Új hozzászólás Aktív témák
-
ebegab92
senior tag
válasz
rantotthusi #5070 üzenetére
Nem volt fogyasztásmérőm sajna
1.45V-ig jobb hűtővel elmegy, de afelett már eléggé melegszik. A proci max 70 fokoig bírja károsodás nélkül, célszerű az alatt tartani. Sajnos ez a lap eléggé doppolja a feszt, azaz kevesebbet ad le, mint amennyit beállítottál.
-
ebegab92
senior tag
válasz
rantotthusi #5066 üzenetére
Nekem anno volt ilyen lapom, de komolyabb feszelés nélkül nem nagyon akarta a magasabb frekvenciákat. Igaz én csak szorzót emeltem, pici feszemeléssel lett meg a 4.0 GHz. CPU valid erejéig elment 4.8 GHz-ig is, emlékeim szerint 1 modullal, 1.5V magfesz felett
Hiába volt jó hűtésem, a proci melegedett elég emberesen+a lap VRM hűtése is elég hurka volt. Tőlem függetlenül azért érdemes megpróbálni.
-
ebegab92
senior tag
válasz
seederking #4691 üzenetére
A rendszered mikori telepítésű? MSDN-es vagy valamilyen vérpistike edisön (mókolt)? Próbáld meg másnak is az USB 3.0-s gépére csatlakoztatni, akkor kiderülne, hogy a lapodnál lesz valami, vagy a pendrive-val. Elvileg nem kéne inkompatibilitásnak lennie.
-
ebegab92
senior tag
válasz
seederking #4689 üzenetére
Gyártó weblapján ez a legfrissebb.
AMD chipset driver is fent van a legfrissebb? Ez a legújabb
Mi az az ismeretlen eszközöd? Az az ATITool sem az igazi, ahogy nézem, bár az nem kellene, hogy problémát okozzon
-
ebegab92
senior tag
válasz
marquuard #4296 üzenetére
A PCI-os GT610 kompatibilitás az meg nekem kellett
A support meggyőzött, mert bár nem egy nap alatt lett elintézve a dolog, de mégis foglalkoztak a problémával
Cikket is írtam róla, ami a linken elérhető:
GT610: a PCI-os szörnyeteg -
ebegab92
senior tag
Nekem volt ASRock 960GM-GS3 FX lapom...Phenom II X2 545-öt unlockolnám, erre valamilyen okból a gyári 3.00 GHz-es frekvencia helyett 2.30 GHz-en kezdte el járatni 4 maggal (3 maggal is szintén). Szóval nálam ez a chipset csúnyán megbukott
ASRock 970 Extreme3 (R2.0) + FX-6300 és lesz is egy használható vasad ftc -
ebegab92
senior tag
válasz
ebegab92 #3838 üzenetére
Frissítettem, erre meg a kedves Windows 8 átállította magát AHCI-ról IDE-re (UEFI defaultra állt, épp nem állítottam be...), registryben próbáltam helyrerakni, erre meg az Automatic Repair szolgáltatásba ragadt az egész rendszer...Bármit csináltam, nem engedte tovább az egész rendszert...
-
ebegab92
senior tag
ASRock 970 Extreme3 is megkapta a frissebb UEFI-t
A Zotac GT610 kompatibilitással én kerestem meg őket anno, és igen segítőkész volt a csapat -
ebegab92
senior tag
Memóriák ki, törölgesd meg őket, procit is vedd ki, lábakat ellenőrizd, hogy nem szennyezettek e (esetleg pl. foltbenzinnel megöntött fogkefével áttisztított a lábakat, de szárazan is elmegy). Ha így sem, dobd a lapot egy asztalra, és ott nézd meg. Más ötletem hirtelen nincs
-
ebegab92
senior tag
válasz
zsizsef #3796 üzenetére
Nekem is majd 20 fok különbség van a kupak- és maghők között...Nemrég lett újrapasztázva, előtte egy pár hónappal, úgyhogy nem is a pasztával és nem is a coolerrel van a baj (EKL Cold Tower Merlin Edition). Korábban már írták, hogy nagyon tréé-k a szenzorok a lapban, az ért van ez a jelenség
-
ebegab92
senior tag
válasz
amd7870 #3780 üzenetére
Kézikönyvben ott a leírás
Advanced fül alatt keresd, Disabledre kell rakni. Active Power Managementet is Disabledre kell rakni, akkor nem ugrál felfelé a fesz. Ám sajna ez a lap tényleg nem a legjobb választás, illetve ha a procit is a gyári alu hulladékkal hūtöd, az is rontja a helyzetet.
-
ebegab92
senior tag
-
ebegab92
senior tag
válasz
Victoryus #3740 üzenetére
Nekem ezzel a béta UEFI-vel szenved a lap...mikor kilistázza a háttértárakat , az valamiért sokáig tart...És hiába állítom be a sorrendet, mindig visszarakja ugyanarra. Néha meg 0D post kóddal megáll az UEFI-ből való kilépés utáni bootolás...Van még mit javítani az 1.7x-es ASRock 970 Extreme3 UEFI-n.
-
ebegab92
senior tag
válasz
ebegab92 #3731 üzenetére
UPDATE: driverek törölgetése és telepítgetése után valahogy sikerült működésre bírni, de szerintem még így is bugos, mert randomra elhal az egész 0x000116 kóddal. 3DMark 01, 11, PassMark Performance Test mindig ugyanott halnak be. Nem a túlmelegedés a baj, mert FurMark-kal 80 fokon is ment simán
Video Memory Stress Test 1.70 viszont az elején hibázik már, mintha rossz lenne valami a videomemória és az alaplap között. -
ebegab92
senior tag
válasz
ebegab92 #3730 üzenetére
Nos, kipróbáltam és háááát. Még bugos, de már van kép! Csak Windows 7 43-as hibakódra hivatkozva nem engedi működni... De, ha bent van mellette a HD7770, akkor "működik", bár akkor is vannak problémák-->le kell tiltani a HD7770-t, és még így is BSoD-zik pl. 3DMark 01 közben
-
ebegab92
senior tag
Újabb beta UEFI ASRock 970 Extreme3 alaplapokhoz: 1.72B
A frissebb UEFI a PCIe-->PCI hidakkal szerelt eszközök kompatibilitását hivatott javítani (pl. hangkártya, VGA-->GeForce GT610)
Nagy respect az ASRocknak, hogy foglalkozott a problémámmal! Mivel a PCI-os GT610 94-es hibakóddal megállt, jeleztem nekik, jó pár levélváltás után rendeltek egy ilyen VGA-t, hogy ránézzenek (az 06.07-én jött meg és április végén rendelték, csigaposta 4ever), és ma kaptam az emailt ezzel az UEFI-velTegnapi a dátumozása
-
ebegab92
senior tag
Na,ma lett elegem az alaplapi integrált hangkártyából.Analógon sokkal halkabb mint,ami az előző lapon volt (Gigabyte GA-MA790XT-UD4P)
A dolog vége egy használt Creative SB0410 24-bit 7.1 csatornás PCI-os hangkártya lett,mert ez nekem így borzasztó volt
-
ebegab92
senior tag
ASRock 970 Extreme3 lapokhoz béta-UEFI: itt
Írtam nekik több probléma miatt is,egyikre megoldást ígérnek ezzel az UEFI-vel.Ezek között van a restartkor+UEFI-ből kilépés és indítás,hogy csak forognak a ventilátorok, elvileg csipog a lap egyet,ha minden OK bootoláskor (1.60 még tudott ilyet)
-
ebegab92
senior tag
Nem tudom,hogy tapasztalta e más is azt,hogy ASRock 970 Extreme3-as lappal 1.70-es UEFI-vel a változtatása mentése és kilépés után a gép nem csinál semmit,reset gomb után indul normálisan.1.60-as UEFI-vel eddig még nem tapasztaltam.Valami bug lenne?Bár korábban is sokan írták,hogy ez valamiért stabilabb
-
ebegab92
senior tag
válasz
K.Tamas89 #3658 üzenetére
Ha nagyon tuningolni (4.00 GHz felett) nem akarod,akkor jó,bár akkor egy szinte ugyanazt tudó ASRock 970 Extreme3 is elég lehet
Más: Valaki használja ezt az IOMMU funkciót a lapon?Valószínűleg emiatt nem működik a PCI-os GeForce GT610,mivel eddig nem volt bekapcsolva.
-
ebegab92
senior tag
Én meg eggyel többet megtudtam a PCI-os Zotac GT610 problémámról.PCI-os lapteszter a másik foglalatban,Zotac az első PCI foglalatban-->94-es hibakód
0x94 PCI Bus Enumeration
Cikk róla
Mondjuk ezt Inteles cucchoz találtam,de nem tartom kizártnak,hogy AMD-nél is van ilyen... -
ebegab92
senior tag
Mostanság tűnt fel az ASRock 970 Pro2 alaplap.Adatok róla itt Valójában a neve megtévesztő,mert semmi köze sincs a 970-es chipsetekhez,ugyanis 760G-s északi hídja van!Így óvatosan a vásárláskor!
-
ebegab92
senior tag
Vettem egy PCI-os Zotac GeForce GT610-es videwokártyát (nem PCIe).A probléma az lenne,hogy CMOS reset után sem POST-ol vele
Másik lapban (MSI 945GCM478) minden probléma nélkül üzemel.Valakinek ötlete,hogy hogyan keltsem életre az ASRock 970 Extreme3-as lapban?
PCI-os HD4350 működött benne... -
ebegab92
senior tag
Gondolkodtam azon,hogy milyen sirályság lenne lecserélni az UEFI-s bootlogot,esetleg a hátteret.Valakinek tippje,ötlete,leírása arról,hogy hogyan kellene megcsinálni van-e?
-
ebegab92
senior tag
Hát írtam a drága ASRocknak,hátha tudnak kezdeni valamit a problémával.Kérdés,hogy mikor válaszolnak majd.
Korábban,azaz lassan 1 éve is írtam nekik az ASRock 960GM-GS3-FX lapjukkal kapcsolatban,arra a mai napig nem kaptam választ(Phenom II X2 545 unlock után 3.00 GHz helyett 2.30 GHz-en járt...)
-
ebegab92
senior tag
Mi ez az LLC?Hol találom az UEFI-ben és milyen név alatt?
-
ebegab92
senior tag
ASRock 970 Extreme3 lap meddig bírja a tuningot egy FX-6300-assal?Hosszú távú megoldásra gondoltam,most 4.00 GHz-en hajtom 1.365V mellett.Mi az a fesz érték,ami mellett még nem throttlingol,meg nem melegszik szanaszét a lap?
-
ebegab92
senior tag
CPU cooler milyen target hőmérsékletet állítsak be?Most 50 Celsius-fokon van,de ahogy néztem AIDA-val,a maghők és a kupakhő között átlag 8-9 fok eltérés van,terheléskor közelítik meg egymást olyan 6-7 foknyi különbségre.
-
ebegab92
senior tag
970-esek csak CF-et támogatnak úgy,hogy a 2. PCIe slot csak 4x-es.990-esek ennél nagyobb sávszélességet tudnak biztosítani.
"990FX
Up to 4-way SLI & CrossFire
PCIe Speed: 1x16, 2x16, or 4x8990X
Up to 2-way SLI & CrossFire
PCIe Speed: 1x16, or 2x8970
Up to 2-way CrossFire
PCIe Speed: 1x16, or 2x8Most 970 boards will have 1x16 and 1x4 PCIe slots, which means you are limited to one graphics card. But the chipset itself can support what I listed above."
Prociból nem FX-4100-at vegyél,akkor inkább egyFX-4300-at,de ha az árakat nézed,akkor még pár ezer Ft és FX-6300-at tudsz venni.
-
ebegab92
senior tag
Nekem is elég halkak,ez a Realtek chip valamiért így sikeredett
#3416: béta BIOS már van,de azt inkább nem erőltetem.Nekem 1.70-es van fent,Phenom II alatt nincs probléma vele.Lassan lenne bele FX-6300,értelemszerűen CMOS reset lesz előtte,hogy ne akadjon össze semmivel.
-
ebegab92
senior tag
válasz
jimmy87 #3306 üzenetére
Az alaplap még csak PCIe 2.0 szabványt támogatja.HD7750/70-nél még semmi értelme sincs a PCIe 3.0 sávszélességnek,mivel nem tudja kihasználni.Csak a csúcskártyák SLI/CF-be kötésénél profitál az ember belőle,ha visszaosztódik a 16x-os sávszélesség 8x/8x-ra (két kari sávszélessége)
-
ebegab92
senior tag
Egy próbát mindenképpen megér.Illetve terheléskor mindenki láthatja,hogy mennyire melegszik csóri processzor.De akkor meg minek van ilyen lehetőség az UEFI-ben?
Nem hinném,hogy csak dísz.Lehet,hogy pont az alaplapi szenzort lehet így kikapcsolni,hogy a proci ne fűtsön annyira,hogy az a tréé szenzor throttlingolásra kényszerítse a procit
-
ebegab92
senior tag
Nem jelent megoldást az,ha a CPU Thermal Throttlingot Disabledre kapcsoljátok?UEFI-ben van ilyen lehetőség is
Akkor hátha nem szüttyög a Vishera tuninggal a 970 Extreme3-4 -
ebegab92
senior tag
Meddig lehet alulfeszelni alapórajelen a Visherákat?Azt a lap tutira bírja
Nem vagyok nagy tuningmániás,inkább az alacsonyabb fogyasztás,nagyobb teljesítmény a cél nálam
-
ebegab92
senior tag
Akkor legalább tuning nélkül nem throttlingolnak a Visherák?Ne szórakozzanak az ASRockék már...
-
ebegab92
senior tag
Ez főleg a 125-140W-os TDPjű prociknál jön elő?
Egy FX-6300-at raknék majd bele,és bár az csak 95W-os,okozhat már ilyen problémát?Jelenleg Phenom II X2@X4 B45 van benne alulfeszelve 1.225V-ra.Terhelve 55 fokig megy fel (SETI@Home),Prime is 57 fokig fűti fel a kupakot.Az északi híd fölé egy 4-5 centis coolert tettem,mert érezhetően forró volt -
ebegab92
senior tag
A SMART-ot hol lehet kikapcsolni,mert én az 1.7-es UEFI-ben nem találom?
-
ebegab92
senior tag
válasz
Pancsermeste #3219 üzenetére
Böngészéskor azt használom cache-elésre,így nem célszerű,ha leáll közben,mert csak kifagyna az egész
-
ebegab92
senior tag
válasz
Pancsermeste #3216 üzenetére
Köszi,most nézem,hogy 20 percenként kapcsol ki...Előző lapnál ilyet nem csinált,először meg is ijedtem,hogy most mi a csoda történt
Sok értelmét nem látom,ki is kapcsoltam ezt a funkciót.
-
ebegab92
senior tag
Ömmm ez valami csoda képessége a chipsetnek,hogy ha nincs különösebb HDD aktivitásom,akkor azt standby üzemmódba rakja?Win Explorert indítok,katt a D:\-re és máris aktív a HDD (Win7 SSD-n van+van egy 160 GB-os WD Caviar Blue)
-
ebegab92
senior tag
Valaki kipróbálta már a béta BIOS-t a 970 Extreme3-hoz?
-
ebegab92
senior tag
Hát néztem a lapot egy komolyabb terhelés után: északi híd chipsetje elég forró (3-5 sec alatt elkezdi sütni az ujjam),raktam fölé egy kis ventit,hogy hűtse egy kicsit
A FET-hűtő valamivel hűvösebb
-
ebegab92
senior tag
válasz
Dealer95 #3178 üzenetére
Nem lehet,hogy valami kontakthiba a proci és foglalat között?Lehet,hogy szennyeződés van az egyik lábon.Tiszta fogkefével óvatosan sikáld át (előtte fogkefére kevés acetont csepegtess).Nekem is voltak hasonló bajaim Phenom II-vel AIDA CPUID ablakánál kifagyott,ugyanez néha CPU-Z-nél,AIDA memória SPD-knél,CPU Queen-nél és társainál is
-
ebegab92
senior tag
Dual Channel hogyan kelthető életre az ASRock 970 Extreme3 lapomban? 4x2 GB Corsair XMS3 1600@1333 MHz-es modulok (CL9-9-9-24)
-
ebegab92
senior tag
ASRock 970 Extreme3 lapom van,legfrissebb UEFI-vel.Frissen rakott Win7-tel.AIDA64 eddig látta a CPU cooler fordulatszámát,most meg már nem látja...(Van egy Chassis fan még,mindkettőt beállítottam egy sebességprofilra,hogy ne maxon forogjanak már).Állítgatás előtt a 4magosított CPU maghőit is láttam,azóta azokat sem...Valakinek ötlete?
-
ebegab92
senior tag
Összeraktam az ASRock 970 Extreme3-as rendszert
Magfeloldás ment benne,így továbbra is Phenom II X4 B45-ként hajthatom a CPU-t alulfeszelve
1.7-es UEFI van rajta,és tolt olyat,hogy restartkor csak a ventik forognak és annyi.Power gombbal leállítás után,majd indításra már jó.Másnak valami hasonló élmény? -
ebegab92
senior tag
válasz
Pancsermeste #3142 üzenetére
Hát nem tudom.A hőszenzor nem a CPU-ban van?Én olyat láttam egyszer,hogy Athlon64 X2 4200+ terhelés alatt 120 fokra melegedett fel,aztán kikapcsolt.Proci kiszed,tüskék acetonos tisztítása tiszta fogkefével megoldotta a problémát.Lehet,hogy itt is egy CPU kontakthiba lesz.
-
ebegab92
senior tag
ASRock 970 Extreme3 lappal kapcsolatban milyen problémák merülhetnek fel?RAM-kezelési,magfeloldási,VGA-kezelési,UEFI-s jellegű csodákra gondolok
Ilyen RAM-ból kellene megennie 4 db-ot: Modul neve Corsair XMS3 CM3X2G1600C9
CPU: Phenom II X2 545 (jelenlegi lapomban megy 4 maggal is)
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Gigabyte Z390 UD
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest