Új hozzászólás Aktív témák
-
-
GeryFlash
veterán
válasz
Trident28 #15397 üzenetére
az tuti, hogy a hűtéssel nem lsz baj, mondon az előző tulajtól 2,9Ghz-esen kaptam meg, és tök stabil volt és soha nem melegedett 60fölé!
a gépem:
-asus p5k-v alaplap
- e4500 2,2Ghz proci
táp: 400-as Chieftec
memória: 2X1GB Kingmax KLCD48F-A8KI5 667Mhz-es ddr2 RAM
VGA ati 4650 1GB -
mape22
csendes tag
válasz
Trident28 #15396 üzenetére
Szia!
De azzal nem okoztam semmi bajt, hogy pár indítás alkalmával AUTO beállításon majd egyre emelt fesz-el hajtottam?
Másik kérdés is felmerült tegnap óta. A vásárlást követő kb 3 évben ugyanazt az alaplapi elemet használtam minden tünet nélkül, majd most egy-két hete mikor elkezdtem a memóriát állítgatni mindig elfelejtette a BIOS beállításokat. Cseréltem elemet minden rendben volt egész idáig (kb 2-3 hétig) és újra elfelejti a beállításokat. Áramtalanítva van a gépem minden alkalommal szinte mikor ki van kapcsolva, így elég macerás minden indulás.
Az elem lehetett hitvány, amit vettem vagy a lappal történt valami, hogy így leszívta? Ez az eset nem lehet összefüggésben azzal, hogy nem viszi a memókat 1066-on, hogy betegeskedne valahogy?Köszi
-
Trident28
tag
válasz
GeryFlash #15392 üzenetére
Aha.. Értem! Nekem is E4600 ment a Q6600 előtt a gépemben! Hajtottam is...(Bocs, hogy csak [link], de képet a kis tárhely miatt nem tudtam feltenni...)
Szóval... ez már egy elég komoly tuning. Mekkora hűtőd van?
Ezt egy HP szerverhűtő hűtötte... Valamint arról a P5(J)(??) lapról nem sok mindent lelni a kuglin! A memóriák pontos típusa is kellene(esetleg az alap időzítése?)...
-
mape22
csendes tag
válasz
Trident28 #15390 üzenetére
Auto beállításon 1,8V-al mentek, majd mint a Kingmaxokat felraktam 1066-ra és mást nem állítottam. Majd adtam neki fesz-t tizedenként egész 2,3V-ig.. Ez után kezdtem az időzítéssel is babrálni BIOS-t frissíteni. Tudom hülyeség volt ilyen kis fesz-el próbálkozni, mivel az alapfesz 2,2, de már nem akartam elhinni, hogy nem jó sehogy se, meg a Kingmaxból indultam ki buta fejjel, aminek nem kellett állítani semmit csak a frekit.
-
GeryFlash
veterán
válasz
Trident28 #15389 üzenetére
az a szitu, hogy én ezt a gépet itt vettem használtan, e4500 proci, alapból 2,2 Ghz, és amikor vettem akkor 2,9Ghz-cel kaptam meg, mondta az ember hogy simán stabilan bírja
és tényleg utána olvastam, elvileg még 3,2Ghz-en sincs baj! most én ezt 2,8Ghz-re szeretném felhúzni
köszi hogy segítesz
A kongiom
-asus p5j alaplap
- 2X1Gb ddr2 memoria, asszem 800Mhz-es
-e4500
- 4650 VGA -
aszti93
aktív tag
-
Trident28
tag
válasz
GeryFlash #15386 üzenetére
Ok! Akkor bocsi!
Én voltam a segg, h azt hittem... Sry!
Szóval egy lite-os tuninghoz nem nagyon kell megpiszkálni a gépet. Úgy 10-20 esetleg 30(ez proci, memória és lap függő is) MHZ-es húzásra gondolok. De egy komolyabb tuningnál már vigyázni kell. Az FSB Freqvencyvel tudod húzni az alap órajelet, a PCI-e Freqvencyt tedd fix 100-ra és a DRAM Freqvencynél vagy hagyod, amennyit emelkedik a húzással vagy választasz a lehetőségek közül. A DRAM freqynél vigyázni kell, ha túl sokat húzol és nem valami faszák a memóriáid, akkor post error lesz-ergo el sem indul a géped. Ez előfordulhat mondjuk a processzor miatt is függően attól mennnyit húzol és elég-e neki a feszültség.
Komolyabb húzásnál(pl 25%) egy rakás mindenbe bele kell nyúlni, különben előfordulhat szintén post error, fagyás, kék halál... Nem akarok most ebbe nagyon belemászni, h mit-hogyan-mire... Jó lenne tudni miket tartalmaz a konfigod. -
-
mape22
csendes tag
válasz
pityeszka #15379 üzenetére
Igen voltak a két sárga slot-ba dual-ba, meg a feketékben is, sőt kínomba már beraktam a 2x2Gb + a 2x1Gb memókat is. Volt BIOS is frissítve, jelenleg a legújabb van már fent.
Neked se ment azért gondolom úgy, hogy minden auto beállításon volt? Vagy igen? Ha emlékszel valami beállításra, vagy van valami konkrét tipped, hogy fesz-t, időzítést, egyebet mennyit adjak neki, azt még kipróbálnám hátha bejön.
-
-
mape22
csendes tag
Sziasztok!
Van egy P5K-E Wifi alaplapos Core 2 Duo E6750 procis gépem amibe egy pár hete vettem a 2x1Gb 1066MHz Kit Kingmax memóriák helyett Kingston HyperX 1066MHz 2x2Gb KHX8500D2T1K2/4G kit memóriapárost. A Kingmax memóriákkal évekig gond nélkül ment 1066-on, míg a Kingston-nal nem volt képes csak néhány órás működésre, utána kékhalál. Alkalmaztam sokféle beállítást fesz, időzítés, NB-fesz állítások, de nem volt ok.
Kaptam sok választ, olyat is, hogy Kingston memóriával valószínű nem is lesz stabil soha, vegyek bele mást. A kérdésem az, hogy mit kellene vennem, hogy ne essek újra ebbe a hibába, 2x2Gb 1066MHz memóriákban gondolkodva? Újra Kingmax? Tapasztalata, ötlete valakinek, vagy esetleg konkrét config amit használ és ok a rendszer?Köszi
-
GeryFlash
veterán
vki nem tudja, hogy a biosban a cpu FESZÜLTSÉGET hogy lehet húzni? 4 féle voltaget meg mindent találok, de az órajelet nem
nem értek a tuninghoz, ha esetleg vki ebben is tudna segíteni...
-
havri1
félisten
válasz
szabozsolt87 #15375 üzenetére
Mondom, nálam ugyanez volt, tutkó memó érintkezés
Szerencsére megoldódott! -
szabozsolt87
tag
Köszönöm a tippeket gyerekek. Gyakorlatilag a srác csutkára szétszedte a gépet, kitakarította, és újból összerakta és tökéletesen működik neki.
-
aszti93
aktív tag
Sziasztok!
Van egy p5kc lapom és olyan gondom van vele, hogy a dvd írót valamikor felismeri valamikor nem. A dvd író ide-s, a kábelnek semmi baja nincs és másik gépben az író frankón szuperál.
A jumpereket próbálgattam master-re és slave-re rakni és mindíg ugyan az a helyzet. És nem tudom számít e vmit de 1203-as Bios van rajta és azt hallottam hogy az nem túl jó.
Nem tudja valaki, hogy mi lehet a hiba? -
Trident28
tag
válasz
szabozsolt87 #15364 üzenetére
Szinte biztos, hogy a memória! Milyen modulok azok?
Úgy értem késleltetés, sebesség és gyártó?? Csinálni kell egy cmos törlést, majd csak az egyik modult tegye bele a processzor felőli első foglalatba. Ha ekkor is post error, akkor a másik modullal kell próbálkozni.
Dual modulok esetében azonos színű foglalatba kerüljenek a modulok(gondolom ez tiszta), de csak ha bármelyiket is egyedül elfogadta. Ha egyiket sem fogadja, akkor másik típusú memóriákkal kell próbálkozni.
Az Asus P5K /Green edition(ha erről a tipusról van szó)/ Ki nem állhatja a tuning memóriákat(tapasztalat). Az 5-5-5-18-as/800MHZ-s/1,8v modulokat viszont imádja. Kingmax előnyben.
Elég öregek már ezek a lapok és szerintem a bios/CPU támogatással már nem kell foglalkozni. Talán a legfrissebb van rajta.
Lehet még az alaplap hibája is. Ha másik lapban ment a processzor, akkor az biztos jó.
-
-
havri1
félisten
válasz
szabozsolt87 #15363 üzenetére
Én a memóriákkal próbálkoznék.
Ami nálam van p5k, az ugyanezt csinálta elsp bekapcsolásnál.
2db kingmax 800 memó van benne. KIvettem az egyiket, a benne lévőt átraktam másik slotba, mozgattam, közbe teszt bekapcsolás, stbstb, aztán egyszercsak jó lett
Szennyeződés a ramokon, por, kontakthiba. Nem mindig sípol.. -
PH 5.5
aktív tag
válasz
Elképzelhető, hogy valamelyik régebbi bios van a lapon, az új tulaj pedig olyan procit tett bele, amelyikhez frissebb bios kellene.
-
DA3MON
tag
Nekem is volt egy ASUS P5K alaplapom, benne egy Q6600-as procival és 4x1GB Kingmax rammal, és hogy lekopogjam semmi baja nem volt! Bitang kis alaplap volt a maga idejében
-
aszti93
aktív tag
válasz
Szia. nekem egy régi lapom csinált hasonlót. Azon volt 2 púpos kondi, amit lecseréltem és utána simán ment. Ha nincs púpos kondi rajta akkor lehet hogy kevés a táp, bár ezt kétlem, de ki tudja.
-
szabozsolt87
tag
Helyesbítenék a csipogásig nem jut el a gép. Akkor az proci hiba ugye? Csak, hogy ez a proci ment egy másik alaplapban. Akkor mi lehet a gond?
-
szabozsolt87
tag
Hali srácok. Eladtam itt a hardver aprón egy Asus P5K alaplapot. 1 hete vettem ki a gépemből és tökéletesen működött egy E8400-as procival 4x1GB Rammal, GTX460.al, és egy WD 500GB SATAII vinyóval. Viszont a srác összerakta a gépet. És nem működik neki. Elindul csipog egyet felpörög a vinyó fekete háttér és újraindul neki.
Rakott bele másik memóriát eddig 2x1 GB 1066MHz ramok voltak neki benne. A vinyót lehúzta és akkor is ezt csinálja mi lehet a gond?
-
HUNFreedom
csendes tag
Sziasztok.
Segítséget kérnék.
Ilyen lapom van: http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5KC/Ilyen Ramom: http://www.csx-memory.com/?site=show_info&group_id=false&article_id=632
Előtte ddr 2-es kingstonok voltak (800Mhz / 2x2GB) nem volt semmi gond, viszont ezekkel lefagy a gép.
Ha külön vannak bent bármelyik slotban akkor tökéletesen működik (2GB), de párban nem nagyon akarnak. Odaadtam havernak neki ment hiba nélkül 2 hétig.
Hallottam hogy lehet játszani a feszkóval meg millió egy mással de én nem vagyok az overclock híve.Tudnátok rá javasolni megoldást mi segíthetne rajta vagy inkább cseréljem le egy másik típusra?! csak nem tudom milyenre..
Előre is köszi
-
havri1
félisten
Megjelent, már megy is az install.
-
havri1
félisten
-
aszti93
aktív tag
Szia!
Szerintem biztos elfut benne 1066-on mivel a procid fsb-je is 1066. A memóriát sebességét csak akkor tudod emelni ha a procit is húzod és ha jól néztem akkor a lapodon a memók 1200mhz-ig húzhatók és a ramoknak pedig bírniuk kéne ezt is mert elég jófélék. (bár egy +hűtő borda nem árt rájuk szerintem, ha nincs rajtuk.) -
용 Bob
senior tag
Üdv a Topicnak!
Adott az alaplapom P5K SE, illetve van benne egy E6300 proci.
A kérdésem az lenne, hogy elfutna-e velük 2*2 GB 1066 Kingston HyperX?
Meg tudom-e tartani az FSBAM arány osztásával a 2,8-as órajelet, illetve mennyin tudnám járatni a RAM-okat, ha egyáltalán elindul ebben az alaplapban?
-
Rayyy
senior tag
Valakinek van tapasztalata P5KC (vagy hasonló) lapban gtx 285-ös vidkarival? Jól viselkedi benne?
köszi -
BusyChild
tag
tudja valaki, hogy 8GB (2x4gb!) rammal mennek e a p5k-e lapok rendesen?
-
abdulka1
őstag
válasz
bartucc #15347 üzenetére
Én ügyes akartam lenni, és BIOS-t próbáltam frissíteni a P5K lapomon.
A régi törlődött az újat viszont nem tudta flashelni a gyári program (win alól, nem DOS alatt).
Gép újraindulás után már semeddig sem jutott el a dolog csak a ventik felpörögtek, és újraindult a masina.A Crash Free Bios3-al próbálkoztam de sajna nem működött az sem. A P5K topikban találtam hibás lapot azt megvettem, és átraktam a BIOS chipet azóta működik a dolog.
Én is érdeklődtem a bios írós kollégáknál de 4000 Forintot sokalltam egy picit (+posta) ezért vettem meg a lapot. Így legalább van egy csomó kondim is tartalékban meg egy szűz chipem is.
-
Trident28
tag
válasz
bartucc #15349 üzenetére
Milyen gyártmányú modulok ezek!? Nekem is volt egy sima P5K-m (Green edition) Geil Ultra 2x1gb/800 párosnál csinálta ugyanezt. Egy modullal sikerült elindítani, utána már párban is mentek benne, de alkalmanként post error volt... Gagyi noname memóriákkal meg hibátlanul ment... Ez a tipus az 5-5-5-15 vagy 5-5-5-18 késleltetésű, 1,8V-s memóriákat szereti.
Amúgy nem biztos, hogy költenék rá a helyedben... Inkább vennék egy komolyabb lapot... jók ezek, csak körülményes egy kicsit az üzemeltetésük.
Amúgy milyen proci is van benne!? Húzva volt a gépezet? Nekem volt olyan, hogy agyon volt húzva a gépezet.. Konkrétan: -annyira megtéptem benne egy PentiumD925-t, hogy kifagyott boot közben, utána az istennek nem volt hajlandó elindulni...Akármit csináltam vele...
-
bartucc
addikt
Sziasztok!
Van egy Asus P5K alaplapom, ami először instabil volt, memóriák miatt, majd biost se engedett frissíteni, most pedig a kezdőképernyőig jutok csak el, a biosig már nem. Összefüggésben lehet a memória hibajelenség a biossal, vagy sem szerintetek? Az új bios írással 2500 Ft, megéri-e foglalkozni még vele?
-
aszti93
aktív tag
Köszönöm a sok választ, az előbbi kérdésemre is. Az ide kábel tutira nem rossz mert vadi új és másik 3 kábellel is kipróbáltam, ugyan ezt csinálta. Még nem tudom, esetleg a sata átalakítón gondolkodok hátha az beválok.
-
Trident28
tag
válasz
vdrummer #15344 üzenetére
Csak osztani tudja... Szorozni nem. Ergo: 8:10 vagy 8:12 arányt a büdös életbe nem tud kihozni belőle, csak visszafelé 10:8; 12:8, de ezt sem így írja ki, hanem MHZ-n... Ezt is csak akkor lehetne, ha gyorsabb lenne az FSB 1066 vagy 1333 vagy köztes értékek az órajeltől függően!
Neki most 1333-s memóriái vannak, tehát ha egy 1066-s processzor kerül a gépbe, akkor maximum annyi lesz a memória órajele(alapértéken). Ha húzza a processzort, akkor sem kell basztatnia az osztót, mert a memóriák bőven elbírják, hiszen a gyári értéket el sem érik és ráadásul így nincs FSB Wall. Szénné lehetne húzni azt az E3400-at, akkor sem halnának el a ramok....
Más: Szalag kábel csere lesz az, hacsak nem a foglalat döglött... Jól mondja a srác.
-
vdrummer
csendes tag
Amúgy az arányokkal még tudsz játszani bios ban hogy ne 1:1 legyen szerintem.
Az én jó kis 800 as kingstonjaim 1 mhz overclock nál szétfagytak ^^ igazi tuning memória
most 799 re van állítva mert így jött ki stabilan xD
-
-
Trident28
tag
válasz
aszti93 #15338 üzenetére
Szerintem sehogy!!!
Viszont, ha már ilyen gyorsak a memóriák, akkor meg kell húzni a procit!!!
Nekem egy E4600 van, kingston Hyperx 2x2GB/1066/2,3V ramokkal egy P5K Premium Wifi App. lapban. Jelenleg a 2,4/800-as proci 3,2/1066-n kocog... Így a 266-s órajellel el tudtam érni, hogy a ramok alapsebességen menjenek.
A helyedben én szereznék egy jó hűtőt(olcsón kapni mát itt a ph-n), kilesnék egy jó tuning beállítást és megtépném az arcát az E3400-s prockónak.Vagy tennék bele egy Q6600-t... 333-s órajellel az már 1333FSB-l szaladgálna és így a memóriákat is ki tudnád hajtani...
Ha tuningolni nem akarsz, akkor meg egy olyan procit bele, aminek az FSB-je 1333... Mondjuk: E6550, 6750, 6850, E8xx ..... -
aszti93
aktív tag
Sziasztok!
Van egy p5kc alaplapom. Egy olyan kérdésem lenne, hogy ezen a lapon a memóriát lehet tuningolni úgy hogy a proci alapértékei ne változzanak? Egy e3400-as procim van és a proci 800-as fsb-je miatt a ddr3 1333mhz-s ramok is 800on futnak. Jó lenne ha legalább az 1066-ot tudnák, de az se lenne gáz ha 1333mhz-n futkosna a ram.
Gépem:
cpu: e3400+gyári hűtő
alaplap: Asus p5kc
ram: hynix ddr3 1333
hdd: samsung 80gb
vga: Gigabyte gt430OC
táp: Chieftech 400wVálaszaitokat előre is köszönöm.
-
rooney8
aktív tag
válasz
GeryFlash #15336 üzenetére
ezek szerint :s nekem még bios frissítést is elrontotta (azért mondom hogy a lap rontotta el, mert bios chip csere után ugyan úgy flash-eltem a bios-t és utána tökéletesen működött)
kezdek kiábrándulni az asus lapokból, pedig alapjáraton jók lennének. bár lehet a többi lap se jó -
bartucc
addikt
Továbbra is keresek P5K biost, vagy hibás alaplapot, lehet szénné égett, villámvágta, lényeg hogy a bios chip sértetlen legyen!
-
sirdenis
tag
válasz
PH 5.5 #15331 üzenetére
Igen. Enable és ahci . Előtte IDE-n volt és úgy se adja. :\ De más gondom is volt már megvételnél ezzel lappal. A hálokártya se működik win 7 alatt de legalabb fel ment a driver meg kifelé küldött adatot csak visszafele nem jött semmi. Egyszer aztán kiprobáltam ubuntu alatt és ott meg megy...
-
veze
őstag
válasz
sirdenis #15328 üzenetére
én látom ott
de a másik linken is ott van amit írtam
választhatsz xp-hez de szerintem mindegyikhez jo..mert a softpedia oldalonezt irja..
Size / OS : 3.9 MB / Windows XP / Windows Vista / Windows XP X64 / Windows Vista64 / Windows 7 / Windows 7 x64 -
sirdenis
tag
válasz
rooney8 #15323 üzenetére
Valaki meg tudná mondani ,h esata-t miképpen lehet működésre bírni mert sztem nem megy. Olyan külső vinyom van ami esatán megy meg usb-n. Elvileg ha az esata be van dugva akkor csak az áramot szedi az usb-ből de úgy veszem észre h ugyan ugy usb-n megy. Biosban kell gondolom valamit állítani csak nem tudom mit.
-
rooney8
aktív tag
üdv
nem tudom már mit csináljak, már mindent próbáltam. szval win7 reinstall volt, nálam felrak magától minden driver-t, nem kell ezzel vesződnöm. nos én alapesetben usb-ről netezek, fel is raktam a driver-t hozzá működött is, de most át kell váltanom utp kábelre. bedugtam a modembe és az alaplapi lan-ba a kábelt, win7 hálózatoknál kiírta, hogy nem azonosított hálózat és, hogy nincs kapcsolat. lefuttattam a hibaelhárítót, az meg azt írta, hogy nem rendelkezik érvényes ip konfigurációval... aztán visszadugtam usb-re és minden tökéletesen működik. hogy teszteljem, hogy az integrált lan-e a rossz, vagy a modem, összekötöttem egy másik géppel az enyémet (utp kábellal), de nem jött létre a kapcsolat, ott is azt írta ki, hogy azonosítatlan hálózat (tehát a gépemmel van vmi gebasz). hátul a csatlakozónál ég a kis led, a modem is azt jelzi, hogy van kapcsolat, de egyszerűen nem jön semmi utp-vel. drivereket már próbáltam, bios-t is frissítettem, de semmi. valakinek ötlet?
ja és ezelőtt működött rendesen a lan, mert szinte végig össze volt kötve egy másik géppel. -
janihunk
senior tag
Sziasztok segítség kellene, adott egy ASUS P5K-V lap. Na már most reggel volt felénk egy nagyobb vihar, dörgött egy hatalmasat aztán egy pillanatra elsötétült a monitor (TV) próbáltam kikapcsolni a gépet de le volt fagyva így kihúztam a konnektorból. Most összeraktam az áramkört és bekapcs után azt tapasztaltam hogy az alaplapi lan nemüxik. Próbáltam már biosban be ki kapcsolni semmi. Bois reset is meg volt de semmi. Most is vezeték nélküli kapcsolatról vagyok. Minden működik csak a lan nem. Valaki segítsen életmentő lenne.
-
rezme
tag
valakinek van ötlete arra hogy miért csinálhatja azt hogy egyik pillanatról a másikra csontá fagy és a hang is beakad, 3 hete raktam be rendszervinyónak egy intel 320 40gb ssd-t, az gondolom biztos nem ludas mert előtte is csinálta, memória diagnosztikát szintúgy nyomattam semmi hiba, akkor mi lehet a gond?
hőmérsékletek mindenütt rendben.
ha valaki tudja nagyon megköszönném! -
rooney8
aktív tag
ki akarja kölcsönadni a bios chip-jét?
elrontottam a bios frissítést ezért kéne egy kölcsönbe míg megcsinálom az enyémet
-
veze
őstag
nemtudom most milyen ramod van, de ha lehet kerüld a kingston ramokat inkább vegyél kingmaxot. én személyesen szívtam kingston kittel, de másoktól is olvasom hogy nem mennek zökkenőmentesen..ami nem feltétlen a kingston hibája, de valahogy ez a lap és kingston együtt...
nekem sem ment, kingmax meg megy simán 1333-on -
Doyle
tag
Sziasztok! Épp memória vásárlás előtt állok de nem tudom hogy az alaplapom még mit bír mert eddig nem nagyon próbáltam és gondoltam ti már jártasabbak vagytok ebben a típusban ASUS P5K
Tehát van ez a ASUS p5K alaplapom és venni akarok hozzá 4GB 1066MHz-es ramot azzal tisztában vagyok hogy elvileg támogatja az 1066MHz-es memókat de nem vagyok biztos hogy mennyire bírja ezt a 4GB-ot vagy egyáltalán nem fogja vinni mert akkor inkább maradok a 800MHz-es memónál.
Írjatok valami bíztatót
mert már égeti a zsebemet a pénz
Köszönöm
Üdv Peti
-
veze
őstag
én is probáltam 2x2GB kingston hyperX kitt 1600-ast P5KC-ben de csak 1066 ig jutott, és rengeteget fagyott ujrainduláskor nem jutott a post ig sem.. elötte kingmax 800 volt benne az jol ment de csak a névlegesen..
kicseréltem a kingstont 2 db kingmax 1333-ra , nem is kittbe voltak, csak szóloban . és lám azokkal meg megy gond nélkül, párban, 1333-on.
ugy tünik a kingstonokkal valami baja van a lapnak noha a kingston az Kingston ugye... -
vba
csendes tag
válasz
mape22 #15308 üzenetére
Helló!
Engem is érdekelnének tippek. Asus P5KR alaplap és 4GB Kingston HyperX1066 kit páros csak 800MHz-en hajlandó elindulni. Megpróbáltam már minden beállítást, feszültséget (egyébként gyárilag is 2,2-2,3V szerepel az adattáblán a honlapon, tehát simán mehet 2,3-on), de semmi. Gyakorlatilag már POST-ig sem jut el, bekapcs, ventik pörögnek és se kép, se hang.
-
mape22
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég írtam a memória problémámról. P5KE WIFI alaplap, Kingston HyperX 4GB (2x2GB) DDR2 1066MHz KHX8500D2T1K2/4G párosítás. Kaptam pár tippet azóta máshonnan is, de egyet nem merek kipróbálni, hogy a feszültséget 2,2V fölé emelni max 2,3V-ig. Szerintetek? Továbbra is kékhalál véletlenszerűen a végeredmény.
-
rezme
tag
az istenit, ez akkor bebuktam:S
köszi a választ! -
rezme
tag
srácok a p5kc elbír a 2 slotban 2x4gb 1333mhz-es ramot? csak mert a weboldalon oda volt irva hogy 4gb de nem volt mellete az hogy max.
előre is köszi ha valaki tudja a választ -
vdrummer
csendes tag
Hello mindenki! Egy kis segítség kéne vagy valami jótanács. Pár napja beüzemeltem a gépem: p5kc, intel core2duo E6550, ati hd 4550, kingmax ddr2 800mhz 1gb, wd 160gb ide winyó val.
Van a gépen egy windóz xp pro sp3 magyar nyelvű rendszer, és minden szépen megy, fennt volt az összes driver, és a net frameworks ök 1.1, 2, 3, 3.5 meg egy eredeti eset nod32 anti virus
ennyi. a gép mégis lefagy ok nélkül, szaggat, laggol az egér, múltkor tékletesen ment de amikor elkezdett frissíteni a nod32 beszagatott és akkor is beszagat ha több dolgot végzek egyszerre. De még az egér is laggol nagyon idegesítő
Van hogy bese akar bootolni a rendszer megjelenik a windows logó és órákig indul de nekem nincs türelmem megvárni. csináltam scan disket 0 rossz szektor, Legújabb ubuntu live pendrive ról gyönyörűen fut, és gyönyörűen fut wincseszterről is. valami gebasz lehet a windózal de nagyon nem akarom megint újra húzni :S már rajta vannak a dokumentumaim ráadásul nincs is optikai a gépben. pendrive os xp-t meg nagyon sokáig tartana elkészíteni ilyen lassú rendszer mellett. Fogalmam sincs mi lehet a baj, most bezártam minden felhasználó által futattott folyamatot a feladat kezelőben így jól megy de ha indítok egy alkalmazást ismét belassul
Ha esetleg valakinek volt ilyen problémája írjon ide hogy mi oldotta meg légyszi
vagy dobhat pü-t vagy e-mailt is
csak legyen jó valahogy
köszio előre is!
-
bartucc
addikt
Akinek van rossz, müködésképtelen P5K alaplapja, az kérem írjon egy privit, megvenném tőle a Bios chipet, az enyémen meghibásodott. (más baja nincs, ezért meg sajnálom kidobni...)
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Garanciális! Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap! BeszámítOK
- MSI PRO B760-P DDR4 II Alaplap
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- AM 5 lapok
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest