Hirdetés
- Autós kamerák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Monitorkalibráló eszközök
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- Elkészült az SMIC 5 nm-es node-ja, de a kínaiaknak haszna nincs rajta
- Milyen monitort vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
gyapo11
üzenetére
Már nem pontosan emlékszem, de régebben próbaként csináltam olyan programozható led szalag meghajtást ESP32-n, hogy while-ban figyeltem a gépi ciklusok számát (a 80 Mhz-est, mert csak azt lehet), így elég pontosan lehetett időzíteni még a 200 körüli nanosec-eket is. Nem mértem hányszor ment le, de néhányszor le kellett menjen 200 nanosec alatt, mert másként pontatlan lett volna. Viszont az ESP32 oprendszere - ha nem tiltod le a megszakítást - egy millisec-enként megszakít talán 6-8 microsec időtartamra, mert akkor nézi meg, kell-e taskot váltani. Ha kell, akkor parkolópályára kerülsz egy ideig. Az oprendszer által kezelt megszakításokból kétféle van: az egyik csak egész millisecenként adja rá a vezérlést, a másik meg azonnal. Régebben használtam, már nem nagyon emlékszem rá :-(
Az se mindegy, melyik magra teszed. A nullás kezeli a WiFit és a BT-ot, oda nem érdemes rakni időkritikus dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Temu
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós kamerák
- Hollow Knight és Silksong
- Jelentősen átalakulhat a Xiaomi 17 Ultra kamerarendszere
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Star Wars: Fate of the Old Republic megjelenés még 2030 előtt?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 4500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 500GB Nvme
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro A2000 4GB WIN11
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Apple iPhone 15 Pro - Black Titanium - 128GB - Akku: 87% - Megkímélt állapot!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold