Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen házat vegyek?
- AMD FX
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
speedbump
tag
Sziasztok,
Írtam egy alkalmazást ami egy web oldalról gyűjt be információt és jelentíti meg a felhasználónak ListView-kban illetve még több részletet egy felugró fragment-ben.
Teljesen kezdő vagyok Java-ban is és Android-on is úgyhogy a kód minősége valószínűleg valahol a katasztrofális és az elég béna között helyezkedik el, főleg mivel nem látom, hogy hogyan tudnám hatékonyan osztályokba szervezni a metódusaimat.
Az lenne a kérdésem, hogy lenne-e valaki aki szivességből ránézne és adna tanácsokat, hogy mit kellene másképpen csinálnom? (pl Viber-en gondoltam.) Ha szivesen vállalkozna rá, akkor dobjon már egy privit.
Köszi.A project >>>INNEN<<< letölthető
-
speedbump
tag
Na közben megoldódott a telepítési probléma. Valószínűleg a nagybetű package név volt a ludas ugyanis most már mindenki tudja telepíteni. Igaz, hogy a Play store-ban való frissítés után még két felhasználó hibaüzenetet kapott, de utána pár órával már gond nélkül tudták telepíteni
Boldog Karácsonyt, ha már nem találkoznánk ma

-
speedbump
tag
Megnézné valaki a kódom? Eleve kiváncsi vagyok arra, hogy mi mindenen kellene változtassak ahhoz, hogy ez tisztességes java kód legyen, másrész hátha valaki kiszúrja, hogy miért lehet telepíteni az alkalmazást bizonyos telefonokra.
Persze így távolról kicsit nehéz code-review-t tartani, de azért próba szerencse...
-
speedbump
tag
Alap kérdés:
Button myButton = (Button) findViewById(R.id.testButton);Ebbe a sorban miért írják bele a (Button) részt? Gondolom ez afféle typecast de feleslegesnek tűnik hiszen tudom, hogy a változóm Button tipusú és azt is tudom, hogy testButton szintén az. A (Button) nélkül is simán fut a programom viszont azt észtrevettem szinte minden tutorial-ban szerepel ez a rész, úgyhogy biztos van valami haszna. Node mi?
UPDATE: https://goo.gl/6n6jms
Ha nem használom akkor az lehet probléma ha az alkalmazásom korábbi Android verziókon akarom futtatni?
-
speedbump
tag
Nahát valami előrelépés azért van. Megnéztem 4.1-es emulátorral és valami ~ "Parse manifest" hibát kaptam a telepítés során (már éjfél körül volt és elfelejtettem). Utánanéztem, azt írták, hogy az a package name-ben ne legyen nagybetű. Nekem volt. Megváltoztattam és ezután már fel tudtam telepíteni, igaz, hogy nem működött rendesen az alkalmazás (pl a floatingactionbutton nem reagált) de már ennek is örültem.
Ma reggel megkértem az ismerősöm, hogy próbálja telepíteni, most 108-as hibát kapott
Ennek is utánajárok, ha esetleg van tippetek azt szivesen venném. -
speedbump
tag
Nem próbáltam. A
minSdkVersion 16vagyis android 4.1.
Az egyik telefonon 4.4.4 van a másikon 5.akármennyi. A play store mindkét telefonra engedi a telepítést (egyébként kiírná, hogy "not compatible with your device"), viszont miután letöltötte az alkalmazást utána dobja a 910-es hibát.
-
speedbump
tag
Kipróbáltam az
android:installLocation="preferExternal"és azandroid:installLocation="auto"opciót is. Sajnos semmi változás, ugyanúgy 910-es hiba. Nem tudom ezekre gondoltál-e? (az előző változatban ez nem volt meghatározva, ezért akkor azinternalOnlyopció élt)Viszont most kaptam az infót, hogy azokban a telókban amire felment nincs sd kártya, amelyiken 910-es hibát dobott azokban van. Nem tudom mi az összefüggés, ha van egyáltalán, de legalábbis gyanús.
-
speedbump
tag
Hello.
Az alkalmazásomat 5 telefonra próbáltam telepíteni: Ebből háromra felment, kettő pedig az alkalmazás letöltése után, a telepítés közben 910-es hibát dobott. Az egyik 4.4.4-es a másik 5.valahanyas android-ot futtat, az alkalmazásomnak Android 4-en is futnia kellene.
A neten nem találtam semmi hasznos infót erről a hibáról, mintha az embereknek ötlete sem lenne arra, hogy mi az oka. Ilyen babonás dolgokot találtam, hogy indítsd újra, töröld a cache-t, lépj ki, lépj be, ráadásul ezek sem nagyon működnek a válaszok alapján.
Találkozott már valamelyikőtök ezzel és ha igen, akkor hogy sikerült megoldani a problémát?
Köszönöm.
-
speedbump
tag
<receiver android:process=":remote" android:name=".BackgroundAlarmService"></receiver>
Ezzel egy háttérben futó process-ként definiálom a ".BackgroundAlarmService"-t.
http://sriram-iyengar.blogspot.com/2011/07/android-service-creation-remote.html
-
speedbump
tag
Hmm.... Arra gondolok, hogy talán nem voltam világos azzal, hogy mit akarok elérni. Nem is akarom, hogy magától újrainduljon az alkalmazásom (a main activity-re célzok), nekem annyi kell, hogy legyen egy háttérben futó process ami periodikusan csinál valamit. Függetlenül attól, hogy az user bezárta-e a main activity-t
Ez nálam tökéletesen működik, kb 1 percenként megjelenik egy toast (ennyit csinál most a háttéralkalmazás). Ez akkor is megjelenik ha kilövöm a programot az alkalmazáskezelőből és akkor is ha újraindítom a telefont.
Ez nem csak a telefonomon működik hanem az android studio-n belül létrehozott virtuális eszközön is.
Nálad nem?
-
speedbump
tag
Innen tudod letölteni:
https://drive.google.com/open?id=1zhW7Yx4TNw7wE_BFZIQGnppFRmQVxAr9Az alarmmanager időzítése még korántsem megy, kb 1 percenként aktiválódik, viszont mindenképp megtörténik. Akkor is ha lelövöm az alkalmazást és akkor is amikor újraindítom a telefonom.
(egy rebuild project erre is ráfér. Ha a logcat-ben "myDebug"-ra szűrsz akkor látod mikor jön fel a toast és nem kell a képernyőt bámulni)
-
speedbump
tag
Köszi szépen!!!! Letöltöttem, elindul, csipog, növeli a számlálót. Állat...
Hogy pontosan mi történik benne azt emésztenem kell, mert új vagyok ebben az egész Java/Android környezetben. Amit viszont észrevettem az az, hogy a Xiaomi redmi4-esen az alkamazás kilövése után meghal a service is, vagyis ezen a készüléken nem működik a dolog

Az alkalmazásod egy ugyanolyan 7.1-es android-ot futtató virtuális telefonon azt csinálja, amit kell neki, szóval az a tippem (de ez tényleg csak tipp), hogy a telefonomon futó miui10-es rendszer csinál valami érdekességet.
Közben, amúgy én is nekimentem ennek az Alarmmanager-nek, mindenféle megértés nélkül, csak tutorial alapján. Ez viszont működik, vagyis a kilövés után is fut a service (Toast üzeneteket dob fel). Nem tudom mi lehet az oka a különbségnek, ha gondolod átküldöm a kódot, hátha te látsz benne valamit. (Nem gond ha nem, végülis van ami működik, csak mégis kiváncsi vagyok, hogy az egyik miért hal meg a kilövés után a másik miért nem.)
Akárhogy is, nagyon szépen köszi a segítséget!
-
speedbump
tag
Szia,
Hát azt nagyon megköszönném.
A jobscheduler úgy jött, hogy meg akartam csinálni az alkalmazásom háttérben futó részét és ez volt az első amiről részletes tutorialt találtam. Szóval nem annyira tudatos választás volt, az alarmmanager-t egyáltalán nem ismerem.
Az elmúlt napok alapján a workmanager-t is kipróbáltam, de az is kipusztul ha kisöpröm az alkalmazásom a memóriából tényleg valami másra van szükségem.
előre is köszi!
-
speedbump
tag
válasz
speedbump
üzenetére
Illetve hát nyilván nem is az a lényeg, hogy hogy lehet újra elindíani a job-ot hanem, hogy hogyan tudnám megoldani az alapproblémát vagyis azt, hogy akkor is megkapja az értesítést a felhasználó ha kisöpörte az alkalmazást a memóriából. Ha ahhoz újra kell indíani a job-ot akkor az érdekel, ha van más - jobb - megoldás akkor az

-
speedbump
tag
Sziasztok.
Ahogy a korábbi hozzászólásomban írtam egy egyszerű emlékeztető alkalmazást szeretnék írni.
Már szinte teljesen készen van: működik a felhasználói felület, adatbázisba menti az emlékeztetőket stb.
A telefon indításakor egy (android.permission.RECEIVE_BOOT_COMPLETED) egy broadcast receiver elindítja a jobscheduler-t, ami periodikusan meghívja azt a rutint ami ellenőrzi, hogy kell-e emlékeztetőt megjeleníteni a felhasználónak és egyben azonnal újraidőzíti a jobscheduler-t.
Minden szuper, működik, emlékeztet stb..
Van viszont egy komoly probléma: ha a felhasználó az alkalmazást nem egyszerűen bezárja a vissza vagy a home gombbal, hanem ki is söpri a futó alkalmazások közül (force close) akkor onnantól kezdve minden leáll és nem kap értesítéseket.
Nem tudom, hogy ez csak bizonyos telefonokra igaz (nekem xiaomi redmi4-esem van), vagy az összesre, de a lényeg a lényeg az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám automatikusan újraindítani a szolgáltatásnak a jobscheduler részét? Tudom, hogy ez általában nemkivánatos, de azt is tudom, hogy egy csomó alkalmazás megteszi valahogy. Hiszen ha pl kisöpröm a vibert, attól a következő üzeneteket ugyanúgy megkapom.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
speedbump
tag
Sziasztok, újabb kérdés. Az app store-ba feltöltött alkalmazásomra azt írja, hogy egyik eszközömmel sem kompatibilis. A program írása közben több százszor töltöttem fel a telefonomra és természetesen semmilyen kompatiblitási problémával nem találkoztam. Most gondoltam feltöltöm az google-play-be, fent is van, de telepíteni meg nem tudom onnan. Találkoztatok már esetleg hasonló problémával?
UPDATE: tárgytalan... semmit nem csináltam (szerintem), de most már telepíthető az alkalmazás. Ki tudja mi okozta, mindenesetre most már jó.
-
speedbump
tag
Köszi szépen mindkettőtöknek. Időközben rátaláltam [erre] az oldalra, ami tök jól leírja a Jobscheduler használatát. Ezzel sikerült is megoldanom a fő problémát, most már csak annyi kell, hogy a periodikusan meghívott rutin leellenőrizze az adatbázist. Ez remélem már csak formalitás lesz

-
speedbump
tag
Sziasztok.
Kicsit halottnak tűnik ez a fórum, de hátha lesz még válasz

15 év teljesen más jellegű programozás után elkezdtem ismerkedni az Android-dal. A nagy cél egy egyszerű emlékeztető alkalmazás írása. Az alkalmazásomnak két része van/lesz.
Az egyik maga a felhasználói felület, ahol a felhasználó felvihet új emlékeztetőket, szerkeszthet vagy törölhet már meglévőket. Az emlékeztetőket egy lokális sqlite adatbázisban tárolom. Ez a rész teljesen készen van, jól működik, egészen elégedett is vagyok vele mint első próbálkozás.
Igenám, de egy emlékeztető alkalmazásnak nem ártana emlékeztetnie is a felhasználót néhanapján, és ezzel a dologgal teljesen el vagyok veszve. Az programomnak kellene lennie egy olyan részének ami a háttérben fut és időnként (pl óránként) megnézi az adatbázis és üzenetet küld a felhaszálónak (pl notification-t) ha épp lejárt az egyik emlékeztetője.
Itt meg vagyok lőve, nincs ötletem. Ennek a service-nek (persze lehet, hogy nem Service) már a telefon indításakor működnie kellene és természetesen az felhasználói felülettel egyszerre kellene települnie. Ezt hogy lehet megcsinálni? Egyáltalán mit használjak ilyenkor? Service? Broadcastreceiver? Valami más?
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Alienware 17r4 olvass
- iPhone 12 64GB 95% (3 hónap Garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ennek is utánajárok, ha esetleg van tippetek azt szivesen venném.