Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Reagált a leégő Ryzenek ügyére az ASUS
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
Köszönöm!
A gond csak az, hogy még mindig nem értem a használatát. Ezt vajon a View állítja be, ha nagyobb akar lenni, mint a Parent által adott érték? És akkor a Parent mit tesz? Tudomásul veszi, vagy küld nagyobb értéket? (Gondolom, ez nincs felprogramozva, csak a logikát kérdem.)A konkrét probléma lényege:
A parent egy frame-layout, amit a rendszer ad a KeyboardLayout számára, nem tudom megváltoztatni.
A Custom View magassága (alapvetően a rendelkezésre álló szélességtől függ), de ami fontos: nem haladhatja meg a rendelkezésre álló magasság egy bizonyos százalékát. Ez idáig egyszerűnek tűnik.
DE!
A mérési ciklus során egy csomó onMeasure() hívást kapok, melyek némelyike a teljes magasságot, némelyike a Navigation Bar-ral csökkentett magasságot, némelyike a már számított magasságot, némelyike pedig az általam számítottnál is kisebb magasságot kap meg - persze mindig AT_MOST megjelöléssel.
Hozzáteszem: a Custom View onMeasure metódusa MINDIG egy fix magasságértéket ad vissza - ami viszont természetesen nagyobb, mint fent a negyedik érték.Itt vált gyanússá, hogy használnom kellene ezt a bizonyos bitet. De akár beállítom, akár nem, ugyanaz történik. Pedig ettől reméltem a megoldást.
A hibajelenség (lehet, hogy ettől független): A Custom View tényleges magasságmérete némileg random értéket vesz fel. Néha pontos, fekvő módban néha "odaképzeli" maga alá a Navigation Bar-t (ami egyébként oldalt van), álló módban meg néha becsúszik a Navigation Bar mögé. Tíz esetből kb 1-2 alkalommal hibás, holott a logika mindig ugyanaz. És csak elforgatás után jelentkezik a hiba, ha requestLayout()-ot kérek, akkor pontosan számol.
Sehol nem találtam ilyen hibáról leírást, és elképzelni sem tudom, mit csinálok rosszul. A teljes program túl nagy, kellene írni egy rövid tesztet, de ahhoz se kedvem, se időm. Vagy a rendszerben van a hiba, az is lehet. Bocs, hogy hosszú voltam, de tényleg a fejem verem tőle a falba.
Közben rájöttem, hogy megkerülésül minden elfordítás (és measure cycle) után kiadok egy requestLayout-ot, ami rendezi a View-t. De valószínű nem ez a korrekt megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó teljesen újszerű 4k 32 " Samsung S32A700NWP
- AMD Ryzen 5 7600 6-Core 3.8GHz AM5 Box (100-100001015BOX) Processzor új, bontatlan
- Western Digital Purple Surveillance 3.5 2TB 5400rpm 64MB SATA (WD23PURZ) új
- Western Digital Purple Pro 10TB (WD102PURP) új, bontatlan
- Western Digital Red Plus 3.5 2TB SATA3 (WD20EFPX) új, bontatlan
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256GB Titanium Gray használt, megkímélt garancia 2027.12.27-ig
- 3,5" Asztali HDD 1TB Seagate
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG RX VEGA64 8GB CM Masterbox 5 700W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest