Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• speedbump

tag

Sziasztok.

Kicsit halottnak tűnik ez a fórum, de hátha lesz még válasz :)

15 év teljesen más jellegű programozás után elkezdtem ismerkedni az Android-dal. A nagy cél egy egyszerű emlékeztető alkalmazás írása. Az alkalmazásomnak két része van/lesz.

Az egyik maga a felhasználói felület, ahol a felhasználó felvihet új emlékeztetőket, szerkeszthet vagy törölhet már meglévőket. Az emlékeztetőket egy lokális sqlite adatbázisban tárolom. Ez a rész teljesen készen van, jól működik, egészen elégedett is vagyok vele mint első próbálkozás.

Igenám, de egy emlékeztető alkalmazásnak nem ártana emlékeztetnie is a felhasználót néhanapján, és ezzel a dologgal teljesen el vagyok veszve. Az programomnak kellene lennie egy olyan részének ami a háttérben fut és időnként (pl óránként) megnézi az adatbázis és üzenetet küld a felhaszálónak (pl notification-t) ha épp lejárt az egyik emlékeztetője.

Itt meg vagyok lőve, nincs ötletem. Ennek a service-nek (persze lehet, hogy nem Service) már a telefon indításakor működnie kellene és természetesen az felhasználói felülettel egyszerre kellene települnie. Ezt hogy lehet megcsinálni? Egyáltalán mit használjak ilyenkor? Service? Broadcastreceiver? Valami más?

Előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák