Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Locutus #1984 üzenetére

    Évekig referenciahűtős kártyáim voltak, pont azért, mert gyengébb szellőzésű házaim voltak. Referencia Radeon HD3870, 4890, GTX 260, HD 5850, és egy referencia 7970-em is van. Igazából egyedül a 4890 volt elviselhetetlenül hangos, és emellé nem is éppen hűvös, az 5850 pedig igen halk volt és hűvös, és a 7970 sem vészes tuning nélkül, 2000rpm környékén megmarad 80 fok alatt, ami szsvz egyáltalán nem vészes. :U Ugyanaz a vaporkamrás, igényes konstrukció, mint az NV modern refhűtőin.

    Amúgy pedig az SFF-nél nagyobb méretű házra egész egyszerűen azért van szükség, hogy beférjen egy normális méretű processzorhűtő, és rendesen legyen helye szellőzni a VGA és HDD körül a levegőnek. Ugyanis ha nagyon kis helyen cserélsz ki sok levegőt, akkor bizony az nem lesz halk.
    Megnézheted a házam, így néz ki belülről: [link].
    A procin is alig teker a venti (passzívan is elmegy amúgy) a két 18cm-es venti 700rpm-en pedig nagyságrendekkel (nem vicc, tényleg) halkabban viszi ki a házból a meleget, mint bármilyen hátrafújós hűtős VGA. Az R9 280X Vapor-X kártyám pedig minimálisan alulfeszelve hajtom (1070/1550Mhz és 1,2V helyett 1000/1450-en 1,1V-on) és 70 fokot épphogy eléri 1600rpm-es ventivel, amit még közelről se hallani levett oldallappal. Feltett oldallappal pedig aztán végképp síri kuss van, hála a hangszigetelő habnak rajta. A tápom is passzív, azt is a ház ventik hűtik, kitűnően. Kisebb házban ezt nem tudod megcsinálni, mert a venti előtt a rácson már nagyobb zajt csap a venti szele, mint nekem a komplett gépem zaja. :U A kábeleket sem lehet egy SFF házban rendesen elvezetni a szél útjából. Halkan megjegyzem, a refi VGA-kon lévő nagy motorerejű (és motorhangú, golyóscsapágy esetén még plussz csapágyhang) mókuskerék üresben sem olyan halk, mint pl. egy ilyen Vapor-X hűtésen lévő kisebb motorerejű, siklócsapágyas hűtője.
    Ami meg a winyókat illeti... Ritkán volt 2-3 foknál nagyobb delta az SSD-m és a szobahőfok között. :N
    Ja, és bizonyítéknak, 15 perc Valley futás: [link]

    Szóval nem a sztereotípia beszél belőlem, hanem sokéves tapasztalat. Komoly különbség van az általad írt "nem hangos" és a síri kussban üzemelő gép között. ;) Halkan megjegyzem, már abból látszik, hogy nem vagy érzékeny a zajra, hogy van winyó a gépedben. ;) Én eladtam őket a hangjuk miatt, ami maradt 2TB-os kisebb forgási sebességű, azt pedig USB3-as külső házba tettem, és amikor csak lehet, lekapcsolom. ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák