Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen monitort vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Hobby elektronika
- Home server / házi szerver építése
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Otthoni időjárás-állomás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Apple Watch-ok
Új hozzászólás Aktív témák
-
koháry
tag
Most például működik a crown, de a bekapcsoló (alsó) gomb nem. Tudtam ekg-t csinálni, de aztán egy óra múlva a crown nem megy a másik meg igen. Nem tudom miért van ez. Sajnos a jótállás már lejárt nem tudom ilyenkor van-e értelme az Apple-t keresni vele vagy úgyis elhajtanak vele.
-
koháry
tag
Van egy Apple Watch 8-am. A problémám a következő: tegnap a digital crown nem reagált a nyomkodásra (a másik gomb tette rendben a dolgát), pedig visszaállítottam és újra párosítottam az iPhone-al. Már elkönyveltem, hogy ennyi, félreraktam, de este magától egyszer felvillant a képernyő és utána minden működött rendben. Ma reggel minden rendben volt, de délelőtt elkezdett akadozni a digital crown, majd azóta a bekapcsoló gomb sem igazán csinál semmit (ki-be lehet vele kapcsolni, de mást nem csinál). Az érintőképernyő része tökéletesen működik az órának. Azt vettem észre, hogy amikor töltőn van és 100% körüli a töltés akkor többnyire működik a két gomb is. Okozhatta ezt a problémát víz? A kerti medencénkben 1 méteres vízben úszkáltam vele csak a nyáron, de hetekig semmi probléma nem volt, csak tegnap jött elő. Köszönöm a választ.
-
apple87
senior tag
Sziasztok!
A telefonon a lokátor alkalmazásba, nem látom az Apple watch-ot , hogy tudnám hozzá adni?
apple watchon kell valamit beállítani h lássa ? -
bbendre
őstag
Amikor elmész tusolni felrakod töltőre. Gondolom nem órában tusolsz
. Ennyi idő alatt általában feltölt.
Ha mondjuk szeretnél egy Triple Ultratriathlon (11,587 km úszás, 540,74 km Bicikli és 126,59 km futás) azt nem fogja túlélni, hacsak pihenő időben nem töltesz rá.
De erre már az ultra kevés szerintem. Hozzáteszem próbáltam saját ultra körülmények között és kb aktívan napi 10-12 óra sporttal kb 1 nap van benneBTW csak mint érdekesség: Mareile Hertel pont idén teljesítette az (5x) Quintuple Ultratriathlon-t.
úszás: 19,312 km bicikli: 901,23 km futás: 210,98 km és nem láttam rajta órát -
xhege
veterán
Nekem volt Ultra, van Series 9 és van Garmin Forerunner 965. Series 9 1-1,5 nap, Ultra 2-2,5 nap, Forerunner 965 9-11 nap.
A Garmin nem túl okos. Üzenetek jönnek rajta és egészen jó egészség és sport funkciói vannak természetesen. Az Apple Watch mint okosóra egészen más szint. Üzemidőben viszont megeszi a Garmin. -
Imy
veterán
Okosóra váltáson gondolkodom.
Az egyik kiszemelt az Apple Watch újan. Ami szóba jöhet 8(140e), 9(170e) vagy Ultra 2 (290e). Ezeket találtam ilyen áron. Ha apple akkor az ultra a csúcs. Az appletől ami eltántorít az az üzemidő, pedig sok apple cuccom van (telefon, tablet, airpod, TV, homepod). Ezek közül akinek ami van mennyit bír egy átlagos használattal? A 8-9 az csak 1,5 nap? Az ultra mennyit megy el? Mert olvasni minden félét.
Ami még szóba jöhet, az a Garmin. -
Rellind
senior tag
Sziasztok.
Apple Watch SE, lemerült teljesen, kikapcsolt. (feleségemé, pedig elpofáztam neki ne hagyja lemerülni) Tettem töltőre, kijelzőjén a kerek töltő ikonja volt benne vörös villám. Rajtahagytam, jó meleg lett pár óra múlva. Most se kép se hang. Próbáltam az enyémet azt tölti a töltő/kábel. Kicseréltem a töltőt, kábelt a diagnózis ugyanaz. Se kép se hang. Szerviz? -
Kbali
nagyúr
válasz
Viper26 #2379 üzenetére
Ott van benne, hogy először 80%-ig tölt, majd a használati görbéd mentén tölt fullra. Ha változott esetleg, hogy hogyan használod, akkor az is befolyásolhatja. Nálam is be van kapcsolva, de sosem láttam, hogy 80%-on megállt volna, mindig telemegy (de engem ez nem zavar).
-
gboszi
senior tag
Sziasztok SE (1) orám van s a minap bejött rajta ez a "magától görgetés". Amit találtam a neten, hogy ez a ghosting és ennyi. Semmi megoldás, semmi ok. Kérdésem. Lehet-e javítani, kezdeni valamit vele? Ha nem ér-e így valakinek valamennyit? Merre induljak el? Tanácstalan vagyok és szomorú
Előre is köszi ha van ötlet
-
Viper26
nagyúr
Charge limit be van kapcsolva, mégis 100%-ra tölt az óra már vagy egy hete.
Van erre valami megoldás? -
-
Voltam
csendes tag
Üdv!
Series 9 órán a zene app csak tölt de nem indul el.Mi a baj? -
Rossi
addikt
válasz
JamesHun #2366 üzenetére
Akkor mit mondjak a 380.000 Ft-os ultrámmal?
Egyébként úgy csinálom - mivel nem működik az optimalizált töltés azon sem, hogy este kikapcsolom (ilyenkor 50-60%-on van általában), reggel felrakom töltőre, bekapcsol, és max. 20 perc alatt felmegy kb. 80%-ra, akkor veszem fel.
80%-ról estére megint csak 50-60-ig merül, és ennyi.
A telefonon (15PM), erőltettem egy darabig a 80% korlátot, de üzemidőben az a +20% töltés nem +20%-ot jelent, hanem kb. 50-et, úgyhogy azt is elengedtem.
50% alá nem szoktam hagyni merülni egyiket sem.
-
JamesHun
addikt
az biztos többet ér, ha nincs egész éjjel a töltésen az óra , telefon, hanem lassabb töltéssel tölti fel kb addigra mikor felkelsz, de valahogy az óránál hiába van ez az opció bekapcsolva, felrakom az órát és 100% ig meg sem áll a töltéssel.
De ha este leveszem, akkor meg lemerül 85% körülre reggelre.
Valahogy jó lenne, ha nem nekem kellene szívni egy 200.000 es óra töltésével, hogy majd reggel ha felkeltem mikor rakjam fel tölteni.
Én ha felkeltem, megyek reggelit venni, reggelizünk és megyek dolgozni.
Nincs szabad 40-50 percem, hogy akkor rakjam fel tölteni.
Ha legalább ugyan az a vezeték nélküli töltése lenne mint az i13 nak, akkor a kocsiban befele menet fel tudnám tölteni, de ugye nem azt kapta az óra sajnos.Majd berakok 5 re egy ébresztőt, hogy felrakjam az órát tölteni.
Az lesz a legjobb ötlet. -
Coulson
tag
Én az utóbbi megoldást használom. Csak hosszabb távon derül ki, hogy volt-e értelme… a kevesebb kinyerhető energia sem okoz gondot a mindennapi felhasználásban, nálam nem hiányzik az a +20% kapacitás. Csak ráadás, hogy ezzel még jót is teszek, vagy legalábbis reménykedek benne.
-
JamesHun
addikt
azért ha este 8 kor felrakom töltőre az órát és mindig reggel 6:30-7 között veszem fel és 6:30 ra van berakva az ébresztő, is, akkor nem kéne este 9 re 100% ra töltenie, ahogy az iphone se lesz 100% ra töltve ha éjjel 4 kor felébredek.
mert én az Optimalizált akkutöltés alatt azt gondolnám hasonlóan kéne csinálnia mint egy i13 nál.
így este 9 kor van egy 100% ra feltöltött órám ami reggel 7 körülig a töltőn csücsül.
A nem teli körös töltés jel alatt szerintem a "Optimalizált töltési korlát az Apple Watchon" ra gondolt novoszath.
-
petrson
senior tag
2023-as SE-m van, hogyan használjátok a térképes navigációt rajta? Kerékpáros navigáció a saját térképen nem elérhető, a Google térkép pedig nem hajlandó tükrözni az irányokat
-
xhege
veterán
Igen ez valóban így van, köszi a pontosítást!
Más és ez a kérdés mindenkinek szól:
Alvás monitoring esetén, ha azt szeretném, hogy mérje a véroxigén szintet is, akkor kell ütemezett alvás fókusz nem elegendő a kézzel indított? Kézzel indítva nekem tegnap nem mért semmit az S9 a mellékelt beállításokkal:
Illetve még egy kérdés szintén alváshoz:
Megoldható az, hogy az óra rezegve ébresszen a telefon zenés ébresztője előtt 2 perccel. Azért lenne jó, mert a rezgés nem ébreszti fel a párom, de ha véletlenül engem sem ébresztene, akkor cincogjon a telefon is 1-2 perccel később. -
8nemesis8
veterán
válasz
Gabesz87 #2347 üzenetére
Szia!
Igen olvastam, csak mondom hátha.
Én is ezt a token elvet ismerem, telefonoknál is megy akár net nélkül is.Nekem csak így nyáron lenne fontos, hogy strandra ne kelljen mobilt vinni, de fizetni tudjak kártyával bárhol és csak ezért túlzásnak tartom az LTE felárat, értesítések, hívások ráérnek
-
-
hszilard666
veterán
Áhh, törött vagyok fejben, de csak azokat az eszközöket értékelem igazán amit egy marék apróért szereztem be, és amik már nem fognak veszteni az értékükből. Nem tudom mi a neve ennek a mentális betegségnek.
A macbook pro-m 5000 HUF volt, emellett egy törött surface-t, és egy lerúgott macbook airt adtam érte az aprópénz mellett, mindkettő értéke közelített a 0 hoz, az ipad airem meg 6000 HUF. De van a fiókban egy ipad mini 2, azt 9000 HUF ért csíptem meg.
De mondjuk nem csinálok semmit, tartalmat fogyasztok, meg néha pár iphone-os fotót editálok. A watchnak is csak annyi a feladata hogy ha jön értesítés ne kelljen elővenni a telefonom. Gondolkodtam hogy lecserélem alu S3 ra, de annyira szeretem a bracelet súlyát és megjelenését hogy itt nem vagyok hajlandó engedni. -
Rossi
addikt
válasz
hszilard666 #2341 üzenetére
Kemény vagy a "retro" eszközökkel, respect!
-
Noxy
veterán
válasz
hszilard666 #2341 üzenetére
Itt nézted már? [link]
-
hszilard666
veterán
Sziasztok Srácok,
Remélem mindenki jól van, hosszú évek óta nem írtam és nem jártam itt. Igazán fura problémával találtam szemben magam. Az S0-s 42mm es steel órám a napokban sajnos teljesen meghalt, már a harmadik akksi lakott benne, ami ismét felpúposodott, de most annyira hogy kiszakította a kijelző szalagkábelét, így sajnos az eszköz menthetetlen és erősen kuka kompatibilis lett.
Viszont régi iphone X et használok régi OS el, ezen pedig nem szeretnék frissíteni, sem cserélni az eszközt, mivel több mint elég a mostani felhasználásomhoz, így "újabb" órát nem tudok hozzálőni sajnos, csak S1-2-3 at. Jelenleg a fővárosi használtpiacon 1db 42mm es S3 Steel-t találtam, de az egy Hermes óra, kokain árban. Ami számomra nem optimális, mivel már van egy link braceletem amit használtam eddig, így felesleges kifizetnem a hermes felárat a szíjjakért. A kérdésem a következő:
Tudtok olyan boltot/személyt aki jelenleg S1-2-3 as 42 es silver steel órától szeretne szabadulni?
Köszönöm szépen, szép napot kívánok Nektek! -
Én pedig csak a saját tapasztalataimra tudok hagyatkozni. Wifivel éjszaka simán merült az órám (SE2) 15-20%-ot, míg kikapcsolt wifivel 10% körül csak. A telefon mindig a közelemben van, de ha nincs, akkor sem
maradok le sokról, mert a legtöbb értesítés ki van kapcsolva nálam, szóval nem érzem úgy, hogy szívatnám magam. Aztán lehet, hogy pont valami naptevékenység zavart be hónapokon keresztül az órám akkujának, ami szerencsére akkor ért véget, amikor kikapcsoltam a wifit, de ezt maximum extra teszteléssel tudnám kideríteni. Lehet, hogy majd csinálok valami olyasmit, csak ki kell találni, hogy milyen adatokat nézzek milyen paraméterekkel, hogy valamennyi objektív legyen a teszt (már amennyire egy hétköznapi használati teszt az lehet).
-
CrAzY88
aktív tag
Megmondom őszintén, nekem már nincs mindig energiám a körülöttem lévők számára századjára elmagyarázni hogy Bluetooth, wi-fi, és az alkalmazások kilövése puszta önszívatás. Most a topiktárs látta volna kárát annak hogy néha már én sem teljes értékűen adom tovább a tudást, ha nem egészítetted volna ki ezzel az apró, de fontos infómorzsával.
De ez nem a kolléga személye ellen irányult. -
CrAzY88
aktív tag
-
Gabesz87
veterán
Beüzemeltük ma a feleségemnek ajándékba vett SE órát. Egy buta kérdésem volna. A wifi most be van kapcsolva. Szükség van rá? Vagy másképp kérdezve mire használatos? Csak mert feltöltöttük teljesen, és 2-3 óra alatt 84%-ra merült. Úgy, hogy kb. semmit nem csinált rajta. Ezért gondoltam, hogy a wifit, ha nincs rá szükség, kikapcsolom.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Scrake^;DD #2330 üzenetére
Ha új, akkor csak az SE, de az is a kereted tetején.
-
burgatshow
veterán
válasz
Scrake^;DD #2330 üzenetére
Ha nincs extra igény akkor a SE jó választás.
-
Scrake^;DD
aktív tag
Sziasztok! Melyik órát ajánlanátok megvételre ilyen 50-100 között. Általános használatra kellene.
-
xhege
veterán
Idén várható SE modell? A sorminta alapján kellene jönnie
Kíváncsi vagyok hogy mit hoz ha lesz.
-
Sasi001
senior tag
válasz
burgatshow #2319 üzenetére
U2-t használok de nem jöttem rá. Köszi
-
lala666
őstag
válasz
burgatshow #2324 üzenetére
Ez így van, nálam csak fém jöhet szóba sajnos.
-
burgatshow
veterán
válasz
lala666 #2323 üzenetére
Ez baromira függ az embertől, a bőrétől ill. a felhasználás módjától is. Én például edzéshez, vizes dolgokhoz kimondottan szeretem a szilikont mert se nem lesz büdös, másrészt meg simán el lehet mosni.
Az Ultra gyári szíja (bár gyönyörű), szövet, így kb. a 2. edzésen olyan penetra büdös lesz a kezemen, hogy nem tudom belőle kiszedni, akárhogy mosom / tisztítom. Szóval azóta ilyen célra szilikon.
Alternatíva lehet a fémszíj, de az árkategóriákkal magasabban van. Szóval ki kell tapasztalni aztán mindenki el tudja dönteni magának.
-
Gabesz87
veterán
Jah, azt hittem az csak akkor működik ha van adatkapcsolat. Akkor így szuper.
Hát, a feleségem könnyen izzadós, úgyhogy ebből a szempontból lehet jobb akkor a sportpánt. Mondjuk én meg nem vagyok annyira izzadós, de ebben a kánikulában én sem szeretem magamon a szilikonpántot. -
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Feleségemnek vennék Apple Watch-ot, szerintem az SE elég lenne, kis termetű, vékony csuklóval, ebből kifolyólag a 40mm-es elég. Megbízható óra? Ill. leginkább az a kérdés, melyik kényelmesebb: a sportpánt, vagy a sportszíj?
Apple Pay fizetés a GPS-es verzióval is működik, ha a telefon is a közelben van!?
-
Sasi001
senior tag
Valaki esetleg meg tudná mondani, hogy ez melyik alkalmazás?
-
bbendre
őstag
válasz
Sasi001 #2316 üzenetére
Igen, a tetoválás elnyeli a fényt és van olyan cég aki kifejezetten az okos óra miatti tetoválás eltávolítással foglalkozik. [link]
"A bőrszövet ideiglenes vagy végleges módosulása – például bizonyos tetoválások révén – is ronthatja a pulzusmérő teljesítményét. Előfordulhat, hogy a tetoválás tintája, mintája, illetve szaturációja megakadályozza, hogy a fény eljusson az érzékelőig, ami megnehezíti a pontos mérést."Forrás: Apple hivatalos leírása https://support.apple.com/hu-hu/105002
-
Sasi001
senior tag
válasz
burgatshow #2314 üzenetére
Ezt nem tudom, de kiváncsi lennék rá.
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Szomszédom most mondta, hogy 4-es órája van és hiába tudja a cellulart csak telefonhívásra használható, értesítések, emailek nem jönnek telefon nélkül. Ez biztosan így van vagy csak a régebbi verzióknál?
Így nem sok értelmét látom a cellularnak, hogy csak hívásokat tud kezelni!?
SE 2-ben vagy 8-as szériába gondolkozok! -
Tibee86
nagyúr
válasz
burgatshow #2303 üzenetére
Milyen esetben nem tud bekerülni az Apple rendszerébe az értékesítés ténye?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1