- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen házat vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hobby elektronika
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Micro Four Thirds
Új hozzászólás Aktív témák
-
SP4C3
veterán
válasz
KION3524 #29251 üzenetére
GPT > EFI
MBR > LEGACYGPT megy, települ, MBR/LEGACY modeban kiírd telepítőkről nem bootol és nem is látja/jeleníti meg a boot menüben.
Ha "sima"/Régi/legacy windows telepítő lemezt/USB-t dugsz rá, raksz bele, arról nem lehet bootolni, ezlért fogtam a windows 7 telepítő ISO-t és Rufus-szal kiírtam USB-re (EFI/GPT módban természetesen, mert máskülönben nem bootol róla.)
Telepítésnél törlök mindent a lemezről (minden partíciót, totál nulla, üres, ništa...)
Létrehozok egy 100GiB-os partíciót a renCer-nek, létrehozza az efis fasság partícióit meg + amit mondtam 9X GiB... Mindegy, jónak néz ki, rányomom, telepít, minden flottul lemegy, újraindul, hogy befejezze a telepíést, aztán mikor kész, akkor jönne be az első boot, de Win logó animációnál megakad "Starting Windows" (nem fagy ki, a logó szépen lejátszódik, aka loopol, de nem megy tovább), nincs hibaüzenet, ha megnyomom a power gombot, akkor a nyomorékja elteszi magát hibernációba....
-
SP4C3
veterán
válasz
KION3524 #29247 üzenetére
Miért szükséges a win7? - AZÉR'! Mert ezt kérte az ügyfél és pont. Szívből gyűlöli a tizest, egy hulladék rendszer, tele reklámokkal, meg drága is..
Az a poén, hogy nem lehet, okafogyott ez a UEFI, nincs opció legacy bootra.
"Nincs UEFI, se fastboot, se secure boot" - Nem is kell, uefi van, bootol is GPT usb-ről, sikeres is a telepítés, csak épp nem áll talpra.
Fastboot OFF, secure boot OFF...
Win10-et amúgy sem bírná el ez a szerencsétlenségcsomag.
-
Sammie30
csendes tag
válasz
KION3524 #29227 üzenetére
Szia! Kb mindent próbáltam 3 féle windows 10-et, több verziót (ATK, Gaming Center, Aura core) szét is szedtem a lapost minden csatlakozó a helyén. Legfisebb bios van fent. Bekapcsolásnál felvillan a 4 szín a billentyűzeten csak az aura coreval nem tudok mit kezdeni vele. A rog gomb nem mükszik csak annyit tudok vele csinálni hogy a az asztalon a legelső ikonra lép ha megnyomom tehát műkszik csak nem úgy ahogy kellene.
-
szoszo75
aktív tag
válasz
KION3524 #29103 üzenetére
Igen,csúszás volt. Megnéztem BIOS-ban ott se volt pontos. Beállítottam, egyenlőre most jónak tűnik. De a biosban miért állítódik el, meg az is szép hogy alaplapot cserélnek és így adnak ki garanciális szervizről gépet. Ezzel a szervizzel már a hócipőm tele van nagyon.
-
Dinter
addikt
válasz
KION3524 #29001 üzenetére
Sziasztok.
Szeptember elején vettem egy Asus N551JW-t. Eddig nem volt semmi baj vele, most viszont a space alja nem érzékel. És mindig ott szoktam megnyomni általában, tehát csomószor belefutok hogy nem rak szóközt. Ki lehet küszöbölni, de idegesítő. Tudok vele valamit kezdeni? Ha visszaviszem gariba foglalkoznak vele? Vagy akkor 1-2 hónapra el is felejthetem? Ill. az baj hogy a DVD írót kicseréltem egy SSD-re?
-
Sammie30
csendes tag
válasz
KION3524 #28975 üzenetére
Nekem nincs bajom a hőmérséglettel mert max 82°- ra megy fel (Monitoroztam kb 2-3 órán keresztül nincs bajom a hőmérséglettel)! Csak ahogy elindítom a játékot azonnal ugrál a mhz és vele együtt az fps! Néztem teszteket ott ilyen hiba nem volt! Tegnap a 3DMarkot 1 órán keresztül megállásnélkül toltam, és monitoroztam. Semmi gondom nem volt! Viszont ha elkezdem a Gta5, Wildlandsel játszani azonnal fps drop és mhz esés csak a videó karin.
-
ot93
senior tag
válasz
KION3524 #28772 üzenetére
kipróbáltam, nem jött helyre
de amúgy már pár hónapja van ez, akkor új laptopot vettünk, de gondoltam hátha meg lehet olcsón vagy gyorsan csinálni, akkor még valamire lehet használni
azt vettem észre, hogy az egyik pánt, ahol a kijelző fordul el a kihajtáskor, az meg van repedve.. ha ott valami kábeles összeköttetés vagy forrasztás megsérült, akkor az a kijelző hibáját okozná... ha feltételezzük, hogy ez a hiba, akkor lehet olyan, hogy érzékeli és be sem kapcsol? vagy akkor is be kéne kapcsolnia, csak max nem lenne kép?
valakinek valami ötlet, hogy mi lehet a hiba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Friss előzetest és fejlesztői videót kapott a Mafia: The Old Country
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- EAFC 25
- iPhone topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Tőzsde és gazdaság
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest