- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Videós, mozgóképes topik
- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kompakt vízhűtés
- Milyen egeret válasszak?
- Akciókamerák
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
DudeHUN
senior tag
válasz
Busterftw #49044 üzenetére
Igen. De a kisebb szériák még mentek.
Szóval ez pöppet összetettebb annál, mint hogy "Elképesztően fogyott az 5000-res széria."
Ami egyébként miután lett elég kártya jól is megy.
Plusz számít az is mennyit keres a gyártó egy-egy eladott chipen. Mi tartalmaz pontosan a Gaming bevétel. -
DudeHUN
senior tag
válasz
mozsazsolt0 #49042 üzenetére
"Vagyis abból nőtt rekord szintre a bevételük gaming-ben és abból nőtt a piaci részesedésük, hogy nem adtak el kártyákat."
Ezt ki mondta? Sajnálom, ha nem tudod értelmezni az összefüggéseket és összemosol dolgokat.
Az, hogy el volt kefélve a rajt az 5000-res széria esetén nem jelenti azt, hogy más kártyájuk nem fogyott. Az elején nem véletlenül mutatta az Nvidia, hogy RTX 5070-ig adtak el annyi kártyát azonos időszak alatt, mint egyedül az RTX 4090-ből anno. Nem csak a 4 és 5000-res szériát vesznek az emberek. Főleg, ha nincsen. -
mozsazsolt0
kezdő
válasz
DudeHUN #49041 üzenetére
"As indicated in the following chart, AMD’s overall market share decreased by -1.6% from last quarter, Intel’s market share decreased by -2.1%, and Nvidia’s market share increased 3.6%."
Nvidia 2025 Q1 eredmény:
"First-quarter gaming revenue was a record $3.8 billion, up 48% from the previous quarter and up 42% from a year ago. "
Vagyis abból nőtt rekord szintre a bevételük gaming-ben és abból nőtt a piaci részesedésük, hogy nem adtak el kártyákat.Folytasd még, most már kíváncsi vagyok.
-
DudeHUN
senior tag
válasz
mozsazsolt0 #49040 üzenetére
Az adatokkal sajnos te nem tudsz mit kezdeni, ahogy olvasható.
-
mozsazsolt0
kezdő
válasz
DudeHUN #49039 üzenetére
Én a szívemre? Ugyan már, nem kell ez duma, egyenlőre te nem tudsz mit kezdeni az adatokkal, láthatóan.
"Ebből nem tudod mennyi dVGA került eladásra."
Pontosan. És hogy ide mennyi érkezett, még irrelevánsabb, nyilván nem a hazai az elsődleges piacuk. Én is oda szállítanák ahol milliók kelnek el, nem ezer darabok.
-
DudeHUN
senior tag
válasz
mozsazsolt0 #49035 üzenetére
Ezt csak te veszed a szívedre. Ezek csak hardverek. Nem jelentenek semmit.
Onnan tudom, hogy nem volt normálisan kártya, hogy láttam mennyit kap az egyik legnagyobb magyarországi Nvidia partner. Az, hogy a market share nő egy olyan időszakban, ami 10 éve a leggyengébb volt eladásban az azt jelenti, hogy a többiek még rosszabbul teljesítettek. Ebből nem tudod mennyi dVGA került eladásra.Abban sosem volt vita, hogy a Nvidia kártyák kelendőbbek. Még itthon is, pedig ez egy elég árérzékeny piac. Ez nem is értem miért jön fel rendszeresen. Az, hogy az RX 9070 széria jól fogy, nem azt jelenti, hogy jobban mint a zöldek. Az eddigi AMD szériákhoz képest fogy jól.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
mozsazsolt0 #49027 üzenetére
JPR szerint - a dGPU aránya egyre csak csökken.
Most ~ 22 -24% lehet, de a JPR 15% -ot jósol a következő 5 éves távlatra.
Vagyis ha az nVidia nem lép be a windows-arm/apu piacra,
akkor a mostani 20% - lecsökken 12-14% -ra.JPR: "Overall, GPUs will have a compound annual growth rate of -6.1% from 2025 to 2028 and reach an installed base of 2.8 billion units at the end of the forecast period. Over the next five years, the penetration of discrete GPUs (dGPU) in the PC will be 15%."
https://www.jonpeddie.com/news/q125-pc-gpu-shipments-decreased-by-12-0-from-last-quarter-quarter-following-seasonality-but-still-down-from-historical-average/ -
mozsazsolt0
kezdő
válasz
DudeHUN #49034 üzenetére
"Market share az nem egyenlő az eladással."
Oké prof. A market share biztos azért nőtt, mert nem adtak el. Ez már annyira gyerekes, hogy ha ezen vonalon szeretnél tovább menni, akkor inkább boldogíts mást, ha kérhetlek.
A nem jött-re van forrásod? Amerikába pl? Oda mennyi "nem jött" ? Vagy jött csak kb a boltban várták, és mindent is eladtak?
Értem én hogy hidegzuhany, de azért ne hugyozzál már széllel szemben, ha kérhetem. Ott vannak az adatok, az egyik market share nőtt, a másik csökkent. Aki eladott annak nőtt, aki nem annak csökkent.
Q1-ben megszokott az előző évi Q4-hez képest a csökkenés. Ez is benne van, csak ezt nem ragadtad ki. "The first quarter is traditionally flat to down. "
Azt pedig lehetett tudni, hogy az RTX 4000-es gyártás és szállítás le lett állítva. Ebből is az jön le, az nv m.share növekedés az RTX 5000-nek köszönhető. Sajnálom hogy nem jött be a narratíva, de erről nem én tehetek.
Zárásul annyit, lehetett látni mekkora a kereslet az 5000-es karikra. Verekedés, sorban állás, kerítésen átmászás, bolt előtt alvás, izzottak a fórumok mindenfelé. Hol láttál olyat hogy sátraztak a bolt előtt a 9070 kártyáért?
Lehetett "tudni" hogy az 5080 - 5090 kariknak nem lesz amd oldalon alternatívája. Az összes vevő aki ilyen teljesítményben gondolkodott, mind az nv-nél csapódott le. Nem volt mire várni. Csak józan ész, és megy ez.
-
DudeHUN
senior tag
válasz
mozsazsolt0 #49033 üzenetére
Market share az nem egyenlő az eladással.
Amúgy főcím: "Q1’25 PC GPU shipments decreased by -12.0% from last quarter; quarter following seasonality but still down from historical average"
Akik el is adják a kártyákat tudják, hogy szopó volt a rajt. 4000-res alig volt vagy nem is, 5000-res meg nem jött. Persze már oké. De premier időszakban nem volt kártya. Egy ideig se régi, se elég új. -
DudeHUN
senior tag
válasz
mozsazsolt0 #49030 üzenetére
Forrás? Vagy mennyi kártyát adtál el ebben az időszakban?
-
Raymond
titán
válasz
mozsazsolt0 #49027 üzenetére
Es mondjik meglepo mert a naptari Q1-ben amirol itt szo van nem ugy nezett ki hogy az NV agyonszallitana magat.
-
mozsazsolt0
kezdő
2025 Q1 VGA
"As indicated in the following chart, AMD’s overall market share decreased by -1.6% from last quarter, Intel’s market share decreased by -2.1%, and Nvidia’s market share increased 3.6%."
Nahát. Tudom, tudom, várjuk meg a Q2-t, aztán a Q3-at...nem lesz semmi különbség. Ha a megjelenési hónapban nem tudott érvényesülni az a 400e eladott vga
, akkor később sem fog.
-
T.Peter
őstag
Nekem sem esett jol yt-on keresztul ezt a homalyos kepet latni, de ez van.
Elmondtak az eloadason, hogy probaltak 1080p kornyeken tartani a primary resolution-t es inkabb a secondary-t csokkenteni mert az kevesbe rontja a vegleges kepet.
Csodak viszont nincsenek, ezt a grafikai szintet nehezen lehet magasabb felbontassal tartani, foleg alap PS5-on. Meglatjuk, hogy mire megjelenik a W4 mennyit sikerul rajta javitani. -
T.Peter
őstag
Minden fejlesztesnek az 5.6-ban az a celja, hogy elerjek a 60 fps-t hwrt-vel konzolon, szoval a 30 fps-es bemutato ellentetes eredmenyt ert volna el.
Livestream 2, Day 2 | Unreal Fest 2025
Elso eloadasban volt szo a felbontasrol:
"This is roughly the setup we used for the demo" -
PuMbA
titán
válasz
huskydog17 #49021 üzenetére
Megnézve 4K-ban.....én csináltam volna egy 30fps-es verziót is, hogy legyen elégséges felbontás
Techdemok esetén ritkán "hajkurásszák" az fps-t, itt most valamiért fontos volt. A GTA VI tényleg jóval jobb képminőséggel rendelkezik, mert a Rockstar tudja, hogy 60fps-sel mehetnének 720p és 1080p közé.
Blur nekem se tetszik, amikor repül a kamera, mert részleteket egyáltalán nem lehet látni. Minden játékban kikapcsolom.
-
huskydog17
addikt
válasz
gainwardgs #49020 üzenetére
Nem a CD Projekt Red csatornán, hanem a The Witcher csatornán van fent, illetve természetesen az Unreal Engine csatornán is, de teljesen mindegy, mert az élő műsor is 4K-ban ment, ugyanebben a minőségben, nincs különbség.
Nem elég az iszonyat alacsony render felbontás, a tonna mennyiségű motion blur és depth of field tovább rontja a helyzetet és ezzel a kombóval az egész egy blurry mess. Mozgás közben ocsmány az egész.Szerintem mindenki érti, hogy nem aktuális gameplay, ugyanis ez egy tech demó, ahol többek között a grafikai újításokat mutatták be és pont emiatt találom nagyon gáznak, hogy egy blurry mess-t prezentáltak, de úgy tűnik az emberek többségének ez (sajnos) megfelelő.
-
válasz
DudeHUN #49005 üzenetére
Na igen de ez egy techdemo még. Emlékszem anno az első Cp2077 videókra és képekre aztán azért elég gáz lett a start. Meg volt sok ilyen játék ami demonstrációs időszak alatt elég látványos volt , aztán mire megjelent már messze nem az volt ami. Én bízok amúgy a srácokban Cp2077 a kedvenc játékom az utóbbi 10 évből, szóval remélem igazad lesz és ők megmutatják mire képes a motor.
-
PuMbA
titán
válasz
gainwardgs #49015 üzenetére
Játéktől függ, hogy milyen technológiákat használnak benne, mert van olyan port is ahol egy hasonló sebességű PC VGA-val lehet hozni a PS5-öt
-
DudeHUN
senior tag
válasz
gainwardgs #49015 üzenetére
Miért igényelne? DF is tesztelni szokta és a jelzett RX 6700 pont PS5 szintet hoz teljesítményre.
-
PuMbA
titán
válasz
T.Peter #49012 üzenetére
Igen, rosszul írtam! A háttérben ment a hang akkor és a képet nem néztem
Mindenesetre öröm látni, hogy az UE 5.6 számomra kezd egy optimalizált motornak tűnni. Az, hogy egy PS5 ki tud vágni ilyet 60fps-sel. Igen a felbontás 720p és 1080p közöttinek tűnik, de egy szerencsétlen RX6700 10GB szintű VGA-ról beszélünk, ami benne van, szóval szerintem így is impresszív. A teljes Witcher 4 demóban látott dolgokat meg az UE5.7-re ígérték.
-
T.Peter
őstag
"Most mondja a CDPR: "we rewrote the rendering pipeline"....gyakorlatilag új szintre emelték az UE5-öt...az Epic megköszönheti nekik."
Epic-es arc mondta a mondatot es meg 5.4-gyel kezdtek el. Az engine pedig evek ota nyilt, tobb ezer ember toltott mar fel javitast az Epic-en kivul is. Colatition-nel is dolgoznak kozosen, stb, szoval most nem kell hirtelen felszopni a CDPR-t. Ettol fuggetlenul nem veletlenul lett koztuk kollaboracio, de tartott eloadasokat regebben is jo par masik studio alkalmazottja is a Hangar13-tol is, Tanglewood Games-tol, CDPR-tol, Studio Gobo-tol, stb. Az egyertelmu, hogy nagyon kell az Epic-nek a CDPR, Hangar13, stb, hogy segitsek egymast. -
DudeHUN
senior tag
válasz
huskydog17 #49008 üzenetére
Elméletben még a mai nap jön a demoból normális (nem stream) minőségben videó. Abban majd jobban látszik nagyon alacsony-e a render. Tippre én 1080p körülre gondolok. De lepjenek meg.
-
gainwardgs
veterán
válasz
huskydog17 #49008 üzenetére
Remélem a jó öreg 4070-en elfut még
A 3-at is egy 970-en nyomtam végig
-
huskydog17
addikt
Engem viszont nem győzött meg méghozzá egyetlen egy dolog miatt: felbontás
A videón még a vak is látja, hogy a rendering felbontás brutálisan alacsony, nagyon maximum 720p de szerintem valószínűbb az 540p körüli render felbontás. Emiatt az egész brutális mértékben blurry, mint amikor az ember egy 1440p vagy 4K monitoron egy 720p YT videót néz, egyszerűen ronda. Ez nem csoda, hiszen egy alap PS5-ön futott aktív RT_vel és 60 fps-el, így valahol valamit fel kellett áldozni. Nincsenek csodák, nincs ingyen ebéd (performance se), így beáldozták a felbontást a 60 fps és RT oltárán. Csakhogy olyan nagyon alacsonyra állították, hogy csúnya lett.
Én jobban örültem volna, ha PC-n demonstráljáknormális felbontáson, de abszolút érthető, hogy miért PS5-ös verzióval reklámozzák (nem akarják megismételni a Cyberpunk launch fiaskót).Szintén nagyon érdekes adalék, hogy sehol senki egyszer se említett konkrét felbontást. Vajon miért? A PCGH is csak annyit közölt, hogy nagy mértékű felskálázás működik benne. Ez nyilvánvaló. Se az Epic, se a CDPR nem meri közölni egyelőre a felbontást, okkal.
Ez azért kár, mert biztos látványosak az újítások benne, de az alacsony felbontás miatt kb. semmit nem lehet azokból látni. Én majd akkor tudom értékelni ezeket az új feature-öket ha kiadnak egy normális felbontású gameplay videót.
#49007 gainwardgs: A trükk nagyon egyszerű: felbontás. Iszonyat agresszív a felskálázás benne, azaz brutál alacsony a rendering felbontás. Ez jól látszott rajta.
-
PuMbA
titán
válasz
DudeHUN #49005 üzenetére
Szerencsére nagy változás ez egy UE5.0 és 5.1-hez képest
Ugye az 5.0-át egy kietlen kősivatag demóval mutatták be, ami úgy oké, de egy Witcher 4 szintű játék azzal még megoldhatatlan. Aztán volt a Senua's Saga: Hellblade 2, amivel sokat példálóztak / demóztak, ami szintén oké, de növényzet meg sok objektum ott se volt. Jött a Stalker 2, itt már volt nagy terület, növényzet, meg karakterek, de a gépigény meg totál elszállt, mert az akkori motor állapotot túlhúzták.
Na de ez a Witcher 4....PS5-ön ilyen szintű növényzet / objektumok / népesség! Megcsinálták a Nanite növényzetet, átírták a rendering-et, hogy sok-sok objektumot tudjanak bepasszírozni. A karakterek és az arcok is már sokkal jobbak.
-
PuMbA
titán
válasz
gainwardgs #49001 üzenetére
Igen, meggyőző Witcher 4 és még RTX 7090 sem kell hozzá, egy sima PS5-ön futott
Az látszik, hogy kegyetlen sok mindent csinált a CDPR az UE5-ben, tehát ez hatalmas segítség volt az Epic-nek is, hiszen a REDEngine-nel volt már "nagy világ"-i motor tapasztalata a CDPR-nek.
Akadozás azért még mindig volt, amikor új dolgok kerültek betöltésre, de ez 2 év múlva reméljük megoldódik.
Most mondja a CDPR: "we rewrote the rendering pipeline"....gyakorlatilag új szintre emelték az UE5-öt...az Epic megköszönheti nekik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Autós topik
- BestBuy topik
- Előzetesen a Galaxy Z Fold Ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged