- Vizsgálat indult, a Meta chatbot gyerekekkel folytatott romantikus beszélgetést
- Akkor is nehéz dolga lesz az Intelnek, ha részesedést vásárol benne az USA
- Megnyitotta kapuit a hardverpláza
- Megjöttek a Corsair Nautilus RS LCD sorozatú, készre szerelt vízhűtései
- Formabontó analóg klaviatúra a Sunder keze nyomán
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zovifapp111 #36660 üzenetére
egyetértek, szépen összefoglaltad
-
nagyon elfogult vagy mint ahogy én is a zölkdekkel, de ezt a 10 % t védeni nevetséges szerintem, ha valamire nem elég az Rx 580 8 GB akkor az RX 590 se lesz elég a maga 5-10 % előrelépésével.
RX 480 hoz képest ha most nem lett volna az 580 azt mondom ok, 15-20 % értelme lett volna , de így?
ha csíkszélesség váltás van akkor az ember azt mondja elvár egy drasztikus sebesség növekedést vagy pedig fogyasztás csökkentést vagy a kettő vegyes voltát, azaz kicsit javuljon fogyasztás és nőjön az órajel. jelenleg itt 20 % -t nőt a fogyasztás és ezzel együtt 10 % -t a teljesítmény, már ahol. Persze nincs nekem ezzel gondom, csak nem értem mit nevezel ezen fejlődésnek?hogy kaptál 10 % gyári tuningot 25 % felárért?
ehhez képest az általad szidott a 2080Ti sem rosszabb hisz ott kaptál 35 % tuningot 50 % felárért vagy a 2080 esetében 10 % felárért 10 % növekedést...
persze ez most kifordított példa .Egyébként mint írtam is 80 K körül nem lenne rossz vétel, vagy most ha jut a 3 játék hozzá akkor 100 K alatt legyen , nekem megérné mert jók a címek. Már ha kellene.
-
abban azért megegyezhetünk, hogy alapból ennek nem így kellene működnie, hogy állítgatod a fogyasztást és a teljesítményt.
Én is azt mondom hogy nem rossz, csak éppen annyival nem jobb , mint amennyivel drágább Rx 580 nál és azt az űrt sem tölti be ami az RX 580/1060 és az 1070/ vega 56 között van.Pedig arra talán lenne kereslet azon az áron ami most az Rx 580 ára. nem több. nekem a játékok viszont nagyon bejönnek hozzá amit adnak.
Ez a kategória már annyira zsúfolt , hogy ihaj. 290/ 380-470-480-GTX 970-980-1060 2 féle memóriával,Rx 570 meg 2 féle RX 580 2 féle memóriával meg egy 590 huh.van miből válogatni, felesleges már szerintem, de lehet csak én gondlom így. -
-
válasz
Petykemano #36520 üzenetére
és utána leírta ezt is ugyebár:
"én 30-40 fps-re számítottam max, raytracingel"
-
válasz
huskydog17 #36512 üzenetére
szerintem gagyi a grafika sok helyen, főleg a karakterek, mint ha műanyag ken és Barbie babák lennének.A környezet meg elég jól néz ki. kettős hatású valahogy.
-
-
válasz
Raymond #36496 üzenetére
hát nem tudom NV topik tele volt .34 drivernél , hogy beszart Turingon több VR játék. nagyon valószínű pedig,, hogy kell az új Win frissítés majd hozzá ezt írják Redditen, hogy helyreálljon a dolog.
ITT egy reálisabb teszt erről ami hozza az én 4 K eredményeimet [link] alacsonyabb felbontáson nem érdemes csodát várni még VR nél sem -
válasz
Petykemano #36413 üzenetére
valószínűleg egy 3 éves generációt nagyon féltenek és rettegés van a szívükben
( vagy leviszik az árát és szevasz, esetleg az 1070 árárt is hozzá )
Remélem is , hogy jó lesz az 590, hozza a szokásos évente 10 % -t ( lol) mert akkor olcsó lesz a 2060
De egyébként Arra gondoltam hogy akkor jön a végleges mindenki számára elérhető verzió,de látom, hogy Nov 20 és csak a deluxe jön akkor.
-
válasz
Petykemano #36411 üzenetére
dx 12+ 4 K aztán 3 %
Jobban fekszi már a vegának is dx 11. eza furcsa, az szerintem elkönyvelhető volt, hogy Vega végre hozza az 1080 szintjét legalább ebben a játékban,de 4 K alatt és dx 12 ben megzuhan az is. 3 % ra kerül az 1080 Tól.
nem értem, hogy a világ legfejlettebb grafikus motorja, lassabb Dx 12 ben és még mindig nem oldják meg az előjövő hugh spike effektust. Hogy lehetnek ennyire érdektelenek, hihetetlen, mikor már évek óta jelen van és némi optimalizálást igényelne a dolog.
Remélem Nov 15 után jobb lesz. -
nem igazán hiszem hogy ezek a piaci helyzetek amiket felvázoltál, hogy fele annyi RTX megy el mint tervezték és Nv most ez miatt futtatja az 1080 TI-t , mikor nem tudnak annyit gyártani, mint kellene RTX ből, mert kevés a kihozatal.
Ezek megint ilyen mindenféle tényeket és felméréseket, valós Nvidia által vagy bármilyen piaci felmérést nélkülöző hasra ütés szerű ténymegállapítások , amiből azt gondolod hogy bármit is nekünk el kellene hinnünk mert... miért is? mert tényként közölsz saját kútfőből elképzelést a mostani helyzetről? ITT kicsit mást írnak.[link]
Konkréten Iponon a múlt havi 22 féle 1080 kártya ahelyett már csak 5 félét tudsz venni , abból 1 mini és 2 mókuskerekes.[link]
nem is lesz már nekik több nagyon, mert nincs már nagykerekben sem.
1080 Ti ből valamivel jobba helyzet, a múlt havin15 féléből még van 6 féle.[link]Az áruk nem igazán mozgott felfele az utóbbi időben.
USA ban már kiürültek a TI készletek és nincs gyártás már belőle.
Még egyszer egy kicsit tényszerűbben miről van szó:[link] [link] több neves oldal lehozta hogy konkrétan NV közölte ki hogy leállították az 1080 Ti gyártását, 2 napos hírek. -
ma is elég egy 80-100 ezres kártya teljesítménye FHD-n / 60 Hz-re. szinte max grafikán néhány esetben minimális kompromisszumokkal, tehát még csak megrövidítve sincs senki vele túlzottan.beballag az ember és vesz egy RX580-GTX 1060 kártyát és hazaballag.AZ hogy vannak ez fölötti igények is, 4 K -2K 144 Hz--raytracing egyéni problémája mindenkinek, a saját zsebe szerint éljen és támasszon elvárásokat.
Akkoriban is volt a 9700 fölötti kártya, vehettél volna drágábbat is és gyorsabbat is.
Attól, hogy ma létezik egy 2080 TI ami a leggyorsabb kártya jelenleg piacon és 35 % kal kitolta a határt ilyen téren, ezáltal egyfajta presztízs termék szerepét tölti be (- biztos hogy brutális előállítási költsége is van)- mint a Titanium széria, de még van alatta kb 10 kártya ami közül válogathatsz. Mindenki úgy nyilatkozik erről, mintha kötelező lenne most RTX kártyát venni. Nem az.A másik témára visszatéve, - és ezt ne vedd magadra csak úgy általánosságban beszélek- hirtelen mindenki RayTracing szakértő lett Augusztus óta és figyelmen kívül hagyja a készítők nyilatkozatait. RT nem egy ON- OFF effekt lesz, hanem szabályozható és kikapcsolható ficsőr lesz a játékokban.
A készítők nyilatkozták, hogy pár hetük volt beilleszteni ezt az RT effektet a szinte kész játékokbaa bemutatóig. ha egy RT alapoktól lesz beépítve más lesz az egész sebessége és kihasználtsága, optimalizálása.
RT egy nagyon látványos dolog, van értelme szerintem és sokat hozzá fog tenni a valós idejű fizikához, fény -árnyék tükröződés effektekhez -real time.
Ráadásul a tensor magokat nem egyszerű kihasználni, elég speciális számítási képességük van amit nem mindenre lehet kamatoztatni.
Inkább remélem hogy ez a vonal is és az általad említett is együtt fog fejlődni. -
ha tudnád anno hány ilyen kommentet és emberkét láttam az Anti-aliasing bejövetelekor, mert diafilmé varázsolta az akkori legmenőbb kártyákat is,Ti 4200 vért izzadt , negyedelte sokszor az FPS-t csak hogy láthassam hogy is néz ki a gyakorlatban .ma meg már a mobiljátékok között is jelen van és alapbeállítások közé tartozik...
-
válasz
keIdor #36290 üzenetére
nagyon sokat drágult minden azóta és az IT és PC gaming szegmens is jóval kisebb lett. ram árak elszálltak, 18 milliárd tranyó van a kártyán és nincs gyártókapacitás, romlott dollár árfolyama és értéke, nem csak nálunk volt válság akkor.
Ráadásul itt TSMC től " megvettek, kibéreltek, nem is tudom mi a jó szó rá és átalakítottak egy gyártósort a Turngnak. Szerintem eszméletlen pénzért.
Persze tudom én, hogy ez nem vigasztal senkit meg kit érdekel, de biztos vagyok benne, hogy nem egy egyszerű mutatvány ez az egész most nekik sem, sokat kockáztatnak minden téren.Egyébként totál a 480-470 debütálását idézi a Turing.
-
válasz
keIdor #36288 üzenetére
Ez az annyiért is veszik is olyan dolog, hogy erről semmit nem tudunk. Azt tudjuk, hogy amit lebírnak gyártani azt elviszik, de az szinte 100 % hogy közelébe nincs a pascal mennyiségeknek.
Sokan csalódottak, drága is és szakított azokkal a hagyományokkal amit mindenki elvár. meg kell várni mi sül ki belőle, mert ha akkor adnák ennyiért ha minden zsír lenne mint pascalnál és egy átlagos modellfrissítés lenne akkor én is adnám a véleményedet, de így biztos vagyok benne, hogy egy elég különleges, HPC kaliberű VGA-t próbáltak behozni a gamer szegmensbe és kamatoztatni a tudását. Ott a 3-5000 dollár aprópénznek számít csak úgy mint a Voltára annak idején 3-6 hónapig tartó várakozás. de a kártya ára kitermelte a gyártás és a tesztelés árát.
Így most skippelem és kíváncsian várom a fejleményeket és valahol örülök, hogy végre történik előrelépés mind a dx12, mind a grafikai fejlődés terén és körvonalazódik valami olyan hogy végre Nvidia és Microsoft is kezd közös nevezőre találni a jövőbeni elképzelések alapján. Lehet nem látszik most még de 2 generáció múlva szerintem hálásak leszünk a Turngnak sok mindenért. -
válasz
keIdor #36286 üzenetére
itt is leírták többen, nem fanok, például abu is, hogy még ilyen áron is kérdéses, hogy kitermeli e a költségeket nem azért kerülnek ennyibe ezek a kártyák ,mert NV 800 dollárt keres az 1000 dolláros kártyán. hanem mert baromi drágán gyártható.Nem néz hülyének senkit NV csak aki ezt akarja magának bemesélni, az mondja ezt vagy éppen fanboyoskodik.NV nem nézi annak a vásárlókörét ez ténytelen ,alaptalan állítás. Gondolom a gépedben duruzsoló 1080 Ti is ezt sugallja neked.
-
válasz
keIdor #36237 üzenetére
azért egy kicsit más vot nem rég még a hozzáállásod ehhez a dologhoz.[link]
és erre gbors írta a legmegfelelőbb választ pont neked:"Ez megint az a probléma, hogy egyesek szerint aki nem szigorúan racionálisan vásárol, az hülye. És persze ennek az esetek többségében tényleg irigység van a hátterében."
MInt minden terméknek ennek is van egy presztizs értéke. és ehhez való árazása. jelenleg a leggyorsabb gamer VGA a piacon ,. nincs fölötte. Ebben racionalitást vagy ár/ értéket keresni felesleges, mint ahogy neked ezt nem kellene megmagyaráznom, elég kinézned a garázsodba.
-
válasz
syberia #36162 üzenetére
hülyeséget írkálsz nem értem honnan ez az ellenszenv miért jó ez neked hogy kárörvendesz mások kárán.
nem számítottak ők semmire, AMD sokkal jobban járt a bányászattal, arányaiban , mnt NV.
nem aggódtak a játékosok miatt? miért ők emeltek MSRP árat a bányászat miatt?Ők adtak ki nyilatkozatot, hogy nem a bányászatra számítanak a jövőben sem hanem a gamer piacra.semelyik cég nem alapozta jövőjét egy kiszámíthatatlan lufira.
RTX egy drága baromi nagy és összetett GPU, beszart ennyi sztori nem úgy sikerült ahogy eltervezték. i
ha neked attól jobb feküdj le úgy hogy most estek a tőzsdén és ettől remélem nyugodtabban fogsz aludni és boldog leszel. Tipikus magyar mentalitás. -
-
válasz
#45997568 #36157 üzenetére
ki van zárva , hogy ilyen blamát felvállalt volna jensen ez hülyeség, te is tudod, mert a Tőzsdén egy kisebb bezuhanás nagyobb bukta nekik mint ahány RTX kártyáét eladtak összesen, szóval ez így nettó hülyeség ráadásul konkurencia sincs .
Ha ezt nem tudják orvosolni akár a CEO is távozhat mert ez most nagy gáz, ez mögött ki van zárva hogy szándékosság lenne. -
válasz
Petykemano #36149 üzenetére
át akkor ezt a 16:1 dolgot el is lehet felejteni, kár volt rá ennyi kommentet pazarolni
-
válasz
lezso6 #36134 üzenetére
itt pontosan az jön le, hogy GTX 970 lenyomta a 390 kártyát,[link] a GTX 980 meg a 390 X kártyával konkurált, és hiába volt olcsóbb az MSRP ára a 390 X nek a kiskereskedelembe MSRP áron alig lehetett venni, ha volt is akkor meg 145 K volt a 390X és 150 K volt a GTX 980 ebből as 390 X ijesztően sokat tudott zabálni és nagyon kevés játékban tudott a GTX 980 szintjén lenni.[link] ráadásul NV levitte 500 dollár alá az MSRP árat amikor jött a 390 X azt hiszem 499 dollár lett.
GTX 970 valamivel gyorsabb volt volt és egyforma árú volt de kevesebbet evett mint a 390.
maxwell nagyon erős ellenfél volt és itt az egyik a kínálat csúcsa volt a másiknál a középkategória ami valóban egyfajta marketing erővel bír de azt se felejtsd el amit már léírtam neked, hogy a 390 érkezése és a Maxwell megjelenése között eltelt több mint 1 év és akkor Nv szépen bedurrantotta 500 dollár alá a 980 MSRP árát a 970 nél meg nem volt erre szükség. -
válasz
Petykemano #36133 üzenetére
ezeka számok honnan vannak? ez a 16x több kártya ment el? mert szerintrem ha így is van akkor a bányáaszat miatt történt, elfogyott az AMd és vettek NV-t. Külön logaritmust fejlesztettek nvidiára,, mert nem volt sehol se RX se Vega, míg Nvidia nagyjából mindig elérhető volt.ha nem lett volna bányászláz szerintem nem ezek a számok-már ha valósak- lennének most hanem tippre 10 ből 3 RX kártyát vett volna.
,
Egyébként nagy probléma hogy AMD már 4. generációnál ugyan abban a kategóriában versenyez nagyjából azaz a GTX 970-980 szinten ez alól a Vega kivétel ami előre tudott innen lépni, de hát drága is meg nincs is régóta köztünk. 290- 390- 480-580 saját magának is konkurenciát állít évek óta. és egyben a kínálat csúcsát is jelentették a Vega megjelenéséig. most a gáz Fury-t hagyjuk szerintem. -
válasz
Petykemano #36131 üzenetére
Igen, a piac így működik szinte minden területen. Nem tolerálják nagy mértékben az 5-10 % előrelépést vagy az 5-10 % árkülönbséget, vagy éppen a szűkösebb választékot ( belinkelhetünk ide legolcsóbb 580 és 1060 kártyát, de nagyon sok embernek nem az felel meg, vagy mert a boltos nem ajánlja a Gigát, mert sok probléma van vele, vagy éppen a vevő csak Asus MSI-EVGA szentháromságban gondolkodik. nagyon nehéz meghatározni, a pillanatnyi döntés fontosságát valamint azt sem kellene szerintem elfelejteni, ha már marketing és kereskedelem, hogy egy vevőt ki akarunk mozdítani a komfort zónájából..
Ez alatt azt értem, hogy volt egy baromi jó maxwell kártyája a GTX 970-980 személyében , ami rekord eladásokat produkált, tehát rengeteg tulajdonosa volt. Egy jól sikerült sorozat.
Probléma mentesen kiszolgálta a tulajt, mi az evidens? miért kockáztasson egy másik fajta VGA-t mikor ezzel megelégedett? Ugyan ez van a kocsiknál, ha valakinek bizonyított a Toyota akkor nagy valószínűséggel abban gondolkodik, mert jónak találja a gyártót.
Ahhoz hogy ezt a vevőt kimozdítsuk ebből a komfort zónából, sokkal nagyobb inger kell, hogy érje. vagy árban vagy teljesítményben az adott árért, ez történt CPU fronton a ryzennel.
Mint ahogy számomra az érthetetlen, hogy sokan miért is vettek még akkor is 290-290X kártyát, mikor jelen volt a GTX sorozat, vagy miért venne bárki is AMD-t ha NV-t is vehet , hisz ti is ezt kérdezitek, miközben nagyon sokáig se olcsóbb se gyorsabb nem volt.Ezért hoztam példának a Vega kártya ha most 100 K lenne ( nem elvárom csak példaként írtam azt nevezném például erős húzó erőnek )
-
válasz
lezso6 #36126 üzenetére
1060 meg 249- 199 MSRP áron hozta ugyan ezt, vagy kicsit többet, mire lehetett kapni az RX kártyákat. semmilyen kategóriában nem volt jobb terméke AMD nek mint írtam is max néhány játékban jobb, és néha olcsóbb volt. ebben a 970- 1060 -470-480 kategóriába. se fölötte se alatta .
970 kártyát meg kitárgyaltuk már feljebb, a 290 X és a 780 Ti lényegesen drágábbak voltak . mikor jött és hozta a teljesítményüket. Ha most a Vega 64( sőt az 56 is) 100 K lenne újan, akkor lenne kb ott ahol a GTX 970 volt megjelenésekor és biztos vagyok benne , hogy átreformálná a piacot seró peró, hiába kb 1080-1070 teljesítményű " csak"
nagyobb lépések kellenek a piacnyeréshez eza lényege a dolognak. vagy sokkal olcsóbb vagy sokkal gyorsabb, vagy sokkal elöbb megjelenni adott áron adott kategóriában.
Erre vonatkozik a késés. Képzeld el, hogy mosta Vega 56 teljesítménye, 100 K itthon boltban. Nvidia talán meglépi ezt a 2060 kártyával. utána meg vitatkozunk, ha Vega is annyi lesz akkor -
válasz
lezso6 #36114 üzenetére
ezzel nem lehet problémád mert nincs jobb termék a konkurenciának adott kategóriában ezt próbálom neked magyarázni jó ideje.Az 1060 pályafutása alatt az rx 580 kb 1,5 éve van jelen ebből az első 1-2 hónapban drágább volt, mint az 1060 utána 4 hónapig alá ment 10 % kal majd jött a bányászláz és most 1-2 hónapja talált vissza megjelenéskori árára. Nincs kettős mérce ez a realitás nincs marketing bullshit ez egy AMD-s hülyeség amiben elhitetitek magatokkal hogy ennek nem így kellene lennie. DE igen ez így helyes. 3 éves kategóriáról vitatkozunk , pedig itt most a Vegá-t kellene hoznotok vagy navi-t vagy mit...
Turingra vissza térve: turingot még az Nvidia fanok is szidják, nézz be az Nv találgatósba vagy éppen a szombat délelőtti ajánlóba. Nem azért megy el a turing mert viszik mint a cukrot, hanem azért mert keveset gyárt belőle NV ,alig jut a gyártókhoz , mert túl nagy és drága GPU. Biztos vagyok benne, még ha nincs is eladási adat , hogy köze nincs a pascal launchoz a Turingnak.
A kollegát meg szapuljátok pedig nem ismerem és nem támogatni akarom, de tök evidens, hogy neheztel AMD re mert előtte AMD kártyái voltak és tőlük akart egy a másik oldalon már középkategóriának számító terméket venni mert 470- 1060 kategória kevés lett neki . Nem tudott mert nem létezett ilyen akkor még.
-
Hát mondjuk ellene nem vagyok a dolognak,de amikor egy kártya alapból kevesebbet fogyaszt mint mondjuk a konkurencia ichillel kérdés , hogy valóban szükség van e rá. AMD nél ez egy kényszer volt az RX brutális tuningos evéséhez. RX 470 sokszor leette az 1070-t az asztalról, ha kicsit is belepiszkáltak.
-
olyan dolgokkal jössz amiről fogalmam sincs hogy kapcsolódnak ahhoz amiről szó volt, elindultál egy teljesen más vonalon. De igen,mellékesek számunkra a kínai internet kávézók és a Vulkan fejlesztés és implementáció, és az hogy az AMD hogyan csökkentett költséget , hogy valahogy leszorítsák a veszteségeket mert hétköznapi halandó mikor bemegy egy boltba vesz egy hardvert a tesztek alapján jó esetben és erről szól a helyzet.
nekem mint nvidia felhasználó azon kívül, hogy ha jön frissítés az experiencen át telepítem és használom a képernyő mentés funkciót semmi másra nem kell a program soha. nem nyitogatom meg naponta és szörnyülködöm , nem érdekel, Az számít , hogy egy játék fusson az adott kártyán hiba nélkül és a gyártó ehhez biztosítson nekem drivert. Ezt mind2 gyártó megteszi a többi mellékes, nagyon is mellékes nekünk a gép előtt.
A vulkannak nagyon szorítok és hajrá! -
Ezekkel tisztában vagyok az új driver nagyon pofás menő és baromi jól kinéző, irigylem is eléggé, de ezek mellékes dolgok egy átlagfelhasználó életében de nagyon remélem ez ügyben történik lépés Nvidiánál. időközben jött profilozó Nvidiától is ha jól tudom már, még te is híreztél erről.
Internet kávézók nagy része Nvidiát vásárolnak az utóbbi időben, és hogy őszinték legyünk ott nincs szükség ichillre egy pascal/ maxwell esetén. -
válasz
füles_ #36081 üzenetére
Így van jó kis kártya volt , csak vadászni kellett rá.meg hát az a gond, hogy az 1050 Ti re vissza térve, hogy 48-52 K és 62-68 K az elég nagy árkülönbség , már persze százalékosan nézve. Oda mindenképpen kellett volna egy ütős Rx 460 az 1050 TI ellen ami elmaradt és így az alsó házat ezzel elvitte Nvidia mint ahogy a felsőt is pascallal. Rx 470-480 meg jó áron voltak jó teljesítménnyel, csak nem elég hosszú ideig, fél év akkor kb. ahogy írod.és hát a 480-1060 kártyák közül inkább az utóbbi volt a gyorsabb, jobb. 470 4 Gb és 1060 3 GB esetén szintén az 1060 3 GB gyorsabb volt valamivel, és drágább is igaz és hát ott a ram, hogy őszinte legyek én is az RX kártyát választottam volna, de a sebesség viszont az 1060 mellett szólt megint a tesztekben.
Tehát mindegyik rx 400 kártyánál az árral tudott csak versenyezni AMD, sebességben és fogyasztásban nem tudta lehagyni az NV vetélytársait.Ez valakinek elég valakinek nem.
Most meg már hiába van jó áruk lassan 3 év eltelt és az induláskori áron mennek. -
válasz
füles_ #36077 üzenetére
az volt a gond, hogy ez pár hónapig tartott, jó darabig nem lehetett a launch után kapni az RX szériát. egyébként kb 46-47 K körül volt az 1050 TI legolcsóbb verziói, ( IPON szerint)akkoriban amikor a 470 ilyen 62 K körül. tehát arányaiban nézve azért 30-40 % vagy több volt az árkülönbség. és a 3 GB 1060 verziók 62-65 K környékén tanyáztak.
470 jó kis kari egyébként. -
válasz
lezso6 #36069 üzenetére
nincs igazad ebben biztos vagyok és nem a zöld fan vérem mondatja ezt velem, hanem a képviselői énem és tapasztalatom. A világ egyik legnagyobb dohányipari cégénél dolgozom, képviselőként több mint 15 éve. a marketing az életem, a piacért harcolunk napi szinten.
Az van hogy azt gondolod, hogy marketing miatt állnak rosszul amúgy minden termékük megfelelő az Nvidia ellen. ÉN meg azt mondom, hogy a marketingjük és a hype vonaluk kihozza ezekből a végletekig túlfeszített termékekből a maximumot, ezekkel a termékekkel lopni lehet piacrészt, nem pedig előrelépni vagy fordítani.
És mielőtt félreértenél azt mondom , hogy mind az 580 mind a Vega 56 ( a 64 szerintem nem annyira ) egy jó kártya. DE egyetlen egy termék ellen harcolnak . Az 580 az 1060 ellen az 1070 hez már nem sok köze van a Vega 56 meg az 1070- esetleg a TI ellen. és ezek mellet sem mindig egyértelműen jobbak, néhol igen néhol nem árban meg eltérés nincs köztük lényeges, sőt 1070 TI és 1070 olcsóbbak mint a Vega 56 nem is kevéssel.
A piac és az élet így működik az álomvilág IT vonal meg így . reálisan és pártatlanul sem ezeket akártyákat vásárolnám, hanem egy GTX 1070 TI-t manapság már és az érkező 2060 remélem a Vega 56 nak állít konkurenciát 300 dollár alatt.amire majd 2019 ben jön válasza AMD nek és 2020 ban majd csodálkozunk, miért nem nőtt a piacrész. mert jelenleg ez a szitu amiről tárgyalunk... -
válasz
lezso6 #36066 üzenetére
nem a marketing, hanem az időeltolódás értsd már meg!Ezek a kártyák válaszként érkeztek egy erősebb gyártó kártyáira amire ráharapott a piac 1 év alatt aki akart váltott rohantak megvenni a 970 kártyát mert leverte a felsőházat a p-- ba olcsón! és éppen hozni tudták őket sokkal nagyobb fogyasztással ! Ahhoz, hogy a piac változzon nem elég az" i'ppen hogy" nem elég ha 10 ből 3-4 játékban gyorsabb 1 év múlva, nem elég ha picit olcsóbb, lásd 580 ami most a legolcsóbb 8 GB 86 K a legolcsóbb 6 GB 1060 meg 89 K ugyan abban a boltban! ezek nem piacfordító tényezők!
A táblázathoz meg megnéztem de ezek szerint vak vagyok vagy nem tudom,de neked kellene megnézni!gyengébbek kedvéért zöld Nvidia- piros Radeon. felül a felbontás....
-
válasz
lezso6 #36057 üzenetére
Milyen hülyeségről beszélsz? és belinkelsz egy olyan oldalt ahol a 970 gyorsabb szinte minden felbontásban mint a 290 és 290 X most erre mit mondjak?Kinek az igazát támasztottad alá?ja hogy 8 K ban és 4 K ban 2 % lemaradása van a 290 X től de FHD 1440P ben meg ennyit ráver rly 970 igazi 8 K és 4K kártya...
Elfelejted azt hogy a 970 ről volt szó és azt mondtam hogy AMD már ott elbukta az érkező Pascal meccset. a 290-290X- 780-780 TI felső kategóriás árral voltak felső kategóriás kártyák erre jött a 970 ami lazán letette 780 Ti és a 290 (X) kártyát középkategóriába fele fogyasztással olcsóbban.Fogalmam sincs mit nem tudsz ezen megérteni. és továbbra sem értem hogy tudod azt a hülyeséget állítani, hogy nem számít, hogy egy kártya mikor és hova jelenik meg. Mondjuk biztos igazad lehet hisz a piaci helyzet téged igazol és értetlenül kell állni és csodálkozni, én meg hülyeséget mondok. wait...
-
válasz
lezso6 #36037 üzenetére
"A 980-ra a 390(X) volt a válasz, melyből a 390 a 980 szintjét hozta sokkal olcsóbban. Az, hogy átnevezés, az részletkérdés"
na látod ezek a gondok, hogy állandóan példálóztok hülyeséggel és ebből vannak a bajok, majd csodálkoztok, hogy miért nem változik a piaci helyzet.
Döntő fontosságú mikor jelenik meg egy termék, ki az első aki adott áron adott teljesítményt hoz. Ezen finomítani lehet pár hónap csúszással, de 1 év már túl sok idő.
A GTX 980 s 970 2014 ősszel jelent meg az R) 390 X meg a 390 meg 2015 ben 1 évre mutatták be és 14 hónapra rá volt kapható.
A 290 és 290 x kártyát még a 970 is elverte, 1 éven át a nyerő és ajánlott kártya nem a 290 és 290 x volt hanem a GTX 970 és 980. ráadásul olcsóbban.1 év alatt aki akart már váltott a piac nagy része döntő többségében már egy típus megjelenése után 1-1,5 évre már az új gent,a pascalt várta. Ekkor AMD kidobott egy végletekig húzott egeket lezabáló kártya családot benne a 390 X kártyával ami szintén 150 K volt, mint a GTX 980 és a valóban hasonló tudású és olcsóbb 390 kártyával, annak volt is értelme talán.Hogyne számítana hogy egy kártya a mikor jelenik meg ? most komolyan? 1 éven át aki akart váltott és megvette amit akart, rá 14 hónapra már az új genre készült mindenki NV nél és a piacon. RX 580 megjelent rá 1 évre hogy a z 1060 a piacon volt és nem sikerült legyőznie, ráadásul igazán olcsóbb se volt soha lényegesen és ez a legfontosabb.Kiadni ugyan olyan áron és ugyan olyan sebességgel nagyobb fogyasztással egy kártyát mert ez GCN és várni a piac fordulását ez számomra érthetetlen. Szerintem életetekben nem dolgoztatok piaci versenyszférában, mint pl én már tizen éve ebben mozgok. Ebben a helyzetben az hogy nem gyorsabb döntően és olcsóbb 10 % kal semmilyen hatással nem lesz egy ilyen telített szegmensben , mint látod ezt igazolja a piac is.
Az hogy ez számotokra érthetetlen tipikus AMD gondolkodás amikor értetlenül álltok és néztek, mikor tök evidens minden ami zajlik és a piac meghatározza hogy egy gyártó jól csinálja amit csinál vagy nem.
Nem a marketing, nem a bullshit.
Felesleges már ezzel a teljesítménnyel hasonló áron hozni kártyát. 100 K alatt most már egy minimum 1070,de inkább az fölötti teljesítményű kártya jelentene piacformáló tényezőt , ebbe beleereszteni mondjuk egy Rx590 kártyát rx 580 + 10 % sebességgel ismét vicc kategória lenne, semmi hatása nem lenne a piacra. -
válasz
lezso6 #36023 üzenetére
leírom akkor még egyszer.
Volt egy GTX 9xx széria amivel nvidia elvitte az egészet már magának AMD től akik akkor átnevezgettek és éppen jóval többet ettek mint a zöld társaik, ráadásul lassabbak is voltak.
Már akkor sem volt válaszuk a 980 Ti re ,de a 980-ra se nagyon 970 re se igazán, ami igazi népkártya lett.Rx 480- és 470 kijött és 5 % -t vert rá a maxwell arany üdvöskéjére az akkor már 2 éve a piacon lévő GTX 970 re a 470 pedig lassabb volt nála de legalább többet evett.
Nvidiánál a 970 fölött még elhelyezkedett további 3 kártya, 2 év alatt ez a kártya már elvitte a vásárlóbázisát, 5 % miatt senki nem cserél kártyát, de akkor jó vétel volt a 480 ez tény. annak aki addig nem cserélt már erre vagy nagyobb teljesítmény szintre 2 év maxwell uralom alatt. 2 év alatt.( közben házon belül jött egy égés de legalább drága Fury is ami aztán sikersztori volt, meg ott volt a 480 a 390 is.)
rá három hónapra jött az 1060 ami az RX 480 239 dolláros árcédulájára ( amiből semmi nem ért el Magyarországra, pár kiemelt bolt kapott néhány darabot) jött a gyorsabb 1060 249 dolláros MSRP vel.
az fölött meg a csillagos ég volt a GTX 1070 -80 vagy a TI alatta meg köpni nem tudott az 1050 TI hez a RX 460)
tehát volt egy RX 470-480 2 év késéssel a maxwellhez képest, se fölé se alá semmi, a pascalhoz képest pedig 1 évre rá kijött egy RX 580 ami szintén nem általánosan gyorsabb mint az 1060, és olcsóbb se volt számottevően a bányász láz alatt meg még kapni sem lehetett és drágább is volt. mai napig egy árban vannak, vagy drágábbak az 580 kártyák nálunk. KI venné ezt aki eddig nem vett 970- 1060- Rx 480 kártyát? nekik megérné erre váltani újra 2017 ben? Ez nem elég a fordításhoz -10 % árelőny vagy + 10 % sebesség, egy olyan kategóriában ami telítve van. Innen az 1080 kategóriára vált az ember.tehát továbbra sem értem, hogy egyetlen kártyától ami nem is gyorsabb általánosan mint a konkurencia ,( manapság már pár dx 12 játékba villant valamit, legyen akkor + 5 %) többet is eszik, és olcsóbb volt ugyan 3 hónapig ,hogy várhatjátok el hogy megfordítaná a piaci helyzetet egy olyan telített kategóriában ahol már Nvidia 3 éve jelen van és siker kártyákat dob piacra ( GTX 970)? csak az miatt mert az rx 480 olcsóbb volt pár hónapig 15 % kal mint a konkurencia és lassabb volt 10 % kal?
Erről beszélek , hogy milyen álom világban éltek hogy egy versenypiaci helyzetben ettől fordulást vártok akár a teljesítmény kategórián belül? érthetetlen számomra. -
válasz
lezso6 #36011 üzenetére
nem akartam belemenni, ki is töröltem. De amúgy előrendeltem, mert Hittem!
abban amit leírtam a vörös oldal fanjaira. Na én is ebben hittem, aq sok előzetes tech bla bla amit nem értettem, pontosan ahogy leírtad. Utána sírtam, mert hitelre vettem és elugrott a munkahelyem, de ez már más téma, fiatal voltam és bohó !
Életem gépvásárlása volt és mivel játékra vettem kizárólag utána még elkeseredettebb lettem, mikor láttam mi folyik ott gyöngyösön ( a játéktesztekben és összehasonlítva Intellel ) . -
válasz
Petykemano #36008 üzenetére
na akkor elmondom a véleményem az RX 580 ról a videóban ezzel példálóznak hibásan.
RX 480 volt amikor az 1060 megjelent és 1060 gyorsabb volt nála . Rá egy évre kijött 580 ami pár százalékkal gyorsabb volt min t az 1060 de nem mindenhol és nem általánosan, néhány játékban.1 évre rá( 10 hnapra ? mindegy mert nem lehetett kapni hónapokig)!!
+ adalék: nvidia mióta kínálja elérhető áron ezt a teljesítményt? a GTX 980 már mióta van piacon? akinek 970 kártyája volt vagy 980 nem 1060 ra váltott mert minek?ugyan azt a teljesítményt kínálni évek óta egyre olcsóbban elégnek kellene lennie bármire?
és ahhoz hogy egy kártyára kijelentsük, hogy gyorsabb mint a konkurencia ahhoz általánosan mindenhol gyorsabbnak kellene lennie de ez egyik kártyára se igaz( Vegára sem, RX re sem) ha már utólag jön ki rá 1-2 évre hogy piacon van a konkurencia és piacot akar tőle hódítani..Ez semmilyen területen nem működne így nem csak a VGA-k terén. -
válasz
lezso6 #36005 üzenetére
lol menjünk át személyeskedésbe légyszíves. Mondhatok véleményt videóról mester?Igen a marketing ereje, hisz csak ezért tart itt Nv ahol tart és AMD azért tart ott ahol tart. Pusztán marketing és ennyi.
Ennek fényében az áldozat inkább te vagy, hogy ezt gondolod, tusé.ha már ez a topik akkor:
Itt a legtöbb AMD fan pontosan a vér hülye birka marketing áldozata akik elhiszik, hogy AMD csak azért nem tud előrelépni mert mindig elnyomja őket Intel és Nvidia és persze nekik mindig jó hardvereik vannak, de a körülmények.. és ha szoftveresen támogatva lenne, akkor a Vega 56 = 1080TI és majd jön a csoda driver amivel leszakad pixel eső a mennyből és avatar szintű grafika lesz az xboxba, ( ja hogy azóta kijött még 3 generáció xbox mer t gyenge lett)és a PC meg fog halni mert a konzol megeszi reggelire és Dx 12 alatt nem lesz képes semmi azt a számítást lehozni.( ja hogy milliók kellenének a dx 12 motorokra, nincs se pénz, se idő, se humán erőforrás rá) és a GCN mennyit gyorsul, ( ja hogy legacy státuszban van már a legtöbb, bocsi) még sorolhatnám.... és ez megy évek óta. A legeslegjobb marketingje az AMD nek van aki kialakított egy birka követő tábort , akik megjelennek minden NV hírnél és bégetnek és mindenkit okolnak a cég helyzetéért csak a saját cégüket nem , akik mindent jól látnak csak a valós életet nem.
Piacgazdaság , ez az élet. -
válasz
Petykemano #35995 üzenetére
most leírtad kicsit fura módon , (
) hogy kellene objektíven ezt közölni, de a videó a zenével a ránagyításokkal és a szöveggel nem ezt sugallja sok helyen és én ezt rühellem.
-
válasz
Petykemano #35990 üzenetére
AMD megint áldozatnak van beállítva , néhol meghatódtam.
-
válasz
#45997568 #35951 üzenetére
Na egyetértek.
raytracing nekem tetszik, túlmutat végre a mesterségesen kreált hardver igényeken amit a négyká. nyócká jelent ugyan azzal az 5-8 éves grafikával. Az tény, hogy RTX széria nem hozza a Pascal átütését, de reméljük majd változik később, ha át tudnak menni kisebb csíkszélre. RTX ből 2080 alakul, 2070 pedig nem rossz vétel.
vegával sincs bajom se rizsával mindegyik jól sikerült, mondjuk a Vega 64 nem az igazi de az 56 az jó kis kártya.
Azt viszont mikor valaki teszt újra értékelést meg mit tudom én milyen csodát vár, hogy ezért majd többet ér az ő gyártója vicc kategória. annak fényében, hogy semmit nem tudunk még a felmerült esetről se a problémáról , hány kártyát milyen sorozatot satöbbi érint. hasonló eset lehet mint volt anno az 1080 TI ram mizéria ez is. -
válasz
#45997568 #35943 üzenetére
Tele vannak velük a boltok.
Itt is van több 2070 tulaj ,nem panaszkodnak
Néha elgondolkodom mivel etet titeket AMD , de ezt nem is főleg rád értem, hanem az utánad jövőre aki tesztekben kiigazítást kér. Szerintem is kiigazítják majd az ajánlott kategóriát nem ajánlott inkább Vega 64 et vegyél plecsnire. -
válasz
#45997568 #35931 üzenetére
igen ez is azt jelenti, fenomenális vagy.Mesélj még mikor képzett ki az AMD értelmezésre? és miért nem sikerült a képzés?
Most szépen rakd hozzá amit én kiemeltem neked és próbáld megérteni.Ettől függetlenül azt írom, hogy van igazság abban amit modani akarsz a magad módján, van hibalehetőség a kártyában és csak olyan helyről vennék akik normálisan rendezik a garanciát, mint pl EVGA.
-
válasz
#45997568 #35925 üzenetére
Igen tökéletesen leírta amit én is neked délelőtt :
"létező jelenségről van szó, valóban vannak panaszok a GeForce RTX 2080 Ti VGA-kra, de a cég tagadja, hogy ezek száma növekedne, illetve azt állítják, hogy maga a gond sem széleskörű. A vállalat kiemelte, hogy minden felhasználó gondját egyedileg kezelik, ahogy azt mindig is tették."
" Konkrét számok nélkül viszont bőven lehet igaza az NVIDIA-nak is, hiszen az egyes hardverekre általában az panaszkodik, akinek gondjuk van. Ha valakinél működik, akkor az egyrészt örömteli, másrészt jellemzően nem szokás mindenhova beírni, hogy tökéletes egy hardver, vagyis a gyártói fórumokon a hibák mindig eléggé felül vannak reprezentálva. Ráadásul az sem mondta a cég, hogy nem létezik a gond, csak közel sem biztos, hogy annyira széleskörű, ahogyan azt a sajtó az elmúlt napokban lefestette."
-
válasz
#45997568 #35906 üzenetére
És pontosan most ez mit változtat azon amit leírtam? hogy egy fórumba segítségkéréssel hibával fordulnak az emberek , ebből milyen statisztikát tudsz leszűrni?
A többi oldal mind ugyan ezt a hírt vette át, most betehetünk még 100 oldalt is ide ha ugyan az a forrása.Ez nem statisztika. -
válasz
#45997568 #35898 üzenetére
ja hát hiteles ha valaki a fórumról- ahova azért írnak be az emberek mert problémájuk van- veszi cikkhez a clickbait alapanyagot
Az hogy mennyi eladásból van ez a pár eset a homályban lappang
Remélem ide nem néz be a Pascal/ Rx fórumba is !persze ettől függetlenül nem tartom elképzelhetetlennek, hogy valóban problémás egy ekkora GPU, de jobb lenne valami hitelesebb forrás..
-
válasz
Raggie #35890 üzenetére
Ez szerintem nem igaz, szimplán olcsóbban előállított / meglévő készletfeltöltésről van szó. GDDR5X már nem fog kelleni sehova.
Ráadásul ennek a típusnak az árát sem tudjuk, szóval lehet, hogy lassabb lesz mint az 590,( ha lesz) de olcsóbb is, szerintem annyiért adják amennyiért akarják, nincs rajtuk nyomás. Mármint alsó árra gondoltam.
Rx590 re egy 1070/ TI árcsökkentéssel is lazán tud reagálni NV, ha akar, vagy januárban kidobja a 2060 karit. -
Eredetileg kisebb csíkszél lett megcélozva,Samsung 10 nm,pontosan a mérete miatt. Augusztus végén jött ki konkrétan, hogy nvidia nem kapott helyet ezért TSMC nél kénytelen beérni a 12 nm gyártással és ezért jött az FFN 12nm módosítás. ( horror áron biztosította egyébként ezt TSMC, gondolom ez is benne van a Turingok árában)
TSMC nél 7 nm EUV baromi drága,normál 7 nm re nincs hely és drága a wafferára.
Samsung pontosan ilyen helyzetre fejlesztette ki a halfnode-t mert olcsóbb és nem versenyeznek annyira érte a cégek, így nvidiának teremhet babér.
Nagyon valószínű, hogy Samsung lesz a befutó és az eredetileg Samu 10 nm re tervezett Turing 8 nm-n jobb lesz.lezso6: beelőztél
-
válasz
cyberkind #35786 üzenetére
Az árazás egy más dolog, de ilyen TIER modell alapján akkor ne is nagyon nézelődj Nvidia oldalán ha ez alapján akarsz venni kártyát, de azért elárulom,ez egy hülyeség.Konzulokhoz képest már évek óta hátrányban vagyunk, már eleve az eltérő felépítés miatt is.
Egyébként RTX 2070 már jobb árteljesítmény mutatóval rendelkezik, mind a nagyok, hisz a 2070= 1080+15 % 1080+ 15 % áron, azaz kb megmarad az pascal( 1080) perf/ dollár mutatója.javulást nem hozott, drága ez tény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen autót vegyek?
- Sorozatok
- Synology NAS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest