- Steam Deck
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Pentax DSLR topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Valami baja van a tápomnak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vvarpi
tag
Köszi, hogy megosztottad.
Elég brutál, mindent tud amire szükségem lehet (Siswoo R9 Darkmoon).
Ha nem szálnak el az árával és nem lesz vele komolyabb baj tuti veszek egyet. -
-
-
-
-
-
svgyula
addikt
Szia! Pontosan ahogy írod! Ja láttam már: fiatal lány, nagyon csinos, buszon, és amikor hívták a fejéhez emelte a 7"-os tablettet(de lehet, hogy telefon volt
) a lényeg az, hogy simán kitakarta a fejét. A fél busz röhögésben tört ki
Ilyenkor biztosan nem kapnak az agysejtek semmilyen káros rádió hullámot igaz? A telefonfüggőség is betegség, de addig amíg ezt ki nem mondja egy orvosokból álló bizottság addig nem az.
Biztosan emlékszel a az első "mobilokra" na azok fele kezdenek hajazni csak ezek laposabban lesznek
A tömegpszichózis-nak pedig pont az a lényege, hogy egy ember is képes 100-at megbolondítani.
A PC-nek már van ismert betegsége és ez nem vicc! Láttam fiatal fiút akinek a tipikus "tyúkmell" tüneteket a folyamatos gép előtt ülésre/billentyűzésre vezették vissza, a szemkárosodásokról nem beszélve.
De lesz pár év múlva a mobilosok között is rendesen szemüveges kockaszemű a folyamatos telefon bámulástól. DE nem a telefont nem fogják látni hanem a környezetet a teló után!Aztán a fal előtt lehet nekik mondani "nagyot ugorj árok jön"
sőt kettő! mert a telód dual aktív te pedig olyan gyors vagy mint a neted!
-
törölt tag
-
Mercutio_
félisten
Sajnos az utóbbi időben rengeteg a meló, egyáltalán nem követem a dual-sim piacot, azért is kérdeztem, hátha nyár óta (amikor utoljára érdeklődtem) az új MTK-generációval vagy újabb középkategóriás sznapival szerelve kijött valami és bővült a választék/csökkentek az árak. Eszerint semmi
Redmi 2 kijelzője é ram méretben is visszalépés lenne, proci teljesítményben is kb. azonos csak talán takarékosabb ezekért nem kárpótolna a B20
-
-
Evvel az erővel ne tölts le semmit sehonnan, mert bárhova tehetnek fel pl. egy rootoló scriptet, ami a nod szerint általában kártevő...
És ez esetben igaza is van, hiszen a rootkit alapvetően áthágja a szimpla júzer jogait, tehát rendszer szempontjából kártékony viselkedésű kód van benne.
De legalább aki nem tudja miről van szó az megijed, nem tölti le, nem alkalmazza, amivel potenciálisan megnöveli az androidos eszközének életben maradását.(ezt majd elfelejtettem idetenni)
-
tibuszh
tag
Jézusom, több órás BOOTLOOP ?!! Egész északára hagyjam így akkor? Hány óra után mondjak le róla?? (teljes rom újra húzást lementetlen dolgok miatt tolnám) Full fényerőnek tűnik
nem hal meg a panel egy egész esti motorozástól... ?
És azután hogy végül bejöt.. utána később is órák mire a restartból ujra belép, vagy ez egyszeri dolog? Utána rendesen kell mennie?
(semmi telepítés nem volt rajta, menet közbe lefagyott, majd restart...) -
devGyuri
csendes tag
A gyártó felrakott egy videót is erről, sd kártya mellé már csak 1 sim fér be: [link]
Feketét viszont valszeg nehezen fogsz találni, én most mondtam vissza az augusztus végi Tinydeal-es rendelésemet, mert kétszeri módosítás után jelenleg november közepére ígérik a szállítást. Doogee FB oldala hasznos olvasmány, már az F5 megjelenése is késik ... -
426os
őstag
Hol láttad, hogy 3G only? Én mindenhol azt látom, hogy van LTE is, márpedig így 1:1 ugyanaz, mint a Honor.
Nem a sebesség meg a gigahertzek miatt cserélnék, hanem az LTE (és a remélhetőleg érzékenyebb rádiós rész) miatt.Szerk: Ja látom, az Edigital szerint nincs 4g. Érdekes, mert itt meg van: [link]
-
Yag
tag
Érdeks amit írsz, mert tudtommal "manapság" jelent meg ez a proci.
MT6582 - Quad-core 3G 32bit platform [link]
MT6735 - 64-bit quad-core WorldMode LTE platform
Én úgy látom, hogy a processzorok arányban vannak a telefon egyéb alkatrészeivel.
Legyen az X5 vagy X5 pro.Az egy más kérdés, hogy a két telefon közt kb 20-25 dollár árkülönbség van.
-
madrac
senior tag
Most direkt megnéztem ezt az ominózus termék oldalt a tinydeal-nél, de egy szót nem látok arról, hogy worldwide-ként reklámoznák, vagy azt hazudnák, hogy mondjuk tudja a B20-as frekvenciát mint a gyárilag ww verziós hardver. Jónéhány ilyen termék oldalt láttam már én is, és nem emlékszem hogy valahol ilyen félrevezetően írtak volna erről. Úgy szokták max ráírni hogy ww rom-mal szállítják és hogy multilanguage. Ebbe semmi félrevezetőt nem látok, ráadásul ott vannak a frekvenciák, azzal se jellemző hogy kamuznának. Ezért nem is értem ezeket az erősen lenéző minősítéseket...
A gyári rom nem lehet custom rom ha egyszer gyári, ezen nincs mit vitázni szerintem. Csupán annyiról van szó, hogy nem teljesen arra a hardverre rakják fel azt a gyári rom-ot mint amire szánták, de ugyanaz a modell. Ezek nem belepiszkált rom-ok, legalábbis ezen a típuson. Csak manuálisan kell felrakni rájuk és előtte feltolni a hozzá tartozó recovery-t. Én is így raktam fel a kínai verziósomra a ww romot, és maga a rom-ot a gyártó oldaláról töltöttem le...
Hát ha a beszélgetésünkből nem derült ki hogy szerintem mit nagyítottál fel, akkor inkább hagyjuk is, túltárgyaltuk a témát.
Egyébként erről a boltról konkrétan nincs túl sok véleményem, nem emiatt írtam ezeket.
-
madrac
senior tag
1. Igazad van, a 3G frekvenciát pont nem néztem, mert ezzel nem szokott gond lenni tudomásom szerint. Azért zárójelben jegyzem meg hogy valószínűleg itt is csak véletlenül maradhatott le az oldalon.. Onnantól kezdve pedig csak a 800MHz LTE sáv hibádzik.
2. Miért lenne marketing bullshit? Senki se mondta hogy ettől tudni fogja a B20-at. Viszont ezt leszámítva így teljes értékű multi language teló lesz. Ezt nem nevezném bullshit-nek, ha csak valakit nem akarnék nagyon lebeszélni valamiről...
3. Igen, manuálisan kell rárakni a gyári rom-ot. Ez nem akkora mahináció hogy "kendácsolásnak" hívjam és meg van 5 perc alatt, ráadásul gyári rom-ról van szó, nem valami kétes eredetű főzöttről...
4. Igen, valóban tényeket írtál, csak minden egyes ellenérvet olyan megfogalmazásban írtál le, hogy ha lehet akkor lebeszéld erről a készülékről, és felnagyítottál dolgokat szerintem...
Persze az nyilván üdvözlendő ha felhívják az emberek figyelmét a kockázatokra. Igen, a kínai garanciának is megvan a maga nem kicsi kockázata, a legtöbbször jóval alacsonyabb árért cserébe.
(#111188) gyűrű: örülök hogy tetszik ha valakit kioktatnak... legközelebb talán írhatnál értékes konkrétumokat is az üres fikázás helyett. érdekes, hogy a topic-jában mindenki nagyon szereti a telót, és a legjobb telójuknak tartják más jelenleg divatos és agyba-főbe ajánlott telókkal szemben is, amivel szinte semmi gond sincs, sőt...
-
steve1977
tag
Poénból beírtam az oldalon a Jiayu G5S törött kijelző javítást (Kínából rendelve ~42$), küldte is az oldal egyből a mailt, hogy 12.990,-Ft de persze ettől eltérhet, ha az oldalukon részletesen megadom az adataimat. Oda is klikkeltem, ott már elég részletes hibabejelentő fogadott, amit ha kitöltök és ráklikkelek, elfogadom a szolgáltatást, aminél csak a bevizsgálás 3.990,-Ft, na itt csuktam be egyből az ablakot. Szerintem a legtöbb kínai teló fizikai sérüléseit a youtube videók alapján meg lehet akár otthon, vagy szerelésben jártas ismerős segítségével is oldani, ha meg nem, akkor a fórumokban tudnak ajánlani sokkal barátibb áron dolgozó, és referenciával rendelkező szakembert is.
-
Ájvé
veterán
Két külön fogalomról beszélsz. Nem fog annyi pixelt meghajtani, mert kisebb felbontáson fog futni. Ez azt jelenti, hogy a gép több pixelt egyként fog kezelni. Állítsd át egy számítógép monitorjának felbontását. Mit veszel észre? Minden nagyobb lett, az ikonok, a szöveg, minta felnagyítottad volna az egészet. Ezzel pedig elérkeztünk az egész felbontás állítgatás legnagyobb problémájához. LCD panelek a natív felbontásukon adják a tiszta szép képet, ha visszaveszed a felbontást akkor mindenképp romlani fog a kép minősége. Nézz egy SD videót FHD-s monitoron. Tedd ki teljes képre. Gondolom életlen, homályos, mondhatni ronda. Csináld megy ugyan ezt egy FHD videóval. Most már éles, tiszta és szép. Igaza volt Somatomnak, így lehetne energiát spórolni, mert a gép szempontjából te kisebb felbontású képet jelenítesz meg, tényleg kevesebbet kell számolnia. Viszont szerintem nem spórolna meg jelentős energiát. Újabb GPU-k gond nélkül meghajtanak már HD vagy FHD kijelzőket. Olyan fejlett eljárások vannak, hogy 2D megjelenítésnél alacsonyabb órajelen sőt még akár kevesebb egységet is tudnak működtetni (mint processzorok esetén a nem használt magok lekapcsolása, GPU-ban ezek az egységek is lekapcsolhatók már, ezért van az, hogy a PC-kben a csúcs VGA-k alapjáraton nagyon keveset fogyasztanak 10-20 wattokat akár, terhelés alatt pedig ennek a sokszorosát akár 300 wattot is). Szóval kép is csúnya lenne, de te se nyernél sokat akku időben.
Akkor inkább egy egyszerű csökkentet módot kellene használni, csak néhány alap funkcióval, nagyon alap mono megjelenítéssel, mindenfajta effektek meg egyebek nélkül. Ezzel sokkal többet lehetne spórolni, főleg jellege miatt net se kellene, az se merítené.(#110662) tibcsi0407:
Akár, de alapvetően mindent tud amit kell, hardver időt álló (jó SoC és 3GB RAM ennyiért egyedi ajánlat, bár nem igazán van nagy jelentősége, 2 GB is bőven elég lenne ebbe), ez mellett B20-at is tudja és olcsó, majd eldönti a leendő vevő. -
törölt tag
A CPU/GPU -nak lesz kisebb a fogyasztása. A miniPC -ken a kijelző külön van. Azt írtam, hogy rendesen forrósodott a kütyü. Ha nem a kijelzőtől melegedett, akkor mitől? Nyilvánvaló, hogy a CPU/GPU tól. A hő pedig energia. Vajon honnan szerzi egy teló a szükséges energiát?
-
törölt tag
Te tapasztalatból írsz? Mert én igen. Egy erős vason annyira nem lesz látványos, de a meló, az meló. A 3066 -os miniPC -ken először tabletes kernelt alkalmaztak, 1024x768 -as felbontással. Érdekesen néztek ki a tojás ikonok a 16:9 -es TV -n. Aztán átálltak 720p -re. Persze, 1080 -ként reklámozták. Csak kibukott a dolog, mert a whatismyscreenresolution.com kidobta, hogy 1280x672 a felbontás (720 - a dockbar). Ezután jöttek a natív 1080p -s kernelek. Na, azokkal olyan lett a kütyü, mintha ólomcipőt húztak volna rá és rezsóként is funkcionált. Egyszerűen nem bírta a vas az 1080p kimenetet. Szóval, csak ennyi a különbség a kettő között.
-
törölt tag
Tulképp igazad van, nem volt egyértelmű a megfogalmazás. de ne a kijelzőre koncentrálj, mert az Amoled kivételével, annak tök mindegy, hogy mit jelenít meg! A lényeg az, hogy egy alacsonyabb felbontású kép "megalkotása" sokkal kevesebb számítási műveletet igényel. Tehát, nem a kijelzőnél spórolsz az erőforrásokkal, hanem a CPU/GPU -nál. A kijelző szempontjából csak a "látványban" lehet különbség, melóban nem.
-
salaud
aktív tag
Szerintem a gpu mindenképp átméretez, az appok nagy része nem készül el 10 féle felbontásban, benne van az apk-ban egy méretű .png, azt skálázza fel-le a rendszer. És ekkor már egyből nem mindegy, mekkorára skálázza fel. Ha nem hiszel nekem, egy tetszőleges .apk-t nevezz áz .zip-re és bontsd ki. Nem lesz benne minden gomb, háttér 10 méretben.
-
426os
őstag
Én csak és kizárólag a rádiós részével nem vagyok kibékülve, mert kevésbé lefedett területen nagyon kis térerőt produkál sajnos és a közeljövőben néha elég fontos lenne, hogy ez ne így legyen. Hogy konkrét példát mondjak: Alföldön toronytól néhány km-re lakáson belül többnyire 0 térerő (telefonálás sem megy), kint maximum edge. Más telefonokkal (Huawei Y530, Y300, Sony M2) ugyanott, ugyanannál a szolgáltatónál lakásban simán lehet telefonálni, kint hasít a 3G, utóbbinál a 4G is működőképes kültéren.
Minden másban tökéletes, nem is kell jobb. Egyelőre bepróbálkozom majd egy kültéri irányított antennával, később úgyis szükség lesz rá a modemhez, de remélem ideiglenesen a V5 is 3g képes lesz ott.
Alapvetően nem adnám 2Gb ram alá, de gyakorlatilag az esetek 99%-ban csak telefonálok, e-mailt olvasok, meg kv közben megnézek 1-1 híroldalt. Erre elégnek kellene lenni az 1GB ramnak is, még Android alatt is. Mondjuk a maradék 1%-ban meg pl navi közben lehet kevés lesz, nem tudom. -
beg
veterán
Karbonn Android One Sparkle V
26.900 Ft -
B20 biztos hogy van, mivel azért lettek ezek a SoC-ok úgymond az MTK-nál...
Sajna vérszegény az összeállítás, a felbontással még nem is lenne bajom.. De a kamerán elkefélni.. És csodák nincsenek...
Sokkal jobb ajánlatok vannak.. Szerintem a Lenovo nem tud, vagy nem akar alsóközepes telefont tervezni..
Ezt amúgy Indiába szánták, de valamelyik hibbant marketinges azt gondolta kell ez ide is... Rosszul...
-
KTU
addikt
Lenovo A2010 az oldal szerint tud minden haza LTE frekit,
de azért a fixfókuszos kamera odab@sz -
Kár hogy ez is 5.5", ... lassan nem kapok magamnak rendes telót
Ugyeugye?
5"-ban megállhatnának már végre. Van ugyan Lenovo A858t, de az t verzió, 4g-n t-s. (húúúú ez micsoda szép montat volt...). 3g-n tudja a wcdma-t. 6572, de csak 1GB RAM, 8GB ROM, és emulált belső sd. Akku sovány, 2150mAh, de méretéből adódóan tényleg annyi lesz.A low-cost szériából vannak még 5"-os versenyzők, de ott a SoC...
A fotós képességekről meg mostanában inkább ne beszéljünk...
Olyanok leszünk, mint a jó Jedi lovagok: türelemmel várunk...
-
-
törölt tag
Nem értem, hogy miért gondolja mindenki, hogy a gyári visszaállítás az Android csodaelixírje. Ha belassul, akkor annak vmi hibás működés az oka. Elég lenne a konkrét hibát megszüntetni. Rootolt teló esetén telepíteni kell egy logcat alkalmazást és átnézni a rendszer logot. Biztos, hogy error hegyek fogják jelezni a problémát.
-
-
tpeter77
addikt
3 napig volt ZTE V5-öm, mert túl nagy volt és nem bírtam megszokni.
4.5"-os van most és határeset... enné lnagyobb nem kell, de inkább mondhatnám azt hogy
130x65mm-től nagyobb telóval csak a bajom van. Igen, a méret jobban számít most, mint a tudás.
Ha a zsebemben volt a ZTE, nem tudtam leguggolni h bekössem a cipőm, vagy hogy a kislányomat öltöztessem óvodába indulásnál. Muszáj volt mennie a telefonnak. -
youngboy
senior tag
-
ottobacsi
tag
Pedig nagyon rá lehet kattanni...
Ha valami olyan kütyü kell ami nem túl sürgős, akkor az első az ebay + 2-3 kínai webshop ahol megnézem.
És ugye sok olyan dolog van amit itthon még csak véletlenül sem lehet beszerezni, vagy csak nagyon borsos áron.Az elkövetkezendő időkben egy kicsit megdolgoztatom a postásunkat, mert kb. 24db kínai csomagocska fog érkezni 2-3 hét alatt.
-
WOT-H-A-C
veterán
Gondolom akit érdekel, megkérdezi melyik típus. Annó az edigi is össze vissza copy paste -zta a specifikációkat észnélkül. Simán lehet, hogy az emag-nál sincsenek a helyzet magaslatán. Magyarországra hivatalosan csak a 4/64 gigás került be a ze3580-as SOC-al. A Románokhoz nem tudom mit visznek.
-
freelancer68
tag
-
silver10
aktív tag
-
RVR400
veterán
A kamerája sem gáz amúgy egyáltalán, az árát amúgy röhögve megéri, persze a Playes szarakodás idegesítő volt, meg az antutu nélkül végülis el lehet lenni, csak vicces. A belső tárhely meg nem 16 GB, hanem csak 8, vagy nagyon szar az elosztása. Amúgy erről van szó.
-
RVR400
veterán
Futtattam teszteket, a Droid Tools MTK6752-t ír, de szerintem csak 4 mag megy, tehát 6732, mivel a Mali T760 stimmel. Ahogy néztem a 3D Markot, az eredménye alapján stimmel az MTK6732. A 2 GB RAM szerintem megint csak túlzás, tehát realizálhatóan 1 GB. A kijelző 960x540-es, szerintem elég szép képe van, tehát jó minőségű IPS, a GPS-t még nem teszteltem, amúgy egész gyors és használható. Remélem, hogy összejön rá egy trükközés nélküli Lollipop, nnem csak hirtelen fellángolás a teló valami dzsunkatech gyártó részéről, mert amúgy egész minőségi érzetet kelt.
-
elfelejtette
veterán
Én is pont ezt csináltam, mivel a Cubot One nálam is folyton kapcsolgat a hálózatok között, és van úgy, hogy szétkapcsolódni se tud, ha nem találja a hálózatot. Bementem a Témobilhoz, és egyből adtak egy új kártyát. Ja és a Vodás sim kártyám a Vodánál ingyen kivágták 3mp alatt... :-)
-
whatnot
őstag
Nem egészen értem, hogy a telefonról vagy a simről beszélsz-e.
A mobilnetet a készülék dobálja. Van régebbről egy Motorola Defy+, azon is látni, hogy váltogat a protokollok között, de lekezeli.
Azt látni, hogy H+ van, majd vált 3G-re, majd vissza H+, mindkét telefonon (bár Defy+ esetén azt hiszem csak simán H van). Csak míg ezt a Defy+ gond nélkül, gyorsan kezeli, a Redmi 1s-nek ez sokszor gondot okoz és akár percekig nem tud visszacsatlakozni rendesen.Ami pedig a SIM kártyát illeti: a céges kártyát nincs jogom akármilyen trükkel is lecserélni úgy, hogy kihagyom a cég jóváhagyását.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- Samsung Galaxy s23 256GB (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári garanciás + carbon szálas tok.
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest