Új hozzászólás Aktív témák
-
PH 5.5
aktív tag
válasz
Dolphin #14898 üzenetére
Nem valószínű, hogy elindulna P5KC biossal, teljesen mások a verziószámok is.
Nekem is volt ilyen gondom, szerencsére volt donor, így viszonylag egyszerűen meg lehetett oldani, de addig elég ideges voltam.
Ha nincs más megoldás, akkor ezt javaslom: [link]
Még az a szerencse, hogy ezt a fajta bios chip-et a legkönnyebb kiszedni, így kevésbé macerás a dolog. -
Dolphin
tag
kössz szépen! márcsak 1 működő bios chip kellene..:/
és ha mondjuk 1 P5KC bios-t teszek be a P5K-ba? beindulna addig, h flesheljem?
-
üdv.
most tervezek vinyot venni.
van egy P5K alaplapom és az a kérdésem hogy támogatja-e a SATA3-at?
- HDD WD 1.0 TB/SATA3/64M (WD1002FAEX) Caviar Black: 20.990,-
ezt a vinyot néztem ki Gianni-nál. (reklám helye)
csak nemtom hogy kezelni fogja-e a lap vagy sem -
Dolphin
tag
Az én gondomra tudna valaki válaszolni!? előre is kösz!
-
Zomb€€
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy sima P5K lapba mennek-e a Q9x50 procik?
Most 450-es fsb-vel pörget egy C2D6300-at. -
Crytek
nagyúr
Amúgy ezt mindenkinél csinálja tuningnál? Ettől nem lesz baja a gépnek?
-
Crytek
nagyúr
válasz
shteer #14884 üzenetére
Bioshoz nem nyúltam az gyári.
3.2-re huztam a procit és csak ezekhez nyúltam semmi máshoz:
AI Overclocking: Manual
CPU Ratio Control: Manual
Ratio CMOS Setting: 8
FSB Frequency: 400
PCI-E Frequency: 100
DRAM Frequency: 800static read control: disabled.
spread spectrumok: disabled.CPU-nak 1.35V feszt adtam.
-
Crytek
nagyúr
Asus P5K alaplapom van.
Ha tuningolom a procit (adok kis feszt a procinak) akkor azt játssza el a gép minden bekapcsolásnál hogy: Benyomom bekapcsol rögtön lekapcsolja magát majd visszakapcsolja magát.
Azt mondták ez a feszültségvédelem.Ezt nem lehet valahogy kikapcsolni? -
Tiby_83
tag
válasz
zsoldi80 #14879 üzenetére
Ja értem most már.
Igazából koromnál fogva nem játszok a gépen. A 3450-est azért vásárlotam, mert olvastam, hogy a 3xxx-től már tudják a hd filmek hardveres gyorsítását. De lehet majd tényleg kerül bele valami normálisabb és akkor valóban jól jönnek az infóid. Milyen teljesítményűben gondolkozzak?
-
zsoldi80
tag
válasz
Tiby_83 #14878 üzenetére
Ugyebár a sapphire radeon hd 3450-n nincs külön tápcsatlakozó. Most még elég a 350W. De ha erősebb videókártyát veszel, aminek kell külön tápcsatlakozó, akkor már lehet, hogy kevés lesz a 350W. Így értettem. A tápegység márkájával nincs semmi baj, a legjobbak között van a hatásfoka és a megbízhatósága, bár én jobbnak tartom az Enermax-ot, a Tagan-t a Chieftec-et és a Corsair-t.
-
Tiby_83
tag
válasz
zsoldi80 #14874 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszod, nagyon sokat segítettél!! Akkor nem agyalok többet, így pakolom fel a ventiket, ahogy mondtad. Egyet hátra, az mondjuk van már gyárilag a CM Elite 335-ös házamhoz és teszek egy 12-est előre. A videókártya hűtést meg felteszem a ház oldalára. Coolink swift2-es ventiket néztem ki. A proci hűtőm egyébként egy CM Hyper TX3-as. Sztem az jó, legalábbis nagyon sokat olvastam utána és ezt dícsérték. Egyébként nem terhelve a procit 1100rpm-el 1.mag 34; 2.mag 31 fok.
Van még egy FSP 350-es tápom, ami szintén viszi k a meleg levegőt.Tényleg nagyon örülök a hasznos tanácsaidnak, sokat segítettél!
Üdv -
zsoldi80
tag
válasz
Tiby_83 #14873 üzenetére
Az északi híd általában a processzorral kommunikál és közvetíti az adatokat a déli híd irányába, PCI-express sávokat biztosít egyes eszközöknek és vezérli a videokártyákat. A déli híd vezérli a Parallel és SATA eszközöket, az USB-ket, az ide/ floppyt vezérlőket és minden más alaplapra integrált eszközt
.
A videókártya nem számít, hogy 2.0-ás, mert az eszközök visszafelé kompatibilisak. A különbség csak annyi, hogy a 2.0 annyival tud többet az 1-esnél, hogy nagyobb feszt, és nagyobb sávszélességet tud leadni az alaplapon keresztül.
A videókártyádat én mindenképp meghűteném egy plusz ventivel. A procit nyugodtan tuningolhatod, főleg, ha valamilyen normális hűtés van a procin. Ettől a déli híd elméletileg nem lesz melegebb, mivel az előbb is írtam, hogy a procival az északi híd kommunikál.A lényeg pedig, hogy a ház belseje rendesen hűtve legyen. Egy 12cm venti húzza be a levegőt (elől), egy másik pedig tolja ki (hátul) a ház belsejébe keletkezett hőt. -
Tiby_83
tag
válasz
zsoldi80 #14872 üzenetére
Igen, van a Pci-e ben egy sapphire radeon hd 3450-es videókártya. (passzív hűtéses) A kártya PCI-e 2.0-as, a lap meg 1.0-ás. Lehet itt a bibi? Túlzottan gyötri a "kis déli hidamat"?
Mi a véleményed egyébként erről az alaplapról, Neked bevált? Most egy C2D E6600 (2,4Ghz) van benne, a későbbiekben szeretném tuningolni. Szerinted ha tuningolom melegebb lesz a déli híd, vagy független ettől mivel ez a pci kártyákat vezérli?
Köszi az infóidat!!!
Üdv -
zsoldi80
tag
válasz
Tiby_83 #14871 üzenetére
De, lehet. Volt ilyen lapom korábban és emlékeim szerint azon is forró volt a déli híd. A déli híd vezérli a pci-foglalatokat, ha valamit használsz bennük, akkor biztos melegebb lesz. Én anno telibe hűtöttem a lapot 3db 12cm ventivel, és akkor már nem volt forró.
Egyébként a P5Q-E lapomon egyátalán nem meleg a déli híd... -
zsoldi80
tag
Hali!
Van itt nálam egy P5K-pro lap, amin sehogy sem akarnak a kingston hyperx 1066-os ramok dual-ba menni. Single-módban mennek. Valakinek valami ötlet?
-
Tiby_83
tag
Sziasztok!
Nemrég sikerült szert tennem egy asus p5k pro típusú alaplapra, amit már régóta vadászok. Összeszerelés után megnéztem, hogy milyen melegek a chipset hűtőbordái és azt tapasztaltam, hogy az É-i híd bordája meleg, de elviselhető, viszont a PCI-E melletti (jobbra) jóval kisebb chipset borda nagyon forró. Szerintetek ez normális vagy, ne törődjek vele? (C2D E6600-as proci van benne tuning nélkül)
Arra gondoltam, hogy a ház elejébe beszerelek egy 12cm-es ventit a hűtés miatt, vagy cseréljek hűtőbordát egy nagyobbra vagy vegyek egy kis 4cm-es hűtőt a bordára?
Segítségetek köszönöm!
Üdv -
Dolphin
tag
Sziasztok! nekem 1 BIOS frissítést követően elszállt a bioszom, valamiért megszakadt, és utánna már be sem indul szinte. felpörög, kikapcsol. Tudnátok segíteni esetleg? vagy 1 másik BIOS-t keríteni valahonnan...
-
The DJ
addikt
Nemrég szert tettem egy P5K Pro lapra. Ebben jelenleg egy E4400 muzsikál, amit egy TX2 hűt. Ezekhez párosul 2x1 GB Kingston Hyper-X 1066-os memória. Jelenleg 800 Mhz-en járnak dual-ban 4-4-4-12-es időzítések mellett.
Kérdés: Megéri-e 1066-on járatni őket mondjuk CL5-ön? (Elvileg úgy viszi az 1066-ot) Vagy esetleg így 800 Mhz-en, de alacsonyabb időzítésekkel a gyorsabb? Sose tuningoltam, mindent alapon használtam mindig, de jelenleg piszkálja a fantáziámat, hogy miként lehetne elérni az optimális teljesítményt. A procit is meghúznám picit, mert úgy hallottam az E4400-ak elég hálásak a tuningban, de nem tudom, hogy elég-e csak az FSB-t emelni vagy miként is kéne ezt kivitelezni.
-
veze
őstag
sziasztok !
asus p5kc lapom van amin pci-e 1.00 ás a videokártya foglalat van
kérdésem hogy pci-e2.00 ás videókártyát betehet e ebbe a lapba elindul e vele, és müködik e?
nvidiás kártyára gondoltam ( gtx460 - 768 Mb ) -
nevo
aktív tag
p5k vagy p5k pro jobb egy win7/64bit és egy q8200-es proci alá.
Néztem a letöltőközpontot és ott a p5k-nál nem támogatott a win7
-
zso73
veterán
válasz
Ch4r0n #14856 üzenetére
Kingmax ram FSB 400, és DRAM 960MHz-en a leggyorsabb.(Tapasztalatom szerint.)
És ezen a frekin még stabil a P5K lapokban. Tegyél próbát !! Az 1066 MHz nem jelent semit. Kisebb időzítésekkel, akár 800 MHz-en is gyorsabb lehet a ramod, mint 1066-on. Gagyibájt szereti a Kingmax ramokat. -
Ch4r0n
tag
Sziasztok!
Nekem is egy sima ASUS P5K alaplapom van, eddig Kingmax DDR2 667 MHz 1x1GB volt benne és gond nélkül működött minden.
Azonban tegnap bővítettem Kingmax DDR2 1066 MHz 2x2GB-ra.
Legnagyobb meglepetésemre mikor bekapcsoltam a gépet a szerelés után csak felpörögtek a ventik aztán semmi kép csak fekete képernyő, még a biosig se jutott el. Azt hittem nem gáz csak kell egy bios reset az alaplapon.
Ezzel annyit értem el, hogy a biosba betudtam jutni, de az újraindításnál megint feketeség. Próbáltam 1 modullal az összes szlot-ot de semmi változás.
Végül az hozta meg a sikert, hogy a bios/advanced/DRAM Frequency-t AUTO-ról manuálisan DDR2-800MHz-re raktam. Így stabilnak tűnt, játszottam is rajta.
A kérdésem az lenne:
Szerintetek mennyit számít számít ez a MHz kiesés a sebességben? Illetve van lehetőség valami modon elérni a 1066-ot vagy nem érdemes törnöm magam? Szenvedjek még a 800 és 1066 közötti intervallummal vagy örüljek, hogy megy így? Mert ezek szerint minden rossz értéknél bios resettel tudok csak újra próbálkozni.
Direkt úgy vettem a ramot, hogy tudtam támogatja a lap a DDR2 1066-ot, erre tessék most elég ideges vagyok...
u.i.: legújabb bios van fent. Illetve lehet, hogy nagyobb feszültség kéne az 1066-on, hogy megmozduljon egyáltalán? Csak azért ennyire már nem vagyok benne a témában...
Valaki segítene?
Előre is köszönöm!
Üdv: Charon -
N_A_S
veterán
Sziasztok!
Melyik lap a jobb?
P5K-VM vs P5KPL-AM
Létezik az hogy a P5KPL-AM-ben nincs AHCI
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Tiger89 #14853 üzenetére
Mivel processzora válogatja ezen értékeket, így nézzünk egy konkrét példát.
Legyen szó erről a processzorról: E8600
Látható, hogy 3.33GHz azaz 3333 MHz-en fut. Az FSB-je 1333MHz, de mivel ez ugye quad pumped, így az alap FSB 1333/4=333MHz.
A proci 3333MHz-es órajele pedig 10x333MHz. tehát a proci szorzója 10.
Alapesetben beállítod BIOS-ban a legmagasabb memória órajelet -> memóra arányt, amivel legnagyobb órajelen fog futni a memória.
Ezután, ha nem kívánod tyuningolni a procit, akkor az FSB-t emeled, miközben a proci szorzót csökkented. Jelen esetben pl. 9x370=3333MHz vagy 9,5x350=3333MHz vagy 8,5x392MHz=3333 stb... Tehát a proci alapórajelét elosztod az éppen használt szorzóval, így megkapod mekkora FSB kell mellé, hogy a proci alapórajelén üzemeljen.
Az FSB emelésével nőni fog a memória órajele, míg a proci szorzó csökkentésével bizonyos szorzó-FSB pároknál alapórajelen fog üzemelni a processzor.
Remélem érthetően fogalmaztam
Mod:
A proci tuning annyiban különbözik a leírtaktól, hogy a szorzót nem csökkented vissza, így a proci is magasabb órajelen fog üzemelni. Persze bizonyos órajeleknél már esetleg más beállításon is módosítani kell a BIOS-ban, hogy stabil legyen a működés. De erre van másik topic: Tuning, kezdőknek, szájbarágósan -
AtHoS
nagyúr
válasz
Tiger89 #14850 üzenetére
BIOS-ban a CPU résznél kell matatni.
Ha nem akarod húzni a procit, akkor a szorzó csökkentésével egyetemben növeled az "FSB"-t. Persze előbb számold ki a szorzó-FSB párokat. Ezután a memória sebességnél látnod kell, hogy mekkora órajelen fog futni az aktuális beállításokkal. Mondjuk nem ismerem a lapodat, de a P5K Premium BIOS-ában ha állítom az FSB-t, akkor mutatja a egyből a memória várható órajelét. Ez elég hasznos funkció. Persze a memó arányt is lehet állítani, de neked a legmagasabb órajelre van szükséged alapból is, hogy ne kelljen túl sokat emelni az FSB-n.
Egyébként jópáran mondják, hogy szintetikus programokon kívül nem venni észre, hogy a memória 900-on vagy 1200-on üzemel. Véleményem szerint azért belejátszik ebbe a memória időzítése is erősen. Szóval meg kell találni azt az optimális sebességet, ahol a memó még értelmes időzítésekkel képes működni.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Tiger89 #14848 üzenetére
Asus oldalán található ez az információ a lapodhoz: "DDR2 1066(O.C.)/800/667"
Ez alapján túlhajtással tudja az 1066MHz-et, tehát emeld az "FSB"-t az 1066-hoz
-
Tiger89
tag
sziasztok!
vettem egy p5kpl am epu lapot és nem hajlandó 1066on pörgetni a ramjaim. az elötte lévő lapom vitte őket, annyival volt más hogy se kiadás volt. van valami bios beállítás, vagy csak simán nem kompatibilis?
-
Hopo82
tag
a gigabyte g41m-es2l lappal meg megy rendesen mert vettem azt a procihoz ma :S szval azt meg érdekes módon akkor birja a táp? a bios meg 1201-es van az asus lapon és nem megy a biosba belép utánna mikor ujraindul akkor meg semmi am volt rátéve 600-as táp is azzal sem ment igy hát valamiért nem szereti a q6600-ast az asus p5k sajna :S
-
Hopo82
tag
Valaki nem tudja hogy miért nem megy a sima Asus P5K lappal a q6600-as proci? asszem a bios 12.01-es valaki ha tudja irja meg please most emiatt vennem kellett sürgősen egy tré gigabyte G41M-S2L-es micro ATX-es deszkát :S
-
mmdms
addikt
Nem jutok dűlőre a lapommal. Eddig 3200-on használtam a procit, minden alapon, csak a ramokat állítottam 5-5-5-15-re, mivel 4 modullal nem hajlandó cl4 be menni csak nagy fesszel. A minap meg akartam próbálni, hogy a mafia 2-n hoz-e valamit egy kis plusz kakaó, de az istenért sem sikerül még 3,4-en se stabilan tartani. Minden feszt feltoltam az egekig próba erejéig, de 4 modullal semmi. 3 modullal 3,5-ghzen gond nélkül megy egy kis core voltage emeléssel, de amint beleteszem a 4-et még a biosig se jutok el. WTF?
Amióta visszajött gariból a lap, nem jó a hangkari, és egyáltalán nem megy a tuning. Előtte 940 MHz-et mentek ugyanezek a ramok együtt gond nélkül, ráadásul cl4-be. Valakinek valami tippje?
-
Zolius
csendes tag
Sziasztok!
Van egy sima P5k alaplapom. Tökéletesen működik, de azért van két hülyesége.
Ha nem kapcsolom le a tápot, mindig tökéletesen indul, de ha kikapcsolom (kihúzom) akkor előszór mindig elindul és megáll egy-két ms-re és utána rendesen elindul.
Ezzel így nem is lenne gond, de már kétszer is előfordult, hogy ha új vinyót teszek rá, utána egyszerűen nem indul, csak felpörög és megáll... csak egy valami segít
BIOS elem ki, reset, tíz perc és utána indul...
Mitől lehet ez? Ötlete valakinek
BIOS (1201)
Proci E6300 Gen2.
Memoria CSX 4x 1GByte 800-as.
Semmi nincs húzva.
Előre is köszi -
Regirck
senior tag
válasz
sirdenis #14837 üzenetére
Sziasztok,
lenne egy kis problémám.
Van 4db Kingmax DDR2 1066Mhz ramom és fesz emeléssel sem tudom ennyin futatni. Max a 800MHz amit visz.
Gondolkodtam, hogy tuti, hogy máshol is kellene egy kis plusz fesz, de azt nem tudom, hogy hol kellene.Tudnátok konkrét biosbeállítást javasolni az én gépemhez vagy akkár a sajátotokat leírnátok.
Segítséget, hozzászólást és leírást előre is köszönöm!
-
Prymus X.
tag
válasz
sirdenis #14834 üzenetére
Hogyan tudtál rátolni egy IDE HDD-t és DvD-t is egyszerre. Csak egy PATA port van az alaplapon.
Amúgy csak SATA-t hasznaltam ebben a lapban. Sajnos nem tudok segíteni. Én is csak a jmicronos alaplapi leírást tudom javasolni. Be kell kapcsolni és IDE funkcióra állítani.
-
sirdenis
tag
Hello!
Segítségeteket szeretném kérni! Van egy p5kc lapom és IDE-s hdd + dvd. A problémám pedig az h nem ismeri fel. Fel se pörög meg nem is világít. Azt a jmicronos cuccot már állítottam mindenhogy de sémmi. Előre is köszi!
-
Prymus X.
tag
Sziasztok. Érdekes kérdésem lenne. Remélem tud valaki segíteni.
Asus P5KC alaplapon csináltam RAID0-t. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom elérni, hogy a windows 7 lássa a sima mezei sata portokra csatolt nem RAID winyókat is? BIOSban esközkezelőben szerepelnek, de a windos nem látja őket.
Remélem valaki tudja a megoldást előre is köszi.
-
arpi6k
addikt
Na megvan az Asus Xonar DS. Kész felüdülés volt letiltani azt a szutykot.
-
PH 5.5
aktív tag
válasz
forguet #14824 üzenetére
A Kingston-okat újonnan vetted? Ha nem, akkor megnézted őket memtest-tel?
Tegyük fel, hogy hibátlanok, akkor első lépésben a mem időzítéseket manuálisan beállítanám cl6-ra, egy kis plusz feszt mindenképp adnék nekik (4 modul esetében erősen ajánlott), mondjuk 1,9-1,95 Volt valószínűleg elég.
A bios verziót is érdemes megnézni, ha régi, akkor érdemes frissíteni.
Ha ezek után stabilan működik, akkor meg lehet próbálni kicsit játszani az időzítésekkel.
A DRAM-FSB arány 1:1? -
forguet
senior tag
Sziasztok!
Memória bővítésre adtam a fejem.
Van benne 2x1GB PQi CL5 800-as modul, és vettem még 2x1 GB Kingston CL6 800-ast.
Mindegyik RAM külön működik, az alaplapon jók a slotok, mindent cserélgetős kombinációt kipróbáltam, de nem működik egyben a 4GB.
A bootup screenen még kiírja h 4096MB ok, de a win7 már vagy nem indul el, vagy kifagy 1 percen belül.Az alaplap mezei P5K, a proci 8x400-on megy (e6600)
Van vkinek ötlete, h milyen beállításokkal próbálkozzak a BIOSban?Előre is köszönök minden ötletet.
-
PH 5.5
aktív tag
válasz
arpi6k #14819 üzenetére
Ha xp-t használsz, akkor Audigy 1; 2; 2ZS vagy 4 (bár ezeket már nem nagyon lehet kapni, de itt az apróban vannak bőven), Win7, Vista esetében Asus Xonar, vagy valamelyik teljes értékü X-fi volna a jó választás.
Egyszer rákényszerültem, hogy az alaplapit használjam, hát az egy borzalom mindenféle tekintetben. -
albert8
veterán
Valaki tudja hogy everestben az egyik ventire mért irja hogy tápventi?
asus p5kpl/1600 as lapnál -
Onderon
senior tag
-
arpi6k
addikt
Sziasztok!
Sima P5k-ban az integrált hangkártya kinek mennyire recseg? Több mint 2 éve használom a lapot, és eddig nem tűnt fel hogy mennyire pocsék. Lehet hogy én böktem csak el valamit, mert eddig tényleg nem tűnt fel h ennyire durván szar lenne.
Esetleg van valami amit érdemes lenne állítani?
-
Jani43
csendes tag
Köszi a tanácsokat, próbálkozom!
-
Jani43
csendes tag
Sziasztok! P5KC alaplapot használok Win.7 64bit oprendszerrel. Főleg játékra használjuk. Játék közben elég gyakori a "kékhalál". Lehet-e ez driver probléma? Az ASUS
honlapról nem tudok Win.7 drivert letölteni, mert nem kompatibilis. Ti honnan töltitek le
ezeket?Előre is köszönöm: Jani43
-
PH 5.5
aktív tag
válasz
arpi6k #14804 üzenetére
Nekem ez a kombináció van a legfrissebb bios-al (1201), kitűnően működik. Egy kicsit tuningolva is van, 3,4GHz-en megy alapfeszen, többet nem próbáltam, mert így is bőven elég, de biztos menne még. Nem kell még leírni ezt az alaplapot, sokkal jobb, mint néhány újabb (p41 és társai) csoda. Nekem még az első generációs, fekete dobozos van, semmi gondom nem volt vele, pedig elég sokat megy. Vagyis inkább keveset áll
aero.:
Sajnos nem találtam neked i/o shield-et, pedig átnéztem vagy 150-et, de még csak hasonló sem volt. Sorry
-
arpi6k
addikt
Üdv!
Sima Asus P5K lapba szeretnék egy Q9550-es prockót belepréselni. Kérdés: akadhat e bármiféle probléma, vagy gond? Esetleg használja valaki ezt a kombinációt? Tuning téren tudom hogy nem számíthatok kiemelkedőre de ez most nem fontos. Előre is kösz a válaszokat!
-
Relo
tag
Már csak azért is félek tőle, mert a j-micron chip elfüstölt rajta, így az eltávolításra került, de nem tudom ez a másik chip is épp megfőni készül, vagy tényleg ez a normális hőfoka.
A gép amúgy rendesen megy, nem fagy ki, csak nem szeretném, ha a lap esetleg elhalálozna és magával vinné a vga/proci/memo -t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap! BeszámítOK
- MSI PRO B760-P DDR4 II Alaplap
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Targus Universal USB 3.0 - (DisplayLink)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest