Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Raymond #45234 üzenetére
Nem,ezen az aron nem.
valamiert nem áll be az ár.Igazabol.Lehet most kezd elerhetővé lenni úgy igazàn. Főleg annak a fényében érdekes,hogy már szinte az összes SKU beállt MSRP környékére,sőt pl 799 dollárert volt 2 napja 3080 12 GB e a 3050 meg 300 dollár folott megy . -
FLATRONW
őstag
válasz
Raymond #45229 üzenetére
Ezt én sem értettem. 1080p esetén még a 3050-nek sem jelent gondot nagy átlagban a 80+ fps (minimum 40+) ultra beállítások mellett, sőt 1440p-ben is tud 40+ fps-t.
Egyedül 4k esetén vehették volna ketté a mezőnyt.
Egyébként én simán kifizetnék 25-30 százalékkal többet egy azonos teljesítményű NV kártyáért.
Miért?
Nagyon elégedett vagyok velük, soha nem volt komolyabb gondom velük. Nagy tapasztalatom nincs az AMD-vel kapcsolatban, de ami sajátom és ismerősi körömből van, az nem túl meggyőző. Nem igazán akarok "kockáztatni".
A jelenlegi kártyám is lassan 6 éves lesz. Semmit nem jelent, hogy pl. 400 euro helyett 500-550-et fizetnék érte.
Igazából még nem volt rá példa, hogy ezt a felárat megfizettem volna, mert amikor vettem a kartyáimat, más volt a piaci helyzet, messze nem volt ekkora különbség a teljesítmény/ár mutatóban. -
válasz
Raymond #44996 üzenetére
Köszi-
Nagyjából választ is ad arra hogy őket miért is büntették meg, de a konkurenciára és a bányászatból származó bevételeire vonatkozó kérdésem jogosságát is igazolja.
Nem igazán lehetett látni az AMD nél azt, hogy a GPU szegmens töredékét is bányászatból bejövő bevételként jelölték volna mega negyedéves vagy éves jelentések.
"
Regulation S-K also required that the discussion of material changes in results of operations during the quarter “shall identifyany significant elements of the registrant’s income or loss from continuing operations which do not arise from or are not necessarily representative of the registrant’s ongoing business.” Former 17
C.F.R. § 229.303(b), Instruction 4 (subsequently amended, 17 C.F.R. § 229.303(c), Instruction 2).As the Commission stated in a 2003 MD&A interpretive release, “if events and transactions
reported in the financial statements reflect material unusual or non-recurring items, aberrations, orother significant fluctuations, companies should consider the extent of variability in earnings and
cash flow, and provide disclosure where necessary for investors to ascertain the likelihood that pastperformance is indicative of future performance.”Tehát kötelező lenne minden bevételre fontos és szokatlan, nem kiszámítható elemet jelölni a jelentésekben mindegyik cégnek.
A 14.-15 . pont amúgy választ ad a büntetés jogosságára.
-
válasz
Raymond #44994 üzenetére
Lehet én értek valamit félre, akkor bocs,de Én úgy értelmezem a vádat hogy nem tájékoztatták a befektetőket hogy a bevételük jókora része a bányászatra szállított termékekből származik. Ezt az Amd sem tette meg.
.Ez büntetés egy sarcnak tűnik nekem, lehúzzák a saját részüket. Nvidia is inkább fizet.
Megbüntetik őket egy olyan dologért ami tök evidens.
Csak hát a másik gyártó kártyait is ugyan úgy vitték bányába és ők sem adtak ki erről nyilatkozatot hogy a bevétel x része a bányászatra eladott termékekből származik, pedig nem véletlenül volt utána 100-120 dollárért RX 570 és 580 a piacon dögivel. elötte meg a Vega 64- 56 a lejobb bánya kártyák voltak és az RX 570-80 is. -
Pakmara
őstag
válasz
Raymond #44869 üzenetére
Bármelyik GPU tesztben benne van. Konkrétan az egyik RTX 3050 tesztjéből vettem a számokat. [link]
A teszt leírásnál azt mondja, hogy a gaming fogyasztást Cyberpunk 2077 1440P alatt nézik:
Gaming: Cyberpunk 2077 is running at 2560x1440 with Ultra settings and ray tracing disabled. We ensure the card is heated up properly, which ensures a steady-state result instead of short-term numbers that won't hold up in long-term usage.
Itt a 3060 elvileg 183W-ot eszik náluk.Van egy V-Sync mérés is 1080P Cyberpunk 2077 alatt 60 FPS cap-el, ill ha a kártya nem tud 60 FPS-t akkor annyival amennyit tud. Itt 86 W-ot írnak fogyasztásra
V-Sync: If you don't need the highest framerate and want to conserve power, running at 60 FPS is a good option. In this test, we run Cyberpunk 2077 at 1920x1080, capped to 60 FPS. This test is also useful in testing a graphic card's ability to react to situations with only low power requirements. For graphics card that can't reach 60 FPS at 1080p, we report the power draw at the highest achievable frame rate.
A játék tesztek alatt az RTX 3060 CP 77 1080p alatt 57,7 FPS-t tud átlagban náluk, azaz itt a cap nélküli fogyasztást közlik elvileg.Szóval 1080p 86W, 1440p 183W CP 77-ben, de ha rosszul értelmezek valamit akkor sry (gyanús h igen, mert nekem nagyon meglepő az eredmény)
-
Raggie
őstag
válasz
Raymond #44690 üzenetére
Ezt mondom én is. Eléggé morbid a szitu, hogy a szarabbul kereső és rosszabb gazdasági helyzetben lévő országokban(pl Magyarország) drágábbak a kártyák, míg a jobban álló országokban(pl Németország) olcsóbbak...
Nem mondom, hogy ott olcsók. Mert ott is drágák. De azért bőven nem ennyire.
-
Petykemano
veterán
válasz
Raymond #44498 üzenetére
Ez tök jó, köszi
A "How efficient are P- and E-Core?" résznél a táblázatokban a 8+0 vs 6+8 sorokban érhető tetten a pollack szabály. A két konfiguráció nagyjából azonos helyet igényel és a teszt eredmény power limittől függetlenül az.hogy gyorsabban hajtódik végre a jól skálázódó feladat és kevesebb energiafelvétellel jár.
Persze a különbség ennyi kis maggal nem annyira nagy, hogy hátast kellene dobni tőle. -
HSM
félisten
válasz
Raymond #44399 üzenetére
"mert arrol szolt az elso hozzaszolasod"
Ha kontextusában nézed meg, mit írtam, szerintem világos, hogy a fair összehasonlítást hiányoltam. A fair összehasonlítás pedig nem könnyű, és jelen esetben nem is egyértelmű, mi lenne, hiszen a konkurenciának jelenleg nincs ilyen vagy hasonló kategóriájú terméke. Én ezért próbálok abból kiindulni, hogy a konkurenciánál a jelenlegi megoldások alapján mit lehetne kihozni hasonló tranzisztor keretből (költség!), pl. a dupla 5800U-t biztosan.Moduláris a rendszer, nem lenne nagy varázslat megcsinálniuk, mint az 5850X-et, nyilván a csip és gyártósor létrehozására kellene egy vödör pénz, ami lehet sosem térülne meg, mivel ők nem tehetik meg azt, mint az Apple, mivel nincs a kezükben a komplett platform, hogy vagy ezt a vasat veszed, vagy semmit.
Egyébként azt pletykálják, készül valami dupla 5800U-féleség az AMD-nél: [link] . No, ha elkészül, ezt szvsz viszonylag fair lesz az M1 Pro/Max-hoz, vagy ezek utódjához hasonlítani.
Az asztali megoldásokat én szigorúan nem venném ide, azok az előállítási költségre és abszolút teljesítményre vannak optimalizálva. Lásd pl. a Ryzen 5 3600-asom: [link] , azaz hogyan csináljunk az alapórajelhez képest +10% teljesítményért dupla CPU-fogyasztást.
És fun fact, ugyanezt a nagyságrendileg 1400 pontos Cinebench R15 tempót tudja ennek a CPU-nak a mobil verziója 8 engedélyezett maggal 20W körüli limittel: [link] .És nem azt mondom, hogy ne lenne impozáns, amit az új almás csipek tudnak, de szvsz várjuk meg a konkurenciát, mit lépnek, mielőtt teljesen leírnánk őket. Számomra egyébként főleg a multimédiás blokk tudása volt impozáns, amit az általad linkelt cikkben írtak: "The new media engine on the M1 Pro and Max are now able to decode and encode ProRes RAW formats, the above clip is a 5K 12bit sample with a bitrate of 1.59Gbps, and the M1 Max is not only able to play it back in real-time, it’s able to do it at multiple times the speed, with seamless immediate seeking. Doing the same thing on my 5900X machine results in single-digit frames." Ez számomra igen impozáns.
Bár itt nyilván szintén könnyebb dolguk van a komplett szoftveres ökoszisztéma révén, de így vagy úgy, ez szép teljesítmény.
-
HSM
félisten
válasz
Raymond #44394 üzenetére
Rendben, vonjuk le, ami nem oda való. Ha a 33,7 milliárd tranzisztoros Pro-ból indulsz ki, ránézésre kb. a csip negyede lehet a 10 mag és a két LLC blokk. Nagyjából hasonló az arány a Cezanne magjánál is, ott a 10,7 milliárdból kb. bő egyharmada a 8 mag a csipnek, ha jól számoltam gyors paint-méréssel. [link] Tehát az arányok nagyjából stimmelnek, jóval több tranzisztor lett ellocsolva a CPU-val kapcsolatos dolgokra is.
"De az abran latszik hogy ez egyszeruen nem igy van mert nincs az idealis skalazodas."
Az ábrán egyértelműen látszik, hogy de, így van, elég jó a skálázódás, lásd pl. 5800X vs 5900X, másfélszer annyi mag hozott +33-44% tempót, és itt azért már elég magas szál-számokról beszélünk.
Fogyasztásilag is a harmadik oldalon látható számok alapján 30-40W-ról beszélünk. De itt nem lehet alapul venni a Cezanne 35W-os verzióját, vagy az Intel 8-magos, 45W-os megoldását, mert ezek alapvetően nem hatékonyságra vannak kihegyezve. Az Apple "széles" magokat tervezett, alacsony órajelen ezek így relatív hatékonyabbak, ugyanakkor a konkurencia is tud szélesíteni, akár magszám, akár architektúra szinten. A jelenlegi dizájnokból, pl. Cezanne a 15W-os verziót érdemes szvsz nézni, és bár abszolút teljesítményben nyilván elmarad (azért írtam két 5800U-t, kompenzálandó, hogy kevésbé széles architektúra) a hatékonysága egyáltalán nem rossz. Szvsz egyébként ez a 15-20W, ahol ezek optimális perf/watt-al mennek. Ha magasabb órajelre/feszre mész (a 35/45W-os verziók), szükségszerűen erősen romlani fog a perf/watt arány.
#44395 GeryFlash : A GPU tekintetében nem biztos, hogy érdemes a Tflops adatokból kiindulni: "Nem véletlen, hogy az AMD, az ARM, az Intel és az NVIDIA a közelébe sem megy az ennyire széles feldolgozótömböknek. Ugyan sok-sok TFLOPS-ot tudnának általuk a papírra írni, de a gyakorlatban rémálom lenne a hatékony működtetésük a fejlesztők szemszögéből." [link]
Azt felejted el, hogy a mammut cégeknél az Intel a gyártástechnológia miatt bukott pár évet (de az új Alder Lake azért elég izgalmasnak ígérkezik, komoly IPC és perf/watt előrelépéssel) az AMD pedig sokáig relatív alacsony költségvetésből kellett dolgozzon.
Az Apple-nek pedig most minden adott volt kihozni egy jó prémium terméket. De látni kell, hogy ehhez fel is rúgtak pár konvenciót, mint pl. a bővíthető szabványos ramok, vagy a kedvező előállítási költségek. Jó csip lett, nem vitatom, de nem tartom szerencsésnek az almát a körtéhez hasonlítani.A PS5 azért nem feltétlen jó példa, mert a PS5-ön látjuk, mit lehet megvalósítani, az M1 Pro-nál meg még várjuk, mire is lesz elég. Valamint a PS5-nél az egész gép 180W, nem csak a CPU, illetve az egy 308 mm²-es csip, ami nem jelentősen nagyobb, mint 251mm²-es M1 Pro, pedig az csak 7nm, tehát vélhetőleg még a Pro verziónál is kevesebb tranzisztorból készült, miközben a "játékteljesítménye" vélhetőleg masszívan erősebb.
"vialgosan lathato hogy a tobb mint ketszeres perf/watt mutato nem csak a gayrtas technolgian mulik"
Nem csak azon múlik, de azon is nyernek kb. 20%-ot. De én azt gondolom, főleg azon nyernek, hogy jóval több tranzisztorból építkeznek, így alacsonyabb órajelen is jó a teljesítmény. Kb. mint amikor kijött a 4000-es mobil Ryzen sorozat, és a 8 magjával durván móresre tanította az akkori négymagos Inteleket, de a legfrisebb négymagosok ellen is versenyképesek. Egyszerűen 8 mag jóval hatékonyabb és gyorsabb tud lenni, mint 4. Nyilván, előállítási költségben is magasabb lesz. -
GeryFlash
veterán
válasz
Raymond #44396 üzenetére
Mindenesetre a 3060 Mobile/6600M ami bizonyos esetekben kepes hasonlo sebessegre azok magaban megesznek 80 - 100 wattot, itt meg a cpu+igp+memoria.
De ha meg azt is mondjuk, hogy egal lenne a verseny az X86 vs ARM osszehasonltiasban, mert majd az 5nm-es cuccok ha kijonnek ott is... Akkor is vilagosan lathato hogy az ARM evrol evre mennyiket lep elore, es hogy az X86 mennyit. Persze amig ilyen inkompetens szereplok vannak az Apple kivuli vilagon mint a Qualcomm addig varhatunk, de talan majd valami kisebb ceg akar RISC-V alapon akar ARM alapon johet.En mindenesetre erosen gondolkozom 10+ ev Android-Windows okoszisztemat lecserelni Applere. Egyszeruen az hogy 2021-es termekek le vannak maradva a 2019-es iPhonetol, de azert megy a mell dongetes hogy sajat SOC-unk van, holott egy rebrandelt par AI fassaggal kitomott Exynos az a forradalminak eladott Tensor.
-
HSM
félisten
válasz
Raymond #44391 üzenetére
Köszi a linket, át fogom majd olvasni.
Ami az idézetek alapján eszembe jut, hogy ez mind rendben van, valóban nincs hozzá mérhető konkurens termék, de ennek jelentős részben az oka, hogy más nem tervezett kategóriájú csipet. Ezt próbáltam kiemelni az előző hsz-emben is.
Ha a költségeket is nézzük, 5nm-en gyártani egy ilyen nagyságrendileg 1-2db 5800U + 6800XT méretű lapkát alapból nem lehet túlzottan olcsó, illetve a hozzá csomagolt fix méretű és fajtájú ramok is erősen szűkítik a felhasználási lehetőségeket, a produktum árát, amiben végül megveheted a terméket, ugyanakkor erősen hozzásegítenek annak teljesítményéhez.
Ha nem korlátozzuk magunkat a gyárilag elérhető megoldásokra, az azért látszik, hogy pl. az ábrádon két 4800U tempója (~30W) azért már nem lenne túlzottan messze az új M1-től, ha ideális skálázódást feltételezünk, valamint még közelebb kerülhetne, ha ugyanazt a 40W-ot megkapná, és nyilván lehetne még mit optimalizálni a csipen, ha egy ilyen bődületes tranzisztor keretből lehet gazdálkodni.
Tehát nem tartom túl igazságosnak egy 10,7Milliárd tranzisztoros, általános felhasználásra tervezett, vélhetőleg kedvező áron és kihozatallal gyártható csipet (AMD Ryzen 5000, Cezanne), ami az egész olcsótól a prémiumig számtalan (ár)kategóriába megállja a helyét összehasonlítani egy ilyen feltűnően prémium szegmensbe szánt, 57 Milliárd transzisztorból épített, nem éppen költséghatékonynak megálmodott csippel.
-
zsid
senior tag
válasz
Raymond #44373 üzenetére
Én ezt a felvetést kicsit furcsának találom, pár évig a konténerszállításban dolgoztam az ismerőseim most is azt nyomják, szóval nekem ezek az indokok furcsák,pl:
>- allnak a hajok a kikotonel mert nincs aki kipakolja es elszalltsa az arut<
Hogyne lenne, egy hajót 3 max 4 daru szed összesen, a kikötői dolgozókat nem rúgták ki, a kikötők a covid miatt sem álltak le. Az elszállítás is folyamatos Európában, minden nagy kikötőből a távolsági szállítást vonattal oldják meg, csak a speciális és helyi igényeket szolgálják ki közvetlenül közúton. A vasutak sem álltak le. A közúti fuvarozás is pörög.
Az a baromi nagy gond szerintem az amcsiknál is,hogy a kapacitás ott is korlátozott, mint mindenhol. Alap esetben a hajók menetrend szerint járnak és lehet a csendes-óceáni járatokon borított a járvány. Ha megnéztek egy kikötőt, mondjuk a long-beach-i terminált az nem egy kikötő! Ott külön van az Evergreennek, CMA-nak,Maersknek,MSCnek, Hapagnak, Cosconak kikötője és terminálja és az érkező hajók csak a saját kikőtőikbe állnak be.
A CMA pl egyszerre 3 hajót tud fogadni és egy hajó komplett ki és berakodása simán 3-4 munkanap. Ha beesik egyszerre 6 akkor 3 hajó legalább egy hétig fog a kikötő előtt horgonyozni a nyílt vizet és ha eközben jön még hajó ugyanoda...
A marinetraffic.com-on vagy a vesselfinder.com-on megnézhetitek mik horgonyoznak a kikötők előtt, Long Bechre most durván 15 nagy konténerszállító vár meg néhány "kisebb" hajó, mert az összes dokk foglalt de ebben nincs semmi extra. Most is épp 25 konténerszállótót rakodnak a terminálokban. Aki egy szép nyári napon leballag a koperi stranra az is fog látni kikötésre váró hajókat a koperi és a trieszti kikötő előtt.E mögött szimolán cska az van, hogy a kikötők már a covid előtt is csúcsra voltak járatva, akkor sem fért már bele egy kis csúszás, most meg a járvány alatt volt egy megtorpanás-újraindulás hullám és hirtelen több a hajó, mint amit ki tudnak szolgálni.
- a "nem megyek sehova amig nem latom a penzt" szinten letezik a szemelyzettol, ez normalis helyzetben is aranylag gyakori dolog
Ilyen is csak egy két felhagyott kisebb teherszállítónál volt, a nagy hajós cégeknél ilyen elképzelhetetlen. Még a Hanjin csődjekor sem volt ilyen szitu sehol.
- kontener nincs eleg mert nem gyartott a ket nagy gyarto eleget kinaba eloszor. amit legyartottak az meg nem megy sehova mert szinten nincs ember aki pakolja es szallitsa a kikotobe
Konténer is akad bőven, csak az első, covid miatti asszimetrikus leállási hullám kicsit átrendezte a készletet. Covid nélkül is előfordult párszor lokális konténerhiány, volt időszak amikor Magyarországon volt hűtőskonténer hiány és hónapokig Bremerhavenból és Koperból hoztuk az üres konténereket rakodásra(a vonatra nem fért fel elég üres konténer).
Az amcsiknál valszeg másabb a helyzet valamivel, de az itt és a korábban felsoroltak mindegyike erős túlzás Európára nézve. Minden nap látom a saját, zárt csoportunkban hogy a budapesti terminálokon 2-4 óra a rakodási idő, mert annyi kamion van hogy Csepelen pl kint állnak az utcán, mert be sem férnek a terminál parkolójába.
Nem az emberek tűntek el az iparágból, ezek az emberek most is ott vannak csak most hirtelen némi szünet után a normál mennyiség kétszerese esett be és ezt egyik rendszer sem tudja kezelni. A média szerintem kicsit felfújja ezt a dolgot.
-
Devid_81
félisten
válasz
Raymond #44353 üzenetére
Aha, jaja, persze persze
Ha ekkora baj lenne nem dontogetnenek rekordokat a gyartok mindekozben.
Nezzetek meg a negyedeves jelenteseket TSMC, NV, Intel, AMD stb.
Termek nelkul kotve hiszem, hogy ez sikerulne nekik az amiket most csinalnak.
Avagy,
1 alig van termek de az arakat felemelik oda ahova kedvuk tartja, ezzel a sajat MSRP-juk ellen mennek, avagy hibaztathatjuk a gyartot ha akarjuk.
2 van termek amin eleve ott a haszon es kozben hatalmas mennyiseget eladnak, gyarto nem feltetlenul hibas, mindenki mas a lancban viszont igen.Az en tippem ennek a kettonek elmeletnek a kevereke.
A user pofatlan modon kivan hasznalva, mert ralahet fogni mindenre, hogy mitol dragabb a termek.
Az arak kb soha mennek majd vissza, mert ami eladhato magasabb aron annak az ara fent is lesz tartva mestersegesen amig a kereslet nem zuhan be olyan szintre amikor mar kezd fajni eladas oldalon. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Raymond #44264 üzenetére
En is igy ertem, az Intel ezzel most csak felzarkozott marketing nevben.
A TSMC es a Samsung mar regota a sajat "node improvement" technologiakat is szammal illettek, az Intel pedig nem.Persze ez nem jelenti azt, hogy az Intel nincs lemaradasban.
Ezert lenne jo egy fix iparagi standard, mert ezek a marketing nevek megtevesztoek es koze nincs a nm-hez. -
Petykemano
veterán
válasz
Raymond #44209 üzenetére
nem értem, mi miért nem világos?
Próbálok tippelni:
HSM mondta: "Ugyanaz a kör lesz, mint a CCX-ekkel."
Ezzel teljesen egyetértek. Ahogy fentebb is írtam, ide is érvényes:
"Miközben ST módban nem érzékelhető, MT módban viszont a CB a szálak függetlensége miatt nem méri jól a Hybrid-felépítés ilyenfajta achilles sarkát."Én annyit mondtam, hogy a CB ST számokkal a játékokban nyújtott teljesítmény irányban áll. Talán ott fogalmaztam pontatlanul, hogy generációk között.
Ez szerintem igaz volt az intelre is a Rocket lake előttig kb és a az AMD-re is legalább mióta Ryzen van. Az már nem annyira egyszerű, ha strukturálisan nagyon eltérő architektúrák között akarsz összehasonlítást tenni. A Hybrid felépítés óvatosságra ad okot.Ha nem erre gondoltál, akkor viszont magyarázd el, kérlek.
-
zsid
senior tag
válasz
Raymond #43882 üzenetére
A KF az nyilván olcsóbb. A megjelenéskori nyitó msrp meg teljesen más, mint az egy évvel a megjelenés utáni piaci árak. A Zen3 hiányakor sokkal drágábbak voltak a piacon a procik, most pedig a linked szerint olcsóbb mint amennyiért az AMD "kínálja" őket.( de a 10700KF is 50%-kal drágábban nyitott, mint amennyiért most árulják ).
A KF-eknél szerintem azért a platformköltség is be van árazva a prociknál, meg a 10600KF az olyan senkiföldje a 10400F és a 10700KF között , gyanítom abból még sokáig lesz raktárkészlet
-
olymind1
senior tag
válasz
Raymond #43872 üzenetére
Tudom hogy hülye helyzet van jelenleg, de én 134€-ért vettem több mint 2 éve a Ryzen 5 2600-at, Division 2-vel és World War Z-vel mellécsomagolva kód formájában, ahhoz képest eltelt 2 év, kijött a Zen2 és a Zen3 és az árak azóta se estek nagyon, inkább csak drágultak persze ismét: hülye helyzet van, meg az AMD is egyre kapzsibb lett.
-
Jacek
veterán
válasz
Raymond #42323 üzenetére
Nem tudom te milyen matek szerint számolsz, te azt írtad drágább lesz mint a 3090-en.
Mellékesen hol olvastad ezt a mágikus 999 euros árat?Mert pl a 3090-en 1499msrp-je az ugye 1800-1900 euró nem scalpernél hanem ennyi az ára, de szerinted ezt el fogja érni a Ref 6900XT 999 dollárról, scalperek nem értdekelnek..
-
do3om
addikt
válasz
Raymond #42307 üzenetére
Biztos félnek hogy nem lesz mit venni, vártak az AMD-re, de riasztó volt az induló készlet, így vesznek mindent ami kapható.
Kíváncsi vagyok mi lesz később a 6800 készletekkel, mert Amd mesterek mind teljesen biztosra írták itt hogy náluk nincs gond a gyártással. Abu meg cikkeket hogy az nv karik mehetnek a bányászatba, de Amd arra nem igen jó. Ez rengeteg vgat jelent amit nv oldalról beszív, és ha igaz Amd-nek sokkal többet kell felmutatni a boltban. De tudom még igen friss a 6800 ak rajtja, szóval kis idő mindenképp kell még. De hogy aztán mi lesz a kifogás ha a helyzet marad arra kíváncsi leszek.
A PH cikk is hogy kevés a kari, Abu most Amd oldalon kéne kutatnod hova tünnek. Nincs gyártás probléma, nincs gddr6x, nincs bánya-vagy jóval kevesebb ha igazat cikkeztél erről. Szóval lesz negatív cikk Amd oldalon? Vagy csak így hogy azért oda kell tenni az nvt is. -
Yutani
nagyúr
-
GodGamer5
addikt
válasz
Raymond #41160 üzenetére
Igen pont ezért kérdeztem,hogy most akkor most mi is a helyzet ezzel a Pc meg sem tudja mozdítani speciális ssd meg api stb nélkül a tech demo-t tézissel? Ahogy a cikk is írja, szerintem ez még nem feszegeti a ps5 speckó ssd-jének a határait, ezért gondolom egy táposabb nvme ssd is megbírkózik a feladattal.
-
-
gejala
őstag
válasz
Raymond #40906 üzenetére
2022 lesz, mire jönnek az első olyan játékok, amiket nem korlátoz majd, hogy a mostani konzolokon is futnia kell. PC-n is nagyon lassan terjednek a 8 magos procik, kelleni fog vagy 5 év, mire általánosak lesznek. Szóval majd a PS6 megjelenésére eljöhet ez.
Addig meg úgyis a GPU lesz a szűk keresztmetszet 4K-ban, de jó ideig még 1440p-ben is. Talán a 4080 Ti lesz az első olyan kártya, amit kicsit visszafog majd egy 6 magos CPU 1440p-ben. -
GeryFlash
veterán
válasz
Raymond #40563 üzenetére
Úgy értem végleges termékbe. Nézd meg hány 1070/2070-es laptop van, és hány 1080/2080. Nem azt mondom hogy nincs, de jóval ritkább, gyakran a high-end gmer notik is megállnak 2070nél.
Szerk.: Hmm, roszul tudom, msot megnéztem Iponon, kb ugyanannyi 2070-es gép van mitn 2080. Mea culpa
-
-
paprobert
őstag
válasz
Raymond #40439 üzenetére
Én nem temetem, de a mostani ajánlat erősebb, mint bármikor máskor a múltban, így az impact is ennek megfelelő lesz.
Egyébként pedig az Nvidia tud tenni ellene, de nem láblógatással, és pénzbe fog kerülni neki.
Tudnám javasolni Jensennek a VRAM duplázást, megfejelve a 7nm készpénznek vehető 30%-os előrelépésével, és ha már ott vagyunk, architekturálisan is rá lehetne dobni úgy 30%-ot a Turingra (a Maxwellel egyszer már sikerült).Ezekből a VRAM és a 7nm bármikor előhúzható a kalapból, és szerintem elő is lesz húzva nagyon rövid időn belül.
-
paprobert
őstag
válasz
Raymond #40437 üzenetére
Az csak az egyik fele, hogy az NV nem keres a sok tízmilliós konzol eladásokon.
A másik fele, hogy ezeknek a vásárlóknak a nagy része már biztosan nem is fog venni nvidia asztali GPU-t a következő 5-6 évben a konzol vásárlás miatt.
Az új konzolgeneráció így csomagban annyira erős lesz most, hogy az egész PC gaminget, és ezáltal a jó öreg nvidia GPU eladásokat is fenyegeti.
-
Raggie
őstag
válasz
Raymond #40314 üzenetére
A következő mondatot is olvasd el. A beállítás ugyan az, csak a teszt jelenet más. A videóban egy más ingame jelenet van, a táblázat meg a "final St Denis test" beépített benchmark alapján van összeálíltva.
"We've stuck to the console equivalent settings but added 8x anisotropic filtering and where Xbox One X used hybrid settings, we've opted for PC's higher equivalent - think of this as 'consoles plus' if you like."
Tehát amennyire csak lehetett a konzol beállításokon ment, csak ahol azt nem lehetett beállítani mert két beállítás közötti volt ott ők a magasabbat választották. -
Raggie
őstag
válasz
Raymond #40312 üzenetére
De elvileg a xonex tartja a 30 FPS-t azaz legalább 30 FPS minimum-ot kell figyelni a táblázatban. Azaz még az 1080-nél is jobban teljesít, kb a 2060 szintjén lehet, vagy talán annál kicsit lassabb.
Ez azért a PC-s 580-tól jóval feljebb van. Annak a csíkjában a maximum FPS-nél szerepel a 30-as szám...tehát azért egy jó 50%-al többet ki tudnak hozni szerintem az azonos konzolos hardverből.
-
Raggie
őstag
válasz
Raymond #40310 üzenetére
A cikkből én arra a következtetésre jutottam, hogy az RDR2-ben az xonex egy 570-es alatti nyers hardveres erejű GPU-val ér el kb 1660-1080-as eredményeket. Kb-ra. Tehát nem egy-az-egy összehasonlítható, de nagyságrendileg jól mutatja, hogy mennyivel jobban ki tudják használni konzolon ugyan annak a hardvernek a teljesítményét, mint PC-n.
Vagy rosszul értelmeztem? -
PuMbA
titán
válasz
Raymond #40272 üzenetére
" de egy csomo masik beallitas megy szepen le Medium vagy akar Low-ra. A draw distance, LOD, object detail, volumetrikus effektek stb. "
A kérdés sosem a beállítások, hanem hogy ezek mekkora képminőségbeli különbséget okoznak
Ha minimálisat, akkor tök mindegy, hogy valami Low-on vagy High-on van.
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Raymond #39868 üzenetére
Intelnél ugyanez itt:
sajnos elképzelni se tudom hogy hány százezren bámulnak szürkés képet a monitorukon mert fogalmuk sincs erről és hogy miért szivatják a népet ezzel a beállítással
egy régi monitorral nekem ezt 10 éve AMD-nél is be kellett álltani vmi jól eldugott jobbklikkes menüben
NV meg minden driver update után visszarakta alapra, csak nemrég oldották meg hogy ha legalább beállítod úgymaradjon.
-
válasz
Raymond #39862 üzenetére
A tesztbol szedem.A Sharpening nem skalaz fel önmagától, és gyorsít önmagában csak ha be van építve a játék motorba, mint a DLSS, kell hozzá külön API és engine támogatás.
DLSS nek ez a lényege hogy felskalaz kisebb felbontásbol és így kb 20%FPS t nyersz. Itt nincs sebesség növekedés, itt kepminoseg javulás van azonos felbontason. Husky által betett linken is azt írják, hogy nem skalaz a fel a Sharpening felbontast, hanem textúrara dob magasabb felbontasu szűrőt ami a GPU-t alig terheli. RIS +Shader cache együtt hasonlo mint a DLSS, de itt a minőség gyenge mert nincs rá külön engine támogatás.
Ettől függetlenül a RIS nagyon jó cucc.
1050 TI-n is tesztelik. -
válasz
Raymond #39853 üzenetére
Más a két eljárás célja a két cégnél,DLSS gondolom az RTX sebességén is próbál segíteni.
Kétségtelen, hogy minőségileg számomra is meggyőzőbb a Sharpening.smc:
Akkor lehet minőségi javulás talán, ha nem natív 4 K a textúra. Elég sok játék ilyen, azokban valószínűleg szebb eredményt fog adni a Sharpening.PuMbA :
Ez egy nagyon nagy plusz pont. Ezt egyébként nem tudtam róla. -
válasz
Raymond #39853 üzenetére
Az érdekes, hogy bizonyos esetekben jobb képet is adhat mint a natív 4k. Remélhetőleg hamar bekerül a dx11 mód is, mert elég sok címet érintene.
Nem mondom hogy nagy dolog ez, mert csak egy okos sharpening filter, de legalább egy dologra vállalhatóan reagáltak.
Ja és persze itt is vannak artifact-ok, ahogy a DLSS-nél. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Raymond #39755 üzenetére
No offense most, de én jelenleg azt látom, hogy tapasztalathiányból eredően félremagyarázol.
Nem baj az, ha nem volt még gyakorlatod a kereskedelemből. Az a gond, hogy olyannak írsz, akinek volt.
Amikor a tényeket nehéz megcáfolni, akkor jön a személyeskedő "badarság", illetve az, hogy meguntad. Ez önmagáért beszél. Inkább írsz egy hosszú posztot a semmiről, minthogy válaszolnál a kérdésre, hogy dolgoztál-e IT boltban valaha... Én szívesen beleállok a vitákba, de úgy nehéz, hogy jellemzően az az összes érved, hogy "badarságokat" írok. Ez olyan, mintha boldog karácsonyt kívánnál egy kérdésre.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Raymond #39755 üzenetére
"En se irok mar, de van hogy annyi osszegyulik a hetek alatt hogy azert felszisszen az ember itt-ott. Azt hiszem az lesz a legjobb ha hagyom a francba es csak a tapsikolo rajongok maradnak akikkel "diskuralhatsz"."
Azokból is egyre kevesebb van, mert megsértődnek és törlik magukat.
Számomra Abu 2008-tól kezdve bizonyítja, hogy nem a gyakorlat az erőssége.
Az óvodás szintű megnyilvánulás: [link] meg igencsak elgondolkodtató, akinek ott van a neve alatt, hogy HÁZIGAZDA. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Raymond #39744 üzenetére
A Xeon a király, az EPYC pedig szar. Így jó lesz? Ettől nyilván a tények nem változnak meg, de nekem mindegy, hogy ki mire építi az álomvilágát.
Őszintén remélem azt is, hogy sikerül majd mainstream support nélkül Cascade Lake-AP Xeont szereznie valakinek. Izgalmas lesz az biztos.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Raymond #39006 üzenetére
egyebkent a vega56 mennyie versenykepes az 1660tivel?
vega56on tobb a memoria, elvileg alulfeszelve tuningolhato is majdnem a 64 szintjere, cserebe viszont dupla annyit fogyaszt. 120Wra eleg egy normalis hocsoves huto es csend lesz (vagy egy filleres aludarab mint az Asus phoenixre), 300ra vizesblokk kell.
az msi bloweres mondjuk ref (valszeg lesz ra blokk)
-
válasz
Raymond #38864 üzenetére
semmi. de az alapállításod az volt, hogy az amd nem tudott honnan leesni. tényszerűen: dehogynem, voltak már ennél is mélyebben.
egyszerű lenne a bányára fogni a történetet, de q/q alapon egyik üzletáguk sem tudta hozni a számait. ~15%ot esett a datacenter, 20at az oem&ip, és a másik kettő is ~5%ot ment lejjebb, pedig a bányákba nem kell se quadro, se tesla.
vannak itt más gondok is, nemcsak a bánya zárt be.
-
válasz
Raymond #38853 üzenetére
ott vannak a számok. 2015q4ben (a táblázat az nv üzleti évét jelzi helyesen) 470m volt az amd árbevétele ebben a szegmensben, most több mint a duplája. nem győztél meg, hogy 2018q4 rekord gyenge negyedév lett volna az amdnek ebben a szegmensben, voltak ők ennél sokkal lejjebb is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Lenovo ThinkPad Z13 G1 (ELKELT)
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3399, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest