- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gaming notebook topik
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- NVIDIA® driverek topikja
- Az Enermax tényleg nem viccel, ha az új tápjának garanciaidejéről van szó
- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomekk.
aktív tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy néztem ezt az F50GX nevű laptopot és a rajta lévő HDMI kimeneten keresztül hang is megy? Ha nem akkor hogy lehet megoldani a hangot, hogy ha TV-re rá akarom kötni?
-
asus x59sl
csendes tag
huh..akkor megnyugodtam
amúgy jól gondolod nem akarok rajta játszani, netezés meg egyetem, igen amúgy néztem ksi gépeket, olvasgattam fórumokat, aztán vhogy inkább rendes méretű noti mellett döntöttem. remélem azért jó választás volt, több pénzem meg nem volt...
a másik hogy tudnál vagy vki más abba segíteni, hogy feltettük drivereket a notira, persze a cd amit adtak hozzá az vistához van szal az asus oldaláról szedtük le, a lényeg az hogy az eszközkezelőben kérdőjelként ott van a hálózati vezérlő, net sincs, és ebben nem tudnál/nátok segíteni hogy megoldódjon a probléma?
előre is köszönöm

-
válasz
asus x59sl
üzenetére
Dehogyis! A SiS chipset "gyengesége" csak akkor hátrány, ha nagy erőforrás-igényű alkalmazásokat akarsz futtatni. Elsősorban azok panaszkodtak rá, akik erős videókártyával szerelt SiS chipsetes gépet vettek, és csodálkoztak, hogy még sem futnak jól a játékok. De hát aki játékra vesz notebook-ot, az alapból rosszul dönt! Szerintem amire te fogod használni a notebook-od, ahhoz pont jó (esetleg érdemesebb lett volna egy kisebbet venni, amit könnyebb cipelni). Az pedig hogy tényleg jól döntöttél, majd csak fél, 1 vagy 2 év múlva fog kiderülni. Ha nem lesz semmi baja, és tudod arra használni amire akarod, akkor tökéletes választás volt.
-
asus x59sl
csendes tag
Köszi a választ! csak azért kérdeztem mert most vettem egy asus x59Sl notebookot, nekem nem mondták h nem ajánlják, de olvastam fórumon h szar a sis chipset, szüóval most elszomorodtam, télleg nem jó ez a notbook amit vettem?
-
válasz
asus x59sl
üzenetére
Asusnál főleg az X51-es szériára, és egyes F5-ösökre volt több panasz, de a nagy számok törvénye miatt ez tán nem is olyan meglepő!
-
válasz
asus x59sl
üzenetére
Azért szar, mert nem annyira jó mint az Intel, AMD (Ati), Nvidia chipsetjei, és sokszor hiába az erős processzor, vagy a videókártya, a SiS chipset visszafogja őket, ezért érdemes inkább a fent említett mások három gyártó chipset-jeivel szerelt notebook-ot venni. Legjobb az ha Intel chipset-ben Intel proci, és AMD chipsetben AMD proci van! Vajon miért?
-
válasz
T.Peter
üzenetére
Dell-en kívül? Lenovo Thinkpadek, HP egyes szériái (sajna vannak gyengébbek is), Toshibátol a Tecrák, FuSi Lifebook-ok.
MSI-vel sokáig voltak garanciális gondok, lehet hogy azóta már jobb a helyzet, illetve általában melegebbek a gépeik a hasonló konfigurációjú konkurens termékekhez képest, valamint régebben az anyagminőséggel is akadtak problémák, de mára már ott is feljavultak. Azért ha Asus és MSI közül kéne választanom, még mindig Asus-t vennék. Amúgy meg Dell-t, azzal baromi ritkán lehet melléfogni! -
asus x59sl
csendes tag
Zanik!
Példákat tudnál hozni hogy melyikek a gázosabb asus szériák?
köszke előre is
-
asus x59sl
csendes tag
Sziasztok!
Vegyétek figyelembe hogy én csaj vok, szal nem értek ilyen témához, ezért ne harapjátok le a fejem amit kérdezni fogok, előre i kösz
Valaki részletesen elmagyarázná hogy miért szar a sis chipset?!
Előre is köszönöm

-
angol
tag
Sziasztok, nem tudja valaki hogy ezt a laptopot Asus F50GX-6X057 melyik nagykerben lehet megvenni, köszi előre is
-
Lalee74
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 3,1/2éves A6B00R notim és az akut nem tölti.Hosszú ideig hálózatról ment,azt észre vettem,hogy nem tölt.Közben lett rendszer újra rakva. Az érdekelne,hogy kuka vagy esetleg lehet szoftveres probléma???Abszolút laikus vagyok csak érthetően

-
Agostino
addikt
Üdv.
"Volt pár gázosabb széria, de azok is inkább a belépő szintű típusok voltak"
Ahhha... azt hittem en block az Asus név kopottas noti fronton. Jó olvasni, hogy nem, mert minél jobban nézem annál szimpibb. Azt, hogy FuSi, Acer, HP olyan-amilyen arról hallottam, meg látom is ismerőseim kezében mi a helyzet. Most már csak kellene keresni valami helyet, ahol irl is meg lehet tapizni. : ))))
-
válasz
Agostino
üzenetére
Alapvetően nincs baj az Asus-okkal. Volt pár gázosabb széria, de azok is inkább a belépő szintű típusok voltak, de még így is jobbak az Asus-ok (szvsz), mint a hasonló árkategóriájú FuSi és Acer gépek. Nálunk két Asus van a családban, az egyik 6(!), a másik 2 és fél éves, és mai napig tökéletesen működnek, soha semmi hibájuk nem volt. (Sógornőmnek HP-ja van, sok gond is van vele, páromnak Dell - na, az még egy megbízható márka - tesóm meg a tanácsaim ellenére MSI-t vett Asus helyett, de egyelőre még az is jól működik.
-
Agostino
addikt
Üdv.
Értem, azért köszönöm ezeket az információkat, hasznosak. Igazából a kis üzemidőn felhúztam a szemöldököm, de tényleg ahogy mondod jó GPU van benne, ami viszont nem hátrány ha az ember berakna magának egy HD filmet. Igazából pont ezért kérdezősködöm, mert jó a belbecs, csak kicsit maga az Asus név aggaszt, illetve általában a megjelenéséről nem tudtam megítélni mivel van dolgom. Angol tesztet találtam, ha esetleg más érdeklődök is vannak. A teszt alapján jó vételnek ígérkezik.
-
CAmpa
csendes tag
Üdv.
Asus w5f-2p006 os gépre rápakoltam ma a vista 64-et. Minden működik, de az atk100 utility-t nem tudom felpakolni. Legalább 20 félét próbáltam, de mindegyiknél a telepités elején hibát jelez. A legfőbb gond, hogy igy se a wifi-t se a hangot nem tudom állitani rajta.
Aki tud kérem segitsen. -
válasz
Agostino
üzenetére
Külföldi oldalakon többnyire dicsérik, csak a súlyát és a viszonylag rövid akkus üzemidőt (az erős gpu miatt lehet) róják fel negatívumként. Az anyagminőséget jónak ítélik, bár nagy valószínűséggel por és ujjlenyomatgyűjtő (ezt nem írják sehol, de a képek alapján valószínűsíthető), kopásáról nincsenek infó (talán mert viszonylag új széria). Igazából valós felhasználói tapasztalat lenne jó, de nem hinném hogy sok lenne itt az F8Vr tulaj, de majd egyikük megcáfol.

-
Agostino
addikt
Üdv.
Érdeklődnék a topiclakóktól, hogy az ASUS F8VR mennyire van jól összerakva és úgy általában mennyire megbízható? Összerakás alatt elsősorban az anyaghasználat, mennyire kopik meg effélék értendő.
-
Tomekk.
aktív tag
Hello!
Ezt a laptopot néztem ki: Asus F50GX-6X057
Mi a véleményetek róla? Megbízhatóságban hogy áll az Asus? -
Narxis
nagyúr
Én használtam de Atheros-ék Win 7-es drivere még messze van a tökéletestől és állandóan szakadt a net, más problémám nem volt, ja de... Az x1200-as integrált vgam-hoz csak a win update-ről volt hajlandó feltenni a drivert(valamilyen decemberi) a legfrissebb nem ment fel. Más gondom nem volt.
Hogy-hogy melyiket?32bit kell ha 4GB alatt van a memóriád, 64bit ha 4GB vagy több memóriád van.
-
albgab
aktív tag
Hali!
Windows Rc7-et használ valaki?
Az én gépemen menne? (ASUS A6Km Q056)
Melyiket érdemes felrakni, ha érdemes?köszi
-
Atya
tag
Amd Power Monitor.
Szoval mukodik ez, legalabbis ennek jobban hiszek. Ez azt irja, hogy 1000MHz-re kapcsolja vissza magat terheles nelkul.(p4g megfelelo modjaban ) Everest es a NHC is mind 2GHZ-et irtak. Ez viszont a feszultseg ertekeket is kiirja. Igy szamomra ez hihetobb. ( remelem nem csak a C'n'Q altal kuldott ertekeket "kapcslja le", es irja ki, mert az esetben, ha az nem mukodik, akkor ott vagyok, ahol a part szakad ).Mindent osszevetve ( 3+ oras uzemido minimalis terhelessel, processzor kepessegei papiron, es amit az AMD-PM ir ki ), azt merem mondani, hogy mukodik az energiagazdalkodas

-
Atya
tag
Lehet itt tenyleg valami turpissag van. Egyik baratom MSI-je 800MHz-re visszaveve magat birt 2 orat maximum. Most jottem haza, ez cc 2 oras ut, kozben vegig ment zene, es passzianszoztam, igy mielott leszalltam a vonatrol 1 ora es 19 perc volt meg hatra az akkubol. ( amig populalt teruleten voltam, HSDPA-t is hasznaltam ugy 15-20 percig )
BIOS-hoz egyelore nem nyulnek, bar lehet ez lesz a vegso megoldas. Most mar a Boot is eleg furan megy. Tolt a win, eltunik a csik, aztan 10 mp ig fekete kep. Lcd kikapcs, bekapcs, es utana jon be az "udvozoljuk". Aztan megint hosszu varakozas, mert valami progi nem tud betolteni(kozben semmit nem lehet csinalni, csak az eger mozog). Ebbol win ujrahuzas lesz

-
kovsol
titán
nekem most egy sima asztali 9.4 -es driver van fent és mobility moddert kellett ráereszteni, hogy működjön rendesen (régiek még ilyen 8.xx időben simán felmásztak a gépre trükk nélkül) [link]
nekem egy Mobility HD3470 van a gépben és energia takarékosság is megy ezzel a megoldással -
Atya
tag
Itt egy everest log, hatha valaki jobban ert hozza. Tovabb erositi a gyanumat, hogy a chipset driver elvileg a VGA driverrel van egy kalap ala veve. Amikor a hivatalos drivert probaltam telepiteni, azt mondta, hogy nem talal megfelelo hardvert, igy kilep. Utana bemasztam a mappa szerkezetbe, es egy VGA nevu mappaban levo telepitot futtatva mukodott a 3d rendesen. Letezk, hogy igy kimaradt a chipset driver?
[OFF]
Mező Érték
CPUID tulajdonságok
CPUID gyártó AuthenticAMD
CPUID CPU név AMD Athlon(tm) X2 Dual-Core QL-62
CPUID revíziószám 00200F31h
Kiterjesztett CPUID revíziószám 00200F31h
Platform azonosító 00h (Ismeretlen)
IA CPU sorozatszám Ismeretlen
HTT / CMP egységek száma 2 / 0Utasításkészlet
64 bites x86-kiegészítés (AMD64, EM64T) Támogatva
Alternate Instruction Set Nincs támogatva
AMD 3DNow! Támogatva
AMD 3DNow! Professional Támogatva
AMD Enhanced 3DNow! Támogatva
AMD Extended MMX Támogatva
Cyrix Extended MMX Támogatva
IA-64 Nincs támogatva
IA MMX Támogatva
IA SSE Támogatva
IA SSE 2 Támogatva
IA SSE 3 Támogatva
CLFLUSH utasítás Támogatva
CMPXCHG8B utasítás Támogatva
CMPXCHG16B utasítás Támogatva
Conditional Move utasítás Támogatva
MONITOR / MWAIT utasítás Nincs támogatva
RDTSCP utasítás Támogatva
SYSCALL / SYSRET utasítás Támogatva
SYSENTER / SYSEXIT utasítás Támogatva
VIA FEMMS utasítás Nincs támogatvaBiztonsági jellemzők
Advanced Cryptography Engine (ACE) Nincs támogatva
Adatvégrehajtás megakadályozása (DEP, NX, EDB) Támogatva
Hardware Random Number Generator (RNG) Nincs támogatva
Montgomery Multiplier & Hash Engine Nincs támogatva
Processor Serial Number (PSN) Nincs támogatvaEnergiagazdálkodási jellemzők
Automatic Clock Control Nincs támogatva
Enhanced Halt State (C1E) Nincs támogatva
Enhanced SpeedStep Technology (EIST, ESS) Nincs támogatva
Frequency ID Control Nincs támogatva
LongRun Nincs támogatva
LongRun Table Interface Nincs támogatva
PowerSaver 1.0 Nincs támogatva
PowerSaver 2.0 Nincs támogatva
PowerSaver 3.0 Nincs támogatva
Processor Duty Cycle Control Nincs támogatva
Software Thermal Control Támogatva
Temperature Sensing Diode Támogatva
Thermal Monitor 1 Nincs támogatva
Thermal Monitor 2 Nincs támogatva
Thermal Monitoring Támogatva
Thermal Trip Támogatva
Voltage ID Control Nincs támogatva
[/OFF] -
F1r3b1rd
tag
Lenne egy kérdésem: a minap én is úgyjártam mint az egyik kolléga, este kinyomtam a gépet, reggel nem akart bekapcsolni(szinte állandóan töltőről üzemel, aksi a gépben). Akkuról sem volt semmi reakció. Kivettem majd 5 perc elteltével csak hálózatra dugva első pöccre beindult. Ez vmi Asus specialitás és jobb ha hozzászokom v vmi gubanc van a gépemmel?
Típus: Asus x51l-ap091, fél éves
-
Atya
tag
Hat ez roppant erdekes, voltam benn egyetemen delutan, es bekapcsolt wifi mellett ( minimumra huzott fenyeroval, bongeszovel, es acrobat readerrel ) 3 ora es 20 percet mondott a windows hatralevo idonek. Ha a wifit kilottem felment 3 ora 45 re. Kozben azt irta 2Ghz en megy a proci. Namost megprobaltam elinditani egy jatekot, ami minden problema nelkul ment(itthon), es ott rettenetesen 0,5-0,4 Fps-el ment. Csak akkor lett meg erdekesebb, mikor hazaerve tapcsastra dugva is szarakodott. Igy visszatettem a "gyari" catalystet( sajnos a ma befrissitettel nem tudtam kirprobalni a jatekot, eszembe sem volt, hogy frissiti, mert azt irta nem kompatibilis a kartya, igy kilep a telepito). Nem tudom attol javult-e meg, de most ujra jol megy a jatek

Szoval nagyon erdekes :-)
-
Atya
tag
Nem tudom, ez telepult fel a programfilesba, ott volt meg egy telepito, azt is lefuttattam, es semmi. Csak kiirta, hogy telepult. NHC azt irja, ugyan ugy 2GHZ en megy a gep. Az everest pedig az energiagazdalkodasi funkcioknal csak ezekhez ad pipat:
Software Thermal Control
Temperature sensing Diode
Thermal Monitoring
Thermal TripZavaro pl hogy alaplap neve "ismeretlen"()everestben). A CnQ pedig ugye alaplapi funkcio is. Ezert gondoltam, hogy hianyzik vmi driver.
-
Atya
tag
Van egy sejtesem, hogy egy drivert nem tettem fel. ( vagy epp ezen a gepen nem lehet elerni ilyen funkciot ) A kepen vannak azok a dolgok, amiket felpakoltam, tobbnyire az Asus honlparol. Az AMD driver az elvileg nincs fenn, csak veletlen a mappaban maradt. Az a cool n quiet az A64ekhez jo csak.
-
Atya
tag
Hat...

Nalam a p4g-nel csak 5 profil kozul lehet valasztani. Amikor a konfiguraciora megyek, akkor bejonnek a profilok, de csak azt engedi allitgatni ( mas nincs is feltuntetve ), amit a win is tud: Kepernyokimelo, vinyo, keszenlet, lcd kikapcs.Viszont pl mikor Quiet Office modba kapcsolom, akkor nem kezd felporogni a ventillator idonkent bongeszes kozben ( viszont jatekban sem tapasztaltam lassabb mukodest a geptol, igy nem egeszen ertem mit csinal. )
Nincs vmi eszkoz, ami kiirkalja a proci frekvenciat? ( asztalin van egy cool n quiet szoftver, ami kis grafikonon mutatja, hogy 1800-800 mhz kozt valtoga a proci ) Bar epp az is eleg, ha valaki hozzaerto leirja mire jo a p4g

-
Atya
tag
Sziasztok!
Megvettem a noteszt! ( X50z ). Maximalisan meg vagy vele elegedve egyelore, igaz teleprol meg nem hasznaltam. Kerdesem a kovetkezo lenne:
Letezik ehez a gephez ( Alaplap, proci ) olyasmi, mint a cool n quiet? Vagy hogy oldja meg ez a gep az energiagazdalkodast?Amugy X50Z-Ap093at vettem, ebben Ql62 es proci van, ami az Ap078 ben levo Ql 60-nal 100Mhz el gyorsabb, es 10W-al kevesebbet fgyaszt

Udv:
atya -
legiaap
félisten
Inkább egy új noti kéne.
Ennek ár minden baja van, pedig nem öreg.
- Mikor bekapcsolom a gépet és bejön a Windows, akkor bebarnul a kijelző
- Mikor döntöm a kijelzőt, akkor kattog és ha olyan 40 fokban hagyom, akkor becsukódik magától, egyszóval szar
- Elég nagy a holtjátéka a kijelzőmnek...nagyon mozog
- Az aksi mozog, pedig még sosem vettem ki
Soha többet ASUS-t! -
legiaap
félisten
Sziasztok!
Van egy ASUS X50Z notim és Everesttel megnéztem milyen hőfokon üzemel a CPU-m.
85 fokos. Az normális hőfok? -
Jackdaw
csendes tag
Üdv!
Van egy ASUS S96jm (=Z96jm) notim. Szervízben cserélték a bill vezérlő IC-t. Azóta azt csinálja, hogy ha leállítom a Win-t, akkor le is áll, de ~5mp után megint bekapcsol, mintha megnyomnám a bekapcsoló gombot (ugyanezt csinálja, ha hibernálom, készenléti stb), de csak akkor, ha 230ról megy, akksiról kikapcsolva marad.
A szervíz azt mondta, hogy telepítsem újra a win-t, megtörtént, semmi változás. Kérésemre küldtek BIOS flash-t, régebbit is, újat is. Flasheltem, de semmi nem változott.
A szervízbe, ha nem muszáj, nem akarom visszaküldeni, mert szükségem lenne a gépre, s mivel nekik sincsen ötletük, tartok tőle sokáig elhúzódna a javítás.
Szóval van valami ötlet, amit meglehetne próbálni?Választ előre is köszönöm!
Jackdaw
-
válasz
Boyfish
üzenetére
Dothan magos Pentium M procik (7xx) belemennek, és elvileg 2Gb (1Gb/slot) memóriát is bele lehet rakni. Nekem Asus A6Rp-m van, a felépítése hasonló, nemrég cseréltem benne procit, ha kell valami tanács/segítség, nyugodtan kérdezz privátban!
Amúgy az A6Rp-be az Asus állítása szerint max. 2Gb memóriát lehet rakni, közben az Asus Support fórumon egy srác simán belerakott 4-et! Következő lépés nekem is az lesz.
-
Boyfish
senior tag
Sziasztok
Van egy Asus A6r - B037-es gépem.
Ebben egy Celeron M390-es proci van és 1db 512mb-os modul.
Mindkettőt szeretném cserélni, az Asus weboldalán azt találtam, hogy csak 1GB ramot ismer fel, és hogy ennél nagyobb procit sem ismer fel a rendszer.
Meg tudná nekem ezt valaki erősíteni, vagy cáfolni?
Köszi
-
VIG0
csendes tag
pontosabban GeForceGo
-
VIG0
csendes tag
Üdv
Van egy Asus f3m laptopom amihez video kártya driverre lenne szükségem de nem találok a neten olyat ami működne is. (nforcego 6100)
156.55
177.92Ezeket próbáltam eddig.
Azt használom amit adtak hozzá ez 2006os és vmi újabb kellene.
köszi -
Dexter68
addikt
köszi
-
Bazsesz
őstag
Hali!
Van egy 3,5 ASUS A6U-5050 notebook-om, ami most úgyfest megadta magát.
Alap: megnyomom a bekapcsológombot, ugyebár akkor felvillan egyszer a *LOCK ledek, felpörög a venti, majd előjön az ASUS logó.
Hiba: megnyomom, venti nem pörög fel, *LOCK ledek villannak kétszer, és kikapcsol.
Kérdezném, hogy találkozott-e már valaki ezzel a hibajelenséggel, vagy javítható-e, vagy tudja-e valaki, hogy melyik cég a magyarországi ASUS szakszervíz.
Üdv: Bazsi
-
Dexter68
addikt
Egy 320GB Western Digital WD3200BEVE 2.5" notebook winchester passzol-e az ASUS A6KM-Q042 notimba?
-
HaRdCoRe
aktív tag
Következő problémára keresem a megoldást:
Adott egy ASUS M51KR laptop. Erre szeretném a Windows7-et feltelepíteni, de cd/dvd driver hiánya miatt (a telepítés elején) hibaüzenettel leáll az egész művelet...
Tud valaki valami okosságot mondani? -
viralmind
aktív tag
válasz
Turbobacsi
üzenetére
Koszonom a valaszod akkor ezek szerint neked is megy a venti nyugalmi allapotban,egyebkent 100% terhelesnel nekem is kb azonos a ket mag homerseklete.
Jobban zavar hogy idle allapotban is megy a venti 2800-3000-es fordulaton de ezek szerint akkor ez ilyen tipus. -
viralmind
aktív tag
válasz
Turbobacsi
üzenetére
Udv!
turbobacsinak:cpu1:29 cpu2 41 alltalaban 10-15 fok az elteres a ketto kozott nalam.
En is megkernelek egy szivessegre ha megnezned a 7402-es hozzaszolasomat es megirnad hogy nalad fennall -e a jelenseg megkoszonnem! -
az asus honlapja ilyen szempontból nem mérvadó, hiszen opcionális a bt megléte! a gyártó biztosítja a foglalatot a bt számára, és a konkrét típus kiszerelése határozza meg, hogy abban lesz bt, vagy sem.
biztos, hogy jól írtad a típust? mert x51r-ap okés, de utána a szám? a google legalább is semmit sem dob ki rá... -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudom eldönteni, hogy egy X51R-AP64A-ban van-e bluetooth? Nem egyértelmű az Asus lapja.
-
Isee
senior tag
sziasztok, nekem olyan kérdésem lenne hogyha vennék egy asus x51rl-ap243 laptopot, és szeretnék benne ramot bővíteni, akkor 2*1gb helyett menne bele 2*2gb 667-es kingmax ram. kérdésem lenne nekem, hogy mekkora eséllyel menne ez a laptop ezekkel a ramokkal ha kicsrélem?

-
Turbobacsi
senior tag
válasz
Vazallus
üzenetére
az gyári cd-röl kell hozzá feltenni a megfelelő progit (talán ezt: Fingerprint driver and utility), nálam müködött xp-vel, kipróbáltam, kicsit macerás, nagyon kényes a beolvasásra, szórakoztam vele, aztán uninstall...
ja: nézd már meg légyszi a procid 2 magjának hömérsékletét, nálam elég fura értékek vannak (mondjuk Everesttel...) -
Vazallus
tag
Van Asus M51KR-em amin van Fingerprint Sensor. Azt,hogy lehet megcsinálni hogy csak ujjlenyomat azonosítás után lehessen használni a gépet?

-
törölt tag
Egy ASUS X59SL-t vásároltam.
Csak nekem vannak fordított sorrendben bekötve a háttértárak? Első a kártyaolvasó, majd primary master a DVD és secondary master a HDD. Ennek köszönhetően az XP az E: meghajtóra telepedett (érdekes módon a Vista az C:-re).
Plusz XP-s driver CD-t kaptam, Vista-t nem, nekem kellett vadászni a netről, viszont most már akkor kérdés, hogy jó sorrendben telepítettem-e a drivereket.
Nincs valami link, ahonnan komplett csomagot lehet tölteni, vagy ISO-t Vista driverekkel? -
japy
őstag
HELP! Win telepítés után nem akar bejönni az oprendszer hanem megáll és csak egy csik villog! Mi lehet a baj?
-
Turbobacsi
senior tag
ASUS M51kr laptopom van Turion X2 TL62-es procival.
Ami feltünt, hogy a 2 mag hőmérséklete közt nagy eltérés van, most éppen a core0=25 fok, és a core1=41 fok. Normális ez igy?
(Az asztali gépen a core2dou 2 magja szinte mindig u.a. hömérsékletüek) -
Almos
aktív tag
válasz
Bianconeri
üzenetére
Az alapvető probléma ott van, hogy sata-s a gép vinyója, viszont az xp-nél még sp3-mal se jutottak el odáig, hogy ezt integráljék a telepítőbe...
Nekem fagyást akkor csinált telepítés közben, mikor intel-es driver volt a telepítőbe integrálva, és én ezt egy másik (talán nvidia-s) sata-vezérlős gépre próbáltam felrakni. Végül biosban állítottam át, és utána már ment a telepítés, gép azóta is rendben megy.
-
F1r3b1rd
tag
válasz
Bianconeri
üzenetére
Első próbaként állítsd át a biosban a hdd-t kompatibilis módra és próbálkoz ismét a telepítéssel ( sata hdd-s gép, xp telepítő pedig nem ismeri)
Második körben, ha az első nem működne, nlite-al beleintegrálod a sata vezérlőt az xp telepítőbe
-
Bianconeri
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Most vettem egy Asus F5GL Ap079-et, operációs rendszer nélkül.
Szeretnék rá telepíteni Wiin XP-t, de nemigazán engedi :-(
SP2-vel /Professional a boot cd el sem indul. Szereztem be SP3-al egy másikat, azzal elindul, de kék halállal megáll a telepítő. Magyar az op rendszer egyébként.
/ Hibát észlelt.. végezzen vírusell-t vagy az újonnan telepített hardver eszközöket, merevelmezt távolítsa el.... /
Még zsír új a gép, nemigazán értem, az asztali gépemen az SP2-vel vígan fut a telepítő.Ötlet?
Előre is köszi.
Pá. -
F1r3b1rd
tag
Egy számomra érdekes jelenséggel fordulok ismét hozzátok: hónapok óta nem tudtam rájönni h miért tart 2 perc 10 másodpercig szünetet a notim az asztal megjelenése és az induló programok elindítása között. Tegnap rászántam magam, és kiderítem mi okozza ezt : a windowsnak ! hiába van kikapcsolva a wifi, ő azért biztos ami tuti alapon hálózatokat keres !!! Amint letiltottam a kártyát, rögtön megszünt ez a hiba.
Hol lehetne kikapcsolni az automatikus hálózatkeresést winxp alól úgy, hogy a kártyát ne kelljen letiltani?
-
Narxis
nagyúr
válasz
Wandamme
üzenetére
Én nem rég bővítettem 1x2GB és 1x1GB-ról 2x2GB-ra- Szerintem megérte 5ezer FT-ért. Bár 32biten se volt gond a 3GB memóriával, 64biten a 4GB szerintem még jobb, sose fogyok ki a RAM-ból és Vista betölti a gyakran használt alkalmazásokat így gyorsan indul minden. Én hosszabb távban is gondolkodtam, nem akarok notebookot cserélni egyhamar. Nagyon meg vagyok elégedve a jelenlegivel.
btw. Nem tudjátok miért hányja össze vissza a drivereket, programokat Asus a letöltési részlegben? Pl. régebbi verziószámúakat nem rég rakott ki, ATi driverből is van vagy 600 féle, én még a februárit használom mert az a legújabb verziószámú(570-es) de azóta raktak ki 540-est, 550-est, 550.0.2-est. Tökéletes káosz az egész honlap. :S
-
Wandamme
tag
szándékos volt az áfa nélküli ár.bővítés szempontjából érdekelt volna a memória, de mivel most nincs rá pénz így nem annyira fontos. ha meglesz a gép akkor már úgyis tudni fogom hogy milyen van benne, és tudom hogy mivel bővítsem. a processzor milyen? nem volt még dolgom amd procival sem asztaliban sem laptopban.bár még laptopom sem volt.

-
-
Wandamme
tag
hello!
egy Asus x50z-ap078 laptopot néztem ki magamnak, és kíváncsi lennék a véleményetekre hogy milyen, meg hogy megéri-e az árát.(126e)Processzor: AMD Athlon 64 X2 QL-60 (1,9 GHz, 1 MB)
Memória: 2 GB DDR2 800 MHz (2 x SO-DIMM, max. 4 GB)
Merevlemez meghajtó: 250 GB, 5400 RPM, SATA
Kijelző: 15,4" WXGA, Color Shine
Chpikészlet: AMD M780G
Video vezérlő: ATI Mobility Radeon HD3200 (integrált)Akkumulátor tipusa: 6 cellás Li-Ion, 4400mAh
Méret: 340 x 244 x 37,2 mm
Súly: 2,6 kga memória benne 800as vagy 667es, mert mindenhol mást olvasok.
-
Tonyk
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Amennyiben jogos a garancia igényed nem téged terhel. Amennyiben kamu indokkal, userhibával küldöd be, akkor rádverik bizony.
-
F1r3b1rd
tag
válasz
PredatorNo1
üzenetére
Szerintem az is elég ha csak letiltod a power4gear futását a rendszerindításkor induló szolgáltatások közül( esetleg az msconfigban is) és úgy teszteled.
Nem tudom h kétmagos rendszereknél ez a progi a processzor teljesítményét is szabályozza-e vagy csak a többi alkatrészt(fényerő, wlan kikapcs, stb). Mivel az én gépemben csak cerka egyedül a fényerőt és a hdd kapcsolgatását állítgatta( erre a win is képes uh töröltem a fenébe).
Egyébként tudtok mondani vmi normális cpusebesség mérő progit? eddig 4et próbáltam(köztük everest, cpu-z) de a sebességre mind mást mutatott, ráadásul a cpu-z Conroe-L nek, az everest pedig Merom-L-nek ismeri fel a Celeron 560 @2,13Ghz-es procit. Melyik a helyes??
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Gaming notebook topik
- Napelem
- Sorozatok
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- NVIDIA® driverek topikja
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 5650U Hexa-core 16GB 512GB SSD FHD
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Lenovo Legion 5 15ARH05H - Gamer Laptop
- A KINCS! Zsír Dobozos HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -50% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Asus Zephyrus G15 4K Ryzen 7 6800HS
- Samsung Galaxy A6 32GB (Kijelző törött)
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- iPhone 16 128 GB Plus White - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / 16GB RAM / RTX 3080 10GB / 1TB SSD
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
amúgy jól gondolod nem akarok rajta játszani, netezés meg egyetem, igen amúgy néztem ksi gépeket, olvasgattam fórumokat, aztán vhogy inkább rendes méretű noti mellett döntöttem. remélem azért jó választás volt, több pénzem meg nem volt...

Pyttawrx