- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tjb007
nagyúr
Erre azért ne vegyél mérget. Már csak azért se, mert hivatalosan mindkettő Tab S2 néven fut, olyan, hogy VE nincs, nem létezik. Elnevezésben nem tesz különbséget a Samsung a kettő között, szóval saját magát szúrná tökön, ha egyiket frissítené a másikat meg nem. Vagy mind a kettő kap még egy főverzió frissítést, vagy egyik sem.
(#68244) Tuomas
Kijelzőátló? Itthonról vagy külföldről?
(#68246) xors
-
xors
senior tag
Sziasztok!
Miképpen tudom beállítani chrome alatt, hogy frissítse magától a weblapot? (Pc alatt szépen frissíti a tőzsdés grafikont, de tableten nekem kell állandóan újratölteni az oldalt) -
Tuomas
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, tablet vásárláshoz:
Az ár kb 40-50 ezer ft lenne, és főként csak netezésre, youtube-ra lenne használva, esetleg néhány kisebb volumenű játék, de semmi komoly, ami erőforrás igényes lenne.Fontos az időtállóság, nem lenne évente, kétévente cserélgetve.
Viszont jó lenne, ha külső billentyűzetet lehetne hozzá csatlakoztatni.
Kamera minősége nem olyan fontos, és a mobilnet ki is maradhat, az nem lenne kihasználva.
Azt hiszem mindent összeszedtem, köszi a segítséget előre is -
asdf_
veterán
válasz
cidalain #68239 üzenetére
Mindegyik variáns bátran vehető. A régis is meg fogja kapni a MM-t jó eséllyel, mert prémium termékről van szó, és ennek azért van 1-2 év terméktámogatása a Samunál
Igen, de a tavalyira kb. halaltuti hogy a mostani Marshmallow az utolso, amit kiadtak, mig a VE-re legalabb esely van, hogy majd kap egy kesobbit is, en mar csak ezen az alapon is az ujabbat vennem (illetve hat vettem).
-
asdf_
veterán
A hetvegen kellett volna ramozdulni, szuperakciosan toltak a MM-ben es az ujak voltak az olcsobbak (123e volt a 9.7 es 102e a 8" es egy DVB-T stick is jart hozza). De meg most is olcsobb naluk a VE verzio a reginel. A Samu exynos helyett snapdragon van a VE-ben (allitolag picit gyorsabb, guglizd ki), es a gpu is mas (szinten ki kell nezni a teljesitmenyt, ha jatszanal is rajta). A regiekre is jon majd a Marshmallow, a VE verzio viszont mar a dobozbol kiveve azzal jon (es a VE-s verzion 64 bites android fut, aztan hogy ebbol mennyi parasztvakitas, es mennyi tenyleges haszon, azt majd az okosok megmondjak
)
-
cidalain
veterán
-
taip
senior tag
Sziasztok!
Ismerős érdeklődik a Samsung Galaxy Tab S2 tabletek iránt (vagy 8 vagy 9.7 colos), de van "sima" és VE jelzésű modell is. A VE tűnik újabbnak, mert arra már Marshmallow-t írnak, de egyébként nem találtam sok különbséget, még az ára is hasonó.
Az a kérdésem, hogy vehető ez a VE variáns, nincs benne valami eldugott buktató?Köszi
-
csendes
addikt
válasz
Biluxzsolt #68235 üzenetére
-
Biluxzsolt
aktív tag
válasz
Biluxzsolt #68233 üzenetére
Hol találok olyan táblázatot ami a videokártyákat rangsorolja?
A 8Q-ban Mali 450 MP4 van,arra lennék kíváncsi,hogy a Mali T720 MP2-es az nagyobb e annyival,hogy azonos felbontáson érezhető e a különbség?
Az MP2 vagy 4 az a szálak számát jelenit? Akkor lehet nem is erősebb? -
kiraly.andra
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Navon Raptor 8 tablet, amelyen egy ideje a Play Store alkalmazás egyszerűen leáll. Jön az üzenet, hogy ez megtörtént, lehet nyomni [OK] gombot, szevasz. Ha eltávolítom az alkalmazás összes frissítését, akkor az alapból telepített verzió rövid ideig működik, de miután automatikusan frissíti magát, újra ugyanott tartunk, és innen kezdve nem csak nem használható a bolt, hanem a napi üzemet is akadályozza, hogy - mivel az alkalmazás folyamatosan futna a háttérben, de leáll, ezért - megjelenik az ablak.
Factory reset volt (wipe nélkül és azzal is), nem segít. Van-e ötlet arra, hogy miért van ez, és még inkább arra, hogy lehet megoldani?
A Play Store automatikus frissítése szerintem nem kapcsolható ki, így az nem segít, ha szerzek valahonnan egy korábbi verziót (egyébként sem biztos, hogy azzal jobb lenne).
Ha más nincs, root igényű megoldást is javasolhattok, de első körben anélkül próbálkoznék (mert olyat még soha nem csináltam).
-
Biluxzsolt
aktív tag
Sziasztok!
13 éves fiam 1.5 éve megelégedéssel nyúz napi szinten egy Wayteq xtab 8q-t.
Most viszont egy "jobbra" szeretnénk cserélni.Ha esetleg nagyobb is az csak előny,de 8 alá semmi képen sem mennénk.
Elsődleges persze a játék és az üzemidő is fontos.
A 8Q mivel át lett particionálva,így a 8GB nem volt probléma,mivel volt mellette sd kártya is amire szintén lehetett telepíteni.
Az újnál,ha nincs hasonló megoldás,akkor minimum 16-os kellene.
Van 3 db Xiaomi telefonunk azokkal meg vagyunk elégedve,de mit lehet tudni a Mi Pad2-ről,játékban az milyen erős?70-75e ft környékén megállnánk összegileg.
Köszönjük a segítséget előre is.
Üdv.Zsolt!
-
béke
aktív tag
Sziasztok egy kis segítség kellene op3ndott tab felélesztése köszönöm.
-
kateb
tag
Mielőtt tabletet vettem volna, mindig izgatott a dolog, hogy vajon a wifis vételi képességei egy tabletnek mennyire jók avagy rosszak. Általában el vagyok havazva, szabadidő nem sok van, de ma szakítottam egy órát arra, hogy végigjárjam a házunkat úgy, hogy egymás mellé tettem a tabletet és egy laptopot.
A tablet egy Asus Memo Pad 581 cl volt, wifi analyzer program futott rajta, míg a laptop egy Dell Latitude 6410-es volt, amin Acrylic wifi home szoftver dolgozott.
A tapasztalat az volt, hogy a laptopnak jobbak a wifis képességei, gyakorlatilag 5-8 dBm-el mindig erősebb volt a jel azon, mint a tableten. Ezt a különbséget közvetlenül a router mellett is produkálták. Ha egy szinttel lejjebb mentem a házban, akkor már inkább 8-10 dBm volt a különbség. Kint a kertben, 30 méterre a routertől (plusz fal) a tablet már szinte használhatatlan netezésre, annyira gyenge a jel és lassú, a laptop azért még elvan valahogy.
Szóval elkezdtem most azon variálni, hogy valahogy a kertbe is kivigyek valami erősebb jelet, hogy nyáron az árnyékban ücsörögve se kelljen nethiányban szenvedni. -
Clown-corp
tag
Sziasztok .adott BookR tipusu mesetablet .. most mier ez a neve
ugy adtak .elo eleterol semmit nem tudok .. gepre dugva usb device es a kijelson nem jelenik meg semmi .. szet szedtem chip tipust nem talaltam .. semmi drivert nem fogadd el . (csinaltam par telo tablet) van e otletettek mi fele kutyu lehet ? a hatuljan rajta van hogy madevin hungary made in china es ennyi
-
Brandynew
őstag
válasz
tjb007 #68227 üzenetére
Köszönöm a válaszodat. Ez nem lenne jobb? http://www.edigital.hu/wifi-3g/4g-tablet/asus-zenpad-z300cng-6l012a-16gb-wifi-+-3g-tablet-rose-gold-(android)-p528351.html
Mi a különbség a kettő között?
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Szeretnék egy tabletet vásárolni.
Valószínűleg kínai EU warehousból az itthoni árak miatt.10" körüli kellene
2-4GB ram
elég erős legyenkeret kb 60-65 000Ft
Tudnátok ajánlani párat ami jól sikerült darab?
pl Cube iWork 10 vagy Chuwi, Teclast Tbook 10?Előre is köszönöm
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Egy 10 colos tabletet szeretnék, magyar webáruházból. Maximum 70 ezer Ft-ot szánnék rá, használnám böngészésre, irodai programok és egyszerűbb játékok futtatására is.
Melyeket ajánlanátok jelen pillanatban?
-
nagynorbi
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek jó választás lenne egy Lenovo Yoga Tab3 8" Wi-Fi gép? Nagyon különös elvárások nincsenek, általános felhasználás lesz, nem hardcore gamer használatra kell, de fontos az üzemidő, és a GPS sem árt.
Megéri a mostani 50k körüli árat, vagy tudnátok helyette mást javasolni ebben az árkategóriában? Csak itthoni vásárlás jöhet szóba.Köszi
-
moma
őstag
Sziasztok! Egy Lenovo tab 2 a8-50 céges tabot használgatok most magán célra is és gondolkodom, hogy kellene rá egy tok, mert ilyen pólókba csavarba rakom sacc most a hátizsákba
Vagy van valami olyan bevált tárolási mód, hogy megússzam a tokot? A fő kérdésem meg az, hogy mit ajánlanátok ehhez olcsón. Egyáltalán, hogy tudom beazonosítani mi jó hozzá. (tudom nagyon alap kérdések, de ez az első okos eszköz nálam
)
-
-
Damateo
aktív tag
Üdv,
Tab vásárlásán gondolkodom. Leginkább olvasni, nettezni, időnként hearthstonet szeretnék játszani.
Más nincs kilátásban.
8-10" környékén gondolkozom. 20-30ezer Ft között.
Lehet ebay-s is, vagy egyéb megbízható külföldi oldal.
Mit ajánlotok? -
tjb007
nagyúr
válasz
baandii #68213 üzenetére
Teljesen stock 5.1 nincs rá, csak módosított, azt innen tudod letölteni: [link] [changelog]
(#68215) Cavalera
15-20 dollárral többért, de 35 ezer forinton belül maradva vannak frissebb, erősebb processzorral szerelt modellek, pl. Chuwi Hi8 Pro v Teclast X80 Pro. Érdemesebb inkább ezek közül választani.
(#68217) dni
Célszerűbb lenne valamelyik szülői felügyeletes alkalmazással próbát tenni, pl. a Kids Place-szel. Mondjuk a YouTube szülői felügyelet natúrban ezzel sem fog menni.
(#68218) Thunderzolee
Modell/tablet függő. Némelyiknél ennyi is elég, némelyiknél meg ennyi sem.
Régebben nagyobb számban fordultak elő az olyan modellek, amik nem voltak OTG képesek, de ez is inkább a nagy világmárkára volt jellemző. A kínaiak már évekkel ezelőtt is nagy hangsúlyt fektettek erre, főleg az USB 3G stickek miatt, de azért manapság is előfordul egy-két ilyen modell. -
válasz
tjb007 #68174 üzenetére
Ó, köszönöm a választ.
Valahol olvastam, h módosított romot kell rátenni a gyári helyett, vagy rootolni kell, (már nem is tudom melyik volt), az után már mintha azt olvastam volna, h mennek benne ezek a dolgok.
Lehetséges ez, vagy rosszul olvastam (más géphez tartozhatott amit olvastam), nem ehhez?
Mert akkor marad a bluetoothos billentyűzet. :/
Egyébként ez régen általános volt, h OTG nélküli gépeket lehetett csak kapni (vagy egyáltalán mi volt a gyártói motiváció)? Én csak most szembesültem ezzel az egésszel, h húgom barátnője idehozta a tabletet, h csináljak vele valamit. (nem vagyok otthon ilyen eszközökben).
Már az N8-as Nokián is vitt USB-s eszközöket, nem tudtam, h ez feature lenne, azt gondoltam ez alap. -
cidalain
veterán
nincs megoldás, csak ha nem használsz google fiókot.
13 évesnek kell füllenteni a gyereket."hogy csak a korának megfelelő tartalmakat érhessen el"
ezt viszont nem értem. a google acc biztosan nem csinál ilyen age szűrőt mondjuk hogy ne tudj megnézni egy felnőtt oldalt. saját sitejain van korhatár szűrés, pl wallet meg ilyenek.semmi köze ahhoz hogy pl milyen weboldalt fog tudni megnézni.
ehhez külön szűrőappokat szokás telepíteni. -
Cavalera
tag
Helló, szerintetek EZ ezen az áron (~21k) mennyire éri meg? Filmnézésre, játékra vennék egy olcsóbb, minimum 8 inches tabletet. Esetleg tudtok valamit ajánlani erre olyan maximum 35k-ért, ami lehetőleg az EU-ból is jön? A válaszokat előre is köszi!
-
taip
senior tag
válasz
baandii #68213 üzenetére
Miért nem jó az, ami gyárilag rajta van?
A GearBest-en pl. ezt írják a készülék ismertetőjénél, valószínűleg nem véletlenül:
"This Android/Windows device is designed to function specifically with the current Android/Windows OS installed on it. Any alterations such as upgrades, modding with custom ROM, rooting or flashing the Android device with other firmware will automatically cause the device experience matters as well as void the device's warranty. Please think twice before operating all these actions." -
Sziasztok!
nem teljesen ontopic a kérdésem, de hátha tudtok tanácsot adni. Egy kedves ismerősöm beszerzett egy egy Lenovo Tab3 A7-10-et a gyerkőcének és szeretnénk rá két fiókot beállítani, egyet saját részére, egyet pedig a gyereknek. A gyermek még 13 év alatti, így a hivatalos születési dátumával nem tudtunk létrehozni neki Google fiókot, viszont jó volna valós adatokkal létrehozni, hogy csak a korának megfelelő tartalmakat érhessen el.
Tudtok erre valamilyen megoldást?Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
baandii
senior tag
hellosztok,
esetleg tudna adni vki egy linket ahonnan egy szűz android 5.1-et letudnék tölteni hogy feltelepítsem a tabletre
-
Bzzz
senior tag
-
F.B.I.
veterán
válasz
kecskesadam #68205 üzenetére
A fentebb írt Asus az emagról tökéletes választás. Még annyit hogy nálunk a kisebb de intellel szerelt változatot nyúzza a gyerek, kijelzőben 9 órát tud filmezéssel.
-
kecskesadam
csendes tag
Sziasztok.
A kisfiamnak keresek tabletet, kizárólag Skype/Viber/Face videotelefonálásra, és képek, videók küldözgetéséhez.
A keret első körben 30-40e Ft.
Megcéloznék egy 10" körüli méretet, de esetleg 8" is belefér
LTE/3G nem feltétlenül szükséges, de jól jönne,
jöhet külföldről, Kínából, Marsról
lehet refurbished/használt
viszont abszolút prioritás az akadásmentes használhatóság, ne fagyjon, ne dobja a wifi-jelet, működjön problémamentesen.Köszönöm előre is az iránymutatást, javaslatokat.
-
myk74
senior tag
válasz
Sterilzona #68202 üzenetére
Eddig még nem éreztem hogy kevés lenne a ram. YouTube szépen megy, igaz eddig csak egy 20 perces mese volt a leghosszabb amit néztünk. 6-os Android van rajta.
-
cidalain
veterán
válasz
Sterilzona #68200 üzenetére
Az reg rossz lenne ha 2gb-osnal elfogyna, es nem tudna eszrevetlenul menedzselni a sw.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest