Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• thon73
    tag

Sziasztok! :)

Segítségeteket szeretném kérni egy kis billentyűzet customizálás ügyében.
    Erre adódik több lehetőségem (egyben ezáltal kérdésem is :P).

1. Eset - ezt jobban pártolnám -
    Kicsit keresgéltem az interneten és megtaláltam a google billentyűzet megoldásának a forrását (LL-hez).
    Ezen a helyen: LL-LatinIME-Source
    Na már most ezt le is töltöttem és próbáltam valamilyen úton módon beimportálni az Android Studioba de sajnos nem sok sikerrel jártam. (ellentétben a 2. esetben) Habár annyit tudok hogy a native kódokat is hozzá kell adni (ehhez le is töltöttem az NDK cuccokat). De sajnos továbbra se jutottam előrébb, hogy sikeresen betudjam importálni, hogy abból egy buildelhető példányt tudjak szülni.

- Nos a kérdés az az lenne, hogy hogyan lehetne megoldani azt hogy ebből egy buildelhető példány legyen ?
    (Ha valaki esetleg megcsinálja, és leírja nekem hogy hogy csinálta annak iszonyatosan meghálálom!)

2. Eset - ez RÉSZBEN sikeresen megoldva -
    Találtam az interneten egy olyan nevű billentyűzetet, hogy: Hacker's Keyboard amelyhez találtam is forráskódot. - Ezt sikerült is beimportálni, buildelhető példányt csinálni belőle. (Y) - Az általam preferált módosításokat sikerült is megcsinálni.
    Ami azok voltak, hogy a magyar nyelvű gomboknál a qwertzuiop karaktereknél a számok 1234567890 legyenek a hint label-ben. Továbbá az elrendezésén a popup keyboardnak kicsit változtattam (ahol megjelennek az ékezetes karakterek - az alt karakterek közül néhányat kiszedtem vagy hozzá adtam).
    Na már most a problémám az az hogy ha mondjuk egy 'u' karaktert hosszan nyomok (és az alt karakterek az alábbiként vannak megadva: "úű7ü") akkor mindig az 'ü' karakter lesz az első nem a '7'es a kijelölésben. (mígy az 1. esetben a billentyűzetben a szám az első :\)
    Erre a helyzetre van valakinek ötlete ? :\ (Az az, hogy olyankor amikor számos gombot nyomok akkor a szám legyen az első de a jól megszokott elrendezésben -> az az "úű7ü" nem "úűü7")

Remélem nem volt katyvasz az egész ahogy leírtam :\ - Ha valaki érez magában annyi jófejséget, hogy segít azt nagyon meghálálom :3 (Ha valahogy megtudom :P) - Továbbá ha kell forrást is megosztom (amiket én csináltam).
    Előre is köszi ! <3 :)

Billentyűzetet írni nem egy egyszerű vállalkozás, mert alig van info. Ezt egyébként onnan tudom, hogy időközben elkészült az itt már emlegetett hatszögletű billentyűzet, ami emellett teljes mértékben személyre szabható. Vagyis olyan elrendezést lehet beállítani rajta, amit csak akarunk.
    Szívesen odaadom, ha a hatszöglet nem zavaró. Viszont nem egyszerű beállítani, mert a leírás még várat magára. Kiindulási alapnak programozáshoz sem rossz, csak egy picit hosszú a programlista. :)

:Y

Ugyanitt keresek olyan érdeklődőt, akinek lenne kedve a billentyűzettel foglalkozni. Mármint fejleszteni. Az én életem olyan (egyébként pozitív) irányban változott, hogy gyakorlatilag nincs rá időm; szívesen odaadnám valakinek, aki lát benne fantáziát. Működik, kipróbálható, nyílt a kódja stb, épp csak nincs teljesen befejezve. Viszont ketten is már folyamatosan azon írunk (nem keveset és több nyelven) és működik. Na jó, ennyit a reklámról. Ha valakit érdekel, itt a fórumon megtalál.

Új hozzászólás Aktív témák