- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen videókártyát?
- Bluetooth hangszórók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
$p@rr0w
őstag
válasz
kuka018 #15996 üzenetére
Nem bántásból de ez fájt az agyamnak.
Kövesd a kapcsolótól kijövő kábelt, és azt... Ha kell vedd le a gépház elejét...
-
$p@rr0w
őstag
válasz
kuka018 #15990 üzenetére
Az a baj hogy ha ez alapján nem tudod akkor nem kellene ilyesmivel foglalkoznod, hanem szakemberhez vinni mert hazavágod és csak nézünk...
A képen PWRSW jelzésű csatlakozóra kösd a bekapcsológombot, a többi nem lényeges a működés szempontjából. Ha így nem indul akkor nem a kapcsoló bekötése miatt nem.
karesz86: Ugyan azt tudja játékos szempontból (FPS) mindkét lap, hogy milyen szolgáltatások (csatlakozások) kellenek neked azt meg te tudod.
-
kuka018
csendes tag
Nekem a házon van eg power led 1 power led e, hdd sw led sw és restart sw kábel
-
veze
őstag
válasz
kuka018 #15986 üzenetére
nem tudom hogy kötötted össze többféle képpen, mert szerintem csak egyféle képpen lehet..
a lapra dugod a 24 tűs csatlakozót, a proci körül a négyeset( sárga fekete) ha a videókártya is kér extra tápot, akkor arra is egy négy tüset ( van amelyikre kettő kell vagy egy hatos) aztan egy vinyó. forditva ezt sem lehet bekötni, aztan meg kell szolalnia
Én a helyedben a ramok körül keresném az okot, ha post sincs.
ha több van benne szedd ki csak egy maradjon.. cserélgesd sorba melyikkel megy vagy nem
Egyaltalan az van benne? azt is adták vele ? ( bocsi ha ez övön alulu kérdés, de én már nem lepödök meg semmin)
és csinalj egy reljes resetet ( jumper + elem kivétel is pár oercre) -
kuka018
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy pár kérdésem! Kaptam egy asus p5kalaplapot es egy 5770 es vidvideokártyát hasznaltan ajándékba az illető azt mondta működő képes en meg vettem hozzá egy használt ozc 700 as tápot! Fórumok szerint osszekotottem már szerintem 100 fele képen( ugye bár tudni kell azt nem vagyok egy számítógép zseni) maximum addig ment a dolog hogy ki be kapcsolt 5 másodpercig utána megint nem jött be semmi meg a sípot sem hallottam ami ilyenkor bekapcsolasnal lenni szokott! Mi lehet a baj? Rosszul kötöttem ossze valamit? Vagy talán valami rossz? Hogy tudom ezt kideriteni? Esetleg valaki tud e nekem helyes bekötési képet mutatni! ? ? Köszönöm
-
karesz86
tag
helló sajnos tönkre ment az alaplapom
és nincs kitől segítséget kérnem
SOS-be szóval melyik lap lenne a jobb lap kérem segítsenek
Pro vagy E elöre is köszönöm a választ és bocs hogy ide írtam de ahogy látom itt minden ki ért hozzá
meg itt nem kevesen nyilatkoztak. a lapot játék szent pontjából is nézzék köszönöm, jelenleg egy gtx295 2 gpu-s kártyát használok
-
veze
őstag
válasz
Toncsiii93 #15981 üzenetére
egyszer voltam hasonloképpen de nem a p5kc vel.. és ( nem tudom mi okán) de egy másik windows lemezzel ( másik iso-bol) probáltam meg és azzal meg egyböl jo lett. a magyarázatot nem tudom, de még az isot is töröltem, soha többé nem hasznaltam
-
$p@rr0w
őstag
válasz
Cink_Elek #15979 üzenetére
Lehet de ettől miért ne működhetne?
Az a helyzet hogy 4 giga volt eddig, ami stabil volt de nem kompatibilis, fel sem ismerte a lap, manuálisan állítottam mindent. Most bekerült +2 ami későbbi gyártás és rosszabbak az időzítései (nem értem miért) ezt felismeri az Aida onnan tudom hogy egyáltálán milyen időzítésekkel próbálkozzak.Kingmax KLEE88F-B8KU6 ez az első 2 gigásom, amit most vettem az Kingmax KLEE88F-B8.
Cpu-z és Everest vegyítésével kibányásztam az időzítéseket:
@ 555 MHz 6-7-7-25 (CL-RCD-RP-RAS) / 32-71-5-9-5-5 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)A második "adag" úgy tudom "nem fontos" de most beállítottam manuálisan bár 71-es érték nem volt csak 70, ez mennyit számíthat?
Cpu-z egyébként rávilágított valamre amire az aida nem (az aida meg a "másodlagos" időzítésekre amire a Cpu-z nem): 1,8V-on 6-7-7-25 időzítésekkel megy, 2.0V-on pedig 6-6-6-18 2T időzítésekkel cpu-z szerint.
Az lehetséges hogy mivel én 2V-on állítottam 6-6-6-18 2T-re gondot okozott?
Most amúgy ott áll a helyzet hogy: 6-7-7-25 2T 1.8V és az órajel visszavéve 1002mhz-re. Így úgy tűnik stabil, de még nem kiabálnám el. Kopp-kopp...
Csak az a baj hogy az 555 gyári profilhoz képest már az 1066 is visszavett elvileg.Mindenesetre ha nem tud senki jobbat megfelel így is ha stabil marad (tulajdonképpen az FSB "csak" 430 lesz majd), az egész bűvészkedés lényege amiért 1066-os ramokat vettem hogy az E6550 3Ghz-n menjen ami 4g-vel ment is remekül stabilan, ezt szeretném a +2g-vel is visszakapni.
-
$p@rr0w
őstag
Legyen szíves valaki segíteni:
Asus p5k lap 1201 biossal
Kingmax KLEE88F-B8 2GB 1066mhz ramprobléma: nem sikerül stanilizálni a gépet 1066-os ram órajelen, hiába játszoka feszültségekkel vagy időzítésekkel kékhalálozok, 800-on viszont stabil. Aida szerinte 6-7-7-25 2.0V-on kéne mennie, de nem.
-
veze
őstag
válasz
Toncsiii93 #15976 üzenetére
mit jelent az hogy lassu? a fájlok másolása?
egyaltalan felmegy vagy nem is sikerül?
p5kc-m van e6750(3,2GHz-en) kingmax 2x2 GB 1333 és semmi problémám (win7 64bit) -
Toncsiii93
tag
Üdv! Windows 7 telepítése nagyon lassú. Mióta megvettem az új alaplapom (p5kc). Próbáltam a több sata2 es HDD vel, USB ről, DVD ről a telepítést de semmi változás. Kérlek segítsetek.
configom:
asus p5kc,
intel e8400,
nvidia 8800gtx,
kingmax DDR3 4gb 1333mhz -
gepesz13
tag
Sziaszok!
Asus P5k alaplapomon nem tudom elérni, hogy billentyűzetről készenléti állapotbol felébredjen. Elalszik a sleep billentyűre, de csak a bekapcsológombra ébred fel. Már végignyálaztam a biost leírásokat, mindent kipróbáltam de semmi sem jött be. Hallotam, hogy ennél az alaplapnál egy jumpert is át kell ehhez tenni, de a leírása nagyon szegényes. Tudnátok segíteni?
Üdv: -
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Szeretnék összerakni egy gépet "régi" alkatrészekből.
Csak az alaplappal van gondom mert kettő van. Asus P5K és Asus P5KPL-AM EPU.
Felszereltségben jobb a sima P5K de a másik újabb néhány évvel.
Igazából az érdekelne, esetlegesen ha játékra is használnák melyik lenne jobb választás?
A régebbi P35 chippel vagy az újabb G31-el?A konfig többi része: E6750proci, Nvidia 9600GT, 2x2GB ddr2 800MHz + a sallang.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
jracz
tag
A P5K alaplap integrált hangkártyája a digitális kimeneten ki tudja adni a DTS-HD vagy Dolby True HD hangot?
-
atees
őstag
Lehet h a sima p5k nem szereti, vagy felrakok olyan programot ami kinyirja, el nem tudom kepzelni mitol lehet a fagyas 32bit siman megy, tobb fele wint probaltam
-
atees
őstag
Sziasztok!
Adott egy p5k lapom, e6750-es proci 4*1Gb ram, és az istenért nem megy el rajta a win7 ultimate 64bit, 3-4 napig fut simán, és utána állandóan meg fagy.
Volt valakinek hasonló tapasztalata, lehet, hogy vmi win frissítés miatt fagy ki??
Nagyon megköszönném a választ, mert ég és föld a 32-64 bit közti különbség! -
Cuco
tag
Üdv Urak! Asus P5K Peremium ICH9R-el szerelt alaplapom van. RAID1-ben (SATA2 és SATA4-be dugva) jól megy. A kérdésem az lenne, hogy ha vennék egy SSD-t a rendszer vinyónak (és SATA1 dugaszba dugom) maradhatna-e a 2 vinyós RAID1-es adattároló tömböm, vagy összeomlana? És -tekintettel a RAID-es bios beállításokra- észlelné-e egyáltalán az SSD-t? Próbált már valaki ilyen öszvér megoldást?
-
zeleij
csendes tag
Sziasztok! Új vagyok itt,lnne őár kérdésem: van egy ASUS p5l-mx alaplapos gépem és az alaplapi videókártyát cserélném de nem tudom kivenni mert a monitorcsatlakozó beakad a házba mit lehet tenni? A másik mekkora PCI-E videókártyát bír ez alaplap? Valamint igaz az hogy 2x2 Gb RAMmal nem olyan stabil a rendszer?
-
veze
őstag
válasz
lacaci71 #15960 üzenetére
nekem p5kc memoriat nemszeretem dolognál csinalt igy (söt egyszer olynkor is mikor csak másikat tettem bele)
elem ki meg a jumper-t is tedd át a lapon, öt pecnek elég kell lenni
amugy a p5kc lapon post közben a jumper átrakással értékű egyenlő a Ctrl-C lenyomása is, (azt hiszem, oda is van a jumper mellé szitazva a felirat) de biztos ha átrakod -
lacaci71
csendes tag
sziasztok!
Új vagyok a fórumon. Azt szeretném megtudni, hogy az asus p5k green alplapon hogyan kell bios resetet csinálni, azon kívül hogy ki veszem a bios akkumlátort, mert volt olyan alaplapom, hogy elég volt 5 percre ki venni, deolyan is, hogy 24 óra kellett neki. Nekem is az a bajom vele, hogy 1 éve vettem a lapot, de csak most akartam össze rakni. Rendesen össze raktam, a monitor világít, az lcd monitor üzem ledjezöldről narancsra vált mikor beindítom a gépet, de nem ad képet, még a biost sem mutatja! próbáltam egy pci e kártyával, és egy agp-sel is(mindkettő működik a másik gépben ) ,de egyikkel sem ad képet. és nem is sípol. A memoria egy DDRII 512mb 667 Mhz, a proci egy D915ös 2x2.8 as , 800as fsb-vel. elöre is köszönöm -
mrfusi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus P5B DELUX alaplapom aminek Intel® Quad-core CPU Ready támogatása van. Az lenne a kérdésem hogy Core2Quadok is beletartoznak a Quad-core-ba vagy csak a Xeon? Mert egy q8400-ast szeretnék és ha nem kell lapot cserélnem akkor nem cserélnék. Tehát bele tudom tenni a C2Quadot úgy hogy működjön tökéletesen vagy nem? Köszi a válaszokat!Az alaplap adatlapja:
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5B_Deluxe/ -
Neoka
aktív tag
Szisztok
Lehet egyszerű a megoldás, de nem tudok rájönni.
P5k-e laphoz vettem egy Samsumg 840-es SSD-t.
Már a bios sem akarja látni.
Próbáltam IDE és ACHI módban is.a legfrissebb bios van fenn.
MIt csinálhatok rosszul?köszönöm
-
szacsee
nagyúr
Sztem látatlanba mondom hogy ráhibáztál.
Gaabboorr:
Vezérlőpult - Felügyeleti Eszközök - Számítógép kezelés - Lemezkezelés oldalt majdnem alul.... vársz picit.
Ha látod a meghajtókat és látsz feketét, akkor jobb egér új partíció létrehozása, majd formázás.
Emlékezetből mondom W7 WVista rendszerekhez, de úgy rémlik fekete a partícionálatlan meghajtó színe a lemezkezelőben, de nézz rá az a bizos. -
Gaabboorr
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan gondom lenne hogy a tettem egy vinyót az SSD-m mellé. Az egyik az 1-es SATA csatin van a másik a kettesen. Nincs semmi gond meg fel is ismeri a windows meg everestben is látom hogy felismeri. De se Total commanderben semmi ilyen fájlkezelőben nem látom mint külön meghajtó. Mit kell csinálnom hogy lássam külön meghajtóként? Ja P5K alaplapról van szó!
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Pici telefon, óriás akksival?
- Mikrotik routerek
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mégsem kap tükröződésmentes kijelzőt az iPhone 17 Pro
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest