- SSD kibeszélő
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- RAM topik
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anarkhon
csendes tag
Itt van ni
A sima zöld "Global" -ra ráklikkelsz és jön is lefele
(nomeg persze először kiválasztod hogy milyen oprendszerhez kell,de Bios-nál tökmindegy) -
vazimódó
senior tag
Szia!
Köszi a segítséget.
Nem gondolom hogy a vga lenne.
Sikerül elindítanom a gépet majd egy kis pukkanás szikrázás és szag kíséretében leáll.
Úgy vettem észre hogy a lpa hátulja felől jön a szikrázás proci körül.PH5.5: Szia! Köszi neked is. Szerintem valami lap, fesz gond lesz, zárlatra tippelek.
-
VinoRosso
veterán
Nincs melléklet, csak odaírják a BIOS-ba egy két mondatban pár fícsör mellé hogy mi lesz ha erre meg arra állítod. Nem tom, hogy cerka nékül is dropmentes e, mert nekem van rajt cerka, de egy határon túl ezzel is droppol load alatt. Viszont ha enabledre állítom a load-line calibrationt, akkor nem droppol load alatt semmit.
-
vagamo
őstag
Nekem is hasonló gondom volt és azt hiszem úgy sikerült megoldanom, hogy :
-Rádugtam a gyárit (ami a levegőben lógott)
-Elindítottam be bootolt
-Ujraindítottam arendszert
-A boot menüben a power > CPU fan speed (Ignored-re) állítottam és a CPU Q-fan Controlt ( Disabled-ra )!
-Aztán az újraindításnál már leveheted és nem riaszt!Ha minden igaz így sikerült, nekem már nem jelez!!!
Ha nem egyértelmű a Használati 4-28 oldalon megtalálod!
-
szacsee
nagyúr
Lehet kell neki egy kis + fesz a ramoknak, amíg pl teszt alatt kézmelegek, addig jók, ha túl forróak, akkor már sok a fesz.
Amúgy a leírásában benne van mennyit tolhatsz neki. Ha 1,8 V van ott ,akkor nyugodtan 1,95 V-ot is, ha meg 2,1, akkor max 2,25-öt.
Dobj rá újabb biost ha van hozzá. -
szacsee
nagyúr
Ha ugyanolyan színüben vannak a ramok akor megy a Dual Channel, ha másképp (sárga-fekete), akkor nem megy (sebességkülömbség, ami elég nagy).
Ha ugyanolyan ramok vannak nálad, akkor megy a DC, van aki azt mondja, hogy az A2-B2-ben jobban mennek a memók (vagy fordítva nemtom). Sztem fesz kell neki, vagy nem szeretik egymást. -
szacsee
nagyúr
Gyári coolered van fölösbe?
Ha van akkor dugd rá a cpu cooler helyére azt az Asus-t meg máshova, mert lehet az kavar be (csak dugd rá nem kell a hűtőt rárakni, mert macera, meg lehe akkor sem lesz jó, de egy próbát megér). Utána átbaszásból át kell vmit állítani biosban, de nemtom mit, mert nekem gyári van (a logouton van egy konfigösszerakásos cikk, amivel szívott a csóka, azt olvasd el, hátha leírja benne). Asszem ez is bekavarhat. -
szacsee
nagyúr
Részletesebben írd le a konfigod!
Próbáltad 1 memóriával?
Esetleg nézd meg hányas bios van rajta.
Majd utána írd le mi a helyzet, oszt segítünk.Dobj a ramokra egy kis feszkót, a geilek szeretik, amúgy milyen időzítésen mennek?
Ha nem jutsz semmire, akkor állítsd az AI overclock-ot manualra és kézzel állíts be mindent.
Gyári cooler van rajta (4 pin), vagy más (3-pin)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest