Új hozzászólás Aktív témák
-
nzsolt77
tag
válasz
Pancsermeste #5124 üzenetére
Vga hardveres hiba lehet mer a többit megcsináltan ès ugyqn az....akkor szar a kari?
-
nzsolt77
tag
válasz
Pancsermeste #5122 üzenetére
sw az mi lenne?
-
nzsolt77
tag
válasz
Pancsermeste #4381 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Pancsermeste #5056 üzenetére
köszi, megvan !
-
Egzee
őstag
válasz
Pancsermeste #5029 üzenetére
Nem mertem... Marad az Asus M5A99X EVO 2.0.
-
válasz
Pancsermeste #5019 üzenetére
Azért kérdem, mert laptopon a k10stat programmal szoktam, a biosa elég korlátozott. Ha jól tudom a phenomot nem támogatja, bár még nem próbáltam.
Biosból rizikósabb, legrosszabb esetben be se bootol. Bár most belegondolva, amennyit az asztalit használom.. Heti egyszer gta5, minden másra ott a laptop. -
válasz
Pancsermeste #5016 üzenetére
Milyen programmal állítasz feszültséget? Vagy a biosban állítod? Nekem phenom 2x4-nek kéne kicsit kevesebb fogyasztásra bírni.
-
laceb
tag
válasz
Pancsermeste #5014 üzenetére
Akkor 8320E-t veszek.Így akkor nem lesz throttling,ugye?Erre tudsz hűtést ajánlani 10k körül?
-
laceb
tag
válasz
Pancsermeste #5011 üzenetére
Akkor azt kérdezem,mire számíthatok ha 125w-t veszek?
-
laceb
tag
válasz
Pancsermeste #5011 üzenetére
Te melyiket ajánlod?
-
fgabo
tag
válasz
Pancsermeste #4942 üzenetére
Ha kijelölöm megjelenik mind a nyolc. Ok,újraindúl és úgyanaz. Újra belépve oda megint nincs bejelölve a kis négyzet.
-
fgabo
tag
válasz
Pancsermeste #4940 üzenetére
Szia!
Nincs bejelölve a kis négyzet úgyhogy szerintem nincsen. -
GAbre
veterán
válasz
Pancsermeste #4909 üzenetére
Beszéltem 1 ismerőssel,ugyanolyan házunk van,neki 1 6magos,azt hiszem 95W-os procija van,nincs rossz hűtője,de nem ér a ninja 3 nyomába,neki terhelve 30fokos.Sajna nem sok ismerősöm van akinek van ilyen "jó" gépe.1et tudok esetleg.
Mindenki másnak ez nagyon jó gép a városban.(amennyire tudom)
Szóval nem tudok mit mondani hőmérsékletre,de tavalyhoz viszonyítva,illetve érzésre,meg ismerős miatt,ez nagyon sok!ninja 3-al jobb:
De itt is elkezdi visszavenni az órajelet 4ghz-en.
Gondoltam,ha nem is lesz jobb a vízhűtés lesz helyem,tudom vrm-et hűteni.
Erre még rosszabb is+ még az se használ!
És rá kell jöjjek ez sok ami hőt termel... -
GAbre
veterán
válasz
Pancsermeste #4906 üzenetére
Tavaly 1.3V-al ment 4ghz-en.
Tavaszig kb így használtam,aztán jöttek a laggok,végül meghalt lap,2-3 hónap után cserélték,és most vége lett a melegnek is+vízhűtés és kiakaszt,h mi van!
Most 1.2875V-al 4ghz-en fél perc alatt felmelegszik.
De tavaly nem elég,h nagyobb fesszel is ment,ráadásul nem laggoltam úgy se,h zárt ház+beraktam a helyére asztalba.
Scythe ninja 3-am volt eddig,most visszarakom megnézem azzal mit tud.Bár baszottjó ventije van,sajna hangja is van.Már mindent kikapcsoltam bioszban,frissítettem is,de csak visszaveszi órajelet,meg melegszik!
-
GAbre
veterán
válasz
Pancsermeste #4904 üzenetére
Ne mond nekem,h 70 fok normális 1 teljesen nyitott házban,kirakott vízhűtéssel.(mikor az előző tulaj azt se érte el 1,4V-on más amd procival)
Vagy az is teljesen normális,h 10 fok különbség van,úgy,h csak az alaplapot cseréltem?
Az mitől valós?Még,ha igen valóban a magok értéke számítana,de ott is van különbség.....
Maximum operating temperature 61°C
Még ha a magok hőmérsékletét nézem,és rárakom az oldalát,akkor fog akörül lenni.
És gondolom,gyári hűtővel kéne maximum ezt elérnem,szerzek is 1et a poén kedvéért,és meglesem majd pár nap múlva(de sztem borítékolható mennyi lesz a hőmérséklete a procinak...)Amúgy köszönöm válaszod,de nem értem,ez mitől normális.(Még meleg sincs most!)
Főleg,h tavaly is ilyen lapom volt,és a mostani "hidegnél" melegebb volt,de akkor még nem voltak laggjaim. -
Winchester95
őstag
válasz
Pancsermeste #4890 üzenetére
4,4Ghz tuti nem stabil visszaesés nélkül, bár lehet csak a melegedésnek tudható be, jobb hűtővel lehet jobb lenne.
Igen, a freezeren gondolkodtam...Az se jó ha tápra fújja felfelé a meleged, de az se ha a vga ra mert az meg egy dc2-es asus 290. -
Winchester95
őstag
válasz
Pancsermeste #4888 üzenetére
Nekem a legszarabb gyari hutes van rajta suvit mint a sakal.... 4.2ghz t lottem be neki 1ora jateknal gta5 fullon ment egyszer sem volt visszaeses hw64 el mérve.
oszinten a 4.4ghz hez mar minden keves volt...ugyhogy nem merem kijelenteni.
de az fix hogy a 4.2ghz stabil ebben a lapban is.
viszont lenne egy lehetosegem egy artic freezer 7 pro-t tenni rá...
r9 290 4.2ghz-n gta5 ben egyszer sem ugrott az orajelviszont valleyben meg ugral
ugy ertem hogy kb 2x ment le a jatek alatt.
-
Winchester95
őstag
válasz
Pancsermeste #4886 üzenetére
Megnéztem a mostani m5a lx3 lapom 4.2ghz n még nem throttingol
4.4ghz n egy minimálisat igen de azok nem is voltak jo beallitasok
Akkor felesleges ugy latom -
Sotyks94
aktív tag
válasz
Pancsermeste #4861 üzenetére
Az alaplap cserével az a gond hogyha cserélném akkor tuti nem bírnám ki hogy ne inteleset vegyek, és ne vegyek egy új proci/hűtőt is rá. Régóta szemezek azokkal az intel 4. generációs procikkal, lévén elég sok videót és képet szerkesztek. Sajnos most viszont nem engedhetek meg magamnak egy 100e ft-s vásárlást
Szerintem nyárra marad az
hogy jégkockákat dobálok a gépbe nonstopphogy megpróbálok valamit homemade szerkeszteni rá. -
csipikooo
tag
válasz
Pancsermeste #4856 üzenetére
Sajna nem jol van a venti megneztem. Tapot is most csereltem hatha valtozas lesz de nem. A fesz most1.30 de szerintem meg mehet lejjebb.
-
csipikooo
tag
válasz
Pancsermeste #4854 üzenetére
Igen minden ugy van ahogy mondtad. Huto ujrarakas megtortent. Most a feszelessel probalkozom. 60 fokos most is nem ertem miert.
-
csipikooo
tag
válasz
Pancsermeste #4850 üzenetére
mivel teszteljem a stabilitást? mert nem tudok így rájönni mi az a minumum amin még stabil!
-
csipikooo
tag
válasz
Pancsermeste #4850 üzenetére
Rendben. A cool and quiet et ki vagy bekapcsoljam? Cpu thermal throttle auto? A cpu nb voltage az 1.2125 v azt hagyjam ugy?
-
csipikooo
tag
válasz
Pancsermeste #4848 üzenetére
pedig raktam be 2 ventit direkt egyeet hátra és egyet a ház oldalára. Oldalra 12es hátra kicsi 8-9es nem tudom ami ott elfér. M leszedem újra pasztázom és a hűtőt is még figyelmesebben vissza helyezem! A feszeléshez nem igazán értek. APM és a turbo core nincs bekapcsolva de a turbocoret használni szeretném a hőfokban szerintem nem sok mindent változtat max 3 fok plusz..de nagyon érdekel mert a fx 6100 alapon 40 fokos volt ezzel a hűtővel és nem is értem ez miért ilyen meleg. És az a fura hogy a gép is lassú.
-
Sotyks94
aktív tag
válasz
Pancsermeste #4840 üzenetére
Ki se mertem ebbe a nagy melegbe próbálni a 4.6-ot.
Az ajánlott Bios cuccokat lekapcsoltam, és SOKKAL jobb, a legtöbb játéknál nem is, vagy csak elég sok idő után kezdi el a VRM a throttlingot, ezért THX
Az a homemade hűtőhosszabbítás effektív?Mert ha igen megköszönném ha leírnád hogy milyen fémet, mekkorában, és hogyan rögzítve használtál
Arra hajlandó vagyok, de hogy több ezerért valami hivatalos hűtőt vegyek rá, ami lehet nem is megy .. meh...
-
csipikooo
tag
válasz
Pancsermeste #4843 üzenetére
http://kepfeltoltes.hu/view/150613/1309326325N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
-
csipikooo
tag
válasz
Pancsermeste #4843 üzenetére
a 6100assal semi probléma nem volt. A borda nem meleg. A képet töltöm!
-
Sotyks94
aktív tag
válasz
Pancsermeste #4838 üzenetére
Tudom, bosszús is vagyok. Nagyon rossz darabot fogtam ki.
4.2 -1.3125
4.4-1.3875
4.6-1.4625Szóval nagyon vacak sajna. (bioszban állítottam manuálisan és Prime95-el teszteltem a stabilitást)
-
válasz
Pancsermeste #4833 üzenetére
Holnap megnézem még egyszer, de esküszöm nem láttam ilyen beállítást. Mindenesetre köszönöm, már az előző is nagy segítség volt.
-
válasz
Pancsermeste #4831 üzenetére
Turbo Core-t kikapcsolva már változnak a feszültségek
APM-re nem találtam opciót. LLC-t rutinból lőttem le, de egyébként is ez volt az oldalsávban a javallott.
Maradt viszont még egy kérdés. Hogy tudom az energiatakarékossági fesz-eket változtatni?
pl most így van kb:
800 Mhz - 1.15V
1500 Mhz - 1.28V
2800 Mhz - 1.15V (eredeti 1.47V)Láthatóan teljesen felesleges 1500-on ennyit adni neki, ezért vennék vissza abból is. (Bár ez már nem létfontosságú dolog, a nagyobb rész már megoldva)
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Pancsermeste #4663 üzenetére
460as ,tán FSP a belselye--tuningnak nem vagyok híve-max a turbo core-t használom az 1100al is,mikor 6790esem volt sose volt gond a táppal pedig az 150W max a 7850es meg 130w.Cserélni akartam olyan kártyára mint a tied ,akkor már táp csere is lenne csak 180w-os már az.De a 7850 után nem túl nagy ugrás a 270x,főleg amíg 4:3as 1280x1024ben játszom(a crysis3 így se megy maxon) --talán majd a 285ös
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Pancsermeste #4661 üzenetére
hát akkora játékos azért nem vagyok--crysis3 most a legutolsóm de általában cod8-on multizok.akkor kérdezném hogy a gigabyte460 superb tápomnak csak egy 4pines cpu tápja van így van össze rakva most :mikor kell a 8pines csatlakozás?köszönöm
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Pancsermeste #4658 üzenetére
Látom neked jobb lapod van és procid--szerinted ha 8magos fx árában el tudnám adni az 1100asom megérné a cserét?Nálam a gépigény max játékoknál merül ki. (970ex4--7850 2gb-6gb ram és csak 1280x1024ben játszom 4:3-as monitort kedvelem)köszönöm (játék tesztek alapján nem igazán szerintem)
-
törölt tag
válasz
Pancsermeste #4648 üzenetére
Igen, ezért is vettem ki inkább
A házban elől a szellőztető rács mögött belülröl trükkösen betakarták kitörhető lemezkékkel
...ezeket eltávolítottam, a proci hőmérséklete csökkent, de az alaplapé nem.
Majd melóhelyről hozok 0,5-ös alu lapkákat és azt beaplikálom...lehet meg is csipem forrasztóval picit.
( ma 1mm-es rozsdamentes acél lemezzel próbáltam, biztosan nem olyan jó vezető mint az alu ) -
törölt tag
válasz
Pancsermeste #4645 üzenetére
A felső venti helyére nem fér semmi, mert a proci hűtő és a ház oldala közt kb 1 cm van.
Tettem 5 lemezkét oda ahova a link mutatja, de felszökött 10 perc játék után az alaplapi hőmérséklet 41 fokra és eddig 35 volt a max. Most kiszedtem és megnézem igy is.Ugy vettem észre h csökkent a laggolás!
-
törölt tag
válasz
Pancsermeste #4643 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Pancsermeste #4641 üzenetére
Közbe történt egy kis változás, mert húztam a procin.
A memóriát is átállítottam profile1-re ahogy mondtad ( viszont az most 800 Hz-n megy és BIOSban 1600-ra van állítva )
Ezek után nem hallottam olyan hirtelen hangos felpörgést a házbol..
Monitoroztam IBT-terhelése alatt.
Valamiért a PwrContr%-ot nem mutatja és a proci hűtő ventilátorról sem ad adatokat (CoolerMaster Hyper 612S) -
törölt tag
válasz
Pancsermeste #4634 üzenetére
Annyit észrevettem még, hogy amikor leesik az FPS és elkezd laggolni, hallhatóan felpörög a ventilátor a gépben ( ami egyébként normál esetben nagyon csendes )
-
törölt tag
válasz
Pancsermeste #4636 üzenetére
Rendben, köszönöm a segítségedet !
Majd átgondolom, mi legyen. -
törölt tag
válasz
Pancsermeste #4634 üzenetére
Köszönöm szépen, sokat segítettél!
Majd próbálkozok még azokkal a beállításokkal, bár annyira nem merem, nehogy elcsesszemMég annyit, hogy ha mégis rávesz az " ideg ", hogy lecseréljem ezt az alaplapot, akkor mit ajánlanál ?
-
törölt tag
válasz
Pancsermeste #4632 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Pancsermeste #4630 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Pancsermeste #4628 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Pancsermeste #4624 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Igen, sajnos egyenlőre csak 1 magot használ a WOT.
Frissitettem a biost, gondolom ártani nem ártottam vele.Csatolnék egy képet. Nem tudom, h erre gondoltál e:
Még annyit, hogy az alaplap BIOS frissitéseinél már bekerült korábban FX 8350 és FX 8150-is, de külön 8320-at nem találtam. ( http://www.asrock.com/mb/AMD/970%20Extreme4/?cat=Download&os=BIOS )
-
k.soma
senior tag
válasz
Pancsermeste #4620 üzenetére
Az egyik, amin a rendszer is van az Samsung HD502IJ 500GB-os, a másik Seagate 2TB-os. Amúgy azóta jó a gép, lehúztam a winyókat és visszadugosgattam másik sata csatira őket, aztán minden elindult flottul.. De kezdek kicsit bizalmatlan lenni az alaplappal
-
pmheros
őstag
válasz
Pancsermeste #4555 üzenetére
Már nincs nálam a gép.
Bios -ban nem volt rá opció.
Az asrock oldalán található egyetlen, w7x64 allin1 drivert nyomtam rá, a hibázást így kerültem el. Később a Microsoft update -jéből is lejött egy driver hozzá, de ugyanaz a hiba maradt.
Végeredményben én is az eszközkezelőben letiltást valósítottam megA hozzászólásom célja az volt, hogy erről a lapról is legyen találat ha valaki erre keresne
-
NoroKings
csendes tag
válasz
Pancsermeste #4506 üzenetére
Viccen kívül szeritem tényleg az lehetett a gond. az architektúrának kicsi volt a VGA. De amúgy is akartam venni még 1 et
2 légy 1 csapásra
-
NoroKings
csendes tag
válasz
Pancsermeste #4498 üzenetére
Sziasztok! Megjavult a memóriagondom! Látja és használja is a 16 GB ot! Vettem még a gépembe egy 7770 es VGA-t így most CFX be megy a kettő, és most már jó minden!
-
válasz
Pancsermeste #4496 üzenetére
4db 1600-as HyperX memóriát 1.65V-on gyönyörűen vitt.
Nem hiszem, hogy kifulladna a lap.
Lehet a modulokat nem szereti. Támogatási listában benne van? -
NoroKings
csendes tag
válasz
Pancsermeste #4494 üzenetére
Kisebb memóriával működött. Most meg a nagyobbal nem működik? leljebb vettem a frekvenciát 1333 ra és akkor sem ment...
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
Pancsermeste #4428 üzenetére
Valljuk be, nagyon ritka esetek egyikét mutattad be!
-
Tito30
tag
válasz
Pancsermeste #4364 üzenetére
[Ezek] szerint kellene ismernie,de van a beta zone-ban 1.95A cpu code frissítési lehetőség,gondolom erre szolgálhat
-
Superleggera
tag
válasz
Pancsermeste #4345 üzenetére
Köszönöm! Mit értesz az alatt hogy "eldöcög"? Nem ajánlatos beletenni?
-
marquuard
veterán
válasz
Pancsermeste #4333 üzenetére
Ja, én arra az 5 kis szürke kockára gondoltam, tehát nem az a VRM?
-
marquuard
veterán
válasz
Pancsermeste #4331 üzenetére
FX 6300 4,2GHz a cél. Szerinted el lehet érni? Én úgy tudom, hogy a 8 magosakk nincs jóban.
Egyszerűen akkora nagy hülyeség szerintem, hogy a VRM-ek mellé raktak egy bordát, és nem rá. Meg a borda is kisebb
-
and1ao
őstag
válasz
Pancsermeste #4288 üzenetére
Nem az a lényeg a 100Mhz többet megy-e a 8350 de ahogy látom nem érted.
Viszlát. B.U.É.K. -
cracky86
aktív tag
válasz
Pancsermeste #4288 üzenetére
Nekem is mindenki a 8320-at ajánlotta, és valóban elég mindenre. Előtte én inteles voltam nagyon sokáig, q6600at váltottam erre(volt is baj 1-2 dologgal) . AMD gépem ez előtt valami duron volt utoljára 1x1600mhz. Hát azóta nem kicsit változott az AMD.
-
and1ao
őstag
válasz
Pancsermeste #4286 üzenetére
Nem feltétlen de 99%, alacsonyabb fesz kevesebb hő ami nem terheli le annyira VRM-et sem, és a hűtőted sem itt abszolút nem érzem azt hogy ezen kellene már minden fillért megspórolni.
Ha meg játékra kell a dolog és nem melóra akkor meg bőven jó egy 6300 is főleg, ha nem játszol olyan dolgokkal ami 8 thread-et is tud kezelni ott alapórajelen jobb a 6300 is pl.(tunningpotenciál is több rejlik benne gyenge lappal is). -
and1ao
őstag
válasz
Pancsermeste #4283 üzenetére
Na és azt pont miért azonos órajelem a 8320-nak nagyobb fesz kell
-
marquuard
veterán
válasz
Pancsermeste #4280 üzenetére
Végülis akkor működne az FX8350 ezzel az alaplappal, csak húznom nem kéne mert nem lesz elég neki 140W terhelésnél.
-
marquuard
veterán
válasz
Pancsermeste #4278 üzenetére
Ha jól értelmezem, maximum 140W-ot tud szolgáltatni a feszültségszabályzó modul a CPU-nak?
-
Effendi60
csendes tag
válasz
Pancsermeste #4260 üzenetére
Köszi az információkat! Eddig úgy tudtam hogy ami tuning bármilyen téren, az csak a növekedésre vonatkozik. Viszont ha ott nem sikerül, vagy egyszerűen nem akarják akkor feltétlen szavadon foglak
Kicsit majd szájbarágósan kell elmagyarázni, úgy mint aki most csinál először ilyet
De ha megvettem, akkor úgyis írok pár értéket vagy észrevételt, hátha még nem stimmelne valami. Mégegyszer köszönöm!
-
Effendi60
csendes tag
válasz
Pancsermeste #4258 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ. Akkor ezt ki is nyomtatom és az eladó orra alá teszem. 8320 lett volna az első kiszemelt, de nem volt készleten csak ez a 8350-es. Természetesen tuningolni nem akarom, ahhoz végképp nem értek, de szerintem ennek a teljesítménye is több mint elegendő a számomra.
-
and1ao
őstag
válasz
Pancsermeste #4252 üzenetére
"Mire kevés tunningra igen. sőt még arra sem a 6100-am egy 3500 FT-os Cold Towerrel Hűtöttem 4.2. Blődséget azért ne beszéljük."
másodjára sem megy
És te ezt te írtad "Sajnos az ajánlott hűtők már 10K körül vannak. Pl. ez."
Még most sem?Arról meg nem találtam említést hogy lesz benne 83xx. Leírtam nálam megy egy 6100 4.5-öt ha muszály sőt láttam FX topic-ba is hogy van akinek 6300 4.6-on.
Az hogy másnak nem megy nem kell kazánná tenni a configot én a problémát ott keresném.
A hibáit továbbra is fenntartom és elismerem, de nem 6xxx.Ha valaki a senzoron néhány fokkal kevesebbet szeretne látni, az látni fog Anus-al meg Csigabyte-al.
Egyébként meg már maguntam a sok okost.
-
Kroni1
veterán
válasz
Pancsermeste #4252 üzenetére
Lapból én is az ASUS M5A97 EVO R2.0-ra szavazok, a linken a 23.5k-s áron az igen megéri!
Én egy giga, majd ASrock 970 Ext4, majd egy ujabb giga 970A-UD3P után váltottam ilyenre, és azt kell mondjam a legjobb AM3+ lap amit valaha is láttam, nyilván a Sabertooth meg 40-50ezres lapok se rosszak csak már felesleges tudásuak!
-
and1ao
őstag
válasz
Pancsermeste #4248 üzenetére
Mire kevés tunningra igen. sőt még arra sem a 6100-am egy 3500 FT-os Cold Towerrel Hűtöttem 4.2. Blődséget azért ne beszéljük.
Aldi.: Megkérdezem illetve felvázolom a helyzetet, lesz-e tunning illetve később szeretnél-e beletenni egy 4 modulos procit 8320/50-et?
Mondjuk a kérdés második fele hülyeség mivel a nincs hozzá CPU support.Ha igen: Akkor mindenképp az Asus-t vedd, az asrock alsó kat lapjai nem sikerültek jól.
Ha nem: Tehát csak a 6300 lesz akkor én nyugott szível azt mondom tessék csak megvenni ha nem akarsz az egekbe tunningolni, 4-4.4Ghz-et normális hűtővel az Asrock is tud. Tény viszont hogy sokkal jobban melegít mint más lapok. A gyári hűtőt azt ajánlatos cserélni
Táp tényleg offos, ugorj át a tápos topic-ba de ha nem tervezel komoly tunningot és CF/SLI-t akkor egy kis FSP is bőven elég neki
Hűtővel kapcsolatban meg gyere át ide. Az a contact ott nagyon nagyon túl van árazva.
-
Aldi
tag
válasz
Pancsermeste #4248 üzenetére
Rendben , köszi mindent
Még 1 kérdés és hagylak tovább élniebbe a házba a lap belefér ?
-
Aldi
tag
válasz
Pancsermeste #4246 üzenetére
a VGA az a jelenlegi , tehát azt csak később akarom cserélni, jó rendben és akkor a EZ a hűtés is legyen hozzá ? És akkor milyen tápot javasoljátok hozzá ?
-
Aldi
tag
válasz
Pancsermeste #4242 üzenetére
Ezzel + a procival + rammal + vidi karival + táppal + a hűtéssel minden kóser lenne ?
Bocsi , ha kicsit értetlen kérdéseket teszek fel , csak hááát , fő a biztonság és te / ti tuti jobban értetek hozzá.Szerk.: ezzel a lappal esetleg ? (nem elméletben tekintve , hanem fizikailag mennyire komunikálna a konfig ?
)
-
and1ao
őstag
válasz
Pancsermeste #4220 üzenetére
Azon én is gondolkodom hogy valamit moddolni kellene rajta de még nem ötlöttem ki semmi kielégítót, és vizualisan is megfelelőt.
Nekem meg teljesen ez volt a config hogy a 6100 ez is több mint elég lesz pedig először még csak tunning sem jött szóba. De 550-es Phenom után kellet még egy kis craft.
Bár most nagy vizes projectbe fogtam és lehet oda is csináltatok egy blokkot. -
and1ao
őstag
válasz
Pancsermeste #4217 üzenetére
Ez mind arról szól hogy kinek mire kell, és ezt nem tudják felfogni a sok leszóló sem, sem itt sem máshol!.
Most vegyünk engem példának szerintem teljesen megfelelek erre a dolog.
Tehát FX-6100+ Asrock 970 Extreme 3 páros megy most. is.
3 modulhoz nem fogok és nem is akarok 40k-ért lapot venni, legyen az bármi más. Ha megnézem azt hogy megy nekem is egy 6100 4.5-öt ebbe a lapba akkor elégedett vagyok a tunning képeségeivel is mert több a prociba sincs nagyából.
Szólgáltatásilag is teljesen rendben van amit hiányoltam hogy nem volt belső 19 usb3 amit az R2.0 megkapott és ennyi.
Szóval én köszönöm szépen elégedett vagyok vele ennyit tud erre elég ezt vártam anno 18k HUF-ért, majd ha veszek egy 8350 azalá veszek mást, de nem fogok venni 8350-t -
válasz
Pancsermeste #4201 üzenetére
Én kékhalálról meg throttlingoló CPU-król halottam :-(
-
válasz
Pancsermeste #4197 üzenetére
Nekem FX-6300-hoz lenne ami ügye 95W-os. 15-ért adná egy haverom használtba, de lehet ennyi azért sok érte. 1-1,5 éves lehet. Nála is volt gond de ő 125W 6200-sel használta. Más azt mondta felejtsem el azt a lapot.
-
Ideg
aktív tag
válasz
Pancsermeste #4164 üzenetére
Köszi a választ!
Tehát a 970 Ext3-ban ha cf-et szeretnék akkor a második slot sávszélessége már csak 4x-es? A 990 ext3 -ban pedig az első kettő x16-os?
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Pancsermeste #4154 üzenetére
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Pancsermeste #4150 üzenetére
BIOS- ban ott van , ki kell választani , hogy melyiket használjuk ... Mivel PWM-es így naná hogy azt adjuk meg !
De a PWM-esre is lehet 3tűs csatit dugni , csak akkor ne
Proci hőmérséklet függvényében egyértelműeb csakis a 4 tűs csati szolgáltatott , akkor működik helyesen , ha a wenti is PWM-es .
Ha 2db egyforma 3tüs ventit teszel rá , akkor nagy valószínűséggel mindkettő szabályozva lesz fesz vezérléssel .Próbáld ki , max nem műxik - ennyi , elrontani nem tudod ...
Utolsó kérdésre : ha leveszi pl. ~7V körülire , természetesen az RPM alacsonyabb lesz ezáltal ... de itt nincs olyan finom szabályozás , jóval kevésbé egyenletesen hatékony mint a PWM -es szabályozás .
Sőt - PWM esetén 1-9 mellett van egy Custom állítási opció - na ez az igazinálam ez 90 -re van beállítva
-
béke
aktív tag
válasz
Pancsermeste #3910 üzenetére
na hát ez az nálam nem így van.
-
Penndragon
tag
válasz
Pancsermeste #3890 üzenetére
Hát nem ezt a hibát azért zárnám ki mert másik alaplappal ugyan ez az erősítő nem csinált ilyet, sőt semmivel se amit rá dugok. Lehet tényleg csak a kondik sülnek ki lassan, de erre nem gondoltak a tervezők? :|
-
RVR400
veterán
válasz
Pancsermeste #3588 üzenetére
Jogos amúgy, ezért jó nála a mért érték, mert gondolom piros LED-e van, a kék LED-nek 3 V körüli a nyitója.
-
Jonie
csendes tag
válasz
Pancsermeste #3583 üzenetére
Nem is zavarna annyira a dolog, de nem az én gépem lesz, ezért is fogtam neki kideríteni a hiba okát. Most már látom hogy ezt még a gari előtt kellett volna. Hétfőn kiderül, elvileg akkor jön az új proci.
-
Jonie
csendes tag
válasz
Pancsermeste #3581 üzenetére
Erre én is gondoltam és fordított polaritással is próbáltam még procival, akkor sem működött.
-
Jonie
csendes tag
válasz
Pancsermeste #3578 üzenetére
Az alaplap kivezetésein, a tüskéken.
-
zsizsef
senior tag
válasz
Pancsermeste #3430 üzenetére
-
Stepo
aktív tag
válasz
Pancsermeste #3430 üzenetére
Én nem is állíthatok benne semmit,mert rögtön kék halál
Kicsit el van k_rv@ az a progi
-
zsizsef
senior tag
válasz
Pancsermeste #3428 üzenetére
Csak biosból állítom az értékeket. Azok csak "ellenőrzésre" vannak.
Közben a cpu vdda alatti 2.5 feszültséget megemeltem 2.7-re (csak ez a két lehetőség van). Csökkent a feszültség. Amennyivel több volt eddig a biosban beállítotthoz képest, annyival lett kevesebb a core voltage a cpu-z szerint. -
MrM94
addikt
válasz
Pancsermeste #3386 üzenetére
Lehetseges nemvetted eszre,nekem nem tul zavaro.. 7/24 megy a gepem...
-
MrM94
addikt
válasz
Pancsermeste #3384 üzenetére
Kikapcsolasnak vagy restartnal van egy ilyen nagyon hangos sziszego hang.
Olyasmi mint mikor nincs adas a tv ben es a feher bolhak harcolnak a fekete bolhakkal.. -
geckowize
őstag
válasz
Pancsermeste #3242 üzenetére
Ne állíts semmit, az OC-s részen mi van az érdekel
-
geckowize
őstag
válasz
Pancsermeste #3239 üzenetére
Le tudnád fényképezni valamivel a beállításaidat? Hogy hogy néz ki az OC-s menüd az UEFIben?
-
geckowize
őstag
válasz
Pancsermeste #3221 üzenetére
Rájöttem, hogy kell kijátszani azt, hogy magától 6,67-es szorzóra állítja... úgy, hogy a ref clock x 6,67 legyen 1600! ÍGy megy!! Csak így meg a szorzózáras procim lesz 15x240re maxolva, azaz 3,6 ghz-re, pedig 3,8on is ment stabilon... 1686on már szarakodott azt tudom, kell neki plusz feszt adni? Olvastam tesztet, hogy 1880 mhz-en bírja az 1600as időzítésekkel, de 1,575 volton, viszont nekem a feszt nem állítja át a lap.... Valaki tud állítani feszt a ramnak?
-
ebegab92
senior tag
válasz
Pancsermeste #3219 üzenetére
Böngészéskor azt használom cache-elésre,így nem célszerű,ha leáll közben,mert csak kifagyna az egész
-
ebegab92
senior tag
válasz
Pancsermeste #3216 üzenetére
Köszi,most nézem,hogy 20 percenként kapcsol ki...Előző lapnál ilyet nem csinált,először meg is ijedtem,hogy most mi a csoda történt
Sok értelmét nem látom,ki is kapcsoltam ezt a funkciót.
-
andras888
aktív tag
válasz
Pancsermeste #3209 üzenetére
Nekem is rakoncátlankodik tuningná, idegesítő, de kitudtam játszani.
Mindent beállítok, elmentem egy profilban, aztán default settings, save and restart, biosba belép load a profil, save and restart és így jól indul. -
geckowize
őstag
válasz
Pancsermeste #3207 üzenetére
RAM típust tudom megadni (1066, 1333, 1600... stb...)
Ez a 4, 5,33, 6,67, 8.
Ezek a "szorzók", csak oszd le az utolsó újraindítás előtt beállított ref clockkal (ha közben állítod, ugyanezek maradnak) -
geckowize
őstag
válasz
Pancsermeste #3204 üzenetére
Épp ez az, hogy a képen nem volt módosítva a 4-es szorzó, mert amíg a ref clockot emelgettem, nem módosítottam a levett szorzókat (cpu: 10, nb/ht: 6, ram: 4), aztán ez meg önkényesen felrakta 5,3-asra...
-
geckowize
őstag
válasz
Pancsermeste #3204 üzenetére
Valami nagyon szar ebben, mivel 300as ref clocknál beállítom a második lehetőséget (tökmind1 mi van oda írva, 5,3-as szorzót jelent), erre mikor sípolás után újraindul és megnézem, ott bal oldalt DDR3-1999 van, tehát valamiért 6os szorzót állított, holott én 5,33asat raktam...
Ez mitől van? Emiatt volt nehéz egyébként állítgatni a memóriát, mert mindig valami mást állít be, és akkor persze, hogy sípol...
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Pancsermeste #3147 üzenetére
Csavarni kell pöttyet, a nyírást annyira nem szereti, elengedi hamarabb
-
MrM94
addikt
válasz
Pancsermeste #3147 üzenetére
Mivel ez egy a huto egy eleg bohom allat es nemlattam..ezert megtortent..megserult volna a proci?Holnap csinalok egy cmos resetet biztos ami biztos...aztan majd tobbet tudok mondani..
(#3148) ebegab92 : Csak tudod hogy van ez uj tubusnal, nyomod nyomod nemjon nemjon hirtelen meg megindul es jon mint az eszeveszett.
-
MrM94
addikt
válasz
Pancsermeste #3145 üzenetére
Na ezaz.. amikor most ujrapasztaztam mert lattam hogy egy kicsit sok kerult ra es megsem lessz jo a lezart socketbol kitepte a cpu-t a cooler...hidjetek el bennem a ver is meghult mikor lattam
...
-
ebegab92
senior tag
válasz
Pancsermeste #3142 üzenetére
Hát nem tudom.A hőszenzor nem a CPU-ban van?Én olyat láttam egyszer,hogy Athlon64 X2 4200+ terhelés alatt 120 fokra melegedett fel,aztán kikapcsolt.Proci kiszed,tüskék acetonos tisztítása tiszta fogkefével megoldotta a problémát.Lehet,hogy itt is egy CPU kontakthiba lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest