Új hozzászólás Aktív témák
-
linuxforum
csendes tag
Hosszú szenvedés után sikerült feltelepítenem, de igazából nem értem, mi miért nem működött.
Az openelec 6.0.0-ás változatának volt olyan letölthető formátuma, amit csak felmásoltam az SD kártyára, és feltelepítette magát. De ezen 15-ös KODI volt.
Aztán felraktam volna ugyanígy egy frissebbet, de azokban már nem volt recovery.img fájl. Ezt átmásoltam az openelec lemezéről, és így sikerült egy libreelec 8.0-át feltenni. Ezen már 17-es KODI volt, de még ez is hibás. Nem tudta leállítani a dobozt, csak újraindítani. De a 8.2-es változatnak már ilyen formátumát nem is lehetett letölteni, csak img és tar formátumban. Az img formátumok azóta sem indulnak el a dobozomon, de kivadásztam, hogyha a tar fájlt bemásolom sambán keresztül az updates mappájába, akkor a következő újraindításra, feltelepül.
Így most örömmel jelentem, egy Tronsmart Vega S89-H gépen fut a Libreelec 8.2.1-es változata, ami KODI 17.5-ös verzióját jelenti.
Ennek nagyon örülök, és köszönöm a támogatást!
Már csak át kéne költöznöm az android 6-oson lévő 17.3-as KODI-ról valahogyan.
Jó lenne a beállításokat átmenteni, meg azt, hogy melyik filmet láttam már, és melyiket nem.
Ebben tudsz vagy tud valaki segíteni? -
linuxforum
csendes tag
Igen, az S82-eseket próbáltam, de a 8-as verziókat. Most megpróbáltam a 7-est feltenni, és nagy előrelépés. SD kártyát bedugva, bekapcsolás után ugyan a képernyő fekete lesz, de soros terminálon már be lehet jelentkezni. A boot során azt írja, hogy nem megfelelő video-mód. Sajnos az ethernet kártyát sem konfigurálta fel, így távolról még nem elérhető.
Érdekes, hogy a 8.0.0-ás el sem indul.
Már csak azt kéne elérni, hogy az ethernet és a monitor is menjen. -
linuxforum
csendes tag
Azóta szereztem egy olyan monitort, amin legalább látom a képet. De sehogyan sem tudok rá semmit felvarázsolni, így lassan már a libreelec/openelec is nagy előrelépést jelentene!
Megpróbáltam libreelecet feltenni, lemezhibával el sem indul. Vagyis elindul, csak jelzi, hogy a második partícióval baj van, és nem megy tovább. Pedig az SSD jó ... nak tűnik.
Linuxot is próbáltam feltenni, de úgy tűnik, kellene futtatnom az Update&Backup-ot, de ha elindítom, és a SELECT gombra kattintok, akkor elkezd keresni, és soha nem hagyja abba.
Szükségem lenne egy dtd.img fájlra is, amit sehonnan sem tudok beszerezni S89-H-hoz. Vagyis van kettő is, de egyikkel sem tudok linuxot telepíteni.
Bármilyen ötletnek, tanácsnak, tapasztalatnak örülnék.
És igen, ha van egy működőképes Libreelec telepítőkép és módszer, azt is megköszönném. -
linuxforum
csendes tag
Igen, valami frekvenciát sokall a monitor, bár lapos kijelzőknél nem is értem, mit takar ez a fogalom.
Egy régi CRT-s monitort is hozzádugtam, azon sincs kép.
Egy harmadik HD monitort is hozzákötöttem, azzal ment, de sajna nem az az enyém.
A fura az, hogy az, amelyikkel megy, az csak 1340x768-as felbontást visz, de amelyikkel nem, az valami 1440x valamennyit. Tehát, annak kellene a jobbnak lennie.
A felbontás állítását úgy gondolod, hogy FHD monitorral állítsam át?
Android az egész cucc, nem tudom, lehet-e ini fájlokkal állítani, de a saját setup programját megnézem. -
-
-
SzlobiG
félisten
-
vlevi
nagyúr
Én felraktam még tegnap este, és működik.
A sima M8-ashoz valót telepítettem fel, update-el, megmaradt minden, hibátlanul teszi a dolgát.
Azt vettem észre, nem érdemes az Elec-en belülről indítani a frissítést, mert az (nálam) nem jó változatot szedett le. Ez az én esetemben azt jelentette, hogy a TM8Plus verziót tette fel, amiben nem nagyon akaródzott menni pl. a távirányító.
Az update-t én úgy teleítettem, hogy találtam valahol egy recovery img-t, meg egy frissítő file-t, ami egy soros, és bele van írva a frissítő zip file neve. A frissítéshez pedig a szokásos, sd kártyára kimásolás, és az audio csatlakozóba dugott fogpiszkálós frissítést használtam. -
ERPY
őstag
Köszönöm szépen. Kiírtam pendrive-ra, memória kártyára, de semmi. Ugyanígy jártam minden más libreelec-el is sajnos. Lehet a hiba bennem van. Szóval kiírtam, majd reset gomb nyomva tartása mellett táp bedug. Elvileg vártam volna addig, amíg a libreelec felirat meg nem jelenik, de egy idő után kiírja hogy reboot, majd ez ismétlődik. Szóval tanácstalan vagyok.
-
jhonny76
csendes tag
Sajnos csak utólag vettem észre a hibákat.Eredetinek feltüntetett rom volt,de nincs benne S2.
Igy nem él az összes funkció a távon.A wifi az tuti más.Ajánlottak boot img cserét.Próbálkozzam vele?Ezt nem tudom rárakni?
http://antennabolt.superwebaruhaz.hu/usb-wifi-adapter-24ghz-150mbpsu1506n-kulso-antenna-csatlakozo-t145253 -
vargalex
félisten
Igen, elvileg így kellene működnie a fogpiszkálós módszernek. Ugye ennél a boxnál az más, hogy van rajta egy bekapcsoló gomb. Tehát, ha csak áram alá helyezed, akkor nem indul el automatikusan. Viszont LE logóig el sem jutok, SD kártyát behelyezve csak egy Google TV felirat (TV ikonnal együtt) villan fel folyamatosan. Akár nyomom a resetet, akár nem.
A másik hozzászólásodban te egy M8S-t linkeltél. Ez pontosan olyan, mint az én linkemen lévő. Persze nem szedtem szét.
-
Mr_Rob
tag
Igen, az enyém klón, de valószínűleg "más"
De végül szerencsére találtam egy működő ROM-ot, ami a V8_6-os alaplapon is megyhttps://forum.libreelec.tv/thread-1408.html
Egyenlőre minden szuper! Itt is az OK gombbal volt alapból gond, de a módosított remote.conf-fal már az is működik!
-
Itt pl van video klón vagy eredeti
vagy kép
-
Ejelhar
senior tag
Az eredeti remote.conf az SD FAT partícióján van, vagyis ha kiveszed felülírhatod.
De ez se kell, ha engedélyezted az ssh-t.
A /flash könyvtár alatt találod, de ez a partíció read-only módban van beépítve, ezért előtte:
mount -o remount,rw /flashA módosított remote.conf file-t rögtön lehet tesztelni, ezzel lehet újra beolvastatni az LE-vel:
remotecfg /flash/remote.conf -
Ejelhar
senior tag
Szerintem ki kéne figyelni ssh-n milyen kódot küld az OK gomb, majd a remote.conf file-ba ezt átírni.
Ehhez -mit lát a box mikor OK gombot nyomsz- a következő parancs szükséges:
journalctl -fA naplózásnál az "ircode" paraméter érdekes, tehát például nálam (Venz 10):
LibreELEC kernel: remote: press ircode = 0x08ezért a remote.conf-ban ez van:
ok_key_scancode = 0x08 -
törölt tag
Nem. 4.4 -ben le lett tiltva, hogy felhasználói alkalmazás tudjon írni külső meghajtóra. 5.1 -ben a Google behozott egy API -t, amit az alkalmazásfejlesztő használhat arra, hogy külső meghajtón létrehozott saját mappába tudjon írni az alkalmazás. Csakhogy, ezt bele kell építeni az alkalmazásba (ahogy pl. Ghisler úr beépítette a TotalCommanderbe). Vagy, root -tal áthidalható a probléma. Ez ügyben Lifeforce tudhat többet. Az én M8 -amon Finless ROM van (4.4.2), amiben alapból ki van iktatva ez a korlátozás. Érdekes, hogy az aláírásomban levő chinafonon gyárilag ki volt iktatva.
coxy01:
Konkrétan MXIII -mam nincs, de eddig legalább 10 féle miniPC -vel használtam már az MK220 kombómat (External Keyboard Helper pro -appal). -
törölt tag
Lehet, hogy a Te fő célod a filmlejátszás, de ez nem mindenkinél van így. Nálam csak egy funkció és tökéletesen megfelel az SD, sztereó hanggal. Azt meg mindegyik tudja. Az Android viszont elsődleges, mert ezen tesztelek, valamint, így teljes a kompatibiltás az eszközeim között.
-
törölt tag
"Minden hókuszpókusz nélkül egyszerűen csak lejátszik mindent"
Idézet a WD honlapról:
"Note:
MPEG2 MP@HL up to 1920x1080p24, 1920x1080i30 or 1280x720p60 resolution.
MPEG4.2 ASP@L5 up to 1280x720p30 resolution and no support for global motion compensation.
WMV9/VC-1 MP@HL up to 1280x720p60 or 1920x1080p24 resolution. VC-1 AP@L3 up to 1920x1080i30, 1920x1080p24 or 1280x720p60 resolution.
H.264 BP@L3 up to 720x480p30 or 720x576p25 resolution.
H.264 MP@L4.1 and HP@4.1 up to 1920x1080p24, 1920x1080i30, or 1280x720p60 resolution.
An audio receiver is required for multi-channel surround sound digital output.
Compressed RGB JPEG formats only and progressive JPEG up to 2048x2048.
Single layer TIFF files only.
Uncompressed BMP only."Egyébként meg almát hasonlítasz össze körtével.
-
2007ath
aktív tag
Nem csodálkozom. Mielőtt megvettem volna a TM10-et - néhány hónapja -, érdeklődésemre itt a fórumon már leírták ugyanezt. Ennek tudatában rendeltem meg a cuccot, és a használati szokásaim miatt ez számomra nem is jelent problémát. A hozzászólásommal csak a tapasztalataimat osztottam meg, és figyelem felhívásnak szántam.
-
törölt tag
Minden Rikomagic RK kütyün megoldható. A Linuxium bootloadernek köszönhetően oda telepíted a Linuxot, ahova akarod és onnan bootol, ahonnan akarod. Sőt, vannak gyári Linux kivitelek is. Pl. MK802 IV LE (azaz, Linux Edition). Ha AML S8xx -ben szeretnél ilyet, akkor az Odroid-C1+ a barátod
-
synar
őstag
Én már abbahagytam a kísérletezést, mert akármelyik M8S openelec rom-ot próbáltam, tégla lett a vége. Ez a két rom működik csak az én M8S-emen:
PC-ről: az Em9_ap6330_2g8g_150203_usb rom-ot. vagy kártyáról telepítettem a gyártó oldaláról a legutolsó elérhető firmware-t: cyx_m8s_ap6330_8g2g_150728_SD升级, most is ez van rajta. -
törölt tag
Ez is tudja ugyanazt. Ki kell venni belőle a telepítő parancsot, az Open Elecet feltenni egy bootolható kártyára, a kernel.img -t pedig átnevezni recovery.img -re. Ha elindul az Android, akkor ki kell adni a reboot recovery parancsot (vagy, kártyát behelyezve, reset gombbal indítani a kütyüt). Ezek az AML -ek elsődlegesen a mikroSD -n keresnek recovery -t. Mivel talál ilyet, ezért betölti. Csakhogy, az nem az Android recovery -je lesz, hanem a linux kernel. Az eredeti verzió a nand -ra lett kitalálva, vagyis, hogy a vele azonos meghajtón levő rendszert indítsa. Mivel a mikroSD -ről töltődött be és az Open Elec is ott található, ezért ugyanúgy el fogja indítani, mintha mindkettő a nandon lenne. Nem csináltam meg, mert annyira gem érdekel a médialejátszás, jó nekem Kodi Androidon is. De az RK -kon is így működött a Picuntu, az M8 -at indítottam már recovery -ben mikroSD -ről és a freaktabon is írják ezt a módszert.
-
törölt tag
Ha vki a nulláról indul, annak érdemes lehet ilyenen gondolkodni. De minden megoldásnak van előnye, hátránya. Egy hálózati eszköznél az egyik legfontosabb szempont a nonstop, stabil működés. Ezek a kicioccó, kínai kütyük azért lássuk be, hogy ezen a téren nem brillíroznak. Az X az egyben eszközökkel pedig az gond, hogy ha megáll, akkor az összes funkció bukta. Szerencsére nekem már ez nem dilemma, mert a másik úton indultam el, mielőtt még miniPC -m lett volna és így, utólag, nagyon örülök, hogy így alakult.
-
törölt tag
Ezért is van nálam a NAS. Az Gigabites, letölt, feltölt, tárol, erre találták ki. Így nem kell a kliensnek a gyors port (persze azért örülnék, ha lenne), mert nincs szükség arra, hogy közvetlenül tárolja a fájlokat. Jó helyen vannak azok a NAS -on. Azt minden eszköz eléri.
-
törölt tag
Sztem kevered a mértékegységeket. Amire Te gondolsz, az nem 60Mb/s, hanem 60MB/s, ami 480Mb/s lenne. Az általam írt 60Mb/s, az 7,5MB/s. Vagy ezt nem tartod reálisnak? Nálam kb. ez volt az alsó érték nagy fálj másolásakor Lanon. Azért írtam a másolási sebességet Mb/s -ben, mert a videók bitrátáját is ebben szokták megadni és így vizuálisabb a viszonyítás.
-
törölt tag
Persze, hogy nem. 10/100 -on a 3188 -as alaphangon tud 60Mb/s valós írási sebességet. Milyen videónak van ilyen bitrátája? Egy kézi kamera 24Mb/s körüli bitrátával dolgozik. Mali400 -zal próbáltam 40Mb/s videót mikroSD -ről. Hááát... inkább slideshow -nak nevezném. 60Mb/s szerintem a 450 -es Malinak is megakadna a torkán.
-
asanotadanob
tag
Érdekes az XBMC média lejátszási képessége, illetve minősége.
A tegnapi bejegyzésem után megnéztem ugyanazt a forrást egy Dell i5-ös laptopon Windows és Linux alatt, illetve az M8-on, 13.2-es Gothammal.
Windows alatt a a képminőség megüti a WD-t, Linux alatt egy nagy k*k*, az M8-on valahol a kettő között. Megnézek néhány XBMC-t, illetve kiváncsi vagyok a Linux buildre is, hátha el lehet érni a Win-es képminőséget.
-
vlevi
nagyúr
"Ég és föld a különbség az USB és a SATA között"
Akkor rendben van, tehát nem csak egy USB2-SATA átalakító kábelt raktak a gép oldalára
Mert ugyebár az USB2-n lévő 25-30MByte/sec helyett a SATA-n, még ha SATA1-es, akkor is 150 körül kell lennie. Nagyjából ennyi is a maximum, amit egy 3.5"-s HDD folyamatos átvitelben, üresen el tud érni (kivéve persze az extragyors, pl. velociraptor és társai). De ha már 50-60 megvan, az se rossz. A valóságban se sokkal több, még egy asztali gépen sem, mert nem csak szekvenciális átvitel létezik a világon, véletlen elérésben a HDD lassú. Ahhoz SSD kellene, vagy, ha ezekben a minipc-kben flash helyett emmc belső tároló lenne, akkor érezné ahhoz képest lassúnak a HDD-t.Inkább csak az, hogy nem kell a minipc-hez külső usb-s házat venni, hanem a SATA kábellel aláteszem, és kész.
-
vlevi
nagyúr
SATA port izgalmasnak néz ki. Vajon milyen sebességgel működik droidon belül?
És persze az is baj, hogy ennél többet nem tudunk erről a készülékről, és valószínűleg a földön sem sokan, mert ahogy az aliexpressen rákerestem, úgy kábé 10-15 rendelés futott be eddig EW802 készülékre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Intel core i7 12700k 32GB Z690 félgép
- Gamer PC - i5 10400f, RTX 3070 és 16gb RAM + GARANCIA
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 250GB NVME , 500GB HDD
- Akciós!! PC , i3 9100 , RTX 2060 , 16 GB DDR4 , 250GB SSD , 500GB HDD
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest