- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Monitor hiba topik
- Micro Four Thirds
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Asztrofotózás
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cuco
tag
Üdv Urak! Asus P5K Peremium ICH9R-el szerelt alaplapom van. RAID1-ben (SATA2 és SATA4-be dugva) jól megy. A kérdésem az lenne, hogy ha vennék egy SSD-t a rendszer vinyónak (és SATA1 dugaszba dugom) maradhatna-e a 2 vinyós RAID1-es adattároló tömböm, vagy összeomlana? És -tekintettel a RAID-es bios beállításokra- észlelné-e egyáltalán az SSD-t? Próbált már valaki ilyen öszvér megoldást?
-
Cuco
tag
Procimról egy 500rpm-es Noctua gondoskodik, erre a gép bootoláskor -talán az
alacsony fordulat miatt- megakad egy ventis hibaüzenetet és nyomj F1-et parancs
+ különféle sípolások után.Hogy tudnék megszabadulni a venti miatti hibaüzenettől és idegesítő sípolástól?
Gondolom a venti ellenőrzését kéne kiktatni, de lövésem sincs hogyan.
Valahol láttam egy táblázatot, hogy mit jelentenek ezek a sípolások, de már nem
tudom hol. Esetleg tudna valaki dobni erről egy linket? -
Cuco
tag
Hétvégén végre sikerült összeraknom és letesztelnem a gépem (P5K Premium).
Sajnos 44 fokkal az alaplap bizonyult a legmelegebbnek, na jó a 9600Gt után...
Szerintetek mi az az érték, ami hosszútávon is elfogadható?
Többi hőfok (idle-másolás) oldallappal/nélkül:
CPU: 32/26-28
MB: 44/38-39
GPU: 50/42-43
Táp (400W Zen): - /37-40
RAM: - /37-39 -
Cuco
tag
Másik meglepiként találtam még a dobozban 2 ventit, amit passzív hűtés esetére ajánl a gyár. Tuningmentes passzív (ha kell lefolytott) gépnél elhagyhatók szerintetek? Mert ha nincs más kiút, inkább kap egy 5V-os Noctuát, mint ezt a két kis -valszeg visító- légkavarót, ami az egész passzív koncepciómat hazavágná.
Nézegettem még az ajánlott mem. típusok felsorolását, itt feltűnt a Kingston KHX8500D2/2 2GB DDR2 1066MHz Non-ECC CL5 5-5-5-15 2.25V memória, ha használ valaki ilyet, a tapasztalatokat megköszönném! -
Cuco
tag
Ma megjött a Premiumom. Nem tudom, ki hogy van vele, de számomra ez a „réz” hűtőszerkezet igencsak alumíniumnak tűnik. A hp-k hatékonysága is gyanús, a felső különösen nagyvonalúan fut (?) a bordák között.
Egyébként csinos kis lap, nem is értem, hogy én milyen képeket láttam róla, ahol csak piros és lila kondik voltak. Esetleg régebbi verzió?A boltban garanciavesztéssel riogattak, ha újrapasztázom, ez most komoly?
Az alaplaphoz kapott könyv szerint 4db 2Gb-os modulnál „esetleg 8Gb-nál kevesebb memóriát érzékel az alaplapi chipset korlátai miatt” ez nekem új.
Próbálta már valaki telerakni a gépét, és ha igen mennyivel sikerült 8Gb alá menni a chipset korlátai miatt? Okozott pl. instabilitást is, vagy csak 8 helyett pl. 6 lett? És ez a probléma mem. típus esetleg mhz függő?
-
Cuco
tag
Lefekvés előtt még egy fársztó kérdés:
A Delux és Premium képeit nézegetve feltűnt, hogy a Deluxon szinte csak lila kondik vannak, szemben a Premium-mal, ahol kb. fele-fele arányban vannak piros kondik. A kérdés az hogy a színük (sajna a ráírt értékeket nem látom) mit jelenthet?
A piros a jobb, vagy a lila? Valami ötlet? -
Cuco
tag
Köszi!
Még 1 kérdésem lenne, az alaplap venti szabályozása kb. mennyire veszi vissza a ventiket? Mi a beállítási tartomány alja, lehet akár pl. 300-as fordulat is? Régebbi lapomon már 2000 rpm körül is sípolt az Asus probe hibát jelezve, remélem ezt már továbbfejlesztették, végülis volt rá 8 évük...
-
Cuco
tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem, lecserélem jó öreg P3-asom (CUSL2-C), szeretnék egy hasonlóan megbízható konfigot.
ASUS Deluxe/WiFi és Premium/WiFi között hezitálok. Nekem úgy tűnik a Delux a kedveltebb, de én Premiumhoz tudnék olcsóbban hozzájutni. Szerintetek melyik jobb számomra?
Elsősorban netezni, irodai alkalmazásokra kell, de azért legyen benne tartalék, ha kell, úgysem én fizetem…
A helyzetet bonyolítja, hogy passzív (esetleg egy max. 500rpm-es venti) megoldást szeretnék és ezért szívesen áldozok a gépem teljesítményéből is, úgyhogy tuningolni csak lefelé fogok.
Erre is irányulna első kérdésem: mennyire lehet visszavenni egy E8400-as procit ezekben a lapokban?
Mit engedne a BIOS? Lemehetnék akár 6x200=1200Mhz-re („nyári üzem”) is?
Egyáltalán ezt a procit problémamentesen felismerik ezek a most kapható lapok, vagy egyből biosozni kell?
A lapba 2x2Gb Corsair TWIN2X4096-8500C5DF és két Samsung (a Premiumban problémás?) F1 320Gb menne tükrözve. Szerintetek szeretni fogják egymást?
Esetleg egyéb ötletek, hogy mire figyeljek még, verziószám stb.?Segítségeteket előre is köszönöm és bocs ha hosszú voltam!
Most el kell mennem, este újra jövök. Sziasztok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ford topik
- gerner1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest