- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gaming notebook topik
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- NVIDIA® driverek topikja
- Az Enermax tényleg nem viccel, ha az új tápjának garanciaidejéről van szó
- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matthewsz
aktív tag
mind1 kali inkább nem sütöm meg a gépet, azért köszi

everest 4.60 azt mondja van N wifi a gépben...(F5SL AP-104) na most kinek-minek higyjek?

-
skornail
csendes tag
sziasztok!
Már korábban is írtam ide, még valamikor egy éve kb.
Akkor nem kaptam választ, pontosabban a problémámat nem oldottuk meg, de mindegy, ráhagytam a dolgot a gépre.
ASUS F3TC-AP095. A hang MINDENFÉLE videó, vagy hang lejátszása közben akadozik enyhén, pár másodpercre hallani csak... egy nagyon kis időre beakad, de őrítő. Nincs a világon driver, vagy bármi, amit ne próbáltam volna. Ja, hogy küldjem szervizbe? Ma jött meg onnan, ahol ezt a hibát is megjavították szerintük.
Bárkinek akármilyen ötlete? Ismerős-e a probléma, mit kell csinálni vele, stb?
Nagyon hálás lennék... -
ML320
senior tag
válasz
Roosevelt
üzenetére
Akkor viszont egy Live rendszer van hátra, de így félő, hogy hardver hibával állsz szemben.
Ha jól értelmeztem, új telepítés van, sőt SP2 és SP3 telepítővel is próbálkoztál - így a szoftveres gond valamelyest kizárva.
Ha egy Ubuntu, Knopix, vagy bármi más rendszerrel még ki tudod próbálni, azzal akkor szinte 100-%-osan beigazolható a hw hiba. Onnantól már garszervíz.
Esetleg a Biost csekkold le, hátha... -
ha amúgy üzemidőben aránylag a korának és állapotának megfelelően bírja, akkor nem cserélik ki, csak meghibásodás esetén - például zárlatos lesz egy cella...stb!
találkozta már olyannal is, hogy egy új - általam kibontott - noti szintés új akksija 20%-os elhasználódással bírt!
mivel üzemidőben jól bírta, ezért maradt az ismerősnél, azóta közel egy év alatt csak + 2% elhasználódással tetéződött a dolog.
mostanság adtam el egy a6m notit, abban a 8 cellás akksi közel 2 év alatt csak 14%-ot hasznákódott el, és időben alig bír kevesebbet, mint új korában!
szóval érdekes dolgok ezek...
-
Tsoi
csendes tag
Sziasztok!
Hamarosa lejár a notim akksigaranciája. Jelenleg 22-25%-os elhasználtságot ír az NHC. Érdemes elküldeni szervízbe, h kicseréljék vagy úgysem fogják?
Köszi!
-
Roosevelt
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy ASUS M51Kr notit, de a hangot sehogy se tudom rajta megcsinálni. Egy Realtek HD Audio-ról lenne szó, aminek a telepítése ugye úgy nézne ki, hogy felrakom az UAA-t, majd utána a drivert. Minden fel is települ, újraindítás, és ugyan úgy nincs hang. Ha elindítok pl. egy zenét, akkor nem is jelez hibát, csak egyszerűen nem szól. Először SP3-as XP-vel próbáltam, amiben ugyan alapból benne van az UAA (legalábbis nekem felismerte), de ugyanez volt a hiba. Utána felraktam egy SP2-est, és abban is ugyan ez. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj?
Előre is köszi a válaszokat!
-
Piton
tag
válasz
dtamas8
üzenetére
Szia!
Nincs Szhelyen ASUS szerviz, de amúgy is hívd fel szerintem a (+36-1) 505-4561 ott mond el mi a gond, hidd el segíteni fognak. Javítást pedig itt tudsz igényelni: http://rma.asus.de/pick_eu/h/
Nekem is volt már velük dolgom, hidd el a lehető legkorrektebb módon teszik a dolgukat. Ha kicsit vissza olvasol az utolsó tapasztalatom is elolvashatod néhány post-al feljebb.Sok sikert!
-
BluEyes
őstag
Melyik a bootmenü gombja az Asusokon?
-
amir
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van hogy ha aksiról indítom el a notebookomat és nincs hálózaton akkor csak 800mhz-en dolgozik a processzor!(2 X 1.9 ghz helyett)
Nem tudja valaki hogy hol lehetne ezt átállítani mert jócskán meglátszik a teljesítményén....
Ez egy Asus gép és a gyári Power4 Gear progi felelős az energia gazdálkodásért....
Thx

-
dtamas8
tag
Sziasztok!Dec.5-én jár le az ASUS A9RP laptopom garija.Nem tudjátok Szombathelyen van asus szerviz?Vagy ahol megcsinálják garanciába?Bekapcsoláskor olyat csinál,hogy elindul a proci és pár mp után megáll,tehát nem tudom bekapcsolni.Elég sokat kell ki-be kapcsolni amre összejön.Néha még le is fagy.Valakinek vmi vélemény erröl,vagy erről a laptoprol?köszi
-
válasz
Matthewsz
üzenetére
pedig lehet, csak nem egyszerű - és mint említettem kicsit veszélyes is!
szándékosan nem csak a program letöltési linkjét szúrtam be, hanem a főoldalt! nem csak letöltendő az alkalmazás, hanem illik elolvasni a leírásokat is...
például az advanced hivatkozás alatt leírtak mondanak neked valami? -
Matthewsz
aktív tag
köszi, hogy aggódsz, de vigyázok azért

bár ezzel a progival nem nagyon tudom állítani :/ -
Matthewsz
aktív tag
kali az én kérdésemre tudsz valamit?
-
lajszer
tag
Olyan gondom lenne:
Van egy Asus Notebookom ((Aspire 5720) nagy nehezen sikerült felköhögnöm a SATAII-s wincsire a XP-t, nagyjából minden drivert meg találtam, de viszont a S-video kimenet sehogy nem akar működni

Lécci segítesetek!!!!
-
-
skornail
csendes tag
Heló!
F3TC AP095-ösöm van, és AMD Turion MK38 2.2 GHz processzor van benne.
Az lenne a kérdésem, hogy ki lehet-e cserélni ezt a procit kétmagosra, vagy nem? Ha igen, akkor milyenre lehet, milyenre érdemes -mi a legjobb, ami belemegy ebbe- és hol nézzek utána, hol olcsóbb, akármi. A másik a memória. 4 giga belemegy, ha jól tudom... vagy nem? Ezeket a dolgokat hol tudom megnézni?
Előre is kösz a professzoroknak! -
Matthewsz
aktív tag
szevasztok, megvettem lassan 3 hete az f5sl ap104-et, és nagyon jócucc

kicsit hangos a hűtője ha csinálok valamit, amugy nincs vele baj...
viszont pont ez lenne a kérdés, hogy a ventilátoron nem lehet állítani, hogy magasabb hőmérsékleten kapcsoljon magasabb fokozatra?
köffi -
villamos
őstag
Köszi a segítséget, sikerült kiiktatni az intelt az elején, most a posttal indít.
Következő kérdés, ber ez kicsit talán off lesz. Most fogtam, és kivettem belőle az akksit, majd így akksi nélkül dugtam rá a tápra, és így is működik. Az a kérdésem, hogy ez normális e, és használhatom e így a gépet nyugodtan. -
Piton
tag
Ismet bizonyitott az ASUS a szememben!
Honap elejen tortent, h az egyik F3TC egyszer csak elfelejtette hasznalni a kijelzot. Delutani kikapcs utan kesobb mar csak egyszer sikerult 3 nap alatt a kijelzore kitenni vmit, oke kuldjuk szervizbe. Mikozben szallitottam valoszinu neki utodhetett vminek, mert mire az uzletbe ertem vele az egyik sarka serult.. hat filoztunk egy sort, mi legyen, de vegul Asus kozpontba kuldtuk. Het elejen megjott a gep, kicsereltek a teljes LCD panelt plusz a serult sarkot is ami az aljahoz tartozik.
SEMMIT nem kellett fizetni, garban megcsinaltak, minden kotozkodes nelkul!
Tudom a muanyag ara szinte nulla, de akkor is...
Reszemrol tovabbra is ASUS parti vagyok, most mar teljesen!
-
villamos
őstag
Nos:
Adott egy Asus S62J típusú gép. Meg szeretném nézni a Bios -t, de nem tudom hogyan lehet elővarázsolni. A gép egy intel nyitóképernyővel indít. Hiába nyomom eközben a delt a gép indulásakor, nem lép be a biosba. Gondolom akkor másik billentyűkombinációra indul.
Kerestem manual -t a neten a géphez, de amit találtam nem hajlandó elárulni, hogyan indíthatom a bios-t. -
NFree
addikt
bakker kihalt a bill a notimon, Nos beledugtam egy usb-s billentyüt most meg lehuztam és a noti hülyeségeket csinál
gondolom bekavart a külső, már probáltam vissza állítani a régit de semmi valakinek nincs valami ötlete ne keljen már újra raki a rendszert,
meghívom egy sörre valahogy csak segíten valaki!!!!

-
NFree
addikt
Okés köszi nem tettem fel még. 2 napja vook ithon elkeztem a letöltögetést, 2 napja megy a kis masina egyfolytában eggyenlöre semmi baja eddig meg netezés közbe is kifagyott félóránként, én nem értem
nah mind1 mostmár megvan az orvosság , ha megint prüszköl majd betolom neki
(mostmár leírtam, nem kell félre érteni mert elég kellemetlen lenne, mármint nekem, ha bekéne tolni
)
Nah ezt már nem toom kimagyarázni
-
bexinho23
őstag
A laptopom: Asus X53L széria
Everestben néztem meg, remélem olyan adatot ami számodra megfelel, és tudsz segíteni.
Számítógép típusa ACPI x86 alapú PC (Mobile)
Alaplap neve Asus F3000L Series Notebook
Alaplapi lapkakészlet Intel Crestline-GML GL960Amúgy így nézki:
http://www.segundamano.es/vi/11546815.htm?ca=23_s
Amúgy kingmax-ot sok helyen láttam, bár én azt hittem h a kingston márkában erősebb. Ezért is gondolkodtam az utóbbin. Viszont a kingmax valamelyest olcsóbb, tehát csak pozitívum ha ez lenne a praktikus.
Amúgy ha minden igaz van itt egy bolt közelben, és remélem ki lehet próbálni helyben, hogy jó e.
Esetleg tudsz vmi hasznosat mondani még? RAM-mal kapcsolatban. -
válasz
hacsahu
üzenetére
csak a ház hátsó paneljén van meg a kialakítás (vagy inkább könnyítés a műanyagon) a kimenet számára, de hardveresen nem tudod hová kötni a kimenetet - csak azért van rajta a hely, mert a házat több szériához is használják, és van, ahol az alaplapon integráltan van dvi kimenet!
amúgy a6m-qxxx notid van? -
hacsahu
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek lehet beszerelni egy közel kétéves A6M-be DVI-D portot? A helye megvan ki is van írva csak a kivezetés nincs meg. Vagy lehet hogy a nem túl acélos Go6100 nem is támogatja?
Ha lehet akkor pedig hol lehet ezt megcsinálni?Köszike!
-
válasz
bexinho23
üzenetére
a notid konkrét típusát leírhattad volna (főként a chipset miat!)
kingston esetén sajnos nem garantált az, hogy megfeleően fog együtt menni a gyárilag a notiban lévő modullal, típusa válogatja! (személyes tapasztalat!) csak akkor vedd meg a kingstone memóriát, ha előtte volt lehetőséged kipróbálni a két modult együtt!
kingmax modul esetén viszont szinte látatlanban mondható, hogy megfelelően menni fog a jelenleg is a notiban lévővel! például; link -
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Mivel nem értek a RAM-okhoz, ezért fordulok segítségért. Az asus laptopomban 1gb ram van és van 1 szabad hely egy másik számára. 2gb-ig elbírja a gépem, tehát kinéztem az interneten egy kingston 1gb-os memoriát. Kérlek nézzétek meg a linket ami a kiszemelt RAM-ot mutatja.
A másik link egy kép, ami mutatja a jelenleg a gépemben lévő memoriám adatait (EVEREST).http://ipon.hu/webshop/product/kingston_1024mb_notebook_ddr2_667mhz/15150
http://images.netbag.hu/20081115/20125134431.jpg
Köszönöm a választ!
-
kkk99
csendes tag
Hello. Nekem már kiderült mi a gond. A forrasztás rossz, és ahelyett, hogy működne a mikrofon, az fm rádiókat fogja be, de az összeset egyszerre, és csak nagy csörgés, zene, meg sistergés hallatszik. A megoldás az volt, hogy a receive volume(angol win) hangerejét levettem teljesen, és így már nem zavar be.
-
Bandy20
csendes tag
Hali!
Azt szeretném kérdezni hogy mi a véleményetek ASUS F5SL-AP141 notiról hogy van-e valami széria hibája vagy ilyesmi és menyire erős a VGA-ja?
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
Narxis
nagyúr
-
csucsu_17
aktív tag
Hali !
Nem rég vettem egy x59sl szériás Asus-t amiben egy HD3470-es videokártya van 256mb vram-al, gondoltam ezzel a kártyával azért játszani is lehet de sajni kiderült,hogy a memóriája csak 64bites ami elég szűkös, és emiatt az nfs prostreet amivel mostanság játszok már 2x-es AA mellett is elég sürün meg meg akad, hogy lehetne feljebb húzni a ramok órajelét?
meg szoktam látni hogy ha winben dolgozok a gpu kb 80mhz-en mig a ramok 120mhzen mennek ez normális? Ha játszok ez eléri a tényleges értékeket?
Egy korábbi HSZ-ben valaki írta hogy létezik olyan program amivel korlátozni lehet a cpu órajelét mondjuk fix 1400mhz-re ez melyik program lenne?
6cellás akksival kikapcsolt wifivel is max 1ó40 percet bír
igy nem nagyon lehet mit kezdeni vele ha épp utazik az ember.....köszi a válaszokat előre is
-
Douwe
csendes tag
Valaki nem tudja hogy honnan lehetne letölteni a legfrisseb ati drivert notebookomhoz?
Az asus oldalán áprilisi van csak fent az ati honlapjáról letöltötteket meg nem telepíti. -
NFree
addikt
Sziasztok valaki linkeljen már nekem legyenszives egy jól működő vga drivert vin xp 32 bit asus f3ka notihoz, a jelenlegivel fagyogat, van egy másik is de azzal meg elsem indulnak a gémek.
Valaki segítsen

-
polip
addikt
van már valakinek tapasztalata az asus új garanciájával?
akinek igen lécci privizzen, érdekel az átfutási idő és hogy mennyire megbízható az ostravai szerviz...
thx!
-
az utlsó 0911 is elég régi, de a 0903 hát az nagyon...
a bios frissítése veszélyes - lehet -, de noti esetében ugye kiesik a legnagyobb ellenség; az áramszünet! ráadásul ennél a notinál oprendszer alól is lehet, ami elég egyszerű, csak egy stabil oprendszer kell hozzá! xp alól vagy? -
elég régi leírás, de még aktuális; PCI IRQ Routing Table Specification
nyomj egy bios -> default beállítást, majd noti újraindít, és nézd meg, hogy még mindig kiírja-e?
melyik bios verzió van a notidon? a 0911 vagy attól régebbi? ha régebbi, akkor a bios frissítése is megér egy próbát! -
ben11
őstag
Sziasztok!
Van egy a6m q049-es notim..Azt vettem észte hogy amikor bekapcsolom és görögnek le dolgok(memória,hdd ellenörzések) olyat ír ki,hogy PCI IRQ routing table error.Ez mit jelent?Tudja valaki?
Köszi!
-
msz15
csendes tag
Igen, ez a verzió nem az asus weblapjáról van. Felraktam az asustól letöltöttet is (amit te is linkeltél), de sajnos a probléma ugyanaz.
Más: bluetooth-os mobil telefont lehet-e használni headsetként pl. skype-hoz. Ismerősömnek működött így, de nem tudta hogy lehet beállítani. -
nekem személy szerint nincs ilyen notim, de fordult már meg nálam néhány ebből a típusból is, és azoknál nem volt ilyen gond.
hivatalos (értem úgy, hogy az asus konfiguráláson átesett, az asus honlapjának a letöltési részlegéből letöltött, vagy az asus által a notihoz adott lemezen lévő) illesztő az általad használt 5.10.0.5717 verzió? mert találkoztam már többször olyan problémával, hogy egy új, de még az asus konfiguráláson át nem esett illesztő - ami amúgy valóban az adott típusú videókarihoz, hanghoz, hálókártyához...stb készült -, nem ment megfelelően az asus notin. az eszköz gyártójától (nvidia, realtek...stb) letöltve nem megy minden illesztő megfelelően a notin, de ha azt a verziójú illesztőt az asus a notira szabja, és eztán már az asus letöltési részlegéből letöltve, immár tökéletese működik. és ilyet nem csak asus notik esetében tapasztaltam... -
msz15
csendes tag
Köszi az eddigi segítséget! XP-m van, és 5.10.0.5717 verziójú a driver. Sajnos az akusztikus visszhang-csökkentés továbbra sem él. Mondjuk nem fogok belehalni ebbe a mikrofon témába, csak jó lett volna használni, ha már benne van. Neked is ilyen géped van? Esetleg működik is ez a funkció?
-
kommunism
aktív tag
van 1 asus a6j laptopom abban 1 t2300as processzor aminek a ventije kezd meghalni a kérdés a következő meg lehet ennek valahogy a cseréjét oldani komolyabb kiadások és mindenféle szervizbeadás nélkül??????
-
kkk99
csendes tag
Helosztok. Légyszi segítsetek. Van egy x51rl szériás notebookom, xp-vel. A mikrofon-t sehogy se tudom használni. Már megvétel óta, csak eddig nem zavart, viszont mostmár kéne a mikrofon. A helyzet, hogy a audio(realtek) driver fent van, a mikrofon hangereje is be van állítva, a hangszórókba hallatszik is az alap sistergés(Füleses mikrofonról van szó), de amikor beleszólok semmi. Az érdekesség, hogy ha egy picit is elkezdem mozgatni a jack dugót, akkor elkezd recsegni, meg furcsa zajok hallatszódnak egy pár mp-ig, és a mikrofon tesztben az a jelző csík beszineződik, mintha beszéltek volna bele, de csak akkor ha mozgatom a jack dugót. A mikrofon erősítéssel, meg zajcsökkentés állításával próbáltam játszadozni, de ugyanaz. (Egyébként volt vistám is, és ott is ugyanez volt a helyzet, több fülessel is próbáltam, szóval annak a hibája se lehet)
-
msz15
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy F5SL-AP104 notit. Egyetlen problémám van vele, hogy a mikrofonja nagyon zajos. Próbáltam már elég sok beállítást de nem sok változás történt. Skype-ot, messengert használok. Ha valakinek van tapasztalata, vagy bármilyen ötlete a probléma megoldására, szívesen venném. Ha ennyit tud a mikrofon, akkor kénytelen leszek headsetet használni (azzal tökéletes a hang). Egyébként nagyon jó kis gép. -
amir
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy jó helyre írok-e de remélem tudtok segíteni!
Szóval egyik pillanatról a másikra pikk-pakk nem látszik a notebookom dvd-rom-ja!
Az eszköz kezelő 41-es hibakódra hivatkozik....driver-t vagy firmware-t nem találni ehez a meghajtóhoz (Matshita uj860s) sehol!!Nem tudjátok hogy ilyenkor mit lehet tenni?
Még csak a windows-t se tudom újrahúzni így....köszi
ASus M51kr
-
Edo23
csendes tag
Hali!
Nekem is ilyen notebookom van és jókat írtál róla. Egy kis hibája van amit te is megemlítettél. A hang kimenete. A következő ha jól sejtem a hiba: Megy a hang normálisan ahogy kell, viszont amikor bedugod a jack-dugot, akkor se a hangfalban se a fülesben nincs hang közben a oprendszer meg jelzi a csatlakozást.
Sokat szenvedtem vele, még szervízbe is elküldtem. A megoldás a következő: A BIOS-ban engedélyezned kell a bejelentkező hangot. Mert ha kikapcsolod akkor valami módon nem műkszik a jack dugó. Elég ha alacsony hangra veszed. Mondjuk 1-re és akkor már rendben leszel.Üdv Edo23
-
0% elhasználódással az akkumulátor elvileg frankó!
xp vagy vista?
érted ezt az időtartamot úgy, hogy;- intel speedstep aktív (ha nincs hajtva a rendszer, akkor nem megy maximumon a proci)
- a kijelző háttérvilágítása alacsony(abb) szinten működik
- olyan alkalmazás nem fut - a háttérben sem -, ami folyamatosan terhelné a rendszermert akkor valóban nem sok az 1 óra 39 perc. bár a dedikált vga erősen korlátot szab az akkumulátor üzemidejének, de azért egy kicsivel több lenne várható...
a szervíz látszólag felesleges kör lenne...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Gaming notebook topik
- Napelem
- Sorozatok
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- NVIDIA® driverek topikja
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 5650U Hexa-core 16GB 512GB SSD FHD
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Lenovo Legion 5 15ARH05H - Gamer Laptop
- A KINCS! Zsír Dobozos HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -50% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Asus Zephyrus G15 4K Ryzen 7 6800HS
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Asus Zenbook 13 laptop Oled kijelző!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ha amúgy üzemidőben aránylag a korának és állapotának megfelelően bírja, akkor nem cserélik ki, csak meghibásodás esetén - például zárlatos lesz egy cella...stb!
mivel üzemidőben jól bírta, ezért maradt az ismerősnél, azóta közel egy év alatt csak + 2% elhasználódással tetéződött a dolog.

néhány más gyártó szervizétől ezt várhattad volna...

Pyttawrx