- Milyen processzort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
radamsky
senior tag
válasz
M_zolee #5142 üzenetére
több mint valoszinü a xp telepitésnél benhagytad a pendrivot és oda tette rendszert
ki kellett volna venned telepitésnél és nem lett volna nyügöd. Hiba volt Biost frissitened.Pendrive ki majd simán nyomni rá az xp-ét.
én még olyat nem hallotam, hogy egy biosfrissités megoldja hogy xp legyen a gépeden
na ja mehet vissza gariba,
-
robcsi1979
csendes tag
Sziasztok!
Most készülök notit venni, a választásom az ASUS F9E-AP124 re esett, esne, de sehol nem találok róla semmi tesztet vagy valami leírást pedig bújom a netet rendesen. Valaki esetleg tudna ez ügyben segíteni??
-
szjozsef
csendes tag
Sziasztok!
Segítség kellene !
Asus X51H wlannal szívok.Találtam egy leírást xp alá, de úgy sem megy sajna.
(ASUS X51H notebook wifi probléma megoldásaWindows XP telepítésekor a szükséges programokat az Asus honlapjáról kell letölteni, a mellékelt CD csak a Vistához tartalmaz alkalmazásokat.
Xp32 install esetén a wifi-vel kapcsolatos beüzemelésnél a szoftvertelepítési sorrend nem cserélhető fel!
1.,Atk telepítés,
2.,wireless consol utility
3.,driver és asus wireless utilityHiba jelenség:
- az Fn+F2 vagy a wifi gomb nem működik, (wireless on/off ikon nem jelenik meg a képernyőn)
- az eszközt (diagnosztika radio off hibát jelez) ha nem így történik.Linkek az Asus honlajára:
Wireless Console Utility:
http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/nb/Apps/Wireless_Console/XP_VT/V2.0.10/Wireless_Console_XP_Vista.zipGE-780 WLAN Driver and Application:
http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/nb/Drivers/WLAN/XP/V5.2.0.134_V5.3.0.45/WLAN_GE-780_XP.zipAW-GE740 WLAN Driver and Application:
http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/nb/Drivers/WLAN/XP/V4.2.0.384_V4.2.2.27/WLAN_AW-GE740_XP.zip
)ezt megtettem, de a wlan rész kikapcsolva marad és a consol annak ellenére hogy azt állítja nem kapcsolja be.
-
M_zolee
csendes tag
Szia.
A bemutatás alatt azt értettem, hogy a biosban lévő easyflash beolvasta a pendrive-ról a image-t, de nem frissített hanem enter leütése után a gép újraindult és folytatta az xp telepitést ott ahol abbahagyta. Miután az xp feltelepült, a c meghajtóra felmásoltam a pendrive-ról az image-t, és újraindítás után a c meghajtóról sikeresen frissítetttem a bios-t 209-esre. A baj az volt, hogy az xp nem indult el valamiért a pendrive nélkül, ha az benne volt akkor ment rendesen. Utána szintén a c meghajtóról frissítettem 207-re, gondoltam hátha az jobb lesz. Ez meg is történt, de nem lett jobb, mivel továbbra is kellett a pendrive az induláshoz. Ezért gondoltam megpróbálom windows alól (winflash-el) ismét frissíteni 209-re. A frissítés után nem állította le magát a gép, vártam kb. 5-10 percet és megtettem helyette.
De így utólag bár ne tettem volna, lehet hogy még most is menne. -
hzcs
senior tag
Letöltöd az asztali ati catalystet, majd ráereszted a kicsomagolt fájlokra az atimobility moddert. Nekem is így van az x700-on a catalyst.
-
net84
őstag
válasz
M_zolee #5134 üzenetére
209-es bios frissítése a gyártó szerint ezt az XP hibát orvosolja? Vagy csak gondoltad, hogy a frissítés megoldja?
Egyébként pontosan melyik X51R?
Abszolút nem reagál a bekapcsoló gombra semmit? Ha meg se nyekken, akkor lehet, hogy van neki más gondja is, ugyanis hibás BIOS esetén áltelában elindulnak a gépek, csak dobnak egy hibaüzenetet...
Pont nem olyan régen volt egy noti nálunk (igaz, hogy az nem asus volt), aminél szintén sikerült nem megfelelő (vagy nem megfelelően) BIOS-t feltölteni. Elindult, de boot helyett hibaüzenetet dobott. A végén alaplapot kellett cserélni. -
M_zolee
csendes tag
válasz
Kovács84 #5135 üzenetére
Szia!
A BIOS frissítést szerintem be kellet volna fejeznie, mert kiírta a végén hogy "flashed successfull". Még vártam egy pár percet de semmi, ekkor nyomtam egy power gombot amire kiírta egy zöld háttérbe, hogy 2sec múlva lekapcsolja magát a gép. Ez az ablak fent volt még jó pár percig, de mivel nem reagált a power gombra, kivettem az akksit.
Lehet, hogy azt nem kellett volna -
M_zolee
csendes tag
Sziasztok!
Ma hozott hozzám a barátom egy ASUS X51R tipusú lapost, azzal a kéréssel, hogy telepítsek rá XP-t. Mivel eredetileg vista basic volt rajta, azt ledúrtam és elkezdtem felrakni az xp-t. Amikor a gép a telepítéskor újraindult, kék képernyő fogadott és már nem lépett tovább (tehát nem fejezte be a telepítést). Miután bemutattam neki a 209-es bios-t, befejezte a telepítést!
Ezután rendesen felraktam a 209-es BIOS-t (egy pendrive-ról), és a windows azóta csak akkor képes betöltődni ha be van dugva a pendrive! Most az előbb XP alól próbáltam meg a BIOS frissítést (winflash-el, 207-ről 209-re), de mikor végzett már nem állította le magát a gép. Én kikapcsoltam, de most meg már nem lehet bekapcsolni!
Kérek mindenkit aki tud az segítsen! -
Laccuss
csendes tag
Sziasztok!
Erről vélemény/tapasztalat valakinek?
http://laptopmania.hu/index.php?page=1&nbcsz=nb22444&product=ASUS_F5VL-AP011
Előre is köszi, fontos lenne!
-
Lirion
addikt
Na tegnap büszke tulajdonosa lettem egy x51rl típusu notinak és ma kötnék hozzá mobilinternetet és a kézikönyvben írt a belerakható kártyákról, ahol azt írta, hogy type I és II kártyák mennek bele. Na most a type I a sima PCMCIA kártya a type II meg az express card, jól gondolom? Előre is köszi a választ.
-
Ceree
senior tag
Helló!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy ASUS A4874GU notebook. A probléma a következő: a gép képernyője véletlenszerűen elkezd vibrálni, úgymond fut: Videó
Valami ötlet, hogy miért lehet?
Kezdetben érintkezési problémára gyanakodtunk, de a képernyő mozgatása után se múlik el, hanem csak úgy magától. Először CS 1.6, meg AutoCad közben jött elő, de azóta már betöltéskor is, vagy bármikor (szóval nem drivertől függ - egyébként abból is kipróbáltuk a géphez adottat és a legutolsó catalyst-et is: 8.3). A gép nem poros, nemrég szét lett szedve és ki lett pucolva, jelenleg szűz xp van rajta. Ha vibrál a kép, majd várunk, megáll, és csak a fehér csíkok állnak rajta. Ha megmozdítjuk az egeret, akkor megint fut. Nem tudom, ez hasznos infó-e a hozzáértőknek...
-
ML320
senior tag
válasz
Luser2000 #5123 üzenetére
Nem, azok nagykerek, mezei emberkéket nem szolgálnak ki. A kiskerek pl ezektől a cégektől vásárolnak. A vásárlás során a kisker is kap garlevelet, ami viszont nem publikus kifelé. Ha nagy gáz van, akkor a kisker ez alapján igazolja a vásárlást.
A gyári garlapot a végfelhasználó részére a kisker érvényesíti. -
Luser2000
addikt
"... Amúgy a kisker is szokott kapni garlapot az adott szállítmányára (Ramiris, Cédrus, HRP...), vagy a számláján rajta van gyári szám (pl CHS) ..."
én ez úgy értettem, hogy az ott felsoroltak KISKERESKEDŐK (a témában) cégek.
most akkor ezek nagykerek (és rosszul értettem)?még mindig az f6 széria érdekel
-
Luser2000
addikt
Ki tudtok segíteni, hogy melyik cég (vagy cégek?) hozza be az ASUS notikat?
-
ML320
senior tag
A gyári szám alapján be tudják azonosítani, hogy melyik disztribtől való, így ha teljesen legális a forrás, akkor nincs gond.
Amúgy a kisker is szokott kapni garlapot az adott szállítmányára (Ramiris, Cédrus, HRP...), vagy a számláján rajta van gyári szám (pl CHS)
A fogyvéd tv alapján a kiskerbe is bevihetnéd, ha valamiért kötözködne a központ. -
Tonyk
veterán
Van valakinek ötlete, hogy honnét lehet a legfrissebb 8.3-as ati drivert ami fel is megy egy ASUS F5R laposra? Ami az ati oldalán van [link] nem ok-s,mert szerinte nincs támogatott eszköz.
(Chipset: x1100; CPU: Intel)Nem azért mert mindenből a legújabb kell, hanem mert nem tudok rájönni a véletlenszerű bootolás közbeni újraindulások okára. (Hibanaplóban nincs rá utalás, kék képernyő sem sokkal beszédesebb) Főleg akkor jelentkezik a hiba, amikor a bekpacsoló gomb egyszeri megnyomásával állítom le a gépet, de van hogy másor is előjön. pl mozgatás után.
Esetleg ötlet? Memória volt már benne másik vatta új, azzal is ez a helyzet. Nem hinném, hogy ez a gond, mert amennyiben sikerül bebootolni, úgy nincs vele gond. -
Stavi
aktív tag
sziasztok!
garanciális ügyintézésben szeretném a tanácsotokat kérni...
Adott egy A6RP tipusus noti. 2007 decemberébe lett vásárolva, 2 év garral. A múlt héten megadta magát benne a vinyó... Bad sectoros, hol látja, hol nem stb...
Ha jól tudom, akkor az asusnak van egy központi száma, ahol ha bejelentem a hibát, kuldenek egy futárt, aki elviszi a notit... Eddig stim. A csavar ott van a dologban, hogy nem találom az Asus-os gyári garlevelet... A kiskeres, számla, blokk, garlevél megvan. Elég ez az asusnak, vagy a gyári garpapir hijján szóba sem álnak velem?
ui.: Ha nem, akkor lehet ezt valahogyan pótoltatni.Előre is köszönöm a segítséget
üdv Stavi -
Crishes86
csendes tag
Helló Mindenkinek!
Történt velem egy pici kellemetlenség és szeretném a segítségeteket kérni. Asus notebookom driver lemezének titokzatos módon lábakélt...Persze pont mikor igen nagy szükségem lenne rá. Próbáltam az asus honlapról a megfelelő seriához tartozó drivereket feltenni, de hogy őszinte legyek,nem teljesen passzolnak. A masina A6M szériájú. Ha esetleg valaki tudna segíteni nagyon megköszönném!
Üdv -
Kovács84
aktív tag
Pedig belenyúlhatnál, rontani nem tudsz vele, ráadásul nagyon jó leírások vannak hozzá, egész egyszerűen annyit kell tenned, hogy a fixen pörgesse a ventit (mondjuk elvileg talán 7 fokozat van) 3-as fokozatok, ez elégnek kell legyen, hogy 50 alatt tartsa, olyan 45 fok az üzemű hámérséklet nyugis netezés office-ozás közben, ha 55 felé kúszik a hőmérséklet akkor jöhet a 4, es fokozat, majd inenn 5 fokonként +1 sebesség így a max. 70 foknál kapcsolna be a 7-es vagyis a vészhűtés.
-
nfsu17
veterán
Nekem is így megy, csak nekem már 43 fok körül felpörög kicsit, de alig megy 1 percig vissza is veszi. Majd megint 5-6 perc után felpörög..és így tovább.
Nekem mondjuk videótömörítés alatt sem megy 60 fok fölé a CPU Everest szerint.
Most ez vagy igaz és marha jó a hűtése, vagy kamuzik valamit.
Amúgy igaz lehet, mert olyan kellemesen meleg a tapipad jobb oldala ekkor és olyan melegecske levegő jön ki hátul.Nem tudom jobban leírni.
De vidtömörítés is alatt alig hallani a ventit, szinte alig hangosabb, mintha 43-nál kapcsolna be. -
enzo.1
csendes tag
válasz
Kovács84 #5103 üzenetére
Kedves Kovács84, köszönöm észrevételed. A hotfixek fent vannak, xp telepítése után rögtön ők következtek. power4gear quiet office-ban megy, illetve bios frissítés is megvolt... Mindezektől függetlenül a notebook hardware control - bármilyen módban is van a power4gear, maximális órajelet lát a procinál... belenyúlni a venti beállításaiba már nem nagyon szeretnék, valószínűleg marad így ahogy van
-
Oszi85
csendes tag
Hello.
Februárban vettem egy Asus X50R-... Típusú Notit. Eddig minden jóvolt és szép, de most "kicsit" elkezdett rakoncátlankodni a ventije. Normálisan pörög, csak olyan mintha csapágyas lenne, vagy valami. Legalábis nem iylen volt mikor mevettem. Érdekelne, hogy ezt hogy tudnám gyorsan megjavíttatni, emrt szükségem van a gépre, és sokáig nem tudnám hanyagolni. Hogy járok jobban, ha beviszem egy Asus szervízbe Miskolcon, vagy felhívom az Asus márkaszrvízt.
-
Kovács84
aktív tag
Használt a gép vagy új, egyébként a probléma nem olyan vészes, mint első ránézésre tűnik. Az a helyzet, hogy amikor lemerül a CMOS elem (az az ami kikapcsolt állapotban is energyhez juttatja a lapot, így jegyzi meg a pontos időt, jelszót stb), akkor kezd ilyen jelszavas hülyeségeket produkálni. Ne is vidd el szervizbe, mármint az Asushoz, elég ha keresel valami helyi szervizt, laptopbontót, vagy akármit, egy egy perces mulatságról van szó, kiveszik az elemet és raknak a helyére egy újat, párszáz forint.
Egyébként lehet vele trükközni, fordítgatod a gépet, amíg be nem enged a Biosba, vagy kiveszed az akkut és úgy próbálod. Az a lényeg, hogy amikor belépsz tiltsd le valamennyi jelszót, és akkor jó lesz, csak éppen a pontos időt nem fogod látni, amíg ki nem cserélteted az elemet. -
Kovács84
aktív tag
Szerintem nincsen a gépen normális hotfix, szedd le az Asus honlapjáról és rakd fel, ja és nem ártana a Power4Gear mert szerintem most teljes fordulatszámon használod a procit, az office vagy a dynamic bőven elég neki. Ha nem jön be akkor szedd le a Notebook Hardware Controlt a netről, ezzel manuálisan be tudod állítani, hogy hány foknál kapcsoljon be a venti és mennyi legyen az alapjárata.
-
marco9
csendes tag
Szaisztok!!
Kérlek segítsetek nekem!!
van egy asus x 513mas laptopom, és bekapcsolásnál kiírja,hogy cmos battery low, nem enged belépni a biosba hiába nyomom az esc-pet, és utánna F2 lenomása után Passwordot kér amit nem tudok!!
nagyon sokszor előfordul ez , és néha napokig csak probálkozok a bekapcsolással
mi lehet a baj, illetve a jelszó ?
sajnos nem tudom elvinni szervízbe mert külföldön vagyok!!
köszi szépen
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen processzort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- ThinkPad 14,1"FullHd IPS,core i5(4x3Ghz)8-16GB RAM,256GB-512GB SSD,Dupla akku,nagyon szép állapot
- HP(Játékra is)15,6"FullHd IPS,core i5 1135G7,Iris Xᵉ+MX350 VGA,16-32GB RAM/nVme SSD,Újszerű állapot
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6300u(4x2,9Ghz)8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- Acer játékra is,core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest