Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Akciókamerák
- Milyen házat vegyek?
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeniX-
senior tag
Sziasztok, picit segítségre, tippre lenne szükségem.
Ismét elővettem a mikrokontrolleres dobozomat, hogy foglalkozzam vele, mivel mostanában nem lehet annyi időt kint tölteni a szabadban. :-)Van két klón arduino nanom, és nem tudom rávenni őket, hogy működjenek.
Nem volt rajtuk bootloader, így a neten talált leírások alapján a vázlatok/ArduinoISP programot feltöltöttem egy működő UNOra, majd onnan "Bootloader égetése" menüponttal a NANO-ra. (Természetesen először sima programmerrel, majd a bootloader nélkülinél "Arduino as ISP" programozó kiválasztásával)
Lábkiosztásom:
Master: Target:
10 -> Reset,
11 -> 11,
12 -> 12,
13 -> 13,
5V -> 5V,
GND -> GND
Ez a folyamat lemegy, feltölti, látom, hogy a tx/rx ledek villognak a NANOn.Viszont onnantól kezdve, hiába választom ki, nem tudok rátölteni semmit a NANOra, mert olyan hibám van, hogy :
avrdude: ser_open(): can't set com-state for "\\.\COM6"
A CH340-es drivert már frissítettem (win10).
Az USB kábelem is adatkábel, mert régi fényképezőé volt.Bármi tippetek van, hogy mit rontok el? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Insta360 X4 akciókamera Invisible Dive Case
- Samsung Galaxy Watch Ultra Titanium Gray Használt, karcmentes, garanciával 2027. január 29-ig
- iKing.Hu - OnePlus 13 Black Eclipse 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban
- iKing.Hu Motorola Edge 60 Pro Green Használt, karcmentes állapotban 512 GB tárhely
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest