VHS magnók még erősítettek is a jelen, míg a DVD-írók 4-5 dB-t rontottak rajta. Ha eredetileg erős jeled van (75-80dBmV) akkor ez a -5 dB nem sokat számít. Amennyiben viszont csak 50-55dBmV jelszintet kapsz (mint ahogy én is 2 éve), akkor már csak az első készülék tudott türhető képet generálni belöle, a második a -5dB után már hangyásodott/zajosodott rendesen.
Úgy tudod kideríteni (hacsak nincs egy spektrum analizátorod othon), hogy felcseréled a két készüléket a sorban. Ha az EH58 kezd zajosodni, akkor nagyon legyengül a jeled az első egység után.
Ha továbbra is az ES-15 zajos, akkor a készülékben vana ahiba. Próbáld ki a csatorna manuális beállítását, általában minden készülékben van finomhangolás csatornánként.Egyébként a gyakori meghibásodásokról annyit, hogy nézd meg a cimkéjét: ha nem Made in Japan, hanem Made in China vagy PRC, akkor ott a válasz. A kínaiak minőségbiztosítása -mégha Pana is van ráírva- meg sem közelíti a japán vagy európai normákat, egyszerüen ott a hiba a dolgozó szeme előtt, és nem veszi észre, nem értik meg, hogy hibát lát. A hibák analízise és megoldása is nagyon esetleges. Tudom miről beszélek, voltam már többször kinai gyárakban, és voltam pár olyan európai gyárban is, melyeknek igen jó neve van az iparban. Ég és föld, habár minden eszközük megvan ahhoz, hogy a kínai is jó legyen, csak a vevők igényinek a megértése hiányzik, illetve a hibák esetén a megfelelő reakció. A szó legszorosabb értelmében betanított munkásokkal dolgoznak, akik a földekről jönnek.
-
jeffo
tag
Még egy érdekesség a DMR-ES15 kapcsán.
Szerintetek mitől lehet az, hogy ugyanarról a csatornáról az EH58 hibátlanul vesz fel, az ES15 azonban zajosan?
Amikor az adott sorozat epizódban épp nincs semmi háttérzene vagy hangeffekt, csak csend, vagy épp szimpla dialógus van, akkor lehet észrevenni, hogy halkan sistereg. Persze ha felnyomod a hangerőszabályzót, akkor már valamivel hangosabban.Elsődlegesen az EH58-asba van csatlakoztatva az antenna kábel, és onnan szintén antenna kábellel van továbbkötve az ES15-be a jel, majd pedig az ES15-ösből megy az ANT OUT-on ki a tévéhez.
Ez nem jó módszer, inkább valami koax elosztó adapterrel osszam meg a jelet, vagy az is lehet, hogy az ES15 többszöri elromlása miatt van ez a hiba?
Földi csatornákról való felvételnél nem áll fenn a jelenség, pl. TV2, RTL Klub, csak rendes kábeleseknél van ez a háttérzaj a felvételben, mint pl. a Hallmark-ról felvett adásban. -
jeffo
tag
Akkor én is számíthatok a tavaly novemberben vásárolt Panasonic DMR-EH58-as készülékkel, hogy ez is kitart 5 évig vagy tovább?
Az EH50-est te mennyire intenzíven használod? Napi szinten, vagy csak heti pár alkalommal, ha valamit épp nem tudsz megnézni, nem vagy otthon vagy másik csatornát nézel, és beprogramozod? A dvd író egység mennyire gyakran van használva kimásoláshoz? Én gyakran írok vele, mert inkább számítógépen vágom meg a Womble mpeg video wizard dvd programmal képkockára pontosan, és úgy írom ki a végeredményt dvdre.A régebbi felvevőm, a DMR-ES15 épp ma romlott el harmadjára.
Szerencsére eddig mindig benne volt a garanciában, és ingyen, 1 napon belül megcsinálták a márkaszervízben. Tavaly nyár fele lett véve, amikor a DMR-ES35V hasonló U61-es hibával elszállt, de mivel annak lejárt a garanciája, így nem vittük szervízbe. A helyi boltban csak ez az egy Pana felvevő volt készleten, az ES15, így kénytelenek voltunk ezt megvenni. Idén tavasszal romlott el először, aztán pár hónapra rá, augusztus 9-én, és most meg 1 hónapig se tartott ki...
Vajon ha megcsinálják, akkor megint 1 hónapra számítsak? Állítólag 6 szervízelés után kicserélik teljesen újra a készüléket.Mit gondoltok erről, próbáljak inkább egy másik, új felvevőt venni?
Úgy látom jobban az EH68-as típust ajánlgatják, a helyi üzlet honlapján is az van fent Panasonicból. A panasonic.hu oldalon azonban van egy EH69-es, ami azonban az EH68-as 84e Ft körüli árával szemben 100e felett van jócskán.
-
Dumb
senior tag
"Osan"-ban (Csömör) van most Philips 3480 20k-ért. Van rá sansz, hogy kibírja több mint egy évig?
-
jeffo
tag
Lenne egy érdekes kérdésem.
Van egy megdöglött Panasonic DMR-ES35V készülékem, ami ugye DVD felvevő + VHS kombó. Lehet-e ezt valami módon, valami gombkombinációval vagy belső átkötéssel úgy helyrehozni, hogy a dvd egység használatát letiltani, hogy egyedül a vhs egységet lehessen használni?
Sajnos lejárt a garanciája, és a javítás 38000 Ft-ba kerülne, annyit meg nem akarok kiadni, hisz azóta vettem újabb dvd felvevőt. Csak gondoltam, elég jó volt a vhs része, hogy lehessen azt még használni átjátszásra AV kábelen keresztül.Google-ben keresgetve találtam az alábbi oldalt, bár ebből csak azt vettem ki, hogy az előlapon valamit nyomogatva be lehet lépni a szervíz módba, de ott csak hibakódot lehet megnézni.
[link] -
tothbe
addikt
bár ez nem lejátszós topic, azért amit irtál az jellemzö az orion-oknál, tehát a válasz, igen érdemes jobbat, márkásabbat venni.
Nekem pl. az EH50-es Pana már kb. 5 éves és még mindig semmi baja, söt amióta a ventit kifújtam a hátán, azóta a hangja is teljesen ugynaolyan csöndes, mint régen. -
sbazsi
veterán
mivel haldoklik a régi dvd lejátszóm, lassan ideje újat venni.
néhány kérdés ezzel kapcsolatban:
ha veszek egy hmdi kimenetest, akkor hogy kössem össze?
hdmi megy a tv-be, az spdif meg az erősítőbe?az eddigi egy orion kütyü, érdemes valami márkásabbat, kétszer annyiért venni?
talán az tartósabb valamivel?!
Ez kb két éves, és a lemezek többségével azt játssza, hogy nem csukódik be az ajtó, csak ha rácsapok a tálcára, és az föl-le ugrál... -
törölt tag
Azt hiszem lemondok az ilyen olcsó felvevőkről, mert csak rosszat olvastam mindről.
Inkább gyűjtök kicsit... -
törölt tag
Valakinek tapasztalata/véleménye a következőkről?
Philips DVD R610
Dimarson DM-R956
Most ment tönkre egy pár éve 120K-ért vásárolt Philipsrem, szóval abban nem tudom mennyire bízzak.
A dimarson meg feltűnően olcsó. Másik fórumon sokan panaszkodtak, hogy hangos a ventije, csíkoz, stb. -
törölt tag
Üdv!
Azt nem tudjátok mitől lehet, hogy műholdas adást nem tudok felvenni?
Hiába megyek rá a megfelelő be és kimenetekre a tv-n és a dvd-n egyaránt nem érzékel jelet az asztali felvevő.
Vagy ehhez valami direkt digitális felvételre alkalmas felvevő kéne? -
kaldvi
csendes tag
SAMSUNG DVD-HR777-et összekötöm 1 videólejátszóval akkor tudok vhs-t digitalizálni?
illetve fullhd mkv- tudok vele lejátszani? -
tothbe
addikt
válasz
#41635072 #2906 üzenetére
nos, az hbo hd-t a dvd felvevőd 99%, hogy nem is látja, hiszen analógon nem küldik, abban meg ugye nincs digitális tuner sem, nemhogy még hd dekóder.
Szóval a nagy semmit valóban tudja fullosan venni, még lekonvertálnia sem kell.
egyébként a legjobb minöségben (Panánál pl. XP) csak 1 óra fér a dvd-re, standard-ban(SP) 2, lp-ben 4 és ep-ben 6,8,12,stb.
A digitális hd képes dekóderedböl meg ha pl. scart-on tolod át a dvd íróba a jelet, azt már a dekóder lekonvertálja sd jellé, mert a scart-ra az megy át. -
törölt tag
Nah ide is feldobom:
"Üdv!
Az asztali DVD felvevőkön ugyebár vannak felvételi módok a minőségre vonatkozón.
A legjobb minőséget a 2 órás menetidő garantálja. Nos, az mindegy, hogy mekkora adatmennyiség jön le egységnyi idő alatt a forrásból? Teszem azt, hogy a HBOHD-s adást pl gond nélkül fel tudom venni egy DVD-re, mert a DVD felvevő úgyis lekonvertálja?"
-
MMSZoli
tag
Múlt héten mondta egy kollégám, hogy átíródott az írójában a dátuma2088-ra, és emiatt nem sikerült egy időzített felvétele. Ugyanezt olvastam egy másik fórumon is pár napja.
Mindkét esetben az M1 volt beállítva dátum/idő letöltésre, és átrakva Duna-ra vagy M2-re, dátum helyreállt magától és azóta sem ment el.
Úgyhogy ha Valakinek ilyen gondja volt, ne kell szervízbe vinni a készülékét, az MTV1 a ludas. -
MMSZoli
tag
válasz
sequator #2888 üzenetére
A Philips 3480 megbízható alaptípus (persze attól függ, mit tekintünk alapnak). Szomszédomnak ilyen volt addig, míg le nem cserélte egy HDD-sre. Jó lapos, meg szerintem szép is. Hangja nuku mert nincs benne ventillátor (vagy legalábbis nyílás neki). Ez elég pozitív :-)
Az újabb 3600 csak dizájnban tér el, egyébként tök ugyanaz, talán van még pluszban HDMI-je.
Az USB jó dolog hogy van, nagyon kényelmes, hogy nem kell PC-n lemezre kiírni a DivX filmeket, zenéket. Tudni érdemes, hogy csak USB1.1-es, ergó bitráta-limitált a dolog, de nem vészes, a filmek többsége elmegy rajta. Ha jól rémlik, elég randa színe van a DivX feliratnak (talán zöld?) , de aránylag olvasható. Kb ennyi jutott eszembe róla.. -
tothbe
addikt
válasz
ferike73 #2902 üzenetére
kicsit nagyon érgi hsz-re válaszoltál, de sebaj.
Az LG ebben a kategóriában (DVD) továbbra is felejtös a gynege minöség miatt, ami annyit jelent, hogy 80-90%-ban épp a garanciaidő végéig birja ki és utána szép fokozatosan elromlik vagy egyszer csak teljesen megadja magát, és már olvasni sem hajlandó, nemhogy irni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Yettel topik
- Gaming notebook topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- ASUS VZ27EHF-W 27coll full hd 100hz monitor 1ms
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Dell 27" U2722D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI USB-C 1 év gari több db!
- Eladó Lenovo G70-80 17.3" HD+ (1600x900) i3-5005U GeForce 920M 8GB 128GB+1TB magyar bill 1 hét gar
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest