Hirdetés
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Degeneratív kapcsolóval készül a Firefox
- Milyen széket vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petykemano
üzenetére
Ez így érthető, és meg is magyarázza, hogy miért nem tudnak előre lépni.
Biztos vannak a színfalak mögött megállapodások, de a nagy gyártó cégek - akik 50c/termék pluszért az anyjukat is eladnák - csakis a profitban érdekeltek, nincs ott szó márkahűségről, vagy hogy a képzeletbeli vállalati ügyfeleknek jót akarjanak és ezért maradnak Intel vonalon...
Ahol HW vonalon fillérb$szás megy minden centre, általában az egyik fő faktor a NYÁK méret, majd jön a benne lévő réz mennyisége, SMT alkatrészek száma*, és akkor nem is beszélve a hűtéshez kellő rézről.
Pont a jelenlegi AMD procik előnye, hogy a kisebb fogyasztás miatt kisebb a teljes "package", amit fel kell pakolni egy laptop alaplapra, kisebb hűtés is elég nekik, így duplán megérős lenne a laptop gyártóknak is... Ezért is roppant furcsa, hogy ilyen potenciális árelőnnyel sem képesek versenyre kelni a kékekkel.*SMT cuccok: ez mondjuk megérne egy külön misét, mert van hogy inkább 2x területet (mm²) beáldoznak egy gagyi komponensekből épített blokkra, csak egy drága (10~20c) EC-t ne kelljen a lapra tenni.
Alogonomus #47824
Én nem temetném azért még a céget, mert hatalmas pénz és tudás van ott, csak rettentően pazarlóan működik már egy évtizede.
Én a teljes manager kar menesztésével kezdtem volna a vezetés helyében, és akkor nem kell eladni egy üzletágat sem.
De ez nem csak őket érinti, az USA összes nagy cége ugyanígy sorvadt el, kezdve az autógyáraktól, manapság pedig a hight tech cégekig ér már az a vállalati kultúra-újítás, ahol mindenki csak manager és menedzselni akar, de dolgozni nem igen.
A részvényeseknek fejhajtás, és a gátlástalan profit/jutalék maximalizálás már csak hab a tortán.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4511
- Bomba ár! HP EliteBook 8440P - i5-540M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14" HD I Cam I Garancia!
- Dell Precision 3561,15.6" FHD,i7-11850H,16GB DDR4,512GB SSD,T600 4GB VGA,WIN11
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4517, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest