Hirdetés
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Vezetékes FEJhallgatók
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- SSD kibeszélő
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
digikábeles #3098 üzenetére
Köszi! MKVToolnix nekem is tökéletes .mkv-t készít.
-
digikábeles
aktív tag
válasz
pinnacle #3097 üzenetére
Nekem egy Toshiba Hd kamerám van. Egyszer próbáltam dvd-re írni a családi videót, ami elég siralmas lett. El is vette a kedvem a további kísérletezéstől. Rájöttem, hogy a HD-hez HD eszközök kellenek. A kamerától a megjelenítőig bezárólag. Én a kamera felvételeit számítógépen összefűzöm, és átmásolom a médiaplayer vincseszterére.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
digikábeles #3096 üzenetére
Köszi! Ennyit tényleg nem ér meg, és lehet, hogy ez sem tud AVCHD 2.0-t rögzíteni. Nekem azt kellene megoldani, hogy a család többi tagja, akinek csak DVD lejátszója van, hogy tudná a kamera felvételeit megnézni. Azt nem értem, hogy a DVD rippek jobban néznek ki, mint a kamera felvételei konvertálva, pedig itt azért már van miből dolgozni. Nem tudod véletlenül, hogy melyik a legjobb .mts-ből XviD-be illetve DVD-be konvertáló program?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
digikábeles #3094 üzenetére
Köszi! A BD íróval jobb DVD-t tudok írni, mint a DVD íróval?
Esetleg erről tudsz valamit?,
"Archiving 1080/60p Data with a PC or Blu-ray Disc™ Recorder***
You can save 1080/60p video data onto a Blu-ray Disc™ by using a PC or Blu-ray Disc™ Recorder.***
*** Available only for Spring 2012 or newer models."Az AVCHD Progressive lejátszásáshoz Blu Ray-ről, kell majd PC Blu Ray író (gondolom az asztali nagyon drága lesz), lejátszó, esetleg még külön lemez, mert a Blu Ray szabvány max az 50i-t támogatta, az 50p-t nem. Nem lesz egyszerű mutatvány.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
digikábeles #3092 üzenetére
Köszi! Nekem arra kellene megoldást, hogy a Panasonic SD90 .mts felvételeiből DVD-t szeretnék készíteni. A szoftveres megoldás, akármilyen programot próbáltam (Power Director, HD Writer, VSO XtoDVD, Pinnacle Studio, talán az utóbbi a legjobb) rettentően szaggat vízszintes kamera mozgásnál. Az asztali DVD íróval ilyen lett. A kamerának az AV multi kimenete, komponens, és RCA hang, videó. Ezért gondoltam, hogy komponensen keresztül talán jobbat kapnék.
Viszont lehet, hogy az lenne a megoldás, ha találnék olyan készüléket, ami HDMI-n kapott jelből tud DVD-t készíteni. A tied nem tudja véletlenül? -
digikábeles
aktív tag
A dvd íróknak már lejárt az idejük, szerintem már nem érdemes megvenni.
Én egy ilyet vettem, ezen nem blokkosodik a kép gyors mozgásnál sem. Tűéles felvétel:
http://www.samsung.com/hu/consumer/televisions/blu-ray/blu-ray/BD-D8500/EN -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Tudtok olyan DVD írót, aminek komponens bemenete van?
-
Acor
aktív tag
Szia,
Felismer mindent, azzal nincs gond es nem is volt. Mindig frissitem a firmware-t is.
Azzal sincs gond max csak a musorleirasoknal a betuket nem irja ki rendesen, de az nem biztos hogy a keszulek hibaja.. (Mintha a Font kompatibilitasi problema lenne)
Mar nagyon sokat utana olvastam, hogyan lehet rola leszedni az anyagot, de nem talaltam valaszt ra meg talan nagyon uj ..
Valamilyen Linux-al dolgozik addig eljutottam.. Beleraktam egy masik vinyot megformaztattam vele es azt tesztelgetem, de semmi sem latja illetve latja I/o errort jelez. Csak ujra formazni lehetne Windows alatt... de azzal nem megyunk semmire.
Profi baratomat is megkerdeztem de semmi otlet.
Nemet forumokat olvastam ott is varjak a megoldast vagy, hogy valaki egy konvertalo programot irjon ra..
(En No.ban elek es itt is vettem)En most erre varok, bar reg neztem mar lehet hogy ideert Europaba
http://techcrunch.com/2011/01/12/dmr-br30-panasonics-blu-ray-recorder-with-swappable-hdd/Ezt meg megtartom a haloszobaba...
Ok szerzoi jogok ide vagy oda de ha valaki maganak akar archivalni azt miert nem lehet...
-
jeffo
tag
válasz
vieri2000 #3087 üzenetére
Ha nem jó a dvd író a merevlemezes felvevőben, akkor csak átjátszással lehet kimásolni róla a felvételeket. Ehhez egy másik sima lemezes vagy merevlemezes dvd felvevő kell, és a kettőt összekötöd Scart kábellel. Pendrive-ra, külső usb-s merevlemezre nem lehet, mert azt csak olvasni tudja ez a típus.
Olcsóbb megoldás, ha veszel valami felvevős médialejátszót, esetleg felvételi funkcióval rendelkező dvb-t vevőt (pl. MinDigTV kompatibilisat) vagy műholdvevő beltéri egységet, amibe merevlemez szerelhető vagy usb-ről felismeri a pendrive-ot vagy külső merevlemezt, és azzal összekötöd Scart kábellel, vagy RCA-s toldóval, ha nincs a médialejátszónak Scart bemenete.
Vagy ha szerzel a számítógépedbe digiző kártyát, akkor elvileg arra is ráköthető Scart-RCA kábel megoldással.Nekem is egy Panasonic EH58 ment tönkre 2010 júniusában, bár valószínűleg azért, mert a merevlemez betelte miatt gyakran használtam direkt felvételre a dvd írót, és egyszer vettem egy Panasonic DVD+RW akciós lemezt, az egyikkel szállt el az író, ezért gyanakszom arra, hogy talán nem bírja a gyengébb minőségű lemezt, vagy az írója is is inkább gyorsmásolásra van kihegyezve. Szóval a merevlemezre kell felvenni, a dvd írót csak kimásolásra használni. Műsoros dvd lemez lejátszására is inkább vennék egy külön lejátszót, és nem terhelném a helyetekben a dvd felvevőt ilyennel. Elképzelhető, hogy gyengébb minőségű lemezre számítógéppel kiírt dvd videó is okozhat bajt egy érzékenyebb készüléknél, ill. ha gyakran van ilyen lemez betéve.
Egyébként akkor 2010-ben rögtön vettem is egy másik felvevőt, mert sürgősben kellett sorozat felvételek miatt, szerencsére volt az egyik környékbeli boltban, és áruhitelre sikerült, így nem volt sokban, azóta már kifizettük a részleteit.
Idén évelején átállítottam maximális sebességről normál sebességre a gyorsmásolást, mert egy Philips DVD+R lemeznél beakadt 12%-nál, és még jó, hogy pont itt voltam a szobában, és le tudtam lőni időben a return gomb hosszan nyomásával, mert különben lehet, hogy tönkretette volna az írót, mert egyfolytában próbálta írni a lemez hibás részét, ill. valószínűleg hibás lehetett a lemez, és azért akadhatott ki. A lassú sebességű, valós időben való írásnál elképzelhető, hogy nagyobb esély a hibára, ill. függ attól is, hogy mennyire intelligens a dvd felvevő, és hogyan tudja lekezelni. Az újraírható lemezeknél úgy vettem észre, hogy az EH58-hoz képest az EH68 jobban kezeli a hibákat, mert régebben mikor még TDK újraírható lemezeket vettem, azok nem bírták sokáig, és volt hogy kimásolás közben kiakadt tőle a felvevő, és volt amelyiket csak úgy tudtam kivenni, hogy mikor újraindult rögtön meg kellett nyomni az eject gombot, különben sosem adta ki, mert az indításkor elkezdte tekerni, felismerni a lemezt, de nem tudta olvasni, és megint elszállt a hibával.
Mostanában az újraírhatóra kimásolásnál a másolás kezdete előtt átteszem a HDD-re a meghajtóváltással, hogy ne a dvdre térjen vissza a másolás végével, talán ez is csökkentheti a hibalehetőséget.
Itt van előttem egy 2010 évvégén vásárolt Verbatim DVD+RW lemez taiwani, és már a 123. törlésnél tartok, egész jól bírja. Bár 1 hete egy másik ugyanilyen lemezt a 103. törlés után újból betéve "nem kompatibilis lemez" hibaüzenetet kaptam. Ilyenkor már nem érdemes erőltetni, úgysem fogja tudni leformázni, vagy esetleg hibát okozhat a készüléknek. Most jut eszembe, hogy régebben a TDK-s elszállásos eset valószínűleg egy újrapróbálás után jött elő.Az utóbbi 1 évben JVC DVD+R 16x Taiyo, Philips DVD+R 16x INFOME-R30, FalconMedia DVD-R 16x, Verbatim DVD-R Digital Movie 8x Taiwan lemezeket használtam kimásoláshoz, valamint direktben felvételhez. Egyszer kaptam Verbatim DVD+R 16x Taiwan lemezt is 10-es hengerben, az is jó volt, bár a mostanában kapható Verbatimokra sokan panaszkodnak, de állítólag idén évvége fele elképzelhető, hogy megint kapható lesz kiváló minőségű Verbatim, csak hát valószínűleg drágább áron.
Habár amennyire megy le a BluRay lemezek ára, és az év 2. felében a BluRay író is olcsóbb lehet, így egyre inkább megéri a váltás, habár attól még a dvd felvevő dvd-s marad, esetleg újraírhatóra kitéve és számítógépen megvágás, ellenőrzés után a végleges felvétel kiírható lesz 25 GB mennyiség összegyűjtése után egy BD-R lemezre.
Vagy alternatíva lehet a felvevős mediaboxra áttérés.Ha van tesztképes dvd íród a számítógépben (pl. Plextor PX-880SA), akkor érdemes a dvd felvevőről való kimásolás után letesztelni az írás minőségét, valamint a számítógéppel megírás után is, ez adhat támpontot, hogy a felvevő, ill. író melyik lemezt szereti, melyiket írja meg a legjobban, milyen sebességen a legoptimálisabb megírni.
-
vieri2000
tag
Nekem van egy pana dmr-eh58 dvd recorderem. Most ment tönkre a dvd írója, Hogyan tudnám kiírni a hdd-n lévő családi felvételeket? Tud ebben valaki nekem segíteni?
Persze az sem lenne utolsó ha meg lehetne javítani de 30 eft túl sok érte. -
zzolika
aktív tag
válasz
feketepeti #3084 üzenetére
Értem. A time shiftet még nem használtam.
Ha digitális adást akarok nézni, akkor kell egy DVB/C tuneres boxot vennem, se a tévében, se a dvdfelvevõben nincs beépített. Tudok majd ezzel is 2 külön csatornát nézni/felvenni egyszerre? Vagy a boxon kell váltani a csatornát, ezért mind a két eszközbe ugyanaz a jel megy?
-
feketepeti
aktív tag
válasz
zzolika #3083 üzenetére
Én most nem arra gondoltam, egyébként vannak 2 tuneres eszközök is.
Hanem mondjuk felvettél valamit, amit éppen nézni akarsz a DVD RW-ről. Ekkor nézés közben nem tudsz mást felvenni.
Ellenben DVD RAM esetében igen. Illetve a futó felvételt is tudod nézni.Pl egy 2 órás műsort elkezdesz felvenni, de csak 40 perc után kezded el nézni, hogy a sok köcsi reklámot áttekerd. Erre DVD RAM, v HDD kell.
-
zzolika
aktív tag
válasz
feketepeti #3082 üzenetére
Én a tv-n tudom váltani a csatornát, amíg a dvd mást vesz fel (analóg RF csati sorba kötve).
Ha dekódered vagy settopboxod van, csak azon lehet csatornát váltani? Akkor hogy lehet közben másik adást felvenni? Vagy 2 box kell hozzá?
-
zzolika
aktív tag
válasz
geckowize #3079 üzenetére
Szerintem csak HDD-set érdemes venni, fõleg az ilyen egyszer megnézõs tv-felvételekhez.
Nekem is ilyen van, az író már bizonytalan benne, ha sokat használod nem sokat bírja. De így is lehet használni a winyóra felvételt.
DVD-RAM nem fontos, olcsóbb R/RW lemezre is tudsz írni.
Az újabbakon van USB, pendriveról is tudsz mp3, jpg, divx-et nézni. Külsõ winyókat nem tudom hogy kezelik, elvileg kellene azt is. Az enyém csak a DVD iso lemezt eszi meg, az udf-et nem tudja, de elég régi darab.
Itt nézz szét ha olcsón akarod megúszni: Elektro Outlet -
feketepeti
aktív tag
-
geckowize
őstag
Sry, véletlenül írtam el, természetesen ntfs-re gondoltam. Akkor tv tunerrel meg lehetne oldani a tvbol felvevos dolgot olcsóbban? Dvd Ramos egységek milyen árban vannak? Vinyosak drágábbak?
-
-
geckowize
őstag
Hello!
Bedöglött az otthoni ősrégi VCR, így új felvevő után nézek. Nem kell BD, elég a DVD, a lényeg, hogy TV-ből fel lehessen venni bizonyos műsorokat, de annyira nem vagyok benne a témában, az utolsó információ, amit tudok, hogy erre a DVD-RAM a megfelelő. Vagy elterjedtek már a belső HDD-re felvevő egységek?
Tehát ilyen "asztali DVD felvevőt/lejátszót" keresek, nem tudom milyen árban vannak ezek, inkább fizetek többet a nem gagyi, minőségi termékért, de maximum olyan 20 ezerre gondoltam.
Van olyan ezek közül, ami mondjuk rendelkezik USB bemenettel is, amire egy nem FAT32 (hanem NTSC) fájlrendszerű külső 2,5"-ös HDD-t ráakasztok és viszi rendesen a rajta levő filmeket? Vagy ezek csak a FATet eszik meg?
Ez egyébként annyira nem fontos feature.Nem valami modern TV-re lesz kötve (Philips 28PT4423/58, 4:3-as, 28"-os CRT), úgyhogy a fullHD se fontos...
-
ibgy
csendes tag
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Melyik az az egység amelyikben van analóg és digitális tuner is? -
triplax74
csendes tag
Hali!Meglepődve olvastam több hozzászólást hogy mennyire meg vannak páran elégedve az írójukkal pedig már 2 vagy 2 és fél éves és még mindig milyen jó.Nos nekem panasonicom van és 2005 májusában vettem azaz 3 hónap múlva lesz 7(!!!)éves.Ha azt mondom hogy rengeteget használom nem mondtam semmit,az év 365 napjából 320-at biztosan megy szóval agyon van strapálva és még mindent tökéletesen ír és olvas.Hab a tortán hogy még amikor vettem akkor vettem hozzá 5 db dvd ram lemezt amiket a mai napig használok és még megtippelni sem tudom hogy hányszor lettek újra írva.Én sokat írok ezért annak idején nem is vettem sima dvd olvasót nagyon vártam már mikor lesznek elérhető árban.Nagyon sok tesztet elolvastam egy éven keresztül és szinte mindenhol a pana lett a kategória győztes valamint ismerősök is ezt javasolták.Szóval én nem bántam meg sőt!Hogy egy kicsit panaszkodjak is 2005-ben is ugyanitt dolgoztam ugyanezt csináltam mégis több pénzt kerestem...
Persze lehet hogy csak kifogtam de nekem ezek a tapasztalataim. -
Acor
aktív tag
Sziasztok,
Hatha tud nekem segiteni valaki az alabbi problemaban:
Adott egy LG HR550s 250Gb hdd van benne, szeretnem kimasolni rola a felvett filmeket, de nem engedi sehogysem. Mar kivettem a gepbol es hozzakotottem a Pc-hez ahogy meg az RH199-es hdd-vel tettem, ugyanugy latja mint a regit csak a masolo program nem.
valoszinu mas operacios rendszer van ra telepitve es ezert nem ismeri fel..
Tudtok olyan programot vagy megoldast amivel ez athidalhato?koszi
Gabor -
zsoltee10
addikt
Jó nagy topic, próbáltam benne keresni, de összességében nem találok megoldást.
Gondolkodom, hogy régi VHS és MiniDV felvételeimet hogyan lenne érdemes DVD-re applikálni.
TV tuner kártya vásárlása vagy használt asztali dvd író?
Asztali dvd íróból milyet érdemes használtan megvenni? Olvastam, hogy a Panasonic se túl tartós, pedig első körben arra gondoltam. Pioneer abszolút nincs a hardveraprón, Sony-t nem ismerem, de csak GX220 és a 350-est láttam a piacon. Tanácstalan vagyok, mit javasoltok?
-
jeffo
tag
Ha cserélhető vinyós felvevőt akarsz, akkor érdemes pl. Hyundai Mbox R600 vagy hasonló készüléket venni. Ez ugyan nem dvd felvevő, csak egy felvevős hd-s médialejátszó, de annyiból jobb, hogy usb kábelen keresztül össze tudod kötni számítógéppel, és sokkal gyorsabban ki tudod másolni róla a felvételeket, mint ha dvd-re tennéd ki.
Nekem egész jól bevált, most jól jött az ünnepi bő filmkínálat kapcsán, sok mindent sikerült felvenni vele.
Azonban a kezelése más, mint egy asztali dvd felvevőnek.
Nem tud szerkeszteni, megvágni felvételeket (csak utólag pc-n lehetséges programmal). Nem annyira dinamikus a felvételek indítása, beprogramozása, mint egy dvd felvevőn, csak akkor biztos, hogy egy felvétel elindul és végigmegy, ha a kezdő időpont előtt min. 3-4 perccel le van nyomva készenlétibe, mivel 2 perccel előbb kapcsol be, és ha nem tud 2 perccel előbb bekapcsolni, akkor van hogy el sem kezdi a beprogramozást, vagy nem veszi fel végig. Tehát csak készenlétibe letéve, kikapcsolt állapotból indítva működik biztosan az időzítő.
A sima REC gombos indításnál is tapasztaltam idő előtti leállást, ez lehet talán valami firmware hiba miatt is, de mostanában OTR módban indítom általában, és így sosem áll le idő előtt. Azonban az OTR is más időzítés alapján működik, a felvétel kezdetétől számítja az időt, nem pedig a benyomástól, ahogy a dvd felvevő, ahol ugye a státusz ablakban és az előlapi kijelzőn is látszik az OTR-ből visszalevő idő, az Mbox-nál azonban ezt nem mutatja, tehát nem számolja vissza. Ha egy felvétel több mint 2 órás, akkor OTR-ben csak 180-assal tudod benyomni, és aztán leállíthatod amikor vége lesz, ha nem akarod, hogy felvegyen feleslegesen közel plusz 1 órát. Az OTR időzítő kapcsán figyelni kell arra, ha leállítás után rövid idővel újabb felvételsz nyomsz be, akkor azt is OTR-rel kell, mert különben az 1. felvételből visszamaradt idő letelte után leállítja. Ezt talán majd javítják a következő firmware frissítésnél.
Még kissé negatívum, hogy a dvd felvevőhöz képest SP módban az Mbox felvételi minősége gyengébbnek tűnik, főleg a sötétebb képeknél.
A merevlemez szabad kapacitását nem mutatja a státusz ablakban, csak az időzítő menüpontban az új időzített felvétel rögzítésénél lehet ellenőrizni.
A felvételeket nehézkesebb átnevezgetni az Mbox-szal, teljesen más a betű kiosztása, a Panasonic-é szerintem kézreállóbb, a távirányítónak is köszönhetően, így inkább külső hdd módban számítógépen érdemesebb átnevezgetni.
Pozitívum, hogy a felvételek egész gyorsan kimásolhatóak usb kapcsolaton keresztül (1 dvdnyi adat kb. 5-6 perc alatt), és a számítógépről leválasztás után kb. 1 percen belül ismét felvételre kész a készülék.
(Megjegyzés: Az összekapcsolást illetően WinXP rendszer alatt a NOD32 Antivirus program 5-ös verziója jelenleg fagyást produkál az usb csatlakoztatáskor, így érdemesebb ezen op.rendszerrel a vírusirtó program 4-es verzióját használni.)Ha meglévő asztali dvd felvevőben akarsz vinyót cserélni, azzal kapcsolatban nincs tapasztalatom, de asszem régebben volt már szó róla ebben a fórumban. De elvileg a számítógépbe valóhoz hasonló vinyókat használnak a felvevők, és gondolom ha beleteszel egy újat, amin létre van hozva egyetlen partíció, vagy akár teljesen érintetlen, akkor a felvevővel formázva már használhatóvá válik. De azért márkásabb termék esetén inkább a szakszervízzel javaslom a vinyó cserét, főleg ha még van a készüléken gari.
-
jeffo
tag
válasz
medium84 #3062 üzenetére
Az asztali dvd felvevők általában nem tudják a kettéosztott címet újra egyesíteni. Ha a Pioneer készülék mégis hoz ilyen funkciót a menüben, akkor elképzelhető, hogy nem volt elég szabad hely az egyesítéshez. Vagy az is lehet, hogy csak az egyik cím volt kijelölve.
Egyébként ha valamennyire jobban értesz a számítógéphez, akkor szerintem másold ki vágatlanul újraírható vagy sima dvd lemezen, és vágd meg utólagosan pl. a Womble MPEG Video Wizard DVD programmal.
Vagy még lehet úgy is, hogy a Pioneer asztalival kiírod menü nélkül, és akkor biztosan lejátssza folyamatosan. Bár ami nekem van Panasonic, az a menü ellenére is folyamatosan játssza. -
jeffo
tag
Nemrégiben átállítottam a Panasonic EH68-asomban a gyorsmásolás sebességét a Maximum-ról Normál-ra, mert egyszer egy lemeznél beakadt 12%-nál a másolás, de még jó, hogy a szobában voltam, és így le tudtam állítani a Return gomb hosszan lenyomásával. Jött is valami hibakód, meg ilyen lemez karcos... üzenet, de szerencsére újraindulás után a készülék magához tért, és újra használható lett. Elképzelhető, hogy a lemez hibás volt, és azért akadt be, vagy pedig már egy ideje gyanús volt ez az akadozó lézerfej hang, amikor pár perc után a gyorsmásolásnál sebességet váltott, és mint valami porszívó vagy mi másolta az adatokat. Lehet, hogy ha nem állítom le időben, akkor tönkrement volna a készülék, mert egyfolytában próbálkozott az írással, ilyen beakadozgató hang kíséretében.
Azért is hagytam kezdetek óta a Maximum beállításon, mert azt hittem, hogy a Normál-on valós időbeli sebességgel írná ki a felvételeket. Ennek ellenére csak pár perccel telik többe a kimásolás, és lehet, hogy a lemez írásminősége is jobb a lassabb sebességen.
Egyébként mostanában áttértem a Philips dvd+r lemezekre (INFOME-R30 mid-es), ahogy a jobb pc-s dvd írók, a Panasonic felvevők is szépen írják, az egy fenti esetet leszámítva eddig mind visszaolvasható volt számítógépben.
-
medium84
aktív tag
Hi!
Kaptam kölcsönbe egy Pioneer DVR-5100H-S asztali írót. Régi S-VHS kazettáimat digitalizáltam be vele. Az egyik videóból szerettem volna kivágni egy részletet. Ezt úgy lehet megcsinálni ennél a készüléknél, hogy ahol a kivágni való rész kezdődik kettévágom a videót, az így keletkezett második darab elejéről szintén kivágom (kettéosztom) a videót, a kivágott chaptert törlöm. Eddig OK, ez megvan. Na most jönne az, hogy a két részt egy Combine paranccsal összeillesztem és kész.
Na ez nem megy. Ha erre kattintok egyszerűen azt írja ki, hogy: Could not edit. Ennyi. Bármit próbáltam nem megy.
Segítsetek plz!!! -
zzolika
aktív tag
Sziasztok!
LG rht497h vagy Samsung dvdhr773? Melyik a megbízhatóbb, melyik tud többet valamiben? Érdemes ezeket venni? Alap használatra kell, tv-bõl felvenni, filmet, képet nézni. -
FrezeR
senior tag
Hogyan lehetséges asztali felvevőbe vinyó csere, tudja e valaki?
-
izomhod
őstag
hali!
most milyen asztali hdd-s felvevőt érdemes venni 40k-ig?
-
jeffo
tag
Panasonic DMR-EH68 tulajok ma nagyon szitkozódhattak, legalábbis nálunk a helyi kábeltévén átvariálta a T-Home a csatornákat, és nem tudom hogyan keveredett ennyire meg az időbeállító jel, vagy honnan vehette a készülék, de az automatikus időbeállítással napközben ráfrissített, és 2011.11.03 helyett 2003.11.11-re és 1 órával későbbre állt be, így a nem megfelelő dátum miatt ugrott 6 órányi beprogramozott felvételem, nem vett fel semmit.
Az előbb csináltam egy automatikus csatornakeresést, és utána már nem találta a hibás órajelet, de előtte hiába helyeztem át az RTL-t az 1-es csatornahelyre, továbbra is a hibás dátum jött be. Eszerint nem a teletext alapján frissíti, és nem az 1. programhelyről.
Mindegy, akkor marad KI állapotban az automatikus óra, remélhetőleg csak nem lesz 1 óránál hosszabb áramszünet, ugyanis a kézikönyve szerint addig tartja az időbeállítást.
Érdekes, hogy a régebbi Pana felvevőim nem frissítettek, az EH58 és az ES15 sem. Eszerint csak az EH68-ban van ilyen többszöri rákeresős funkció.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Ha a Mindig TV adásait fel szeretném venni HDD/Blu-Ray-re,melyek azok a lehetőségek,amelyek közül választani lehet?
Milyet érdemes venni?
Valami asztali gépre gondoltam.(Nem számítógépes megoldásra.)
Előre is köszönöm a válaszokat! -
izomhod
őstag
sziasztok!
ez a kombó tud külső vinyóra rögzíteni vhs-ről divx formátumban? ahogy látom, van usb portja.
vagy azon keresztül csak lejátszani tud?
köszi!
-
Serpiko
addikt
Nem értek hozzá ezért kérném, hogy ajánlani egy DVD felvevőt. A lényeg főleg TV filmeket, stb. szeretnék felvenni. Az ár nem számít.
-
Monyca87
csendes tag
Azt tudja valaki, hogy a Blue-Ray-ben van DVD író is? Abban lesz majd HDD-s is?
-
Monyca87
csendes tag
rii-nek!
HDD-s DVD írót Saturn-ban és Media Markt-ban is lehet venni. Azt TV-hez tudod csatlakoztatni és a HDD-re tudsz felvenni vagy DVD-t is tehetsz bele és arra tudsz felvenni. A HDD lehet 160 GB 250 GB és 320 GB, azt már nem biztos, hogy gyártják, de 160 GB és 250 GB biztosan tudsz venni. Amit felveszel a HDD-re azt onnan ki is törölheted, ha nem kell, vagy csak egy részét írod ki pl reklámot kivágod vagy teljesen mindent ki tudsz írni.
-
Monyca87
csendes tag
Nekem Samsung HR-757 és Samsung HR-777 320 GB-os DVD íróm van. A HR-757-es 6-szor volt szervizben 3 év alatt és 4-szer cserélték ki az íróját. A másik szerencsére még nem volt szervizben. HR-757-est 2008-ban, a HR-777-est 2010-ben vettem. Azt mondták a Saturn-ban, hogy 320 GB-os DVD írót már nem is gyártanak. Ha márka szervizbe viszed a HDD-s DVD íródat, akkor minden adat megmarad. Azt mondták a Media Markt-ban, hogy ne DVD-re hanem külső HDD-re írjak ki a belső HDD-ről. Ezért kérdeztem, hogy hol lehet olyan külső HDD-t venni, amire asztali HDD-s DVD íróról is lehet írni.
-
Monyca87
csendes tag
Hol lehet olyan külső HDD -t venni, amit asztali belső HDD-s DVD íróhoz is lehet csatlakoztatni. A Media Markt-ban és a Saturn-ban vannak külső HDD-k. Azokat lehet asztali íróhoz is csatlakoztatni? Mennyivel jobb a külső HDD, mint a DVD? Válaszokat előre is köszönöm.
-
jeffo
tag
Megint egy ugyanilyen fekete borítójú TDK DVD+RW 4x-es lemez döglött be, és megint pont amikor nagyon kellett volna kimásoláshoz. Kitaláltam, hogy rányomok számítógépen egy teljes formázást, mert volt már hogy segített, de nagyon rossz lehet a lemez, mert több mint fél órája formázza, és a végénél beakadt a program. Ilyet se láttam még, hogy 96%-tól folyton újrakezdi a formázást. Mondjuk több rossz RW lemez kárán megtanultam, hogy jobb az ilyeneket nem visszatenni a dvd felvevőbe - amikor egyszer kiírja, hogy a lemez nem kompatibilis, akkor az már kuka lesz sajnos. Bár volt amikor még számítógépben tudtam rá írni, és egy normál asztali dvd lejátszóban ment róla a film, amit ráírtam.
Tehát a mostani lemez 12 törlést megélt, hát nyugodjék békében. Illetve hát nem is tudom mit csináljak egy ilyen rossz lemezzel, frizbinek jó, vagy utána kéne nézni gyűjtik-e valahol, mint az elemeket. -
jeffo
tag
Gratulálok a mai dvd lemezek minőségéhez!
A fekete borítójú legújabb dizájnú TDK DVD+RW 4x-es újraírható lemez a 9. törlésnél megadta magát. Jött az üzenet, a lemez nem kompatiblilis, és ki sem lehetett venni a Pana EH68 merevlemezes készülékből, sem úgy ha HDD-n, sem úgy ha DVD-n vagy SD-n álltam. Mondjuk én csak gyorsmásoláshoz, vagyis a felvételek kimásolásához használom, és nem is ajánlom másra nektek sem, mert régebbi felvevőmet legyilkolta egy ilyen lemez. Ha mégis direktben lemezre akartok venni, akkor DVD-RAM vagy DVD+R formátumút használjatok, utóbbi nekem nagyon bevált a Pana ES-15-nél, konkrétan a JVC márkából.Szóval végül úgy sikerült kivenni a hibás lemezt, hogy kikapcsoltam a felvevőt HDD módban, és az újbóli bekapcsoláskor többször megnyomtam az Eject-et. Persze ilyen már régen volt, és szerintem ez az újabb felvevő típus jobban kezeli az ilyen helyzeteket, elképzelhető az is, hogy az EH58-ba nem volt beleírva ez. De mondjuk nem értettem ma, hogy miért akarta újra és újra beolvasni, vagy valami lezárást írni a lemezre, amikor ki akartam venni. Valahogy érzékelnie kellene intelligensebben, hogy nem kellene ráírnia semmit, vagy írja rá a felvétel végén, ahogy pl. a DVD-RAM-nál, bár lehet, hogy annál is ír valamit a kivételnél, de gyorsabban teszi, csak az RW-nél tökölészik el valamiért.
Egyébként Verbatim DVD+RW-ben is találkoztam már olyannal, hogy csak pár törlésig bírta. Nevezhetjük szériahibának is az ilyet. Vagy az is lehet, hogy a tárolástól sérül meg a lemez? Meleget kap, vagy mondjuk rárakom egy másik lemezre, mert néha szoktam, ha nincs hirtelen üres tok, akkor az RW-sébe pakolom a frissen megírt lemezeket, így általában 2-3 belefér a vastag tokba.
-
beci
őstag
Sziasztok.
2 asztali játékos közül kellene választanom,de nem nagyon értek hozzá.
Árban megegyeznek.
Az egyik az Orion 3600,a másik a Hyundai DV2X227DU.
Melyiket ajánlanátok?
Köszönöm. -
Pribi
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Van e most a piacon olyan asztali felvevő, amiben van mpeg4-es DVB-C tuner? Mert a digikábel így tolja a műsort, és jó lenne kihasználni.
Köszi: Pribi
-
jeffo
tag
Ma reggel megint belefutottam egy hibás Verbatim DVD+RW lemezre, ez most a 2. törlés után volt használhatatlan. A Pana EH68 ugyan hibaüzenet nélkül rámásolta a merevlemezről a kijelölt címeket, és most kivettem rövid időn belül a lemezt, azonban a számítógépen a beolvasásnál 6 címből csak 2-t látott. Jó sokáig tekergette amíg megjelentek a dvd author programban a bemásolható címek, de az a 2 cím is elszállt crc hibával. Elég kellemetlen volt, mert reggel a munkába indulás előtt nem sok időm volt, hogy helyet csináljak a merevlemezes felvevőn, így végül gyorsan bemásoltam egy dvd-ram lemezről valamit, és a hdd-re programozás helyett dvd-re programoztam be.
Most már, ezek után semmiképp nem merek +RW lemezt beletenni a felvevőkbe direkt felvételre, mert mi van, ha még egy ilyen lemez megadja magát, és kiakad a felvevő menetközben miatta... Inkább átállok a direkt lemezes felvételnél a dvd-ram-ra és a dvd-r, dvd+r lemezekre.
A Pana ES15 mintha egyes dvd-ram lemezeket nem tudna rendesen törölni, ez jobban a Maxell típusnál jött elő, hogy a lemez végét nehezen tudta visszaolvasni, ill. volt hogy egy felvétel indításakor az adott cím elején mpeg hiba, képösszeesés volt, akár mintha a műholdas adás zuhanna össze valamiért, pl. intenzív esős időben. A sok évvel ezelőtt beszerzett Panasonic dvd-ram és a Verbatim dvd-ram lemezek eddig rendben voltak. Szóval szerintem Maxell-t már nem is fogok beletenni az ES15-be. Az is lehet, hogy már a fej gyengébb a sok használat után, és így talán a legbiztosabb, ha egyszer írható lemezeket használok. Persze az is lehet, hogy a Maxell nem a legjobb, vagy ez az utóbbi széria, amit vettem, papírtokos forgalmazásban kissé sérülhet. A korábban vett normál tokosakkal nem volt baj. Ezt a bizonyos cím eleji hibás Maxell-t ennél a címnél az EH68 nem tudta lejátszani, legalábbis a címek tallózásánál a bejátszó kép nem jött be, gyorsan el is nyomtam, nehogy kiakadjon tőle. Számítógépre bemásolható volt a cím, ott láttam az elején lévő hibát.
Vagy nem tudom, hogy a lemezek tárolása miatt lehet-e gond, jó lenne tudni, mire kell figyelni. Általában szekrényben tárolom, de most egy ideje sok újraírható lemez kint van az asztalomon és egy széken, hogy kéznél legyenek, és az asztal kb. 1-2 méterre van a gázkonvektortól, bár annyira nem szokott felfűtve lenni a szoba (inkább felveszek melegebb ruhát), ill. szerintem nem az asztal azon része fele jön a meleg levegő, ahol vannak a lemezek.
Szóval érdekes, hogy míg simán visszaolvasható egy adott írt tartalom az újraírható (RW) lemezről, ha áll egy ideig, akkor a törlés után az új írás a dvd felvevővel nem lesz jó. Viszont a múltkor említett 8. törlés után behalt lemezt számítógéppel teljes formázás után tudtam használni. Teljesen teli írtam, és a tesztelésnél nem volt crc hiba. Valószínűleg a mai rossz lemez is ilyen módon jó lesz, de a dvd felvevőbe már nem merem visszatenni, rá is írtam egy H betűt.Február elején mindenképp veszek egy nagy merevlemezt az otthoni gépembe, így ki tudok másolni sok mindent a merevlemezes felvevőről, hogy felszabadítsak sok helyet, így nem lesz az a küszködés, ami már hónapok óta megy. Szeretném, ha ez az EH68 felvevő sokáig bírná, ezért sem merek kockáztatni az RW lemezekkel, mert eddig mindig az RW lemezre való direkt felvétel közben döglöttek be a dvd írók több felvevőben is. Kimásolásra jó az RW, de direkt felvételre inkább DVD-RAM lemezt ajánlok mindenkinek, vagy pedig sima -R, +R lemezt. Eddig ez bevált. Persze majd megveszem pár hónapon belül az említett Novatron készüléket, de másodlagosnak még ekkor is maradna a Pana felvevő.
-
jeffo
tag
válasz
Sanyabá #3038 üzenetére
Én még rendszeresen használok asztali dvd felvevőket, jelenleg Panasonic EH68 és ES15. November közepén beköttettem a Digi műholdas tv-t, így azóta már nem kábeltévéről veszek fel, így a felvevő tuner része alig van használva, mert AV Scart bemenetről veszek. Persze így dupla munka a beprogramozás, mert a Digi beltérin (Humax IV.) is be kell állítani a csatornát és az időtartamokat az előjegyzés menüpontban, hogy arra a csatornára kapcsoljon rá, amiről venni szeretnék fel. Az ES15 gyengébb tunerje így már nem zavaró, hisz AV-ről ugyanolyan minőségben vesz fel, mint az EH68.
Két tévés előfizetést kértem a Digi-től, így mindkét beltéri nálam van a két dvd felvevő miatt, de gyakran ki is használom, ha párhuzamosan kell venni 2 csatornáról. A beltérik távirányítói sajnos nem programozhatóak a Pana készülékekhez hasonlóan, így figyelni kell, hogy távolról ne használjam, mert összeakad a 2 beltéri emiatt, közel tartva jó, vagy a beltéri elején a gombokkal a csatornaváltást intézni.A lemezek kapcsán direkt lemezes felvételhez az ES15-tel Panasonic/Verbatim/Maxell DVD-RAM, Verbatim DVD+RW, JVC DVD-R lemezeket használtam. Bár próbáltam amikor csak lehet mellőzni a +RW-t, mert néha fura hangokat adott ki az író, amikor a felvétel leállítására nyomtam. +RW lemezre főként csak 1 címet vettem, kímélni akartam az írót vele. De egyre inkább rászokom a DVD-R felvételre, főleg olyan filmeknél, amiben nincs reklám, vagy ott tudok lenni a felvevő előtt figyelve, hogy pause-oljam a reklámszünetben. Egész stabilan kezeli a -R lemezt.
Amely filmekből van ismétlés, vagy van esély rá, hogy hiba lesz benne, és javítanom kell az ismétlésből, azt vagy merevlemezre vagy újraírhatóra veszem.A merevlemezes felvevőben kimásoláshoz DVD-RAM és DVD+RW lemezt használok, bár épp ma futottam bele egy lemezhibába, a 8. törlés után a +RW-re rosszul másolta ki a címeket, és kimásolás után nem vettem ki egyből a lemezt, így mikor felpörgette a felvevő és olvasni akarta a tartalmát, elszállt U61-es hibával, szerencsére az író nem ment tönkre, csak újraindult párszor, közben kiírta, hogy sérült, piszkos lehet a lemez. Fura ez, mert a Verbatimok +RW-k eddig bírták sokat, lehet, hogy pont a hengerből ez az 1 lemez volt gyengébb, de elgondolkoztatott, hogy érdemesebb DVD-RAM-ot venni, mert van olyan 5 évvel ezelőtt vásárolt Panasonic DVD-RAM lemezem, amire még mindig hibamentesen lehet rávenni, és simán letörli. Mondjuk régebbi szériás Verbatim +RW-ből is van olyan, amire már 80-szor vettem, úgy tűnik az újabb gyártásúak gyengébb minőségűek, annak ellenére, hogy az van ráírva Made In Taiwan.
Szóval lehet, hogy nem érdemes direktben +RW-re venni (a mai eset kapcsán újra elgondolkoztam ezen), mert már párszor tönkrevágta a régebbi felvevőimet, az ES15 többször volt emiatt szervízben és egy EH58-nak is tönkrement a dvd író része, ami még csak másfél éves volt, de intenzíven volt használva. Mondjuk talán azzal is rontottam el, hogy gyakran ha nem volt hely a merevlemezen, és nem tudtam hova kimásolni, direktben +RW lemezekre vettem, és rájöttem az elromlása után, hogy a +RW használat erősen igénybeveszi az írófejet, főleg a leállításkor tekergeti.
Direktben dvd-ram lemezre venni sem mindig biztonságos, mert előfordult olyan, hogy a pc-re bemásoláskor kiírta a program, hogy crc hiba. Van pár ilyen felvételem, elvileg a Bad Copy Pro vagy valami hasonló programmal beolvastatható teljesen, de még nem értem rá kipróbálni. Szóval a legbiztosabb, ha merevlemezre veszed, főleg a fontosabb felvételeket, vagy azokat, amelyből törölni akarsz részeket a kimásolás előtt.2010 évvégére besokalltam, hogy rengeteg időt elvesz a kimásolgatás, mert én szeretem számítógépen megvágni a felvételeket, így akadtam rá egy műholdas fórumban, hogy valaki felvételekre a Novatron iamm NTR83 felvevős médialejátszót ajánlotta, ami sokkal olcsóbból kijön, mint a Panasonic merevlemezes felvevő. És ugye ebben van digitális tuner, valamint össze lehet kötni hálózatban vagy usb-n keresztül számítógéppel, és így újraírható lemez nélkül direktben elérhető a tartalma, így rengeteg időt lehet spórolni vele. Szóval pár hónapon belül mindenképp beszerzek egy ilyet. Alapból nincs benne merevlemez, egy fórumban a WD10EARS típust ajánlották, vagy a hasonló kódszámú nagyobbakat, 2 TB-ig kezeli, és ez biztosan működik vele.
Amint lehet váltok a Novatron-ra, bár még előtte utánaolvasgatok, de vsz. jó lesz.Aki nem archivál sok műsort, vagy csak merevlemezre veszi, és visszanézés után törli, ill. kábeltévén keresztül jön a műsor, annak jobban megéri egy merevlemezes asztali dvd felvevőt venni. De ha nincs sok pénzed, akkor érdemes megfontolni a Novatron készüléket, vagy akkor, ha műholdas tévé előfizetésed van vagy bármilyen settopboxon kereszül jön az adás, mert akkor úgysem fogod tudni a normál felvevő tuneres részét kihasználni, na meg a másik, hogy küszöbön áll a digitális váltás, így mindenképp olyan készüléket kell nézni, amelyben van DVB-T vevő. Mi már vettünk ilyet, bár csak egy kisebb LCD TV-t, amiben van DVB-T tuner, de tök jól jártunk vele, mert tudja a DivX/Mpeg lejátszást is, és lehet hozzá csatlakoztatni USB-n pendrive-ot vagy külső merevlemezt. Persze felvenni nem tud rá, csak lejátszani. Nem ismert márkás termék (Savaria), mert úgy hallottam, hogy a nagy márkáknál a tévékben nem mindig van engedélyezve a divx lejátszás (pl. Panasonic Viera).
-
Sanyabá
senior tag
Lassan már 3 hónapja nincs hozzá szólás,mi az oka ennek? Ennyire érdektelen ez a téma?
-
-
bmwm3
tag
Sziasztok!
Elég amatőr vagyok dvd-lejátszók, felvevők, házimozik témában, próbáltam visszaolvasni, de nem nagyon találtam meg a megoldást.
Szóval. Van egy Samsung LE40C650 LCD tv-m, jó lenne ennek kihasználni az AnyNet funkcióját.
Digi TV-m van, amely ugye nem tud felvenni, megállítani, visszajátszani, ezért olyan dvd lejátszót szeretnék venni, amely felvevős. Viszont nem szeretném magam előtt bezárni a házimozi rendszerré alakítás kapuját. Nem kell szipiszupi rendszer, nem vagyok annyira vájtfülű.Tehát kérdésem röviden, hogy hogyan oldjam meg legegyszerűbben a dvd felvevő vásárlást, hogy azt egy normális házimozival is tudjam kombinálni? Mire figyeljek, mit tudjon a dvd felvevő. Vagy árulnak olyan házimozi rendszert, amely felvenni is tud? Nem hiszem, hogy annyira egyedül lennék a problémámmal, mégis alig találok rá tippeket a neten.
Köszönöm a segítségeteket!
-
VINIKOR
senior tag
Samsung TV-hez Samsung DVD írót szeretnék venni az Anynet képesség miatt. Mennyire tudjátok ajánlani a Samsung DVD írókat?
...esetleg mást?
Köszi a választ.
-
ludsimon
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Egy szimpla DVD felvevő kütyü kellene nekem ami képes scart csatlakozóról kiírni DVD-re.
Első szempont, hogy olcsó legyen, a második pedig, hogy jó.
Esetleg VHS-ről DVD-re képesség is jól jönne.Köszönöm előre is a segítséget!
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Szeretnék egy jóféle asztali DVD írót merevlemezzel, külső média csatlakoztatási lehetőséggel, és DVB-T MPEG-4-es tunerrel, .
Milyen márkát típust érdemes választani ?
Milyen egyéb szempontokat kell még figyelembe venni egy ilyen készülék kiválasztásakor ?
Köszi !
Üdv.
Astra
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Van egy Sony RDR HX710-es felvevőm.
Nem mai és szegény mostanában kicsit furán viselkedik.
A tünetek: felvételnél gyakran akadozik a kép olyan mint amikor műholdon nem jön jól a jel és "darabos". Akkor ilyenkor néha kikapcsol teljesen magától lejátszás közben.
Akkor is akadozik a felvétel ha miközben felvettem tiszta és folyamatos volt a kép.Tudja esetleg valaki, hogy mitől lehetnek ezek a tünetek?
Köszi
-
Caesarion
aktív tag
Hümm, ahogy itt olvasom a hsz-eket, kezd az a gyanúm támadni,
hogy az én elképzelésem a családi VHS-röl DVD-re mentés (2), "képjavíítás" és minőség (2) valamint a realitás talaján az erre alkalmas gépek ára (3) ... sohasem fognak találkozni.tipikusan az a vicc jut eszembe, hogy "A mi cégünk Pontosan, Olcsón és Jól dolgozik, de ezekből csak kettőt lehet választani ...."
Kérdés: ki az aki foglalkozik VHS-röl DVD-re lementéssel esetleg itt a fórumozók közül, számlás és számla nélküli ajánlat is érdekelne, vagy olyan bolti hely beajánlása ahol már járt valaki és megelégedésével készítették el neki az adatmentést ??
thx-a-lot-in-advance
-
MMSZoli
tag
Hopp, elnéztem az évet.
De hosszú ez a topic, ha egyszerre 500 hozzászólást látsz -
MMSZoli
tag
válasz
#41635072 #2914 üzenetére
Philips DVDR610 semmiképp. Ritka egy rakás .....
-Elég gyenge volt a lézeregység benne, sokan panaszkodtak fórumokon
- hajlamos volt Standby--ban élesztgetni a Scart kimenetét (és ezáltal elkapcsolni a TV-t, elég idegesítő szokás) bár ezt szoftverrel javították)
- baromi hangos volt a ventillátora, ezt nem tudom javították-e, az ismerősöm előtte adta el hogy ez megoldódott volna.Philips közül a DVDR3480, DVDR3600, ha problémamentes HDD-nélküli felvevőt akarsz.
Az USB-s DivX lejátszás csak kényelmi extra, de ha ráérzel, nehéz lemondani róla. -
jeffo
tag
Hmm... Ennyire kihalt lett ez a topic, hogy senki sem reagált a hozzászólásaimra fél hónap alatt?
Végül Panasonic EH68-ast sikerült venni. Jobb lett volna egy újabb modellt, de csak ez az 1 volt elérhetőben itt a környéken egy műszaki boltban. Rendelésre hoztak volna EH69-et vagy EH63-at, de az min. 1-2 napba beletelt volna, ráadásul drágább is lett volna, na meg az előző bejegyzésemet követő kedden az esti tévés felvételek miatt is jobbnak láttam, ha még aznap meglesz az új felvevő.
Megfogadtam, hogy kímélem, mindig hagyok rajta min. 4-5 órányi szabad helyet, valamint soha nem teszek bele felvételre újraírható lemezt, mindig a hddre veszek fel, és csak kimásolásra használom a dvd részt.A régi felvevőm (ES15) kapcsán pedig rájöttem, hogy meghosszabbíthatom az élettartamát, ha ezentúl csak DVD-RAM lemezeket teszek bele. Ugyanis ha belegondolunk, a DVD+RW (vagy DVD-RW) lemezeknél a stop gomb lenyomása után végigtekergeti a lemezt, mindig látni a százalék számlálót, mivelhogy ekkor aktualizálja a video_ts struktúrához az ifo fájlokat, ahogyan egy dvd author progi teszi ezt a videóanyag dvd formátumban való kiexportálásakor. Ha sokszor nyomod le a stop gombot, szegény írófejet fárasztod, hallani is ahogy nyekereg, hát nem csoda ha egyszer kiakad. A minuszos újraírhatónál ráadásul a lezárásnál is végigmegy az anyagon. A ram lemeznél viszont egyből leáll a stop gomb megnyomásakor és az eject gombra is elég gyorsan kiadja a lemezt. Az RW-nél az ejectre való kiadásnál is valamit írogat a lemezen a felvevő, tehát lassabban adja ki. A merevlemezesnél asszem ez tovább van fejlesztve, gyakoribb hogy gyorsan kiadja, a gyorsmásolásos lemezeket mindenképp egyből ki lehet venni.
Most a napokban befogtam az ES15-re egy régebbi Panasonic dvd-ram lemezt, elég jól bírja még most is, pedig van egy pár éves. Szóval a ram lemezek megérik a drágább árukat.
Most láttam egy webshopban Maxell ram lemezt, lehet, hogy majd veszek. Eddig Verbatimot vettem, vagyis legutóbb, használtam is egy darabig, aztán mégis visszaálltam az RW-re, gondolom mert nem tudtam kimásolni a ram-ok-ról a cuccokat, nem volt hely a gépemen, így vettem inkább üres rw-t.Visszatérve az új felvevőre. Kicsit fura az az SD kártya dolog benne, hogy kihozza a drive select gombra, így még egyszer meg kell nyomni, ha dvd-ről hdd-re akarok váltani. Gondolom lehetne a kártyára is felvenni, ha már így kiválaszható, de nem tervezem, hogy kártyát veszek, biztos nem olcsó az sd kártya.
-
jeffo
tag
Sajnos a Pana EH58-as típussal nem lehet USB-s külső merevlemezre kimásolni a felvett műsorokat. Csak a külső eszközről lehet a felvevőre bemásolni képet, videót, az ellenkező irány nem működik, nem engedi sehol beállítani. Pedig hasznos lenne, hisz akkor nem kéne feleslegesen a dvd írót igénybevenni és a lemezeket koptatni, ha számítógépre további vágásra akarom átvinni az anyagokat. Mintha valahol olvastam volna, hogy ezt direkt nem engedik, valami jogvédés miatt.
Neten keresgetve, bár nem annyira tüzetesen, de az jött le, hogy a drágább (vagy a csúcs) típusok már támogatják az usb-re exportálást, találtam valami konkrét Pioneer modellt, ami tudja is. -
jeffo
tag
Ez a külső hdd-re másolás engem is érdekelne. Valaki próbálta már?
A kézikönyv nem ír róla, csak az usb-s eszköznél egy menüt mutat, ami az eszköz behelyezésénél megjelenik, és azon csak a merevlemezes felvevőre való bemásolás vagy az usb-s eszközről divx, mpeg2 lejátszása, kép megjelenítése szerepel, viszont látható olyan ábra, ahol a másolás forrása és cél adható meg, ott forrásként usb-t, célként hdd-t jelez. Kíváncsi lennék, hogy változtatható-e ellenkező irányra. Vagy ha bedugok egy usb-s eszközt, akkor a készülék főmenüjében megjelenik-e a hdd és dvd mellett az usb.Nemrégiben vettem márkás külső hdd mobil rackeket, egy IDE-set (Chieftec CEB-35i Black Box) és egy SATA-sat (Thermaltake ST0010ZD VI-ON).
Arra gondoltam, hogy előszedem egy régebbi hdd-met, leformázom fat32-re (hogy tudja kezelni a pana készülék, kézikönyve szerint csak fat32 fájlrendszert támogat), és megpróbálom rádugni usb-n keresztül, aztán kiderül, hogy mit tud vele kezdeni.
Csak gondoltam megkérdezem, hátha valaki már próbálta, ha nem sikerült, akkor nem kínlódnék vele feleslegesen.
Mondjuk nem tudom, hogy mennyire gyakran nézitek mostanában ezt a fórumot, remélem azért lesz aki válaszol.DMR-EX795-tel is szemeztem, a dvb-t tuner miatt talán megérné venni, de mint írjátok jövőre bővülhet a hasonló termékek köre, és jöhet olyan modell, amelyikben van dekóder is. Habár az szerintem úgysem fontos, hisz kábeltévéről kapjuk a tv jelet. Inkább akkor veszek most valami olcsóbb felvevőt, amivel kihúzom legalább 1 évig, még ha csak 160 gigás lenne, az sem baj, majd igyekszem nem felhalmozni a merevlemezen a felvételeket.
-
jeffo
tag
Panasonic DMR-EH58 az előbb döglött be nekem, legalábbis a dvd író része. Ugyanazzal a hibajelenséggel szállt el, mint bármely korábbi felvevőm, felvétel közben kiakadt, a fej ugrál ide-oda, hallani, hogy kínlódik, nem ismer fel semmilyen lemezt, és amit vett fel, azt sem sikerült letárolnia, üres a lemez. U88-as hibakóddal akadt ki, és amióta kivettem a lemezt, a kijelző azt mutatja mintha lenne benne még lemez.
Szerencsére a hdd elérhető, át lehet váltani rá, a régebbi ES35V-nél a vhs rész sajnos bukta lett, mert nem engedett a dvd író hiba után váltani rá, pedig abban egész jó vhs videó volt.2008. novemberében vettük az EH58-at, tehát jó másfél évig bírta erős igénybevétellel.
Mostanában részben a több munka miatt nem értem rá kiarchiválni a merevlemezről a felvételeket, és rászoktam, hogy ha valamit kellett felvenni, dvd+rw vagy dvd-ram lemezre vettem direktben. Lehetséges, hogy emiatt szállt el az író benne, ha egyedül csak nagysebességű kimásoláshoz használom, akkor tovább bírta volna?
Mondjuk eddig mindegyik Pana asztali író kb. másfél évet bírt, volt előtte ES35V, ES15 is, ez utóbbi még megvan, már 3x volt szervízben, most szerencsére már jó ideje nem volt vele gond, bár nem is használtam annyira gyakran.Nem merem megkockáztatni az EH58-al a szervízt, mert hátha letörölnék a merevlemezt, csomó pótolhatatlan felvétel van rajta, ezért inkább úgy döntöttem, próbálok szerezni 1 héten belül hitelre vásárlással egy új merevlemezest.
Neten egyik webshopban nézegetve úgy látom jobban EH59 (250GB), EH69 (320GB) van raktáron, valamint a kisebb kapacitású EH53. Ezek már újabb modellek lehetnek, a panasonic.hu is ezeket hozza a terméklistában. Milyen merevlemezzel érdemes venni, melyik a stabilabb?
Az EH58-nál kb. 1 év használat után tapasztaltam hdd hibákat, hogy felvétel közben kiakadt és újraindult, gondolom nem tudott írni a hddre (belefutott egy bad sectorba), és ez jobban olyan esetben volt csak, amikor kevés szabad hely volt. Azóta igyekszem legalább 1-2 óra szabad helyet hagyni, mostanában általában csak 1 óra helyet sikerült tartani. Legutóbb akkor volt ilyen kiakadás, amikor 1 óra hely alá ment a hely.Az előbb kipróbáltam, ha a dvd író most nem is megy az EH58-ban, a hddt lehet használni lejátszásra és felvételre, és így átmenthetem a régebbi, ES15 felvevőre a fontosabb anyagokat AV kábellel. A pár percnyi tesztet megnéztem számítógépen, egész jó lett. Féltem attól, hogy zajos lesz az átjátszott anyag, de szerencsére nem, eszerint csak a tunerje zajos az ES15-nek, azért is használtam gyakrabban az EH58-at, ill. sok filmet, sorozat epizódot újra kellett vennem, ha volt rá lehetőség, mert zavart az ES15-ösben a sistergés. Ez jobban csak olyan csatornáknál észrevehető, amelyek gyengébb minőségben, alacsonyabb hangszínnel jönnek a kábeltévén, mint pl. Hallmark, Cool TV, Zone Club. Ezeknél a kép is észrevehetően gyenge, vsz. többet tömörítenek rajta az adatátvitelnél. Összehasonlítottam, amikor elkaptam pl. ugyanazt a Hallmarkos sorozat epizódot a TV2-n, vagy egy reklámot, hát látszott a különbség rendesen.
-
VINIKOR
senior tag
Digi TV-m van. Van HD m1, m2, duna tv. Ezt milyen dvd felvevővel lehet felvenni?
-
Mtt
tag
válasz
nightshadow #3022 üzenetére
Így igaz most vettem nemrégiben, de úgy tűnik tartoztam az ördögnek, mert a Bravia Sync és a Bravia Theatre Sync nem ugyan az. A teljes megtévesztés végett van a Bravia Sync-en belül egy Theatre gomb... Szóval nem teljesen kompatibilis a tévémmel, és ha már 250k-t elköltöttem a tévére, akkor klappoljon nekem minden!
Amúgy meg abszolút jó az író, nagyon szépen működik, mindenkinek ajánlom, akinek nincs Bravia Sync-es tévéje! Tehát ilyen módon magával a 'vassal' nincs gond, csak ezek a szerencsétlen hasonló elnevezések... -
tothbe
addikt
válasz
zzolika #3019 üzenetére
ha van hozzá kedved és lehetőséged, akkor egy htpc-vel jobban jársz hosszú távon, ez biztos.
Amúgy a kábeles analógra még nincs konkrét dátum, csak a földfelszínire.
Viszont stb-vel tovább mehet a dolog, persze olyankor felvételnél majd az stb-t is programozni kell, hogy kapcsoljon be a megfelelő csatornán. Bár tévékben már most is van dvb-t meg dvb-c tuner és opcionális dekóderkártya hely.
Dvd írókban ez még csak most kezdett megjelenni, illetve egészen pontosan még csak dvb-t tuneres van a piacon nagyon drágán, ráadásul dekóderkártya hely nélkül.
Sanszosan ezekből is az idei vagy a jövő évi modellek nyitnak már e felé a piac felé, mint ahogy várhatóan a bluray felé is. -
zzolika
aktív tag
Ha megszűnik az analóg adás (talán 2012-re mondták?), akkor az analóg dvd-felvevők nem lesznek használhatóak majd? Ez a megszűnés a sugárzott vagy a kábeles adásra vonatkozik? (Digi kábeles tv-m van.)
Vagy egy settopbox-szal továbbra is használhatóak maradnak az analóg dvd, tv készülékek (persze nem hd minőségben)?Melyik dvd-felvevőben van digitális tuner is? Vagy ez jelenleg többszázezres árkategória?
Nem szeretnék egy olyan új dvdt venni, amit 2 év múlva azért dobhatok ki, mert nem lesz hozzá adás. Vagy érdemesebb ennyi pénzből egy HTPC-t összerakni, abban lehet tunerkártyát, meghajtót cserélni? -
zzolika
aktív tag
Köszönöm a segítséget.
Sajnos jól gondoltam, hogy a szerviz ára elég húzós. Azért ez elég rablás, hogy PC-be egy dvdrw meghajtót negyed áron megkapok, és még kapható is minden boltban...
De az új sem olcsó!Azt hittem ment már lentebb az ára ezeknek is pár év alatt, hát nem nagyon (legfeljebb a funkciók bővültek).
Ha a javítás mellett döntök, az mennyire időtálló? Kibírja újból 3-4 évig? (Inkább hddre veszek fel, megnézem, törlöm; lemezre ritkán.)
Egy normálisabb új készülék kb. 80 ezer. A régi funkciói is bőven elegek számomra. Ha megúszom mondjuk 25-30-ból a meghajtócserét, és bírja 3 évig, lehet jobban járok mint az újjal, mert az se valószínű hogy elmegy 10 évig. -
tothbe
addikt
általában szeretik a gyártók ezzel eladni a saját lemezeiket, de mint tudjuk, a meghajtók három-négy nagy multikonszern gyáraiban készülnek és szórják több márkanéven ugyanazt. Ilyenkor elég nehéz elhinni, hogy az egyik saját lemeze pont jobb ahhoz, mint akár a másiké.
Mondjuk a másik fele viszont igaz, hogy a jobb minőségű lemezek kevésbé rongálnak. Bár valójában nem rongálásról van azért szó, hanem a használat megnehezítéséről általában, pl. azzal, hogy nem olyan jó a pitek mennyisége és többet kell olvasni. -
Mtt
tag
Értem.
Eddig egy olcsóbb Hyundai íróm volt, (nem ajánlom senkinek!) de lemezt nem nagyon írtam vele, sőt soha, csak felvettem, első sorban meccseket, meg ha félig megnéztem valamit és sokáig tartott akkor azt. De ezek nem olyan dolgok amiket kiírna az ember, ha filmre volt szükségem akkor pedig az internet sötét bugyraiba keresgéltem.
Tehát írni nem fogok szerintem ezzel sem sokat, inkább felvenni, de leginkább lejátszani. Viszont külön nem akarok lejátszót egyenlőre, majd maximum valami Blue-Ray-t később, ha elérhető áron lesz.
Remélem nem fog egyhamar tönkremenni az optika ha így használom. Itt is jellemző az mint az xboxoknál, hogy jobb minőségű lemez kevésbé rongál? Esetleg a lejátszóval márka-azonos diszkeket jobban bírják az írók? -
tothbe
addikt
erről max. az, de igazából nem az a lényege, hanem a chip típusa, amit nem írnak le.
Az optika öregedése mindenhol jellemző, persze ha keveset használják, lassabban öregszik.
Ezért is szoktuk mondani, hogy lejátszónak ne az írót használják, hanem vegyenek mellé egy olcsóbb lejátszót. Addig sem kopik az optika.
Ráadásul LG, Sony esetén igen jellemző, hogy gari lejárta utána meg is adja magát az optika. Először csak az írtakat nem olvassa, csak a gyárit, aztán már azt sem igazán, írásnál pedig szintén nem tudja visszaolvasni, amit kiirt, és így pl. lezárni sem tud lemezt. -
Mtt
tag
Erről a felkonvertáló chipről melyik műszaki adat ad felvilágosítást?
Én erre tippelek: Video D/A konverter 10 bit/108 MHz, ebben a paraméterben nem különbözik a két lejátszó, és ennél erősebbet csak drága Denon lejátszókba láttam.
Az optika öregedéséről meg nem írtál, jelentkezhet ez egy 1,5 éves lejátszónál? Nem volt sokat használva. -
rii
nagyúr
hello
engem olyan asztali DVD író érdekelne, ami tud TV csatornáról rögzíteni HDD-re, és ezitán azt le is lehet másolni róla
tudom, hülyén hangzik, de nekem csak erre kell ,DVD-t nem fogok se lejátszani, se írni rajta.
Előre is SP BG THX!
-
tothbe
addikt
válasz
zzolika #3001 üzenetére
ez tipikus LG-nél és még pár gyártónál. Örülj, hogy még eddig bírta, vszleg nem terhelted agyon az optikai meghajtót.
Cserélni nem tudod, mert olyat nem adnak, amit bele lehet tenni, bár megpróbálni meg lehet, de azért egy slim drive nem olyan olcsó, hogy csak úgy próbálgatásnak vegyél egyet.
Szervizt meg felejtsd el, egy optikai meghajtó csere 15-20ezer Ft + munkadij, szvsz nem éri meg.
Inkább vegyél egy minőségibb darabot, pl. egy eh49-es Panát jó szívvel mernék ajánlani és a leírt igényeidet is kivétel nélkül teljesíti, még a jópontosokat is.Ha ez nem szimpatikus, akkor még Pioneer-ban nézz körül vagy esetleg Samsung-ban, de abból nem minden típusba raktak jó optikát, tehát fuss még vissza ide egy ellenőrésre, ha amellett döntesz.
-
tothbe
addikt
azért általában az újakban jobb felkonvertáló chip van, de ez nem mindig van persze igy.
Hogy melyiket vedd az azért függ az árkülönbségtől is, mert ha kellően nagy, akkor megéri az olcsóbb, bár mint írtam Sony esetén is gondolni kell az optika öregedése miatt bekövetkező problémákra. -
zzolika
aktív tag
Sziasztok!
Egy LG RH7800-as készülékem van, kb 4 éves. Íráskor sokszor elrontja a lemezt, felveszi de nem tudja lezárni, vagy nem látszik ami rajta van pedig végigírta a lemezt. Ezek a gondok régebben ritkábban, de most egyre sûrûbben jelentkeznek. Szerintem a meghajtó vacakol benne. Próbáltam megtisztítani, de semmit sem javult.
Lehet valahol kapni asztali íróba való DVD meghajtót?
Vagy esetleg a laptopos slim írók hozzácsatlakoztathatók valahogy?Érdemes szervizbe vinni, vagy annyit kérnének, hogy jobban járok ha egy újat veszek?
Mit ajánlotok új készüléknek? Különösebb igényeim nincsenek: legyen hosszú távon megbízható; olcsó; lehessen a felvett anyagot vágni; jpg, mp3 lejátszás. Jópont ha van: avi, usb, hdmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Pro
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Széria
- ASUS TUF Gaming F17 FX707VV-HX131
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest