Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz FingR86 #36106 üzenetére
Azt olvastam példányfüggő, milyen a talpa. Ha jó, akkor jól hűt, egyébként meg annyira nem, mint illene neki.
De ha gond lenne a talpával, szerintem maximum terhelésen magasabbak lennének a hőfokok. Ebben pontosabbat majd a 3900X-es fórumtársak tudnak mondani.#36105 DANI_BOY : TPU-n 4,2Ghz-en futott a "typical heavy workload" [link] . Szerintem simán jó a 4Ghz is, ez már példány, pontos terhelés függő is.
100%-on gyárilag tuti nem fog 4,6Ghz-en menni, főleg 72 fokon nem, csak néhány szálon legfeljebb. Tuninggal persze meg lehet kínozni, csak nem biztos, hogy érdemes, illetve hogy jót tenne neki.[ Szerkesztve ]
-
-
Hegyirabló
veterán
válasz FingR86 #35192 üzenetére
Hát, csak nem értek hozzá, nem tudom hogyan kell a PBO-t és az offsettet beállítani. Ennyi erővel írhatta volna valaki azt is, hogy szabályozzam be egy atomreaktor fűtőelemeit, ahhoz sem értek sokkal kevésbé.
Megjegyzem, három napja még ennyire sem értettem hozzá, már ennyi idő alatt sokat tanultam.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
GIORGIONE76
őstag
válasz FingR86 #35161 üzenetére
De most egyébként mit tudna ajánlani (jobbat) egy CTR mint a specifikáció feletti allcore, mondjuk egy 4.4/1.28V? Sztem meg sem közelítené, a lényeg hogy menjen és hűthető legyen, az oc-ban semmi energiatakarékosság nincs
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
GIORGIONE76
őstag
válasz FingR86 #35157 üzenetére
Igen, mert szvsz, nem minden procinál érdemes, egy jóféle 3600nál sztem nem szükséges, én tuti allcore-t használnék ha olyan, nekem régen a 3600Xem el sem érte egy olyan platina 3600ot mint itt a topikban is volt.
-
belaazallat
addikt
válasz FingR86 #35117 üzenetére
3 biost próbáltam, eddig mindegyiknél csinálta, a legfrissebbel is.
#35118Dragon3000
Nem tudom, a lap, vagy a memőriáim kényesek-e, de van néhány beállítás, amit nagyon nem csipáznak, ha véletlen beállítom, akkor ventik felpörögnek, de fekete marad a monitor, gép nem indul újra."Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Dragon3000
veterán
válasz FingR86 #35109 üzenetére
Nekem volt b450 tomahawk, előfordult oc esetében, hogy nem resetelte le magát, de ezért volt lementve a beállítás pendrive-ra. Jelenleg b550 tomahawk-om van, mint az említett fórumtársnak, eddig minden esetben leresetelte magát, ha valamelyik rossz beállítás miatt nem tudott elindulni. Sőt először még 2700-zal használtam, beállítottam ugyanazokat az értékeket, mint ami a b450 esetében volt és gond nélkül ment vele az oc is.
-
IntelKiller7
veterán
válasz FingR86 #34875 üzenetére
1 hónapja jött a gép kb.
2 hete csinálja. a HDD ezért nem is volt használva. Le lett kötve.
Próbáltuk már másik sataval, másik slotba, másik tápkábellel is. Semmi. Ugyan ezt csinálja. Rejtély ez a gép.Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
válasz FingR86 #34829 üzenetére
Na ez érdekes, de amúgy ha ráteszem a hűtőre a CPU-t (nyilván fejjel lefele van az egész) akkor eléggé visít be a fény és a CPU kevésbé konkáv mint amennyire konvex a hűtő talpra. Sokszorosan rosszabb sajnos.
Amúgy intelnél sem, én nem emeltem volna ki, hogy AMD-nél.
Főleg, hogy olyan hűtőm van, ami eredetileg intel
Köszönöm a videót
uhhh, 1:44-nél pasztát inkább többet tegyél mint kevesebbet[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
-
SRC
tag
válasz FingR86 #34669 üzenetére
Nekem RX580 8GB csinálta. Tartottam tőle, hogy most, hogy vízhűtést tettem a GPU-ra nagyon tolakodó lesz, erre most nem csinálja. Ördög tudja, lehet a hőtágulás miatt is vacakolhat tekercs?
Más:
Olvastam az összefoglalóban, hogy érdemes a RAM-ot 3733MHz-re tenni.
Ez számomra elérhető? A vonatkozó (erősen túlhűtött) félkonfig:
Asrock B450 Pro4
1600AF
F4-3200C16D-16GISEz a ram egy matricával van ledunsztolva. Sajnos netes rendelés volt és a fényképen megettem, hogy alulap van rajta, aztán jött a meglepi, amikor megjött. Ráadásul garvesztő a letépése.
Egyébként a RAM-on túl érdemes manuálisan hozzányúlni valamihez? -
GIORGIONE76
őstag
válasz FingR86 #34608 üzenetére
FingR86
ha már msi, akkor a Nahimic-el nem próbáltad?, nekem nincs most rajta a rendszer, így ki sem írja a lehetőségeket, de ha optikain látná a realtek akkor a nahimic sztem vezérelhetővé tenné...[ Szerkesztve ]
-
GIORGIONE76
őstag
válasz FingR86 #34571 üzenetére
A 4350/1263 tűnik szerintem vállalhatónak, ott szerintem bem wheázna, de a profiles ettől független lesz, oda ki kell találni valami okosat, sajnos az enyém karakterisztikája más, nem tudok tippet adni, de én pl a %okat is átírtam mert nem jókor váltott..
-
Biga123
addikt
válasz FingR86 #34566 üzenetére
A diagnosztika csak egy becsült értéket ad, megmondja h esetedben golden besorolást ad a kockádra, ami nem rossz. Diagnosztikánál a 4050MHz t nézi meg h meddig lehet csökkenteni a feszt amíg nem hibázik.
Most mehet a Tune gomb mondjuk 1.25V / 4200Mhz induló értékről, és amit még ő stabilnak tesztel az az érték már jobban közelít a valósághoz. Itt már fix feszhez fogja emelgetni a frekit. Bár amikor bohóckodtam vele (régebbi verzióval) akkor amit ő jónaklátott abból még le kellett venni picit mert prme small fftn elhasalt.szerk : bakker megint lassabb voltam
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
GIORGIONE76
őstag
válasz FingR86 #34565 üzenetére
Az alul írt ref freq és ref voltage értéket is átírod és a profilesba amit ajánlott, vagy ugyebár ott kitalálhatsz saját értéket tapasztalat útján hogy mekkora terhelésnél mit akarsz használni, a varázslat a ctr-nél talán ebben rejlik, eltalálni a százalékokat a frekit és a feszt, akkor lesz hasznos a hybrid, ha nem mükszik jól akkor tényleg semmi értelme mert akár mehet auto-n is...
Jó kis Golden S!https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Chaser
legenda
válasz FingR86 #34494 üzenetére
b450m s2h-ból átraktam az ssd-t b450 i aorusba, onnan b550i aorusba,
és nemrég b550i-ből vissza az s2h-ba, egyikkel sem volt gond...ettől független nálad lehet ( :chipset drivert sem toltam fel, amit a w10 felrakott az volt
szerencsére sem lan sem usb gondom nem volt b550-nél sem_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
-
BerserkGuts
őstag
válasz FingR86 #29981 üzenetére
majd kipróbálom amit én szoktam vissza rakom teljesen lowra az egészet mert úgy van ahogy mondod replayen látom csak én vagyok a lassú pedig nekem nem úgy mutatta hanem simán én lőttem előbb le de nála meg az látszik hogy egy cigire is rágyújthatott lazán mielőtt leszedett olyan toketlenül állok ott hogy észre se vettem
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
nagyúr
válasz FingR86 #29169 üzenetére
Nagyon remélem hogy így lesz, roppant módon tudnám értékelni és Asus-ék is odacsapnak egy kafa BIOS-t.
Azért egy flagship ROG CH VI Extreme lap (és a 2 Hero is) minimum megérdemelné, nem akaródzik lecserélnem nagyon semmire sem, mivel mindent is tud ami nekem kell.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Mumee
őstag
válasz FingR86 #29114 üzenetére
Ezt sem igazolni sem cáfolni nem tudom.
VDDP-t nem jellemző, hogy piszkálni kell hisz órajel függő.
Legtöbb embernek 0,9V és többet hozzá se kell nyúlni. (3200mhz-4000mhz)
4-4,2ghz körül kellhet feljebb állítani meg 3ghz alatt lentebb vagy fentebb.MPowerPH : Amúgy csak trollkodtam, a másik topikban lefárasztottak sry.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz FingR86 #27975 üzenetére
Ha kell, keszitek videot is, nincs itt semmifele user error, az nem rocket science, foleg nem Intel tuning utan, amihez tenyleg kellett kicsit konyitani
Full stabil setup, bemegyek a mem subtimingokba, es mondjuk atallitom a tRDWR -t 10 -rol 8 -ra, amin nem fog elindulni. Elso probalkozasra annyira ossze sz@rja magat a lap, hogy meg a debug ledek sem egnek, sotet kepernyo, ha hagynam, orokre igy porogne. Reset gombra nem reagal. Kikapcsolom gombbal, majd vissza, akkor mar egnek a debug ledek, de megakad DRAM -nal(bar neha CPU, neha VGA -nal, mar elofordult), es onnan nem mozdul. Meg csak nem is probalkozik tobb alkalommal(van ilyen opcio a BIOS -ban, 2 -re van allitva), mert nem latom, hogy megvillanna a led, marpedig az jelzi azt, hogy ujra probalja a POST -ot.
Es ennyi, innen nincs tovabb, nem all fel a lap. Aram le, csavarhuzo, CMOS clear. Persze a tusket is az elem melle raktak az okosok, meg nehezebb legyen elerni. Nehez lett volna legalabb azt kihozni a lap szelere, ha mar az 5FT -os gombra nem futotta. Ha nem nyomtam 40 CMOS cleart eddig, akkor egyet sem.Apex -nel ilyenkor az volt, hogy vagy magatol helyre allt, mert ott a lap konkretan probalkozott, es 2-3x ujrainditotta magat, trainingelt, automatan allitott a memoria idoziteseken, hogy hatha ugy elindul. Ha nem sikerult, egy ido utan feladta, es safe boot -al ujraindult, automatan ment be a BIOS -ba. Ha pedig nagyon elment valami, akkor volt 2db gomb a lapon, a safe boot es a ReTry. En magam tudtam eroltetni, hogy meg probalkozzon a POST -al, vagy a Safe Boot -al bekuldtem magam a BIOS -ba. Nalam ez a normalis viselkedes, nem az, hogy csavarhuzoval kotoraszom a CMOS clear tuskeket.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
arabus
addikt
válasz FingR86 #27468 üzenetére
mindkettőtöknél jó minden.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Pokesz007
senior tag
válasz FingR86 #27086 üzenetére
Milyen házat vegyek? Milyen ventilátort vegyek? Milyen processzort vegyek? Milyen Vga-t vegyek? Stb .
Amúgy ilyen árba inkább ez a legjobb most.
Ház
Lian Li LANCOOL II Mesh RGB
Phanteks házak körül is néz szét,igaz nekem nem világít a P600s,de brutál halk és fagyos szentek.
Sok sikert.️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
Stonerice
őstag
válasz FingR86 #26889 üzenetére
Szóljatok az AMD-nek hogy 5800x esetében elveszett 100mhz
Zen 3 sem fog minden esetben elérhető órajeleket garantálni ezek alapján.Az árak is eléggé elszálltak. 140 rugó
De amugy rendesek hogy hagynak 1 hónap türelmi időt hogy spórolhass a fizetésedből
November 5 ig..[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
veterán
válasz FingR86 #26875 üzenetére
Pont ezért volt nekem fura, hogy még nem jelenik meg, akkor honnan van már spec, meg teszteredmény?
Ebből következően ha az 5950X eredmény kamu, akkor az a többi eredmény hitelességét is rombolja.Más: link a streamhez yt-on
Where Gaming Begins | AMD Ryzen™ Desktop Processors[ Szerkesztve ]
solfilo
-
South Velen
addikt
válasz FingR86 #26640 üzenetére
Még jó, hogy tudja az XMP-t.
3733 CL15 GearDown OFF-ot céloznék meg.
(SOC feszet már emelni kell majd és ClkDrvStr-t)De ha maradnál 3600-on, sok időzítésen lehet még javítani..
3666 CL15 nekem a 3200CL16-os kitekkel is megy 1.38V ram fesszel: [kép]
De 3733 CL15 is megy 1,39-cel.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest