Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• capriTomi

csendes tag

YeahPad A13 (pandalink) tapasztalatok:
    Átszámítva kb. 14.000,-Ft-ba kerül ez a kütyü. Hozzám két héten belül megérkezett, gondosan és biztonságosan be volt csomagolva, a csomagolásra értéknek 15$ volt feltüntetve + ajándéknak volt feladva (gift), hogy a vámon simábban átmenjen. Én nem regisztráltam a Pandawillen, ezért mint később kiderült, nem tudtam nyomon követni a csomagom útját, de az aggódó levelimre mindig választ kaptam, és megírták, hogy épp hol jár az áru.
    A készülék dobozában semmi számlát, garanciacetlit vagy ezekre hasonlító papírdarabot nem találtam, csupán egy pár oldalas használati útmutatót, úgyhogy a garanciális ügyintézés elég bizalmi alapú lehet, illetve szerencsére ebben még nincs tapasztalatom.
    A készülék mellett egy töltő rövidke vezetékkel (nem mértem le, de szerintem max 1m), egy USB és egy OTG kábel található. A töltő hagyományos, nem USB-s.
    A készülék összeszerelése kicsit tré: oldalait nyomkodva kissé nyöszörög, és ha véletlenül (illetve én direkt próbaképpen) erősebben megnyomjuk a széleinél, a képernyő elszíneződik. A hangerőgomb nem egy stabil darab, viszont a bekapcsolóra azért odafigyeltek, az strapabíróbbnak tűnik. A mikroSD kártyát oldalt lehet becsúsztatni, nincs semmilyen fedél vagy ilyesmi, illetve miután én becsúsztattam az általam ugyanekkor rendelt kártyámat, az úgy megtalálta a helyét, hogy utána nem tudtam kivenni. (szerencsére nincs is rá szükségem, csak kíváncsi voltam) A hangszóró nem egy túl hangos darab, cserébe viszont nem vettem észre torzítást max hangerőn sem.
    Bekapcsolva egy majdnem teljesen csupasz ICS Android várt, szerencsére a Play (market) azért telepítve volt, így ez egyáltalán nem probléma. A wifi jellel nem volt problémája, két panelfalon keresztül is stabil és gyors maradt.
    Nálunk a cél az volt, hogy böngészni, levelezni és Youtube-os videókat lehessen nézni vele probléma nélkül, és hát erre tökéletesen megfelel, bár néhány oldal azért megizzasztotta azért: a femina.hu nem mobilra optimalizált kezdőoldala például ilyen a rengeteg képpel és flash dolgokkal. A flash kikapcsolása a böngészőben jótékonyan hat az ilyen oldalakra.
    Elég negatív leírásomat azért azzal zárnám, hogy 14.000,-Ft-ot simán megér, csak ne legyenek túl nagyok az elvárások. Nem egy többmagos csodagép, a kijelző (tft 800x480) mára már belépőszintre degradálódott, de hihetetlen, hogy ilyen olcsón hozzá lehet jutni egy tablethez, mivel a mediamarkt-ban digitális képkeretekett láttam ennyiért. (illetve ennyitől indultak az árak)
    Még néhány infó: az alkalmazásoknak az adatlapon 512 MB van feltüntetve, de valójában 1 GB. A processzorhoz 1 GHz van írva, de a készülék azt írja: 1-1,5 GHz.
    Még a kijelzőről néhány szó: 800x480, tehát kissé mosottak és pixelesek a betűk 7”-on, de a fényerő és a betekintési szögek egész jók.

Új hozzászólás Aktív témák