Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen TV-t vegyek?
- Nikon DSLR topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Huawei MediaPad M5 - nagyot szól
- ASUS blog: NVIDIA Reflexet a jó reflexekhez
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csicsóka
őstag
válasz trance89 #61884 üzenetére
Ki sem próbáltam, mert tudtam hogy ez nem fog menni a ceemmc-vel feltett rendszeren. Csak nightlyk bizonyos verziói közt lehetséges, visszafelé stabilra majd csak a 9.3 után.
Az aml_autoscript, és a cfgload a 9.2-ben még nem kezeli az eMMC-t, ezért amikor vissza butítottad rá, lett egy indíthatatlan rendszer. Meglehetett volna csinálni, hogy induljon így is, de már úgy is mind1.
Nem ártott volna ezt a tényt a CE fejlesztőknek is kiírni, mert ebbe belefog még futni pár ember. E helyett, propagálják a CE fórumon, a nem megfelelően működő rendszerüket, és nem akarják elhinni, hogy A 95 Max-on se megy. Ha tudnék rendesen angolul, megírnám nekik, hogy a két szaktekintély Mexel, és Kövakövi kolléga nem ma jött le a falvédőről, és NEM megy a ceemmc.
-
Csicsóka
őstag
válasz trance89 #61730 üzenetére
Nem ennyire 1xerű. Az init-et módosítani kellett, majd PC-n megcsinálni az új kernelt. SD-ről futó CE alatt mountolni a /dev/CE_STORAGE-t és loop mountolni az SD-n lévő SYSTEM fájlt.
Majd átmásolni a tartalmát a felmountolt CE_STORAGE-re.
Ez után a CE_FLASH-t kell mountolni, és a módosított kernellel cserélni az eredetit. Csak ez után indul el tisztán eMMC-ről az ext4. A frissítő cucc úgy ahogy van, jó rá, csak az /usr/lib/coreelec/emmc-init-et kell kicserélni arra amit módosítottam. Utána már saját maga csinálja az új kernelt, és szinkronizálja a rootfs-t. Mai nightly-re már így frissült be.Egyébként boot időben nem hozta a vártat, lényegesen lassabb mint a másik ext4 rendszer. Okát nem tudom.
CoreELEC (official): nightly_20191114 (Amlogic-ng.arm)
root@CoreELEC:~# a
Startup finished in 2.428s (kernel) + 9.717s (userspace) = 12.145s
kodi.target reached after 9.716s in userspaceFutás közben olyan patent mint a másik ext4, mindenre azonnal ugrik. Aki 1x megszokja és vissza kell térni vmiért SD-re, egyből hiányolni fogja.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz trance89 #61626 üzenetére
Ez már lassan 2 hónapja benne van az OS-ben csak nem vettétek észre , SBC-re fejlesztve, ha más eszközön működik akkor lehet örülni.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
Csicsóka
őstag
válasz trance89 #60344 üzenetére
Két kolléga már tesztelte, egyiknél kavarodás volt a droid data-n, ezért csak recovery-ből wipe data után ment fel, másik esetben azonnal, mint a hogy nálam is nem egy alkalommal.
Holnap kiteszem ide a linkeket, és a telepítési leírást.
A váltás CE, és droid közt oda vissza, pont úgy működik mint a sima verzióban. -
Csicsóka
őstag
válasz trance89 #60131 üzenetére
Ezek a kedvező teszt eredmények arra utalnak, hogy életképes ez a rendszer. A teljes eMMC-ről futtatással szembeni nagy előnye, hogy ha még is kell a droid, akkor az elindul mintha semmi sem történt volna az eMMC-vel. Ez az új SOC banda nem tolerálja az a megoldást, amivel korábban az installtointernal szkript is telepített. Még úgy sem ha hozzá igazítjuk. Egyszóval, kérdéses hogy lesz e ilyen verzió ezekre a vasakra.
Hamarosan írok egy rövid leírást (úgy is csak haladókat érdekel) a jelenlegi rendszerről. Így kipróbálhatja akit érdekel. -
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz trance89 #58332 üzenetére
az elmúlt 1hónapban 5.db s905X2 BOXot teszteltem egyiken sem ment a CEC,
neked valószínű nem Fn-Link 6222B-SRB van a X96MAX-odba
ez a WiFi/BT modul nem megy másnál se(CE fórumon is panaszkodnak) CE alatt a BT, az X96MAX nál a Wifi megy nálam is mint mindenki másnál akinek Fn-Link 6222B-SRB van a BOXba a Tanix TX5Max nál nem tudom miért nem megy lett nyitva neki CE fórumon tropic de 0.reakció ebben is Fn-Link 6222B-SRB van.
Más gond nincs nálam se CE alatt csak ennyi!
-
Beni2360
félisten
válasz trance89 #57977 üzenetére
Hát én ezt az s905x2 be vágtam a dobozba. Droid alatt ment minden a 100 lan ellenére is, meg wifi is jó volt , de CE alatt kuka. :-(
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
nagyúr
válasz trance89 #57977 üzenetére
Ez minden gyártónál így van, nem csak a Magicsee ilyen, szóval ezzel az erővel semmilyen kínai BOX.ot nem vehetsz.
X96 Max ból is van DDR3 és DDR4 is, pedig az egy elég korrekt BOX nem Magicsee kategórial.
A kolléga N5Max.ja több ponton ellentmond a gyári adatoknak!
Nem csak a DDR4 RAM nem stimmel, de a WIFI/BT mudul is csak AP6255 benne ami csak 433Mbps.t tud 5GHz.en, a gyári leírás 866Mbps.t ír! Szóval ez sem stimmel, úgy néz ki mindha valami olcsó klón lenne!
-
Pelican
őstag
válasz trance89 #57960 üzenetére
Teljesen mindegy hány boxon futtattál installtointernalt, ha egyszer az új kernel másképp müxik.
És egyáltalán nem egyszerű némelyik boxot újraéleszteni usb burning toollal sem, csak szétszedés és rövidzár segít néha, már ha tudod egyáltalán, hogy mit mivel kell összezárni.[ Szerkesztve ]
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
blakey
titán
válasz trance89 #57690 üzenetére
Egyszerű, 2 hete már arról ment a téma h 45 dolcsis masina lesz, ma kiderült h az a 45 igazából 60 - maradjunk 55€-nál, itt az eredeti beírás ami 24 nappal ezelőtt jelent meg. Lehet keserű a szőlő, stb, de ne itélkezzünk mielőtt bármi is kiderülne.
[ Szerkesztve ]
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Somatom
veterán
válasz trance89 #51704 üzenetére
Köszi! Utána nézek. A táv az nem érdekel. Egy PC -t nem távirányítóval kezel az ember, hanem egérrel, meg billentyűzettel. Apropó. Próbáltál már rajta másik virtuális billentyűzetet? Én Anysoftot használok.
Mit lép a duplakoppos nagyításra pl. Firefox -ban, vagy G. Térképben?
Ha háttérbe rakod a böngészőt, futtatsz vmi mást, majd újra előtérbe hozod, akkor megmaradnak a megnyitott lapok, vagy újratölti azokat?
Milyen a tálcája? Vannak rajta hangerőállító gombok?
Egyszer vettem egy KIII -as boxot (S905), de gyorsan megváltam tőle, mert használhatatlan volt.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
blakey
titán
válasz trance89 #31836 üzenetére
Melyik? Mindkettő 55-57 fok körüli, tegnap ennyit láttam LE alatt, van rajtuk hűtőborda, nem hinném, hogy gond lenne a 65 fokkal sem, Az AC56U routerem is 70 fok körül működött, volt 80 is és nem volt gond 2,5 éven át míg el nem adtam.
[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
válasz trance89 #31025 üzenetére
Az igaz.,gyakorlatilag 2000huf. a Bt.
..az is jó vétel.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
hunaqua
addikt
válasz trance89 #31020 üzenetére
Meg a mini-be nincs szerintem Bt.
kmarci25
..hol vannak már az Egreat-os szép idők!
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
blakey
titán
válasz trance89 #19604 üzenetére
A Krypton változatoknál sincs röcögés csak egyes lejátszók esetében, nálam betonstabil a legújabb developer ami a 8.0.1k után jött ki. Semmilyen framskip nincs. Sajnos egyes lejátszók nem szeretik a Krypton, ezt a fejlesztő írta, pontosan már nem tudom melyek azok.
-
blakey
titán
válasz trance89 #18206 üzenetére
Én értem, de nincs gondom és nem vagyok abban biztos, hogy amikor nálad jól működött valamelyik builddel akkor ott volt-e normális frekiváltás vagy sem, mert ugye azt állítod, hogy valamelyiknél jó, viszont elég sok olyan LE 8-as build volt ahol a 23,976-os anyagokat 24 fps-sen játszotta le, és azon beállítottad és minden frankó volt viszont az újak már mindent a megfelelő fps-sen tolnak, tehát neked 23,976 fps-sen és akár 24 fps-sen is be kell állítanod, hogy jó legyen, de a helyedben az összesen végig mennék.
-
blakey
titán
válasz trance89 #18200 üzenetére
Nem, mert gyári értékekeken használom, teljesen jó helyen van gyárilag illetve ha valamit beállítasz akkor sajnos minden frekin be kell állítanod nem elég csak 23,976 fps-en, pl.
Szerk.: Legalább olyan képet tegyél fel ahol nem látszik a release cím, stb., nem túl egészésges.
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz trance89 #15253 üzenetére
Annyira azért nem rossz, összeomlástól nem kell tartani és most már gyorsabb is. Epg a 16-oson eléggé komótosan jött le (1000+ csati kb), az 5b kifejezetten lassabb volt, de az új 6b már pár mp betölti.
Én kifejezetten ajánlom napi használatra is.
Pláne, hogy yt fhd, e-ac3 is működik és az egyéb aprosagok...Box's don't touch!
-
Technoman
őstag
válasz trance89 #15253 üzenetére
Kösz, az infót. Gondolom itt a jelenlegi utcsó, Minimoe beírására (is) gondolsz. Nekem sem jött elő Megnyugodtam, nem én vagyok a béna
Más: most már értem, hogy miért nem jó 64-es (esetembe a 009-est) mentést, ne próbáljak meg új, 32-esen visszaállítani. Már vagy 15 perce akarja nekem migrálni az Add-onokat.
[ Szerkesztve ]
-
-
Pelican
őstag
válasz trance89 #13088 üzenetére
Nem értem a nyavalygást meg negatív okoskodást.
Valaki a szabadidejében fejleszt valamit, amit megoszt mindenkivel ingyen.
Semmi okod a hőbörgésre, ha tudsz, csinálj jobbat, ha nem, akkor várj türelmesen.
Egy fejlesztő nem tudja az ezerféle olcsó kínai szarokat mindet végigtesztelni saját maga, ezért vannak a developer buildek, amiken a különböző változásokat lehet tesztelni, minden stabil verziót megelőz jópár ilyen.
Sajnos elég kevés ember veszi magának a fáradtságot és teszteli ezeket a buildeket, hogy elegendő visszajelzést adjon a változások eredményéről, mert egy kicsit érteni is kell hozzá, meg időt is kell rá szánni.
A legtöbb hiba az amlogic-os frissítésekkel jön, és akkor derül ki, mikor több százan, ezren kezdik el használni.
Kevés olyan elkötelezett fejlesztő van, mint kszaq, aki mindent megtesz az S805/S905-ös boxok kiszolgálásért.
Ha jó a 9-es, akkor használd azt és örülj, hogy valaki az olcsó szarodból egy szuper médialejátszót csinált neked ajándékba.[ Szerkesztve ]
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
blakey
titán
válasz trance89 #12168 üzenetére
Mini MX-em és Mini MXIII-am van, amióta a 11-es van fent még nem volt boot hiba csak 32 bit alatt, mindkettő S905-ös. Minden nap használom.
Mindegyik buildem megvan, bármikor tudok váltani ha arról lenne szó, de nálam stabil a 11-es.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz trance89 #12166 üzenetére
De a boot probléma sincs jelen mindenkinél, nálam 32 bit alatt volt jelen, 64 biten eddig mindkét box normálisan bootol.
-
-
blakey
titán
válasz trance89 #11351 üzenetére
Valamikor az egyik developer-rel kezdődött, de az is csak 1X fordult elő nálam, pont frissítés után, utána mindig jól bootolt, reméljük javítják.
-
Beni2360
félisten
válasz trance89 #8899 üzenetére
Köszi már izzítom befele.
Nem volt benne megint nyelv választási lehetőség.
Külön kellett nyelvi adont telepíteni.
Sajnos az előző verzióból készített mentést nem fogadta el. De sebaj már 90% kész.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz trance89 #8891 üzenetére
Köszi akkor GG72 -nek meg van.
Most akkor az enyém meg ugyan az csak a 2/16 mini mx g versio, erre valami hasonló?
Gondolom ugyan az csak a 2gb_1gb a másik wifi cucc.dtb[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
gg72
veterán
válasz trance89 #8891 üzenetére
Nemrég vásároltam használtan egy Mini MX-et rajta LE 7.0.2.006 rendszerrel, most egy másik kártyára feltettem ezt az általad ajánlott utolsó dev build-es verziót. Kérdésem az lenne, hogy ennek az első indításakor is meg kell csinálnom azt a procedúrát, ami a leírásban szerepel, vagy csak elég kicserélnem a két kártyát?
Áramtalanítsd a gépet (húzd ki a tápot), dugd be az SD kártyát/pendrive-ot a gépbe, egy fogpiszkálóval nyomd be a reset gombot kattanásig és tartsd benyomva, majd adj neki áramot (dugd vissza a tápegységet). Addig tartsd benyomva a reset gombot, amig meg nem látod a LibreELEC logót.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Intel Core i7-8700K + ASUS ROG MAXIMUS X APEX Alaplap
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest