Új hozzászólás Aktív témák
-
gemini
aktív tag
válasz
gemini #29266 üzenetére
Mint kiderült, egy windows frissítés óta csinája ezt. Próbáltam törölni őket, de mindet sikerült. A VGA drivert újra töröltem és feltettem megint a legutóbbit. Úgy néz ki bekapcsolódáskor megoldódtak a problémák, viszont ha lehajtom és vissza, akkor nem tud felébredni. Lehet hallani ahogyan a proci felpörög, de a képernyő fekete marad.
-
gemini
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus x555l típusú laptopom. Pár napja tettem bele egy SSD-t, újratelepítettem a Win10-et. Azóta alvó módból nem tud visszajönni, a képernyő fekete marad. Normál indításnál is általában ugyanez a helyzet, de a második indulásnál már rendesen látszik minden. VGA driverre azt írta, hogy a legfrissebb van fent, de biztonság kedvéért leszedtem az Asus oldaláról, viszont a probléma nem oldódott meg. Van valakinek ötlete, hogy mi okozhatja?
-
szabo.csabi
tag
Sziasztok!
Asztali gép helyettesítésére vásárolnék mihamarabb egy notebookot; az alábbiakkal szemezek:
Az adott kategóriában, árszegmensben melyik lenne jobb választás szerintetek?
Egy 2010-ben vásárolt SONY Vaio-t cserélnék le.
Szökőévente futna rajta egy-egy játék, többnyire filmezésre, zenehallgatásra (emiatt fontos lenne a hangzás), irodai műveletekre, böngészésre, alkalmi jelleggel fotó- és videószerkesztésre használnám; illetve ahogy a korábbival történt a leendő gépet sem szeretném 3-5 éven belül lecserélni, jelentősen bővíteni.
Alapvetőn otthon használnám de néha hoznám-vinném, nyaralásra-szabadságra magammal vinném.
Optimális esetben HDD (1 TB) + SSD (512 GB) kombóban venném de azt mondják nem ajánlott együtt a kettő. A kijelző jobb lenne, ha matt lenne de ahogy körülnéztem a piacon ez viszonylag ritka. Az UHD felbontás szintén jó lenne viszont nem tudom indokolt lehet-e ár/érték arányban. Garancia szintén jó lenne, ha 36 hónap lenne.
Ha minden igaz, az ASUS-ban jobb a videókártya és a kijelző felbontása viszont nincs teljes num pad, illetve még nem tudtam sehol sem megnézni személyesen, nem tudtam kipróbálni a hangszóróit.
-
mgy
senior tag
Zenbookhoz utángyártott tápegységekkel milyenek a tapasztalataitok? Van esetleg olyan, ami bevált? Szeretnék venni párat, így már fájna a gyári ára.
-
Genji
őstag
Sziasztok!
Laptop vételt tervezek és az ux461un-el szemezek. Valaki ismeri esetleg? Jó vételnek számít? Főleg a hűtés/zaj miatt aggódom kicsit. -
NTonee
veterán
-
garage112
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő: Miért nem jók ezek a ROG GL, X, K és társai szériás laptopok? Mindenkitől hallom, hogy nem érdemes venni, de magyarázatot nem láttam még sajnos -
KION3524
tag
Próbáld ki, amit NTonee javasolt. Szóval akkor a rufusban elérhető MBR partíciós sémás formázás egyik sem működött... Amikor felment a win, bootolj megint az USB-ről, és kérlek nézd meg mit ír a diskpart, list disk résznél a "renCer"-re. Ha GPT, akkor ott van a gond, mert MBR-nek kell lennie. Ezért ne a windows gyári telepítőjével formázd a teljes HDD-t, hanem a diskpartos verzióval, hogy a Windows már MBR lemezre rakja rá a rendszert.
-
tabrev
aktív tag
-
SP4C3
veterán
válasz
KION3524 #29251 üzenetére
GPT > EFI
MBR > LEGACYGPT megy, települ, MBR/LEGACY modeban kiírd telepítőkről nem bootol és nem is látja/jeleníti meg a boot menüben.
Ha "sima"/Régi/legacy windows telepítő lemezt/USB-t dugsz rá, raksz bele, arról nem lehet bootolni, ezlért fogtam a windows 7 telepítő ISO-t és Rufus-szal kiírtam USB-re (EFI/GPT módban természetesen, mert máskülönben nem bootol róla.)
Telepítésnél törlök mindent a lemezről (minden partíciót, totál nulla, üres, ništa...)
Létrehozok egy 100GiB-os partíciót a renCer-nek, létrehozza az efis fasság partícióit meg + amit mondtam 9X GiB... Mindegy, jónak néz ki, rányomom, telepít, minden flottul lemegy, újraindul, hogy befejezze a telepíést, aztán mikor kész, akkor jönne be az első boot, de Win logó animációnál megakad "Starting Windows" (nem fagy ki, a logó szépen lejátszódik, aka loopol, de nem megy tovább), nincs hibaüzenet, ha megnyomom a power gombot, akkor a nyomorékja elteszi magát hibernációba....
-
KION3524
tag
Érdekes, hogy GPT USB-ről felraktad a GPT Windows-t és nem lehet a BIOSban GPT-t állítani. Bootolj az USBről, majd a számítógép javítása/parancssorba írd be ezt: diskpart. majd list disk. És ha GPT van, akkor másképp formázd a kulcsot, mert lehet hogy itt akad meg a dolog, hogy a BIOS-ban csak AHCI van, de a rendszer meg a HDD GPT-s. Amikor az USB-t más módban formáztad meg (UEFI vagy EFI) akkor meddig jutottál? Ezek szerint mindig ellenőrizni kell a diskpartban a lemez tulajdonságát, és ott formázni, vagy csak törölni a teljes lemezt. (Diskpartban kiválasztod a lemezt, majd clean). Most akkor próbálj meg egy MBR-es lemezre telepíteni, vagy töröld a lemezt, és konvertáld MBR módba, majd úgy rakd fel a windowst.
-
SP4C3
veterán
válasz
szaboi6512 #29249 üzenetére
Ezzel nem lettem előrébb.
A bios-ban/uefi-ben NINCS lehetőségem átállítani a sata controller milyen módban üzemeljen. Pontosabban van lehetőségem, de CSAK AHCI-t tudok kiválasztani, semmi más nincs a legördülő menüben. (természetesen fastboot, secureboot offon van, ígysincs más opció).
-
SP4C3
veterán
válasz
KION3524 #29247 üzenetére
Miért szükséges a win7? - AZÉR'! Mert ezt kérte az ügyfél és pont. Szívből gyűlöli a tizest, egy hulladék rendszer, tele reklámokkal, meg drága is..
Az a poén, hogy nem lehet, okafogyott ez a UEFI, nincs opció legacy bootra.
"Nincs UEFI, se fastboot, se secure boot" - Nem is kell, uefi van, bootol is GPT usb-ről, sikeres is a telepítés, csak épp nem áll talpra.
Fastboot OFF, secure boot OFF...
Win10-et amúgy sem bírná el ez a szerencsétlenségcsomag.
-
KION3524
tag
Miért szükséges a win7? Nincs UEFI, se fastboot, se secure boot. Ezeket a gépeket nem win7 alá tervezik. Lesz-e rá driver ha sikerül felerőszakolnod rá a win7-et? Nem nagyon... Gyári oldalon egy darab driver sincs még win8 alá sem.
Majd nem lesz ATK meg, nem ismeri majd az USB-t sem. Szerintem rakj rá win10-et. Ha miíndenképp win7 kell rá, akkor GPT módban úr meg az USB-t, vagy írd ki lemezre, vagy floppyra (hamár win7, adjuk meg a módját), úgy tuti megeszi a gép. Fastboot, secure boot kikapcsol, majd legacy-ra rakod a mode-ot a BIOSban.
-
SP4C3
veterán
Hoztak egy notit ASUS X541NC.
Gyengephos celeron (de négymag™) meg méghulladékabb gennyforsz nyóctíz, na de nem kell alábecsülni.
A küldetés az, hogy az Endless OS-t takarítsam le, helyére kerüljön Win7...
Már láttam a lelki szemeim előtt, hogy erre bizony szívás lesz win7-et rakni, mert hát az M$ féle AdwarePack 10 most a menő...
A takarítás megvolt, átnyálaztam az uefi-t is, látom jó hulladékra sikerült az is, ahogy illik.
Ez a csoda csak efi módban hajlandó bootolni, ezt még meg is lehet oldani, lehet efis win7 telepítő USB-t írni. Na ez is megvolt, természetesen kifagyott már az első boot-nál (a telepítés sikeres volt). Majd újraírom később az USB-t.
Van valaki akinek sikerült erre a csodára Windows 7-et telepítenie? Csak kérdezem.
-
Yoseph
újonc
válasz
KubanitoS #29237 üzenetére
Megbecsülöm, hidd el! Vehettem volna még 1-2db caddy-t...de persze azokra feleslegesen dobtam volna ki a pénzt, mert valószínűleg ugyanígy reagált volna rá a gép. Meg hát miért is kerestem volna egyáltalán jumpert rajta?!
SATA csatlakozásnál eleve nincs is, nem úgy mint a régi PATA-s meghajtóknál
ott aztán ki lehetett élni a jumperelési igényünket
Még egyszer köszönöm a segítséget! Ezer hála és köszönet érte!
-
NTonee
veterán
-
tabrev
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: adott egy Asus X51H laptop jelenleg 2x1db ram és egy Celeron 530-es proci XP SP3, mindezt szeretném kicsit fickósabbá tenni - 2x2gb ram és egy Core 2 Duo T7100 menne bele... BIOS-t frissítettem .206 van fent, de ennek ellenére sem indul el, ha bármit kicserélek benne. Van ötlete valakinek hogyan tovább? Ahogy néztem a chipset támogatja a T7100-at, a ramot pedig látnia kellene - másik gépben szépen megy...
Előre is köszönök minden ötletet -
KION3524
tag
válasz
Sammie30 #29239 üzenetére
Itt mindenki csak ezzel tud segíteni hogy a Windows újratelepítését meg az aurát írja. Ha világít, de csak pirosat, akkor tuti a szoftver szar (vagy a windows). Felesleges szétszedni, mert ha szalagkábel lenne, akkor nem világítana semmilyet. Lehet próbálkozni BIOS frissítéssel (márciusi a legfrissebb) BIOS resettel, windows telepítéssel, régebbi aura softverrel. Csak javasolni tudunk, fix megoldást nem.
-
NTonee
veterán
válasz
Sammie30 #29238 üzenetére
jahh, egyre trébb, hogy ilyen hozzászólások születnek, mint a tiéd
Próbáld így...
Töltsd le előre az összes drivert, ami a support oldalon van. Kezdd nulláról a windows installt. Törölj minden partíciót, üres területen állva nyomd meg az installt. A windows telepítése közben ne csatlakozz az internetre, lépd át azt a lehetőséget!
Amikor befejeződött a telepítés, akkor rakd fel a drivereket a következő sorrendben:
ATK, reboot, chipset, reboot, összes intel driver a support oldalról az "Other" alatt,reboot, intel gpu, reboot, nv gpu, reboot, wlan, bt, reboot, wireless radio control, reboot, összes többi driver és szoftver. Én a gaming center előtt raknám fel az aura szoftvert.
Ha minden fent van, akkor csatlakozhatsz a netre. -
Sammie30
csendes tag
Köszönöm a segítséget! Egyre trébb a prohardver!
-
Yoseph
újonc
válasz
KubanitoS #29235 üzenetére
Nem is tudtam, hogy ezeken is van ilyen jumper...ha tudtam volna... Bár így is keresgélnem kellett, mert a belső felén volt, közvetlenül a sata csatlakozó mellett, de végül meglett, átkapcsoltam és így már tökéletesen működik!!!
Ezer köszönet a segítségért, magamtól az életbe nem jöttem volna rá!
Üdvözlettel,
Yoseph -
Yoseph
újonc
válasz
Zoli-bácsi #29233 üzenetére
Arra nem is gondoltam, hogy esetleg a caddy lehet a hiba oka, tegnap vettem, teljesen új
...holnap megpróbálok felhajtani egyet és kipróbálom azzal...
-
Yoseph
újonc
Üdvözlet!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek!
Adott egy Asus X75A laptop (i3, 2,56Ghz, 8Gb RAM). Kicsit feljavítottam egy 120Gb Kingston SSD-vel. Fel is ment rá gond nélkül a win10, jól is működik minden.
Gondoltam egy Opticaddy-vel berakom a régi 1Tb-os winyót a DVD helyére. Az is gond nélkül ment, fel is ismerte, kezelni is tudja.
CSAKHOGY,
amikor próbálom leállítani, újraindítani, vagy csak csak simán alvóra rakni akkor jön a probléma.
Leállításnál, égve marad a power led meg a WI-FI led és folyamatosan megy a winyó, ellenben minden más leáll.
Újraindításnál kiléptet a windowsból, fekete képernyő és ugyanaz a helyzet mint a leállításnál
Alvó módnál is ez a helyzet, pluszban nem is lehet "felébreszteni" a gépet.Ha kiszedem a winyót akkor tökéletesen működik a gép. a BIOS-t is frissítettem már a legújabb(415) verzióra.
Segítsetek, mi a véleményetek, mit próbáljak meg csinálni vele?!
-
Sammie30
csendes tag
Valaki tud valami megoldást a problémámra?
-
tothjani81
senior tag
válasz
Zoli-bácsi #29228 üzenetére
Igazad van. Kicsit rövid az agyam
-
Sammie30
csendes tag
válasz
KION3524 #29227 üzenetére
Szia! Kb mindent próbáltam 3 féle windows 10-et, több verziót (ATK, Gaming Center, Aura core) szét is szedtem a lapost minden csatlakozó a helyén. Legfisebb bios van fent. Bekapcsolásnál felvillan a 4 szín a billentyűzeten csak az aura coreval nem tudok mit kezdeni vele. A rog gomb nem mükszik csak annyit tudok vele csinálni hogy a az asztalon a legelső ikonra lép ha megnyomom tehát műkszik csak nem úgy ahogy kellene.
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
tothjani81 #29226 üzenetére
Szerintem beszéltünk is róla, hogy ebayről vagy aliról rendeltem, kb féláron mint ahogy itthon kapni.
-
tothjani81
senior tag
válasz
Zoli-bácsi #29225 üzenetére
Köszi azt néztem én is.
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
tothjani81 #29224 üzenetére
Szerintem az i3 proci teljesen jó, a kártya lesz a gyenge láncszem. Én egy Intel® Dual Band Wireless-AC 7260-t.
-
tothjani81
senior tag
válasz
Zoli-bácsi #29223 üzenetére
Üdv. Te milyet vettél bele? Gigabites netre váltottam de inkább nem is agyalom magam. Lan és wifi egyaránt 100 mb ebbe a retek gépbe. 190.000. Beleférhetett volna lagalább hogy a lan gigabites legyen. Lehet inkább lecserélem a proci is csak i3.
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
tothjani81 #29221 üzenetére
Szia, szerintem nekem írtál ezzel kapcsolatban.
Én csak simán kicseréltem és a win8.1 automatikusan fel is ismerte, drivert is feltette magának. Szóval nálam nem volt semmi buktató.
-
Sammie30
csendes tag
Sziasztok! Nem tudok színt váltani a billentyűzeten! (GL553VE) Elviték szervízbe a lapost mert más baja volt addig tudtunk rajta színt váltani. De most már nem (a rog gomb sem működik teljesen mást csinál ha megbyomom az asztalon a legelső ikonra ugrik)
-
tothjani81
senior tag
Üdv. Valkivel írtam ezügyben de nem találom. Adott egy x 541u gép. A benne lévő wifi modult csak 2,4 gh megy ki akarom cserélni egy 2,4/5 gh ac szabványúra. Van ennek valami buktatója. Cseréje nem bonyolult azt meg tudom csinálni. Kompatibilitási buktatókra gondolok, bios meg hasonlók.
Valaki cserélt már -
sby75
tag
Sziasztok! Van egy Asus x551 laptop ami az egyik napról a másikra a következő jelenséget produkálja. Bedugott töltővel a gép elején sárgán világít a töltésjelző led 9 másodpercig utána 1 másodpercre zöldre vált. A win ikonján 0%, töltődik felirat látható. A töltést lehúzva azonnal kikapcsol. Pár éves a gép, gari persze nincs már rajta. Van valakinek esetleg ötlete?
-
norbi2010
őstag
Sziasztok!
Van egy UX303UA laptomom 4GB rammal, várható minőségbeli ugrás, ha hozzátennék még 4GB-ot? Kb. másfél éve használom így, alapvetően gyors de van amikor meg-megakad/lelassul, amit talán a memória hiánya okozhat.
Köszi!
-
amdboy
senior tag
Sziasztok! Asus x555l notin valamit nagyon elnyomtam, mert feketefehèr lett a kèp
hogyan tudom ezt visszaállítani?
win 10 az op
Update: meglett
-
NTonee
veterán
válasz
beszizoli2 #29213 üzenetére
Win10 install után azzal kezdd, hogy ATKACPI és Keyboard Device Filter Utility progikat telepítsd innen. Válaszd ki a windows 8at, és az Utilities alatt lesz. Ezek eléggé asus specifikus dolgok, nem hiszem, hogy a win10 ezt is felrakná magától. Legfeljebb majd hisztizik a progi, ha nem jó neki a win10.
-
steelsec
aktív tag
válasz
beszizoli2 #29211 üzenetére
Print screen es beillesztes paintba?
-
steelsec
aktív tag
válasz
beszizoli2 #29208 üzenetére
Ahhoz kell az ATK-t felrakni.
-
beszizoli2
tag
válasz
beszizoli2 #29208 üzenetére
Mindjárt végez a Windows usb tools és megnézem a bios tipusát,mert az Aida azt sem írja ki!
-
NTonee
veterán
válasz
beszizoli2 #29206 üzenetére
win8-hoz vannak fent driverek supoort oldalon. Ha a win10 nem ismerne fel valamit, akkor esetleg azok működhetnek. Egy dolgot néztem, ami problémás lehet, a biost ellenőrizd, hogy a legfrissebb legyen fent (v214), mert kifejezetten az operációs rendszer egyik funkciójához tartalmaz támogatást (valami a kijelző fényerő szabályozással kapcsolatosan).
-
beszizoli2
tag
válasz
NTonee #29205 üzenetére
Csak mert driver az Asus oldalán semmi sincs,de természetesen ne okoz problémát keresni csak megéri-e vele foglalkozni!Amúgy nincs gondom a géppel mert nagyon penge kis gép csak egy picit lehetne bizonyos dolgoknál fürgébb!De akkor tolom rá a Win10-et!Nagyon köszi mindent!
-
NTonee
veterán
válasz
beszizoli2 #29204 üzenetére
Nem hiszem, hogy bármilyen problémád lehetne. Simán nekiugranék.
-
NTonee
veterán
válasz
beszizoli2 #29199 üzenetére
Alaplapra integrált a memória, és a processzor is. Abban a gépben semmit sem tudsz cserélni, vagy bővíteni sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- 19.900 Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest