- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arfer
senior tag
Sziasztok! Párom Mi 11 Lite-ján betelt a tárhely, és már el sem indul
. Mit lehetne tenni? Az adatokat le szeretnénk menteni, de csak fastboot vagy adb sideload módba tudom rakni... Sajnos ADB nincs engedélyezve a telón, és Mi accounthoz sincs párosítva, teljesen gyári rendszer... Szerviz?
-
arfer
senior tag
Gearbest kínálatába bekerült a Redmi Note 7, elég borsos áron... És persze még nem a Global modell... Február végi szállítással...
-
arfer
senior tag
válasz
Killerlaca #136685 üzenetére
Ha a MIUI-t szereted, és kamera kevésbé fontos, akkor Redmi5 Plus. Ellenkező esetben A1.
-
arfer
senior tag
válasz
tibcsi0407 #134826 üzenetére
Nálam volt egy VKWorld Mix Plus, az is ilyen vékonykávás teló. Elixir, Aida stb szerint sincs benne közelségérzékelő, sem fénymérő, telefonálás közben mégis elsötétült a képernyő, majd amikor elvettem a fülemtől a telót, újra volt kép. Tehát valahogy mégis érzékeli a közelséget. Lehet, hogy a kamerával?
-
arfer
senior tag
válasz
felegyhazig #130941 üzenetére
Félrefordításról jut eszembe, most volt nálam egy teló, ahol a csengőhang beállítás menüben volt olyan pont, hogy "Masszírozási karika". El nem tudtam képzelni, mi lehet, ezért visszaállítottam angolra... És a megfejtés.... "Message ring"
!
-
arfer
senior tag
válasz
tibcsi0407 #125475 üzenetére
Ejnye, Cool1-el mi lesz
?
-
arfer
senior tag
válasz
Beni2360 #117191 üzenetére
Nem volt rootolva a teló? Rootolt telóknál előfordul, hogy az OTA frissítés nem megy fel, "téglázza" kissé a telefont, és utána csak SPFlashTool-lal lehet helyrerakni (vagy ha volt custom recovery, és backup, akkor egy restore kell)...
Közben látom, megoldódott
... Örülök neki!
-
arfer
senior tag
Kérlek tegyetek rendet az FDD itthoni sávok erdejében
... Most akkor melyik szolgáltató melyik sávo(ka)t használja? Van erről valahol valami hivatalos oldal? Különösen az a fránya 800 MHz érdekel. Eddig azt hittem, az a Voda (vagy az a 3G-n használja
), de előbb azt írtátok, T-Mobile...
-
arfer
senior tag
Köszönöm! Szerencsére ha másik módszerrel is, de megoldottam. Mentésből dd-vel helyreállítottam a protect_f, protect_s, és sec_ro "partíciókat" is, és így megjavult
! Újabb érv, hogy higgyünk cappa72 kartársnak, miszerint mentsünk mindig, többféleképpen is, mielőtt barmoljuk a telefont
!
-
arfer
senior tag
Egy kis segítséget kérnék... Egy MT6582-es Tronsmart TS7-es telót akartam átpartícionálni, de elrontottam
, nem indult utána a készülék... Nagy nehezen helyrepofoztam, örültem neki, amíg észre nem vettem, hogy eltűntek az IMEI számok. Nosza, elővettem az nvram.img mentést, dd-vel helyreállítottam, factory reset, de továbbra sem megy
... Valami mást is helyre kellene állítanom?
-
arfer
senior tag
válasz
Rodzser Mór #95325 üzenetére
A telónak OTG képesnek kell lennie, a vinyónak külső tápellátást kell biztosítani, és ne legyen rajta NTFS fájlrendszer. Ha ezek fennállnak, akkor talán olvassa, és talán csak az első partíciót...
-
arfer
senior tag
válasz
janakbacsi #93172 üzenetére
Számomra ez azt sugallja, hogy a telód partíciókiosztása nem egyezik meg azzal a ROM-mal, amelynek a scatter-ét használod. Ha van MTKDroidTools-os mentésed a saját telódról, hasonlítsd össze a scatter-eket...
-
arfer
senior tag
válasz
Azolcsóság #89774 üzenetére
Ezt a linket mutattam nekik, erre mondták, hogy fake
. Nekem fontos lenne tudnom, hogy mivel szállítják, mert otthoni címre nem rendelnék DHL-lel, munkaidőben nem tudnám átvenni, ők meg akkor hozzák ki
...
-
arfer
senior tag
válasz
citkar #89743 üzenetére
Rákérdeztem a pandawill chat-en, hogy spanyolból ide mi a szállítási mód, DHL, vagy posta? (Tudja valaki?) Erre azt a választ kaptam, hogy spanyolból csak spanyolba szállítanak. Amikor linkeltem az oldalt az ajánlatról, azt mondták, hogy fake
. Jó ez a panda customer support
... Vajon kinek lehet hinni?
-
arfer
senior tag
válasz
joci86 #88478 üzenetére
Nálam volt DG450, szerintem igen minőségi érzést kelt, kicsit kicsi a felbontása, de mindene tökéletesen működött (na jó, a GPS gyengécske, de ezen nem lehet csodálkozni), aki megvette tőlem, még ő se panaszkodott, sőt, ajánlotta az ismerőseinek. Én annak nem ajánlom, aki nem szereti a fekete zongoralakk "csúszós" telefonokat.
-
arfer
senior tag
Barátnőm Lenovo A789-e egyik napról a másikra elkezdett gyorsan merülni. Rendeltem bele másik akkut, de azzal is ez a helyzet. Factory reset után is. Airplane módban nem merül. SIM csere megoldhatja a gondot?
-
arfer
senior tag
Huhhh... Ráment a napom, de megoldottam. Különböző SPFlashTools, SPMultiPortFlashDownload verziókkal próbálgattam a mentést, és az új ROM-ot feltenni mindenféle variációban, sikertelenül. Aztán egyszer sikerült a mentett ROM felrakása után Factory módban újraindulás nélkül elindulnia, és lett ADB kapcsolat
! Innentől "sima" ügy volt, szerencsére rootolt volt a rom, Linuxos tudással felvértezve lecsekkoltam a data és a cache partíciókat, amik persze korruptak voltak, úgyhogy újraformáztam őket mke2fs-sel és utána láss csodát, elindult a teló
!
-
arfer
senior tag
Sziasztok! Egy kis problémám akadt egy DOOV C7 telefonnal. Megcsináltam az MTKDroidTools-os mentést, majd a Needrom-ról letöltöttem egy ROM-ot hozzá, amit SPMultiPortFlashDownload-al felraktam (ezt írta a readme. Lehetett volna SPFlashTool-lal is?). Onnantól kezdve tégla, meg se mukkant a telefon. Rádugva PC-re pittyent, úgyhogy mondom nincs minden veszve, elő a mentést, átalakítottam MTKDroidTools-al az SPFlashtool-nak, de nem akat felmenni, (PMT changed) csak firmware upgrade-del. Felraktam, de bootloop-ba megy a teló, ha meg recovery-be indítom, és factory reset-et akarok nyomni, azt mondja, mount /data error. Hogy tudnám meggyógyítani? Köszi
-
arfer
senior tag
-
arfer
senior tag
Proximity Sensor problémában tud valaki segíteni? Egy Coolpad 7298a az alany. A proximity szenzor nem működik. Pontosabban egyik tesztprogram szerint sem működik (telefonálás közben sem), de a MobileUncleTools MTK Engineering menüjéből a Hardware testing/Sensor/Proximity Sensor/PS Calibration/Calibration menüjében látszik, hogy működik, mert a PS értéke izeg-mozog, és persze változik, ha eltakarom a szenzort (100 közeli értékről 700 közeli értékre). De sajnos ha a Do Calibration-re kattintok, vagy a Calculate Min/Max Value-ra, azt kapom, hogy Calibration Failed. Emiatt gyanítom, hogy szoftveres a gond. A Jiayu G3-nél látott echo 400 > /sys/bus/...... megoldás nem működik, mert nem lehet a sys-be írni
. Valami guru tudna segíteni?
-
arfer
senior tag
Pandán megjelent egy ilyen hatmagos csoda . Nem is tudtam, hogy már lehet kapni ilyesmit...
-
arfer
senior tag
Ez valós lehet? No nem az eladó megbízhatóságára vagyok kíváncsi (látom, hogy szinte nincs értékelése), hanem hogy létezik egyáltalán ilyen telefon (Z2? P780+?) ? Mert a képeken nagyon csecse, de Gugli kereső nem nagyon talál ilyen Lenovo-t... Vagy csak én keresek rosszul
...
-
arfer
senior tag
válasz
hungobungo #70867 üzenetére
Ez azért érdekes, mert tőlem pont azért vettek megy egy DG350-et, mert a vevő szerint milyen szép fényképeket csinál
. Én nem tudom megítélni, mert a kamera érdekel a legkevésbé egy telefonban... Na jó, azért ha egy teló szar, "olajfestményes" képet csinál (volt már nálam olyan is), azt azért felismerem. A Dogee nem volt ilyen, az biztos.
-
arfer
senior tag
válasz
Crytek #67296 üzenetére
Ha van CWM a telón, akkor nem feltétlenül. CWM fentléte esetén bizonyos telefonok a Beállítások menüből indított visszaállítás esetén boot loop-ba kerülnek, rosszabb esetben el sem indulnak többet (persze feltámaszthatóak, csak munkás). Úgyhogy azt szoktam mondani, akinek van CWM-je, az mindig onnan indítson Factory data reset-et, ne a Beállítások menüből.
-
arfer
senior tag
Most látom, hogy még most is 100$ a fehér, ha valakit érdekel...
-
arfer
senior tag
Az MTKDroidTools tud CWM-et készíteni a lementett boot.img-ből. Azt próbáltad? Igaz ugyan, hogy csak 5.5-ös CWM, nem 6-os, de teljesen jól működik más telefonnál ez a módszer, hátha ennél is. michfood scripttel meg TWRP is simán gyártható automatikusan a lementett recovery-ből.
-
arfer
senior tag
válasz
cappa72 #61635 üzenetére
Köszönöm, ezt az NVRAM-os játékot már eljátszottam egy Lenovo A820-al még a nyáron (talán emlékszel), ott is megoldotta (persze csak factory reset-ig, utána lehet újra csinálni), de az igazi problémák a nem működő SIM foglalatok
... Esetleg próbálkozok majd logcat-tel, hátha látszik valami exception benne... De az A820-nál is csak a visszaküldés volt a megldás. Az is bukta volt, csak kisebb, mivel akkor még nem volt ÁFA
...
Gondoltam hátha azóta már valaki oldott meg ilyen problémát, azért írtam...
-
arfer
senior tag
Megtörtént az, amitől féltem: a posta lassúsága miatt kicsúsztam a paypal 45 napos védelméből egy pandawill-es HaierW718J rendeléssel (én is hibáztam, hogy nem figyeltem oda a határidőre, de a pandával eddig nem volt gondom). A teló pedig hibás: egyik slotjában sem működik egy SIM sem, ráadásul ott virít a Wifi oldalon a fincsi kis NVRAM Error ... Meg tudom vajon javítani, esetleg ROM cserével, vagy valahogy? Mivel a NAV jól megÁFÁzta, és a visszaküldés is drága, elég sokat buknék rajta...
-
arfer
senior tag
válasz
feltamadas #61369 üzenetére
Ennyiért jó vétel, Kínából se jönne meg olcsóbban...
-
arfer
senior tag
válasz
benceman00 #59087 üzenetére
Ha nem sikerül megcsípned, pandawill-en az 1GB-os modell jó áron van.
-
arfer
senior tag
-
arfer
senior tag
válasz
cocus007 #58954 üzenetére
Ez a Vinus X1 a specifikációk alapján jónak tűnik, és talán ÁFÁ-val együtt is belefér a 30 ezres keretbe. Sajnos kezemben nem volt a készülék, csak a speckókat néztem!
Az általad linkelt telóról az a véleményem, hogy ÁFÁ-val már nem fér bele a 30 ezerbe, ha meg mégis a 40e a limit, annyiért már négymagos hiper-szuper telót is kapni...
-
-
arfer
senior tag
-
arfer
senior tag
válasz
Atomgeszi #58675 üzenetére
Attól, hogy feladják, még dekkolhat napokat-heteket egy kínai raktárban... A két hónapos szállítási idő nem úgy jön ki, hogy annyi ideig "vánszorog" a csomag a két végpont között... Maga az utazás 1-2 nap, tuti repülővel jönnek ezek, nem hajóval meg vonattal... Szerintem... De ha valaki tud pontos infót, az ne tartsa magában
!
-
arfer
senior tag
Ha egy Androidos telefon nem látja a bele rakott microSD kártyákat, akkor van esély rá, hogy javítható (van-e valami, amit érdemes megvizsgálni), vagy így jártam?
-
arfer
senior tag
válasz
Sleeper987 #58565 üzenetére
Hmmm... Az invalid SIM arra utal, hogy nincs IMEI, márpedig akkor tönkrevágták az NVRAM partíciót, ami a Wifi-re is kihatással lehet. A MAC address-re mit ír? 00-val kezdődik? Mert az gond, bár lehet rajta segíteni. A többi jelenséggel sajnos nem tudok mit kezdeni: amikor nekem ilyen (az általad leírt) szimptómás Lenovo A820-am volt, nem tudtam megjavítani, ment vissza Kínába, és két hónapra rá visszakaptam az árát... De hátha más tud valami okosabbat mondani...
-
-
arfer
senior tag
válasz
yanesz #58030 üzenetére
Mármint mit is? Belépni a recovery-be? Az a telefontól függ, de pl. a MobileUncleTools-ban van olyan menüpont, hogy boot to recovery, root-olt teló esetében működnie kell. Ha ott CWM recovery jön be, akkor szuper, de ha valami ilyesmi: <3e>, vagy hanyatt fekvő zöld robot piros felkijáltólellel, akkor gyári maradt...
-
arfer
senior tag
válasz
cappa72 #58025 üzenetére
Szerintem a kollega olyan zip-et szeretne, amit aztán CWM-ből installálhat. ZeUS2140: Na olyat nem tudsz csinálni csak úgy backup-ból! Backup-ot alapból csak restore-ral tudsz visszarakni. A jBart meg ugye zip-ből dolgozik... De ezekről van külön fórum, meg cikk, érdemes elolvasni, pl. ezt .
-
arfer
senior tag
válasz
kristof123 #56167 üzenetére
Ránézésre ez a Wool N9500 ugyanaz, mint a W450, csak drágábban. A W450-es szerintem tök jó telefon, csak a GPS-e úgy tűnik, típushibás, és nem működik (ja, és microSIM-es az egyik foglalata). A H9503 nélkülözhetetlen, ha 3 SIM kártyád van. Az Amoi N850 ennyiért ajándék lenne, csak hát nem annyi az ára, ez a hirdetés már hónapok óta ott van Out Of Stock-ként... A ZTE V956 szerintem nagyon f*sza telefon, csak hát az 512 MB Ram kevés lehet. Két magost én már nem vennék, hacsak nincs benne valami olyan tudás, ami másban nincs.
-
arfer
senior tag
Tudtok olyan módszert, vagy van már olyan MobileUncleTools, amivel MT6582-es telefon engineering menüjébe be lehet lépni? Köszi
-
arfer
senior tag
válasz
CoolBoy323 #56112 üzenetére
Az A820 sajna csak az első SIM-en tud WCDMA-t. Van még jópár ilyen telefon, pl. a mostanában többek által (köztük általam is) rendelt W450. Mindkét telefon volt nálam, tuti így működnek.
-
arfer
senior tag
válasz
CoolBoy323 #55391 üzenetére
Igen, a w450-ra valóban az a helyes érték, mellette van a Vollo vx98, abból van 280. Ami csak egy kicsit gyengébb talán a w450-nél.
-
arfer
senior tag
válasz
CoolBoy323 #55385 üzenetére
A vollo x98-at még mindig meg lehet venni, 280 db-ot adnak a kici ócó áron.
-
arfer
senior tag
válasz
atillaahun #55364 üzenetére
Igen, a Tesco árult régebben aTab márkájú, kétmagos telcsit ilyen specifikációkkal, meg lehet csípni a hardverapro.hu-n...
-
arfer
senior tag
válasz
cappa72 #54564 üzenetére
XDA developer-en érdemes keresni, vannak kész progik: csak odaadom az eredeti recovery-t, megadok egy két adatot (pl. a képernyő felbontása), és kiadja a kész TWRP-t vagy CWM-et. MTK6577-en tuti működik, a többin nem tudom, biztos van speciálisan más procira fordított verzió is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest