- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
A vicc az, hogy mindkét téglásított eszközöm esetében tudta az eladó, hogy mit fogok rátenni a készülékre, rá is bólintott (az egyik esetben az eladó küldte a rossz firmware linkjét), aztán amikor kértem volna az eredeti, gyári cuccot, akkor csak pislogtak, hogy azt ők nem tudják linkelni. Az eBay-es becsületére szolgáljon, hogy a visszapostázást is fizeti, ha elküldöm neki, de az alis egy gigantikus nagy gyökér volt: azt kérdezte, miért nem használtam úgy, ahogy volt. Mindezt azután, hogy ő linkelte a fw-t, amitől tégla lett az M8S-em. Mindegy. Mindenesetre szuper amlogic cpu-k ide, sokat szidott windows oda: a dual bootos wintel a legjobb vétel, amit 2015-ben sikerült megejtenem. Ja, nem egészen: az MK808B Plus is nagyon megérte (OpenELEC-et kellett rátenni, hogy jó legyen, de az ment elsőre).
-
GZoli7
senior tag
válasz
interstate76 #5598 üzenetére
Igen. Legalább lenne valami dokumentáció. Esetleg az eredeti rom elérhető lenne...
-
GZoli7
senior tag
válasz
interstate76 #5596 üzenetére
A ROM neve: "aml_upgrade_package".
Körülbelül 20 ROMot próbáltam, már nem tudom honnét van, talán 4pda.ru.
Win10 64bit. USB Burning tool v.2.0.5.9.
Én majdnem működő Openelecet is találtam. Táv nem ment, valami konfig fájl kellett volna, de halott volt a link.
Zip-ből semmi nem működött, bárhogy, bármit próbáltam, kivéve az OE.
A twrp-knek is nagyon örülök, a mentést nem tudják visszaállítani. Van az is az eredeti rendszerről.
Most inkább hagyom a fenébe, a Kodit cserélni kell újabbra, de legalább működik. -
interstate76
addikt
Melyik ROM-mal tudod visszaállítani és milyen oprendszeren, ill. hányas verziójú usb burning tools-szal? Csak mert én téglásítottam az enyémet egy OpenELEC-kel úgy, hogy nem tudom visszatenni azt sem, amire korábban írtam, hogy jó. Ha visszaküldöm Kínába, akkor az eladó visszaadja a vételárat és a postaköltséget is, de szívesebben kelteném életre.
Az a baj, hogy annyi mindent próbáltam már az M8S-en és az MXQ S805-ösön, hogy nem emlékszem, mit mivel tettem fel. Ha .img kiterjesztésű, amit linkeltem, akkor valószínűleg így jártam el vele, ha több file található a .zip-ben, akkor pedig így. A 3. opció az, hogy egy működő rendszerre húztam rá az update alkalmazást futtatva android alatt, de ez nem valószínű.
-
-
espi38
őstag
válasz
coreska #5588 üzenetére
Oksa,tényleg másik launcher
)Hogy eznem jutott eszembe ezer köszönet.Nos ez az rc12 is usb porton működik,nem értem mi a gondja vele.Az eredeti távval ment minden míg megtörtént a baleset.Akkor ugy néz ki vehetek egy másik távot hozzá.
Igy akit érdekel van egy hibátlan garis rc12'egér és billentyűzetes távom,valakinek biztosan menni fog vele minden. -
GZoli7
senior tag
válasz
interstate76 #5543 üzenetére
Szia. Korábban linkeltél egy ROm-ot erre a v3-as MXQ-ra, ami rendesen működik.
Hogyan tetted fel, mert nekem mindig újraindul recovery-ben, akármit csinálok?
Próbáltam u-boot-tal, anélkül, twrp-vel, sima recoveryvel.
Szerencsére van egy ROM-om, amivel mindig vissza tudom állítani USB burning tool-lal.
Ezzel nincs hiba 2%-nál. viszont a hálózat borzalmas.
Köszi -
coreska
aktív tag
Szia! Az rc12-es távról. nem tudok nyilatkozni, de nekem egy logitech egér+ billentyű comboval a billentyűn lévő kikapcsolóval ki-be lehet kapcsolni. A combo USB porton kommunikál, tehát a port aktív marad, és gondolom ezért működik a bekapcsolás. A külső HDD ledje is ezért világíthat.
A főképernyő megváltoztatásához tegyél fel másik launchert (amelyik neked tetszik) a play áruházból. -
espi38
őstag
Sziasztok.Adott egy m8s mediabox,semmi gondom vele,cdak az eredeti távjára sikeresen ráléptem(Vettem hozzá egy rc 12 távot,minden megy vele,ha kikapcsolom a távval nem tudom visszakaocsolni vele,valaki tudja miért?Rá van dugva egy külső hdd is és ha kikapcsolom maga a hdd nem megy de a visszajelző ledje igen.Ha más lejátszóra van dugva a hdd akkor kikapcsolás után nem világit.Szovtveresen hogy lehet kikapcsolni,a föképernyöt se tudom androidos formára állítani csak a windows formátumba csempékbe jelenik meg a főképernyő.Tudna segíteni nekem valaki,vagy csak az erdeti távjával lehet ki be kapcsolni?Ha igen akkor kikapcsolni miért tudom?Segitséget elöre is köszönöm
-
Beni2360
félisten
-
péjé
őstag
válasz
Beni2360 #5578 üzenetére
Amikor letöltöd akkor nem recovery a fájl neve...akkor fog sd kártyáról elindulni ha átírod recovery-re...a kiterjesztése azt hiszem img alapban...így amikor újraindul a box az sd kártyán lévő recovery.img-el indul a box.
az sd kártya fat32-es legyen.Jól bírod ha még megy a bólézás, nekem most inkább kifele jönne...
-
envagyok
veterán
Ma jelent meg az osmc vero s805 hardverrel, Debian Linux alapokon.
https://discourse.osmc.tv/c/help-and-support/veroÁllítólag tudja a hd audio passtrough-t
Remélem mi is sokat profitálunk ebből.
-
Beni2360
félisten
köszi ez már érthetőbb, habár megvárom a holnap De. mert még a maradék bóléval foglalkozom.
Erre gondoltál: TWRP 2.8.7.0 N200 emmc - Confirmed - MXIII s812 running 5.1/ ?
Lehet, hogy már annyi nekem de ez alatt mit értel: átírod recovery.img-ra ?
lehet, hogy letőltés után majd érteni fogom. BUÉK -
péjé
őstag
válasz
Beni2360 #5576 üzenetére
innen tudod letölteni...nekem az oem mxiii (g nélkül)-vel ez ment.
TWRP 2.8.7.0 MXIII 1GA tied talán ez lesz:
TWRP 2.8.7.0 K200(Ha nem ez jó a boxodhoz akkor továbblép és bebootol az android....akkor majd megkérdezzük a többieket szerintük melyik lehet a jó twrp.)
letöltöd, átírod recovery.img-ra, sd kártya gyökerébe teszed és a gyufaszálas módszerrel elindítod...bejön egy képernyő, kiválasztod a back up gombot, kipipálsz mindent, megadod az útvonalat (alapban a saját memóriába akar menteni), pipálod a tömörített verziót(bár nem muszáj) és elindítod.
visszaállítás ue. csak ott betallózod a backupnál a lementett fájlt.itt egy videó, nézd meg hogy zajlik.
remélem oké lesz. -
Beni2360
félisten
Sziasztok!
Hogy tudom az MXIII G -ről az eredeti rendszert lementeni úgy ahogy a telefonoknál tudtam?
Egy zipp vagy rar fájlban. Hogy esetleg vissza tudjam rakni az új rendszer nem tetszik. -
mrrr74
aktív tag
válasz
Konyika #5564 üzenetére
Szia,
Pont most küldtem el egy fórumtársunknak privátban, hogy én mit csináltam, nekem így elsőre feltelepült:
Töltsd le a bootcardmaker progit, ez arra kell, hogy elinduljon a recovery.
Utána innen a boxnak megfelelő .zip-et (3 fájl van benne).
Indítsd el a bootcardmakert, a benne lévő .bin fájt tallózd be (nekem jó volt), pipa a formathoz és kész (óvatosan, ezzel a mikrosd-t formázod természetesen amit majd beteszel az MIIIG-be).
Másold fel kicsomagolva a letöltött 3 fájlt.
PC-s rész vége.
A kártyát tedd be a médiaboxba, táp ki és egy fogpiszkálóval a jack-en keresztül nyomd meg a microkapcsolót (érezni fogod). Táp vissza, fogpiszkáló még nyomvatart, kapcsold be a készüléket. Én kb. 5mp-ig tartottam így, recovery bejön és 2-3 perc alatt felmegy az Openelec.Innen a fórumról ollóztam össze mit is kell csinálni, volt hosszabb leírás is, de nekem így nem volt vele gondom, a két hét alatt még nem fagyott egyszer sem.
Nekem is 2/8 MXIII-G van. -
HENE
aktív tag
Sziasztok!
Egy M8S készüléken szerettem volna belépni a fogpiszkáló módszerrel a recoverybe. De mindig az Android jönni be. Ez normális vagy bug? Hogy tudnék belépni a recoverybe? Illetve megállapítani a készülék pontos típusát?
Köszi
-
Konyika
senior tag
Nincs véletlenül leírása valakinek pontról pontra az openelec felrakására? A gyári android 8-10 naponta összeomlik és csak a hard reset segít, utánna meg lehet mindent újra beállítani
MXIII-G 2/8
-
bzee
csendes tag
Sziasztok
Napokban vettem egy M8S tipusu S812-es boxot.
Az első napokban minden rendben volt. Ma szerettem volna statikus ip-t beállítani,ezután ujraindítottam,majd bootloop lett az eredménye.
Szeretnék firmware-t talalni hozza,de beazonosit ani eleg nehezkes (lehet csak nekem).
Amit tudok rola:
S812 lapka,2GB RAM/8GB ROM. A PCB típusa: XT-S812-V10 Datum:2015-08-04A bootloop utan probaltam recovery-be tenni,de nem sikerült,nem reagalt a "fogpiszkalora".
Odaig fajult a dolog,hogy mar bootloop sincs,mivel egyszerűen nem indul el,nincs kep.
Valakinek van ötlete hogyan tovabb?köszönöm a segitő válaszokat és B.U.É.K.
-
sazabi
aktív tag
Sziasztok
Megjött a MXIII-G-m. Fél napig használtam, appokat telepítettem, filmeket néztem, minden jó volt, kivéve, hogy közben a google play néha lefagyott keresés közben (visszalépett a főképernyőre).
Aztán egyszercsak fogta magát és teljesen lefagyott (hang beakad, kép megáll), kihúztam áramból és vissza.
Aztóta boot közben megakad a Google TV logónál. Többször is újraindítottam, kihúztam belőle mindent, kivéve hdmi meg áramot de nem megy tovább.Volt valakinek esetleg hasonló gondja?
Következő lépésem a firmware flash lenne...melyik romot lenne érdemes rárakni? Pl ezt?
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok #5552 üzenetére
A laptopon az Intel vaapi egl openelec sem tökéletes.
Hd hangos filmek ritkán kihagynak, röccennek, és az élőtv M1hd tvheadend klienssel sem tökéletesen deinterlacinggelnem folyamatos a kép.
Ennél még az s805 mxq box is bőven jobb.
Annyi a hátránya, hogy a dts-hd dts-ként jön ki, a Dolby TrueHD pedig sztereó pcm.
Igaz az nem nagy baj, a hálóban csak 2.1 a hangrendszerem -
mrrr74
aktív tag
Sziasztok,
Köszi a sok segítséget, MXIII G-re minden gond nélkül felment az Openelec, én is csak azt tudom mondani, hogy érdemes lecserélni ha nem kell az Androidból valami, nálam 2 hete tökéletesen megy.
BÚÉK! -
interstate76
addikt
válasz
envagyok #5554 üzenetére
Nem erről volt szó és nem is a mondandód ezen részébe kötöttem bele, hanem a DLNA-képességek fikázásába, miszerint minden akadozik a 6100-as samun.
"Az, hogy egy E szériás Samu BD Player nem játszik le DLNA-n keresztül semmit sem rendesen, az konkrétan ennek a topiknak az eddigi egyik legnagyobb hülyesége." - írtam korábban, és ezt tartom is.
Amúgy GO TO #5553.
-
envagyok
veterán
válasz
interstate76 #5553 üzenetére
Neked kiadja dlna-n keresztül a dolby-hd bitstreamet a gyári fw bdrip-el?
-
interstate76
addikt
válasz
envagyok #5552 üzenetére
Az 5500-as elvileg ugyanazt tudja DLNA tekintetében, mint a 6100-as, szóval nálad egészen más baj lesz. Nem baj, ha nem vagy híve a BD playereken való médialejátszásnak, de a Samu bd playereinek pont a kadenciahelyes és a hálózati médialejátszás a nagy előnyük a bd playerek többségével szemben. Nem médiaplayerek, de nagyon közel állnak hozzájuk, jónéhány típus pedig simán megállja a helyét asztali médiaplayerként is (persze nyilván a saját árkategóriájában).
Nem próbáltam a 6100-ast, de még ha sz.r is lett az adott típus (ami nagyon meglepne), akkor is nyugodt szívvel ki merem jelenteni, hogy egy Samu BD Player (mondjuk egy új H5500-as vagy egy használt E8500-as) és pl. egy MK808B Plus mini PC együtt nagyon jó párost alkotnak. Azt is többször leírtam, hogy ezen a kombón is lehet lyukat találni, de a te példád mutatja a legjobban, hogy elég nehéz olyan rendszert összedobni, amin nem lehet.
-
envagyok
veterán
válasz
interstate76 #5550 üzenetére
BD-E6100-at vettem.
10-12gb-os filmekkel nincs gond.
Bdripeknél (nem ISO) stream mappában kiválasztott file-t játsza, de teljesen belassul, kezelni se lehet, akadozik, hd hangokra kiírja hogy nem támogatott.
A nappaliban van Sony bd, azzal mennek ezek, csak vmiért 60hz-en. Nem mondom hogy rossz, tökéletes cd,Dvd, bd játszásra, de nem mediaplayer. Tv nélkül távirányítani sem lehet zenén.Természetesen erre a célra megtartom a hálóba, de marad a nappaliban a pi2, illetve a hálóba az s805 mxq openeleccel.
Van még talonba egy s905 mini mx, de androiddal azzal még nem megy a kadenciahelyes lejátszás, Ill. Kodival a hd-hangot se.
Van egy Intel Atom (Z3735) tablet és egy laptopom, azzal fogok kísérletezni most kísérletezni :
http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=231955 -
BaginZe
tag
Hello !
Az MXIII-G-hez megjött a mele f10 pro légegér. Nem tudok rájönni, hogy mit kéne még átállítanom, hogy tévére adja ki a hangot?!
Digital sounds beállítva hdmi-re, sound about progiban is minden hdmi-re állítva
Rájöttem. Kodiban már lett hang sound about után. Youtube meg frissítést igényelt
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Spórolós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Intel PC , i7 8700 , RX 6600 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 750GB HDD
- Asztali PC , i5 13400F , RTX 2080 Super , 32GB RAM , 1TB NVME
- KEZDŐ GAMER PC GTX 1060 3gb INTEL Core i5 16gb ram ssd + HDD Win11
- GAMER PC Asus FX6600 8gb Ryzen 5 5500 16gb ram 1tb ssd Win11
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest