Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Upo

addikt

válasz Viktor0610 #135532 üzenetére

Aszerint:
    "Initial specifications stated that Vulkan will work on hardware that currently supports OpenGL ES 3.1 or OpenGL 4.x and up.[68] As Vulkan support requires new graphics drivers, this does not necessarily imply that every existing device that supports OpenGL ES 3.1 or OpenGL 4.x will have Vulkan drivers available."

Tehát semmit nem érek vele, hogy olyan chipset van benne ami kompatibilis, magát az adott készüléket kell tesztelni, hogy tényleg tudja-e és tényleg működőképes. Mert van ami ugyan kiadja hogy támogatott, de esetleg még az opengl 3.1 teljesítményt sem éri el, holott annak a többszörösét kéne hoznia vulkan alatt.
    De lehet hogy még korai ez a vulkan dolog, nem fog összejönni a strapa+vulkan+max 200-250$ nettó. Pedig kéne valami neki androidos fejlesztéshez.
    Esetleg valami tv box, de onnan is kéne szerezni felhasználói reportokat. Amlogic S912 vagy rk3288, 3399 jöhetne szóba, de szerintem esélytelen hogy tudná.

Most találtam még érdekeset, többféle driver van, vulkan nélküli is elérhető mindegyikre, a platform provider dönt melyik legyen (rockchip, mediatek, samsung, stb): [link]

Esetleg még valami tablet, de annak se mentem még utána.

Egy S7 active még használtan is túl drága. Látom még futnom kell pár kört, lehet hogy strapateló+valami vulkan-os android eszköz lesz a vége, és akkor veszek még egy bv6000-et, az is van már 150 dolcsi alatt. És az legalább nem zabálja úgy az akkut mint a helio x25-ök.

Új hozzászólás Aktív témák