Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• thon73

tag

válasz Karma #3338 üzenetére

:K
    Igen, többek között pont ezért szerettem volna enum-ot használni. Rosszul fogalmaztam: már a C-ben is nagyon szerettem, amikor még tized ennyit sem tudott.

Mondjuk azt még mindig nem értem, hogy pontosan mi is az, ami olyan "nagy". Egy integer konstansnál nyilván nagyobb, de egyébként éppen pont akkora kell legyen, mint egy másik objektum-hivatkozás (mármint egy osztálypéldányban.)
    Vagy az osztály létrehozásához szükséges nagyobb terület? De számít ez az egyszeri fél-egy kilobyte?

Most már egy egyre speciálisabb billezeten ügyködünk, ahol eredetileg 1000 billentyűvel számoltam. Ha ezt beszoroztam egy-egy osztálypéldánnyal, akkor elég elképesztő értéket kaptam. (Többet, mint az első számítógépem agya, pedig ez csak egy billentyűzet.)

Viszont magát a billentyűzetet képként jeleníti meg. Nekem csak kb. félmillió képponttal kell számolnom, de az új gépeken ez megtöbbszöröződött. A képek mérete mellett eltörpül a - humán fogalmak szerint - gigantikus adatmennyiség. (jó, ettől még nem kell pazarolni.)

Viszont rögtön jött ebből egy másik kérdés is: a dokumentáció óvva int a képek gátlástalan használatától, mert elfogy a terület. Nem töröltem ki az elavult képeket (véletlenül), és érdekes módon nem kapok hibaüzenetet még sok-sok egész képernyőnyi tárolt kép mellett sem.
    Megváltozott vajon a memóriakezelés, és nagyobb területet kap a program? A dokksi szerint 16 mbyte körül van minden program lekorlátozva, aminek már számításaim szerint el kellett volna fogynia.

Új hozzászólás Aktív témák