- Raspberry Pi
- Milyen egeret válasszak?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPad topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
rtitusz
őstag
válasz
#42308056 #87398 üzenetére
IPS, úgyhogy aki amoledethez szokott, annak lehet kiábrándító, de szerintem teljesen rendben van. Sokkal jobb, mint a laptop kijelzője volt, de nincs olyan szép, mint a QLED tv-nk (ami ugye szintén lcd). Fényereje nem túl bika, de mivel otthon használjuk csak beltérben így untig elég. Betekintési szöge normál használat mellett szerintem jó, de ha nem szemből nézed akkor ezen is látszik, hogy eltolódnak kicsit a színek vagy a gamma (mint minden nem oled kijelzőnél kb).
-
törölt tag
válasz
rtitusz #87288 üzenetére
A kijelzővel meg vagy elégedve? Mondjuk egy Samu A7 vagy alsóbb kategóriás Huawei Full HD izé ellenében? Annyira megnyomkodnék egyet mert kíváncsi vagyok! Bár 60 ppi-t buknék a mostanival szemben ami nem tudom képregényolvasásban mennyire lenne zavaró, cserébe lenne HD, nem akadozó Netflix, nagyobb tárhely és frissebb rendszer. Akár instázásra, ha már az a heppje hogy folyton tiltja a jogosultságaimat a telefonos appon mert túl sokat lájkolok....
-
cidalain
veterán
válasz
ITHero.hu #87395 üzenetére
Van elég hely a műszerfal környékén, ahova egy 10"-os gépet ki tudsz stabilan rakni (ma nincs már értelmes 7-8" méretű tablet)? Ezek már kb 25x15 centi méretűek, és jellemzően fél kilónál nehezebbek. Ablakra cuppantós tartóból az olcsó nem fogja elbírni, másrészt a nagy méret a fél világot kitakarja.
Nem lebeszélni akarlak, de lehet hogy egy 6.5-7" körüli telót egy személyautóban ezerszer egyszerűbb elhelyezni. (Ha újfajta a kocsi, és van fedelzeti számítógép nagy kijelzővel, akkor teló + Android Auto a te megoldásod) -
ITHero.hu
csendes tag
Sziasztok!
Kiváncsi vagyok, hogy ki milyen tabletet ajánlana taxizáshoz.
Szempontok:
- olcsó, használt is teljesen jó!
- legyen benne GPS (van olyan amiben már nem alap?)
- Waze, Google Maps, stb fusson rajta.
- stabil legyen szoftveresen
A válaszaitokat előre is nagyon köszönöm! -
Somatom
veterán
válasz
cidalain #87393 üzenetére
Pont ez az. A Samu Note -nál nem nagyon van tepsibb. Megfogom rendesen (értsd: fekvőben) és ha feljön a bill, akkor alig marad hely. Autóban a Gtérképen is elfoglalja a hasznos felület felét a statikus tartalom. A régi, Moto Z Playemen hiába kisebb a kijelző, sokkal használhatóbb a 16:9 -es arányával. Egyedül a telefonáláshoz használnám állítva a telót. De, ha ezt kiváltom egy kényelmesebb eszközzel, akkor inkább egy 7-8" -os, 16:9 -es tab legyen "hozzám nőve", mint egy nyújtott arányú teló.
-
cidalain
veterán
válasz
Somatom #87392 üzenetére
ok, de ha ott van a Talkband, akkor tökmindegy, hogy a tabot, vagy a telót nem veszem elő.
szerintem az egyetlen előnye ha a tab tud telózni, hogy akkor nem gáz ha a teló bent marad a kocsiban a terepi munkánál - vagy direkt nem viszem magammal a telót IS. egyébként meg a teló gyakorlatilag már egy plusz végtagja az embernek, mindig vele van. -
cidalain
veterán
válasz
Somatom #87389 üzenetére
előfordulhat. persze aki tablettel telefonálni akar az úgy járt
#87390 kiserik
Én használom a régebbi Active 2-t, az elég jó szerintem., bár nyilván nem ugyanaz a kettő.
A max 780 nits papíron elég jó, nem tudok most hirtelen másik tabletet ami tudna ekkora fényerő értéket, 4-500 körül szoktak lenni általában. -
-
cidalain
veterán
-
kiserik
senior tag
Sziasztok!
Tablet vásárlás előtt állok. Kültéri munkára (táblázat kezelés, böngésző alapú dolgok, semmi extra) kellene, ebből adódóan 2 feltétel fontos: napfényben minél jobban látható képernyő és lehessen bele sim-kártyát tenni az internet miatt (esetleg bónusz, ha használható GPS van benne, illetve valahogy billentyűzetet lehet hozzá kapcsolni). Mit tudnátok ajánlani?
-
cidalain
veterán
válasz
komam1111 #87382 üzenetére
Nagy meló lenne a vezetékes részt wifire ugrani?
Ha a céges telephely kicsi, vagy az 50 tablet helyileg koncentrált (akár 1-2-3 blokkba), akkor talán egyszerűbb a vezetékes hálóhoz wifi access pointokat tenni, és mondjuk az új tabokat már wifin ráereszteni a hálózatra. Megfelelő AP konfiggal kizárhatod az egyéb eszközök wifire csatlakozását. Nem kéne egyszerre gépparkot sem cserélni, mert bármikor bármilyen gépet vehetsz majd nem kell ezt az Ethernet adapter kompatibilitást tesztelgetni. -
®abstract®
őstag
válasz
komam1111 #87382 üzenetére
En az usb c portos tabletemhez ilyet vettem [link]
szerintem specko kabeleket lehet itt talalni [link]navon iq8 at 2021 tabletnek arusitanak,az kimeriti a pofatlansag hatarat!
az,hogy ilyen elavult tabletekhez jo lesz e barmelyik a fene tudja
van egy 2015 tabletem,marciusban lesz 7 eves
8 eves tabletek-kb.azota figyelem a tabletpiacot-2014 -
komam1111
újonc
válasz
cidalain #87381 üzenetére
Köszönöm, ez így érthető. A probléma az, hogy van egy saját fejlesztésű rendszerünk, kb. 50 tablet van vezetékes hálózatra kapcsolva, beépítve, melyek egy központi szerverrel kommunikálnak (céges belső hálózat). Ezek még régi, 8 éves tabletek, amelyeknek külön tápellátása van, nem az USB-n keresztül.
Így tudjuk használni egyszerre a töltést és az ethernet hálózatot. Eddig tök jól működött minden, de sajnos kezdenek tönkremenni, és már nem kapni, csak USB-s töltésű tabletet. A microUSB csatlakozójú tablet valóban nem tud az OTG-n keresztül egyszerre tölteni és adatkapcsolatot létesíteni.
Azonban a power delivery szabványú töltős adapterekkel (a Digitus Dn-3027 ilyen) elvileg kellene tudni tölteni az USB type-C csatlakozóval felszerelt eszközöket. (Értem, hogy nem szokványos felhasználási mód, és nem minden gyártó törődik vele)
Mivel kb 50 darabot kellene kiváltani, sajnos fontos az ár, azért próbálkozunk "olcsó" eszközzel. Nem mindegy, hogy 30 vagy 90 eFt egy darab ára. Így sajnos végig kell próbálni több eszközt, míg találok működőt. -
cidalain
veterán
válasz
Somatom #87380 üzenetére
Szerintem is itt van a gond. Adott egy olcsó tablet, benne egy töltésvezérlő panel, aminek alapvetően két feladata van:
-Töltéskor megfelelően vezérelje a bejövő áramot, hogy az akkut a lehető legideálisabb módon tudja tölteni
-Külső eszköz OTG-n keresztüli csatlakoztatásakor az ellenkező irányba, tehát kifelé biztosítson energiát az akkuból ennek az eszköznek úgy, hogy közben a tablet működésére is megfelelő mennyiségű kakaót kell kivenni az akkuból.Belátható, hogyha egyszerre akarok tölteni, és külső eszközt használni, akkor tulajdonképpen két irányba is folynia kellene az energiának ugyanazon a vezetéken. Ez nyilván nem működhet. Kérdés, hogy miért, és hogyan megy ez mégis más készülékeken ugyanezekkel a hardverekkel?
Kezdjük egy rövid OTG ismertetővel. Alapvetően az OTG úgy működik, hogy a csatlakozóban van egy OTG jelző láb, ami a GND-re van kötve a külső eszköz oldalon (vagy az eszközben ha direkt csatlakoztatható, vagy az OTG-USB kábelben). Ha ez nincs, akkor a csatlakoztatás nem OTG, és a tablet nem küld kifelé tápot, így meg külső eszköz értelemszerűen nem fog működni.
Mit csinál az olcsó tablet rosszul, és a másikak mit csinálnak jól?
Ahol jól működik a dolog, ott valószínűleg az OTG eszköz nem a tablettől kapja az energiát, hanem a külső töltő felől. Így a táp vezeték szabad, mehet befelé a töltés az akkuba közben.
Az olcsó tabletben kb úgy lehet megolva, ha rádugsz egy OTG eszközt, akkor a táp menjen kifelé. Míg az értelmes eszközben meg úgy, hogy ha bedugunk egy OTG eszközt ÉS nincs külső táp akkor menjen kifelé, de ha bedugjuk ÉS van külső táp, akkor a táp befelé jön (az akku töltődik), a külső eszköz tápellátása ilyenkor nem a tablet feladata. -
Oldman2
nagyúr
A Lenovo P11 és P11 Plus tableteket vizsgálgatom.
A P11 Snapdaragon 662, a Plus Helio G90T procis és úgy tűnik a Plus kapott Android 11-et is, a sima csak 10-est.
Mivel más eltérést nem találtam, marad a kérdés:
A két fenti prociból melyik lehet a "jobb"?
-
komam1111
újonc
válasz
®abstract® #87371 üzenetére
Köszönöm, sokat segítettél.
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Gyereknek szeretnék tabletet, következő fontosabb paraméterekkel:
- 10" képátló és FHD felbontás (lehet nagyobb a felbontás, de nincs szükség rá)
- Nagy akkumlátor
- Gyors töltés (min. 20-22W)
- 100e
- Külföldi rendelés is játszik, de EU raktáras legyenEzekek a legfontosabbak. Nyilván a SOC és a memória megfelelő legyen...
-
®abstract®
őstag
válasz
komam1111 #87370 üzenetére
szerintem az hogy megvetted
ilyesmiket nem szabad megvenni= NAVON,ESTAR,HOPE,PRETIGIO,ILIKE,DENVER,ALLVIEW,QUBO,MYPHONE,SMART,MILAN,IGET,VEIDOO!
ezeket vajon honnan hozzak??
Ahogy latom az EMAG arul ilyen egzotikumokat,amiket nem szabad megvenni,de ha szeretsz tragarkodni akor barmelyik remek valasztas lehet -
komam1111
újonc
A problémám: Van egy Navon IQ8 tabletem (android 11go) és vezetékes hálózatra akarom kötni úgy, hogy közben a tápellátás is menjen. Vettem egy Digitus Dn-3027 típusú, Power Delivey tudású adaptert, és ezt dugtam a tabletbe. A vezetékes hálózatot elérem, de nem tölti a tabletet. A töltőt közvetlenül a tabletbe dugva, természetesen megy a töltés.
Több más androidos eszközt ( Samsung mobil android10-zel , Vernee mobil android7-tel, Xiaomi tablet) próbálva viszont tökéletesen megy a töltés az adatkapcsolat mellett. Mi lehet ezzel a tablettel a probléma? (2021-es modell) -
ftc
nagyúr
A végén LEnovo P11Plus 6GB mellett döntöttem...253EUR összegért. Köszönöm mindenkinek a segítséget
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Gabesz87 #87361 üzenetére
"Árukeresőn ilyet csak a Samsung Galaxy Tab A7 Lite-ot találtam, de nem olvastam jókat a gyenge prociról. Akadozik. Ha lehetne, maradnék a Snapdragon-nál."
Nem azért gyenge, mert Mediatek. A Tab3 8 Plusban sem erősebb a Snapdragon 625.
(8X 2.0 GHz Cortex-A53 VS 4x 2.3 GHz Cortex-A53 & 4x 1.8 GHz Cortex-A53) -
Jarod1
veterán
válasz
Gabesz87 #87361 üzenetére
hmm én pont ilyet vettem SAmu a7 lite,
bár már a 8 colos tablet is kihalóban van.,,, már lassan oda jutunk gogy 20 colos tabletteket csinálnakNem akadozik, you tube ot és digionline. nézek vele, valamint netflixet,
és mega tárhelyről is megnyitja a sorozatot.
és jönnek hozzá frissítések, -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Gabesz87 #87363 üzenetére
Nincs is már GearBest.
(szerk: úgy látszik mégis van valami helyette, de nem túl bizalomgerjesztő)
Összefoglalóból:
Lenovo M8 FHD (TB-8705F) MediaTek P22T 3GB RAM 32GB ROM 8" FHD 1920*1200 5100 mAh Android 9.0 Tablet
198*123*8.15 mm 305 g
3/32GB LTE 70 ezer Ft (AliExpress)
4/64GB WiFi 75 ezer Ft (AliExpress) -
gabro0
őstag
A Samu tabletet nem látom a többihez képest annyival jobbnak, mint amennyivel drágábban adják, bár kétségtelen hogy amit itt felsoroltam a kívánalmak közt, azt mind tudja.
Ez a Lenovo (Xiaoxin) Pad Pro 2021 jónak tűnik, a WiFi elvileg AX-es, egyedül a GNSS hiányzik. Néztem tesztet, az alapján is szimpatikus, de a szoftver kérdéses. Olvastam banggoodon, hogy a ROM-al machinálnak (nem ugyanazt kapja mindenki) és nem frissíthető. Erről mit lehet tudni?
Lehet elengedem az egészet és nézek egy akármilyet, ami éppen használható, pl. Nokia T20.
#87361 Gabesz87: Ezt a hirdetést én is néztem, de feleennyiért esetleg. 4,5 éves használt technika és új áron kínálják.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Jarod1 #87360 üzenetére
Én sem ragaszkodom a 10-eshez, elég lenne a kisebb, csak ilyet nem találtam. Tudnál esetleg valami konkrétat ajánlani, mit keressek? Árukeresőn ilyet csak a Samsung Galaxy Tab A7 Lite-ot találtam, de nem olvastam jókat a gyenge prociról. Akadozik. Ha lehetne, maradnék a Snapdragon-nál. Gondolkodtam azon is, hogy eseleg iPad-et nézek, mini 2 is van 40 körül. Teljesítményben biztosan jó, elég, csak az akkuja nem tudom miylen lehet. Meg hát az már egy lassan 10 éves gép. Vagy esetleg [link]
-
Gabesz87
veterán
Van egy Lenovo P8 (Tab3 8Plus) tabletünk, amit gyári rendszerével vásárlás óta, sok éve megelégedéssel használunk. Egyetlen célra van: gyereknek utazós mesenézős eszköz, nagy ritkán valami satu egyszerű játék, vagy rajzolás. Kisebbik gyerekünknek is kellene most valami hasonlóan tartós, nem túl drága gép ugyanilyen célra, hogy ne legyen vitázás. Mit nézzek, tudnátok ajánlani valamit? Akár használtan is, 50k alatt. EZ esetleg újonnan? Vagy apróról ezeket néztem: [link] [link]
-
helixP
nagyúr
válasz
®abstract® #87353 üzenetére
GPS test alkalmazás 0 holdat látott, volt adattörlés, friss adatok letöltése, de egyetlen csak egy alkalommal látott valamit, akkor pontos volt és 10 feletti volt a műhold. De azóta semmi, soha, egyáltalán.
-
ftc
nagyúr
Még egy kérdés... Megéri e a 20 eur felárat a p11pro a sima p11 képest? Vagy inkább realme tab 220eur?
-
helixP
nagyúr
válasz
®abstract® #87351 üzenetére
iPlay 30 Pro. HelioP60.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Újszerű Samsung Galaxy Tab S10 Ultra ((12GB/512GB))+Gyári book cover keyboard
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALKUKÉPES ELADÓ APPLE IPAD AIR 2 GOLD 32GB
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Apple iPad Air 2 tablet 9.7" arany szín 128GB
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest