Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HP EliteBook / ZBook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- OLED TV topic
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- TCL LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
speedbump
tag
Sziasztok.
Kicsit halottnak tűnik ez a fórum, de hátha lesz még válasz

15 év teljesen más jellegű programozás után elkezdtem ismerkedni az Android-dal. A nagy cél egy egyszerű emlékeztető alkalmazás írása. Az alkalmazásomnak két része van/lesz.
Az egyik maga a felhasználói felület, ahol a felhasználó felvihet új emlékeztetőket, szerkeszthet vagy törölhet már meglévőket. Az emlékeztetőket egy lokális sqlite adatbázisban tárolom. Ez a rész teljesen készen van, jól működik, egészen elégedett is vagyok vele mint első próbálkozás.
Igenám, de egy emlékeztető alkalmazásnak nem ártana emlékeztetnie is a felhasználót néhanapján, és ezzel a dologgal teljesen el vagyok veszve. Az programomnak kellene lennie egy olyan részének ami a háttérben fut és időnként (pl óránként) megnézi az adatbázis és üzenetet küld a felhaszálónak (pl notification-t) ha épp lejárt az egyik emlékeztetője.
Itt meg vagyok lőve, nincs ötletem. Ennek a service-nek (persze lehet, hogy nem Service) már a telefon indításakor működnie kellene és természetesen az felhasználói felülettel egyszerre kellene települnie. Ezt hogy lehet megcsinálni? Egyáltalán mit használjak ilyenkor? Service? Broadcastreceiver? Valami más?
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
- Dell Precision 3630 Intel Core i7-8700K PC (hibás)
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi