Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz South Velen #29997 üzenetére
Ja, gagyi DP kábel, az bizony szó szerint veszélyes. 5V áramforrás kell legyen minden DP csatlakozóban, és a szabványt megsértő kábelek a kijelző és videókártya 5V-os áramforrását összekötik (!!! ), ami nyilván súlyos problémákhoz vezet(het). Ezért nem szabad olyan DP kábelt használni, amin be van kötve a 20-as ér, ez tudja az 5V-os tápokat összekötni. [link]
-
South Velen
addikt
válasz 4264adam #29995 üzenetére
Beleolvasva a hardforumos threadbe, jó páran arról számoltak be, hogy néha random nem indul a lap, és ilyenkor csak a gombelem ki-be rakásával lehet bele újra életet lehellni. Ez önmagában is kellemetlen, és még a bios is resetel ilyenkor.
Nem hiszem, hogy a tuningnak ehhez van köze, ellenben páran a display port kábel certifikáltra cserélésével állítólag megoldották a problemát. Valami csapolhatja az 5V-os ágról a naftát (nem értek ehhez a részéhez, csak az olvasottak alapján)[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Igen, hasonló nálam is, és még egy Asus Essence STX2 hangkártyám van, ami sokáig nem is igazán volt AM4-barát.
#29994 fanti : Inkább azt mondanám, nem mindenkinek ideális. Akinek viszont fontos a nagyon magas tároló-sebesség, annak főnyeremény.
Egyébként szvsz tökéletes az Aorus Pro, VRM, ramkezelés nagyon ott van, tökéletes alternatíva, ha nem megfelelő a Master M2-es megoldása.A Type-C egyébként nekem egyáltalán nem hiányzik.
-
fanti
addikt
válasz gaben88 #29989 üzenetére
Tényleg elképesztően elbaszták az M.2-es SSD kezelést...most olvastam utána. Hihetetlen egy ilyen drága lapnál...
1 x PCI Express x16 foglalat (PCIEX16), a CPU-ba integrált vezérlőre kapcsolva: A 3. Generációs AMD Ryzen™ processzorok támogatják a PCIe 4.0 x16 módotAz Új Generációs AMD Ryzen™ with Radeon™ Graphics processzorok támogatják a PCIe 3.0 x16 módot
* Az optimális teljesítmény érdekében amennyiben csak egy PCI Express grafikus kártya van a gépben, azt mindenképpen a PCIEX16 foglalatba helyezd.
* A PCIEX16 foglalat osztozik a sávszélességen az M2B_CPU és M2C_CPU foglalatokkal. A PCIEX16 foglalat x8 módban működik, amennyiben az M2B_CPU vagy az M2C_CPU foglalat használatban van. 2 x PCI Express x16 foglalat (PCIEX4_1/PCIEX4_2), a chipkészletbe integrált vezérlőre kapcsolva: Támogatja a PCIe 3.0 x4 módot
* A PCIEX4_2 foglalat osztozik a sávszélességen a SATA3 4, 5 csatlakozásokkal. A PCIEX4_2 foglalat x2 módban üzemel, amennyiben a SATA3, SATA4 vagy SATA5 csatlakozó használatban van.Baszki, még jó hogy "csak" az Aorus Próra volt keretem...
-
South Velen
addikt
válasz gaben88 #29989 üzenetére
Csak az elmúlt 7 napban 4-et eladtak az ipon auto-statisztika szerint. Ebből indultam ki.
BF hét volt, de ez a lap nem volt akciózva, szóval tekinthetjük egy átlagos hétnek.
És már vagy 70 hete piacon van, az felszorozva 280 példányt jelentene de számoljuk csak alsó hangon 150-200-zal, és még egy sem ment vissza. PCX szintén hasonló. Sajnos más oldalakon nincs ilyen gariba visszaküldés számoló.Szóval biztosan van valamiféle design flaw a GB lapokon, de simán lehet, hogy csak valamilyen speciális hardverkörben vagy áramhálózaton jelentkezik és akkor is csak töredéket érint, akik persze sorba beírnak a topikba.
ACE-ről nem feltétlen váltanék, bár tény, hogy sokkal szebb lapod lenne
Igen, B550 Aorus Master sajna sok helyen butítva lett, az említett dolgok mellett küldön Sabre DAC is lemaradt pedig tökre tetszett a hangja az x570-en.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz South Velen #29987 üzenetére
Nálam ilyen szempontból hibátlan a B550 Aorus Elite, jelenleg F10 BIOS-al. Szinte minden nap bekapcsolom, és elvileg a 3733Mhz ram sem kevés 1866Mhz IF-el, és allcore 4200-on megy az R5 3600 benne. Mindig elsőre, könnyedén és gyorsan indul.
A revíziós kérdés könnyen lehet, a memória elrendezésben sokat fejlődött az X570 felsőház az új PCB-verzióval.
-
gaben88
őstag
válasz South Velen #29988 üzenetére
Sokat adnak el ilyen drága lapból itthon szerinted? Lehet... Nem tudom milyen az arány, bár azt láttam, hogy kb rev-től/BIOS-tól függetlenül anyáznak sokan. B550 Aorus Mastert meg jól elbaszták, nincs előlapi USB 3.2 Gen2 Type-C csatlakozó és ez a hülye m2 bekötés is gáz, hogy a 2. m2 ssd-nél már csak X8 sávszél jut a dVGA-nak. Eljátszottam pedig a gondolattal, hogy kíváncsiságból és 1-2 számomra érdekes feature miatt visszaváltok Gigabyte-ra és akkor már Aorus Masterra MSI X570 Ace-ről!
Amúgy kíváncsi vagyok, hogy a MSI MEG B550 Unify-X milyen áron fog itthon nyitni.iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
South Velen
addikt
válasz South Velen #29987 üzenetére
-
South Velen
addikt
válasz gaben88 #29984 üzenetére
Erre a topikra én is pont tegnap este akadtam rá, és én is szeretném tudni, hogy vajon milyen arányban jelentkezik, mert gondolkodok hogy az x570 master-t tartom meg mégis a b550-f helyett, kurva esetlen számomra a gigabyte bios, de azért sokkal jobb lap, na, ez az asus elég spórolós még az árához képest is.
De ahogy olvasgattam a topikot, nem csak az Aorus Master-t érinti, hanem szinte az összes Giga x570-est, sőt, egyes Gigabyte B550 lapokat (Vision D, Aorus Pro tulajok számoltak be) is, bár talán a Master-nél a legnagyobb arányban. Kérdés mekkora ez az arány és hány embernek fut hibátlanul a lap. Meg hogy pl. az elég friss rev1.2-t érinti -e még
Mert aztán simán lehet hogy a userek 95%-ánál nem jelentkezik semmi sem, akik aztán nyilván nem írnak be, meg rá se keresnek eme topikokra.[ Szerkesztve ]
-
veterán
A jelek szerint az AMD is érzi, hogy van még mit csuszolni a PBO-n.
"Na ezért írtam már tavaly is azt, hogy az AMD néhány százaléknyi egyszálas plusz teljesítményért beáldozta a kényelmes használatot, és ha hosszabb tesztet nézünk, akkor még a multicore-t is. "
Vagy, csak olvassák a topikot! Ha jól értelmezem, pont azt csinálják, amit Mi is itt néhányan az allcore tuninggal, csak így nem veszít a processzor single core sem a teljesítményéből.
[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
X570 Aorus Master tulajok - Tényleg létezik ez a probléma, hogy néha hidegen nem indul a gép és csak elem ki/be segít?
[link]iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
BerserkGuts
őstag
válasz FingR86 #29981 üzenetére
majd kipróbálom amit én szoktam vissza rakom teljesen lowra az egészet mert úgy van ahogy mondod replayen látom csak én vagyok a lassú pedig nekem nem úgy mutatta hanem simán én lőttem előbb le de nála meg az látszik hogy egy cigire is rágyújthatott lazán mielőtt leszedett olyan toketlenül állok ott hogy észre se vettem
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
-
FingR86
őstag
válasz BerserkGuts #29977 üzenetére
hallod épp ezen vagyok kiakadva. mocskos mód durva assziszt van konzolos részről.
kajak elegem lett és kipróbáltam a cold wart, hogy rádugtam a gépre a kontrollert.
mondanom sem kell mekkora béna vagyok vele életemben nem játszottam karral fps-t, csak NFS és társai. hát hallod elkezdek lőni az embertől fél méterre és kajak ráhúzza a célkeresztet mocskos módon.a másik amit tapasztaltam. meglepődve. eskü hogy nem csak bebeszélem magamnak.
de amikor allcore OC van, egyszerűen mindenki lealáz, folyamat utolsó vagyok.
átváltok PBO-ra és megtáltosodok, 2-3. helyezétől nincs rosszabb. ILYEN VAN ? -
BerserkGuts
őstag
válasz Chaser #29969 üzenetére
codban crossplay miatt összedob sok konzollal és nem latom a lemaradásukat lehet az assist miatt is vagy más miatt még jobban is játszanak
viszont van érdekesség pc fronton Nagyon meghálálja majd a nyolcnál több CPU-magot a Hitman 3 (prohardver.hu)
cpu kihasználtság miatt de majd kiderül pár játékkészítő cég hobortja marad-e vagy átveszi az egész ipar ha igen akkor szevasz 6mag sőt 8mag is korlátozni fog
de én ezt vártam is a next gen kozolnak köszönhetően csak idegesítő hogy ott mindig kihozzák ugyan azt kevesebből pc-re meg költsél 5xannyit de majd meglátjuk milyen lesz12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
-
-FreaK-
veterán
válasz #32839680 #29918 üzenetére
Na végre valaki, köszi. Ezt próbáltam én is elmagyarázni itt pár hónapja, sikertelenül. Igaz nem idéztem, meg nem linkeltem a hivatalos leírást, valszeg ez volt a baj
BFV téma: nálam lényegesen rosszabb a DX12 mód, folyton stutterel, nem csak az elején. Nagyon vegyes amúgy, hogy kinek hogy megy, van akinek szintén 1080Ti-vel semmi gondja.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz CJ4567 #29957 üzenetére
innentől felőlem 10 fps-sel is mehet, ha sokkal jobb élményt ad ugyanazon kijelzőn, ugyanúgy 60hz-en mint a 3600+5600xt, vagy 3100+3070
BerserkGuts
kevés játék támogatja, és fps-re nem jó a kontroller - lehet valaki megtanulja, de oda egér+billzet való -, arra majd használom a felhős szolgáltatásokat ha nagyon gyakni akarok valami fps-t
geforce now-t kipróbáltam, az ingyenes 1080p@60, teljesen élhető, kb akármilyen hw-ről elfut_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
arabus
addikt
a beirkálás nem eredmény.
egyben képen a két eredmény az hiteles.
mert messziről jött ember azt mond amit akar.
1381Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
BerserkGuts
őstag
válasz CJ4567 #29964 üzenetére
nem tudom mennyi de nem vettem észre tesóménál a különbséget sőt tv-n játszik az pedig elvileg szar mégis más élmény sokkal jobban látni mindent és nem érzem lassúnak se szaggatottnak csak a kontrolleres irányítás amit nem akarok a bill+egér meg nem tudom hogy működik konzolnál
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
CJ4567
nagyúr
válasz BerserkGuts #29962 üzenetére
"ott a ps4 elvileg elavult mégis simán mennek rajta a gamek mert folyamatos laggmentes mivel minden alkatrész ugyan az letesztelt"
Igen, nagyon szépen folyamatosan megy a 30FPS.
No Sana No Life
-
Puma K
nagyúr
Köszi szépen azoknak akik dobtak 8mag/16szálas méréseket!
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
BerserkGuts
őstag
válasz CJ4567 #29957 üzenetére
ott a programozás ami a konzol felé billenti a mérleg serpenyőjét
legtöbb játék csak egy átirat lesz a konzolbólott a ps4 elvileg elavult mégis simán mennek rajta a gamek mert folyamatos laggmentes mivel minden alkatrész ugyan az letesztelt
a pc minden darabja más és más lehet rengeteg variáció amiket nem fognak végig nézni[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz _t0Mi_ #29958 üzenetére
Köszönöm! Ezek szerint az egyszálas PBO teljesítmény előnye a jól beállított 4.2 allcore-hoz képest marginális ebbél a processzornál, hiszen még az 5 százalékot sem éri el. Mindezt vagy 8-10 celsius fok plusz árán a maximumokat tekintve, illetve ami még ennél is rosszabb, brutális hőfok ugrások által övezve, ami egy default állapotban hagyott ventilátor profil esetén idegesítő felpörgéseket hoz, de ráállítva sem lesz hibamentes, mert ha megkapja a full terhelést valóban mondjuk 1 percre, a kezdeti pár másodperces hőfok elszállás (ami a magas hőfok limitre állított ventiprofilból, vagy a felpörgési sebesség visszavételéből ered) mindvégig jelen marad, visszafogva ezzel a teljesítményt is extrém esetben.
Na ezért írtam már tavaly is azt, hogy az AMD néhány százaléknyi egyszálas plusz teljesítményért beáldozta a kényelmes használatot, és ha hosszabb tesztet nézünk, akkor még a multicore-t is. a CB23 végre jól összevethetően igazolta is ezt a tézist. Ráadásképp, nálam a memóriák csak 3200-on mennek...
-
ballazol
senior tag
azért néznék szívesen egy statot, hogy a gariztatott CPU-k hány %-át küldték be user piszkálgatás és mekkora hányadát egyéb, nem felhasználói beavatkozás végett...
"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
Chaser
legenda
válasz CJ4567 #29949 üzenetére
ez lehet pc-n a 120hz élmény kb...
tearing/képtörést úgy lehet betesztelni, ha pörögsz a kocsival mindenfelé, nekizúgsz 200-zal épületnek, vagy erdőben mégy, és törik a kép, máshova kerül az árnyék, stb, de nálam ugye vsync volt
most 3070-nel nem sokat tudtam produkálni de tudtam, kis s-en már cak az a "küldetés", hogy tudjak ilyet produkálni, nem megy, semmilyen helyzetben, és itt sincs vrr
és egészen más az élmény, nem akartam elhinni, írok is köszönő levelet nv-amd-nek, hogy elvették a kedvemet a sz@rjaiktól a "van" miatt :dzitrone88
tényleg nem tudom
azt tudom mennyit beleöltem már forza állítgatásba, és a series s csapja agyon az egészet
one s és az x sajnos nem ilyen volt, pc-n összehoztam simább élményt mint velük, de ezt megfejeli a kis új s
én rendesen azt hittem 120hz-en megy, aztán leesett, hogy a monitor csak 60 ( :
elvileg 1440p/60-on tolja a forzát
saját limiterével fixáltam pc-n, anno adrenalinos mókákkal csak rosszabb eredményt kaptam, játszottam azzal is hogy 59-re fixálom, de úgy sem lett jobb
volt egy freesync monitorom tavaly, de nekem a 60 vsync sokkal folyékonyabb "képet" adott mint az a megoldás
rivatunerrel 3070-nél már nem néztem
tényleg passzolom, csak érdekességképp mondtam, ez engem ledöbbentett
a slussz poén, hogy ezt max 75w-ból tudja kompletten a kis gép forza alatt és nagyon csendes, 15dB alatt lehet valahol
fps-re meg használom a felhős szolgáltatásokat ha valami annyira érdekelne, notebookon is lazán elmennek ( :
nagy tesóját is megveszem majd mert érdekel, az elvileg 4k-n tolja 60-nal pc ultra beállítással
de pl az j jedi is úgy szalad mint a disznaj', csak ott nincs pc-s összehasonlítási alapom_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális Intel Core i5-10400F
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest