- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számítógépház-választás 2025: airflow, kompatibilitás és hibák
- Philips LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
TRob1
veterán
Én amennyit sms-ezek, tőlem aztán lehetne 1 karakter is 1 sms
Csak próbaképp volt fenn, de ha jól emlékszem, csak a nagy betűknél, és csak a jobbra dőlő ékezetűeknél csinálta, elküldeni nem küldtem el, csak próbálgattam. Handcentnél viszont nem csinálja ezt (legalábbis nálam nem, mert vkinél igen).
De nekem inkább az a furcsa, ha más progi (pl. a fent említett Handcent) meg "normálisan" kezeli ezeket a karaktereket, mivel mióta csak léteznek a jobbra dőlő ékezetek, voltak ilyen problémák, Nokiánál, Samsungnál, Sony-nál...stb. is.1-2 idézet régebbről:
"Az unicode SMS küldése közismerten betünként 2 byte-on kerül küldésre"
"az umlautos és néhány ékezetes karakter átmegy 1 byte-on is""Nokiánál ha ékezetes betűket használok miért küldi el több sms-ben?" --> "Mert ékezetesnél Unicode formátumban küldi úgy pedig csak 70 karakter fér bel egy SMS-be" --> "Egy kicsit leegyszerűsítve az előző, választ (ami egyébként tökéletes)
Amikor az sms szabványt kitalálták, nem kalkuláltak az országonként eltérő egyedi karakterekkel (mint nálunk pl az ékezetes betűk) és amikor erre szükség lett, utólag integrálták bele a már meglévő rendszerbe, ennek eredményeképpen az ékezetes betűk 2-3 karakter helyet is foglalnak, de te ebből nem érzékelsz semmit, csak azt, hogy több sms-ben küldi el."És még lehetne folytatni, sőt, 2003-ban már voltak ezek a problémák. Egy érdekesség: [link]
Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Semmibe veszi a KRESZ-t a Tesla Mad Max módja
- Építő/felújító topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen autót vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Fujifilm 33/1.4 R LM WR
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Használt NVME M2 SSD-k - 1000 GB tól 2048GB-ig Samsung Hynix Intel Kioxia WD Micron Toshiba
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- Gamer PC 2025, Komplett gép, Garanciális alkatrészek, BESZÁMÍTÁS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Vadiúj AM5 procik! Több darab kèszleten! Kamatmentes rèszletre is!
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- Ygitk ZP-THP60 vezeték nélküli fejhallgató / 12 hó jótállás Akkumulátoros vezeték nélküli fejhallga
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Csak próbaképp volt fenn, de ha jól emlékszem, csak a nagy betűknél, és csak a jobbra dőlő ékezetűeknél csinálta, elküldeni nem küldtem el, csak próbálgattam. Handcentnél viszont nem csinálja ezt (legalábbis nálam nem, mert vkinél igen).