Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Teljesen szürreális, ami az RTX 5070 Ti kapcsán történik…
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
speedbump
tag
Sziasztok.
Kicsit halottnak tűnik ez a fórum, de hátha lesz még válasz

15 év teljesen más jellegű programozás után elkezdtem ismerkedni az Android-dal. A nagy cél egy egyszerű emlékeztető alkalmazás írása. Az alkalmazásomnak két része van/lesz.
Az egyik maga a felhasználói felület, ahol a felhasználó felvihet új emlékeztetőket, szerkeszthet vagy törölhet már meglévőket. Az emlékeztetőket egy lokális sqlite adatbázisban tárolom. Ez a rész teljesen készen van, jól működik, egészen elégedett is vagyok vele mint első próbálkozás.
Igenám, de egy emlékeztető alkalmazásnak nem ártana emlékeztetnie is a felhasználót néhanapján, és ezzel a dologgal teljesen el vagyok veszve. Az programomnak kellene lennie egy olyan részének ami a háttérben fut és időnként (pl óránként) megnézi az adatbázis és üzenetet küld a felhaszálónak (pl notification-t) ha épp lejárt az egyik emlékeztetője.
Itt meg vagyok lőve, nincs ötletem. Ennek a service-nek (persze lehet, hogy nem Service) már a telefon indításakor működnie kellene és természetesen az felhasználói felülettel egyszerre kellene települnie. Ezt hogy lehet megcsinálni? Egyáltalán mit használjak ilyenkor? Service? Broadcastreceiver? Valami más?
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Motoros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Óra topik
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB CM MasterBox 5 fehér 750W
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Lian LI LANCOOL 207 FSP 750W
- ZTE MF289D nagysebességű 4G / 4G+ LTE Cat12/13 Sim kártyás WIFI router hotspot modem - FÜGGETLEN
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Z790 i9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian LI LANCOOL 207 ROG 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Kolink VOID ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest