Új hozzászólás Aktív témák
-
-
veze
őstag
ha valaki IDE módban telepített windowsát is tovább szeretné használni AHCI alatt úrratelepités nélkül
akkor :[ahci_mod_engedelyezese_ide_modban_telepitett rendszeren] -
Essejó
veterán
Ezt a gépet 2 hónapja egy céges selejtezés kapcsán vásárolta az ismerősöm. Én takarítottam ki és telepítettem rá a rendszert. Nem használtak benne semmi külső VGA-t. Annyi történt amit leírtam, beleraktak + 2 Gb Ramot és attól kezdve, nincs kép, nem töltődik be a Bios, bár még ha be is töltődik akkor sem látszik.
-
Essejó
veterán
-
kazuma92
csendes tag
Köszi a tippet, F8as megoldással sikerült retenni az OSt, de a problémám az indítással még mindig fenn áll. Jelenlen ugy oldottam meg, hogy az elem nincs benne, és mikor kikapcsolom a gépet akkor áramtalanítom is, induláskor felnyomom az áramot, benyomom a gépet és pöcög. Csak épp mindig F2t kell nyomnom, illetve órám nem működik jól meg ilyen apróságok. A memória beállításokhoz nem nagyon értek, nézegettem biosban, de nem merem hozzá nyulni. :/ Esetleg tudnál segíteni, hogy mit kéne állítsak, ugy kb? kvr1333d3n9/2g 2 ilyen ram van a gépben. Vagy megpróbáljam ezeket elpasszolni és vegyek helyette olyat amit megeszik?
-
SRII
őstag
neked akkor szerencséd volt az óra emelésben, de természetesen nem várok nagy lépést előre csak ha már van akkor miért ne, a gondok nálam is fennálltak néha ritkán de valamiért kinőtte :d
ezt a procit 4GHz tudták felhúzni ami nekem van, ugaz nem akarom ezzel terhelni, de egy 2.2 GHZ ről 3.2 Ghz már jobb lenne, igaz nem sokat nyernék vele, ami eddig sem futott el rajt ezután sem fog, csak már 8 éve van meg és már itt lenne az ideje egy kis órajel emelésnek, de sajna mint ezelőtt most sem jött össze, overloking manuál ott alapba beadja a 200 -at ha beírok 220 akkor elmentem újraindul és már f2 default load biost kéri, semmit nem elmentem most, így el vagyok keseredve rendesen.
hmmm ugy is összejön
-
Roberto76
tag
Köszönet!
Mást is megkérdeztem, és ua azt mondta, h a lemezzel (Win7) lesz a gond.
Amit küldtél azzal el leszek este azt hiszem.
De elsőként megkérdezem a Win7 forrását h mi a helyzet.Amúgy ha nem gond még keresnélek priv-ban, mert érdekelne a procid felhúzása, és a RAM-okkal való tapasztalataid. Én annyira szeretem a lapom és a procim, h nem szívesen válnék meg tőle, de nem bánnám ha gyorsabb lenne a vas.
-
-
Roberto76
tag
Igen a lényeget hagytam ki. :-)
Szóval rögtön az első lépés. Dvd betesz, biosban beállítom hogy a cd/dvdről bootoljon. Elindul felpörgeti a lemezt, majd kiírja h tegyek be mást, mert nem tud miről bootolni. Próbáltam Win7 32 bitest, ugyanaz az eredmény. Próbáltam másik Win7-el, de detto. Az Xp 2007 decembere óta fent van, stabilan teszi, tette a dolgát, ezért is vetettem rá magam olyan nehezen h váltsak. Bios a hibás? 0701-es van fent,amit gondolom frissíteni kellene, de a Biosban nem tudtam betallózni az újat. (nem találta a C:\) Floppym meg nincs. -
dealerman
aktív tag
Köszi ezt is !
amúgy sikerült így : lap ki magába csak a proci volt benne,elem ki,cmos clear jump be,és a 3 tűs chassis jumperolónál a két egymás melletti pinre egy jump (ami benne is marad) ez így állt kb fél órát,míg gondolkoztunk a haverral
na most raktam bele egy másik elemet,de ez se vadi új,mert gondoltunk arra is,hogy gyenge már ! hogy emiatt,vagy mi csináltunk valamit jól,na ez jó kérdés,de így tökéletes !!! biost is be tudtam állítani,és már nem írja ki ezt az asus betegséget
de az biztos hozzá nem nyúlok többet,örülök,hogy megbírtuk csinálni
remélem többet nem fog ez a probléma jelentkezni...........
-
pinkrain
csendes tag
Köszi a válaszokat!
Érdeklődtem mástól is ez ügyben, és olyan segítséget kaptam, hogy mint hardveres Raid ként csináljam meg, ekkor viszont újra kell telepíteni a rendszert. A Windows a HDD-n van, a gyakran használt állományok meg az SSD-n.
Meg láttam egy másik megoldást is, itt szoftveres gyorsításról van szó. Ezen a linken van a leírás:
[link]Lényegében ezzel tudom kiváltani a színtisztán ssd-s megoldást. A szoftveres gyorsításnál azt írta hogy 3 másodperc lesz a különbség a hibrid és a sima SSD betöltése között.
Ti mit szóltok ehez?
Üdv
-
LadaLord
aktív tag
Miért is ne lenne értelme? Én sokáig AHCI nélkül használtam a Samsung 830 SSD-met az Asus P5KPL-AM EPU lapommal, és úgyis ég és föld volt a különbség a vinyóhoz képest... Nagyon megfürgült tőle a rendszer. És mióta az új gépemben van benne az SSD AHCI-val Sata 3-on, sok különbséget nem érzékeltem a régihez képest. Egyedül bencsmárkban dob így többet, az AHCI miatt bizonyos részében jóval többet ad, de a gyakorlatban, mindennapi használat mellett semmi különbséget nem érzek. Gyors volt úgyis, meg így is.
A logout-on lehet találni SSD beüzemelési útmutatót. Ott érdemes rákeresni.
Üdv,
T. -
Winnie77
csendes tag
Köszi a tanácsot, letöltöm az ott talált µTorrent verziót, meglátom, azzal megy-e az egész. Az az igazság, hogy amíg az XP-t használtam, semmi bajom nem volt a torrentezéssel, mióta SSD került a gépbe és rá felkerült a Win7, a µTorrent folyamatosan fagyasztja a rendszert, a Deluge futása pedig a DLINK DIR-600-as routert állítja meg, folyamatosan resetelni kell.
-
Winnie77
csendes tag
Irigyellek érte, nekem sajnos nem megy. Ha a µTorrent megy a gépen, akkor kb. 20 percen belül lefagy. Ha nem fut, akkor nincs semmi baj, akármennyit megy fagyás nélkül. Felraktam a Deluge-ot, ezzel viszont az a baj, hogy a DLINK routert lövi le egy idő után. Van valami ötlet?
-
Taylor1235
csendes tag
Stabilnak stabil volt, igaz nem adtam neki túl sokat, feszt meg nem is akartam emelni.
De mivel játék közben semmit nem ért így gondoltam ketyegjen alap órajelen.Ha már stabilitás, abban tudtok segíteni, hogy miért felejti el a bios a beállításokat?
Van, hogy napokig, hetekig minden rendben, aztán random fogja magát és indításnál hangjelzést sem ad, csak felpörögnek a ventik. Bekapcsológombra nem reagál, csak ha nyomva tartom, ill. resettel ujra indul, de már ugy, hogy mindent elfelejtett.
- elemet cseréltem, zsír újra, meg is mértem, tudja amit kell, kitisztítottam a helyét is.
- billentyű nincs beragadva
- a rádugott eszközök jók
- darabjaira szedtem, kitakarítottam minden csatlakozót
- jumperek is a helyükönszóval elképzelésem sincs mi a baj. Nem is melegszik különösebben.
A memóriákkal játszottam egy darabig, DDR3 nem tetszett neki, el sem indult, DDR2-ből most 4 kingmax 800-as van benne, de ezekkel megy duálban, kékhalál, fagyás még sosem volt.
Még régebben ide vinyó volt benne, lehet csak én képzelem be de mintha akkor többször játszotta volna.
Hab a tortán, hogy igaz nagyon ritkán de leállni sem hajlandó. -
szacsee
nagyúr
Sztem látatlanba mondom hogy ráhibáztál.
Gaabboorr:
Vezérlőpult - Felügyeleti Eszközök - Számítógép kezelés - Lemezkezelés oldalt majdnem alul.... vársz picit.
Ha látod a meghajtókat és látsz feketét, akkor jobb egér új partíció létrehozása, majd formázás.
Emlékezetből mondom W7 WVista rendszerekhez, de úgy rémlik fekete a partícionálatlan meghajtó színe a lemezkezelőben, de nézz rá az a bizos. -
-
Totti101991
csendes tag
Sziasztok! Van 1 P5k-m! a memória nekem is szarakszik néha, a sárga foglalatokba nem szereti, most a feketébe van a 2X1Gb! az integrált hálókártyát látja fel is raktam neki de nincs csatlakoztatva szerinte a kábel. Raktam bele működő kártyát is, 3 félét is, de ugyan ez a probléma. A vidi kártyám is megfőtt, játszás közben kékhalál, NV4_disp erre a fájlra irta a hibát, ujrainditottam és azóta ismeretlen adapter, megy rendesen de mintha nem lenne feltelepitve (gögetéskor szaggat a kép) . Már a bioszba is bepontozza a képet! Mi lehet az oka?
-
Gabesz27
csendes tag
Köszi az ötleketet és a segítséget, úgy néz ki, hogy tutitra a táp a rossz, mert egy másikkal egyből ment pöccre. (már majdnem vettem hozzá egy másik alaplapot
)
A rossz táppal szerinted érdemes kezdeni valamit (javíttatni,stb) v. kuka?
Esetleg tudnál egy mostanság jól bevált tápot ajánlani, 400W körülit? (jó lenne az Aqua kinálatából mert az útba esik) kb. 10-12eFt körül... (vagy szánjak rá többet?)
Köszönöm mégegyszer. -
Gyíkac
aktív tag
jaj meghót..
báár előtte a procit felvettem 1.5v-ra amin már szépen ment 3,5-3,5 ghz-ngondoltam oda csapok a ramoknak is.. 1500 cl9 -be (gyárolag cl7-es)
tettem már bele ddr2-őt is, de semmi.. elemet is cseréltem, egész estére áttettem a bios resetet + elem kivételt. semmi
most itt van mellettem levett chipset hűtéssel
és az is csak lassan langyosodik... olyan 3-5 min után kezd langyos lenni.és minden vetni max forog de már előásom a diagnosztikai karim..
-
Leslie1984
tag
Igen a memória a nyitja a dolognak nekem is van egy P5kc-m probálgattam a ddr3-at egy darabig megy meg tuningolható, de sajnos a rendszer instabillá válik, én két féle ramot is használtam sajnos egyik sem vált be mindkettőnél az a jelenség hogy egy darabig bírja aztán egy idő után else szeretné indítani magát a gépezet. Így fogtam magam és vissza raktam ddr2-es ramokat azokkal viszont hibátlan.
-
Heyman
aktív tag
-
aszti93
aktív tag
igazából nem csak a ddr3 terén kérdéses. a procikat is válogatja némelyik. mégmielőtt lecseréltem a E8200-asomat egy Q8200-asra visszanéztem a topic-ot és gyakorlatilag mindenki azt írta hogy a 4 magos procikat utálja főleg ha tuningolják. én valami eszméletlen mázlista lehetek mivel a lap nagyon is szereti (2700Mhz-n fut és atomstabil). én egyenlőre semmi pénzért nem cserélném el főleg hogy igen jutányos áron jutottam hozzá (7k) kb.8 hónapja.
-
uzsidoboz09
csendes tag
Szia!
Egy audigy se hangkártyám van átraktam más helyekre(de a eredeti helyén is), és azt vettem észre ha zene szól és van hálózati forgalom akkor minden más tökéletesen fut csak a zene szaggat néha be, ha viszont nem szól akkor beakad minden egér stb. egész gép lelassul, van vmi összefüggés?
-
uzsidoboz09
csendes tag
Másnak sajnos nincs ilyen problemje... :S
xp alatt anno nem volt gond csak win 7 meg vista alatt
Vírus tuti kizárva már ezer dolog alatt át lett scannelve plusz újratelepítés után is jelentkezett 3 éve zonalarm eredetit használok, sztem az egyik legjobb...Driverra ill irq ütközésre tippelek, de egyikkel sem tudtam mit kezdeni, azt hiszem teszek még egy újratelepítési kísérletet, meg megpróbálom hangkártyát máshova átrakni hátha ez megoldja az ütközést...
köszi a segítséget
-
kBruce
csendes tag
Nekem az FSB 370, a szorzó 9x. Lehet hülyeséget mondok de nézelődtem az everestben és mintha mindig akkor lett volna stabil ha a DRAM
SB arány 16:10 környékén lenne. Megpróbálom levenni a szorzót és még feljebb állítani az FSB-t. Meg nézelődök még a fórumban. Ja meg beszélek a boltban a sráccall, ha tudok.
Köszönöm a segítséget.
-
kBruce
csendes tag
-
kBruce
csendes tag
Próbáltam külön is, úgy sem lett jó. Állítottam az időzítésen, semmi. Most frissítettem a BIOS-t - még a windows előtt kifagy. Úgy hajlandó elindulni ha leveszem 1000 Mhz-re. Nem tudom hogy így hagyjam-e, de olyan lassúnak tűnik az egész rendszer. De legalább most stabil.
-
szabilinux
csendes tag
Köszönöm a választ és a segítséget. BIOS reset után egyből elindult, az elemet nem vettem ki. Viszont valamiért a 11.10 -es Ubuntum nem indul el az SSD -ről. Egyszerre villog a Caps Lock és a Scroll Lock LED a billentyűzeten a Grub után. Ha vissza rakom a régi DDR2 -es ramokat, akkor hibátlanul megy újra. Megpróbálom újrarakni, hátha segíteni fog, de nem értem mi baja lehet RAM cserétől a Linuxnak.
-
szabilinux
csendes tag
Sziasztok!
veze: nekem is Asus P5KC lapom van E6750 -el. Eddig 2x1G DDR2 Geil ram volt benne. Ma próbáltam helyette 2x2G Kingmax DDR3 1333 -at, de nem indul el vele sehogy. Egy modullal se vagy kettővel se. Mi a trükkje, hogy elinduljon? Olvasom, hogy többőtöknek megy ez a lap 1333 -as DDR3 -al. A lap specifikációjába ugye ez van: "2 x DIMM, Max. 4 GB, DDR3 1333(O.C.)/1066/800 Non-ECC,Un-buffered Memory Dual Channel memory architecture" Hogy kell érteni ezt "1333(O.C.)" ?
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat.
-
Longhandd
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fedora Linux
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Adobe Photoshop
- Okos Otthon / Smart Home
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED monitor topic
- A zászlóshajó élmény újradefiniálását ígéri az Infinix Note 50 Pro+ 5G
- További aktív témák...
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- MSI PRO B760-P DDR4 II Alaplap
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest